Telegram Web Link
💢مسئولیت در کانون فنی

🔸دیروز (24/5/1398) در اولین نشست دوره‌ی پانزدهم شورای عالی کانون مهندسین فارغ‎التحصیل دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران هیات رئیسه‌ی شورا به شرح زیر انتخاب شدند:

رییس: دکتر عباس آخوندی
نایب رییس اول: دکتر محمدکمراه‌ای
نایب رییس دوم: مهندس حبیب‌الله بیطرف
منشی: مهندس زینب حاجی‌حسینی

🔸بی‌گمان، کانون فارغ‌التحصیلان فنی قدیمی‌ترین و بزرگترین کانون مهندسی مردم‌نهاد ایران با بیش از یازده‌هزار عضو در نقاط مختلف جهان است. فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی به‌عنوان اولین مدرسه‌ی مهندسی مدرن ایران و در تراز بین‌المللی در نوسازی و عمران و آبادانی ایران نقشی پیش‌تاز داشته‌اند. البته این نقش محدود به حوزه‌ی مهندسی نبوده، بلکه در حوزه‌ی سیاست، فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز مشهود است. از این رو، فارغ‌التحصیلان این دانشکده همواره مفتخر به آموزش دیدن در این مدرسه بوده و هستند و هر جای دنیا باشند، روزگارانی که در نیمکت‌های این دانشکده به دانشجویی مشغول بوده‌اند را از یاد نمی‌برند.

🔸فعالیت در این کانون هم مایه‌ی مباهات است و هم چالش‌های خود را دارد. وجود مهندسانی از نسل‌های مختلف با سن‌هایی بالاتر از ۹۰ سال تا سن‌های ۲۲ سال، تنوع تجربه‌های زندگی آموزشی و حرفه‌ای، رویکردها و انتظارها را موجب می‌شود. این تنوع هم ثروت بزرگی است و هم دارای ظرفیت‌های تعارض‌های درونی است. ثروت است، به‌شرط آن‌که منجر به گفت‌وگوی بین نسلی شود. مایه‌ی تعارض است، اگر گفت‌وگو صورت نگیرد. این چالشی است که شورای عالی با آن روبه‌رو است و امیدورام که بتوانیم از تمام ظرفیت‌های ثروت‌آفرین آن استفاده نماییم و تعارض‌های احتمالی را مدیریت کنیم. به هر روی، کانون باید از جمله نهادهای پیش‌تاز در فهم موقعیت روز، تحول‌های فناورانه و رویکرد خلاق به سمت ایجاد فرصت برای نقش‌آفرینی نسل جدید باشد.

🔸در جلسه دیروز گفت‌وشنیدهای مقدماتی سازنده‌ای در باره راهبرد شورا در این دوره و فعالیت‌های پیشینی که در این باره انجام‌شده صورت‌گرفت. از جمله توجه به دو آرمان پیشبرد مهندسی و توسعه‌ی ملی ایران در کنار توسعه‌ی ارتباط‌ و پیوند درون خانواده بزرگ فارغ‌التحصیلان فنی مورد تاکید قرار گرفت. آرمان‌های کانون که بسیار خوب تنظیم شده‌اند به شرح زیر می‌باشند:

۱ كانون عموم دانش‌‌آموختگان دانشكده فنی دانشگاه تهران و مركز ارتباط و پیوند میان آنان با ارائه مناسب‌ترین برنامه‌های علمی، فرهنگی و رفاهی برای اعضا و خانواده‌هایشان و حمایت مادی و معنوی از دانشكده فنی ، به نحوی كه به عنوان مؤثرترین نهاد پشتیبان دانشكده و دانش‌آموختگان آن در جامعه شناخته شود.

۲ ركن معتبر و پیش‌گام اعتلای حرفه مهندسی وتوسعه نظام‌ها و تشكل‌های مهندسی كشور.

۳ نهاد كارشناس ، پیشرو و مؤثر و از اركان برجسته تصمیم‌سازی در فرایند شكوفائی صنعت، اقتصاد و توسعه پایدار كشور به نحوی كه در منظر افكار عمومی به ‌عنوان نماینده مترقی جامعه مهندسی از اعتبار ویژه‌ای برخوردار ‌باشد.

🔸امیدوارم که کانون فارغ‌التحصیلان فنی به مدد تمام اعضای خود به مثابه‌ی یک نهاد مدنی مستقل از قدرت بتواند نقشی درخور و شأن دانشکده فنی در توسعه‌ی ملی و اعتلای مهندسی ایران داشته باشد.
📎 yon.ir/PN03Y
🖌عباس آخوندی - ۲۵ مرداد ۹۸

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
بازگشت آزادگان عزیز به وطن گرامی‌باد

💢۲۶مرداد سالگرد بازگشت آزادگان عزیز به میهن را گرامی بداریم.

🖌عباس آخوندی - ۲۶ مرداد ۹۸

🔸جنگ هنوز داستان‌های آموزنده‌ای برای ملت ایران و مردمان جهان دارد و ابعاد گوناگون هنوز برای همگان قابل روایت است. از جمله روایت‌های خوب و صمیمانه‌ای که از زندگی آزادگان در اسارت دیدم، فیلم ۲۳ نفر ساخته مهدی جعفری است که آن را در جریان سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر تماشا کردم.

🔸جعفری در جریان ساخت فیلم ۲۳ نفر دو داستان موازی رویات ۲۳ نوجوانانی که اسارت در عزت را به آزادی با ذلت ترجیح دادند با نفر بیست‌وچهارمی بنام ملاصالح قاری که پس از آزادی به زندان می‌رود را تصویر می‌کشد. او ۸ سال با این داستان زندگی می‌کند و ارتباط صمیمانه‌ای با همان آزادگان عزیز برقرار می‌کند. به گفته او: من تمام بالا و پایین قصه را می‌دانستم و بچه‌های «۲۳ نفر» به قدری به من اعتماد داشتند که گفتند گروه ما نفر بیست‌وچهارمی دارد که آقای ملاصالح قاری است و تو نیز نفر بیست‌وپنجم گروه ما هستی.

🔸این فیلم یک روایت از نزدیک از زندگی و فداکاری‌های سخت و طاقت‌فرسای آزادگان عزیز در دوران اسارت است. در عین حال نشان می‌دهد که جنگ چه سوءتفاهم‌های مهمی را سبب می‌شود تا جایی که ملاصالح پس از بازگشت به زندان می‌رود. به هر روی، جنگ عرصه داستان‌های عشق وآزادی یک ملت و هم‌زمان ظلم و ستم متجاوز است. این فیلم در خور نمایش در صحنه بین‌المللی و گواهی بر دفاع صادقانه و مظلومانه‌ی ملت ایران در جریان جنگ تحمیلی است.



@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢یا ایّها الرسول بلّغ...

🔸عید سعید غدیر و روز ابلاغ و پذیرش ولایت مولی امیرالمؤمنین (ع) را به تمام مسلمانان جهان تبریک می‌گویم امید که رهرو آن امام همام باشیم.

🔻علی‌ای که پیامبر در باره‌ی او گفت:

که من شهر علمم علی‌ام در است
درست این سخن قول پیغمبر است.
حکیم ابوالقاسم فردوسی

🔻و علی گفت: دین جز با خرد اصلاح نمی‌شود (غرر الحکم ودررالکلم؛ آمدی).

🖌عباس آخوندی - ۲۹ مرداد ۹۸

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔵سوداگرایی و ساختار اقتصادِ سیاسی ایران

🖌عباس آخوندی - ۳۱ مرداد ۹۸

🔸با سرِ کار آمدن دولت نهم در سال ۱۳۸۴ در ساختار اقتصاد ایران اتفاقی رخ داد که تا زمانی‌که به آن پرداخته نشود، آثار زیانبارش سال‌ها در اقتصاد ایران جان‌سختی خواهد کرد. و مردم ایران را با فقر، نابرابری شدید،تورم و فساد روبرو خواهدساخت، که شوربختانه، این روزها هر روز، خبری در باره‌ی آن می‌شنویم. هرچند سوداگرایی در ایران دارای ریشه‌ی دیرینه‌ای است، لیکن تشدید و دوره‌ی اوج جدید آن با شروع به‌کار دولت نهم در سال ۱۳۸۴ آغاز می‌شود. در این دوره بود که با تمرکز منابع ثروت و قدرت دولت؛ به مفهومِ عامِ آن در دست گروه خاص و بیرون راندن سایر فعالان اقتصادی بخش خصوصی از صحنه‌ی کارآفرینی، اقتصاد سوداگرایی از نو اوج گرفت. هم‌زمان با این اتفاق، استقرار مدیریت شهری مبتنی بر سوداگرایی مستغلات برای مدت ۱۲ سال در شهر تهران، سوداگرایی تاروپود ساختار اقتصاد ایران را درنوردید.

🔸محمد صادق‌الحسینی و پریسا اقاکثیری در سال ۸۹ کتابی را از لورا لاهای با نام مرکانتیلیسم ترجمه و خلاصه‌ی از آن را در همان سال در روزنامه‌ی دنیای اقتصاد انتشار داده‌اند که در ذیل این یادداشت باز نشر می‌کنم . آگاهی از این سیستم به فهم و درک ما از وضعیت و موقعیت کنونی ساختار اقتصاد ایران کمک می‌کند. در سیستم سوداگرایی هماهنگی راهبردی و همسویی منافع میان سوداگران و دولت به مفهوم حکومت صورت می‌گیرد. از همین رو، دولت به‌جای تنظیم‌گری و داوری منصفانه میان فعالان اقتصادی، سیاسی و یا اجتماعی، به‌عنوان ابزاری برای اعمال نظر سوداگران تواناتر کار می‌کند. به عنوان مثال در حوزه‌ی اقتصاد و تجارت، ایجاد دیوار بلند تعرفه بر بازرگانی خارجی به بهانه‌ی حمایت از تولید داخلی یک سیاست ترجیحی است. نمونه‌ی بارز آن سیاستِ تولید خودرودر ایران است. رسمیّت بخشیدن به انحصارها و یا انحصارهای چندجانبه و یا پذیرش ضمنی آنها، کارکرد دیگر این سیستم است. در این چرخه‌ی نادرست، کسانی که در پله‌ی نخستین سود برده‌اند، و از راه سوداگری به سرمایه رسیده‌اند، هیچ‌گاه خواهان پایان یافتن این سوداگری نخواهند بود.

🔸فریدون تفضلی در همین ارتباط رابطه‌ی بین سوداگرایی و تورم و هم‌چنین رکود و رشد نرخ بیکاری را در مقاله خود تحت عنوان ظهور اندیشه‌ها، مکاتب فکری و نظریه‌های اقتصادی جدید در دوران انقلاب صنعتی مورد توجه قرار می‌دهد. همان مساله‌ای که تا عمق استخوان مردم ایران به ویژه گروه‌های کم‌درآمدرا می‌سوزاند. به هر روی، آگاهی از سیستم مرکانتیلیستی و مقایسه‌ی آن با ساختار سوداگرایی در اقتصاد ایران کمک به فهم پدیده‌ی تورم و فساد در اقتصاد ایران می‌کند.

🔸نکته‌ی مورد تاکید این قلم این است که بدون شناخت ریشه‌ی درد، نمی‌توان گامی در جهت بهبود برداشت. بسیاری از آدرس‌هایی که در رسانه داده‌ می‌شود غیر واقعی است. برای اصلاح ساختار اقتصاد ایران نیاز به درک چرایی ناکارایی سیستمی است. و گرنه، چرخه‌ی افزایش مداخله‌ی دولت در اقتصاد که در حال حاضر سیاست مورد اتفاق دولت و مجلس است، تنها به وخیم‌تر شدن اوضاع، توسعه‌ی فساد و افزایش نابرابری منجر می‌گردد.
📎 yon.ir/Vt9li



این یادداشت در خبرآنلاین منتشر شده است.

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔵دولت، سیاست‌ورزی و سیاست‌گذاری

🖌عباس آخوندی - ۳ شهریور ۹۸

🔸این روزها توانایی دولت در امرِ سیاست‌گذاری و اقتدارش در پیشبرد هدف‌های خود مورد گفت‌وگوی خاص و عام است. روزنامه‌ی اعتماد از من خواست که پیرامون مسائل سیاسی جاری کشور گفت‌وگویی داشته باشیم.

🔸در این مصاحبه تلاش کردم چالش‌های اصلی نهاد دولت به‌طور عام و این دولت را به‌طور خاص تا جایی که می‌شد تبیین کنم. باشد، که زمینه‌ای باشد برای اصلاح‌های ساختاری و نهادی در آینده و مقدمه‌ای باشد برای سیاست‌ورزی در انتخابات پیشِ رو. بازخورد خوانندگان مورد سپاس و استقبال اینجانب است. 

💢برای مطالعه متن مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید

📎 https://telegra.ph/Government-08-25

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔴رییس جمهور: درخواست آخوندی برای استقراض از پایه پولی

🖌عباس آخوندی - ۵ شهریور ۹۸

🔸امروز جناب رییس جمهور درمراسم آغاز عملیات اجرای طرح اقدام ملی تولید مسکن لطف کردند و یادی هم از همکار پیشین خود داشتند. ایشان در فرمایشاتشان اشاره داشتند که وزیر پیشین مسکن آقای آخوندی "از اول معتقد بود که دومرتبه از بانک مسکن و پایه پولی استقراض کند برای تکمیل واحدهای نیمه تمام مسکن و من این را مخالفت کردم و گفتم من از پایه‌ی پولی اجازه نمی‌دهم".

🔸از قدیم گفته‌اند هرچه از دوست رسد نیکو است. همین‌که ایشان یادی از من کرده‌اند مایه‌ی سپاس است. همین‌جا فرصت را غنیمت می‌شمارم و هفته‌ی دولت را به ایشان و همه‌ی همکاران پیشین در دولت و وزارتخانه و شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه تبریک می‌گویم. امید که زحمات همگان در این روزگاران سخت مایه‌ی افزایش رفاه ملت شود و موجبات توسعه‌ی ملی ایران گردد.

🔸در هفته‌ی دولت و با لحاظ نگاه‌داشت حرمت رییس جمهور و رییس پیشین خودم، در مقام پاسخ‌گویی بی‌پروا نیستم. تنها یک نکته و یک توضیح را خدمت ایشان و ملت شریف عرض می‌کنم. و اما نکته آن‌که بی‌گمان، کسی این مطلب را جهت استفاده در سخنرانی به ایشان گزارش کرده است. چه خوب بود ایشان به همان کس دستور می‌دادند تا این مطلب را خودش بیان کند تا من آزادانه بتوانم با وی گفت‌وگو کنم و از وی دلیل و مدرک بخواهم. چون این مطلب از بنیان بی‌اساس است و درخواستی که مستلزم افزایش پایه‌ی پولی شود، هیچ‌گاه از سوی من نبوده‌است.

🔸و اما توضیح، توجه ایشان و همگان را به این یادداشت مدیرعامل بانک مسکن که در تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۱۸ هم در روزنامه‌ی دنیای اقتصاد و هم در کانال تلگرامی‌شان انتشار داده‌اند و به صراحت اعلام نموده‌اند که آخوندی وزیر راه و شهرسازی "با اتکاء به رویکرد استراتژیک خود به اصولی محکم برای تأمین مالی سالم مسکن اعتقاد و اجرا نمودند از جمله می توان به مواردی نظیر: عدم دست اندازی به منابع پُر قدرت بانک مرکزی، ارتقاء توانمندی مالی خانوار، حمایت از رژیم پس انداز خانوار، تقویت و شفافیت در بانک عامل مسکن، ظرفیت سازی نهادی تأمین مالی مسکن، بهره گیری از ظرفیت بازار سرمایه و تأمین مالی سالم طرح های باقیمانده مسکن اشاره نمود". در ذیل متن کامل یادداشت را ملاحظه کنید.

📎https://www.tg-me.com/mhbotshekan/164

📎https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3364008

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔵پیش‌خوان حجره روشنفکری هم صاحب داره

🖌عباس آخوندی- ۸ شهریور ۹۸

🔸در مصاحبه با روزنامه اعتماد که در تاریخ ۳شهریورماه انتشاریافت گفتم: "من قطعا به حوزه روشنفكري گرایش و تعلّق دارم. مساله من همبستگي ملّي است". این موضوع مورد نقد برخی از ناقدان قرار گرفت. فکر کردم برای این‌که یک‌بار دیگر موضوع روشنفکری در بوته‌ی نقد قرار گیرد، از این بحث استقبال کنم. امید که وسیله‌ای برای یک گفت‌وگوی سازنده شود. داستان را از ادعای مالکیت گروهی بر عرصه‌ی عمومی آغاز می‌کنم. 

🔸سال ۷۵ بود و من وزیر مسکن و شهرسازی بودم. یک روز تصمیم گرفتم که یک شب را تا سحر در پیش‌خوان یکی از حجره‌ی صحن امام رضا (ع) بگذرانم. آن وقت‌ها هنوز صحن رضوی احداث نشده بود و بقیه صحن‌ها هم سرپوشیده نبودند. وقتی با محافظ‌ها به خانه رسیدیم و آنان مرا ترک کردند، رفتم یک آژانس هواپیمایی و یک بلیط رفت و برگشت خریداری نمودم، در یکی ازهتل‌های نزدیک حرم جا رزرو و پنجشنبه‌ی بعد به سمت مشهد پرواز کردم. به همکارانم در مشهد هم هیچ اطلاعی ندادم. با تاکسی رفتم هتل و مستقر شدم. با خودم یک روانداز نازک برداشتم و حدود ساعت ده‌ونیم شب رفتم به سراغ حجره‌های صحن که در پیش‌خوان یکی‌شان بیتوته کنم. اکثر آن‌ها اشغال شده بود. تا در یکی از آن‌ها یک جای خالی پیدا کردم. روانداز را به دور خودم پیچیدم وچمپاتمه زدم تا اتفاقاتی که در اطراف می‌گذرد را مشاهده کنم. هنوز چند دقیقه‌ای نگذشته بود که یکی آمد و گفت: اینجه چی کار مِکِنی یَره؟ گفتم: هیچی اومدم استراحت کنم. گفت: اینجه جای مویه. وخی برو از اینجه. دیدم سروکله زدن با او ممکن است به شناسایی‌ام منجر شود، ردِّ کارم را گرفتم و رفتم. 

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

📎 https://telegra.ph/Enlightenment-08-30

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔴دولت، سیاست‌ورزی و سرمایه‌ی اجتماعی

🖌عباس آخوندی - ۹ شهریورماه ۹۸

🔸هدف اصلی دولت يازدهم به‌درستی معطوف به پرونده هسته‌اي و رفع تنش‌هاي بين‌المللي بود. اين هدف به برجام ختم شد كه یک توافق بین‌المللی پیچیده و سندی ماندگار در تاريخ دیپلماسی ايران است. ولی، این بدین معنی نیست که دولت در سایر حوزه‌ها نیز داری هدف‌ها و برنامه‌های روشنی بود. هر یک از وزیران بنا به تجربه‌ی شخصی خود و در حوزه‌ی مسئولیت سپرده‌شده به آنان دارای ایده‌هایی بودند. لیکن، این ایده‌ها هیچ‌گاه به هم پیوند نخوردند وتبدیل به برنامه‌ی دولت نشدند. فقدان عنصر هماهنگی، که به دولت معنی دولت‌بودن می‌دهد، بزرگترین چالش دولت‌های یازدهم و دوازدهم بود و هست. از همین رو، مردم هم‌زمان شاهد کاربست سیاست‌های گاه متضاد در وزارت‌خانه‌های مختلف در یک دولت هستند و حیرت می‌کنند.

🔸 چندسیاستی بودن و ناهم‌زمانی برنامه‌های اقدام در دولت اختصاصی به حوزه‌ی اقتصاد ندارد. در بخش‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی هم می‌توان همین وضعیت را دید. به عنوان مثال، ايده‌ی برجام سياسي تنها یک شعار و فاقد هر گونه برنامه‌ی عملیاتی بود. در واقع، گفتاري بدون پشتوانه و برنامه‌ی عملی بود. نمونه‌ی دیگر فرایند الحاق کامل به کنوانسیون‌های «اف‌اي‌تي‌اف» و اصلاح قانون‌های مرتبط داخلی است که می‌بایست هم‌زمان با مذاکرات برجام انجم می‌شد. لیکن، ستاد اقتصاد کلان دولت به‌ویژه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فاقد هرگونه نظریه روشن دراین باره بودند.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی پیوند زیر کلیک کنید

📎https://telegra.ph/Government-08-31

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔴اقتصاد سیاسی تورم (قسمت اول)

ذینفعان بدهی‌های دولت

🔸محور اصلی این گفت‌وگو حول این محور است که آیا همه‌ی گروه‌های اجتماعی به یکسان از تورم آسیب می‌بینند و یا آن‌که گروه‌ها و نهادهای پُردرآمد نه تنها آسیبی نمی‌بییند که سود هم می‌برند.

🔸برای بررسی این موضوع سه منشاء اصلی تورم شامل افزایش بدهی‌های دولت، رشد نقدینگی و افزایش هزینه‌ی مبادله‌های بین‌المللی، این بار از منظر از اقتصاد سیاسی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این گفت‌وگو افزایش بدهی‌های دولت و نحوه‌ی اثرگذاری آن بر فرسایش بنگاه‌ها؛ رشدبیکاری و توسعه فقر در کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

🔸این گفت‌وگو نشان می‌دهد که چگونه افزایش بدهی‌های دولت نه تنها منجر به رکود تورمی می‌گردد که تعادل بین نهادهای عمومی غیر دولتی و بنگاه‌های خصوصی را به نفع گروه اول تغییر می‌دهد.

🔸در حالی‌که تعالیم اسلامی بر تعهد اشخاص به بازپرداخت بدهی‌های‌شان تاکید دارد، چگونه است که دولت نسبت به بازپرداخت بدهای خود به اقتصاد احساس مسئولیت جدی نمی‌کند؟

🔻برای دیدن ویدیو کلیک کنید
📎 yon.ir/Inflation1
@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢حاکمیّتِ قانون و مبارزه با فساد

🖌عباس آخوندی - شهریور ۹۸

🔸پرسش این است که آیا در غیاب حاکمیّتِ قانون و امکانِ پذیرش منافع متعارض توسط اشخاص مبارزه با فساد ممکن است؟ و آیا از کارآمدی لازم برخوردار است؟ دوست عزیزم آقای میرزاخانی اخیرا طی یادداشتی با عنوان فسادزدایی با بگیروببند؟ ضمن تایید مجازات دست‌اندازان به بیت‌المال راه‌کار اصلی مبازه با فساد را ریل‌گذاری صحیح دانسته‌اند. ایشان تاکید کرده‌اند که این کار بر تغییر مدیران هم اولولیّت دارد و البته که تحقق آن نیاز به دانش روز و تجربه‌شده بشری و پایبندی سیستم حکمرانی کشور به کاربست آن دارد.

🔸این قلم هیچ معارضتی با گفته‌ی ایشان ندارد. لیکن، بر یک امر پیشینی تاکید می‌کند و آن حاکمیّتِ قانون و منعِ پذیرشِ منافعِ متعارض است. ایشان در یادداشتشان به مفاهیمی چون، فساد، فسادزدایی، بگیروببند، شفافیت، ریل‌گذاری صحیح، نظریّه، تله‌ی ذی‌نفعان و عنوان‌هایی از این دست اشاره کرده‌اند. همه‌ی این‌ها عنوان‌هایی قابل تفسیر هستند. و کاربست همراه با تفسیر به رای آن‌ها نه تنها دردی از جامعه را درمان نمی‌کند که گاهی مزید بر علّت هم می‌شود. تاریخ آیینه‌ای است که فراوان جابجایی فساد و صلاح، مفسد و مصلح، شفافیت و پنهان‌کاری، اخلاص و ریاکاری، دانش و جهل، منکر و معروف و عنوان‌های متضاد دیگر را به ما نشان می‌دهد. از این رو‌است که پرداختن به این عنوان‌ها در غیاب قانون، می‌تواند به توسعه‌ی فساد و ظلم بینجامد و نه تنها مشکلی را حل نکند که عدم‌قطعیّت و مخاطره‌های سیاسی ناشی ازحکمرانی بد را در جامعه افزایش ‌دهد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت که در روزنامه دنیای اقتصاد به چاپ رسیده روی پیوند زیر کلیک کنید

📎 https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/rule-of-law-qryacusivchp


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴اقتصاد سیاسی تورم (قسمت دوم)

هزار توی تورم افسار گسیخته ایران


🔸دکتر عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در این قسمت از برنامه «اکو گپ» درباره اثرات تورم افسارگسیخته در جامعه ایران صحبت می‌کند. محور اصلی این برنامه برندگان و بازندگان رشد نقدینگی است. او افزایش تورم را آسیب‌شناسی می‌کند و از دلایل این افزایش می‌گوید. مشکلات نظام بانکی ایران، بحران نظام مالی کشورمان، نقش تعزیرات در بازار اقتصادی کشور، عوامل مؤثر در تورم کشور، نقش نهاد های عمومی در ایجاد تورم و... از دیگر موضوعاتی است که در این برنامه به آن پرداخته شده است.

🔻برای دیدن برنامه روی پیوند زیر کلیک کنید:

📎 https://www.ecoiran.com/fa/tiny/news-165


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔴 نگاهی به وضعیت

🖌عباس آخوندی - شهریورماه ۹۸

🔸در گفت‌وگو با نفت‌خبر در باره‌‌‌ی مساله‌های ملی صحبت کردیم. از جمله تفاوت دولت‌ مرحوم هاشمی رفسنجانی و آقای روحانی در اجرای پروژه‌های کلان، نگاه از موضعِ اقتصاد آزاد به درآمدهای نفتی، ملی شدن نفت، فقدان نظریه در اداره کشور و تکرار خطاها، تنگنای مدیریت تعارض، نسبت میان درآمدهای نفتی و توسعه‌نایافتگی و از این دست مساله‌ها را بررسی کردیم. به‌طور کلی، نگاهی به وضعیت ایران داشتیم.

🔸در این گفت‌وگو به موضوع شکاف اجتماعی و تشدید آن پس از ۸۸ و نبودِ سیاستِ روشنی برای چاره‌ی آن و اثری که بر کارآمدی و کارایی دولت گذاشته پرداختیم. بحث حول این محور دور می‌زد که چگونه توسعه‌ی شکاف اجتماعی در ایران بر فرایندهای تشدید تعارض در نظام حکمرانی در ایران اثر گذاشته و در نتیجه، چگونه امکان سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی و حاکمیّتِ قانون در تنگنا قرارگرفت.

🔻برای دیدن ویدیو روی لینک زیر کلیک کنید
📎 aparat.com/v/GDWqv


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢بازار آزاد رقابتی یا سوداگرایی نهادی: واکاوی تورّم و سوداگرایی مستغلات در ایران

🖌عباس آخوندی - ۳۰ شهریور ۹۸

🔸در ایران اصطلاح‌ها در جایِ خود به‌کار برده نمی‌شوند. به‌سادگی نظام سوداگرایی (مرکانتیلیسم) به جای نظام بازارِ آزادِ رقابتیِ منصفانه و متکی بر حاکمیت قانون به‌کار برده می‌شود. شوربختانه در فضای خاکستری سیاست ایران، کمتر کسی تمایل دارد که مواضع خود را به‌طور شفاف وبا صدای بلند اعلام کند. من در این یادداشت در پی آن هستم که بدون لکنت بگویم که من جانبدار نظم بازارِ آزاد رقابتی، حاکمیّت قانون و ایده‌ی ایران هستم و بر این باورم که تنها با اتکا بر این منظومه‌ی نظری است که می‌توان از چرخه‌ی باطل توسعه‌نیافتگی خارج شد. و آن را مطابق با قانون اساسی جمهوری اسلامی و پیوستار تاریخی ایران می‌دانم. و باز تمایل دارم با زبان رسا بگویم که ریشه‌ی ناکارآمدی نظام حکمرانی بر اقتصاد ملی ایران که این روزها، از جمله در تورّم بالا و مزمن خودنمایی می‌کند در چیرگی سیستم سوداگرایی نهادی است. هرگاه که جامعه در موقعیت انتخاب قرار می‌گیرد ذینفعان سیستم سوداگرایی با دادن آدرس‌های اشتباه، فضا را به‌قدری غبارآلود می‌کنند که امکان تشخیص سره از ناسره دشوار می‌گردد.

🔸در چارچوبِ پیش‌گفته، پس از آن‌که آقای احمد توکلی طی نامه‌ای خطاب به مسؤولان سه قوه در تاریخ ۱۳۹۸/۵/۲۷ از من به عنوان "وزیر شیفته نظام سرمایه‌داری" یاد کرد نسبت به نوشتن این یادداشت و انتشار آن مصمم شدم. لذا، همین موضوع را محور قرار می‌دهم، ادعاها و راه‌کارهای ارائه‌شده از سوی ایشان را نقد می‌کنم و نشان خواهم داد که ریشه‌ی ناکارآمدهای اقتصاد ملی ایران ناشی از سوداگرایی نهادی در ترکیب با کاربست اقتصاد کلان پوپولیستی (عوام‌گرایانه) است. چاره‌ی تنگنای اقتصاد ایران را باید در این ساختار و رفتار جستجو کرد و گرنه، پوستین وارونه پوشیدن و آدرس اشتباه دادن نه تنها دردی از جامعه را درمان نمی‌کند بلکه مزید بر علت هم می‌شود.

🔸امیدوارم که انتشار این یادداشت سبب شود تا شاید گفت‌وگویی در جامعه در باره‌ی ریشه‌ی ناکارآمدی‌ها موجود و آزمون میزانِ کارآمدی نظریه‌های مختلف مدیریت اقتصاد ملی دربگیرد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید:

📎 yon.ir/7d5Ip

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢یاد پاکبازان دفاع مقدس گرامی باد

🔸در هفته دفاع مقدس یاد شهیدان عزیز، جانبازان فداکار، آزادگان سربلند، بسیج تیزچنگ، ارتش دلاور ج.ا.ا. و سپاه پاسداران قدرتمند انقلاب اسلامی و تمام پاکبازانی که از این سرزمین دفاع کردند و موجب سربلندی و سرافرازی جمهوری اسلامی ایران شدند را گرامی می‌داریم. شخصا به‌ویژه وظیفه دارم که از همکاران عزیز خودم در جهاد سازندگی، این سنگرسازان بی‌سنگر که از همان آغاز درگیری‌ها، ستادهای پشتیبانی جنگ را در سراسر ایران سازمان دادند یادی بکنم و رشادت‌ها، فداکاری‌ها، خدمات و ابتکارهای مهندسی آنان را که نقش بسزایی در پیروزی‌ها داشت گرامی بدارم.

🖌عباس آخوندی - ۱ مهر ۹۸

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
🔵انتخاب هیات مدیره کانون با هدف توسعه مهندسی

🖌عباس آخوندی، مهرماه ۱۳۹۸

🔸دستورِ کارِ کانونی نشستِ ۱۳۹۸/۴/۷ شورای‌عالی کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده‌ی فنی انتخاب هیات مدیره دوره‌ی پانزدهم بود. صحبت‌ها پیرامون این موضوع بود که هیات مدیره متناسب با چه ماموریتی و با چه ترکیبی انتخاب شود؟

🔸در ابتدای نشست دبیر کانون گزارشی از فعالیت‌های هیات مدیره پیشین داد. زحمت‌های قابل تقدیری شامل طراحی زیرساخت نظام اطلاع‌رسانی و شبکه‌ی اعضای کانون، تارنمای آن، دیجیتال‌سازی آرشیو عکس‌ها و مدارک کانون، احداث بنای ساختمان، مشارکت در تاسیس کانون دانش‌آموختگان دانشگاه تهران، برگزاری نشست‌های کمیته‌های تخصصی فارغ‌التحصیلان؛ کمیته‌های تجلیل؛ کمیته انتخاب مهندسان برتر، فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و رفاهی، برگزاری جشن سالانه‌‌ی اعضای کانون و سایر اقدام‌ها انجام شده‌بود. امّا، برای انتخاب هیات مدیره جدید، اولویت‌های مورد توجه شورای‌عالی دستور کار قرار گرفت تا هیات مدیره پس از انتخاب آن‌ها را پی‌بگیرد.

🔸با توجه نقش مؤثر فارغ‌التحصیلان این دانشکده در توسعه‌ی و آبادانی ایران و هم‌چنین مدرنیزاسیون کشور، اعضا تاکید فراوانی بر دو ماموریت تاحدی مغفول کانون در کنار فعالیت‌های پیشین داشتند. یکم، پیش‌گامی در اعتلای حرفه‌ی مهندسی و توسعه‌ی نظام‌ها و تشكل‌های مهندسی كشور و دیگری تصمیم‌سازی نهادی در فرایند شكوفايي صنعت، اقتصاد و توسعه‌ی پایدار كشور به نحوی كه در منظر افکار عمومی به ‌عنوان نماینده‌ی پیش‌گام جامعه مهندسی از اعتبار ویژه‌ای برخوردار ‌باشد. البته ماموریت ارتباط و پیوند میان فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی با ارائه‌ی مناسب‌ترین برنامه‌های علمی، فرهنگی و رفاهی برای اعضا و خانواده‌هایشان و حمایت مادی و معنوی از دانشکده فنی، به نحوی كه به عنوان موثرترین نهاد پشتیبان دانشكده و دانش‌آموختگان آن در جامعه شناخته شود هم‌چنان در دستور کار خواهد بود.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت به پیوند زیر مراجعه کنید
📎 https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/kanoon-gdgz2m3soks8

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔴حاکمیت قانون، استقرار نهاد رقابت و بهره وری مجموعه عاملهای تولید

🔸بهره‌وری یکی از دو عنصر اصلی رشد اقتصادی محسوب می‌شود. عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی در گفت‌وگویی با ایرناپلاس که با همکاری انجمن بهره‌وری ایران انجام شده، به عوامل عدم تحقق و ارتقای بهره‌وری می‌پردازد. آخوندی با نگاهی اجتماع‌گرایانه، ساختارهای کلان اقتصادی و سیاسی کشور را عامل تولید چرخه نابهره‌وری معرفی می‌کند. به اعتقاد وی، عامل اصلی نابهره‌وری عدم حاکمیت قانون و استقرار نهادهای بازار است و این موضوع خود از ساختاری برمی‌خیزد که تضاد منافع در آن موجب تصویب قوانینی متعارض و تبعیض‌آمیز می‌شود که در آن، گاهی منافع گروه‌های خاص گنجانده می‌شود.

🔸نکته مهم استدلال آخوندی این است که وی بیش از عوامل فردی، به نهادها و ساختارهای کلان سیاست و اقتصاد توجه می‌کند و می‌گوید برای اصلاح امور به‌جای اینکه هزینه بالایی را صرف پیدا کردن افراد خیرخواه و اخلاقی کنیم، باید امور را طوری سامان دهیم که امکان سوءاستفاده و منفعت‌طلبی کاهش یابد. این دیدگاه آخوندی با آنچه تاکنون درباره نظرات او تصور می‌شد، متفاوت است. هرچند در نهایت ایجاد رقابت و حاکمیت قانون را در بازاری آزاد هدف فرماسیونی می‌داند که قرار است با ایجاد نهادها نهادینه شود.

🔻برای مطالعه مشروح گفت‌وگو روی پیوند زیر کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/ruleoflaw-uu2iduq4jlpe

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔵توسعه و ایده‌ی ایران

🖌عباس آخوندی - 15 مهرماه 98

🔸هر توسعه‌ای نیازمند یک دالِّ مرکزی است. پیش از آن‌که پیرامون مکتب‌های گوناگون توسعه بیندیشیم، باید شناخت درستی از حوزه‌ای داشته باشیم که در صددیم توسعه، و یا ترقی و پیشرفت در آن اتفاق بیفتد. سال‌هاست از توسعه‌ی ایران بدون داشتن دریافت درستی از ایده‌ی ایران سخن رانده‌می‌شود.

🔸این قلم پس از سال‌ها تجربه و تامل دربرنامه‌های توسعه و آمد و رفت دولت‌های مختلف به این نتیجه رسید که مقدم بر هرچیز بسط ایده‌ی ایران و توجه به توسعه در چارچوب نگاه تمدنی است. باید بدانیم که کجا ایستاده‌ایم، چه امتدادی را آمده‌ایم و چه افقی روبروی‌مان است. بدون توجه به این نظام معرفتی و نظم تمدنی، درگیر شدن در طرح‌های توسعه با رویکردهای مختلف، گام برداشتن در تاریکی است. از این رواست که در سال‌های گذشته در مناسبت‌های گوناگون، این موضوع را یادآور شده‌ام. اینک خشنودم که این رویکرد توسط اندیشمندان گرانقدر مورد تاکید قرار می‌گیرد. از جمله روز پنج‌شنبه گذشه(۱۱ مهرماه ۱۳۹۸) دیدم که آقای دکتر روح‌الله اسلامی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مطلبی را با تاکید بر ایده‌ی ایران در روزنامه دنیای اقتصاد انتشار داده‌اند. دریغم آمد که آن را باز نشر نکنم.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/iranidea-xhldlxdrkwuo

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔻به مناسبت دهمین سال تأسیس انجمن آموزش مهندسی ایران برگزار می شود:

🔸اقتصاد شهری و مسئله مهندسی از منظر اقتصاد سیاسی

سخنران : دکتر عباس احمد آخوندی؛ عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و وزیر سابق راه و شهرسازی

زمان: سه شنبه 30 مهرماه 1398 ساعت 15 الی 16:30

مکان: دانشکده مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/eng-bjpxyjdnsh3t
🔵مدرسه اجتماع محور - گزارش به ملّت ایران

🖌عباس آخوندی - آبان ۹۸

🔸مدرسه افزون بر دانش‌آموزان جایی برای یادگیری جامعه و اجتماع محلی است. و این‌که مدرسه سالم و خلاق در بستر جامعه سالم و مسؤول شکل‌ می‌گیرد بنابراین، ارتباط مدرسه و اجتماع بسیار فراتر از ارتباط اولیا و مربیان است. این سیاستی است که در توسعه‌ی نسل جدید شهرهای جدید در مدتی که در وزارت‌خانه بودم پی گرفتم. البته کار سختی بود. هم به دلیل بی‌پولی وکمبود منابع شهرهای جدید و هم به‌دلیل نو بودن مطلب و آشنا نبودن دست‌اندرکاران با موضوع.

🔸خوشبختانه، آقای مهندس طاهرخانی مدیرعامل شهرهای جدید موضوع را دریافتند و زحمات زیادی را به همراه سایر مدیران و همکاران شهرهای جدید در جهت پیاده‌سازی و اجرای این سیاست متحمل شدند. و اخیرا گزارش مفصلی را از تجربه‌های جهانی در این ارتباط و هم‌چنین اقدام‌های صورت گرفته در این دوره برایم ارسال داشته‌اند که عینا جهت آگاهی عمومی انتشار می‌دهم. امیدوارم که مورد استفاده‌ی ملّت عزیز و جامعه‌ی آموزش و پرورش ایران قرار گیرد.

🔻برای مطالعه یادداشت کلیک کنید
📎https://b2n.ir/CommunitySchool

🔻برای دریافت پیوست گزارش کلیک کنید

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
🔵سخنرانی در انجمن آموزش مهندسی

🔸به دعوت انجمن اموزش مهندسی ایران در تاریخ ۱۳۹۸/۷/۳۰ در دانشکده انرژی، دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی کردم. پیش از این چکیده سخنرانی را انتشار داده‌بودم.

🔸دوستانی که تمایل دارند فایل صوتی سخنرانی را بشنوند، در انتهای پیام می‌توانند کلیک کنند. هم‌چنین فایل ارائه‌ی سخنرانی و پیوست‌های آن نیز در آدرس زیر این متن قابل دسترسی است. در همین ارتباط انجمن آموزش مهندسی ایران نیز گزارشی انتشار داده‌است که لینک آن نیز در زیر آمده است.

🔸خوشحال خواهم شد تا اگر دوستان نظری در این ارتباط دارند، از طریق لینک‌های ارتباطی که آدرس آن‌ها در فایل ارائه درج شده‌است با اینجانب در تماس باشند.

دریافت فایل صوتی سخنرانی

پیوست: فایل ارایه‌ی "اقتصاد شهری و مسئله مهندسی از منظر اقتصاد سیاسی" و ضمایم آن

گزارش نشست در سایت انجمن آموزش مهندسی ایران

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
2024/10/01 17:36:05
Back to Top
HTML Embed Code: