Telegram Web Link
ذوالقرنین همان کورش کبیر است.
ماجرای ذوالقرنین در قرآن کریم


...• بعضى گفته‌اند:
ذوالقرنین همان کورش یکى از ملوک هخامنشى در فارس است که در سالهاى (۵۳۹ - ۵۶۰) ق‌م مى‌زیسته وهموبوده که امپراطورى ایرانى را تاسیس ومیان دومملکت فارس و ماد را جمع نمود. بابل را مسخر کرد وبه یهود اجازه مراجعت از بابل به اورشلیم را صادر کرد، ودر بناى هیکل کمک‌ها کرد ومصر را به تسخیر خود درآورد، آنگاه به سوى یونان حرکت نموده بر مردم آنجا نیز مسلط شد وبه طرف مغرب رهسپار گردیده آنگاه روبه سوى مشرق نهاد و تا اقصى نقطه مشرق پیش رفت.

این قول را یکى از علماى نزدیک به عصر ما ذکر کرده (ابوالکلام آزاد) ویکى از محققین هند در ایضاح وتقریب آن سخت کوشیده است. اجمال مطلب اینکه : آنچه قرآن از وصف ذوالقرنین آورده با این پادشاه عظیم تطبیق مى شود، زیرا اگر ذوالقرنین مذکور در قرآن مردى مؤمن به خدا و به دین توحید بوده کورش نیز بوده، واگر اوپادشاهى عادل ورعیت پرور و داراى سیره رفق و رأفت واحسان بوده این نیز بوده واگر اونسبت به ستمگران و دشمنان مردى سیاستمدار بوده این نیز بوده و اگر خدا باو از هر چیزى سببى داده به این نیز داده، واگر میان دین وعقل وفضائل اخلاقى وعده و عده و ثروت و شوکت و انقیاد اسباب براى اوجمع کرده براى این نیز جمع کرده بود.
وهمانطور که قرآن کریم فرموده #کورش نیز سفرى به سوى مغرب کرده حتى بر لیدیا وپیرامون آن نیز مستولى شده وبار دیگر به سوى مشرق سفر کرده تا به مطلع آفتاب برسد، ودر آنجا مردمى دید صحرانشین و وحشى که در بیابانها زندگى مى کردند. ونیز همین کورش سدى بنا کرده که به طورى که شواهد نشان مى‌دهد سد بنا شده در تنگه داریال میان کوه‌هاى قفقاز ونزدیکیهاى شهر تفلیس است . این اجمال آن چیزى است که مولانا ابوالکلام آزاد گفته است که اینک تفصیل آن از نظر شما خواننده مى‌گذرد.

• اما مساله ایمانش به خدا وروز جزا:
دلیل بر این معنا کتاب عزرا (اصحاح ۱) وکتاب دانیال (اصحاح ۶) وکتاب اشعیاء (اصحاح ۴۴ و ۴۵) از کتب عهد عتیق است که در آنها از کورش تجلیل وتقدیس کرده و حتى در کتاب اشعیاء اورا ((راعى رب) (رعیتدار خدا) نامیده.

• واما فضائل نفسانى او:
گذشته از ایمانش به خدا، کافى است باز هم به آنچه از اخبار وسیره اووبه اخبار وسیره طاغیان جبار که با اوبه جنگ برخاسته اند مراجعه کنیم وببینیم وقتى بر ملوک ‹ماد› و ‹لیدیا› و ‹بابل› و ‹مصر› و یاغیان بدوى در اطراف بکتریا که همان بلخ باشد وغیر ایشان ظفر مى‌یافته با آنان چه معامله مى‌کرده ، در این صورت خواهیم دید که بر هر قومى ظفر پیدا مى کرده از مجرمین ایشان گذشت وعفو مى‌نموده وبزرگان وکریمان هر قومى را اکرام وضعفاى ایشان را ترحم مى‌نموده ومفسدین وخائنین آنان را سیاست مى‌نموده.
کتب عهد قدیم ویهود هم که اورا به نهایت درجه تعظیم نموده بدین جهت بوده که ایشان را از اسارت حکومت بابل نجات داده وبه بلادشان برگردانیده وبراى تجدید بناى هیکل هزینه کافى در اختیارشان گذاشته و نفائس گرانبهایى که از هیکل به غارت برده بودند ودر خزینه‌هاى ملوک بابل نگهدارى مى‌شد به ایشان برگردانیده، وهمین خود موید دیگرى است براى این احتمال که کورش همان ذوالقرنین باشد، براى اینکه به طورى که اخبار شهادت مى‌دهد پرسش کنندگان از رسول خدا (صلى اللّه علیه وآله وسلم ) از داستان ذوالقرنین یهود بوده اند.

• علاوه بر این
مورخین قدیم یونان مانند ‹هردوت› و دیگران نیز جز به مروت وفتوت و سخاوت و کرم و گذشت و قلت حرص و داشتن رحمت و رأفت ، اورا نستوده‌اند، و او را به بهترین وجهى ثنا و ستایش ‌ کرده‌اند.


• واما اینکه چرا کورش را ذوالقرنین گفته‌اند:
هر چند تواریخ از دلیلى که جوابگوى این سؤ‌ال باشد خالى است لیکن مجسمه سنگى که اخیرا در مشهد مرغاب در جنوب ایران از اوکشف شده جاى هیچ تردیدى نمى‌گذارد که هموذوالقرنین بوده، و وجه تسمیه‌اش این است که در این مجسمه‌ها دوشاخ دیده مى‌شود که هر دو در وسط سر او درآمده یکى از آندو به طرف جلو و یکى دیگر به طرف عقب خم شده، واین با گفتار قدماى مورخین که در وجه تسمیه اوبه این اسم گفته‌اند تاج ویا کلاه خودى داشته که داراى دوشاخ بوده درست تطبیق مى‌کند.

•• این بود خلاصه‌اى از کلام ابوالکلام، که هر چند بعضى از جوانبش ‌ خالى از اعتراضاتى نیست، لیکن از هر گفتار دیگرى انطباقش با آیات قرآنى روشنتر وقابل قبولتر است.

📓 ترجمه‌المیزان، ج۱۳، ص۵۳۶

©️ @AlmizanMedia

🎞️
مصحف مشهد رضوی:
کامل‌ترین مجموعه برگ‌نوشتۀ قرآنی به خط حجازی از سدۀ نخست هجری


مصحف مشهد رضوی / مصحف المشهد الرضوي / یا Codex Mashhad عنوانی است برای مجموع دو نسخۀ قرآنی با خط حجازی کهن به شماره‌های 18 و 4116 در کتابخانۀ آستان قدس رضوی (مشهد). این اثر با 252 برگ، کامل‌ترین مجموعه اوراق از یک قرآن کامل از سدۀ نخست هجری در سراسر جهان به شمار می‌آید که بیش از 95% متن قرآن را در بر دارد. با توجه به ویژگی‌های متنی این مصحف، ویژگی‌های رسم، غرائب املائی، اختلاف قرائات، چینش یا ترتیب بندی سوره‌ها، و نهایتاً بر پایۀ آزمایش‌های متعدد کربن 14، روشن شده است که بخش اصلی این نسخه در سدۀ نخست هجری کتابت شده است. لذا این اثر یکی از مهم‌ترین اَسناد شناخت ما از تاریخ کتابت و قرائت قرآن در سدۀ نخست است.

متن کامل «مصحف مشهد رضوی» با اجازه و همکاری کتابخانۀ آستان قدس رضوی وبا تحقیق و توضیحات و مقدمۀ مرتضی کریمی‌نیا، از سوی «مؤسسة آل البیت علیهم السلام لإحیاء التراث» در سال 1401-1402 (2022-2023 میلادی) به صورت فاکسیمیله به دو زبان عربی و انگلیسی منتشر شده است.
رونمایی: مشهد 25 آبان 1402، تالار قدس کتابخانه

www.tg-me.com/kariminiaa
توبه

اگر کسی کاری را که با زحمات زیاد پیش برده، در وسط راه رها کند، و برای همیشه از رستگاری و رسیدن به هدف ناامید شود، #توبه تنها دوای این درد است؛ بشر می‌تواند با توبه دل خود را همیشه زنده نگه دارد و دل مشرف به هلاکت خود را دوباره از لبه پرتگاه هلاکت کنار بکشد.

📓ترجمه المیزان، ج۴، ص۳۹۴

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
Forwarded from رسانه المیزان | Almizan (بالنجم هم یهتدون)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM


#نماهنگ « مردی از جنس حیرت »

بـمناسبــت ۲۴ آبـــــان، ســــالـــروز
بــزرگداشــت مرحـــــوم علامــــــه
سید محمدحسین طباطبایی «ره»

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.

@AlmizanMedia

This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM


📺 #نماهنگ «ما ادعای عصمت نکردیم!»

صدای سید محمدحسین طباطبایی«ره» را می‌شنوید.

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.


#ماادعای_عصمت_نکردیم #آبروی_شیعه #علامه_طباطبایی #رسانه_المیزان

@AlmizanMedia

Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
‌•
‌‌📺 #نماهنگ «ما ادعای عصمت نکردیم!» - (۲)

صدای سید محمدحسین طباطبایی‹ره› را می‌شنوید.

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.
‌‌
‌امام‌زاده‌محمد،آمل

©️ @AlmizanMedia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM


📺 #نماهنگ «داستان‌های قرآن افسانه نیست»
صدای سیدمحمد حسین طباطبایی را می‌شنوید.
موسیقی: آرش کامور

🎬 کاری از «رسانه المیزان» | شما هم‌ رسانه ما باشید.
🤍 رسانه المیزان سال خوبی را برای شما آرزومند است.

المیزان مدیا؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia

Forwarded from رسانه المیزان | Almizan (علی یحیی پور)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

📺 «این را هم نمی‌توانند برای من ببینند!»

‌ماجرای فشار بعضی‌ها برای تعطیلی حلقهٔ بحثِ علامه طباطبایی با پروفسور کربن
‌‌
«به عنوان شخصی که در گوشه‌ای نشسته‌ام و چیز می‌نویسم، تنها راه من به جهان و تفکر جهانی و اینکه در جهان چه می‌گذرد، این یک جلسه است. این را هم نمی‌توانند برای من ببینند!»
‌‌
📓سرشت‌وسرنوشت، ص۲۴۹

🌐 ۲۴ آبان؛ سالروز بزرگداشت مرحــوم
علامه سید محمد حسین طباطبایی ‹ره›
‌‌
رسانه المیزان

©️
@AlmizanMedia
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔖 علامه طباطبایی: یک مجتهد می‌تواند بدون دست زدن به قرآن مجتهد شود.
نسبت تفقه و نظام قانونگذاری با قرآن از منظر علامه طباطبایی

🪧 مشق حیرت؛
گفتگوی رسانه المیزان با دکتر سیداحمد حبیب‌‌نژاد (دانشیار دانشگاه تهران)

@AlmizanMedia
استاد علامه طباطبایی‹ره›، هرگاه حرف از ابد پیش می‌آمد، ایشان دگرگون می‌شدند؛ بدانیم که انسان ابدی است و ما هستیم که هستیم ...

-علامه حسن‌زاده آملی‹ره›

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
پارسی پارسا
اندیشکده ذکر
🪧 «پارسی پارسا»
نگاهی به روش تفسیری علامه طباطبایی‹ره›

👤 نادر مسیبی
محقق و فلسفه پژوه

▫️اندیشکده ذکر

@AlmizanMedia
.
رسانه‌ی المیزان در نظر دارد پویشی برای ماندگارترین کلماتی که از علامه ‹ره› مطالعه فرمودید برگزار کند و طبق نظر هیئت داوران به سه جمله‌ی برگزیده هدایایی تعلق می‌گیرد.
مخاطبان در نظر داشته باشند مهلت این پویش دوهفته می‌باشد و نتیجه‌ی پویش در روز ۴ آذرماه اعلام می‌گردد.

برای شرکت لازم است:
جمله‌ی منتخب خود را به آیدی زیر ارسال کنید.

@Aliyahyapour74


رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
#خیریه رسانه المیزان


همراهان گرانقدر رسانه المیزان؛ سلام.

مادری به علت ابتلا به چند بیماری و ناتوانی در انجام امورات منزل نیازمند ماشین لباسشویی، جاروبرقی و کمک هزینه درمانی است.

کرمتان هر مبلغی است برای شماره کارت زیر واریز کنید، آقای معظمی گودرزی پیگیر کمک و تهیه لوازم برای این خانم هستند.

درود فراوان.

6274121205060015
صادق معظمی گودرزی
راه ارتباطی @moride12
شعر آیت‌الله غروی اصفهانی درباره حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها که علامه طباطبایی ‹ره› به آن علاقه‌مند بود و آن را زمزمه می‌کرد:

‏«مُفتَقِرا متاب رو از در او به هیچ سو
‏زان که مس وجود را فضه او طلا کند»

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
عده‌اى اين فجايع را انجام دادند، و عده‌اى هم تماشا نمودند.
مردم صدای گریه فاطمه را شنیدند...


فشارهايى كه به خاندان پيغمبر اكرم‹ره› وارد آوردند و به يگانه يادگار او «فاطمه» ظلم كردند خيلى زياد است. ما دو مورد از آنچه را كه ذكر شده است نقل نموده:

۱- روزى كه خليفهٔ اول بر فراز منبر نشست دستور داد تا خانه فاطمه زهرا شديداً تحت مراقبت واقع شود، و متخلفين از بيعت كه در خانه على‹ع› گرد آمده، و در حقيقت در آن‌جا متحصّن شده بودند از آن‌جا اخراج و از آن‌ها بيعت بگيرند.
عده‌اى از مهاجرين و انصار- كه از طرفداران ابوبكر بودند- به در خانه آمدند.

ابن‌قتيبه در كتاب خود مى‌گويد: عمر آمد و متحصّنين را صدا زد و آنها در خانه على‹ره› بودند كه از بيرون آمدن امتناع كردند، عمر آتش خواست و گفت: قسم به خدا، اگر بيرون نشويد خانه را با آنچه كه در آن است آتش مى‌زنم.

گفتند: فاطمه دختر پيغمبر درون خانه است.

عمر گفت: باشد و اين مطلب را به يك روايت مفصل‌ترى ذكر كرده و مى‌گويد:
عمر به ابوبكر گفت: آيا از اين متخلف بيعت نمى‌گيرى؟ ابوبكر به قنفذ گفت برو و به على بگو بيايد، قنفذ به خانه على‹ع› آمد على عليه‌السلام فرمود: براى چه آمدى؟ قنفذ گفت:
خليفه رسول خدا تو را مى‌طلبد! على عليه السلام فرمود: چه زود دروغ به پيغمبر بستيد!
قنفذ آمد و جريان را نقل كرد، ابوبكر گريه آغاز كرد. عمر دوباره گفت: على را مهلت نده. ابوبكر به قنفذ گفت: برو به على بگو اميرالمؤمنين تو را مى‌طلبد. قنفذ آمد و پيام را رسانيد، على عليه السلام با صداى بلند فرمود: سبحان‌اللَّه! چيزى را ادعا كرده كه به او نمى‌رسد!

عمر بلند شد و با عده‌اى به سوى خانه على عليه السلام آمده در زدند، فاطمه صداى در را شنيد و با صداى بلند گفت:
اى پدر! اى رسول‌خدا، چه چيزها پس از تو از پسر ابى‌قحافه ديديم! مردم صداى فاطمه و گريه‌اش را شنيدند و برگشتند.

عمر با عده‌اى ايستاد و على را بيرون آورد و در پيشگاه ابوبكر حاضر نمود. گفتند: بيعت كن! على عليه السلام فرمود: اگر بيعت نكنم چه مى‌شود؟ گفتند: قسم به خدا گردنت را مى‌زنيم...
على عليه السلام رو به قبر پيغمبر اكرم‹ص› نموده بانگ زد و گفت:
«يابن العم! إن القوم استضعفوني و كادوا يقتلونني»...

همه مورخان نوشته‌اند: فاطمه عليها‌السلام وصيت كرد كه شبانه غسل داده شده و كفن و دفن شود و احدى از آن‌هايى كه در حقش ظلم كردند به نماز و تشيع وى حاضر نشوند و بنا به وصيت، شبانه او را برداشته و دفن كردند.
عده‌اى اين فجايع را انجام دادند، و عده‌اى هم تماشا نمودند...

📓 #کتاب_شیعه، ص۲۷۸

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◼️ سرکار خانوم منصوره روزبه، همسر مرحوم علامه طباطبایی، به رحمت الهی پیوست.

[مراسم تشییع آن مرحومه فردا دوشنبه ۲۷ آذرماه  ساعت ۱۱ در حرم حضرت معصومه‹س› برگزار می‌شود.]

📺 | مصاحبه با خانم منصوره روزبه (همسر علامه طباطبایی) + این مصاحبه سال ۱۳۸۸ انجام شده.

@AlmizanMedia
• مراسمات
مراسم نکوداشت همسر علامه طباطبایی | مرحوم منصوره روزبه | باشگاه…
جناب آقای محمد حسین رحیمی
#فایل_صوتی
یادِ یار

قراری در سوگ مرحومه منصوره روزبه
همسر گرامی مرحوم علامه محمدحسین طباطبایی

با حضور و صحبتِ محمدحسین رحیمی

شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ - در شبستان اندیشه
____
همسر علامه طباطبایی کیست
منصوره روزبه همسر علامه طباطبایی متولد ۱۳۱۱ و از نوادگان شیخ‌الاسلام عبدالوهاب تبریزی بود که در سال ۱۳۴۴ با علامه طباطبایی ازدواج کرد.
مرحومه روزبه خواهر رضا روزبه از دانشمندان و مذهبیان بنام زنجان بود. پدر ایشان کربلایی محمود خیاط فرزند جواد زنجانی، از شاگردان میرزا محمدتقی شیرازی بود و مادرشان سیده ربابه دختر حاج سیدتقی، از سادات زنجان شمرده می‌شد.

@bashgahandishe
@almenhaj
2024/11/16 08:29:51
Back to Top
HTML Embed Code: