Telegram Web Link
استالین مصری

تانک استالین 3 یا IS-3M متعلق به لشکر 7 پیاده نظام در جریان جنگ شش روزه که مورد اصابت توپ 105 میلی ال 7 و ام 68 قرار گرفته و نفوذی گزارش نشده است.

استفاده از مهمات APDS به احتمال زیاد از سویی و میزان زره بسیاری بالای این تانک و مهندسی مناسب زره از سوی دیگر، نتیجه موجود در تصویر را رقم زده است.

ارتش اسراییل در آن روزگار تانک های تغییر یافته غربی را در خدمت داشت، از جمله سنچورین که نام شوت (در عبری به معنای شلاق) و ماگاچ (تلفظ عبری: مگاخ) و سری سوپر شرمن (ام 50 و ام 51).


⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
استالین مصری تانک استالین 3 یا IS-3M متعلق به لشکر 7 پیاده نظام در جریان جنگ شش روزه که مورد اصابت توپ 105 میلی ال 7 و ام 68 قرار گرفته و نفوذی گزارش نشده است. استفاده از مهمات APDS به احتمال زیاد از سویی و میزان زره بسیاری بالای این تانک و مهندسی مناسب…
در اواخر دهه 1950، اتحاد جماهیر شوروی شروع به تامین تانک های IS-3M مصر کرد. در 23 ژوئیه 1956، تانک ها در رژه روز استقلال در قاهره شرکت کردند. در مجموع، مصر حدود 100 تانک از این تانک را قبل از سال 1967 دریافت کرد. در طول جنگ شش روزه که در 5 ژوئن 1967 آغاز شد، IS-3 های مصری به همراه سایر تانک های تامین شده از سوی شوروی با تانک های اسراییلی، به نزاع پرداختند.

تانک IS-3M در رژه روز استقلال، اواخر دهه 50 میلادی

⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
در اواخر دهه 1950، اتحاد جماهیر شوروی شروع به تامین تانک های IS-3M مصر کرد. در 23 ژوئیه 1956، تانک ها در رژه روز استقلال در قاهره شرکت کردند. در مجموع، مصر حدود 100 تانک از این تانک را قبل از سال 1967 دریافت کرد. در طول جنگ شش روزه که در 5 ژوئن 1967 آغاز…
تانک های IS-3 برای جنگ تانک های مدرن بسیار کند و بدترکیب بودند، ریلود بسیار بالای آنها از سویی و مشکلات عدیده موتورشان در صحرای سینا آنها را کم استفاده میکرد.

علاوه بر این، IS-3 ها نمی توانستند در حال حرکت شلیک کنند، زیرا به تثبیت کننده های توپ اصلی مجهز نبودند.

با این وجود، عامل اصلی شکست مصر، بخاطر مشکلات تانک ها نبود، بلکه بخاطر روحیه ضعیف و فقدان آموزش سربازان بود.

عکس از IS-3M منهدم شده در رفح


⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
ارتش اسرائیل در اولین روز نبرد، در جریان حمله به استحکامات مصر در رفح، با IS-3 ها برخورد کرد.

در رفح ارتش مصر یک خط دفاعی قدرتمند با سنگرها، میدان های مین، موانع ضد تانک و ضد پیاده نظام ایجاد کرده بود و لشکر 7 پیاده نظام شامل یک گردان از تانک های IS-3M وظیفه دفاع از این خط را به عهده داشتند.

یک تیپ هوابرد اسرائیلی با پشتیبانی یک گردان ماگاچ-3 به فرماندهی سرهنگ اوری باروم به مواضع مصر در رفع حمله کرد.

تصویر از IS-3 غنیمت گرفته شده مستقر در امتداد کانال سوئز که موتور آن برای ایجاد انباری برای ذخیره مهمات توپخانه حذف شده است.

⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
ارتش اسرائیل در اولین روز نبرد، در جریان حمله به استحکامات مصر در رفح، با IS-3 ها برخورد کرد. در رفح ارتش مصر یک خط دفاعی قدرتمند با سنگرها، میدان های مین، موانع ضد تانک و ضد پیاده نظام ایجاد کرده بود و لشکر 7 پیاده نظام شامل یک گردان از تانک های IS-3M…
گروهان ستوان عین گیل که در بخش جنوبی خط استحکامات می جنگید، توانستند اولین پیروزی را بدست اورند. چهار عراده ماگاچ-3 با شش عراده IS-3 درگیر شدند، پنج عراده ماگاچ 3 دیگر نیز به آنها در درگیری اضافه شدند، ماگاچ ها شروع به محاصره خط دفاعی مصری ها کردند، در همین اثنا از فاصله یک کیلومتری دو IS-3M را منهدم کردند و زمانی که ماگاچ ها قصد تغییر موضع داشتند موفق شدند سه IS-3M دیگر را منهدم کنند.

⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
گروهان ستوان عین گیل که در بخش جنوبی خط استحکامات می جنگید، توانستند اولین پیروزی را بدست اورند. چهار عراده ماگاچ-3 با شش عراده IS-3 درگیر شدند، پنج عراده ماگاچ 3 دیگر نیز به آنها در درگیری اضافه شدند، ماگاچ ها شروع به محاصره خط دفاعی مصری ها کردند، در همین…
چهار عراده ماگاچ 3 از گروهان دیگر گردان به فرماندهی کاپیتان دانی در یک ضد حمله بر علیه خط دفاعی با پنج IS-3M مواجه شدند. تحرک بالای تانک های اسراییلی و بارگذاری سریع توپ آنها مزایای خود را نشان دادند و هر پنج IS-3M را در چند دقیقه از بین بردند، در ادامه IS-3M وارد نبرد شدند، ولی این بار مصری ها زیرکی به خرج داده و در بردی طولانی، جایی که زره های ضخیم و توپ های 122 میلی متری شوروی برتری داشتند، درگیر شدند، از تعداد ماگاچ هایی که انهدام شد امار دقیقی در دست نیست.

⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
یادتان باشد دریچه تانک را باز نگذارید!

داستانی که تقریبا همه منابع به آن اشاره کردند مربوط به انهدام یک عراده IS-3M توسط نارنجک است! اما چگونه؟

تانکیست های مصری می‌ترسیدند که در صورت آتش‌سوزی نتوانند با سرعت کافی تانک را ترک کنند و دریچه‌های تانک خود را معمولا باز نگه می داشتند.

علاوه بر آن بخاطر دید کم سایت راننده، راننده برای مسیریابی بهتر دریچه خود را باز کرد، یکی از چتربازان اسرائیلی از فاصله 40 متری با پرتاب نارنجک به دریچه راننده، به آن برخورد و منفجر شد.

دو تانکیست بلافاصله جان خود را از دست دادند، دو تانکیست دیگر موفق به فرار از تانک شدند ولی در شعله های آتش سوختند.

⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
یادتان باشد دریچه تانک را باز نگذارید! داستانی که تقریبا همه منابع به آن اشاره کردند مربوط به انهدام یک عراده IS-3M توسط نارنجک است! اما چگونه؟ تانکیست های مصری می‌ترسیدند که در صورت آتش‌سوزی نتوانند با سرعت کافی تانک را ترک کنند و دریچه‌های تانک خود را…
در 6 ژوئن، گروه تانک ژنرال آریل شارون به نخال رسید، جایی که تانک های رها شده زیادی از تیپ 125 تانک پیدا کردند که بیش از 30 تانک رها شده IS-3M بودند که تقریباً هیچ مسافتی را نپیموده بودند.

در طول شش روز، اسرائیلی ها 820 تانک را به غنیمت گرفتند که 73 تانک آن سنگین IS-3M بود. بخشی از تانک ها موتورهای V-54 را از تانک های T-54A و سقف محفظه موتور جدید دریافت کردند و تا اوایل دهه 1970 در ارتش اسرائیل خدمت کردند و اغلب در رژه های نظامی شرکت می کردند.


در اوایل دهه 1980، ارتش مصر رسما تانک های IS-3 و IS-3M خود را بازنشسته کرد. تانک ها ذوب شده یا به موزه های مختلف فروخته شدند تا پایانی بر حضور این پیرمرد ناکارآمد و سنگین وزن در عرصه نبرد باشد.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
#تاریخ_شمار_نظامی
⭕️77 سال پیش در چنین روزی ، اسلحه AK-47 ، یکی از محبوب‌ترین و پر کاربردترین اسلحه های جهان ، وارد خط تولید اتحاد جماهیر شوروی شد.

×Avtomat Kalashnikova AK-47
×6 July 1947
⚜️ @Army_Ir
پانزر خسته!

جنگ 6 روزه اسراییل و اعراب در حوزه زرهی یکی از عجیب ترین نبرد های دوران معاصر است.

از عجایب اینکه سوریه در جنگ 6 روزه از تانک پانزر 4 یا به آلمانی Panzerkampfwagen IV استفاده کرد ! این تانک، پرتعداد ترین تانک متوسط آلمانی ها در جنگ جهانی دوم که حدود 8500 عدد از آن ساخته شد ، بعد از پایان جنگ تعدادی از پانزر ها را فرانسه به غنیمت برد و در انبار های خود نگهداشت.

در دهه 50 که آغاز تولد مجدد اسراییل بود، فرانسه روابط گسترده ای با اسراییل آغاز کرد ولی از سویی دیگر علاقمند به حفظ رابطه با اعراب و بخصوص سوریه بود تا بازار فروش سلاح خود در آن منطقه حفظ کند، نتیجه آنکه در فواصل بین سال های 1950 تا 1958 حدود 60 از این تانک و مشتقات آن دریافت کرد.


⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
پای چکسلواکی در میان است

اما همه تانک های پانزر 4 دریافتی از سوی فرانسه نبودند، گفتیم که پانزر 4 پرتعداد ترین تانک متوسط آلمانی ها بود و نتیجتا تعداد زیادی از آنها توسط کشور های مختلف به غنیمت گرفته شدند، چکسلواکی هم از این سفره پهن بی نصیب نماند!

حدود 245 عدد پانزر 4 تا اواخر سال 1954 در خدمت چکسلواکی باقی ماندند ، تا اینکه شوروی در پراگ صنایع زرهی بر پا کرد و چکسلواکی شروع به جایگزینی پانزر های خود با تانک متوسط تی 34 کرد، در نتیجه با فروش 45 عراده تانک به سوریه موافقت کردند.


⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
پای چکسلواکی در میان است اما همه تانک های پانزر 4 دریافتی از سوی فرانسه نبودند، گفتیم که پانزر 4 پرتعداد ترین تانک متوسط آلمانی ها بود و نتیجتا تعداد زیادی از آنها توسط کشور های مختلف به غنیمت گرفته شدند، چکسلواکی هم از این سفره پهن بی نصیب نماند! حدود…
پانزر های اسپانیایی!

اسپانیا هم از سهم پانزر های آلمانی بی نصیب نماند و تعدادی از نسخه Ausf H را در سال 1943 از آلمان دریافت کرد.

این نسخه از پانزر 4 بهترین نسخه موجود بود، که ارتقا هم دیده بودند، از ویژگی های پانزر های تحویلی اسپانیا اینکه: همه آنها مسلح به یک توپ 75 میلی متری KwK 40، گیربکس بهبودیافته، یک برجک الکتریکی، پرتاب کننده نارنجک های دودزا و ....

جالب است بدانید قرار بود 20 عراده تحویل سوریه شود ولی در عمل فقط 17 عراده تحویل سوریه شد و علی رغم ارتقایافتگی هیچوقت در هیچ نبردی به خدمت گرفته نشدند.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🫡روز بخیر عزیزان ، آنباکس فشنگ 9 م.م
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
#C130 ⭕️در ادامه مجموع مقالات کانال ، به معرفی هواپیما های خانواده C-130 می‌رسیم. ×به طور کلی هواپیما های C-130 شامل نمونه های زیر می‌باشد: ×Lockheed C-130× ×Lockheed AC-130× ×Lockheed DC-130× ×Lockheed EC-130× ×Lockheed HC-130× ×Lockheed KC-130× ×Lockheed…
#C130
⭕️آشنایی کامل با هواپیمای اخلال‌گر
Lockheed Martin EC-130

×هواپیمای EC-130 ، یک سری مختلف از هواپیمای C-130 Hercules است که توسط نیروی هوایی و نیروی دریایی تا سال 1990 در نقش اخلالگر استفاده می‌شد.

×نسخه EC-130E وظیفه فرماندهی و کنترل میدان هوایی را بر عهده داشته و براساس یک فروند هواپیمای C-130E ساخته شده و به عنوان مرکز فرماندهی تاکتیکی هوابرد استفاده می‌شود.
×این هواپیما در سال 2002 بازنشسته شده و این نقش به هواپیماهای E-8 JSTARS و E-3 AWACS محول شد.
⚜️ @Army_Ir
2024/11/06 01:36:03
Back to Top
HTML Embed Code: