Telegram Web Link
اولین مخازن سوخت تولید شده توسط بریتانیا و در فرودگاه Portsmouth توسط شرکت Fireproof Tanks Ltd در سال 1939 تولید شد.

⚜️ @Army_Ir
این نوع مخازن اولین بار بر روی بمب افکن های سبک Fairey Battle.بمب افکن های سنگین Avro Lancaster و جنگنده های Supermarine Spitfire و Hawker Hurricane نصب شده است.

⚜️ @Army_Ir
شرکت Henderson Safety Tank Company نیز مخازن سوخت و مخازن روغن خود آب بند را برای هواپیماهای آموزشی Miles Master توسعه داد.

⚜️ @Army_Ir
طراحان هواپیماهای آلمانی در اوایل جنگ از لایه های لاستیکی که روی پوسته های چرمی با سطح داخلی فیبر تصفیه نشده ترکیب شده بود برای هواپیماهای Junkers Ju 88 مخازن سوخت تولید کرده بودند.

⚜️ @Army_Ir
در آمریکا Ernst Eger از شرکت United States Rubber Company که بعد ها با اسم Uniroyal شناخته شد طرح یک مخزن سوخت خود آب بند را در سال 1941 به ثبت رساند.

این شرکت یکی از شرکت های متعدد توسعه این فناوری در طول جنگ جهانی دوم بوده است.

در تاریخ 21 ژانویه سال 1941 شیمیدان Elmo E. Hanson که رهبر شرکت Tire and Rubber Company بود حق اختراع برای مخازن سوخت خود آب بند را ثبت کرده است.

⚜️ @Army_Ir
همچنین در سال 1941 یک شیمیدان با نام James Merrill برای پالایش مواد جدید و آزمایشات موفقیت آمیز خود یک اختراع ثبت کرد.

در این اختراع از مخازن سوخت خود آب بند دولایه که از ترکیب لاستیکی در یک پوسته فلزی بیرونی یا پوشش بال هواپیما قرار می گرفت رونمایی شد.

⚜️ @Army_Ir
در سال 1942 این شیمیدان یک سفارش از هیت تولیدات جنگی آمریکا دریافت کرد که در آن وظیفه ساخت مخازن سوخت خود آب بند هواپیماهای Vought F4U Corsair را بر عهده داشت.

در سال 1942 نیز اولین مخازن سوخت انعطاف پذیر برای نصب بر روی بال های هواپیمای Spitfire Mk IX توسعه داده شد تا موجب افزایش برد این هواپیما شود.

⚜️ @Army_Ir
از آنجایی که مخازن جدید در برابر ضربه و فشار مقاومت خوبی داشتند نیروی دریایی آمریکا با استفاده از این مخازن در هواپیماهای خود قادر به مقاومت در برابر گلوله های 12.7 م.م و در برخی موارد توانایی مقاومت در برابر گلوله توپ های 20 م.م را نیز داشت.

از تجربیات به دست آمده از جنگ در اقیانوس آرام باعث شد تا ژاپنی ها نیز از مخازن سوخت خود آب بند بر روی هواپیماهای Mitsubishi A6M Zero استفاده کنند.

⚜️ @Army_Ir
امروزه اکثر جنگنده های جت و تمام بالگرد های ارتش آمریکا از مخازن سوخت خود آب بند استفاده می کنند.

مخازن سوخت بالگرد های نظامی علاوه بر قابلیت خود آب بند بودن دارای ویژگی ضد تصادف(ضد شوک) نیز هستند.

⚜️ @Army_Ir
در ارتفاع های بالا مخازن سوخت تحت فشار قرار میگیرند که خود باعث کاهش خاصیت آب بندی این مخازن می شود از این رو از فن آوری جدیدی استفاده می شود که تحت عنوان فوم های بالستیک شناخته می شوند.

این فوم ها نوعی از فوم پلی یورتان هستند که در قسمت های خالی و کناره های مخازن سوخت تزریق می شوند.

فوم مذکور وزن بسیار سبکی داشته و به بال و مخازن سوخت هواپیما مقاومت بالایی در برابر فشار ها.نفوذ پرتابه ها.جلوگیری از ایجاد آتش سوزی های احتمالی و عایق هر گونه سیالات و مواد سوختی را فراهم می کند.

لازم به ذکر است که این فوم مانع ورود و خروج اکسیژن نیز می شود که یک عامل حیاتی برای ایجاد آتش و انفجار است.

⚜️ @Army_Ir
برای استفاده های نظامی مخازن سوخت باید از دو استاندارد MIL-DTL-27422 یا (مخازن با قابلیت ضد شوک و ضربه) و MIL-DTL-5578 یا (مخازن بدون قابلیت ضد شوک و ضربه) استفاده کنند.

در برخی از هواپیماها معمولا از چندین مخزن سوخت متصل به هم استفاده می شود که در این مدل ها لوله های رابط نیز از نوع خود آب بند هستند.

⚜️ @Army_Ir
علاوه بر هواپیماهای نظامی برخی خودروهای زرهی نظامی نیز از این نوع مخازن استفاده می کنند که می توان به خودروی زرهی تفنگداران دریایی آمریکا LAV-AT اشاره کرد.

همچنین خودروی رئیس جمهور آمریکا در زمان ریاست جان اف کندی که از مدل SS-100-X بوده است از مخزن سوخت خود آب بند بهره می برده است.

علاوه بر تمام موارد فوق از این مخازن در موتورهای سوپر اسپرت درون پیست های موتور سواری و خودروهای فرمول یک نیز استفاده می شود.

⚜️ @Army_Ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ویدیویی در مورد نحوه کار کرد مخازن سوخت خود آب بند (خود ترمیم)

⚜️ @Army_Ir
2024/10/01 22:42:09
Back to Top
HTML Embed Code: