Telegram Web Link
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) می فرمایند:
حاکم حسکانی گوید: نقل حدیث کرد برای ما نصر پسر احمد... از عکرمه از ابن عباس گفت:

💢نیست در قرآن آیه {الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ} مگر اینکه علی(علیه السلام) امیر و شریف آن مؤمنین است.
💠نبود از اصحاب محمدﷺ مردی مگر اینکه نافرمانی خداوند کرد و لذا مورد توبیخ قرار گرفت ولی علی(علیه السلام) در قرآن ذکر نشد مگر به نیکی.
سپس عکرمه گفت:

🔹هر آینه من می دانم برای علی(علیه السلام) از فضيلتهایی، که اگر آن را حدیث نمایم قطرهای آسمانها و زمین از یکدیگر گسیخته می شوند، یا گفت زمین از بین می رود.🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۴۰
@Ayatollahnejabat
💐یکشب مرحوم آیت الله نجابت در جلسه ای فرمودند: نعمت های خداوند را یاد کنید.

بعد از گفتگوی بسیار خود ایشان فرمودند:
🔹شما یک ولی کامل الهی را دیده اید (مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد انصاری همدانی)، دیگر دنبال چه نعمتی می گردید؛🔸

💠که مرحوم حاج گل آرایش خدمت مرحوم آیت الله انصاری رسیده بودند و نظر دو ولی بزرگ الهی بر ایشان بود و از دو منبع زلال استفاده کرده بودند، یعنی دو ولی الهی را درک کرده بودند.

{أَلْخَيْرُ مِنْهُ مَأمُولٌ وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ}
امير المؤمنین(علیه السلام) می فرمایند:
خير از این شخص مورد امید است و مردم از شر او در امانند.(خیر را از او آرزومندند.)

💢مرحوم آیت الله نجابت فرمودند: «ما از مشتی (مرحوم گل آرایش) جز خیر ندیدیم.»

📚طلوع حق📄صفحه: ۴۴
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا} می فرمایند:

حاکم حسکانی گوید: خبر داد ما را ابوعبدالله دینوری... خبر داد ما را خالد پسر یزید از حمزه زیات از ابی اسحاق سبیعی از براء پسر عازب گفت:

💢رسول خداﷺ به علی بن ابیطالب(علیه السلام) فرمود: یا علی بگو خداوندا قرار بده برای من نزد خودت عهدی و قرار بده برای من در دلهای مؤمنین دوستی را.

💠پس خداوند فرستاد {إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا} یعنی؛

🔹به درستی که کسانی که ایمان آوردند و کارهای نیک به جا آوردند خداوند رحمان برای ایشان دوستی قرار می دهد. گفت: نازل شده درباره علی بن ابیطالب(علیه السلام).🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)📄صفحه: ۳۶۴
@Ayatollahnejabat
رضوان خدا بر حضرت آیت الله نجابت(قدس سرّه) این عزیزانی که با این بزرگوار حشر و نشر داشتند همه بر این امر اتفاق دارند که؛

🔹تا چه اندازه علم و طالب علم در نظر ایشان دارای اهمیت بود به طوری که همه شاهد بودند تا آخرین لحظه عمرِ شریفشان از تعلیم و تعلم دست برنداشتند و همه مشتاقان را بر این امر ترغیب و توصیه می فرمودند.🔸
📚رجاء📄صفحه: ۱۹
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ}
(سوره ابراهیم ۱۴ آیه ۲۷) می فرمایند:

💠[خداوند برقرار و ثابت قدم می دارد کسانی را که ایمان آوردند به گفتار ثابت (توحید) در زندگی دنیا و آخرت.]
حاکم حسکانی گوید: جوهری از محمد پسر عمران از علی پسر محمد خبر می دهد...نقل حدیث کرد برایم پدرم از پسر مروان از کلبی از ابی صالح از ابن عباس گفت:

💢در فرمودۂ خداوند: «يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ» گفت:

🔹قول ثابت یعنی به ولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام).🔸

♦️(دوستانِ علی(علیه السلام) ثابت می مانند به کلمه لااله الاالله، محمد رسول الله، علي ولي الله)

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۳۱۷
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله العظمی نجابت (قدس سره) می فرمایند:

💠الحاصل عزّت اهل بیت به واسطه این است که صفت محبّت را بیش از دیگران دارند، این صفت محبّت اعزّ از صفات دیگر است. عزّت دارند. در جنب عقل محترمین و در جنب روایات، در جنب قرآن مجید محبّت حضرت احدیت اعز صفات است.

💢و این محبّت حضرت احدیت صدی صد در حضرت ختمی مرتبت عليهم السلام و اهل بیت حضرت فاطمه سلام الله عليها تا حضرت ولی عصر عليهم السلام وجود دارد.

🔹بی جهت خاندان پیغمبر محترم نیستند، چون دارای صفت پر اهمیتی هستند. دارای صفت پر قیمتی هستند. دارای صفت عزیزی هستند.🔸

📚شرح زیارت آل یاسین📄صفحه: ۸۹
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(قدس سرّه) در شرح «مُنَاجَاةُُ الرّاجِینَ» می فرمایند:
{بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ يَا مَنْ إِذا سَأَلَهُ عَبْدٌ أَعْطاهُ}.

💢هنگامی که بنده ای از حضرت عالی سؤالی بنماید سؤالش شنیده و حاجتش برآورده می شود.

🔹«إِذا سَأَلَهُ عَبْدٌ أَعْطاهُ، وَ إِذا أَمَّلَ ما عِنْدَهُ بَلَّغَهُ مُناهُ» ای پروردگار عالم هرکس آرزوی سعادت و آرزوی بندگی تو را داشت به او اعطا می فرمایی، ای پروردگار اگر آرزوی کسی عطایای تو باشد آن آرزو اعطا می فرمایی.🔸

یعنی؛
▪️اگر طلب عفواز حضرت عالی بنماید عفوش مینمایی

▪️اگر طلب كمال و طلب عبودیت نمود به وی عبودیت را عطا می فرمایی و حاجت هیچ حاجتمندی که رو به تو می آورد رد نمی فرمایی و قبول می فرمایی، حوائج خلق را برآورده می فرمایی.

«وَ إِذا أَقْبَلَ عَلَيْهِ قَرَّبَهُ وَأَدْناهُ» اگر کسی که رو به خداوند عالم بیاورد، خدایا حضرت عالی او را به خودت نزدیک می فرمایی.

💠«وَ إِذا أَقْبَلَ عَلَيْهِ قَرَّبَهُ وَأَدْناهُ» پروردگارا حضرت عالی کسی که رو به درگاه تو آورد آن شخص را می پذیری علاوه از اینکه سؤالش را جواب می دهی حاجتش را برآورده می فرمایی علاوه نزدیک می فرمایی، بنده هیچ را به خودت قریب القرب قرار می دهی.

♦️پروردگارا اگر کسی عصیان تو را علن به جا آورد و در ملأعام فرمان تو را نپذیرفت و عاصی شد حضرت عالی ستر می فرمایی بر او گناه او را یعنی؛

▪️گناه او را نصب العینش قرار نمی دهی بلکه از ذهن او منسی می شود گناهان تا رجاء و امیدش زیاد شود.

📚امید به رحمت حضرت احدیّت📄صفحه: ۶۳
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره این آیه {يُؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا} می فرمایند:

💠«به هر کس بخواهد حکمت می دهد و هر کس حکمت به او داده شد خیر زیاد به او داده شده است.»

حاکم حسکانی می گوید: خبر داد ما را ابونصر مفسر به خواندن من بر او از دفترچه به خط خودش...خبر داد ما را حکام از سفیان گوید ربیع پسر خیثم گفت:

💢ندیدم مردی را که مردم دوستش دارند به اندازه ای که علی بن ابیطالب(علیه السلام) را دوست دارند و ندیدم کسی را که مردم دشمنش بدارند به اندازه دشمنی که به علی(علیه السلام) دارند.
سپس التفاتی نمود و گفت:

🔹کسی را که حمکت دادند، پس خیر زیاد به او داده شده، مقصود از آن کس علی(علیه السلام) است.🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۱۲۹
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(رضوان الله تعالی علیه) ذیل این بیت حافظ که می فرماید:

اَلا یا اَیُّهَا السّاقی اَدِرْ کَأْساً و ناوِلْها
که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها
می فرمایند:

«سقایت یعنی آب دادن، ساقی یعنی آن کسی که آب می دهد، سقا از همین ماده هست. ساقی آن کسی که سر جای آقا اميرالمؤمنين (عليه السلام) هست.
می فرماید:

💠ای آقا امیرالمؤمنین تو که زمین و آسمان تحت قدرت تو هست و همه را علم تو یاد میدهی و دوستی همه به واسطه دوستی حضرتعالی است.

🔸ای آقای آب دهنده در عالم معنا که علم حقیقی را تومی دهی، ای آب دهنده، ای علم دهنده، به ما دور بده آن جامی که در آن آب میریزی که بدهی بخورند، نگذار ما به نادانی بمانیم به ما هم بچشان.به ما هم بده، شامل بکن فیض خودت را به ما، ما را جزء افرادی قرار بده که نظر خاص به آنها داری.🔹

💢برای خاطر اینکه «ما فهمیدیم دوستی با خدا بهترین نعمت های خداست ولی الان در آن گیر کرده ایم.» نافهمی ما مشکل شده برای ما، مشكل ایجاد کرده، مسئله ایجاد کرده، نمی توانیم در اثر نادانی حرکت بکنیم. مثل شیر آمدیم نزدیک ولی خوردیم زمین، حالا حال و حسّی برای ما نمانده عقل و شعوری برای ما نمانده.

♦️به خیالمان به امور جزئی عشق به پایان می رسد و به منزل می رسد، حالا می بینیم نه عشق حقیقی است ما خیال کردیم مجازی است بعد دیدیم نه خیر حقیقی است.

عشق حقیقی است مجازی مگیر
این دم شیر است به بازی مگیر

📚مقام و منزلت استاد الهی📄صفحه: ۴۲
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در تفسیر آیه شریفه {سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ} می فرمایند:

💢زود باشد ما که خداوند جهانیم، نشان دهیم نشانه های خودمان را در خارج از نفوس و در عمق نفوس. تا بر نفوس و افراد واضح شود که خداوند على اعلى است حق و دیگران و اسباب همه بسته به خداوند و قیام به خود ندارند بلکه؛

♦️آنچه حق است ، او است جلّ جلاله و هر چه غیر از او غیر از نشانه اوست ناحق است سین که دلالت دارد بر زمان آینده نزدیک که خداوند عزیز نشان دهنده زود نه دیر به تمام بشر نشان می دهد که؛

🔸غیرخدا هیچ و خداوند حق و همه چیز به او قیام دارند که اگر حق اجل عالی در اقلِّ از طرفة العين دريغ فیض بفرماید
فرو ریزند قالب ها،
اگر نازی کند از هم فرو ریزند قالب ها...🔹

سیه رویی ز ممکن در دو عالم
جدا هرگز نشد واللّٰه اَعلم
▪️این معنا به مرحله شهود در همین نشئه می رسد لهذا شخص عاقل سعی می نماید که در چنین گروه و دسته خداوندش وارد بفرماید و از خودسری و خودبینی و خودخواهی و جهالت برهاند.
💠البته عبودیت خداوند بدون اطاعت از خاتم الانبیاءﷺ میسر نمی شود و هر کس گفت می شود یا كذّاب است یا احمق، چون عبودیت خداوند بدون چسبیدن به بندِ (ریسمان) خدا امری است نشدنی و تخیّل صرف.
📚طریق معرفت📄صفحه: ۱۲
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه شریفه {الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ} می فرمایند:

[کسانی که ایمان آوردند و اعمال نیک به جای آوردند شجره طوبی نصیب آنهاست و باز گشت نیکو].

حاکم حسکانی می گوید: و در عتیق نقل حدیث نمود ما را ابوسعد معادی...از جابر از ابی جعفر(علیه السلام) فرمود:

💢رسول خداﷺ پرسیده شد از فرمایش خداوند: {طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ} فرمود:

درختی است در بهشت ریشه اش در خانه من است و شاخه اش بر اهل بهشت (در خانه بهشتیان).

پس بار دیگر پرسیده شد فرمود:

🔸طوبی درختی است در بهشت، ریشه اش در خانه على(علیه السلام) است و شاخه اش بر اهل بهشت.🔹

♦️پس به ایشان گفته شد از شما پرسیدیم یا رسول الله پس فرمودی اصل آن در خانه من است پس بار دیگر از شما پرسیدیم فرمودی درختی است در بهشت ریشه اش در خانه على است و شاخه اش بر اهل بهشت؟ پس فرمود:

💠خانه من و خانه علی یکی است.

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۳۰۸
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت (اعلی الله مقامه) در تفسیر آیه شریفه {اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۚ لَيَجْمَعَنَّكُمْ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَا رَيْبَ فِيهِ ۗ وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ حَدِيثًا} می فرمایند:

اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ

خدای جلیلی که مستجمع جميع صفات کمالیه است و نورش پرکرده زمین و آسمان را، نورش پرکرده تمام موجودات را.

🔸هیچ معبودی، هیچ مؤثری، هیچ قدرتمندی، هیچ حیران کننده ای نیست إِلَّا آن رب جلیلی که نورش زمین و آسمان را پر کرده و از رگ شریان به هر فرد نزدیک تر است.🔹

💢لَا إِلَٰهَ إِلَّا پروردگار عالم، لا مؤثر إِلَّا پروردگار عالم، لا محقق، لا معلم، لا مدبر، لا مدير، لا مهندس، لالالا إِلَّا رب العالمین است.

♦️چنین پروردگاری که در ۲۴ ساعت به رحمت رحمانی و رحیمی خودش همه و مؤمنین را اداره می کند «لَيَجْمَعَنَّكُمْ» البته جمع می کند شما را در روز قیامت، این جمع کردن شما را در روز قیامت هیچ شکی در آن نیست فرموده حضرت رب العزه است و هیچ کسی از خدا راست گوتر ما نداریم کیست که از خدا راستگوتر باشد هیچکس، هیچکس، هیچکس.

💠تمام صِدقها مال خداست. بالاخص راجع به بیان این مسئله، که خود حضرت احدیت این مسئله را طرح می فرماید از خدای تعالی صادق تری، مصدق تری در هیچ موضوعی نیست، بالاخص راجع به این موضوع.

📚بصائر-تفسیر آل عمران و نساء📄صفحه: ۲۴۶
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) دربا ه آیه شریفه {أَمْ يَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَىٰ مَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ ۖ} می فرمایند:

ترجمه: آیا حسد می ورزند مردمان را بر آن چه خداوند داده است(اهل بیت پیغمبرﷺ را) از بخشش خود؟
حاکم حسکانی می گوید: خبر داد ما را عمرو پسر محمد پسر احمد عدل...از عباس پسر هشام از پدرش گفت نقل حدیث نمود برایم پدرم گفت:

💠خزیمه به علی بن ابی طالب(علیه السلام) نگاه کرد پس على(علیه السلام) به او فرمود:

🔸آیا می بینی چطور حسد می ورزند به من بر فضل خداوند که من به جای رسول خداﷺ قرار گرفته ام و آنچه خداوند از علم (راجع به خداوند) به من روزی فرموده است.🔹

پس خزيمه گفت:
دیدند خود را خالی از انعام حق
لیکن تو پر از نعمت و حسن سبق

از غیظ طولانی و بی پروا به تو
هر دست را دندان جود با غیظ ودق

آن کس نشد راضی بفعل و قول حق
سلطان کشد وی را به دوزخ بی طبق.

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۱۶۱
@Ayatollahnejabat
آیت الله العظمی سید علی قاضی(رحمة الله علیه) می فرمایند:

🔸«اگر شخص در طلب، استقامت پیدا کرد، اسم اعظم در روح او جا پیدا می کند و آن وقت لایق اسرار ربوبی می گردد».🔹

اسم اعظم، مقام و حقیقتی که استجابت دعا لازمه آن می باشد.

«إذا دُعِيَ به أجابَ ، وإذا سُئِلَ به أَعْطَى»...

💢لذا حضرت آية الحق، قاضی طباطبایی، اسم اعظم را که مرتبه استجابت دعاست، به نوعی، طلب و استقامت در آن می دانند چرا که شخص با استقامت و اصرار و صبوری در طلب خویش به مقام {ادْعُونِي} و {دَعَانِ} بار می یابد و اینجاست که بهره مند از فیض {أَسْتَجِبْ لَكُمْ} و {أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ} می گردد.

مرا در خانه سروی هست کاندر سایه قدش
فراغ از سرو بستانی و شمشاد چمن دارم

گرم صد لشکراز خوبان به قصد دل کمین سازند
بحمد الله و المنه بتی لشکرشکن دارم

سزد کز خاتم لعلش زنم لاف سلیمانی
چو اسم اعظمم باشد چه باک از اهرمن دارم

💠چه بسا جناب حافظ هم اشاره به همین مقام دارد که می فرماید زیرِ سایه سروِ خود، احتیاج به هیچ چیز دیگری ندارم و هر چه در مسیرِ سیر خود دچار رهزنان طريق شوم، و صد لشکری از خوبانِ رهزن پیش بیایند، این بت من، یعنی سرو من، لشکرشکنی می کند و مانع توقف من می شود، و این سروِ حافظ کنایه از "استقامت" اوست.

📚صبر📄صفحه: ۱۱۱
@Ayatollahnejabat
مرحوم آیت الله شیخ حسنعلی نجابت که از دوستان دوران نوجوانی شهید دستغیب است از حال و هوای شهید دستغیب در آن دوران چنین می فرماید:

💢آنچه من در ذهن دارم از سن سیزده سالگی، سرِ آقای دستغیب(قدس سرّه) در «بحار» و «وسائل الشيعه» و «کافی» و «وافی» و «من لایحضر» بود.

🔹در منزل ایشان یک اتاق بسیار بزرگ بود پُر از کتاب، خانه که می آمدند دائماً مطالعه می کردند و حافظه بسیار خوبی هم داشتند.🔸

💠در علوم صرف و نحو و منطق و... بسیار ممتاز بودند، قهراً مطالعه کردن و فهمیدن روایات برایشان خیلی آسان بود. بنده بعید نمی دانم اگر ایشان بیست هزار حدیث از حفظ داشتند.

📚مجذوب رب📄صفحه: ۳۹
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباه آیه شریفه {وَأَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمَانِهِمْ ۙ لَا يَبْعَثُ اللَّهُ مَنْ يَمُوتُ} می فرمایند:

💢ترجمه: قسم یاد نمودند به خداوند با نهایت ایستادگی بر قسم خود، (که حق على(علیه السلام) را پس از وفات پیغمبر غصب نمایند.) زیرا خداوند مبعوث نمی فرماید هر کس که مُرد.

حاکم حسکانی گوید: خبر داد ما را ابویحیی حیکانی...خبر داد ما را شعبه از ابی حمزه گفت شنیدم برید پسر اصرم گفت:

💠شنیدم علی(علیه السلام) می فرمود:

{وَأَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمَانِهِمْ ۙ لَا يَبْعَثُ اللَّهُ مَنْ يَمُوتُ} یعنی؛

🔹به خداوند سوگند می خورند که حقّ على را غصب می کنیم، زیرا خداوند روز جزا و قیامت ندارد و بر قسم خود ایستادگی داشتند. على(علیه السلام) فرمود: درباره (ولایت) من نازل شده است.🔸

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)📄صفحه: ۱۴۳
@Ayatollahnejabat
💠در تابستان سال ۶۷ که در خدمت مرحوم آقا همدان بودیم، یک شب پس از بازگشت از نماز جماعت و از مسجد جامع همدان که مرحوم آیت الله انصاری در آنجا اقامه نماز می کردند در بین راه هنوز به خانه نرسیده بودیم فرمودند:

«وَ لَذِکرُ اللهِ أَکبَرُ» یعنی چه؛

🔸مرحوم حاج شیخ(آیت الله نجابت) سر در گوش من گذاشتند و فرمودند بگو مراد "ذکر قلبی" است.🔹

💢مرا به جلو هُل دادند تا در کنار دست مرحوم آیت الله انصاری(رحمةالله علیه) قرار گیرم و بنده جواب را خدمتشان عرض کردم تبسمی فرمودند و گفتند درست است.

📚جلوه عشق و محبّت📄صفحه: ۳۵
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در شرح الاسماءالحسنی ملا هادی سبزواری می فرمایند:
[الخامس ان الولاية تهدى القلوب إلى سلوك الحق كما يهدى نور الشمس والقمر ابصار الخلايق إلى المناهج فهما نوران هاديان الإمامة يهدى نور البصاير والشمس والقمر يهديان الابصار ومحال النور الهادي للابصار اثنا عشر برجا فيجب ان يكون محال النور الهادي للبصائر كك بطريق التطابق]

🔸آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام) و یازده فرزندشان شخص و اشخاص را متوجه می کردند که حق را پیدا کنند، اگر حق را پیدا کردند عبودیت زیاد می شود، اگر عبودیت زیاد شود قرب زیاد می شود.🔹

💢هر ساعت و هر آن مردم را این چهارده معصوم(علیهم السلام) از نه و نیستی می آورند به هستی، از عدم به وجود، از خواب آلود بودن می آورند به بیداری در این نشئه و حیات ابد.

▪️{كما يهدى نور الشمس والقمر ابصار الخلايق إلى المناهج}
شمس و قمر چشم ها را هدایت می کنند به خوبی ها و همه منهج ها، پس این شمس و قمر ظاهری که هادی ابصار است شمس و قمر حقیقی هم هادی بصیرت است،

💠"فهما نوران" پس شمس و قمر دو نورند که هدایت می کنند مردم را در ماده دیدن در رنگ و قشنگی و این چیزها را دیدن، شمس و قمر نور بصر را زیاد می کند، اما امامت نور قلب و نور بصیرت را زیاد می کند.

{ومحال النور الهادي للابصار اثنا عشر برجا}

♦️شمس که منور است روی دوازده خانه پِر می خورد، پس شمس حقیقی که امامت است آن هم حتماً باید دوازده تا باشد چون این دوازده تا است او باید حتماً دوازده تا باشد.

فيجب أن يكون محال النور الهادي للبصائر كذلك بطريق التطابق
چون پائین فرع بالا است نشئه سفل فرع نشئه عِلواست.

📚مدح اهل بیت(علیهم السلام)📄صفحه: ۲۹
@Ayatollahnejabat
در سن هفده سالگی این جوان(مرحوم جواد آقا زارعی) با آن طلب و اراده به خدمتِ ولی بزرگ الهی حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی می رسد.

💢شخصی که از نظر استعداد فوق العاده است در هوش و زکاوت بی نظیر است و تمام حواس جمع است، تمام شرایط جمع است. این جوان مستعد به خدمت شخصی می رسد که او وصل است به حق، او که مأمور است چنین افرادی را در طريق حق با آن علم و فقه و اجتهاد قرار دهد اگر نظری کند نظر الهی است.

💠مرحوم جواد آقا تمام دارایی ظاهری و معنوی خود را یعنی جوانی، شهامت، شجاعت، عدالت، صداقت و ... در اختیار آن ولی خدا می گذارد و می گوید این بنده ی طلبکار، در خدمت شماست و تابع.

🔸الحق مرحوم آیت الله نجابت هم سنگ تمام برای طی مراحل سلوک این بزرگوار گذاشتند و از هیچ مطلبی مضایقه نکردند. تمام هوش هر دو طرف مصروف حق شد تا به جایی رسید که روز و شب ایشان ذکر خدا بود.🔹

📚تسلیم حق📄صفحه: ۶۰
@Ayatollahnejabat
شخصی از کویت نامه ای به مرحوم آیت الله العظمی نجابت(رحمة الله عليه) نوشته بود که چه کنیم فرزندانمان بر اساس فطرت اولیه رشد کنند؟

💠از پیامبرﷺ روایت است:

«كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى اَلْفِطْرَةِ وَ إِنَّمَا أَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ وَ يُنَصِّرَانِهِ»
به دنیا آمدن هر نوزادی با فطرت خداشناسی است؛ یعنی این نوزاد موحد و خداشناس و خداجوست. این پدر و مادرش هستند که او را یهودی یا نصرانی می کنند.

💢به هر حال این نامه و پرسش از مرحوم آیت الله نجابت ناظر به این روایت بود که چه کنیم فرزندان ما بر اساس همان فطرت اولیۀ الهی بار بیایند.

ایشان در جواب سه راهکار و توصیه نوشتند:

🔸اولاً: نانت حلال باشد.
ثانياً: محبت به آنها داشته باش.
ثالثاً: خود را رازق فرزندانت ندان، بلکه خدا را رازق خود و اهل و عیالت بدان.🔹

📚علقمه📄صفحه: ۱۲۶
@Ayatollahnejabat
2024/09/29 13:32:02
Back to Top
HTML Embed Code: