Telegram Web Link
💢انتخابات ۱۴۰۰: گفتمان مدنی یا نظامی؟ | در میزگرد مشترک با دکتر صادق زیباکلام

🔸باران ستوده: بدون‌شک یکی از مهم‌ترین رویدادهای تقویم سیاسی 1400 برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم است. انتخاباتی که سه ماه مانده به برگزاری آن هنوز نامزدهای آن مشخص نشده‌اند، تنها نکته‌ای که رسانه‌ها بر آن تاکید می‌کنند احتمال کامیابی یک نظامی پس از 42 سال در این رقابت است. در این زمینه میزگردی با حضور عباس آخوندی، وزیر پیشین راه‌وشهرسازی و استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و صادق زیباکلام، استاد علوم ‌سیاسی این دانشگاه برگزار کرده‌ایم. در این میزگرد هر دو چهره تاکید کردند که بدنه کلی نیروهای نظامی از جمله سپاه خواهان حضور در بخش‌های اجرایی و سیاسی کشور نیستند.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://vrgl.ir/ByDwY


این میزگرد با اندکی تفاوت در شماره 400، مجله تجارت فردا، اسفندماه 1399، با عنوان رویای پاستور چاپ شده‌است.
@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢جایگزین انتخابات چیست؟

🔸بي ترديد مهم ترين ثمره انقلاب اسلامي ايران تجربه و تمرين انتخابات پس از ٢٥٠٠ سال سلطنت بود. فلسفه انتخابات تحقق اراده عمومي در تشكيل دولت است كه توأمان تشكيل ملت نيز هست. انتخابات بدون چنين فلسفه اي يك انتخابات صوري و تهي از معنا است كه در زمان سلطنت هم برقرار بود. با توجه به انتخابات اخير مجلس مي توان زنهار داد كه جرياني به صورت مداوم در پي سد راه تجربه و تمرين انتخابات اند كه افول دولت و ملت را توأمان در پي خواهد داشت. ظهور پديده چند دولتي، انتخابات غير رقابتي مجلس، مشاركت پايين مردم در آن انتخابات، عدم ايستادگي دولت روحاني در پاي مواضع خود، خطر دولت پادگاني، برخورد امنيتي با پديده هاي اجتماعي و كاهش سرمايه اجتماعي از جمله نشانه هاي هشداري اند كه خطر افول سه گانه ملت، دولت و انتخابات را در ايران گوشزد مي كنند....

🔸تنها راه حل نيز تقويت مبنايي انتخابات به عنوان حلقه اتصال ملت و دولت است.

@AbbasAkhoundi
Instagram.com/dr.abbasakhoundi
⭕️ گفت‌وگوی آزاد با عباس آخوندی در کلاب اقتصادآنلاین در کلاب هاوس به همراه پخش در اینستاگرام

🔻اقتصاد سیاسی انتخابات ۱۴۰۰
▪️با حضور جمعی از اقتصاددانان
🗓 پنج شنبه ۲ اردیبهشت
🕘 ساعت ۲۱

پخش زنده در اینستاگرام:
Instagram.com/dr.abbaaakhoundi

https://www.joinclubhouse.com/@akhoundi

برای ورود به اتاق گفتگو در کلاب هاوس درساعت ۲۱ روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.joinclubhouse.com/event/P9e50W6d

🔴این برنامه همچنین از شبکه‌های اجتماعی اقتصادآنلاین نیز پخش خواهد شد.

@AbbasAkhoundi
💢اردبیل، تیرماه ۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸سفر بسیار خوبی بود. به محض ورود از ترمینال خارجی فرودگاهی در دست ساخت بازدید کردم. پیشرفت خوبی داشت. از کیفیت معماری داخلی آن پرس‌وجو کردم. دیدم که یک معماری معمولی پیش‌بینی شده‌است. گفتم: معماری داخلی ترمینال باید به‌گونه‌ای باشد که اگر کسی را چشم‌بسته به این‌جا آوردند و چشمش را بازکردند، بتواند تشخیص دهد که در کجاست؟ بر همین اساس، طرح معماری ترمینال مورد تجدید نظر کلی قرار گرفت و با الهام از گنبد الله الله مقبره شیخ صفی، طرح جدیدی تهیه شد که تفاوت کلی با طرح پیشین داشت. با تکمیل این ترمینال، این فرودگاه می‌تواند سالانه یک میلیون مسافر بین المللی را پذیرا شود که گامی مهم در جهت توسعه استان بود. خوشبختانه هم‌زمان با احداث ترمینال، سیستم کمک‌ ناوبری ILS (سیستم فرود خودکار هواپیما) بازدید شد که مراحل نصب نهایی بود. با نصب آن می‌شد امید داشت که تعداد لغو پروزاها در این فرودگاه کاهش یابد.

🔸در خلال سفر از عملیات احداث باند دوم محور اردبیل-فیروزآباد-سرچم بازدید کردم. عملیات ساخت ۱۲ کیلومتر از این محور و ۱۵ کیلومتر از باند دوم مشکین شهر - فخرآباد - اردبیل نیز آغاز شد. خوشبختانه پروژه دوبانده کردن محور اردبیل- نیر-تبریز فعال بود و تا نیر پیشرفت خوبی داشت و برای مابقی محور نیز تصمیم‌های خوبی گرفتیم. در این سفر محور اردبیل - پارس آباد را نیز مورد توجه قرار دادم. با توجه به وجود پایانه مرزی بیله سوار توسعه این برای توسعه استان بسیار ضروری است. در این سفر از خلخال، رضی، مشکین شهر، پارس‌آباد و بیله‌سوار نیز بازدید داشتم.

🔸 افزون بر طرح‌های توسعه راه‌ها، از طرح‌های بازآفرینی شهری، مسکن مهر و سایر خدمات روبنایی و زیربنایی نیز بازدید داشتم. با توجه به نقش تاریخی مهم اردبیل در تحول‌های تاریخی ایران، توجه به عنصر هویت ملی ایران در توسعه اردبیل بسیار مهم است.از این رو، بحث بازآفرینی شهری با رویکرد هویتی و تمدنی باید محور توجه باشد. از این رو گفتم که من به عنوان وزیر راه و شهرسازی تنها به موضوع مسکن یا طرح جامع شهری نمی‌اندیشم بلکه آنچه مهم است بازگرداندن نقش بازآفرینی شهری به این منطقه است تا زمینه افزایش ثروت ملی فراهم شود.

🔸بازگرداندن نقش بازآفرینی شهری به این منطقه است تا زمینه افزایش ثروت ملی فراهم شود. لذا در مراسم که برای افتتاح یک مجتمع چزشکی تدارک دیده شده بود توضیح دادم که اردبیل منبع توسعه ملی، هم در محدوده سرزمینی و هم فرا سرزمینی است. حضور اردبیل در هویت ملی هم به شکل تاریخ باستانی و هم به شکل هویت دینی آن به گونه ای است که وقتی فردی وارد این شهر می شود مفهوم تمدنی ایران را می تواند مجسم کند. طرح‌های بازآفرینی شهری، افزون بر هویت‌بخشی به شهر، موجب ارتقای زندگی ساکنان فعلی بافت‌ها و جذب گردشگر برای این شهر می شود.

🔸در این سفر احداث نزدیک به ۷۲۶ واحد از پروژه‌های مشارکتی خدماتی - تجاری- مسکونی مشکین شهر و احداث شهرک جدید الهیه به مساحت ۱۵۳ هکتار نیز آغاز شد. هم‌چنین، یک هزار واحد مسکن مهر در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر و ۷۴۴ واحد در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر افتتاح شد. در اردبیل، ۵۰ هزار واحد مسکن مهر در دست ساخت بود که پیشرفت ۹۰٪ یافته بود. ولی، تاسیسات زیربنایی و روبنایی آن با مشکل جدی مواجه بود که به کمک استاندار، تصمیم‌های موثری اتخاذ کردیم.

🔸مساله بسیار مهم دیگر در این سفر بحث راه‌آهن بود که در یک پست مستقل دیگر به آن خواهم پرداخت.

🔻مجموعه تصاویر

www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/110

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢ملت، نظریه و کنش سیاسی

🔸و "در آغاز كلمه بود..." و در پايان “ كلمة طيبة كشجرة طيبة اصلها ثابت و فرعها في السماء "
مشكل كنش سياسي در همه عرصه ها از آنجايي شد كه گمان باطلي برديم كه همه چيز قدرت است و خواستيم كلمه را قرباني قدرت كنيم...

@AbbasAkhoundi
💢بخش نخست | سفر به استان فارس، اردی‌بهشت ۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸معمای مکان‌یابی ایستگاه راه‌آهن در شیراز
با توجه به تنوع فضایی که در استان فارس هست، سفر به این استان همواره پرنشاط است. در این سفر حدود ۲۶۷ کیلومتر از پروژه های بخش راهسازی استان افتتاح شد. تقاطع غیر همسطح جلیان، کمربندی خان‌زنیان (چهار خطه) به طول ۲۰ کیلومتر، احداث باند دوم تنگ ابوالحیات – قائمیه به طول ۲۵ کیلومتر، احداث باند دوم کازرون-پل آبگینه به طول ۵ کیلومتر، باند دوم محور کوار – فیروز آباد به طول ۱۳ کیلومتر، احداث راه های روستایی در سطح استان ۷۰ کیلومتر، محور سروستان- خاوران به طول ۴۳ کیلومتر و بزرگراه رونیز- استهبان- نی ریز – قطرویه به طول ۸۵ کیلومتر زیر بار ترافیک رفت. هم‌چنین، ۶۱۲ کیلومتر از پروژه‌های بخش راهداری شامل ۵۱۹ کیلومتر روکش آسفالت، ۵۳ کیلومتر نصب روشنایی، ۳۳ کیلومتر نصب نیوجرسی، ۷ کیلومتر رفع نقاط پر حادثه استان و نصب ۵ دستگاه پل عابر پیاده مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

🔸در شورای اداری نی‌ریز که با حضور مقام‌های محلی تشکیل شد، قدری در باره سیاست امنیت و آرامش ملی صحبت کردم و گفتم که چگونه این ملت در حال پرتاب شدن به حفره‎‌های آتش، اقدامات پر خطر و خطرات بی‌سود بود و خوشبختانه دولت تدبیر کرد. یک بررسی کامل در مورد توسعه راه‌آهن در ایران انجام داده‌بودیم که آنجا گزارش کردم و گفتم برای این امر به ۲۸میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم. هم‌چنین بیان کردم که حوزه حمل و نقل هوایی نیازمند ۱۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است. تاکید کردم که به هر حوزه که بخواهیم ورود کنیم نیاز به میلیاردها دلار سرمایه داریم. گفتم که همین اینها قابل دسترسی می‌باشند، تنها با یک پیش‌نیاز بسیار مهم و آن ثبات سیاسی و اجتماعی و کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری در ایران است تا سبب شود که علاقمندان به سرمایه‌گذاری به صورتی جدی وارد عمل شوند. هم‌چنان‌که در مورد آزادراه‌ها در همان مدت کوتاه دولت با احداث هزار کیلومتر آزاد راه موافقت کرده و این نشان از جلب اعتماد سرمایه‌گذاران بود.
در مورد توسعه نی‌ریز بزرگترین و تاثیرگذارترین اقدام، پروژه راه آهن شیراز – گل گهر است که از نی‌ریز می‌گذرد و ارتباط ریلی این شهرستان و استان را با بندرعباس برقرار می‌کند و آرزوی دیرینه مردم است. خوشبختانه 20۰ کیلومتر از این محور بین ۱۵ تا ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و پروژه جان گرفته‌بود. از آخرین وضعیت آن بی‌اطلاعم. هم‌چنین گفتم که 85 کیلومتر از بزرگراه رونیز – استهبان – نی ریز-قطرویه را افتتاح می‌کنیم و آن را ادامه خواهیم داد تا دسترسی ایمن و روان به این منطقه وجود داشته باشد.

🔸در ادامه از استهبان بازدید کردم و در جلسه شورای اداری آن شرکت نمودم. در راه که به استهبان می‌رفتم ایستادم و از ماشین پیاده شدم و از بلندی برای مدتی به محل دریاچه بختگان خیره شدم. دریاچه کاملا خشک شده‌بود و عده‌ای از بچه‌ها داشتند در کف آن بازی می‌کردند. تا سرحد گریه پیش‌رفتم. واقعا چه بر سرِ طبیعت و منابع زیستی این کشور رفته‌است و چگونه عده‌ای به خودشان اجازه داده‌اند با بی‌تدبیری، اجازه برداشت بی‌حساب از آب‌های زیرزمینی بدهند و با شعار و شعار این‌گونه منابع زیستی مردم را نابود کنند؟ به دوست عزیزم آقای مهندس سقایی نماینده حوزه انتخابیه استهبان و نی‌ریز که با هم بودیم گفتم سال 74 به این شهرستان آمدم. این دریاچه پر از آب بود و حتی نوعی ماهی خوش طعم و صورتی رنگ داشت که با آن ظهر از ما پذیرایی شد. و اکنون این چنین خشک و منشاء گردوغبار در منطقه است! نمی دانم آیا هیچ‌گاه امکان احیای آن وجود دارد؟ به هر روی، در جلسه شورای اداری شهرستان شرکت کردم و راجع به این دریاچه و مابقی مسائل سخن گفتم. و تقاطع غیرهمسطح جلیان را افتتاح نمودم. در ادامه از پروژه‌های راهسازی شهرستان داراب که حدود 100کیلومتر بود بازدید کردم و وارد شهر شدم.

🔸در این سفر به شهرستان نورآباد و رستم نیز سفر کردم. در این منطقه محور بسیار مهمی به نام قائمیه - نورآباد بود که پروژه چهاربانده کردن آن به طول 25 کیلومتر خوشبختانه فعال شده بود. هم‌چنین دستور بررسی ارتقای محور بابامیدان را که از مسیرهای پرترافیک و شریانی جنوب است را دادم.

🔸از خفر و جهرم هم بازدید کردم.۶۰ کیلومتر از بزرگراه شیراز - جهرم در حال چهاربانده شدن بود و ۱۰۰ کیلومتر هم پیش از آن چهاربانده شده بود. پروژه بسیار بزرگی که با وجود تنگنای مالی به خوبی به‌پیش می‌رفت. پس از آن از بیمارستان جهرم و در هلی کوپتر تمام محورهای ورودی و خروجی شهر از جمله مجموعه مسکن مهر را بازدید داشتم. آن سال گشایش های بسیار خوبی در محورهای داراب به سمت فسا و بندرعباس داشتیم.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/128

@AbbasAkhoundi
💢بخش دوم | سفر به استان فارس، اردی‌بهشت ۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸به کازرون نیز سفر کردم و تا منطقه خشت رفتم. در آنجا پروژه‌های مهمی در جهت چهار بانده کردن مسیر شیراز به کازرون بود که برخی از آن‌ها افتتاح شد. کازرون شهر تاریخی بسیار مهمی است. در طول بازدید مرحوم حجت الاسلام محمد خرسند امام جمعه محترم کازرون ما را همراهی می‌کرد. فردی خوش برخورد و سرزنده بود. دقیقا یادم هست که از طرح آزادسازی قیمت هواپیما تعریف می‌کرد و می‌گفت که این طرح موجب شده که در اوقات غیر اوج مردم عادی از این خدمت بهره‌مند شوند. و می‌گفت که خودم در روزهای تعطیلی نوروز از قضا در کیش بودم و ضرورتی پیدا شد که به کازرون بازگردم. چون آن زمان مشتری برای برگشت از کیش به شیراز بسیار کم بود، لذا با قیمت 23هزارتومان به شیراز پرواز کردم. به‌هرروی، شوربختانه بعدها در سال 98 ایشان در حالی که به اتفاق همسر خود از مراسم احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان (شب قدر) باز می‌گشت با سلاح سرد مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید. رحمت خدا بر او باد. در ادامه این سفر، از محل تونل محرم نیز بازدید و نحوه شروع آن را مورد بررسی قرار دادم. در منطقه خشت نیز پل خوبی ساخته شده که به منطقه شبانکاره و گناوه متصل می‌شود که این محور نیز فعال شد.

🔸در شیراز سه پروژه بسیار مهم را مورد توجه قرار دادم. یکی بازآفرینی شهری بود. از بافت قدیمی این شهر دیدن کردم. یک پروژه بزرگ و قدیمی در دست طراحی داشتیم که دارای ۸۶ هزار مترمربع فضا بود و در واقع یکی از بزرگترین پروژه های نوسازی بافت های تاریخی شهری در ایران بود. طراحی آن را به مسابقه بین‌المللی گذاشته بودیم. هم‌چنین از سراهای شیراز بازدید و از روند بهسازی بناهای خانه های مشاهیر شیراز از جمله مرحوم آیت الله شیرازی، مرجوم آیت الله محلاتی و محل شهادت مرحوم شهید آیت الله دستغیب بازدید کردم.

🔸پروژه دوم، با توجه به موقعیت بین‌الللی شیراز بحث احداث ترمینال بین‌المللی فرودگاه شیراز بود که مورد بازدید و تاکید من قرار گرفت. و در نهایت پروژه سوم که از همه مهم‌تر بود، بحث مکان‌یابی محل ایستگاه راه‌آهن شهر شیراز بود. در وضعیت فعلی متاسفانه ایستگاه راه آهن شیراز خبر در خارج از شهر و با فاصله بیش از 12 کیلومتر از شیراز احداث شده، لذا دسترسی به آن به‌هیچ وجه آسان نیست. نکته شگفت و یا خطای باورنکردنی در مکان‌یابی ایستگاه‌های راه‌آهن این بود که توسعه خطوط آهن در سه محور به شیراز می‌رسید ولی، در شیراز هم‌دیگر را ملاقات و قطع نمی‌کردند. محور اصفهان-شیراز در نزدیکی شهر جدید صدرا قطع می‌شد. محور شیراز-بوشهر و شیراز بندعباس نیز در بیرون شهر تمام می‌شدند. نظریه من این بود که این سه محور باید تا درون شهر شیراز امتداد پیدا کنند و در یک ایستگاه با شبکه‌مترو مرتبط گردند و از سوی دیگر ارتباط روشنی با فرودگاه شیراز پیدا نمایند تا مفهوم شبکه یک‌پارچه حمل‌ونقل ریلی فارس و شیراز و هم‌چنین مفهوم حمل‌ونقل چند وجهی محق شود. بنابراین تصمیم گرفتم که با مدیریت متروی شیراز جلساتی برگزار شود و نسبت به ایجاد یک ایستگاه مشترک با مترو که بتواند سهولت بیشتری برای دسترسی به شبکه شهری شیراز را فراهم آورد هم‌فکری شود. و افزون بر آن بتوان ایستگاهی مشترکا با مترو در مرکز ترمینال فرودگاه شیراز احداث کرد که مترو در داخل ترمینال گشوده شود. از استاندار خواستم که در این زمینه اقدام‌های لازم و هماهنگی‌های لازم را داشته باشد. البته مقاومت در برابر آن زیاد بود. از یک سوی، می‌گفتند هزینه آن زیاد می‌شود. که پاسخ من این بود که ما میلیاردها دلار هزینه می‌کینم تا این خطوط آهن را احداث کنیم و بعد در بیابان رها می‌کنیم. لذا این هیچ مطولبیتی برای مردم ایجاد نمی‌کند و نرخ بهره‌وری از خطوط آهن را به شدت پایین می‌آورد. و دیگر این‌که می‌گفتند تملک در شهر پرهزینه است که باز بحث من این بود که نهایتا دعوت به حل‌ونقل عمومی و ایمن و ریل‌پایه چاره‌ای جز این پیوستاری ساختاری ندارد. اگر در بقیه کشورها این بحث موفق شده، راز آن همین پیوستگی است. از مدیرعامل راه‌آهن خواستم که بحث را پی بگیرد و او سفرهای متعددی به استان داشت، طرح‌های فراوانی تهیه شد ولی، بحث به نتیجه نهایی نرسید. این کار نیاز به حمایتی در سطحی فراتر از وزیر راه‌وشهرسازی و در حد ریاست جمهوری داشت و دارد.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/128

@AbbasAkhoundi
💢 تهران، مدرسه شهید پندی، آبان1393

#یاد_ایام

🔸حضور در میان دانش‌آموزان و دانشجویان همیشه پرشور و نشاط است. بحث ما زنگ خطر بود. مساله حس و درک خطر مساله بسیار مهمی است که در ذهن و روان انسان‌ها از دوران کودکی نهادینه می‌شود. علت ورود من به این مساله ایمنی راه‌ها و بحث قربانیان تصادف‌های جاده‌ای و آثار دهشتناک آن بر فقر خانوارها بود. لذا در پی این بودم که زنگ خطر را به عنوان یک آموزه‌ی عمومی در مدرسه‌ها ترویج کنم. اکثر روزها در اخبار حوادث در صداوسیما و یا صفحه حوادث روزنامه‌ها و یا فضاهای مجازی با خبرهای متاثرکننده تصادف‌های جاده‌ای اعم از شاخ‌به‌شاخ شدن و یا چپ کردن اتومبیل‌ها مواجه می‌شویم. علت این تصادف‌های به زبان پلیس راه معمولا تخطی از سرعت مطمئنه با درصد بسیار بالا، عدم توجه به جلو در رتبه بعدی، انحراف به چپ، استفاده از تلفن همراه و مسائلی از این دست ذکر می‌شود. از بس که این گزاره‌ها شنیده شده و تغییری در رفتار افراد ایجاد نشده، به تدریج افکار عمومی نسبت به آنها بی‌تفاوت شده‌است. ولی، در یک سطح تحلیلی بعدی باید علت این کرختی را دریافت. اگر توجه جدی‌تری به موضوع بکنیم همه‌ی اینها یعنی ضعف درک و حس خطر از سوی راننده است. ولی، باز بلافاصله این سوال پیش می‌آید که چرا رانندگان خطر را نمی‌توانند دریابند و در دل خطر می‌روند؟ هیچ‌گاه هیچ راننده‌ای در صدد نیست که جان خود و یا سایر سرنشینان را به مخاطره بیندازد. ولی، چرا این کار را می‌کند. روانشناسان می‌گویند علت نداشتن حس خطر است. تخطی از سرعت مطمئنه یعنی راننده درک روشنی از مخاطره سرعت رانندگی خود ندارد. انحراف به چپ که منجر به شاخ‌به‌شاخ شدن اتومبیل‌ها می‌شود، یعنی راننده خطر این انحراف و امکان شاخ‌به‌شاخ شدن را درک نمی‌کند و تصویر روشنی از امکان سبقت گرفتن مطمئن ندارد؛ و گرنه چنین خطری نمی‌کند. و هم‌چنین مابقی رفتارها.

🔸قبل از که ادامه دهم خوب است چند آمار به شما در این ارتباط بدهم. در دنیا در سال 2018 تعداد قربانیان تصادف‌های جاده‌ای 1350000 نفر بوده‌است. این رقم دومین عامل مرگ و میر در سطح جهان است. بنابراین خطر جدی است. در کنار عامل‌هایی چون کیفیت جاده‌ها، نحوه اعمال مقررات توسط پلیس، کیفیت خودرو، نحوه امداد و درمان عامل انسانی به تنهایی 70درصد علت تصادف‌ها را شکل می‌دهد. از این‌رو، توجه جهانی با این نکته جلب شده‌است. به این واقعیت نیز دقت کنید که میزان تلفات در کشورهای توسعه نیافته سه برابر کشورهای توسعه یافته است. این موضوع بیشتر توجه افکار متخصصان بین‌المللی را به فرهنگ رانندگی و آموزش عمومی آحاد مردم در هنگام نشستن پشت فرمان اتومبیل را جلب کرده‌است.

🔸حال توجهی هم به قربانیان تصادف‌های رانندگی در ایران داشته باشیم. این رقم در ایران چیزی در حدود سالیانه 17000 کشته است. تعداد زخمی‌ها بسیار بیشتر و در این میان عده‌ای دچار نقص عضو گاهی معلولیت می‌گردند و عمری را در رنج به‌سر می‌برند. از لحاظ سنی 87درصد افراد فوت شده بالای 18 سال هستند. یعنی افرادی در سن کار. و باز 64درصد افراد فوت‌شده بالای 30سال هستند. یعنی که به احتمال زیاد متاهل هستند که با مرگشان یک خانواده‌ای فرو می‌پاشد. از هر ۹ نفر تعداد تلفات جاده‌ای ۷ نفر مرد هستند. با توجه به آمار کلی می‌توان گفت که هر ساله حدود ۱۴ هزار مرد یا نان‌آور خانواده در جاده‌های کشور کشته می‌شوند. این مسئله نشان می‌دهد که با این روند تعداد زیادی از خانواده‌های کشور در پی این سوانح بی سرپرست یا فقیر می شوند.

🔸سومین یکشنبه ماه نوامبر از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی «یادبود قربانیان حوادث جاده‌ای» نام گرفته است. با توجه به این‌که از هر ۱۰ نفری که در جاده‌های کشور کشته می‌شوند حدود ۷ نفر مدرک زیر دیپلم دارند، در نتیجه توجه به بحث آموزش و پرورش دانش‌آموزان به نحوی که با مفهوم خطر آشنا شوند و نه تنها در حوزه رانندگی که اساسا در زندگی بتوانند مخاطرات را شناسایی، ارزیابی مدیریت کنند، موضوعی است که باید در دستور کار معلمان و نظام تعلیم و تربیت ملی قرار گیرد. متاسفانه در کشور سیاست‌زده‌ی ایران این موضوع کمتر در دستور کار مقام‌های عالی کشور قرار می‌گیرد. هنوز در خبر نخوانده‌ایم که یک جلسه کمیته ایمنی راه در حضور رییس جمهور تشکیل شده‌باشد. حال آن‌که دستورالعمل بین‌المللی این است که برای جلب توجه افکار عمومی و درگیر ساختن تمام ارکان دولت، رسانه، نهادهای مدنی، آموزشی و بهداشتی و پلیس بحث ایمنی جاده‌ای باید در دستور کار بالاترین مقام هر کشور باشد.

🔻مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/129

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢چالش قدرت و جامعه مدنی

🔸جامعه مدنی حوزه اي اجتماعي است كه جامعه مي تواند نيازي اجتماعي را بدون وابستگي به دولت تأمين نمايد... متأسفانه مرام قدرت بر خلاف تقويت جامعه مدني است و به صورت روزافزون در كار افزايش وابستگي جامعه مدني به دولت به جاي تقويت خوداتكايي جامعه مدني است. امري كه باعث مي شود تا روند تأمين نياز اجتماعي مختل شود... و در نهايت نيز همه چشم انتظار قدرت براي تأمين نياز خود شوند و روند خودآگاهي ملت طي نشود و ملت به قدري ضعيف شود كه قدرت خود براي تأمين بسياري از نيازهاي خود از طريق نهادهاي مدني همچون بازار، دانشگاه، اصناف، اتحاديه ها، تشكل هاي مردم نهاد و ... را كشف نكند. نشانه اين نكته هم در آن است كه حتي نامزدهاي رياست جمهوري كمتر با ملت و رو به ملت سخن مي گويند و همه فقط با نهادهاي قدرت چانه زني مي كنند.

@AbbasAkhoundi
💢تهران، نخستین نشست کمیته اعتلای معماری ایران، مردادماه 1397 به مناسبت روز معمار

#یاد_ایام

🔸برای من معماری نشانه تمدن، نظام معرفتی، نظم اجتماعی، هویت، سبک زندگی، نحوه‌ی تفکر، زیبایی شناسی، هنر و فهم رنگ‌ها و تناسب اجزاست. و این اتفاقی است که در یک فرایند تاریخی محقق می‌شود. بی‌گمان بخشی از آن به آموزش بستگی دارد. لیکن، بخش‌های مهم‌تری از آن به تجربه‌های تاریخی یک ملت در کنارآمدن با طبیعت و دشواری‌های زندگی، متناسب با دانش و فناوری‌ای که در اختیار دارد و هم‌چنین، دادوستد او در دوره‌های مختلف با سایر ملت‌ها بستگی دارد. ازاین‌رو، همیشه معماری نماد میراث فرهنگی یک ملت است. در این بستر، خیلی دوست داشتم که به سهم خودم موضوع معماری را در جامعه برکشم.

🔸قانون تاسیس شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران بنیان خوبی برای این کار بود. در ماده یک این قانون موضوع اعتلای هنر معماری ایران به صراحت مورد اشاره قرار گرفته‌بود. لیکن در 46سالی که از عمر آن می‌گذشت هیچ‌گاه آن‌چنان‌که باید و شاید بدان توجه نشده‌بود. در این دوره‌ها خیلی‌ها از سرِ صدق قربان‌صدقه‌ی معماری رفته بوده‌اند و می‌روند، لیکن، از بنیان‌گذاری یک مبنای قانونی و رسمی برای آن بازمانده بودند. ازاین‌رو، تصمیم گرفتم که بنیانی قانونی برای این کار فراهم آورم. لذا، کمیته اعتلای معماری را به عنوان یک کمیته رسمی از شورای عالی شهرسازی و معماری تاسیس کردم. تا تصمیم‌هایی که اتخاذ می‌کند به صورت مصوبه و از طریق شورای عالی شهرسازی و معماری به عنوان سند رسمی ابلاغ شود.

🔸در همان جلسه گفتم که شاید در این شرایط دشوار صحبت از معماری در جامعه خیلی مخاطب نداشته باشد ولی، معماری باید توانایی پاسخ‌گویی به همین شرایط سخت را هم داشته باشد. به هرروی، شهرهایی کنونی ایران معدل و آینه‌ی خرد ما ایرانی‌هاست. بسیار مهم است وقتی راجع به معماری صحبت می کنیم، از خود شروع کرده و به نحوه تفکر جمعی خود سامانی داده و در نهایت با تفکر درست جمعی فکر کرده و گام برداریم. لذا تاکید کردم که در شورای اعتلای معماری، ضرورتا، تمرکز بر روی آثار شاخص معماری نیست بلکه موضوع فراگیری معماری و مفهوم سبک زندگی در اولویت است. قطعا معماری شاخص می تواند مانند جواهری باشد که درخشش خود را دارد. اما، زمینه هم باید به‌گونه‌ای باشد که جواهر در آن بنشیند و جلوه‌گری کند. زمینه همان بازگشت به حوزه‌ی تمدن ایران و ایده‌ی ایران است.

🔸در این نشست از کمیته خواستم که در دو سطح سیاست‌گذاری بازآفرینی و سیاست‌گذاری نظام‌های اجرایی را در دستور کار قرار دهد. بازآفرینی مدنظر ما در این سطح باید بتواند با زندگی امروز بشر، سازگاری داشته باشد و در عین حال باید بتواند خود را در سطح بین‌المللی، عرضه و معرفی کند. نظامات اجرایی ناظر بر سطوح حکمروایی، سیاست‌گذاری حرفه ورزی و پیشه وری در حوزه معماری است. هر دو هدف از طریق شورا‌ی عالی می‌توانند رسمیت پیدا کنند. البته در این جلسه موافقتم را با تشکیل نظام معماری مستقل از نظام مهندسی موجود اعلام کردم.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/136

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢دولت مدنی یا دولت مقتدر | تحول ۱۴۰۰

🔸دولت واحد مدني راه حل رفع مسائل ايران است. نگرش دولت مدني به قدرت يكي از وجوه تمايز اساسي آن از دولت اقتدارگرا است. تصور اقتدارگرايانه از قدرت حضور همه جانبه در همه عرصه ها است. دولت اقتدارگرا سعي مي كند تا مانند چشم ناظر در همه جا حاضر و مانند برادر ارشد همه چيز را بپايد. از همين رو همواره نقش مانع و نه رافع را به خود مي گيرد. به نوعي دولت اقتدارگرا از مشكلات تغذيه مي كند و نه آنكه آنرا حل كند تا براي حضور هميشگي و همه جايي خود توجيهي وجود داشته باشد. حضوري همراه با قدرت سخت كه نه رفع مشكل كه بخشي از مشكل مي شود. در ويدئو فوق چند نمونه از برخورد قدرت سخت با مسائل مي پردازيم.

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢کرونا و فهم امر نو

🔸در مورد راهكار تدبير كرونا مي بايست به ترتيب به چهار لايه معرفتي، سياستي، اقتصادي و فني توجه نمود.

🔸وجه معرفتي زيربنايي ترين وجهي است كه فهم ما را از كرونا شكل مي دهد و سپس تدبير ما را در برخورد با آن شكل مي داد. از نظر معرفتي كرونا امر نويي بود كه با آن مواجه شديم. بنا به عادت اولين برخورد ما با امر نو به جاي جديت در فهم انكار، آسان گيري و رويه "اين نيز بگذرد..." بود. مشكل معرفتي ما در فهم امر نو استحاله آن به امر قديم است و از همين رو با همان راهكارهاي قديمي و هميشگي به استقبال آن رفتيم و تنها با گسترش ابعاد بحران بود كه شاخك هاي امر نو در ما جنبيد كه حادثه اي جديد در حال رخ دادن است و راهكارهاي قديم چون انكار و دسته كشي و مستعان سازي و ... به كار نمي آيد. به‌هرروی، نتیجه این رویکرد و موقتی پنداشتن امر کرونا باعث شد که 1- از خانوارهایی که شاغلان آن بیکار می شدند حمایت موثر صورت نگیرد، 2- از بنگاه‌های سالمی که رو به فروپاشی می‌روند حفاظت نشود و 3- بودجه عمومی که می‌بایست منابع تامین اعتبار را تامین کند مورد بازنگری قرار نگیرد.

@AbbasAkhoundi
💢شهر جدید اندیشه، خردادماه ۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸هویت شهرهای جدید همواره دغدغه‌ی همه شهرسازان و جامعه‌شناسان شهری و اینجانب بوده‌است. با توجه به فقدان ارتباط‌های تاریخی و اجتماعی پیشین میان ساکنان این شهرها، بحث هویت جمعی و روابط همسایگی که مایه همکاری گروهی و تامین امنیت اجتماعی می‌شود، مساله‌ی بسیار مهمی است که نمی‌توان از آن چشم پوشید. راهکاری که همواره مورد نظر من بوده‌است، خلق فضاهای عمومی جذاب در این شهرها و برقراری مناسبت‌هایی است که افراد را گردِ هم جمع کند و موجب‌های همکاری جمعی ساکنان را فراهم آورد. البته، نمادهایی که در این ارتباط باید مورد توجه قرار گیرند، باید نمادهای ملی باشد که در لایه‌های زیرین خاطرات جمعی ملی ایرانیان حک شده باشند. شاید برخی از دوستان ایراد بگیرند که کپی کردن میدان نقش جهان، شاید چندان هم جالب نباشد. با این نقد، هم‌دل هستم. ولی، در هر صورت، اصلِ کار که ایجاد یک تشخص برای یک شهر جدید است را می‌پسندم و مورد حمایت قرار می‌دهم.

🔸همان زمان در خبر آمد که بازار سرمایه‌گذاری «نقش جهان اندیشه» را به زودی باید به لیست بازدیدهایمان در ایام تعطیل اضافه کنیم. بازاری که نمادی از باغ‌های اصیل و زیبای ایرانی و یادآور میدان نقش جهان اصفهان است. و گفته شد که بهتر است از این به بعد شهر جدید اندیشه را فقط با مسکن مهر نشناسیم چون به زودی یکی از بازارهای بزرگ سرمایه‌گذاری کشور در این شهر کوچک و ۱۱۸ هزار نفری افتتاح خواهد شد. این مجموعه پنج هکتاری که با بودجه ۱۲۸ میلیارد تومانی احداث شده در مسیر پیاده‌روی مردم از مقبره شهدای گمنام اندیشه به طرف دانشگاه شهر قرار گرفته است و از طرفی نیز در دو خیابان ۳۲ متری و ۲۴ متری طرفین خود را بهم متصل می‌کند.
مجموعه تصاویر

https://www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/146

🔻دوستانی که تمایل دارند گزارشی نسبتا مستوفی از این طرح بخوانند به لینک زیر مراجعه کنند:
http://news.mrud.ir/news/3374

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢سیاست و مدنیت | تحول 1400

🔸ذات سياست بر مبناي مدنيت است. اين نكته اي است كه مورد وفاق تمامي انديشمندان سياسي از جمله فارابي است... مشكلي كه امروز دوباره رخ نموده است خطر شبه‌نظامي شدن سياست و دوري آن از مبناي مدني است. تاريخ سياسي اسلام، ایران و احوال معاصر به خوبي گوياي ناکارآمدی این روش است.

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢گفتمان محوری یا شخص محوری؟

🔸چگونه باید انتخاب کنیم؟
اكنون دغدغه بسياري اين است كه فردي را انتخاب مي كنيم و شخص منتخب در صورت موفقيت گويي همه وعده ها و دلايل انتخابي خود را فراموش مي كند و راهي ديگر را در پيش مي گيرد... چه بايد كرد؟

🔸نكته اساسي با بازخواني تجارب انتخابي به دست مي آيد. هنگامي كه به جاي يك گفتمان يك شخص و يا يك پروژه را انتخاب مي كنيم با ناتواني فرد مذكور و يا شكست پروژه منظور از انتخاب خود پشيمان مي شويم. در نبود انتخابات حزبي مي بايست گفتمان را مطالبه نمود. گفتماني جامع كه بتواند رويكرد فرد را به مسائل مختلف پيشاپيش مشخص سازد. هيچ نيرويي بيشتر از نيروي گفتماني نيست كه مقبول افتد چرا كه قدرت ديد مسأله و حل آنرا به ما مي بخشد.

@AbbasAkhoundi
💢اسفراین، خراسان شمالی، خردادماه ۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸با توجه به موقعیت ترانزیتی خراسان شمالی توسعه و بهبود راه‌های شریانی استان و هم‌چنین اتصال آن به شبکه راه‌آهن یک از اولولیت‌هایی بود که همواره به آن می‌اندیشیدم. از همین رو، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در جهت دوبانده کردن محور گرگان-بجنورد-مشهد انجام دادیم که گزارش آن را اگر فرصت دست داد به‌طور مستقل بیان می‌کنم. ولی، دستور کار اصلی این سفر اتصال استان به شبکه راه‌آهن بود. سریعترین امکان اتصال، اجرای خط آهن جوین-اسفراین-بجنورد بود. هم چنین با اجرای قطعه شیروان-بجنورد هم بخشی از راه‌آهن گرگان-مشهد اجرا شده بود و هم امکان ارتباط شیروان به شبکه راه‌آهن فراهم می‌آمد. و با این اقدام عملا بخش وسیعی از استان خراسان شمالی به شبکه راه آهن وصل شده‌بود. با توجه به کمبود منابع، در گام دوم امکان ارتباط شیروان به راه‌‌آهن گلبهار در نزدیکی مشهد قابل اجرا بود و بدین ترتیب ارتباط خط‌آهنی استان خراسان شمالی به خراسان رضوی و تهران فراهم می‌آمد. در گام سوم هم امکان اجرای راه‌آهن بجنورد به گرگان وجود داشت که خط آهن در شمالی‌ترین بخش کشور تا شرق ادامه یابد.

🔸به‌هر روی در این سفر، عملیات اجرایی سه پروژه ریلی را فعال و یا آغاز کردیم شامل اسفراین-جوین، اسفراین-بجنورد و بجنورد-شیروان. از آخرین وضعیت پیشرفت پروژه‌ها اطلاع ندارم. لیکن در دوره‌ای که بودم نگذاشتم که کارگاه‌ها از نفس بیفتند.
در این سفر به عنوان نماینده رئیس جمهور به شهرستان مانه و سملقان سفر نیز سفر کردم و از اجرای باند دوم محور بجنورد به جنگل گلستان بازدید داشتم. همزمان با حضورم ۴ هزار و ۸۰۰ واحد مسکن مهر استان نیز به بهره‌برداری رسید.

🔻مجموعه تصاویر
https://www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/155

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تحول وضع موجود

🔸کسانی که از واقعیت موجود منفعت می برند به شدت در برابر تغییر وضع موجود مقاومت می کنند. در برابر، نيروهاي خواهان تحول سعي در شكل دهي يك اجماع براي يك تفكر مشترك دارند تا سپس بتوانند به انتخاب شخصي دست زنند كه مصداق تفكر منتخب باشد... تحول وضع موجود را مي بايست از چنين طريقي اميد داشت.

@AbbasAkhoundi
2024/09/30 07:23:24
Back to Top
HTML Embed Code: