Telegram Web Link
القدس

📄 تصاویر اسناد خیلی‌محرمانه ساواک در مورد تشکیل حساب مشترک برای کمک به مردم فلسطین توسط مرحوم علامه طباطبایی‹ره›، مرحوم شهید مطهری‹ره› و مرحوم سیدابوالفضل موسوی زنجانی‹ره›

سال ۱۳۴۹ شمسی


رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
Forwarded from رسانه محضر دوست (محمدامین نعمتی)
🔻حاج‌آقا #فاطمی‌نیا:

در تحقق تکبر باید سه رکن باشد:

اول: «متکبر»، خود آن آقا یا خانم
دوم: «متکبرعلیه»، کسی که بر او تکبر می‌شود یعنی یک انسان آنجا نشسته است و ما می‌خواهیم برای او قیافه بگیریم، این رکن دوم است.

سوم: «متکبر به» است، یعنی چیزی که بخاطر آن تکبر می‌ورزند.

به خاطر چه چیزی تکبر می‌کنند…؟
به خاطر مال…؟
به خاطر علم…؟
به خاطر جمال…؟
به خاطر زور بازو…؟

پس «متکبر به» یک وقتی مال است، یک وقتی علم است، یک وقتی چیزهای دیگر است اما فقط اینها نیست اینها چیزهایی است که بشر به آن دست یافته است.

یک پزشکی بود، قصد عزیمت به ژنو را داشت برای کنفرانسی با موضوع مسائل روانی گفت: چند حدیث برای من بنویس تا من به آنجا ببرم، من هم وظیفه دیدم یک شب تا صبح بیدار ماندم و حدیث درآوردم او در آن مجمع آن‌ها را خوانده بود و خیلی اعجاب شده بود؛ گفته بود علت تكبر ممکن است مال باشد، جمال باشد، علم باشد ولی جز این‌ها هم هست که تاکنون بشر نفهمیده است و فقط مولای ما امام #صادق علیه‌السلام یک اصلی آورده است که آن اصل در آنجا مایه حیرت آنها شده بود و آن اصل این است که

«ما من رَجُلٍ تکبَرَ أَو تَجبَرَ الاّ لذلَّهِ يَجِدُها في نَفسِهِ»
کسی تکبر نکرده مگر بخاطر کمبود و نقصی که در خود پیدا کرده است.


پ.ن: جهت شادی روح این عالم بزرگوار،صلوات💚

@mahzaredoost

دسته ديگرى كه تهمت فوق را به اسلام زده‌اند، مدعيان تمدن و آزادى در قرن اخيرند، همان كسانى كه آتش جنگ‌هاى جهانى را شعله‌ور ساخته و دنيا را زير و رو كردند و باز هم هر گاه غريزه ماديگريشان ندايشان دهد كه خطرى مختصر مطامعشان را تهديد مى‌كند، قيصريه دنيا را براى يك دستمال به آتش مى‌كشند (اينها هستند كه مى‌گويند اسلام دين زور و شمشير است، زهى بى شرمى!) كسى نيست كه از اينان بپرسد آيا ضرر ريشه‌دار شدن شرك در دنيا و انحطاط يافتن اخلاق فاضله بشر و مردن فضائل نفسانى و احاطه يافتن فساد بر زمين و بر اهل زمين، زياد است يا كوتاه شدن دست جنايتكار شما از چند وجب زمين و يا چند درهم مختصر خسارت ديدنتان؟ و چه خوب معرفى كرده است قرآن كريم اين جنس دو پا را كه‌ فرموده:
«إِنَّ الْإِنْسانَ لِرَبِّهِ لَكَنُودٌ»

📔 ترجمه #تفسير_الميزان، ج۴، ص۲۶۰

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
فاصله بين زمين و آسمان، ديد چشم و دعای مظلوم است، در موقعی كه نفرين می‌كند.

ترجمه #تفسیر_المیزان، جلد۸، صفحه۲۱۰

©️ @AlmizanMedia
ذوالقرنین همان کورش کبیر است.
ماجرای ذوالقرنین در قرآن کریم


...• بعضى گفته‌اند:
ذوالقرنین همان کورش یکى از ملوک هخامنشى در فارس است که در سالهاى (۵۳۹ - ۵۶۰) ق‌م مى‌زیسته وهموبوده که امپراطورى ایرانى را تاسیس ومیان دومملکت فارس و ماد را جمع نمود. بابل را مسخر کرد وبه یهود اجازه مراجعت از بابل به اورشلیم را صادر کرد، ودر بناى هیکل کمک‌ها کرد ومصر را به تسخیر خود درآورد، آنگاه به سوى یونان حرکت نموده بر مردم آنجا نیز مسلط شد وبه طرف مغرب رهسپار گردیده آنگاه روبه سوى مشرق نهاد و تا اقصى نقطه مشرق پیش رفت.

این قول را یکى از علماى نزدیک به عصر ما ذکر کرده (ابوالکلام آزاد) ویکى از محققین هند در ایضاح وتقریب آن سخت کوشیده است. اجمال مطلب اینکه : آنچه قرآن از وصف ذوالقرنین آورده با این پادشاه عظیم تطبیق مى شود، زیرا اگر ذوالقرنین مذکور در قرآن مردى مؤمن به خدا و به دین توحید بوده کورش نیز بوده، واگر اوپادشاهى عادل ورعیت پرور و داراى سیره رفق و رأفت واحسان بوده این نیز بوده واگر اونسبت به ستمگران و دشمنان مردى سیاستمدار بوده این نیز بوده و اگر خدا باو از هر چیزى سببى داده به این نیز داده، واگر میان دین وعقل وفضائل اخلاقى وعده و عده و ثروت و شوکت و انقیاد اسباب براى اوجمع کرده براى این نیز جمع کرده بود.
وهمانطور که قرآن کریم فرموده #کورش نیز سفرى به سوى مغرب کرده حتى بر لیدیا وپیرامون آن نیز مستولى شده وبار دیگر به سوى مشرق سفر کرده تا به مطلع آفتاب برسد، ودر آنجا مردمى دید صحرانشین و وحشى که در بیابانها زندگى مى کردند. ونیز همین کورش سدى بنا کرده که به طورى که شواهد نشان مى‌دهد سد بنا شده در تنگه داریال میان کوه‌هاى قفقاز ونزدیکیهاى شهر تفلیس است . این اجمال آن چیزى است که مولانا ابوالکلام آزاد گفته است که اینک تفصیل آن از نظر شما خواننده مى‌گذرد.

• اما مساله ایمانش به خدا وروز جزا:
دلیل بر این معنا کتاب عزرا (اصحاح ۱) وکتاب دانیال (اصحاح ۶) وکتاب اشعیاء (اصحاح ۴۴ و ۴۵) از کتب عهد عتیق است که در آنها از کورش تجلیل وتقدیس کرده و حتى در کتاب اشعیاء اورا ((راعى رب) (رعیتدار خدا) نامیده.

• واما فضائل نفسانى او:
گذشته از ایمانش به خدا، کافى است باز هم به آنچه از اخبار وسیره اووبه اخبار وسیره طاغیان جبار که با اوبه جنگ برخاسته اند مراجعه کنیم وببینیم وقتى بر ملوک ‹ماد› و ‹لیدیا› و ‹بابل› و ‹مصر› و یاغیان بدوى در اطراف بکتریا که همان بلخ باشد وغیر ایشان ظفر مى‌یافته با آنان چه معامله مى‌کرده ، در این صورت خواهیم دید که بر هر قومى ظفر پیدا مى کرده از مجرمین ایشان گذشت وعفو مى‌نموده وبزرگان وکریمان هر قومى را اکرام وضعفاى ایشان را ترحم مى‌نموده ومفسدین وخائنین آنان را سیاست مى‌نموده.
کتب عهد قدیم ویهود هم که اورا به نهایت درجه تعظیم نموده بدین جهت بوده که ایشان را از اسارت حکومت بابل نجات داده وبه بلادشان برگردانیده وبراى تجدید بناى هیکل هزینه کافى در اختیارشان گذاشته و نفائس گرانبهایى که از هیکل به غارت برده بودند ودر خزینه‌هاى ملوک بابل نگهدارى مى‌شد به ایشان برگردانیده، وهمین خود موید دیگرى است براى این احتمال که کورش همان ذوالقرنین باشد، براى اینکه به طورى که اخبار شهادت مى‌دهد پرسش کنندگان از رسول خدا (صلى اللّه علیه وآله وسلم ) از داستان ذوالقرنین یهود بوده اند.

• علاوه بر این
مورخین قدیم یونان مانند ‹هردوت› و دیگران نیز جز به مروت وفتوت و سخاوت و کرم و گذشت و قلت حرص و داشتن رحمت و رأفت ، اورا نستوده‌اند، و او را به بهترین وجهى ثنا و ستایش ‌ کرده‌اند.


• واما اینکه چرا کورش را ذوالقرنین گفته‌اند:
هر چند تواریخ از دلیلى که جوابگوى این سؤ‌ال باشد خالى است لیکن مجسمه سنگى که اخیرا در مشهد مرغاب در جنوب ایران از اوکشف شده جاى هیچ تردیدى نمى‌گذارد که هموذوالقرنین بوده، و وجه تسمیه‌اش این است که در این مجسمه‌ها دوشاخ دیده مى‌شود که هر دو در وسط سر او درآمده یکى از آندو به طرف جلو و یکى دیگر به طرف عقب خم شده، واین با گفتار قدماى مورخین که در وجه تسمیه اوبه این اسم گفته‌اند تاج ویا کلاه خودى داشته که داراى دوشاخ بوده درست تطبیق مى‌کند.

•• این بود خلاصه‌اى از کلام ابوالکلام، که هر چند بعضى از جوانبش ‌ خالى از اعتراضاتى نیست، لیکن از هر گفتار دیگرى انطباقش با آیات قرآنى روشنتر وقابل قبولتر است.

📓 ترجمه‌المیزان، ج۱۳، ص۵۳۶

©️ @AlmizanMedia

🎞️
مصحف مشهد رضوی:
کامل‌ترین مجموعه برگ‌نوشتۀ قرآنی به خط حجازی از سدۀ نخست هجری


مصحف مشهد رضوی / مصحف المشهد الرضوي / یا Codex Mashhad عنوانی است برای مجموع دو نسخۀ قرآنی با خط حجازی کهن به شماره‌های 18 و 4116 در کتابخانۀ آستان قدس رضوی (مشهد). این اثر با 252 برگ، کامل‌ترین مجموعه اوراق از یک قرآن کامل از سدۀ نخست هجری در سراسر جهان به شمار می‌آید که بیش از 95% متن قرآن را در بر دارد. با توجه به ویژگی‌های متنی این مصحف، ویژگی‌های رسم، غرائب املائی، اختلاف قرائات، چینش یا ترتیب بندی سوره‌ها، و نهایتاً بر پایۀ آزمایش‌های متعدد کربن 14، روشن شده است که بخش اصلی این نسخه در سدۀ نخست هجری کتابت شده است. لذا این اثر یکی از مهم‌ترین اَسناد شناخت ما از تاریخ کتابت و قرائت قرآن در سدۀ نخست است.

متن کامل «مصحف مشهد رضوی» با اجازه و همکاری کتابخانۀ آستان قدس رضوی وبا تحقیق و توضیحات و مقدمۀ مرتضی کریمی‌نیا، از سوی «مؤسسة آل البیت علیهم السلام لإحیاء التراث» در سال 1401-1402 (2022-2023 میلادی) به صورت فاکسیمیله به دو زبان عربی و انگلیسی منتشر شده است.
رونمایی: مشهد 25 آبان 1402، تالار قدس کتابخانه

www.tg-me.com/kariminiaa
توبه

اگر کسی کاری را که با زحمات زیاد پیش برده، در وسط راه رها کند، و برای همیشه از رستگاری و رسیدن به هدف ناامید شود، #توبه تنها دوای این درد است؛ بشر می‌تواند با توبه دل خود را همیشه زنده نگه دارد و دل مشرف به هلاکت خود را دوباره از لبه پرتگاه هلاکت کنار بکشد.

📓ترجمه المیزان، ج۴، ص۳۹۴

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
Forwarded from رسانه المیزان | Almizan (بالنجم هم یهتدون)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM


#نماهنگ « مردی از جنس حیرت »

بـمناسبــت ۲۴ آبـــــان، ســــالـــروز
بــزرگداشــت مرحـــــوم علامــــــه
سید محمدحسین طباطبایی «ره»

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.

@AlmizanMedia

This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM


📺 #نماهنگ «ما ادعای عصمت نکردیم!»

صدای سید محمدحسین طباطبایی«ره» را می‌شنوید.

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.


#ماادعای_عصمت_نکردیم #آبروی_شیعه #علامه_طباطبایی #رسانه_المیزان

@AlmizanMedia

Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
‌•
‌‌📺 #نماهنگ «ما ادعای عصمت نکردیم!» - (۲)

صدای سید محمدحسین طباطبایی‹ره› را می‌شنوید.

کاری از «رسانه المیزان»
شما هم‌ رسانه ما باشید.
‌‌
‌امام‌زاده‌محمد،آمل

©️ @AlmizanMedia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM


📺 #نماهنگ «داستان‌های قرآن افسانه نیست»
صدای سیدمحمد حسین طباطبایی را می‌شنوید.
موسیقی: آرش کامور

🎬 کاری از «رسانه المیزان» | شما هم‌ رسانه ما باشید.
🤍 رسانه المیزان سال خوبی را برای شما آرزومند است.

المیزان مدیا؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia

Forwarded from رسانه المیزان | Almizan (علی یحیی پور)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

📺 «این را هم نمی‌توانند برای من ببینند!»

‌ماجرای فشار بعضی‌ها برای تعطیلی حلقهٔ بحثِ علامه طباطبایی با پروفسور کربن
‌‌
«به عنوان شخصی که در گوشه‌ای نشسته‌ام و چیز می‌نویسم، تنها راه من به جهان و تفکر جهانی و اینکه در جهان چه می‌گذرد، این یک جلسه است. این را هم نمی‌توانند برای من ببینند!»
‌‌
📓سرشت‌وسرنوشت، ص۲۴۹

🌐 ۲۴ آبان؛ سالروز بزرگداشت مرحــوم
علامه سید محمد حسین طباطبایی ‹ره›
‌‌
رسانه المیزان

©️
@AlmizanMedia
2024/11/16 06:35:12
Back to Top
HTML Embed Code: