Telegram Web Link
◾️برادر ارجمند جناب آقای مهندس علی مصفا

درگذشت پدر گرامیتان جناب آقای دکتر مظاهر مصفا، شاعر و استاد ادبیات دانشکده ادبیات، دانشگاه تهران را به شما، سرکار خانم دکتر امیربانو کریمی و خانواده محترمتان تسلیت عرض می‌کنم. امید که آن شادروان غوطه‌ور در دریای مهر خدایی باشد. سعدی گفت:

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند

و ایشان از خود نام نیک به‌جای گذاشت.

این راهی است که همه باید بپیماییم، چه بهتر که در پیشگاه باری روسفید باشیم و از خود خاطره‌های خوب به‌جا بگذاریم. روحش شاد و خاطره‌اش گرامی باد.

عباس آخوندی
رییس شورای عالی کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران
🔴سیاست و پوستین وارونه

🖌عباس آخوندی - آبان ماه ۹۸

باشگونه کرده عالم پوستین
زاد مردان بندگان را گشته رام
(ناصر خسرو)


🔸این یک مصاحبه تفصیلی در باره تحلیل آخرین وضعیت سیاسی در ایران با سایت عصر ایران است در آن از هر دری سخن رانده شده‌است. لیکن، تاکید اصلی بر تحلیل صحنه‌ی سیاسی ایران در آستانه انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است. از همین روی، موضوع عملکرد ارزیابی دولت و گروه‌های سیاسی فعال و هم‌چنین شرایط بین‌المللی ایران مورد بررسی قرار گرفته‌است.

🔸مطالب برای کسانی که تمایل به خواندن بحث‌های تحلیلی دارند احتمالا خالی از لطف نیست.

🔻برای مطالعه گفت‌وگو با سایت عصر ایران (آقای داننده)، کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/asriran-fy26e5s4v7on

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢کاری کارستان و مردی مردستان - برای هادی ضیاءالدینی


🖌عباس آخوندی - 21 آبان‎ماه 98


🔸دیروز از نمایشگاه مجسمه‌ها، نقاشی‌ها و طراحی‌های هادی ضیاء‌الدینی در محل فرهنگستان هنر بازدید کردم. کارهایی کارستان، از مردی مردستان بودند. 400 اثر برگزیده از مجموعه‌ای بزرگتر تنها از یک هنرمند شریف و انسان‌دوست در سنندج! حسّ و حال کارها، فضاها و رنگ‌ها قصه‌ی رنج انسان در گوشه‌ای از این کُره‌ی خاکی در دوران معاصر است.

🔸او که درگیری‌های طولانی‌مدت قومی، جنگ و فاجعه حلبچه، کشتار و جنایت داعشیان در منطقه و همبستگی و تلاش دلاورانه دختران کوبانی را از نزدیک مشاهده کرده، درد و رنج مردمان را به رساترین و مؤثرترین وجه در کارهای خود انعکاس داده‌است. باید به کارها دل داد تا با تو سخن بگویند. مجسمه‌های مادران شهید، کودکان پناه‌برده به دامان مادر، مردان خسته، دختران وحشت‌زده و در گوشه‌ای کِزکرده، جوانان سرکش و عصیان‌گر همه و همه بیان‌گر درد و رنج مردمانی نجیب و سخت‌کوش هستند که قربانی بازی‌های قدرت‌های جهانی از هزاران فرسنگ دورتر در سرزمین‌شان شده‌اند.

🔻برای مطالعه ادامه متن کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/hadizia-ddyt0nggpsds

AbbasAkhoudni.ir
@AbbasAkhoundi
🔵مساله مسکن، دولت و سوداگری مستغلات در ایران

🖌عباس آخوندی - ۱۸ آذرماه ۹۸

💢شاید از پرنوسان ترین سیاستها در سال‌های‌های اخیر، سیاست‌های مسکن بوده است. به روایت بسیاری از اقتصاددانان، دهان گشاد مسکن مهر، نقشی مؤثر در افزایش حجم نقدینگی و تورم داشت. عباس آخوندی معتقد است مسکن، اولویت دولت‌ها نبوده است و بیشتر گره‌های مسکن نه به دست دولت‌ها، که به دست شهرداری‌ها گشوده خواهد شد...

🔻چشم انداز ایران: نگاه شما به مسکن اجتماعی و جایگاه دولت در تامین مسکن چیست؟ با توجه به تأکید قانون اساسی بر حق مسکن، این اصل از طرف دولت چطور باید تحقق پیدا کند؟

🔸آخوندی: سوالی که مطرح کردید در چند سطح قابل بررسی است. یک سطح کلان است و یک سطح اقتصاد خانوار و خرد. در حوزه شهرسازی و مسکن مشکل بسیار جدی در کشور ما وجود دارد که ریشه اصلی هم در سطح کلان است. اگر سرچشمه‌ی فقر شهری و بدمسکنی بسته نشود همه راه حل‌ها ابتر و ناقص خواهند ماند. یک مشکل عمده در نحوه مدیریت شهری در ایران است. مدیریت شهری ما عمدتاً مبتنی بر فروش حقوق مردم برای تامین هزینه‌های جاری شهرداری‌هابنیان یافته‌است. این ریشه اصلی تمام مشکلات اصلی شهرسازی ایران است. حقوق مردم شامل تمام فضاهای عمومی شهر است از پارک و مسجد و معبر تا قوانین و مقررات شهرسازی مثل ارتفاع و نور و آفتاب و مسائلی از این قبیل قابل خرید و فروش است. در شهرهای بزرگ ایران این امر عدم تعادل فوق العاده وحشتناکی راموجب شده که برای همگان قابل لمس است. برای شهرها یک طرح جامع تهیه می‌شود و ظرفیت سکونت پذیری، منطقه بندی و ضوابط مربوط به منطقه را می‌گذارند. در منطقه یک تهران قرار بوده جمعیتی حدودی ۳۵۰ هزار نفر داشته باشد. در یکی از آمارگیری‌ها در این منطقه در وضع کنونی ظرفیت‌پذیری این منطقه برای ۶۵۰ هزار نفر است و هم‌چنان بالای ۳۵هزار واحد در دست ساخت است. بسیاری از این واحدها برای مصرف ساخته نمی‌شوند؛ بلکه برای سوداگری احداث می‌گردند. یعنی صاحب زمین مبلغی به شهرداری داده و شهرداری هم حقوق مردم را به او فروخته و تمام خیابان و معبر و نور را گرفته و زمینش را تبدیل به آپارتمان کرده است. اگر بخواهید در منطقه یک تهران جابه‌جا شوید ساعت‌ها در ترافیک محله‌ای و معابر تنگ خواهید ماند. منطقه ۲۲ قرار بوده یک منطقه کم ارتفاع باشد چون امام زاده داوود تونل ورودی باد تهران است. اما الآن با بلندمرتبه سازی‌ها حق عمومی مردم که هوای پاک است گرفته شده. امروز از شدت آلودگی مدام مدارس تعطیل می‌شوند و تنفس این هوا برای گروه‌های مختلف خطرناک است. از سال ۷۶ تا سال ۹۶ در تهران برای ۲/۴ میلیون خانه پروانه ساخت صادر شده. اگر هر کدام برای ۳/۲ نفر میانگین بُعد خانوار در نظر بگیرید یعنی برای ۷/۶ میلیون نفر پروانه ساختمانی صادر شده؛ اما می بینیم مشکل مسکن هم‌چنان حل نشده و به قوت خود باقی است. درواقع این حجم سوادگری در تهران است چون کل حجم جمعیت تهران در شب ۸/۷ میلون نفر است. یعنی تقریبا برای ۹۰درصد جمعیت ساکن در تهران، در این ۲۰ سال پروانه صادر شده و در عینِ حال بخش بزرگی از جمعیت مشکل مسکن دارند.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو با نشریه چشم انداز ایران روی لینک زیر کلیک کنید



📎https://bit.ly/2DZgOSb


AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢شهرداری‌ها، حقوق شهری و حق شهروندان به شهر

🖌عباس آخوندی - آذرماه ۹۸

🔸روز پنجشنبه ۹۸/۸/۲۳ در «دومین اجلاس مجمع مشورتی کمیسیون‌های شهرسازی شوراهای اسلامی مراکز استان‌ها» که در سالن جلسات عمومی شورای شهر مشهد برگزار شد در باره نظام حکمرانی شهری، حقوق شهری و حق شهروندان به شهر صحبت کردم. واقعیت آن است که شهرهای ما میراث‌دار دوره‌ی چیرگی سوداگری افراطی بر شهرهاست. ترکیب منافع سوداگران مستغلات و تدبیر برخی شهردارانِ شهرفروش موجب گسترش فساد و تنگ‌شدن فضای زیست شهروندان در بسیاری از کلانشهرها شده‌است. قابلیت زیستِ سالم (liveability) و امکان حرکت روان شهروندان در شهرها (mobility) در بیشتر شهرها با چالش‌های جدی روبه‌رو است.

🔸حق داشتن هوای سالم، نور و آفتاب، فضای سبز، دسترسی به خدمات زیربنایی و روبنایی، سیستم حمل‌ونقل روان و داشتن حریم خصوصی در درون خانه برای شهروندان، همه و همه از مجرای فروش شهرها به سوداگران مورد تعرض قرار گرفته‌است. حق به شهر و از جمله حق دسترسی به فضاهای عمومی برای شهروندان با توجه به کالایی شدن و قابلِ فروش بودن بسیاری از فضاهای عمومی شهری از سوی برخی شهرداری‌ها زیرپا گذاشته می‌شود. فضاهای عمومی شهرها که ضامن سلامتی، سرزندگی و شادابی زندگی شهروندان است با توجه به کالایی‌شدن شهرها مورد خریدوفروش با سوداگران است. این مساله‌ی ساده و اندکی نیست و مادرِ گرفتاری‌های حکمروایی شهری است. دوستانی که تمایل به دیدن و شنیدن سخنرانی را دارند می‌توانند ویدیوی پیوست را ببینند.



📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/m-bjjytircgy9t

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔴چالش‌های نهادی در سیاست‌گذاری ملی در ایران

🖌عباس آخوندی - آذرماه ۹۸

🔸روز سه‌شنبه ۹۸/۹/۱۹ در نشست تخصصی ظرفیت دولت و سیاست‌گذاری اقتصادی در ایران که از سوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در تالار دفاع برگزار شده بود به اتفاق چند از استادان شرکت کردم. عنوان صحبت من "چالش‌های نهادی در سیاست‌گذاری ملی در ایران" بود.

🔸مدعای گفتار من این بود که نظام سیاسی در ایران دچار چالش‌های نهادی ‌است. به‌نحوی‌ که بسیاری از نهادهای حکمرانی مدرن و مشخصا دو نهاد دولت و حاکمیّت قانون با مانع‌های جدی مواجه هستند. هرچند نشانه‌هایی از ژرفایافتن نفوذ این نهادها در جامعه دیده می‌شود؛ هم‌چون بازگشت به آرای عمومی طی انتخابات ولی، هم‌زمان نشانه‌های فراوانی در شکست نهادی؛ هم‌چون ناکارآمدی در مدیریت تعارض و امکان سیاست‌گذاری ملی نیز دیده می‌شود.

🔸واقعیت آن است که فرایند درون‌تهی شدن نهادها، بی‌معنایی و کژکارکردی آن‌ها هم‌چنان ادامه دارد. و هنوز هیچ نشانه‌ی دالِّ بر تغییر روند دیده نمی‌شود. از این رو، تعارض‌های که در جامعه شکل می‌گیرد، اغلب حل و یا مدیریت نمی‌شوند و بیشتر به صورت دستوری، امنیتی و یا با مداخله قضایی مسکوت می‌مانند. از این رو است که جامعه بیشتر شاهد انباشت تعارض‌های درونی است تا آن‌که به سمت یک‌پارچگی و هم‌آهنگی برای توسعه و پیشرفت به‌پیش‌رود.

🔸راهکاری که در نهایت ارائه می‌شود به هیچ وجه انفعال و یا پذیرش انسداد نیست. بلکه، شناخت ریشه‌ی ناکارآمدی است. در این گفتار، ریشه ناکارآمدی نهادی به ضعف در استقلال و وابستگی شدید نهادهای اجتماعی و سیاسی و جامعه مدنی به قدرت ارجاع می‌شود. از این‌رو، راهکار پیشنهادی نیز یکم: تاکید بر استقلال نهادی از قدرت و دوم: تعریف یک خواسته عمومی مبنی بر بازگشت نهادها به ماموریت‌های ذاتی و بنیادین خود و خودداری از مداخله در سایر امور می‌باشد.

🔻کسانی که تمایل به شنیدن سخنرانی را دارند می‌توانند به فایل پیوست در انتهای این پیام توجه کنند.


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢بحران آلودگی هوا و نقدی بر سخنرانی من با عنوان

🔻شهرداری‌ها، حقوق شهری و حق شهروندان به شهر

🖌عباس آخوندی - دی ۹۸

🔸پرسش کانونی در موضوع آلودگی هوا این است که آیا این پدیده تنها یک امر فنی است و یا آن‌که به ظرفیت اقلیمی شهر-منطقه‌ها نیز بستگی دارد. دوست عزیزم آقای ابراهیم فروزانی، از شیراز که به یاد نمی‌آورم ایشان را از نزدیک ملاقات کرده‌باشم، نقدی بر مطالب سخنرانی من با عنوان «شهرداری‌ها، حقوق شهری و حق شهروندان به شهر» نوشته‌اند و برایم ارسال داشته‌اند. فکر کردم، بازنشر آن می‌تواند به تضارب آرا در این باره کمک کند. موضوعی که زندگی مردم در کلان‌شهرها را در تنگنا قرار داده به‌ویژه این روزها که با پدیده وارونگی هوا روبه‌رو هستیم و امکان نفس‌کشیدن از مردم سلب شده‌است. (برای مطالعه آن کلیک کنید)

🔸شوربختانه دقیقا، در همین اوضاع و احوال صدا و سیما موضوعی با این درجه اهمیت که با زندگی میلیون‌ها نفر ارتباط برقرار می‌کند را وارونه اطلاع‌رسانی می‌کند و دقیقا با ریشه‌یابی غلط، نتیجه‌گیری غلط‌تری می‌کند. در ریشه‌یابی بحران آلودگی هوا، درکنار مسائل مربوط به موتورخانه‌ها و خروجی دودکش‌ها، کیفیت حمل‌ونقل شهری، وسایل موتوری به‌ویژه موتورسیکلت‌ها، کیفیت بنزین و مسائلی از این دست که همگی واقعی هستند، یک دلیل عمده‌تری نیز وجود دارد و آن بی‌توجهی به ظرفیت اقلیمی شهرها و مناطق ایران است. نهایتا تهران و یا هر شهر و منطقه دیگری یک ظرفیت اقلیمی دارد و توسعه‌ی آن به‌صورت بی‌نهایت امکان‌پذیر نیست. این همان موضوعی است که شهرفروشان و سیاست‌بازان به‌ازای فروش حقوق شهری این نسل و نسل‌های بعدی، تلاش می‌کنند محبویت فوری کسب کنند و ده‌ها سال حق حیات مردم کلان‌شهرهای ایران را با چالش روبه‌رو سازند.

🔸جمعیت شهر-منطقه تهران به حدود 14میلیون نفر رسیده‌است. آب سدهای کرج، لتیان، لار، طالقان، ماملو به تهران منتقل می‌شوند تا شاید بتوان آب شرب این جمعیت تامین شود. و از این مجرا طبیعت و زیست‌محیط دشت‌های اشتهارد، کرج، شهریار، طالقان، لار، جاجرود و ورامین دستخوش تحول و تخریب گسترده قرار گرفته‌اند. با این وجود، هر سال در تابستان مردم با خطر کم‌آبی مواجه هستند. حضرات تصور می‌کنند که اگر توانستند آب را به منطقه‌ای منقل کنند، ظرفیت اقلیمی سکونت‌پذیری آن را هم افزایش داده‌اند. حال آن‌که ظرفیت اقلیمی موضوعی فراتر از تامین آب است و تابعی از سایر عوامل زیستی مناطق چون درجه حرارت، کیفیت خاک، گونه‌های گیاهی، زیست جانوری و مسائلی از این دست ‌نیز می‌باشد. از این رو‌است که می‌بینیم شهرهایی چون تهران، اصفهان، تبریز، اهواز، مشهد، شیراز، قم، کرج و سایر کلان‌شهرها دچار چالش امکان سکونت‌پذیری شده‌اند. در همین ارتباط، می‌توان به طرح‌های پُرچالش انتقال آب از خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر به کویر مرکزی و شهرهای دور از دریا اشاره کرد. همگی این طرح‌ها علیرغم ظاهر مردم پسندانه‌ی آنها، ظرفیت فروبردن شهرهای مقصد در بحران‌های بزرگ‌تر اقلیمی را هم‌چون اصفهان در بردارند.

🔸در چنین فضایی، حضرات جشن سیاسی می‌گیرند که دولت با طرح ملی مسکن به طرح مسکن مهر بازگشته و این کپی برابر اصل آن است. در این طرح یکبار دیگر دولت در پی افزایش ظرفیت سکونت‌دهی پردیس می‌باشد. شهر جدید پردیس که در هنگام تاسیس برای جمعیتی در حدود 140000 نفر طراحی شده‌بود، در همان آغاز، با پدیده کم‌آبی روبه‌رو بود. پس از آن در یک تصمیمِ به زعم حضرات انقلابی، دستور ساخت حدود یکصدهزار واحد مسکونی جدید در آن صادر شد. یعنی جمعیت آن به بیش از 300000 نفر فزونی یافت و اکنون نیز قرار است که افزونتر شود. همین موضوع در مورد سایر شهرهای اطراف تهران مصداق دارد. . اکنون حضرات به‌جای نقد این موضوع همین خبر را با آب‌وتاب به خیال آن‌که این بازگشت به سیاست دوستان حضرات است بازنشر می‌دهند. اگر خواستید در این باره بیشتر بخوانید به این یادداشت نیز مراجعه فرمایید تا برای شما معلوم گردد که چگونه جای دوغ و دوشاب عوض شده‌است.
📎https://www.tg-me.com/AbbasAkhoundi/474
📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/mehr-m1nhyko9cwyt

💢کوتاه سخن آن‌که تا چه حد باید تاسف خورد که منافع ملی و زندگی مردم، این چنین هزینه‌ی کسب محبوبیت‌های زودگذر و تصفیه‌حساب‌های سیاسی می‌شود و کمتر کسی با مردم صادقانه صحبت می‌کند.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢نظرخواهی عمومی درباره: بیانیه‌ی ماموریت کانون در زمینه‌ی
🔻توسعه‌ی ملی و توسعه مهندسي ایران

🔸پیرو تشکیل شورای عالی پانزدهم کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران، با توجه به نقش فارغ‌التحصیلان این دانشکده در توسعه مهندسی کشور، و با توجه به مفاد اساسنامه کانون مبنی بر تلاش کانون در جهت توسعه‌ی ملی و پشیبرد امر مهندسی در ایران، شورای عالی تصمیم گرفت که این دو هدف در کانون توجه شورا در این دوره قرار گیرد. از همین رو، شورای‌عالی در دومین جلسه خود کمیته‌ای را برای تدوین بیانیه ماموریت کانون در این ارتباط تعیین کرد (پیوست ۱). اینجانب نیز، پیش‌نویس اولیه‌ای را در این ارتباط تنظیم کردم و در اختیار کمیته مزبور قرار دادم (پیوست ۲). البته یک سند پیشین نیز با عنوان مبانی استراتژیک کانون تنظیم شده بود که آن نیز مورد توجه این کمیته بود (پیوست ۳).

🔸کمیته مزبور با حضور هیات مدیره کانون ۴ جلسه در این ارتباط برگزار نمود و نهایتا پیش‌نویش اولیه‌ای را به جلسه ۹۸/۹/۲۹ شورا پیشنهاد کرد. شورا نیز پس از بحث و بررسی در باره متن پیشنهادی آن را با انجام پاره‌ای از اصلاحات مورد تایید قرار داد و مقرر داشت که مراتب برای نظرخواهی کلیه اعضای محترم کانون اعلام عمومی شود. اینک از هم‌دانشکده‌ای‌های عزیز درخواست می‌شود که در این باره مشارکت فعال داشته و نقطه نظرهای خود را به آدرس [email protected] ارسال دارند. همان کمیته، پس از بررسی نقطه‌نظرهای رسیده، مراتب را مجددا در شورا طرح خواهد نمود. شورا نیز پس از بررسی نتیجه‌ی نهایی را به عنوان سند ماموریت کانون اعلام عمومی خواهد کرد. برای مشاهده متن پیش‌نویس تهیه‌شده روی لینک زیر کلیک کنید:
📎https://telegra.ph/Eng-12-29


💢برای مطالعه و مشاهده هر پیوست روی آن کلیک کنید

پیوست ۱ – پیش درآمد دبیر کانون
پیوست ۲ – متن پیشنهادی دکتر عباس آخوندی
پیوست ۳ – مبانی برنامه استراتژیک کانون
@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔴آلودگی هوا و ظرفیت اقلیمی

💢دلارهای آسمانی - ۱

🖌عباس آخوندی، دی‌ماه ۱۳۹۸

🔸فرض کنید در یک وضعیّت معجزه‌آسا، خدای تعالی ۶۰۰میلیارد دلار را در زنبیلی قرار داده و برای دولت ایران نازل کرده‌است. به نظر شما دولت به مفهوم حکومت با این پول چه می‌کند؟

۱- پُر کردن چاله‌ها و چاه‌های ازپیش‌کنده‌شده نهادهای درون حکومت و اعلام کسری مجدد به خدای تعالی جهت جبران الباقی.

۲- پرداخت یارانه‌ی نقدی به تمام ملت ایران، پس از کسر هزینه‌های بالاسری دولت. با توجه به اینکه هزینه‌ی بالاسری دولت بیش از ۱۵۰٪ است، بنابراین، ۶۰٪ آن هزینه بوروکراسی دولت می‌شود و ۴۰٪ آن به صورت برابر شهروندان توزیع می‌گردد. این بدین معنی است که به هر ایرانی ۲۸۹۰ دلار نقد پرداخت شود. با احتساب نرخ برابری دلار در بازار آزاد معادل ۱۳۲۶۰ تومان، مبلغ دریافتی هر ایرانی برابر با حدودا ۳۸/۳۳۵میلیون تومان می‌گردد.

۳- تودیع نزد صندوق توسعه ملی جهت حمایت از طرح‌های توسعه‌ای. متعاقب این تصمیم، سیل درخواست‌های بلند‌پروازانه‌ی نهادهای عمومی غیر دولتی و هم‌چنین شرکای آنها در بخش خصوصی و در مشارکت با آنها به صندوق در جهت تصاحب سهم و حصّه‌ی بیشتر از این پول خدادداد به صندوق روانه می‌شود. در این رهگذار، گاه‌گاهی هم دولت برای تامین کسری خود در جهت کمک به سانحه‌دیدگان و جبران خسارات ناشی از خشکسالی و ترسالی و کسری بودجه و از این قبیل ناخنکی به صندوق می‌زند. با فوریت، صندوق اعلام کسری می‌کند و اعلام می‌نماید که به دلیل مشکلات ناشی از تحریم و عدم تصویب لایحه‌های FATF و موانع ایجاد شده بر سرِ راهِ نقل‌وانتقال‌های مالی بین‌المللی عملا بخش عمده‌ای از پول غیر قابل دسترس شده‌است و تقاضای جدیدی نمی‌پذیرد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید
📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/c-ni9thtbfd6u9

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️نگهبان استقلال، تمامیّت ارضی و یکپارچگی ملی ایران هستیم

🖋عباس آخوندی - ۱۳ دی‌ماه ۹۷

شهادت سردار قاسم سلیمانی و همراهان تسلیت باد. هر چند، ضعف اطلاعاتی و غافل‌گیر شدن در این باره پذیرفتنی نیست.

🔻در این ارتباط چند نکته از منظر راهبردی حائز اهمیّت است:

۱- این جنایت رسما به دستور مستقیم ترامپ و با مسؤولیت مستقیم وی صورت گرفته‌است. بنابراین، امریکا باید پیامدهای آن را بپذیرد و امکان فرافکنی ندارد.

۲- این یک رویارویی مستقیم امریکا با ایران است. هرچند، از موضع ضعف و به‌صورت دزدانه در خارج از ایران و به صورت نقطه‌ای صورت گرفته‌است.

۳- این رویارویی زمانی شروع می‌شود که رهبری رسما اعلام کردند که ایران خواستار جنگ نیست. بنابراین، امریکا رسما مسؤولیت طرف شروع‌کننده را بر عهده دارد.

۴- با توجه به نقش شهید سردار سلیمانی در جنگ با داعش، جبهه‌النصره، و هماهنگی با جبهه‌ی مقاومت در برابر اسرائیل و هم‌چنین، هماهنگی داعش و اسرائیل، ترور رسمی و دولتی او توسط نیروهای امریکایی مستقر از سویی نشان از به موقعیت ضعیف ترامپ و نتانیاهو در آمریکا و اسرائیل و از سویی دیگر، نشان از اولویت دفاع رسمی از منافع اسرائیل در منطقه برای امریکا در برابر هر تهدید دیگری است. این نشان از آن دارد که علیرغم هیاهوهای تبلیغاتی امریکا، جنگ آن با داعش در هاله‌ی از ابهام جدی قرار دارد.

۵- هرچند این عملیات با دستور ترامپ و توسط نیروهای امریکایی صورت پذیرفته و نباید نادیده و دستِ‌کم گرفته شود در عینِ حال، کلاه صهیونیستیِ ترامپ و وابستگی تمام عیار وی به صهیونیست‌ها نیز نباید نادیده گرفته‌شود. بنابراین، هم‌چنان باید تهدیدِ اسرائیل برای امنیّت ملی ایران در اتحاد استراتژیک با امریکا در کانون توجه سیاستمداران ایران باشد.

۶- اقدام امریکا، ظرفیت بالاگرفتن درگیری‌ها و منازعات بی‌پایان در منطقه را دارد. در چنین فضایی، ایران، بی‌گمان در عینِ حالی که حق انتقام و اقدام متقابل را برای خود حفظ می‌کند، چه به لحاظ انسانی و چه به لحاظ حفظ منافع ملی خود در صدد گسترش منازعات و توسعه‌ی درگیری‌ها بر نخواهد آمد. بنابراین، ابتکار انتخاب مکان، زمان و نوع عملیات تلافی‌جویانه را برای خود حفظ می‌کند و در دام اسرائیل و عامل وی ترامپ در یک اقدام کور و اندیشیده‌نشده نخواهد افتاد.
۷- بی‌گمان، امکانات ایران برای عملیّات تلافی‌جویانه در منطقه بسیار بیشتر از امریکاست. بنابراین، بازنده‌ی این ماجراجویی که امریکا با هدایت و رهبری اسرائیل در منطقه آغاز کرده‌است، خود اوست.

۸- در چنین فضایی، سیاست ملی و وطن‌خواهانه‌ی ایرانیان تاکید بر نگهبانی از استقلال، تمامیت ارضی و یکپارچگی ملی استوار خواهد بود. در برابر، به عنوان یک ظرفیت راهبردی، شاهد اختلاف در صحنه‌ی سیاسی امریکا، نهادهای قدرت، شخصیت‌های سیاسی و رویارویی دو حزب اصلی امریکا هستیم.

۹- ما هم‌چنان نگهبان استقلال، تمامیّت ارضی و یکپارچگی ملی ایران هستیم.

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
این یعنی فرمان مستقیم جهت یورش به هویت فرهنگی و ملی ایرانیان. #نگهبان_ایران هستیم و می‌مانیم.
This means a direct command to assahlt on Iranians' cultural and identities. We are the #protectors_of_Iran and will remain so.
#نگهبان_ایران
#protectors_of_Iran

ترامپ: ما 52 سایت ایران (در پاسخ به 52 گروگان امریکایی که ایران سال‌ها پیش گرفت)، و برخی دارای ارزش و اهمیت بالا برای ایران و فرهنگ ایرانی هستند را در تیررس داریم. و به این اهداف و خود ایران، به سرعت و به شدت حمله خواهد شد. امریکا هیچ تهدیدی دیگری را نمی‌پذیرد.

https://t.co/VcoGWpViFn
https://twitter.com/AbbasAkhoundi/status/1213727439752454147?s=20
◾️برای دکتر محمد نعیم امینی‌فرد

درگذشت شادروان دکتر محمد نعیم امینی‌فرد نماینده محترم مردم ایرانشهر و سرباز و دلگان و فنوج و لاشار و بنت و آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی و همراهانش را به خانواده‌ها‌ی محترمشان، موکلان محترم آن مرحوم، مردم شریف سیستان و بلوچستان، ملّت ایران و همکاران گرامی‌اش در مجلس شورای اسلامی تسلیت می‌گویم.

دکتر امینی‌فرد چشم‌پزشکی حاذق، نماینده‌ای خبیر و مستقل و با درکی عمیق از مسئولیت نمایندگی مجلس بود. او فهمی ژرف از منافع ملّی ایران داشت و به هویّت ملّی و توسعه‌ی ایران و منطقه‌ی سیستان و بلوچستان از عمق جان وفادار بود. دکتر نعیم علیرغم موقعیّت خوبی که در دانشگاه در تهران داشت، هیچ‌گاه هم‌شهری‌ها و مردم منطقه‌ی خود را از یاد نبرد و همواره در کنار آنان بود. در دوران تصدی مسئولیت وزرات راه و شهرسازی همواره از رایزنی با وی سود بردم. او دوستی صمیمی و عزیز برای من بود. مرگ وی برای من سخت ناگوار و تاسف‌آور بود. برای روح آن شادروان غفران و آمرزش ابدی از درگاه باری تعالی خواستارم و امیدوارم که در دریای رحمت الهی غوطه‌ور باشد.

به هر روی، این راهی است که همه باید بپیماییم. چه نیکوتر که با نیک‌نامی و رضای الهی همراه باشد.

🖊عباس آخوندی

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵خروج نیروهای امریکا از عراق و ادعای واهی دریافت غرامت

جناب آقای دکتر میرزاخانی
سردبیر محترم روزنامه دنیای اقتصاد

🔻موضوع: تصحیح رقم جبران خسارت یک تریلیون و ۲۲۰میلیارد دلار از سوی عراق به امریکا در صورت خارج ساختن نیروهای امریکا از عراق

با سلام

🔸گزارش "آینده نامعلوم آمریکا در خاورمیانه" که در شماره ۱۷ دی‌ماه ۱۳۹۸ آن روزنامه وزین انتشار یافت، توجهم را جلب کرد و به دقت آن را مطالعه کردم. در گزارش آمده‌بود که "در هر حال، خروج آمریکا از عراق آن‌چنان هم ساده نیست. عراق برای اخراج آمریکا باید یک تریلیون و ۲۲۰ میلیارد دلار بپردازد. بنابر توافق‌نامه‌ امنیتی بین عراق و آمریکا که در سال ۲۰۰۷ میلادی امضا شد، اگر عراق از توافق مذکور عدول کند و آمریکا را ناچار به خروج از این کشور کند باید به این کشور یک تریلیون و ۲۲۰میلیارد دلار بپردازد. توافق‌نامه‌ مذکور در سال ۲۰۰۹ نیز مورد تجدیدنظر قرار گرفت و بندهایی به آن اضافه شد". هم‌چنین نقل قولی از ترامپ آمده‌بود مبنی بر این‌که "ما در آنجا عراق یک پایگاه هوایی بسیار استثنایی و گران‌قیمت داریم. ساخت آن میلیاردها دلار هزینه برده است... ما عقب‌نشینی نمی‌کنیم؛ مگر اینکه پول آن به ما پرداخت شود"
رقم مذکور خیلی غیر عادی به نظرم رسید. از این‌رو، در صدد برآمدم که در باره صحّت آن جستجو نمایم. در جستجوی اولیه به متن زیر رسیدم:

🔻برای مشاهده کلیک کنید
💢https://telegra.ph/Con-01-08
(النص القانوني منقول من موقع الامانه العامه لمجلس الوزراء)

🔸در این متن، عراق هیچ تعهد مالی به امریکا نخواهد داشت و کاملا با متن انتشار یافته در تعارض است. البته، من نمی‌توانم بگویم که این تمام واقعیّت معاهده‌ی امنیتی بین امریکا و عراق است. ولی، تا آنجایی که بررسی کرده‌ام، متن ناصحیحی نیست. به هر روی، به نظر می‌رسد که امریکایی‌ها در پی راه‌اندازی یک جنگ روانی هستند که باید به این نکته توجه شود. ادعای ترامپ نیز ضمن اینکه فاقد ارزش حقوقی است، ناظر بر این است که دستِ‌کم اگر قراردادی مبتنی بر جبران مالی وجود بین امریکا و عراق وجود دارد، او از آن ناآگاه است. ولی، به‌نظر می‌رسد که چنین توافقی اساسا وجود نداشته و ندارد وگرنه او به آن استناد می‌کرد و آن سخن بی‌مبنا را بیان نمی‌داشت. حیدر العبادی نخست‌وزیر مستعفی عراق نیز اعلام کرد که درخواست غرامت بابت تاسیسات امریکایی در عراق هیچ مبنای حقوقی ندارد. به هر روی، خواهشمندم موضوع را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را در همان روزنامه به اطلاع عموم برسانید.

با سپاس
عباس آخوندی
۱۷ دی‎ماه ۹۸

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
◾️در غم از دست‌دادن یاران

از شمار دو چشم چند تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش

متاسفانه تعدادی از دانش آموختگان دانشکده فنی در کنار فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و سایر هم‍وطنان عزیز در سانحه هواپیما جان خود را از دست دادند

فقدان این عزیزان را به ملت ایران، خانواده بزرگ دانشکده فنی و خانواده ایشان تسلیت عرض می کنم. از خداوند بزرگ برایشان آرامش ابدی و صبر و بردباری برای خانواده ایشان آرزومندم.

۱- مهندس بهاره حاج‌اسفندیاری - رشته مهندسی عمران
۲-مهندس محمدمهدی صادقی - رشته مهندسی نقشه‌برداری
۳- مهندس بهاره کرمی مقدم - رشته مهندسی شیمی
۴- مهندس غزل نوریان - رشته مهندسی مواد
5- مهندس ایمان آقابالی- رشته مهندسی برق
6- مهندس مجتبی عباس‌نژاد- رشته مهندسی برق
7- مهندس الوند صادقی- رشته مهندسی صنایع

عباس آخوندی - ۱۹ دی ۹۸
رییس شورای عالی کانون مهندسین فارغ التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢تصمیم کنگره برای محدودسازی قدرت ترامپ در اقدام نظامی

🔸تصمیم کنگره برای محدودسازی قدرت ترامپ در اقدام نظامی بر علیه ایران را نباید به مثابه کاهش دشمنی امریکا نسبت به ایران و کاهش سطح تهدید دانست. امریکا بر علیه ایران یک‌پارچه است.

🔸با این وجود، تفاوت قائل شدن بین #گنگ_ترامپ در کاخ سفید که مطلقا در اختیار اسرائیل هستند و سیستم رسمی امریکا که نهایتا به منافع امریکا نسبت به سایر انتخاب‌ها اولویت می‌دهند، سیاست درستی است.

🖌عباس آخوندی

Twitter
Nancy Pelosi
Tune in as I speak with reporters as the House prepares to vote on a War Power Resolution limiting President Trump’s military actions regarding Iran. https://t.co/52Ti1FNj1Y

https://t.co/KWyppeU67P https://twitter.com/AbbasAkhoundi/status/1215325327817355265?s=20


@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
◾️در سوگ پدر

بازگشت همگان به سوی اوست

من و نفیسه، این روزها با دل‌هایی پاره‌پاره در سوگ از دست دادن پدری پارسا و پاکدامن نشسته‌ایم. پدری که افزون بر دانش و مهر، جز راستی و راست‌گویی و درستی و نیک‌کرداری به ما نیاموخت. او در بارگاه حضرت باری و نزد پیامبر و آل و اولیای خدا شادمان است.
ما بر خود می‌گرییم.

🖋عباس آخوندی - ۲۰ دی‌ماه ۹۸

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
◾️انّا لله و انّا الیه راجعون

عالم پارسا و پاکدامن حضرت آیت‌الله سید هاشم رسولی محلاتی در شب جمعه و روز شهادت مادر خود حضرت صدیقه زهرا سلام الله علیها به لقاء الله پیوست.

رحلت این مرد خدا و دانشمند فرزانه را به استحضار علمای اعلام، استادان بزرگوار، دانشجویان عزیز، عموم علاقمندان و مردم شریف ایران می‌رسانیم. او که عمری را با راستی و درستی در همراهی با امام راحل عظیم‌الشأن (ره) و مقام معظم رهبری دام ظله گذراند، مورّخی متبحر، مفسّری توانا و محدّثی خبیر بود. او از خود ترجمه قران مجید و آثار گرانبهایی در قالب بیش از ۱۰۰ جلد کتاب تالیفی، تصحیحی و ترجمه در حوزه‌ی تاریخ، تفسیر و سایر کتابهای مرجع حدیثی به یادگار گذاشت.

مراسم تشییع پیکر پاک آن عالم فرزانه در تهران، از مسجد فرشته، واقع در خیابان ولی‌عصر (عج)، خیابان شهید فیاضی، روز یک‌شنبه مورخ ۹۸/۱۰/۲۲، راس ساعت ۸:۳۰ می‌باشد.

هم‌چنین مراسم تشییع و تدفین ایشان در قم، در همان روز، از مسجد امام حسن عسکری (ع)، راس ساعت ۲:۳۰ بعد از ظهر خواهد بود.

مراسم ترحیم: در مسجد فرشته، واقع در خیابان ولی‌عصر (عج)، خیابان شهید فیاضی، روز سه شنبه، مورخ ۹۸/۱۰/۲۴، ساعت ۳ الی ۴:۳۰ بعد از ظهر می‌باشد.

مراسم شب هفت آن مرحوم در همان مسجد فرشته به آدرس پیش‌گفته، روز جمعه مورخ ۹۸/۱۰/۲۷، ساعت ۳ الی ۴:۳۰ بعد از ظهر برگزار می‌شود.

خانواده آیت آلله رسولی محلاتی
💢کژتابی مفهومی نظارت و جدالِ تمام ناشدنی آن

🖌عباس آخوندی، دی‌ماه/۱۳۹۸

🔸مطلبی را تحت عنوان «سوء تفاهمی به نام نظارت بر انتخابات» در دست نوشتن دارم که اگر عمری بود و توفیق داشتم آن را به‌زودی انتشار خواهم داد. در مطالعات مقدماتی به مقاله‌ای با عنوان «کژتابی مفهومی نظارت در نظام حقوقی ایران» برخورد کردم. آن را بسیار غنی و محققانه یافتم که از ساختار استدلالی و حقوقی استواری بهر‌ه‌مند است. از این رو اندیشیدم که بازنشر مستقل آن به فهم ریشه‌ی کژتابی موجود در امر نظارت بر انتخابات که موجب گسترش شکاف اجتماعی، سوءتفاهم ملی و فرسایش سرمایه‌ی اجتماعی جمهوری اسلامی شده کمک می‌کند.

🔸نویسندگان در این مقاله تلاش دارند که تقارنی بین مفهوم نظارت از یک سو و مفهوم مهار و کنترل از سوی دیگر برقرار کنند. آنان روی دیگر این سکّه را نیز می‌بینند و به تناسب، مقام ناظر و یا مهار و کنترل کننده را نیز موظف به پاسخگویی می‌دانند. آنان به‌خوبی نشان می‌دهند که چگونه مقام ناظر در ایران با عنوان ناظر در انتخابات ورود کرده ولی؛ در عمل به سمت مهار و کنترل انتخابات روی می‌آورد. عنصر کنترل‌کننده و مهارگر برای رسیدن به مقصود خود، به‌ناچار دست به مداخله در اجرا می‌برد.

🔸آنان بر این باورند که از منظر حقوقی، نوع پاسخگویی ناظر، دامنه و کیفیت آن به‌صورت بنیانی با پاسخگویی عنصر مهارگر و کنترل کننده متفاوت است. آنان هم‌چنین نشان می‌دهند که مفهوم نظارت در هر دو وجه آن در نظام حقوقی ایران دچار گنگی است. و این بحث را به‌خوبی می‌شکافند. همین امر سبب شده که شورای نگهبان برای خود موقعیّتی مصون از پاسخگویی چه در مقام ناظر و چه در مقام کنترل‌گر و مهارکننده ایجاد کند. و در نتیجه‌ی آن، این موقعیّتِ آشوب در مقامِ مسؤولیّت‌پذیری را در نظام انتخاباتی ایران سبب شده و جدالی تمام ناشدنی را در ایران آفریده‌است.



@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢سپاس

دوستان، همکاران، خواهران و برادران عزیز و شخصیت‌های بزرگی از مجلس شورای اسلامی، قوه‌قضائیه، دولت، استادان بزرگوار روحانی و دانشگاهی و نویسندگان و هنرمندان گرامی در طول هفته‌ی گذشته از سرِ مهر نفیسه، من و خانواده‌ی محترم مرحوم حضرت آیت‌الله رسولی محلاتی (ره) را در جریان رحلت آن عزیز مورد لطف و عنایت قرار دادند. گروهی با انتشار پیام و یا حضور در مراسم بزرگداشت آن عزیز و در راس آنان مقام معظم رهبری دام ظله العالی، مراجع عظام تقلید که سایه‌شان گسترده باد، ریاست محترم جمهور، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، رییس محترم قوه‌ی قضائیه، معاون اول محترم، وزیران عزیز و معاونان ایشان، شهردار محترم تهران و معاونان ایشان و هم‌چنین اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران و دیگر عزیزان ما را مورد مهر و عطوفت خود قرار دادند.

تعدای دیگری از شخصیت‌ها نیز با حضور در منزل آن مرحوم، از جمله جناب آقای سید محمد خاتمی که عزیز باد و هم‌چنین جناب حاج حسن آقا یادگار امام (ره) خانواده را مورد عنایت قرار دادند. دوستان و بزرگان دیگری نیز با شرکت در مراسم تشییع آن مرحوم در تهران و قم و هم‌چنین مراسم ترحیم آن یار سفر کرده در قم و تهران رنج حضور را بر خود هموار کردند و خاطر خانواده را مورد تسلّی قرار دادند. دوستانی نیز با ارسال دسته‌گل و کمک به نهادهای خیریه به یاد ایشان اظهار محبّت کردند. اینک، به حکم ادب و اخلاق وظیفه‌ی خود می‌دانیم که فروتنانه از همگان بابت اظهار لطف و مهر بی‌کران‌شان سپاس بگوییم.

یار سفر کرده ما روزگاری را با پارسایی به کسب علم و خدمت به مردم و پرستش ذات باری گذراند و با قلب مطمئن به دیدار حضرت حق شتافت. روحش شاد و رضا و رضوان الهی گوارایش باد. به هر روی، این راهی است که همگان باید بپیماییم. چه بهتر که با خشنودی حضرت باری و نیکنامی همراه باشد.

🖌عباس آخوندی - ۲۹ دی‌ماه ۹۸
2024/10/01 11:37:13
Back to Top
HTML Embed Code: