Telegram Web Link
🔻نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

🔸سیاست خارجی ایران حساس‌ترین وضعیت خود را این روزها طی می‌کند و نیاز است که دستگاه سیاست خارجی قدرت ابتکار عمل حداکثری داشته باشد. حفظ امنیت ملی، امکان تجارت و مبادله مالی بین ایران و سایر ملت‌ها با توجه به تغییر و تحول‌هایی که در صحنه‌ی سیاست بین‌المللی با تغییر ترامپ و آمدن بایدن در حال اتفاق است، از جمله بستگی کامل به تدبیری دارد که دولت ایران در این روزها بر اساس منافع ملی و با هماهنگی رهبر معظم انقلاب اتخاذ می‌کند دارد. این در حالی است که قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» این ابتکار عمل را از دولت سلب کرده و او را مسلوب الاراده در اختیار حریف قرار داده‌است. این قانون حتی اگر با نیت به رخ‌ کشیدن اقتدار ملی و با هدف‌های انقلابی نوشته شده‌باشد، در عمل حق ابتکار عمل سیاسی را به حریف داده و استقلال دستگاه سیاست خارجی ایران را سلب کرده‌است. این اتفاقی نیست که مجلس و رییس جمهوری نه تنها در تاریخ که حتی در همین روزها توان دفاع از آن را داشته باشند. درخواست من به عنوان یک شهروند و یک فعال سیاسی از مجلس شورای اسلامی این است که با یک طرح دو فوریتی دیگر این قانون را لغو کند و اجازه دهد که تمشیت امور سیاست خارجی با دولت ملی و رسمی و بر اساس قانون اساسی با تایید شورای امنیت ملی و با هماهنگی و راهبری مقام معظم رهبری صورت گیرد.

🔻برای مطالعه ادامه متن نامه به پیوند زیر مراجعه کنید:

📄https://vrgl.ir/JH32S

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢مهندسی و تحول های مهندسی

🖌عباس آخوندی

🔸نه تنها مهندسی با انقلاب اطلاعات و ارتباطات دچار تحول بنیادین شده که سبک زندگی مردمان در سراسر جهان تغییر یافته است. شبکه های ارتباطی که با فناوری های نوین ایجاد شده را با هیچ سیم خارداری نمی توان محدود و کنترل کرد. باید واقعیت این تحول را فهمید.

🔻ویدیو زیر را ببینید:

📎https://aparat.com/v/bTs9M

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
سخنرانی با موضوع: توسعه و مهندسی
ساعت ۱۷ چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹
بر بستر صفحه اینستاگرام به آدرس زیر:
https://instagram.com/dr.abbasakhoundi

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢راهزنی عدالت در ایران

🔸تقلیل مفهوم عدالت به احسان و نیکوکاری خود بزرگترین ظلم است. چرا که ترویج احسان و فضیلت‌های اخلاقی در غیاب عدالت، سرپوش گذاشتن بر نابرابری‌ها وگاهی فسادهای ساختاری و بنیادین است. شگفت آن‌که دولت و مجلس به‌جای مبارزه با فقر، تدبیر پول سمی بانک‌ها و مهار تورم استخوان‌سوز که تداوم جریان ثروت از جیب مردمان تهی‌دست به سمت ثروتمندان است و به‌جای استقرار رقابت منصفانه و برقراری دست‌یابی برابر به فرصت‌ها همه بر توزیع یارانه‌های اندک و پوشش‌گذاشتن بر تداوم این ساختار و روند ناکارآمد و فاسد تاکید می‌کنند.

🔸در روز تولید حضرت امیر (ع) به مفهوم عدالت در بنیان‌ها بپردازیم.

🔻برای مشاهده ویدیو روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://www.aparat.com/v/bPQ3N

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢انقلاب مهندسی و پیوندهای جهانی

🖌عباس آخوندی - اسفند 99

🔸دانشکده‌های مهندسی در ایران و جهان منبع‌جوشان جریان دانشی هستند و بر آبادانی جهان، تغییر و بهبود سبک زندگی ابنای بشر و فراهم‌آوری اسباب رفاه، آسایش و سلامت آنان نقش بی‌بدیلی داشته‌اند. لیکن‌ نقش آنان را نباید در ارتقای فن و تکنیک محصور کرد. آنان فراتر از این، جهانیان را از مجرای انقلاب اطلاعات و ارتباطات به‌هم پیوند داده‌اند‌ بنابراین مهندسان مفهوم فرهنگ، اجتماع، اقتصاد، سیاست، قدرت و امنیت را در جهان دگرگون کرده‌اند.

🔸جهان امروز با جهان ۱۰سال پیش و جهان ۱۰سال پیش با جهان سی سال پیش و آن جهان با جهان صدسال پیش کاملا متفاوت هستند. نکته کانونی تفاوت در شکل‌گیری مفهوم شبکه‌های مجازی است که با هیچ فیلتر و سیم‌خارداری قابل کنترل نیستند. زندگی، مشارکت اقتصادی و اجتماعی و سیاست‌ورزی در این دنیا با دنیای پیش از آن کاملا متفاوت است. آنان‌که بدون‌فهم از ماهیت این تحول در پی کنترل این فرآیندها هستند، تنها زحمت خود می‌دارند و بذر هزاران سوءتفاهم و تعارض را در جامعه می‌پراکنند.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📎https://vrgl.ir/tebRe

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️به یاد علی اکرمی عزیز

اگر مرگ داد است بیداد چیست؟
ز داد این همه بانگ و فریاد چیست؟
(فردوسی)

🖋عباس آخوندی، ۹۹/۱۲/۱۰

باورکردنی نیست. مهندس علی اکرمی دوست عزیزم، روزنامه‌نگار و جوانی جنگنده و بانشاط در عرصه اجتماعی در کمتر از ده روز از درگیری با بیماری کرونا از میان ما رخت بربست. چند هفته پیش بود که با هم در محوطه دانشگاه قدم می‌زدیم و در باره مسئولیت اجتماعی سخن می‌گفتیم. همین پریروز در بیمارستان برایش پیام فرستادم، احوالش را پرسیدم و پاسخ داد. ولی، دیشب که با حسین مهرزاد صحبت می‌کردم. گفت: والا حالش خیلی خوب نیست. امروز رفت آی سی یو. دکترش می‌گه از ۴۸ ساعت بعد از تزریق اولین دوز از رمدسیویر باید فرایند بهبودی شروع بشه و امیدواره که از فردا این اتفاق در مورد علی هم بیفته. شوربختانه این اتفاق خوب نیفتاد و او را از دست دادیم.

باید در احوال خویشتن اندیشه کنیم. با آن‌که مرگ در یک‌قدمی است هنوز از مهربانی فرسنگ‌ها فاصله داریم. باشد که تلنگری برای همه باشد تا عشق را در آغوش بگیریم. مرگ داد است مشروط بر آن‌که عاشق باشیم. علی عاشق ایران، توسعه ایران و سربلندی این کشور بود. او مردم را دوست داشت و در هر کاری که اندک اثری برای بهبود حال مردم داشت پیش‌قدم می‌شد. از او ده‌ها خاطره خوب دارم. باید قدر یگدیگر را بدانیم. زمان بسیار بی‌رحم است.

من این غم جانکاه را به همسر گرامی‌اش سرکار خانم شقایق خانزادی و فرزندان دلبندش و سایر بستگان و فامیل و همه دوستان و آشنایان که او را از صمیم قلب دوست می‌داشتند تسلیت می‌گویم.

برای او از درگاه باری آرامش و غفران و برای بازماندگان شکیب و سزای نیک آرزومندم. روحش شاد و یادش گرامی.

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢تقليل عدالت به احسان

بازتاب از روزنامه شرق - شماره 3951

🔸وزیر پیشین راه‌وشهرسازی و استادیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران به‌تازگی و در گفت‌و‌گو با یک برنامه اینترنتی از مفهوم عدالت و راهزنان عدالت در ایران سخن گفته است. «عباس آخوندی» در این گفت‌و‌گو از زاویه جدیدی به مقوله عدالت می‌پردازد. او از یک خطای استراتژیک و فهم اشتباه سخن می‌گوید که به گفته خودش، موجب راهزنی عدالت در ایران شروع است؛ دوگانه احسان و عدالت. او در توضیح این موضوع می‌گوید: «تقلیل مفهوم عدالت به احسان و نیکوکاری خود بزرگ‌ترین ظلم است؛ چرا‌که ترویج احسان و فضیلت‌های اخلاقی در غیاب عدالت، سرپوش‌گذاشتن بر نابرابری‌ها و گاهی فسادهای بنیادین است. شگفت آنکه دولت و مجلس به‌‌جای مبارزه با فقر، تدبیر پول سمی بانک‌ها و مهار تورم استخوان‌سوز که تداوم جریان ثروت از جیب مردمان تهی‌دست به سمت ثروتمندان است و به‌‌جای استقرار رقابت منصفانه و برقراری دستیابی برابر به فرصت‌ها همه بر توزیع یارانه‌های اندک و پوشش‌گذاشتن بر تداوم این روند ناکارآمد و فاسد تأکید می‌کنند».

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://vrgl.ir/Lw5DY

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢سر بریدن عدالت به اسم عدالت

بازتاب از روزنامه جهان صنعت - شماره 4679

🔸عدالت، این مفهوم نام‌آشنا سال‌های متمادی است که بر سر زبان مقامات و حکمرانان می‌چرخد و به بهانه حمایت از اقشار کم‌درآمد با دخل و تصرف‌های بسیار در منابع و ثروت‌های اجتماعی همراه شده است. مفهوم عدالت در اندیشه سیاستگذار نه حرکت بر بستر توسعه و تحقق آرمان‌های اقتصادی، بلکه حرکت بر مسیر توزیع قطره‌چکانی منابع به جیب گروه‌های کم‌درآمد و بهره‌برداری چندبرابری از این منابع با هدف تامین منافع گرو‌های قدرت است. به نظر می‌رسد با وجود شعارهای یک‌دست تمام نهادهای تصمیم‌گیر، هیچ‌گاه قدمی در راستای برقراری عدالت برداشته نشده و هرچه بوده یا اغنیا را غنی‌تر کرده یا ذی‌نفعان را قدرتمند‌تر. به این ترتیب مفهوم عدالت نه در معنای توزیع آن، بلکه در معنای ساختاری آن قابلیت اجرایی دارد؛ موضوعی که عباس آخوندی وزیر سابق راه‌و‌شهرسازی آن را یکی از بایسته‌های امروز حوزه سیاستگذاری تعریف می‌کند. وی در گفت‌وگوی خود با اکوایران به موارد بسیاری در مقوله عدالت اشاره کرده است. وی عدالت را یک ارزش انسانی می‌داند که در کتاب‌ها و بحث‌های تاریخی نیز همیشه مورد نظر بوده است. اما امروزه سیاستمداران بیشتر از یک عدالت توزیعی یاد می‌کنند بدون اشاره مستقیم به زیرساخت‌هایی که بسترهای گسترده‌ای را برای بی‌عدالتی ایجاد می‌کند. مشروح گفت‌وگوی عباس آخوندی با اکوایران در ادامه می‌آید.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://vrgl.ir/1dKJg

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢‏⁧ وبینار چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰

🔻جهت ثبت نام به آدرس زیر مراجعه کنید

📎 lms.den.ir

📍زمان: پنجشنبه 14 اسفند، ساعت 14 تا 20

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢انحلال آخرین مرحله است. گفتگو کنید

جناب آقای دکتر روحانی - رییس جمهور محترم
با سلام و عرض ادب                                                                                                                
این نامه را می‌نویسم تا از شما درخواست کنم که دستور فرمایید وزارت کشور درخواست انحلال جمعیت امام علی (ع) را از دادگاه مسترد دارد و جنابعالی رسیدگی به موضوع را به معاون حقوقی خود بسپارید تا براساس قانون اصلاحات مورد نظر را با هماهنگی با هیات امنای جمعیت اعمال دارد. این روش با سوگند شما در مقام ریاست جمهوری در جهت حمایت از حقوق مردم و با شعار حقوق شهروندی که سردادید و با تدبیر که آن را به عنوان نشان دولت خود انتخاب کردید سازگارتر است.

اینجانب توضیح وزارت کشور در این باره که برروی سایت دولت انتشار یافته است را خواندم. آن توضیح‌ها نه تنها هیچ ابهامی را مرتفع نمی‌نمایند که بر ابهام‌ها می‌افزایند. توضیح مذکور عبارت است از "به استناد مفاد مواد ۸ و ۳۴ آیین نامه تشکل‌های مردم نهاد به هیات امنا و مدیره جمعیت مذکور تذکر مکتوب مبنی برپرهیز از انجام رویه‌های موجود خلاف اساسنامه و اصلاح وضعیت جمعیت برای شفافیت عملکرد مالی و اجرایی و همچنین اصلاح ساختار جمعیت بمنظور تقویت مشارکت قانونی و مدنی همه اعضا و داوطلبان فعال در آن برای جلوگیری از انحصار ایجاد شده در ساختار تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری جمعیت که از عوامل انحراف جمعیت در اجرای اصول اساسنامه بوده است، ابلاغ نموده است".

جناب آقای رییس جمهور
جنابعالی به گفته‌ی خودتان حقوق‌دان هستید. شخصا توضیح بالا را بخوانید و قضاوت فرمایید. در این توضیح معلوم نشده‌است که کدام رویه جمعیت خلاف اساسنامه بوده، و یا کدام عملکرد مالی و اجرایی جمعیت از شفافیت لازم برخوردار نبوده‌است. با توجه به این‌که جمعیت دارای اساسنامه مصوب و ثبت شده‌ از سال 1384 می‌باشد، معلوم نیست که درخواست اصلاح ساختار جمعیت به موجب چه قانونی صورت گرفته و مفهوم عبارت "جلوگیری از انحصار ایجاد شده در ساختار تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری جمعیت که از عوامل انحراف جمعیت در اجرای اصول اساسنامه بوده است" چیست؟ البته من آشنایی بسیار اندکی از این جمعیت در حد اخباری که در رسانه‌های خوانده‌ام دارم لیکن، با توجه به حسن شهرت آن در میان مردم توضیح‌های فوق در جهت انحلال چنین جمعیتی ناکافی است.

خاطرم هست که جنابعالی در هیات وزیران چندین بار متذکر شدید که با اقدام‌های به‌موقع خودتان از شروع یک جنگ و درگیری ممانعت به‌عمل آورده‌اید. آیا این سیاست فقط در برابر عنصر خارجی است؟ آیا نمی‌شود گرهی را که می‌توان با دست بازکرد به دندان نسپرد؟ و هزاران فعال اجتماعی مرتبط با این جمعیت را دلسرد نکرد و هزاران مددجو را محروم ننمود؟ من چون اطلاعات جزیی ندارم هیچ قضاوتی در باره‌ی اصل موضوع ندارم. آنچه بیان شده، به‌نظر می‌رسد که ظاهر ماجرا باشد. لذا در باره تصمیم وزارت کشور هیچ چیز نمی‌گویم. و باز نمی‌دانم که آیا تصمیم با هماهنگی شما بوده و یا نبوده‌است؟ تنها نکته من این است که تدبیر حکم می‌کند که هر تصمیمی که می‌خواهید اتخاذ کنید در صورتیکه در چارچوب قانون است و با حقوق مردم و نهادهای مدنی مغایرت ندارد، از طریق گفت‌وگو اعمال نمایید. انحلال آخرین مرحله است. از این رو، پیشنهاد می‌کنم که دستور فرمایید، وزارت کشور شکایت را مسترد دارد، و سرکار خانم دکتر جنیدی ماموریت یابند که هیات امنای جمعیت را دعوت کنند و نگرانی‌های شما را با آنان در میان بگذارند و از آنان بخواهند که با هماهنگی، آنها را مرتفع نمایند. بی‌گمان، نهادهای مدنی و مردم‌نهاد ضمن استقلال در هماهنگی با دولت عملکرد بهتری خواهند داشت تا آن‌که در مقابل قرار گیرند. به‌هرروی، تصمیم با شماست.



با سپاس
عباس آخوندی
۱۳۹۹/۱۲/۱۳

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢روز فرهنگ بلوچ گرامی باد

🖌عباس آخوندی - اسفند ۱۳۹۹

🔸عکس زیر مربوط به بازدید من از پروژه راه‌آهن چابهار_زاهدان_زابل_بیرجند است. ما در وزارت راه و شهرسازی یک کریدور توسعه در شرق تعریف کرده بودیم که ماموریتش برقراری ارتباط بین چابهار تا چین و روسیه بود. فارغ از اهمیت بین‌المللی این کریدور تاثیر شگرفی که این کریدور در توسعه بلوچستان، سیستان تا بیرجند داشت برای من بسیار مهم بود. من این مسیر را بارها طی کرده‌ام. حتی یکبار در سال ۱۳۶۱ پیش از آن‌که جاده‌های حد اقلی در این مسیر اجرا شده باشند این مسیر طولانی را طی بیش از دو شبانه‌روز طی کردم. به محض پذیرش مسئولیت پروژه متوقف شده‌ی احداث بندرچابهار را فعال نمودم تا ان‌که در مدت کوتاهی آن را با حضور جناب رییس جمهور و میهمانانی از کشورهای همسایه افتتاح کردیم.

🔸پروژه‌ی راه آهن چابهار-زاهدان-زابل-بیرجند را به هنگام خشکسالی مالی دولت آغاز کردم و برای تامین مالی آن از محل صندوق توسعه ملی از مقام معظم رهبری استمداد خواستم که نهایتا از سوی ایشان موافقت شد. تمام تلاش خود را کردم که راه چابهار تا بندرجاسک را اجرا کنم. تعداد زیادی از پل‌ها و ابنیه فنی آن را اجرا کردم و بخشی از مسیر را دو بانده نمودم. هم‌چنین طرح دو بانده ساختن چابهار-زاهدان-زابل را پی گرفتم. قطعه‌های زیادی از آن تکمیل شد ولی به دلیل تنگنای مالی برخی قطعه‌ها هنوز نیمه‌کاره است که باید به اتمام برسند. بحث اسکان غیررسمی در چابهار و زاهدان در دستور کار شخصی من بود. چندین بار تمام معاونان ذیربط را ماموریت دادم که به اتفاق به منطقه سفر کنند تا مساله‌تا منطقه را به اتفاق حل‌وفصل کنند. و حتی یکی از مشاورانم را مسئول پی‌گیری پروژه‌های استان از طرف شخص خودم قرار دادم تا پروژه به پروژه را پی‌گیری و پیشرفت آنها را به من گزارش نماید. توسعه و تجهیز فرودگاه زاهدان در دستور کار قرار دادم و خوشبختانه در حال حاضر یکی از فرودگاه‌های خوب ایران است. و ده‌ها طرح دیگر که در این مختصر مجال بحث آن‌ها نیست. بی‌گمان این منطقه ظرفیت توسعه بسیار بیش از این دارد.

🔸علت این گزارش این است که ۱۲ اسفندماه روز فرهنگ بلوچ بود. بلوچان از نخستین اقوام ایرانی هستند که در این سرزمین سکونت گزیدند و نقش برجسته‌ای در شکل‌دهی و رشد تمدن ایرانی داشتند و دارند. من این سرزمین را بسیار دوست دارم. از این رو همواره دوست داشتم که این منطقه را آبادان ببینم. برای من توسعه این منطق در حکم بازخوانی تمدنی ایران را داشت و دارد. هرجا که تمدن ریشه داشته باشد هنر و موسیقی در آن جلوه می‌کند.

🔸یادم هست که با مرحود دکتر نعیم امینی فرد قرار گذاشته بودم که به ایرانشهر سفر کنم و او به من وعده کرده بود که با اجرای موسیقی بلوچی یک شب بلوچی را برای ما به یادگار بگذارد که اجل یاری نکرد. خدایش رحمت کند. در تمام مدت مسئولیتم با نمایندگان محترم بلوچستان و سیستان بهترین رابطه را داشتم و هیچ‌گاه با آنان درگیر نشدم و از همه‌شان خاطره خوب دارم. به هرروی، هرچند، چند روزی گذشته است، لیکن روز فرهنگ بلوچ را به تمام هموطنان بلوچ و سایر اقوام ایرانی تبریک می‌گویم و برای‌شان بهترین‌ها را آرزو دارم.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢مصدق سیاستمدار تنها

🖌عباس آخوندی، ۱۵ اسفند ۱۳۹۹

🔸برای من تنهایی مصدق از هر چیز دیگری با معناتر است. اوسیاست‌مداری بود که در طول نهضت ملی کم‌بیش تنها بود. هرچند جبهه‌ای از نیروهای ملی ایجاد کرده‌بود، لیکن در دورن جبهه کمابیش با مخالفت جدی روبه‌رو شد. در اوج مبارزه، او از سوی عناصر وابسته به انگلیس و روس و از سوی دلالان و سوداگرانی که نان‌شان در سفارت‌خانه‌های پخته می‌شد به فسادهای گوناگون متهم ‌شد. لیکن با این وجود، مقاومت نمود و تاریخ گواهی داد که تمام آن اتهام‌ها واهی بود و جز ترفند خود فاسدان چیزی دیگری نبوده‌اند. البته من هیچ‌گاه در مقام تقدیس هیچ سیاست‌مداری نبوده و نیستم و اساسا تقدیس بزرگان را سرآغاز انحراف و فساد می‌دانم. ازاین‌رو، بر این باور بوده و هستم که مصدق نیز باید نقد شود. لیکن، در اینجا تنها می‌خواهم به تنهایی او در غوغای فضاسازی عناصر وابسته به شرق و غرب و عناصر وابسته به آنان توجه کنم. جریانی که هنوز هم ادامه دارد و به محض این‌که سیاست‌مداری روبه‌روی منافع عناصر وابسته و مفت‌خوران و دلالان آنها قرار گیرد، اتهامی نیست که از سوی اردوگاه‌های به‌ظاهر دوست و دشمن به او متهم نشوند. لیکن، من از مصدق آموختم که باید حتی یکه و تنها ایستادگی نمود.

🔸در تعطیلات نورورز سال ۱۳۹۹ از جمله کتاب‌هایی که خواندم، "خواب آشفته نفت، دکتر مصدق و نهضت ملی ایران" نوشته استاد بزرگ محمد علی موحد بود. او می‌گوید روزنامه‌های حزب توده؛ متحد و ابزار دست روسان در تمام دروه‌ی حکومت رزم‌آرا جبهه ملی و شخص دکتر مصدق را سخت می‌کوبیدند. روزنامه‌ی آینده در شماره ۳/۷/۱۳۲۹ نوشت: "عوام‌فریبان آخرین تیر ترکش استعمارند و دکتر مصدق نماینده‌ی آن گروه است". همین روزنامه در ۲۱ مهر همان سال نوشت که "ملی سنگری است که در پس آن دشمنان عوام‌فریب خلق، دزدان، غارتگران، مزدوران فرومایه‌ی استعمار، طفیلی‌ها و حشرات پلید به توطئه‌چینی، تخریب و تحریک و آشوب و توهیم به مبارزان راه آزادی ادامه می‌دهند. ملی با استعمار مخالف است و لی درفش استعمار را بردوش می‌کشد. با بیگانه دشمن است ولی، از بیگانه دستور می‌گیرد". روزنامه چلنگر در شماره ۱۸ آذر ۱۳۳۰ مصدق را "پیر کفتار خون‌آشام" خواند و روزنامه آخرین نبرد در شماره ۱۷ آذر حکومت مصدق را "رژیم ترور، آدم‌کشی، غارت و دزدی اوباش و اراذل خواند".

🔸طرفه آن‌که مخالفان مصدق در مجلس عده‌ای از اراذل را در ۲۳آذرماه۱۳۳۰ به قسمت تماشاچیان دعوت کرده‌بوند تا به‌هنگام ورود مصدق شعار مرگ بر مصدق سردهند و جلسه را به آشوب بکشانند. نطق عبدالقدیر آزاد؛ مدیر روزنامه آزاد و طرفه آن‌که از موسان جبهه ملی که مدعی رهبری گروهی به نام حزب استقلال را برعهده داشت در جلسه ۲۴ آذرماه ۱۳۳۰ خواندنی است: "دکتر مصدقی که در حمایت انگلیس‌هاست چرا تظاهر و عوام‌فریبی کرده می‌گوید من با انگلیس‌ها مبارزه می‌کنم. باید با کمال تلخی اعتراف کنید که خودتان و دستگاهی که دارید عامل مستقیم و مخفی انگلیس‌ها هستید". شوشتری یکی دیگر از نمایندگاه در همین جلسه مجلس مصدق را به بی‌دینی و رعایت نکردن فرایض مذهبی و فراتر جعل اسناد و سوء استفاده ملی متهم کرد و گفت: "مگر شما همان کس نیستید که با وکیل‌الملک پدرم مرحوم علی‌اکبر دبیر سهرابی همدست شدید و با شیخ محمد رزاز نوکر مرحوم سید علی‌اکبر مجتهد تفرشی انساد و فرامین قراء قوچان را ...جعل نمودید"؟

🔸داستان خرید برخی سیاست‌مداران و نفوذ در جبهه‌ی اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان و تکفیر و متهم‌ساختن سیاست‌مداران ملی به‌واسطه‌ی ایشان هم‌چنان ادامه دارد. لیکن، من آموختم اگر سیاست‌مدار ملی در ایران تنهاست، باید این تنهایی را بپذیرد و از این فضاسازی‌ها نهراسد. به‌گفته غلامحسین مصدق، پدر او این‌قدر تنها بود که حتی یارای گفتن برخی مطالب را به نزدیک‌ترین اشخاص خود نداشت. البته که این وضعیت برای او هزینه داشت. ولی، این هزینه‌ای است که سیاست‌مدار وطن‌خواه باید بپردازد. هرچند، شبکه‌های اجتماعی فرصتی هستند که بتوان بی‌واسطه با مردم سخن گفت. البته، ذی‌نفوذان نیز با پول و پروپاگاندا از همین شبکه‌ها با راه‌انداختن جنگ روانی حداکثر بهره‌برداری را به سود هدف‌های فاسد خود می‌نمانید. چنانچه فرصت یابم و خدای توفیق دهد برخی از فسادهای دلالان ظاهر‌الصلاح چه به‌نام اصول‌گرا و یا اصلاح‌طلب که با هزار ترفند در صدد ورود به معاملات بودند را بازگو خواهم کرد. و خواهم گفت که وقتی آنان راه را بسته دیدند چگونه اقدام به متهم‌ساختن دیگران نمودند. از این‌که راه را بر آنان بستم بسیار خشنودم و احساس رضایت وجدانی دارم.


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢جناب آقای مهندس عبدالهاشم حسن‌نیا

🔸پس از بیش از سی سال خدمت و افتخار بازنشستگی در سمت رییس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خدا قوت می‌گویم. همواره موفق باشید.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢ملاقات پاپ و آیت‌الله سیستانی اتفاقی نادر و مبارک در تاریخ ادیان

🖌عباس آخوندی، ۱۳۹۹/۱۲/۱۶

🔸دیدار مستقیم دو رهبر معنوی و دینی از شرق و غرب جهان پس از سده‌ها جنگ و خشونت به نام دین، به‌ویژه جنگ‌های صلیبی اقدامی نادر و مبارک در تاریخ ادیان و جهان است. در حالی‌که هر دو رهبر فاقد حکومت ظاهری هستند بسیاری از حاکمان جهان پیرو آن دو می‌باشند از جمله بایدن رییس جمهور امریکا که کاتولیک است. پیام معنوی این دیدار بسیار فراتر از دیدارهای رسمی و معمول در جهان می‌باشد. به رسمیت شناختن یک‌دیگر، تساهل و رواداری میان پیروان ادیان و هم‌چنین، پرهیز از خشونت پیامی است که این دو رهبر با رفتار خود به دین‌مداران در جهان مخابره نمودند. در این ارتباط، باید امتیاز نخست را به پاپ فرانسیس داد که پیش‌قدم شد و باب این گفت‌وگو را در بالاترین سطح رهبری دینی در جهان گشود. بی‌گمان این افتخار به نام او در تاریخ ثبت خواهد شد. هم‌چنین، در مقام دوم، نحوه و سبک رهبری آیت‌الله سیستانی است که این فرصت و زمینه را فراهم ساخت که پاپ این ظرفیت را در ایشان شناسایی کند و به این اقدام مبادرت نماید.

🔸باشد که این دیدار موجب شود که خشونت به‌نام دین محکوم شود و جهان گاهی به سوی آرامش، صلح و سلام که جان‌مایه‌ی پیام ادیان آسمانی است بردارد. واقعیت این است که هیچ‌چیز به اندازه‌ی جنگ موجبات فقر، فساد و خشونت را در جهان فراهم نمی‌آورد. شوربختانه، منطقه‌ی ما که به‌طور عمده سکونت‌گاه مسلمانان است، سال‌هاست که درگیر جنگ و منازعه می‌باشد. باشد که این دیدار افزون بر گفت‌وگوهای میان ادیانی، آغازی بر گفت‌وگوهای درون دینی نیز شود و خشونت به‌نام دین به هر شکل و بهانه محکوم گردد. مگر دفاع که حق مشروع تمام انسان‌هاست.

◾️پایان

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢ایده‌ی ایران و چالش ۱۴۰۰

🔸انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پیش از هرچیزی تحت تاثیر فضای گفت‌وگوی احتمالی ایران با کشورهای اروپایی و آمریکا در قالب برجام قرار خواهدگرفت. در واقع برجام که دستاورد منحصر به‌فردی برای دولت حسن روحانی بوده، با خروج ترامپ از توافق وین به آن خدشه وارد شد و اکنون به نظر چنانچه آمریکای بایدن به برجام بازگردد، آثار آن بر رقابت‌های ریاست جمهوری ۱۴۰۰ محسوس خواهد بود. با این همه، مشکلات اقتصادی و مسائل ایران در حوزه بین‌الملل محدود نمی‌شود؛ بلکه جامعه ایران به علت تحریم‌های پیچیده آمریکا با نوعی سردرگمی در تصمیم‌گیری برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری مواجه شده‌است. بنابراین، باید از هم‌اکنون تا انتخابات شرایطی را فراهم آورد تا در مردم نسبت به صندوق‌های رای برای تغییر ساختار سیاست خارجی و داخلی ایران امیدی حاصل شود. از این‌رو، به نظر می‌رسد که در این فاصله زمانی استفاده از هر مکانیسمی برای آغاز گفت‌وگوی ملی میان مردم و سیاست‌مداران و احزاب سیاسی با یکدیگر جهت رسیدن به هرگونه توافق به منظور حل مشکلات جامعه ضروری است.


🔻بر این اساس، «شرق» با عباس آخوندی، وزیر مستعفی راه‌وشهرسازی دولت دوازدهم و نظریه‌پرداز ایده‌ی ایران، در باره امکان حل «FATF» هم‌زمان با امضای برجام، اقدامات مجلس، انتخابات و احتمال کاندیداتوری‌اش در ۱۴۰۰ و ایده‌ی ایران به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.

🔻کلیک کنید

📎https://vrgl.ir/Qk6O7

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢بخوان ای پیامبر بخوان

مردم را به توحید بخوان تا از هرگونه شرکی روی برگردانند و عبادت هیچ مخلوقی را نپذیرند.

مردم را به خدای رحمان بخوان که قران یاد داد، انسان را آفرید و به او گفتن آموخت.

تو برای اخلاق برگزیده‌شده‌ای. به آدمیان رسم گفت‌وگو رواداری بیاموز.
مبعث پیامبر بر انسان‌ها مبارک باد.

بارالها! ما را از موحدان قرار دهد و مسلمان بمیران.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢هو الحق

جناب آقای سید نظام الدین موسوی

شما لطفا با خیال راحت طاق‌باز بخوابید همه به وظیفه‌ی اخلاقی خود واقفند. شما نیازی به حضور در جلسه‌های بازپرسی ندیدید، هم‌چنان‌که شرکت نکردید. لذا، رسیدگی به اتهام‌هایی بسیار آشکار و سرراست به دلیل عدم‌حضور شما، علیرغم احضارهای مکرر و بی‌توجهی‌تان به سیستم قضایی بیش از 5 سال به‌طول انجامید. اگر تمایل داشتید آمار عدم حضور شما در جلسه‌های بازپرسی و تعیین وقت‌های بعدی را منتشر می‌کنم. هرچند به‌موجب قانون عدم حضور متهم در دادسرا با وجود دلایل و چندین بار احضار منجر به جلب می‌گردد. البته کسی هم شما را جلب نکرد. با آن همه اتهام و افترایی که شما بستید، هیچ نیازی به حضور در دادگاه هم ندیدید. لذا، حضور هم نیافتید. نمی‌دانم اگر کس دیگری جز شما بود، آیا نتیجه همین بود؟ اگردوست داشتید متن کیفرخواست دادستان محترم و حکم دادگاه محترم بدوی را هم انتشار می‌دهم. حتما مطلعید که احکام زمانی قابل استناد می باشند که قطعیت یافته باشند در حالی که پرونده جنابعالی همچنان جهت تجدیدنظرخواهی در دادگاه مفتوح و مطرح رسیدگی می‌باشد.

به هر روی، برای شما محکومیت که سهل است، جایزه هم باید دریافت کنید. ازاین‌رو، در حالی‌که یک‌درصد مردم تهران هم شما را نمی‌شناسند، در لیست قرار می‌گیرید و به‌عنوان نماینده هم انتخاب می‌شوید. اگر معنی ایستادگی در برابر فساد و تخلف و ناکارآمدی این است، رندان همه داوطلبند. البته که شاید شما شایستگی‌هایی دارید که دیگران ندارند. در ضمن جهت مزید استحضارتان، از سال ۱۳۹۰ در کشور وزارت مسکن و شهرسازی نداریم و نام این وزارتخانه به راه و شهرسازی تغییر پیدا کرده است. همین‌طور که ایستادگی می‌فرمایید کمی هم دقت کنید.

عزیز من!
من قصد نداشتم که این موضوع را خبری کنم، شما خواستید. لطفا این معجون را این‌قدر هم نزنید. صرف‌نظر از نتیجه تجدید نظر، به وجدان خود مراجعه کنید. البته که در هر صورت خدا ناظر است و مردم آگاه و این ترفندها راه به‌جایی نمی‌برد.



@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢آقای شهردار! شهرداری محله مینابی را نیز به شورای محل واگذارکنید

🖌عباس آخوندی، اسفندماه 1399

🔸در بازدید از محله مینابی در جنوب شرقی تهران در تاریخ 13/12/1399 به همراه سرکار خانم دکتر نژاد بهرام بیشتر به ضروروت واگذاری اختیار شهردادری ناحیه به شورای محل ایمان آوردم. بار دیگر از آقای دکتر حناچی و شورای شهر تهران می‌‍خواهم که در تقسیم‌بندی ناحیه‌های شهری و انطباق آن‌ها با محدوه‌های محله‌ها هر چه سریعتر ااقدام کنند. در این بازدید بود که به عمق فاجعه‌ای که شهرداری تهران در هنگام مدیریت جهادی شهردار اسبق تهران برای مردم این محل آفریده‌بود پی بردم. ایشان با همان ایده‌ی بکوبیم و بسازیم، پیش از این وارد این منطقه شده‌بود. و با تصور این‌که این خانه‌ها در دهه‌های 40 و 50 به‌صورت تصرفی ساخته‌شده‌اند، کم‌ارزشند و زیبا نیستند تصمیم به خرید، تخریب و نوسازی آنها با مشارکت و توسط سرمایه‌دارانی از خارج از محله شده‌بود. به عبارت دیگر، شهرداری خواسته‌بود که بخشی از خانه‌های موجود را بکوبد و به‌جای آنها خانه‌های جدید بسازد. در نتیجه با هزینه‌ی فراوان و با مداخله مستقیم و گسترده وارد بافت شده و اقدام به خرید صدها قطعه ملک و خانه مردم نموده‌بود. یکی از مدیران می‌گفت که جمعیت محل به هنگام ورود شهرداری به مداخله در بافت چیزی در حدود 55000نفر بوده و خانه‌های متعلق به حدود یک‌سوم این جمعیت خریداری شده‌است. بخوانید، چیزی در حدود 17000 نفر به نقطه‌های دوردست‌تری از تهران پرتاب شده‌اند و معلوم نیست که اکنون در چه وضعیتی زندگی می‌کنند. لیکن مهم این است که بدانیم بر سر املاک خریداری شده چه آمده، مردم در چه وضعیتی هستند و جمعیت محله در وضعیت فعلی چه میزان است. با املاک خریداری شده سه پروژه‌ی بزرگ مقیاس تعریف شده بود که با گذشت ده‌سال به صورت گودال رها شده بودند و امنیت مردم محل را تهدید می‌کردند. بخشی از املاک که نیز به صورت دندان موشی خریداری شده‌بودند رها شده وبه‌صورت فضاهای بی‌دفاع درآمده بودند. با تعدای از ساکنان که صحبت کردم، از این فضاها بسیار هراسان و نگران بودند چون برخی از آنها تبدیل شده‌بودند به مرکز تجمع معتادان و شب هنگام معبرها را برای تردد کودکان و بانوان مخاطره‌آمیز کرده‌بودند. جمعیت محله بازگشته‌بود به 60000 نفر یعنی چیزی در حدود 500 نفر در هکتار. تازه، این با این فرض است که هنوز آن سه پروژه بزرگ ساخته نشده‌اند. که با احداث و بهره‌برداری از آنها تراکم جمعیتی افزون و فضاهای عمومی به نسبت برای ساکنان تنگ‌تر می‌شود. این مفهوم مداخله مستقیم دولت و شهرداری در ساخت و ساز و اندیشه بکوبیم و بسازیم است. طرفه آن‌که حضرات طرفدار عدالت و مبارزان بافساد که گلو پاره می‌کنند هیچ حالی از این مردم نمی‌پرسند و هیچ سراغی از پول‌هایی که در این محل تلف شده‌اند نمی‌گیرند. چنان‌چه ایده‌ی حکمرانی محله‌محور اجرا شده‌بود و ده‌درصد ارقام هزینه شده به شهرداری منصوب از طرف مردم کمک می‌شد، وضعیت زندگی مردم به‌مراتب بهتر از وضع موجود بود.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📄https://vrgl.ir/Y3yvf


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢تغییر نظام شهرداری‌ها به حکمروایی شهری
عباس آخوندی در آستانه انتخابات شوراهای اسلامی شهر پیشنهاد کرد

انتشار یافته در رزونامه جهان صنعت، شماره 4689، مورخ 23/12/1399


🔸عباس آخوندی مدت هاست که از مدل توسعه شهری در ایران انتقاد می کند؛ چه آن که زمان وزیر راه و شهرسازی بود و چه حالا که در کرسی دانشگاه فعالیت می کند. کلیدواژه او «مبارزه با سوداگری» است؛ آخوندی همزمان با پیشنهاد مدل تازه ای از حکمروایی شهری معتقد است سیستم مدیریت شهری ایران به دلیل مشکلات ساختاری اسیر «دلال بازی» و «شهرفروشی» شده است. عباس آخوندی شکل گیری سطح جدیدی از حکمرانی را پیشنهاد می کند که در آن مسائل هر محله در حوزه اختیارات همان محله و به دور از تصدی‌گری دولت مرکزی باشد؛ او معتقد است اقتصاد محله بدون آنکه در حیطه دخالت دولت باشد با مشارکت بخش خصوصی و حکمروایی شهری محله‌محور در نهایت به افزایش کیفیت و منزلت شهروندان ختم می شود.

🔸او پیش از این، شهرک اکباتان را یکی از محله‌های برگزیده تهران برای آغاز روش حکمروایی شهری «محله محور» معرفی کرده بود. آخوندی که پیش از این به «پیروزحناچی»، همکار سابق خود و شهردار فعلی تهران، لزوم توجه به حكمروایی شهري محله‌محور راتوصیه کرده بود، حالا با نگارش یادداشتی که در اختیار جهان صنعت قرار دارد با لحنی جدی تر بر لزوم واگذاری مدیریت «محله مینایی» به شورای محله و سایر محله‌ها در تمام شهرهای ایران تاکید کرده است.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://vrgl.ir/SGJFm

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢حکمروایی شهری راهبرد انتخابات شوراها در ۱۴۰۰

🔸شهرداری‌ها به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین نهادهای در ارتباط با شهروندان سال‌هاست با چالش‌های مختلفی مواجه هستند که بسیاری از این چالش‌ها از درون خودشان نشئت می‌گیرد.مشکلات ساختاری مثل فربه‌شدن بدنه، فساد ساختاری و گرفتارشدن در بند فروش تراکم و هولوگرام و درنهایت کمبود منابع مالی و... از جمله این مشکلات است که در دوره‌های مختلف تلاش شده این مشکلات برطرف شود اما همچنان مبتلا‌به این مجموعه حیاتی برای شهر است. کارشناسان و مسئولان مختلفی در دروه‌های مدیریت خود نگاه‌هایی اصلاحی داشته‌اند و برخی از آنها هم ریشه این مشکلات را از همین سیستم مدیریتی و کلان حاکمیتی می‌دانند. عباس آخوندی، از جمله مدیران با‌سابقه و اجرائی در کشور است که این مشکلات در مدیریت شهری را از پشت میزهای مدیریتی مختلفی تجربه کرده‌است و حالا به نگاهی جامع و رویکردی کاربردی رسیده‌است. آنچه در ادامه می‌آید گفت‌وگویی با وزیر سابق راه‌وشهرسازی درباره این مشکلات ساختاری و درهم‌تنیده شهر تهران و درعین‌حال رویکرد جدید و متفاوت «حکمروایی شهری» است.

🔻این مصاحبه با اندکی تغییر در رزونامه شرق در تاریخ ۲۵اسفندماه ۱۳۹۹ چاپ شده‌است؛ برای مطالعه روی پیوند زیر کلیک کنید

📎https://vrgl.ir/Mmfvn

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
2024/09/30 17:24:03
Back to Top
HTML Embed Code: