Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔖 علامه طباطبایی: یک مجتهد می‌تواند بدون دست زدن به قرآن مجتهد شود.
نسبت تفقه و نظام قانونگذاری با قرآن از منظر علامه طباطبایی

🪧 مشق حیرت؛
گفتگوی رسانه المیزان با دکتر سیداحمد حبیب‌‌نژاد (دانشیار دانشگاه تهران)

@AlmizanMedia
استاد علامه طباطبایی‹ره›، هرگاه حرف از ابد پیش می‌آمد، ایشان دگرگون می‌شدند؛ بدانیم که انسان ابدی است و ما هستیم که هستیم ...

-علامه حسن‌زاده آملی‹ره›

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
پارسی پارسا
اندیشکده ذکر
🪧 «پارسی پارسا»
نگاهی به روش تفسیری علامه طباطبایی‹ره›

👤 نادر مسیبی
محقق و فلسفه پژوه

▫️اندیشکده ذکر

@AlmizanMedia
.
رسانه‌ی المیزان در نظر دارد پویشی برای ماندگارترین کلماتی که از علامه ‹ره› مطالعه فرمودید برگزار کند و طبق نظر هیئت داوران به سه جمله‌ی برگزیده هدایایی تعلق می‌گیرد.
مخاطبان در نظر داشته باشند مهلت این پویش دوهفته می‌باشد و نتیجه‌ی پویش در روز ۴ آذرماه اعلام می‌گردد.

برای شرکت لازم است:
جمله‌ی منتخب خود را به آیدی زیر ارسال کنید.

@Aliyahyapour74


رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
#خیریه رسانه المیزان


همراهان گرانقدر رسانه المیزان؛ سلام.

مادری به علت ابتلا به چند بیماری و ناتوانی در انجام امورات منزل نیازمند ماشین لباسشویی، جاروبرقی و کمک هزینه درمانی است.

کرمتان هر مبلغی است برای شماره کارت زیر واریز کنید، آقای معظمی گودرزی پیگیر کمک و تهیه لوازم برای این خانم هستند.

درود فراوان.

6274121205060015
صادق معظمی گودرزی
راه ارتباطی @moride12
شعر آیت‌الله غروی اصفهانی درباره حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها که علامه طباطبایی ‹ره› به آن علاقه‌مند بود و آن را زمزمه می‌کرد:

‏«مُفتَقِرا متاب رو از در او به هیچ سو
‏زان که مس وجود را فضه او طلا کند»

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
عده‌اى اين فجايع را انجام دادند، و عده‌اى هم تماشا نمودند.
مردم صدای گریه فاطمه را شنیدند...


فشارهايى كه به خاندان پيغمبر اكرم‹ره› وارد آوردند و به يگانه يادگار او «فاطمه» ظلم كردند خيلى زياد است. ما دو مورد از آنچه را كه ذكر شده است نقل نموده:

۱- روزى كه خليفهٔ اول بر فراز منبر نشست دستور داد تا خانه فاطمه زهرا شديداً تحت مراقبت واقع شود، و متخلفين از بيعت كه در خانه على‹ع› گرد آمده، و در حقيقت در آن‌جا متحصّن شده بودند از آن‌جا اخراج و از آن‌ها بيعت بگيرند.
عده‌اى از مهاجرين و انصار- كه از طرفداران ابوبكر بودند- به در خانه آمدند.

ابن‌قتيبه در كتاب خود مى‌گويد: عمر آمد و متحصّنين را صدا زد و آنها در خانه على‹ره› بودند كه از بيرون آمدن امتناع كردند، عمر آتش خواست و گفت: قسم به خدا، اگر بيرون نشويد خانه را با آنچه كه در آن است آتش مى‌زنم.

گفتند: فاطمه دختر پيغمبر درون خانه است.

عمر گفت: باشد و اين مطلب را به يك روايت مفصل‌ترى ذكر كرده و مى‌گويد:
عمر به ابوبكر گفت: آيا از اين متخلف بيعت نمى‌گيرى؟ ابوبكر به قنفذ گفت برو و به على بگو بيايد، قنفذ به خانه على‹ع› آمد على عليه‌السلام فرمود: براى چه آمدى؟ قنفذ گفت:
خليفه رسول خدا تو را مى‌طلبد! على عليه السلام فرمود: چه زود دروغ به پيغمبر بستيد!
قنفذ آمد و جريان را نقل كرد، ابوبكر گريه آغاز كرد. عمر دوباره گفت: على را مهلت نده. ابوبكر به قنفذ گفت: برو به على بگو اميرالمؤمنين تو را مى‌طلبد. قنفذ آمد و پيام را رسانيد، على عليه السلام با صداى بلند فرمود: سبحان‌اللَّه! چيزى را ادعا كرده كه به او نمى‌رسد!

عمر بلند شد و با عده‌اى به سوى خانه على عليه السلام آمده در زدند، فاطمه صداى در را شنيد و با صداى بلند گفت:
اى پدر! اى رسول‌خدا، چه چيزها پس از تو از پسر ابى‌قحافه ديديم! مردم صداى فاطمه و گريه‌اش را شنيدند و برگشتند.

عمر با عده‌اى ايستاد و على را بيرون آورد و در پيشگاه ابوبكر حاضر نمود. گفتند: بيعت كن! على عليه السلام فرمود: اگر بيعت نكنم چه مى‌شود؟ گفتند: قسم به خدا گردنت را مى‌زنيم...
على عليه السلام رو به قبر پيغمبر اكرم‹ص› نموده بانگ زد و گفت:
«يابن العم! إن القوم استضعفوني و كادوا يقتلونني»...

همه مورخان نوشته‌اند: فاطمه عليها‌السلام وصيت كرد كه شبانه غسل داده شده و كفن و دفن شود و احدى از آن‌هايى كه در حقش ظلم كردند به نماز و تشيع وى حاضر نشوند و بنا به وصيت، شبانه او را برداشته و دفن كردند.
عده‌اى اين فجايع را انجام دادند، و عده‌اى هم تماشا نمودند...

📓 #کتاب_شیعه، ص۲۷۸

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
◼️ سرکار خانوم منصوره روزبه، همسر مرحوم علامه طباطبایی، به رحمت الهی پیوست.

[مراسم تشییع آن مرحومه فردا دوشنبه ۲۷ آذرماه  ساعت ۱۱ در حرم حضرت معصومه‹س› برگزار می‌شود.]

📺 | مصاحبه با خانم منصوره روزبه (همسر علامه طباطبایی) + این مصاحبه سال ۱۳۸۸ انجام شده.

@AlmizanMedia
• مراسمات
مراسم نکوداشت همسر علامه طباطبایی | مرحوم منصوره روزبه | باشگاه…
جناب آقای محمد حسین رحیمی
#فایل_صوتی
یادِ یار

قراری در سوگ مرحومه منصوره روزبه
همسر گرامی مرحوم علامه محمدحسین طباطبایی

با حضور و صحبتِ محمدحسین رحیمی

شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ - در شبستان اندیشه
____
همسر علامه طباطبایی کیست
منصوره روزبه همسر علامه طباطبایی متولد ۱۳۱۱ و از نوادگان شیخ‌الاسلام عبدالوهاب تبریزی بود که در سال ۱۳۴۴ با علامه طباطبایی ازدواج کرد.
مرحومه روزبه خواهر رضا روزبه از دانشمندان و مذهبیان بنام زنجان بود. پدر ایشان کربلایی محمود خیاط فرزند جواد زنجانی، از شاگردان میرزا محمدتقی شیرازی بود و مادرشان سیده ربابه دختر حاج سیدتقی، از سادات زنجان شمرده می‌شد.

@bashgahandishe
@almenhaj
بهره گیری از تجلیات محبوب در ماه رجب شعبان و رمضان

تلمیذ: درباره این دو بیت جناب حافظ شیرازی سؤال
شد که میگوید:
به دور لاله قدح گیر و بی ریا می باش
نگویمت که همه ساله می پرستی کن
به بوی گل، نفسی همدم صبا می باش
سه ماه می خور و نه ماه پارسا می باش

استاد علامه طباطبایی (ره):خواجه در این دو بیت میخواهد بگوید بهار زندگی در سالهای قمری، سه ماه است؛ رجب المرجب شعبان المعظم و رمضان المبارک ای سالک در این سه ماه که وقت تجلیات محبوب است بهره‌ای از گل جمال محبوب بگیر و اخلاص در این کار را از نظر مینداز؛ یعنی پس از شهود جمال ،او دیگر به جمالهای مجازی توجهی نداشته باش و پرستش را مختص به او قرار ده؛ زیرا کسی که به جمالهای مجازی توجه دارد هنوز غیر در نظرش می‌باشد
گفته‌اند وقتی مرحوم سید بحر العلوم را در حال خوشی مشاهده می کنند و در آن حال قلیان هم میکشیده اصحاب از وی سؤال کردند شما را در حال خوشی میبینیم فرمودند: علت آن است که امروز فهمیده‌ام در اعمال خود ریا ندارم. منظور از ایــن کـلام همان است که گفته شد. منظور خواجه در دو بیت فوق این است که به گونه ای از بهار عمر بهره برداری کن که شانبه ریا با توجه به غیر او در آن باقی نگذاری و از باد صباو نفحات الهی از گل جمال محبوب بهره مند شو. در نتیجه میخواهد بگوید من نمی گویم در تمام سال می پرستی کن؛ بلکه می گویم از این سه ماه، بهره کامل خویش را از تجلیات محبوب بگیر منظور این نیست که در بقیه سال از تجلیات پروردگار بهره مند مشو؛ بلکه منظور این است که بهره کامل خود را در این سه ماه از تجلیات پروردگار بگیر؛ زیرا کسی که در این سه ماه از مشاهده حضرت محبوب بهره پیدا نمود، نمی تواند در نه
ماه دیگر از آن محروم باشد.

📚ثمرات حیات، جلد۲، ص۲۳۰

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
‏﴿وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلَّا ما سَعی‌﴾

راغب می‌گويد: كلمه" سعی" به معنای راه رفتن تند و سريع است، اما نه به حدی كه دويدن بر آن صدق كند، ولی در مطلق جد و جهد در هر كاری چه خير و چه شر نيز استعمال می‌شود، از آن جمله در قرآن آمده:" وَ سَعی‌ فِي خَرابِها" كه البته بايد اضافه كنيم كه استعمالش در جد و كوشش در هر كار استعمال لغوی نيست، بلكه استعاره‌ای است.

‏و لام در كلمه" للانسان" لام ملك حقيقی است، مانند ملكيت انسان نسبت به چشم و گوش و ساير اعضايش، نه مانند ملكيتش نسبت به خانه و فرش كه ملكيتی است اعتباری و به معنای جواز تصرف. و چون انسان به ملكيت حقيقی، مالك اعمال خويش است پس مادامی كه انسان هست آن عمل هم هست، و هرگز به طبع خود از انسان جدا نخواهد شد، بنا بر اين بعد از انتقال آدمی به سرای ديگر، تمامی اعمالش چه خير و چه شر چه صالح و چه طالح با او خواهد بود، اين معنای ملك حقيقی است، و اما آنچه كه انسان ملك خود می‌پندارد، مال و فرزندان و زخارف و زينت‌های زندگی دنيا و جاهی كه در ظرف اجتماع از آن خود می‌داند، و رابطه‌ای ميان آنها و غير خود نمی‌بيند، هيچ يك از اينها ملك حقيقی آدمی نيست (چون قوام هستيش به هستی آدمی نيست، فرش می‌سوزد صاحبش هم چنان هست، صاحبش می‌ميرد فرش هم چنان هست)، بلكه ملكی است وهمی و اعتباری (كه زندگی در اجتماع ناگزيرش كرده چنين رابطه‌هايی را قائل شود) و اين ملك تا دم مرگ با آدمی هست، همين كه خواست به دار الخلود و عالم آخرت منتقل شود به دست ديگری می‌سپارد.

‏پس معنای آيه چنين شد كه: هيچ انسانی هيچ چيزی را به ملكيت واقعی مالك نيست، تا اثر آن ملكيت كه يا خير است يا شر يا نفع است يا ضرر عايدش شود، مگر آن عملی را كه كرده و جد و جهدی كه نموده، تنها آن را داراست، و اما آنچه ديگران كرده‌اند اثر خير يا شرش عايد انسان نمی‌شود.

ترجمه‌ #تفسیر_المیزان، جلد۳۷، صفحهٔ۸۸

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia

-
خانه ملی قانون اساسی
وابسته به معاونت قانون اساسیِ معاون حقوقی رئیس‌جمهور‌


• The National House of Constitution

@HouseConstitution

وقت نماز صبح آقای قاضی را دیدم، وقت رفتن به من (طباطبایی) فرمود: «هر کس به جایی رسیده از یَد یا أیدی رسیده»

به نظرم رسید شاید منظور آیه ۴۵سوره ص باشد: ﴿وَاذکُر عِبادَنَا ابراهیمَ وَ اِسحاقَ و یَعقوبَ اُولِی الاَیدی و الاَبصارِ﴾
منظور آیه این است که ایشان صاحب گذشت و عبرت بوده‌اند.

ثمرات الحیات، ج۱، ص۲۵۷

@AlmizanMedia
امام سجاد عليه السلام فرمود:
روزى كه معاويه مروان حكم را بر مدينه گماشت وبراى جوانان قريش حقوقى معين نمود، من رفتم، مروان اسم مرا پرسيد: گفتم: على. گفت: پس اسم برادرت؟. گفتم: على. گفت: على و على؟ (پدرت چه قصدى دارد كه نامى جز على بر فرزندانش نمى گذارد؟!.) امام سجاد عليه السلام می‌فرمايد: به خانه برگشتم و سخن مروان را براى پدرم بازگو كردم، پدرم فرمود: اگر حتى صدفرزند برايم بود؛ دوست‌ داشتم برهيچ يك نامى جز على ننهم.

•کافی‌شریف، جلد۶، صفحهٔ۱۹•
بشارت فتح

مقید بودند سؤالاتی که به دستشان میرسد را پاسخ دهند؛ این بار اما سؤال کنندگان کمی فرق داشتند و پرسش کاملاً متفاوت بود.گروهی از اساتید دانشگاه مقیم نیویورک در ضمن سؤالاتی از علامه پیرامون اسرائیل سؤال پرسیده و رژیم صهیونیستی را حکومتی مستقل و پیشرفته عنوان کرده بودند.

اما علامه یکپارچه غیرت بود، چه آن جا که مرزهای فرهنگی اسلام مورد تجاوز بود و چه زمانی که اشغالگران به خاک جهان اسلام چشم دوخته بودند؛

در جواب نوشتند: بخش کوچکی از فلسطین، یک بندر دریایی و پایگاه نظامی برای دول معظمه انگلیس و فرانسه و آمریکا می باشد و دولت پوشالی و دست نشانده ای به نام دولت اسراییل در آنجا حکومت میکند و در این مدت کوتاه هر چه توانسته اند به تقویت و تجهیزش پرداخته اند و با تمام نیرو نگذاشته اند که دول اسلامی علیه ایشان متحد شوند. این فکر غلط که دولت یهود دولتی است مستقل و مترقی و علی رغم احادیثی که در اسلام وارد شده و وعده داده که یهود هیچگاه کشور مستقلی نخواهد داشت، رشد کرده است اثر نفوذ سیاست‌هایی است که در گذشته و هم اکنون میخواهد مردم این قسمت از جهان را در جهل و نفاق و دشمنی و بدبینی به آیین مقدس اسلام نگه دارند...»

در نهایت هم فرمودند و عده قطعی الهی بر نابودی اسرائیل است و اگر مسلمانان دست از اختلاف و عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی بردارند، فروپاشی خانه عنکبوت حتمی است.

📚عَلّامه، صفحهٔ۱۰۸

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
پشت فلسطین

زمانی که خیلی ها تمام مرزشان در حجره و کلاس درسشان خلاصه میشد یا ترجیح می دادند لااقل زیر فشار آزار و اذیت ساواک خودشان را به بی خیالی بزنند و تنها به حل چند مسأله علمی اکتفاء کنند، افق های تمدن اسلامی را می دید... سکوت در برابر ظلم جایز نبود و هیچ توجیهی نداشت که برای عافیت طلبی یکی از بزرگترین جنایتهای معاصر علیه بشریت را فراموش کند؛ برای علامه مسلّم بود که باید هر طور شده پشت فلسطین ایستاد!
در اوج خفقان با شاگردش مرتضی مطهری و یکی دیگر از علمای وقت، بیانیه سوزناکی تنظیم کردند و بعد از شمردن بخشی از جنایت‌های اسرائیل نوشتند:

این یک نمونه از صدها جنایتی است که یهودیان نسبت به مسلمانان فلسطین انجام داده و می‌دهند. حال تو ای خواننده غیور اگر از خواندن این سطور متأثر گشته‌ای و به عنوان یک انسان مسلمان و یا لااقل به عنوان یک انسان می‌خواهی به زجرکشیدگان فلسطین کمکی بنمایی می‌توانی مبلغی هر چند هم ناچیز باشد به یکی از سه حسابی که توسط سه تن از دانشمندان روشنفکر دینی تأسیس گشته است، واریز کنی.

همان جا بود که ساواک بیش از قبل روی علامه حساس شد و دستور احضار او را داد.

📚عَلّامه، صفحهٔ۱۱۰

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
ظهور او حتمی است.

امامت يعنى قائل شدن به امامت و خلافت و وصايت و ولايت على بن ابى‌طالب اميرالمؤمنين عليه السلام بدون اين‌كه احدى را بعد از رسول‌اللَّه صلى الله عليه و آله وصى آن حضرت دانسته و فاصله ميان پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله و اميرالمؤمنين عليه السلام قرار داده شود و قائل شدن به امامت يازده فرزند معصوم اميرالمؤمنين عليهم السلام و آخر آنها زنده و حجت خدا در روى زمين‌ است كه خداوند با قدرت كامله خود او را از گزند حوادث روزگار نگاه داشته و آن‌قدر او را زنده نگاه خواهد داشت كه مصلحت اقتضا كند و ظهور او به اندازه‌اى حتمى است كه اگر دنيا تمام بشود و نماند فرضاً مگر يك روز خدا به آن روز آن‌قدر طول خواهد داد كه آن بزرگوار ظهور نموده و دنيا را پر از عدل و داد نمايد بعد از آن‌كه با ظلم و ستم پر شده باشد و او عبارت از حجة بن الحسن العسكرى المهدى القائم المنتظر- ارواحنا فداه و عجل اللَّه تعالى فرجه الشريف- است.

📓 مجموعه رسائل علامه طباطبائى، جلد‌2، صفحه 229

رسانه المیزان؛
رسانهٔ‌اختصاصی‌نشرافکارعلامه‌طباطبایی‹ره›

©️ @AlmizanMedia
2024/11/16 08:38:08
Back to Top
HTML Embed Code: