Telegram Web Link
💢برای دخترم

🖌عباس آخوندی - ۱۳ تیرماه ۹۸

🔸این متن را ۹ سال پیش روز عروسی دخترم (۱۳۸۹/۴/۱۴) نوشتم. دخترم رفته‌بود آرایشگاه تا برای مراسم عروسی آماده شود. خانمم هم درگیر کارهای عروسی؛ با هزاران حرص و جوش بود. پسرها هم در تدارک کارها بودند. من تنها در خانه بودم. یک لحظه به اتاق دخترم نگاه کردم و دیدم که از امشب به بعد او را چون گذشته در کنار خود نخواهیم داشت و صبحانه را تنها خواهیم خورد. دلم گرفت، سینه‌ام تنگ شد. دست به قلم بردم تا خودم را آرام کنم. متن زیر را برای دخترم نوشتم و در جیبم گذاشتم.

🔸شب که مراسم عروسی تمام شد و به همراه فامیل‌های نزدیکِ دو طرف به آپارتمان دخترم رفتیم. جز بزرگان عزیز فامیل که نشسته‌بودند، دیگران ایستاده‌بودند. داماد و دخترم را در آغوش گرفتم و سخت بوسیدم. کنارشان جایی باز کردم و نشستم. و متن زیر را از جیبم درآوردم و به انسیه دادم تا بخواند. همه‌مان سخت گریستیم. در پایان، برایشان عشق، مهربانی و بهترین‌ها را آرزوم کردم. به خدا سپردمشان و به خانه بازگشتم. هنوز هم هر زمان یاد آن لحظه می‌افتم گریه می‌کنم و برایشان عشق و سلامتی آرزو می‌کنم.

🔸اینک به مناسبت روز دختر می‌خواهم این متن را از طرف خودم و تمام پدرها به تمام دخترهای خوب ایران و جهان تقدیم کنم و برایشان در این روزگاران سخت، عشق، سلامتی و بهروزی آرزو کنم.

📎 https://telegra.ph/MyDaughter-07-04



📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴اقدام تحریک‌آمیز انگلیس


🔸با توجه به وضعیت آشفته سیاست داخلی انگلیس پس از افتضاح برگزیت، توقیف نفتکش ایران از سوی ن.د. انگلیس اقدامی است موذیانه در مسیر مسابقه برای کسب رضایت ترامپ و اجرای سیاست تیم B جهت :

۱-تحریک ایران جهت اتخاذ عکس‌العمل شتاب آلود

۲-بی‌اعتبار سازی سازوکار اینستکس و تحقیر اروپاییان

۳-قراردادن اروپاییان در وضعیت تعارض در اجرای تحریم سوریه از سوی آنان البته به درخواست امریکا و نه اتحادیه اروپا

۴- درگیر کردن ایران با یک مساله بین‌المللی در آستانه اجرای مرحله دوم سیاست کاهش تعهدهای ایران در برجام.

🔸قاعدتا ایران تمام اقدام‌های حقوقی بین‌المللی را معمول و حق اقدام‌های امنیتی متقابل و به‌موقع را به تشخیص خود برای خود محفوظ خواهد داشت. ولی نکته مهم آن است که باید هوشیار بود تا در زمین ترامپ و انگلیس بازی نکرد. و اتحادیه اروپا را به سمت امریکا سوق نداد.

🖌عباس آخوندی

📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
تورم، مسأله‌ای است که برای اقتصاد ایران پیچیده و برای دنیا ساده شده است! چرا؟

📢 گفت‌وگو و سلسله میزگردها با موضوع ایران و رؤیای ملی
☑️ نشست دوم
نقد ایده ایران

☑️ با حضور
🔘 عباس آخوندی
🔘 علی دینی ترکمانی
🔘 میثم هاشم‌خانی

🗓 سه‌شنبه ۱۸ تیر
۶ عصر در کافه دیالوگ
اطلاعات بیشتر👇
https://www.tg-me.com/KafehDialog/338

🔸به همراه پخش زنده در اینستاگرام

@AbbasAkhoundi
🔸مصاحبه‌ای با خبر آنلاین داشتم که امروز انتشار یافت. مصاحبه از این رزوها چیکار می‌کنید آغاز می‌شود. در هر صورت جُنگی است از بحث پیرامون مفاهیم بنیادینی چون مساله‌ی ایران، تا مساله‌ی روز تورم و موضوع‌هایی پیرامون شهرسازی و مسکن و با چاشنی سیاست.

🔻برای مطالعه متن مصاحبه کلیک کنید

📎 yon.ir/XMNLK


📝دیدگاه شما: @Contactakhoundibot

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴پول سمی

🖌عباس آخوندی - ۱۹ تیرماه ۹۸

🔹نحوه‌ی جبران کسری موسسه‌های مالی اخیرا به‌خوبی موردتوجه مردم قرار گرفته‌است. این موضوع از یک سوی به برخی جریان‌های فساد و قدرت جریان‌سازی آن‌ها در سطح افکار عمومی برای انتقال تعهدهای‌شان به دوش دولت باز می‌گردد. از سوی دیگر، بیانگر انفعال نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در نحوه‌ی رویارویی با این پدیده است. واقعیت آن است که به‌نظر می‌رسد، در کنار تشکل، فعالیت و فضاسازی گروه‌های ذینفع در این ارتباط، و تاثیرگذاری آنان بر افکار عمومی و هم‌چنین فشار بر تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران، دانش نظری و تجربی در این باره در ایران بسیار محدود است. شاید زمانی که مفهوم وجود پولِ سمی در سیستم پولیِ ایران را در تیرماه ۱۳۹۳ مطرح کردم، برای بسیاری موضوع تازگی داشت.

🔹به هر روی، علیرغم اهمیّتِ آن، به‌موقع دولت و بانک مرکزی از خودشان حساسیّت نشان ندادند و فریادها به‌جایی نرسید. هنوز هم بانک مرکزی در باره‌ی نحوه‌ی ارزیابی کیفیت دارایی‌های موسسه‌های مالی که در ترزانامه‌شان منعکس است، دارایی‌های واهی، پول‌های سمی و برنامه‌ی جامع حل‌وفصل کسری‌های مداوم آن‌‌ها سیاست وبرنامه‌ی مشخصی را اعلام نکرده‌است. یک مورد هم که در باره موسسه‌های مربوط به نهادهای نظامی اتخاذ تصمیم شد، هیچ گزارش روشنی در باره‌‌ی آنها، نحوه‌ی جبران زیان‌ها و میزان تعهدی که بانک مرکزی پذیرفت منتشر نشد.

🔹لیکن اینک، افکارِ عمومی نسبت به موضوع حساس شده و این فرصتی برای طرح قاعده‌مند موضوع در جامعه است. از این رو مصاحبه سال ۹۳ را باز نشر می‌کنم تا گشایشِ دری باشد برای بررسی روش‌مند موضوع باشد. واقعیت آن است که یکی از ریشه‌های فساد گسترده و افزایش مدام نقدینگی همین موضوع است. هم‌چنین یکی از علت‌های خشیدگی منابع منابع بانکی و عدم امکان تامین مالی رونق اقتصادی نیز همین است. در این باره بیشتر گفتگو خواهیم کرد.

🔻برای مطالعه یادداشت لینک زیر را کلیک کنید
📎 yon.ir/VULwd

📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵برندگان و بازندگان تورم

🖌عباس آخوندی - ۲۲ تیرماه ۹۸

🔸تورم، پدیده‌ای است که تا مغز استخوان گروه‌های کم‌درآمد و متوسط را می‌سوزاند و هر روز آنان را فقیرتر می‌سازد و جریان ثروت را به نفع گروه‌های پردرآمد سوق می‌دهد. میلِ به سوداگری بر اثر تورم فزونی و تمایل به سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد و در نتیجه توسعه و آبادانی ایران با چالش جدی روبرو می‌شود. پرسش بنیادین در این یادداشت این است که چرا پدیده‌ای چون تورم که در جهان شناخته شده‌است و مهار آن راه‌کارهای تکنیکی مشخصی دارد در ایران بیش از ۵۰ سال است که جان سختی می‌کند؟ نه انقلاب آن را چاره کرده و نه گردش دولت‌ها از پسِ آن بر آمد.

🔹گزارش گزیده‌ی آمارهای اقتصادی ایران دوره ۱۳۹۳-۱۳۹۷ هفته پیش از سوی بانک مرکزی انتشار یافت. در بخش خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌های سیستم بانکی آن آمده‌است که خالص بدهی دولت به سیستم بانکی از سال ۱۳۹۳ تا پایان ۱۳۹۷، از ۱۱۸۸هزارمیلیارد ریال به ۳۰۴۱هزارمیلیار ریال افزایش یافته‌است یعنی رشدی معادل ۱۵۶٪. البته اخیرا گزارشی از کل بدهی‌های دولت انتشار نیافته‌است. آخرین رقمی که وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت در سال ۱۳۹۶ اعلام کرد ۶۴۵۰هزارمیلیارد ریال بود که بی‌گمان آن‌هم هم‌چنان رشد کرده‌است. میزان کسری بودجه همه‌ساله فزاینده است. در همین سال جاری بودجه در مرحله تصویب با کسری ۸۷۰هزارمیلیارد ریال به تصویب رسید. با توجه به موانع به وجود آمده بر سرِ راه فروش نفت و تجارت خارجی، پیش‌بینی می‌شود این رقم از ۱۴۰۰هزارمیلیارد ریال فزونی یابد. تنها کسری صندوق‌های بازنشستگی بر اساس اعلام وزیر تکاور ۸۱۰هزارمیلیارد ریال است. نهایتا تمام این کسری‌ها به نحوی سر از بدهی دولت به بانک مرکزی در می‌آورند.

🔻جهت مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📎 https://telegra.ph/Inflation-07-12

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢 چرا تورم برای اقتصاد ایران پیچیده و برای دنیا ساده شده است؟

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴مریم میرزاخانی شهروند جهانی

🖌عباس آخوندی - ۲۴ تیرماه ۹۸

🔸مرگ مریم میرزاخانی ریاضی‌دان، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی و استاد یکی از معتبرترین دانشگاه‌های امریکا؛ استنفورد، در سن چهل سالگی وجدان عمومی ملت ایران را آزرده ساخت. یادش گرامی باد.

🔸او یک سرمایه‌ی انسانی برای ایران و در عینِ حال شهروند جهانی بود. کسانی چون او حق انتخابی به وسعت جهان دارند و جایی را انتخاب می‌کنند که در آنجا احساس مفید بودن بکنند، نرخ بهره‌وری بالاتری داشته وکیفیت زندگی در آن مطلوبیت بیشتری برای آنان داشته باشد.

💢برای نگاه‌داشت این سرمایه‌های انسانی در ایران ضروری است که کیفیت زندگی در رقابت با سایر نقاط جهان ارتقا یابد. با محدودسازی و دستور دردی درمان نمی‌شود.


Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔴تورم، فساد و مؤسسه‌های مالی

🔹تورم و فساد زندگی و روزگار مردم ایران را سخت، سرمایه‌ی اجتماعی را فروکاسته و زوال اخلاق را سبب شده‌است و شوربختانه، نشانی از تغییر روند حاکم دیده نمی‌شود. در این میان، به‌سادگی گفته می‌شود که پایه‌ی پولی از مبلغ ۱۲۰/۷۶هزارمیلیارد تومان در سال ۱۳۹۳ به ۲۸۵/۲۳هزارمیلیارد تومان در سال پایان سال ۱۳۹۷ رشد کرده و یا آنکه میزان نقدینگی در همین دوره از ۷۸۲/۳۹هزارمیلیاردتومان به ۱۸۸۲/۸۹هزارمیلیارد تومان افزایش یافته است. البته هم رشد پایه‌ی پولی و هم افزایش نقدینگی سابقه‌ای دیرینه‌تر از این مدت دارد. پرسش بنیادین چرایی پذیرش عملی این اتفاق‌های سهمگین در اقتصاد ایران است!؟

🔸یکی از خاستگاه‌ها و ریشه‌های این رشد خانمان‌سوز کسری مستمر بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی به‌ویژه بانک‌هایی است که تحت عنوان بانک‌های خصوصی فعالیت می‌کنند. در عمل این مؤسسه‌ها تا کنون موفق شده‌اند یا به‌صورت اضافه برداشت از بانک مرکزی هزینه‌های خود را به این بانک تحمیل کنند و یا تحت عنوان ساماندهی مؤسسه‌های مالی تمام مسؤولیت‌ها و تعهدات خود را به یکباره به صورت حساب بانک مرکزی بزنند. و یا به عبارت دیگر تمام ملت ایران را متعهد و بدهکار نمایند. در حال حاضر بدهی سیستم بانکی به بانک مرکزی ماهیانه در حدود سه‌هزار میلیارد تومان اضافه شده و مطابق روال گذشته پس از مدتی تبدیل به خط اعتباری می‌گردد. بی‌دلیل نیست که رشد پایه‌ی پولی تنها در سال ۱۳۹۷ معادل ۴۶/۵٪ است. قدر مطلق این رقم تنها در این سال ۹۰/۵۶ هزار میلیارد تومان معادل سه‌چهارم کل پایه‌ی پولی در سال ۱۳۹۳ ست. این نشان از یک فساد نهادی و پایدار در نظام پولی ایران است.

🔹بازندگان این جابجایی‌های بزرگ پیش‌گفته مشخص‌اند؛ ملت ایران هستند. پرسش این است که ذینفعان آن کیانند؟ و چرا نهاد بانک مرکزی، دولت و مجلس یارای اصلاح و اجرای طرح حل‌وفصل جامع مؤسسه‌های مالی بدهکار را ندارند؟ چرا رسانه آدرس اشتباه می‌دهد؟ وضعیت شبه‌انحصار در بازار پولی ایران تا چه حد در تشدید این وضعیت نقش دارد؟ تا چه حد تصمیم‌گیری‌ها بر اساس منطق اقتصادی صورت می‌گیرد؟ مصلحت سیاسی و نهادهای سیاسی چه نقشی در این میان ایفا می‌کنند؟ آیا نهاد قانون و نهاد بانک مرکزی در ایران یارای ایفای نقش اصلاح ساختاری هستند؟

💢متن گفت‌وگوی میزگرد اردی‌بهشت سال ۹۴ تا حدی به این پرسش‌ها پرداخته است. من هنوز ریشه را در اقتصاد سیاسی می‌دانم و هنوز بر این باورم که راه‌کار در ایده‌ی ایران، حاکمیت اراده‌ی عمومی به مفهوم حکومت قانون و اولویت منافع ملی بر هرمنفعت گروهی است.

🔻برای مطالعه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید
📎 yon.ir/70wFk

📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢سلام بر ترمینال سلام

🖌عباس آخوندی - ۲۶ تیرماه ۹۸

🔸گشایش رسمی ترمینال سلام اتفاق مبارکی برای ملت ایران بود. آنان‌که گذرشان به آن می‌افتد تفاوت آن را با دیگر ترمینال‌های ایران و یا حتی جهان در خواهند یافت. در زیر تلاش خواهم کرد که گزارشی در باره آن به مردم عزیزمان ارائه نمایم. از آن رو این گزارش را تهیه می‌کنم که ترمینال سلام تنها یک پروژه‌ی مهندسی نبود بلکه نمونه‌ی یک راه حل برای فعالیت‌های توسعه‌ای ایران بود و یافته‌های آن قابل کاربست در سایر پروژه‌هاست.

🔸هر وقت که به فرودگاه امام می‌رفتم از بابت بهره‌بردای بیش از ظرفیت آن؛ خدمت‌دهی به بیش از نه میلیون مسافر در فرودگاهی با ظرفیت ۶-۵ میلیون مسافر، شرمنده می‌شدم و همواره در تلاش بودم تا کاری کنم. عده‌ای پیشنهاد طرح‌های فوری و اقدام‌های موقتی شبیه طرح‌های چادری را می‌دادند. ولی، تجربه به من آموخته بود که یکم: اقدام‌های فوری بعدها تثبیت می‌شوند و مانند بسیاری از دفاتر کارگاه‌های حینِ ساخت که بعدها تخریب نمی‌شوند و کارکرد دائمی پیدا می‌کنند، به کل طرح لطمه می‌زنند و طرح را از یکپارچگی خارج می‌سازند و دوم آن‌که سطح خدمت در آن‌ها بی‌گمان پایین‌تر از وضع موجود می‌شد و دردی را درمان نمی‌کرد. پولی هم به طور یکبار مصرف هزینه می‌شد.

🔸راه‌کار دوم اجرای طرح توسعه‌ی جامع شهرِ فرودگاهی امام خمینی بود. کارهایی شده بود، لیکن به مرحله نهایی نرسیده بود و طرحی برای اجرا آماده نبود. بنابراین، آن هم برای این منظور به ما کمکی نمی‌کرد. البته، در همین مدت مشاوری بین‌المللی برای طراحی این شهر انتخاب کردیم و اکنون شهر دارای طرح جامع مصوب است (پیوست اول) و طراحی ترمینال ایران‌شهر با ظرفیت بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون مسافر در فاز یک و قابل توسعه به بیش از یکصد میلیون مسافر در دست تهیه است که گزارش آن را اگر عمری باقی بود به‌طور مستقل ارائه خواهم نمود.

🔸راه کار سوم اجرای همین ترمینال سلام بود. مکان یابی این ترمینال از یک حیث خوب بود و آن اینکه امکان دسترسی به آن از جاده ساوه فراهم بود. لیکن، از حیث این‌که تمام طرح توسعه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جنوب باند موجود قرار دارد، ارتباط آن با سایر اجرای شهر فرودگاهی دارای مشکل بود. با این وجود چون دارای طرح مصوب بود و پیشرفتی حدود ۱۸٪ داشت و امکان تخریب آن نبود، عزم را بر تکمیل آن جزم کردیم (پیوست دوم) .


🔻برای مطالعه ادامه یادداشت «سلام بر ترمینال سلام» و مشاهده برخی از تصاویر اثرات هنری ترمینال سلام و پیوست ها کلیک کنید
👉 https://www.abbasakhoundi.ir/archive/ID/1319/%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D8%B1-%D8%AA%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%84-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85

📝دیدگاه شما : @ContactAkhoundibot
@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
عباس آخوندی pinned «💢سلام بر ترمینال سلام 🖌عباس آخوندی - ۲۶ تیرماه ۹۸ 🔸گشایش رسمی ترمینال سلام اتفاق مبارکی برای ملت ایران بود. آنان‌که گذرشان به آن می‌افتد تفاوت آن را با دیگر ترمینال‌های ایران و یا حتی جهان در خواهند یافت. در زیر تلاش خواهم کرد که گزارشی در باره آن به مردم…»
🔻توقیف کشتی انگلیسی و اعمال قانون دریاها

🖌عباس آخوندی - ۲۹ تیر ۹۸

۱ اقدام انگلیس در توقیف کشتی‌ای که محموله‌ی متعلق به ایران را حمل می‌کرد، خلاف قانون و مقررات دریانوردی و بیشتر در قالب یک نمایش خوش‌رقصی انگلیس برای ترامپ صورت گرفت. او می‌گوید که در اجرای تحریم اتحادیه اروپا دست به این کار زده‌است. حال آنکه علیرغم گذشت چندین سال از تصمیم اتحادیه اروپا در این باره، هیچ یک از کشورهای عضو آن را تا کنون اجرا نکرده‌اند و اکنون انگلیس رندانه در آستانه خروج از اتحادیه به فکر اجرای آن افتاده است. افزون براین تصمیم‌های یک‌جانبه فاقد ارزش حقوقی بین‌المللی است. به هرروی، هرچند، غرب درمفهوم کلّیِ خود به دلیل موقعیت سیاسی متعارضی که با ایران دارد، با ایران همراهی نداشت، ولی، اقدام بریتانیا را نیز تحسین نکرد. بقیه کشورهای جهان حتی جانب احتیاط بیشتری گرفتند.

۲ هرچند دستگاه اداری انگلیس در مرحله‌ی تصمیم‌سازی مستقل از دولت مستقر در این کشور عمل می‌کند ولی، تصمیم‌گیری بر عهده‌ی دولت مستقر است. دولت در وضعیت فعلی در انگلیس در حضیض ضعف خود قرار دارد و نمی‌تواند هیچ تصمیم جدی بگیرد. حتی با فرض آنکه یکی از دو کاندیدای حزب محافظه کار به قدرت برسند، در شرایطی که اقدام پیشین آنان فاقد وجاهت قانونی بین‌المللی بوده و هم‌چنین موقعیت از هم‌پاشیدگی درون‌حزبی‌شان، هیچ‌کدام در وضعیتی نیستند که بتوانند تصمیم پُرریسکی بگیرند. از همین‌رو، هم‌چنان‌که جرمی هانت اعلام داشته، مجبورند که زمان بخرند و به اقدام‌های دیپلماتیک تن در دهند.

۳ بوریس جانسون که به گفته‌ی رسانه‌ها احتمال به قدرت رسیدنش در هفته‌ی آتی بیشتر است، نماد یک انگلیسی نوعی است. پُرگو، رِند و متمایل به تحمیل هزینه‌ی تصمیم‌های خود به دیگری است. لیکن، این‌بار کمتر کسی حاضر است هزینه‌ی اقدام‌های انگلیس را بپردازد. امریکا، آشکارا می‌گوید که هر کس در منطقه کشتی در حال تردد دارد، خود هزینه‌ی دفاع از مالِ خود را بپردازد. با توجه به تمایل رسمی انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، این اتحادیه نیز حاضر نیست که هزینه‌های مخاطراتی که انگلیس خلق می‌کند را بپردازد. امارات هم به‌خوبی متوجه شده است که در این بازی، نگاه امریکا و متحدانش به وی، در نقش یک گاو شیرده که باید دوشیده شود است. و در صورت وقوع حادثه‌ای اولین کشوری است که صدها بلکه حتی تا هزار میلیارد دلار صدمه خواهد دید. بنابراین، تا حدودی پا پس کشید.

۴ نقطه‌ی قوت استراتژیک ایران که به صورت مستقل و قدرتمند عمل می‌کند، در این موقعیت ناشی از دو واقعیت است. یکی قدرت نظامی و درک درست از موقعیت خود و دیگر بازیگران منطقه‌ای و دیگری اقدام در چارچوب قانون و مقررات بین‌المللی است. صورت مساله این است که این کشتی انگلیسی با یک کشتی صیادی در آبهای تحت مسئولیت ایران تصادم می‌کند. با بی‌توجهی از کنار آن عبور می‌کند. و اکنون با دستور مقام قضایی در توقیف است. البته این موضوع باید به صورت حقوقی مورد بررسی قرار گیرد. لیکن، نکته مهم اعمال قانون دریاها از سوی ایران است. هر چند، طرفداران نظریه نظمِ جهانی مبتنی بر زور؛ واقع‌گرایان، تنها به زور تکیه می‌کنند، ولی حتی ترامپ که سمبل این نظریه است، نتوانست اصلِ حدِّاقل مشروعیت بین‌المللی اقدام‌های خود را به‌طورِ کامل نادیده بگیرد. از یاد نبریم که هنوز اقدام از مجرای دولت و وزارت امورِ خارجه، پایبندی به برجام و عمل در چارچوب آن و رفع موانع #FATF امکان عملِ گسترده‌تری را فراروی ایران قرار می‌دهد و راهکار است.

این یادداشت در پایگاه خبری نفت خبر ایران منتشر شده است

📝دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
آقای حسین معصوم مشاور وزیر و نماینده تام‌الاختیار در شورای حفط حقوق بیت‌المال در اراضی و منابع طبیعی خدا قوت
💢برجام و موقعیت کنونی

🖌عباس آخوندی - ۳۰ تیر ۹۸

🔸برجام مهم‌ترین توافق سیاسی -امنیتی ایران در سطح شورای امنیت سازمان ملل پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ است. این توافق ایران را که از مردادماه ۱۳۸۵/ژوئیه ۲۰۰۶ با قطعنامه ۱۶۹۶ شورای امنیت سازمان ملل ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل برده شده‌بود با قطعنامه ۲۲۳۱ مورخ ۲۹تیر۱۳۹۴ (۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵) همین شورا از آن خارج ساخت. خروج بدون خون‌ریزی و درگیری نظامی یک کشور از ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل از موارد نادر و جزء افتخارهای دیپلماسی ایران است.

🔸اجمالا فصل ۷ منشور مرتبط با "اقدام در رابطه با تهديدات صلح، نقض‌هاي صلح و اقدامات تجاوزكارانه" است. بر اساس بند ۴۰ این فصل که مورد استناد قطعنامه ۱۶۹۶ بود، به منظور جلوگیری از وخامت اوضاع به تشخیص شورای امنیت سازمان ملل که در بسیاری از موارد از جمله در مورد ایران ظالمانه است، شورای امنیت مواردی را مقرر داشت تا ایران عمل کند.

🔸بعدها، چون از نظر آنان قطعنامه از سوی ایران مورد توجه قرار نگرفت، بر اساس بند ۴۱ همین فصل و بر اساس قطعنامه ۱۷۳۷ در تاریخ سوم دیماه ۱۳۸۵ (۲۳ دسامبر2006) اقدام‌های تنبیهی مقرر و اولین تحریم‌ها بر علیه ایران اعلام و اعمال گشت. و به‌طور مرتب شدت و دامنه‌ی تحریم‌ها در قطعنامه‌های بعدی گسترش یافت. در این مدت کوتاه 6 قطعنامه توسط شوررای امنیت بر علیه ایران صادر شد.

🔻جهت ادامه یادداشت که در روزنامه شرق امروز نیز به چاپ رسیده روی پیوند زیر کلیک کنید
📎 https://telegra.ph/JCPOA-07-21

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢خانه‌ی گفتمان شهر

🖌عباس آخوندی - ۴ مرداد ۹۸

🔸مردادماه سال ۱۳۹۴ بود که به همکاری برخی از نهادهای مدنی بنیان خانه گفتمان شهر را بنا نهادیم. بر این باور بودم و هستم که بازآفرینی شهر که اندیشه‌ای است با خمیرمایه‌ی اجتماعی در فرایند گفت‌وگوی روشنمد، هدفمند و مداوم فعالان اجتماعی محقق می‌شود. پس از این بود که خانه‌ی وارطان درتهران به این هدف اختصاص پیدا کرد. در گرگان خانه‌ی دیگر فعال شد. در سنندج خانه‌ای در میان بافت اصیل شهر را خریداری و به این امر اختصاص دادیم و طی دستور‌العملی شرکت بازآفرینی شهری را برای توسعه این کار موظف کردم.

🔸تنها در خانه گفتمان تهران در کنار سایر فعالیت‌های اجتماعی، و تخصصی در حوزه‌ی معماری و شهرسازی، بیش از ۴۰ سخنرانی در حوزه‌ی اندیشه‌ی ایران‌شهری داشتیم. امیدوارم که به همت نهادهای مدنی این حرکت زنده بماند. راستی شما به شهر چگونه نگاه می‌کنید؟

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢از بازار سیداسماعیل تا میدان تقسیم

🖌عباس آخوندی - ۶ مرداد ۹۸

🔸هر جامعه‌ای نیاز به اصول و مبانی بنیادینی دارد که خدشه‌ناپذیر، مورد پذیرش ملت و محل وفاق همگان باشد؛ اصول بنیادینی که می‌توان براساس آن داوری کرد و تصمیم‌ گرفت. همان اصولی که در جامعه ایران غیرشفاف و مبهم، و سیاست‌ورزی و سیاست‌گذاری را در ایران با چالش جدی مواجه ساخته‌است.

🔸مشکل «تصمیم نگرفتن» و «ناتوانی حل مسائل» را که به تعویق مدام و تلمبار شدن آنها انجامیده، در فقدان همین مبانی بنیادین می‌داند و می‌گوید قانون نتوانسته در کشور ایران نقش این مبانی را باز کند چون از همان لحظه تصویب، بی‌اعتبار است.

🔸ما قدرت خلق مجدد و بازآفرینی نهادی را در ایران نداریم و به این دلیل مدام به فکر تخریب گذشته، گذر از وضع موجود و ساخت وضعیت نامعینی هستیم. آنچه از تاریخ و سنت داریم را تخریب و آنچه از نو بنا می‌کنیم بی‌قاعده و مغشوش است.

🔻برای مطالعه متن مصاحبه کلیک کنید

📎https://telegra.ph/SEBazaar-07-27

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔻تداوم نهضت مشروطه


🔸آرمان‌های نهضت ضدِّ استبدادی مشروطه هم‌چنان زنده‌اند. هدف‌هایی چون حاکمیت قانون و اراده‌ی عمومی، پذیرش اصل شهروندی و #حقوق_شهروندی، برقراری دولت-ملت مدرن در ایران، استقرار عدالت و عدالت‌خانه، آزادی و توسعه‌ی نهادهای مدنی مستقل از قدرت و نهایتا حفظ تمامیّت ارضی و توسعه و آبادانی ایران هم‌چنان خواست عمومی ملت ایران هستند.

🔸در این مدت با توجه به تحول‌های تاریخی بعدی چون نهضت ملی و انقلاب اسلامی، بی‌گمان، موفقیت‌هایی کسب شده و شکست‌هایی هم بوده‌است. بداینم که فرایندهای تحول‌های اجتماعی زمان‌برند. نباید خسته و ناامیدشد. البته همواره باید هدف‌ها و فرایندها را وارسی کرد تا از مسیر توسعه بیرون نیفتیم.

💢14 مرداد سالروز صدور فرمان مشروطیت را گرامی می‌داریم.

🖌عباس آخوندی - 14 مرداد 98
@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔴احزاب و شبکه نهادهای مدنی

🖌عباس آخوندی - ۱۶ مرداد ۹۸

🔸دیروز (۱۳۹۸/۵/۱۵) در نشست رونمایی از کتاب: تبارشناسی جریان‌های سیاسی و آسیب‌شناسی احزاب در ایران، تالیف اسماعیل آزادی دعوت شده بودم. در این جلسه در باره از کارکرد افتادن نهادهای مدنی از جمله احزاب بر اثر ساختار متمرکز اقتصاد و سیاست در ایران صحبت کردم. تاکیدم بر این نکته بود که احزاب برای مانایی در عالم سیاست و اثبات سودمندی و کارآمدی خود باید پایگاه اجتماعی خود را مشخص کنند و بگویند با چه رویکردی می‌خواهند مساله‌های ایران را صورت‌بندی کنند و چه راه‌حلی برای آن‌ها دارند.

🔸افزون براین، بر مفهوم منافع ملی و مصلحت ملی که نیازمند درک عمیق از موقعیت تاریخی و شناخت حوزه‌ی تمدنی و فرهنگی ایران است، تاکید کردم. نکته‌ی من این بود که تاکید بر نمونه‌های آرمانی سیاسی؛ اعم از چپ و راست، بدون شناخت موقعیتی که در آن هستیم و فرایندی که باید طی شود، تنها منجر به تجربه‌ی شکست‌های پی‌درپی و افزایش ناامیدی اجتماعی می‌گردد. از این روی پیشنهادم این بود که تاکید بر سیاست به تنهایی راه‌کار نیست. شناخت و توجه انتقادی به ابعاد معرفتی در حوزه‌ی تمدنی ایران، نظم اجتماعی و شناخت موقعیت و ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران نیز باید در دستور کار احزاب باشد.

🔸نکته دیگر مورد تاکیدم، پیوند احزاب و متنِ جامعه بود. این نیز چالش دیگری است که فعالیت حزبی در ایران با آن روبه‌رو است. لازمه‌ی این امر ارتباط وثیق بین احزاب و نهادهای مدنی هم‌رای در حوزه‌های فعالیت‌های حرفه‌ای، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. پرشِ زودهنگام مجلس اول مشروطه از نمایندگی طبقات اجتماعی به نمایندگی عموم بدون شکل‌گیری شبکه‌ی نهادهای مدنی پیش‌گفته مایه‌ی مصادره مجلس در دوره‌ی پهلوی شد.

🔸هم اکنون نیز معلوم نیست که مجلس چه گروه‌ها و نهادهای اجتماعی را نمایندگی می‌کند. سه فراکسیونی که وجود دارند، به هیچ وجه، به مفهوم نمایندگی لایه‌های اجتماعی مختلف نیستند. لذا، آنان سهم مؤثری در خلق ثروت ملی، دفاع از منافع ملی و تشخیص مصلحت ملی ندارند. نمایندگان تا زمانی که بتوانند در توزیع ثروت ملی؛ آن هم از محل خزانه‌ی بیت‌المال و به هر ترتیب ممکن، برای حوزه‌ی انتخابیه‌ی خود نقش‌آفرینی کنند می‌توانند برای خود رای دست و پا کنند. در عمل، منابع بودجه‌ی عمومی محل تامین هزینه‌ی انتخاباتی است.

🔸مجلس نقش مؤثری در تولید ثروت ملی ندارد. البته، ساختار سیاست در ایران بیش از این هم به نهادهای مدنی اعم از درون حاکمیت و بیرون حاکمیت فرصت نمی‌دهد. به هر روی، موضوع شبکه‌ی نهادهای مدنی مستقل از قدرت در ایران نیاز به بازاندیشی مجدد دارد. بی‌گمان بازگشت به نمایندگی طبقات اجتماعی نه ممکن است و نه سودمند، لیکن ایده‌ی شبکه‌ی نهادهای مدنی در حوزه‌های فعالیت حرفه‌ای، اجتماعی، فرهنگی و شکل‌گیری احزابی که با رویکردهای مختلف در حوزه‌ی سیاسی آن‌ها را نمایندگی کنند قابل تامل است.

🔻برای آشنایی بیشتر با رویکرد نگارنده در این باره می‌توانید به ادرس زیر مراجعه کنید:

https://www.abbasakhoundi.ir/Iran-Idea

https://www.abbasakhoundi.ir/economy-and-politics

https://www.abbasakhoundi.ir/society-and-culture


منبع: خبرآنلاین

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔻خبرنگار، رسانه و توسعه‌ ملی

🖌عباس آخوندی - ۱۸ مرداد ۹۸

🔸در ادبیات مشروطه از مطبوعات با عنوان رکن چهارم یاد می‌شود. لیک، فراتر آن است ‌که در واقع، رسانه رکن توسعه‌ی ملی است. در سنت فرانسوی رسانه رکن چهارم به حساب می‌آمد چرا که از حیث منزلت اجتماعی هم‌ردیف روحانیان، اشراف و نیروی عامه‌ی مردم قرار می‌گرفت. ولی، پس از انقلاب کبیر، سایر طبقه‌های اجتماعی منزلت خود را از دست دادند و اکنون رسانه، به مؤثرترین عنصرِ انگاره‌سازی و شکل‌دهی افکار عمومی ارتقا یافته‌است. در سنت انگلوساکسون و امریکایی، رسانه رکن چهارم است بدین معنی که هم‌ردیف سه قوه دیگر قرار دارد. فراتر آن‌که چشم ناظر مردم بر کارکرد هر سه قوه است.

🔸در ایران در جریان مشروطه با توجه به نقش تعیین‌کننده‌ای که مطبوعات -اعم از آنهایی که در خارج از ایران در ترکیه، هند و مصر چاپ می‌شدند و یا بعدها مطبوعاتی که در درون انتشار ‌یافتند- در موقعیت‌های مختلف به هر دو مفهوم از آن به عنوان رکن چهارم یاد شد. مطبوعات در کنار طبقات اجتماعی در پیروزی مشروطه نقش ایفا کردند و پس از آن نیز در کنار مجلس در توسعه دموکراسی و نقد و نظارت بر تصمیم‌های سرنوشت‌ساز ملی نقشی مؤثر ایفا نمودند. ولی، سرنوشت مطبوعات نیز همانند سایر نهادهای مدنیِ مدرن ورودشان به جامعه ایران همراه با پادنهادشان بود. هم‌زمان با رسمی و قانونی شدن انتشار مطبوعات، وزارت انطباعات نیز برای سانسور و کنترل محتوای مطبوعات نیز تشکل شد. 

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید
📎 https://telegra.ph/NewsMedia-08-09

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
◾️برای شمس وهابی عزیز

🖋عباس آخوندی - ۱۹ مرداد ۹۸

دکتر شمس‌الدین وهابی به رحمت ایزدی پیوست. خدای تعالی او را مشمول رضوان و غفران ابدی خود کند و همه ما را نیز به نیکی پذیرا باشد.

شمس عزیز روحی سلامت و پر احساس داشت. هر چند دانشجوی رشته معدن بود ولی، در جوانی به حوزه فرهنگ و نمایش علاقمند بود. به‌یاد می‌آورم روزهای همکاری در جهاد سازندگی را. در طبقه پنجم ساختمان میدان انقلاب با هم هم‌اتاق بودیم. شب‌ها پس از کار طاقت فرسای روز، دوست داشت که نمایشنامه بنویسد. چند صفحه‌ای می‌نوشت و هر چند شب یکبار می‌گفت عباس! یک نمایشنامه نوشته‌ام ببین خوشت می‌آید و خودش بلند بلند شروع می‌کرد به خواندن متن. گاهی پیش از آن‌که من چیزی بگویم می‌گفت: نه این مالی نشد و کاغذها را پاره می‌کرد. می‌رفت تا چند شب بعد و متنی دیگر. منظورم از ذکر این خاطره، بیان آن روحیه‌ی لطیف و حسِّ تحوّل‌خواه شمس است.

یکبار در جهاد بچه‌ها قرار گذاشتند که به سبک و سیاق دوران فعالیت در انجمن اسلامی دانشجویان جلسه‌های انتقاد از خود بگذاریم. یادم نیست که شمس برگزاری این نشست‌ها را پیشنهاد کرد و یا در جمع به این نتیجه رسیدیم. ولی، یادم است که شمس تمام گفته‌ی بچه‌ها را به تفصیل یادداشت می‌کرد و تلاش می‌کرد که جمع‌بندی درس‌آموز داشته باشیم. اگر به مدارک چهل سال پیش بازگردم شاید بخشی از دستخط‌های او را داشته باشم اگر در اسباب‌کشی‌ها از بین نرفته باشند. سلامت و جدّیّت او در کارها، حسِّ مسؤولیت و روحیه‌ی کارِ جمعی او ستودنی بود.

پس از جهاد، دست تقدیر مسیرهای متفاوتی را پیش پای هرکداممان گذاشت. لذا از آن به بعد کمتر او را دیدم. چند باری که او را دیدم از بیماری کلیه خیلی در رنج بود. یکبار هم که برای مداوا به انگلستان آمده بود از طریق دوست مشترکمان حسین با من تماس گرفت و ناهار آمد منزلمان. روز پر خاطره‌ای بود و پس از ناهار قدری به گشت و گذار رفتیم و از هر دری سخن گفتیم.

به هر روی شمس از عناصر مؤثر در فعالیت‌های سیاسی حزبی در ایران بود و از خود خاطره‌ی خوبی را در ذهن‌ها به‎‌جای گذاشت. این راهی است که همه باید بپیماییم. مهم آن است که با خاطره‌های خوب اطرافیان‌مان را ترک بگوییم و با قلبی مطمئن به دیدار حق بشتابیم. برای شمس عزیز از خدای تعالی رحمت واسعه و غفران ابدی را مسالت داریم.

یادش را همواره گرامی می‌داریم.

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
2024/10/01 15:37:57
Back to Top
HTML Embed Code: