Telegram Web Link
💢حساب توییترام تعلیق شده‌است

🖌عباس آخوندی، ۷آذرماه۱۳۹۹

🔸دقیقا دو هفته پیش بود که حسابم در شبکه توییتر تعلیق شد. گروهی در اینستاگرام مدعی‌اند که این نتیجه کار گروهی آنان است. نمی‌دانم تا چه حد این ادعا درست است. ولی، این واقعیت دارد که در تلاشند تا جایی که می‌توانند صداها را خاموش کنند و فضای تک‌صدایی و انحصار را حاکم سازند. با این‌کار، با تصوّر زورورزانه‎ای که از خود دارند، باور دارند که موفّق شده‌اند محدودیتی در یک شبکه اجتماعی برای دیگران ایجاد کنند. همان روز که پیام تعلیق را بر صفحه حساب توییتری‌ام دیدم، دلم به حال آمر و مأمور آن گروه سوخت. حالِ آمران گروهی که حقیرانه فکر می‌کنند با بستن حساب توییتر یک شخص می‌توانند صدای او را خفه کنند و مأمورانی که این‌گونه خود را ارزان می‌فروشند و تمام ارزش‌شان یک خبردهی (ریپورت) دروغ است، جای رقّت و رحم‌آوری دارد. همین دهه اخیر به ما نشان داده‌است که حقیران و شب‌پرستانی که راهکار را در خاموش کردن صدای دیگران و گسترش تاریکی دیدند، هیچ‌گاه موفق نشده و در نهایت روشنایی بر ظلمت‌ غلبه کرده است. ‌چنان‌که خدای تعالی می‌فرماید:

يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ (الصف: 8)
مى‏ خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند و حال آنكه خدا گر چه كافران را ناخوش افتد نور خود را كامل خواهد گردانيد (۸)

و چه خوش گفت حافظ:
از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر
یادگاری که در این گنبد دورا بماند

🔸شاهنامه فردوسی سراسر حکایت‌گر نبرد تاریکی و روشنایی است. من که درپی بازخوانی ایده‌ی ایران و جانبدار عشق و روشنایی هستم، بر این فرومایگان دل می‌سوزانم و با همراهی آزادمردان و زنان ایران از نبرد با تاریکی هراسی ندارم؛ باشد که روبه‌صفتان هرآنچه می‌خواهند بکنند و روزهایی چند از این کرده‌ی خود خشنود باشند و در حساب اینستاگرامی خود رقص و پایکوبی به‌راه اندازند. گویی پیش از این به دوستان خود وعده خاموش کردن این چراغ را داده‌بوده‌اند و اینک که به ظاهر موفق شده‌اند از آن با عنوان "وعده صادق" یاد می‌کنند.

🔸جهت اطلاع هموطنان عرض می‌کنم که من رسما به توییتر اعتراض کرده‌ام و منتظر رسیدگی هستم. البته این ضعف یک ساختار شبکه اجتماعی می‎تواند باشد که به صرف خبردهی (ریپورت) هماهنگ گروهی علیه هر شخص، بدون آن که حتی یکی از مقرّراتش نقض شده باشد، امکان تعلیق حساب کاربری را فراهم می‎کند. به‌هرروی، دوستانی که هواخواه آزادی هستند، می‌توانند در برابر چنین مواردی، زبان به اعتراض در همان شبکه بگشایند و این کار را نکوهش کنند. خوشبختانه، در دنیای جدید هزاران راه برای انتشار اندیشه وجود دارد و بسته و بازشدن یک حساب در یک شبکه تأثیری ندارد.

🔸همچنان باید امیدوار باشیم که روزی که به‌جای تلاش برای حذف یکدیگر، با هم سخن بگوییم و به گفته قران پیرو نیکوترین سخن‌ها باشیم، از راه برسد.

◾️پایان

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️شهادت دکترمحسن فخری زاده رییس محترم سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطر هر مسلمان و ایرانی آزاده و میهن‌دوستی را آزرد و نمی‌توان از کنار آن گذشت.

در همین مدتی که از شهادت آن عزیز می‌گذرد کمتر سیاستمداری در جهان است که انگشت اتهام را به سمت و سوی اسرائیل و عوامل منافق آن نشانه نرفته باشد. این اقدام تروریسم دولتی را باید با صدای بلند محکوم کرد و صفوف ملت ایران را از هر رخنه‌ای مصون داشت و کاستی‌های امنیتی را از یاد نبرد.

به سهم خود، شهادت این عزیز را به ملت بزرگ ایران و هم‌چنین به خانواده محترم آن شهید، همکار عزیزم امیر حاتمی وزیر محترم دفاع و سایر همکاران و دوستداران وی تسلیت می‌گویم. خدای تعالی او را غریق رحمت واسعه خود کند.

🖊عباس آخوندی - ۸ آذر ۹۹

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️برای برادرم شهیدی

🖋عباس آخوندی، ۹آذرماه۱۳۹۹

برادرم حجه‌الاسلام و المسلمین آقای سید محمدعلی شهیدی به سوی حضرت باری کوچ کرد. ‌می‌توانم تصور کنم که خدای رحمان که در نخستین وصف، خود را با رحمانیت مطلق به آفریدگان خود معرفی می‌کند او را هم‌چون سایر بندگان خوبِ خود و به پاس مهربانی و نیکی او با دیگران، با آغوش باز می‌پذیرد و در دریای مهر خود غوطه‌ور خواهد ساخت و به حضور جدش رسول الله، مادرش فاطمه زهرا و امامان همام و بندگان خوب خود بار خواهد داد.

بردارم، سید عزیز! از امروز درهای تازه‌ای به روی تو گشوده خواهد شد که بتوانی زیبایی و جمال خدا را با جلوه‌هایی تازه ببینی. از امروز چشمان زیبای تو یارای شکافتن پرده‌های نور و دیدن کانِ بزرگی، عظمت و قدس خدایی را خواهد یافت. بی‌گمان بهجت حاصل از دیدن نور خدایی وصف ناپذیر است. امید که به سوی غفران و رضوان خدایی بشتابی و مشمول فضل و رحمت او قرار بگیری و ما را از دعای نیک در بارگاه الهی فراموش نکنی.

و آنک مردن پیش او شد فتح باب
سارعوا آید مر او را در خطاب

بیش از ۳۹ سال است که از خویشی سببی‌ام با ایشان می‌گذرد. در این مدت حتی یک بار کوچک‌ترین کدورتی میان ما حاصل نشد و زخم زبانی از او نشنیدم. لیک تا آنجا که به یاد دارم همواره او را با لبانی خندان و چهره‌ای بشاش دیده‌ام. در هیچ برنامه خانوادگی چه غم و چه شادی نبود که او حضور بیابد و برای همگان نیکخواهی نکند. چقدر دوست داشت که در شادی‌های خود دیگران را مشارکت دهد و تا چه حد آمادگی داشت که در غم‌ها، غم‌خوارانه در کنار غمگساران قرار گیرد. رابطه‌اش بی‌تکلف و آسان بود. روز چهارشنبه ۴ تیرماه ظهر دلم هوای وی را کرد. به خانه‌اش زنگ زدم. خانمش تلفن را برداشت. گفتم که ظهر ناهار می‌آیم پیش شما. به خانم خودم هم خبر دادم. گفت من قرار دارم یک روز دیگر برویم. گفتم: نه. من امروز می‌خواهم بروم. اگر تو نمی‌توانی تو یک روز دیگر برو. ولی، او هم آمد. سر میز ناهار، هم‌چون گذشته مهربانانه مراقب پذیرایی شدن ما بود. ولی، گردش چشمان و نگاهش به من می‌گفت این آخرین دیدار است. نا نداشت و به‌شدت خسته بود. دل از دنیا کنده و منتظر یک اتفاق تازه بود. از این رو عجله نکردم و بیشتر نزد او نشستم. و همین‌طور هم شد. شب خبر شدم که کسالتش شدت یافته و او را به بیمارستان خواهند برد. فردایش پزشکان تصمیم به عمل جراحی او گرفتند. لیکن شوربختانه، پس از آن هیچ‌گاه سلامتی‌اش را باز نیافت تا امروز که به دیدار معبود شتافت. و زندگانی دیگرش را آغاز نمود.
مهربانی، بردباری و آرامش او زبانزد تمام کسانی است که با او آشنایی داشته‌اند. او رسمِ رفاقت را در حقِّ دوستانش به‌کمال ادا می‌کرد. وزیران و اعضای هیات دولت گواهی می‌دهند که او هیچ‌گاه در دولت تلخی نکرد مگر در نادر زمان‌هایی که در تامین مالی هزینه‌های بنیاد شهید، در جهت خدمت به خانواده‌ی شهیدان بزرگوار و جانبازان عزیز سماجت می‌کرد و با مانع کمبود منابع روبه‌رو می‌شد. از این‌که افتخار خدمت به خانواده معزز شهیدان و جانبازان را یافته است، خشنود بود و سنت بازدید دوره‌ای رییس جمهور از خانواده‌ی شهیدان را با همراهی شخص ایشان بنیان نهاد. پس از هر دیداری احساس خاکساری همراه با رضایت وجدانی و شعفِ روحانی را در گفتار و چهره او می‌دیدم. خدایش رحمت کناد.

افزون بر اینها او بیش از چهل سال در مسجد انبیا واقع در خیابان ششم نیروی هوایی اقامه نماز می‌کرد. مردم‌داری او و توجه خاص اش به تک‌تک نمازگزاران و اهالی محل کم‌نظیر بود. او مصداق واقعی یک روحانی مردمی بود که پس از کسب مقام‌های دنیایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کمیته انقلاب اسلامی، نمایندگی امام در شهربانی جمهوری اسلامی، نمایندگی رهبری و ریاست سازمان عقیدتی سیاسی نیروی هوایی، معاونت وزارت سپاه، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، معاونت وزارت امور خارجه، بازرسی ریاست جمهوری و نمایندگی ولی فقیه و ریاست بنیاد شهید هیچ‌گاه امامت جماعت در مسجد محل را رها نکرد و در کنار نمازگزاران عزیز، غم‌خوار و نیک‌خواه آنان باقی ماند و در دل و ذهن آنان از خود خاطره‌ای نیکو به‌جای گذاشت. هم‌چنان‌که همین ارتباط را با حسینیّه محلّاتی‌های مقیم تهران حفظ نمود.

به هرروی، اینک او را از دست داده‌ایم و به همراه اعضای خانواده در سوگ او نشسته‌ایم. ولی، این راهی است که همگان باید بپیماییم و آماده مرگ و یا زندگی تازه باشیم.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢حکمروایی بحران کرونا و پینگ‌پنگ سیاسی درون حاکمیت

🔸حکمروایی بحران بیش از هر چیز نیازمند مشاهده و پذیرش واقعیت خارجی و دسترسی کامل به اطلاعات است. به‌ویژه در بحران‌های که ناشی از یک پدیده نو تجربه نشده‌است. در بحران‌هایی که جنبه اجتماعی پیدا می‌کنند نحوه مراوده با مردم و جلب اعتماد آنان نیز بسیار مهم است. بحران به‌خودی‌خود جامعه را در وضعیت التهاب و عصبانیت قرار می‌دهد. بنابراین، اولین و کوچکترین اشتباه می‌تواند دوگانه مدیریت بحران/ جامعه بدگمان را موجب شود. از این رو، نظام حکمروایی بحران افزون بر ضرورت دسترسی کامل به اطلاع و نظام اطلاع‌رسانی درست و صادقانه و صمیمانه، باید یکپارچه و بدون شکست درونی باشد تا امکان انسجام درونی تصمیم‌ها و هم‌راستایی آن‌ها را فراهم آورد. حکمروایی بحران باید ظرفیت دانشی و اطلاعاتی و اختیارات قانونی لازم برای تصمیم‌گیری، تعیین و برآورد زیان و نحوه‌ی جبران آن و امکان تنفیذ و اعمال قدرت در اجرای تصمیم‌های خود را داشته باشد.


🔸در این گفتگو نشان خواهیم داد که چگونه پینگ‌پنگ سیاسی در درون نهادهای حاکمیت در ایران امکان حکمروایی بحران ناشی از کرونا را با چالش‌های جدی مواجه ساخته است و در باره بخش‌های عمده‌ای از جنبه‌های بحران چون حفاظت از بنگاه‌ها و حمایت از خانوارها هنوز تصمیم موثر و قابل قبولی اتخاذ نشده‌است. در حال حاضر هزینه‌های تصمیم‌های ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت ناعادلانه به جامعه توزیع شده‌است. در نتیجه آن‌که عده‌ای بخش عمده‌ای از هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند مانند کارگرانی که فاقد هرگونه تامین اجتماعی هستند و اکثریت اصنافی که در پوشش حفاظت از بنگاه‌ها قرار نمی‌گیرند در برابر کسانی که تعطیلی کسب‌وکارهای آنان دست‌ِکم درآمدهای پایه‌ی ‌انها را آسیب نمی‌زند و باز در برابر کسانی که کسب‌وکارشان در روزهای کرونایی رونق هم پیدا می‌کنند.


🔻برای مطالعه گفتگو با تجارت فردا روی پیوند زیر کلیک کنید


📑 https://vrgl.ir/mEOHp

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️سپاس

دوستان، همکاران، خواهران و برادران عزیز، جامعه بزرگوار و معزز خانواده شهیدان، جانبازان و ایثارگران، شخصیت‌های گرامی از دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه‌قضائیه، بنیاد شهید و ایثارگران، استادان بزرگوار روحانی و دانشگاهی در طول این هفته از سرِ مهر خانواده‌ی محترم مرحوم حجه‌الاسلام و المسلمین سید محمد علی شهیدی و اینجانب را در جریان درگذشت آن عزیز مورد لطف و عنایت قرار دادند.

در راس آنان مقام معظم رهبری دام ظله العالی، ریاست محترم جمهور و معاون اول محترم، رییس جمهور اسبق حضرت حجه الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی، رییس محترم مجلس شورای اسلامی، رییس محترم قوه‌ی قضائیه، مراجع عظام تقلید که سایه‌شان گسترده باد از جمله حضرت آیت الله العظمی سید جواد علوی بروجردی و جناب حجه الاسلام و المسلمین سید جواد شهرستانی مسوول محترم دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی در قم، معاون محترم رییس جمهور و رییس، معاونان، مدیران کل ستادی و استانی و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به آن، معاونان محترم رییس جمهور و وزیران عزیز و معاونان ایشان، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، شهردار محترم تهران و معاونان ایشان و هم‌چنین اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران، مسوولان پیشین، نمازگزاران مسجد الانبیا و دیگر عزیزان ما را مورد مهر و عطوفت خود قرار دادند. اینک، به حکم ادب وظیفه‌ی خود می‌دانم که فروتنانه از همگان بابت اظهار لطف و مهر بی‌کران‌شان سپاس بگویم.

یار سفر کرده ما روزگاری را با مجاهدت، تلاش و جدیت و با خوشرویی به نشر معارف اسلامی و خدمت به مردم گذراند و در نهایت به دیدار حضرت حق شتافت. روحش شاد و رضوان الهی شامل حالش باد. به هر روی، این راهی است که همگان باید بپیماییم. چه بهتر که با خشنودی حضرت باری و نیکنامی همراه باشد.

🖋عباس آخوندی - ۱۲ آذر ۹۹

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢راهی به جز آزادی نیست
فیلم دیدن با عباس آخوندی: جوکر

🔸میلاد تماس گرفت و پیشنهاد دیدن مشترک فیلم جوکر و بحث پیرامون آن را داد. گفتم: حرفی ندارم ولی من منتقد حرفه‌ای نیستم و تنها یک جهانگرد در دنیای فیلم و سینما هستم. هر چند این صنعت را دوست دارم و تا حدی فیلم‌ها و سریال‌های جذاب و جریان‌های سینمایی را دنبال می‌کنم. میلاد هم مشهدی زبلی بود که آخر کار گفت‌وگو را به سمت بحث پیرامون مسائل روز و ایده‌ی ایران کشاند. و مطلب طولانی شد. این هم روایت میلاد از گفت‌وگومان.

میلاد حسینی
وقتی آرتور در شهرِ شلوغ از کنار زباله‌ها رد می‌شود، عباس آخوندی به مانیتورِ بزرگ اشاره می‌کند و می‌گوید «چرا شهر به‌هم ریخته و آشفته است؟ چرا همه چیزِ ساختمان‌ها خراب است و چرا در محلِ کار به او اسلحه دادند؟ اصلاً چرا دختر همسایه در آسانسور با دست علامت شلیک به سر نشان می‌دهد؟» سوالاتِ متعددِ وزیرِ سابق راه و شهرسازی ادامه دارد و با دقت درباره جزئیاتِ فیلم حرف می‌زند. بعد از پایانِ فیلم هم که گفت‌وگوی‌مان آغاز شد بارها به صحنه‌های مختلفِ فیلم ارجاع می‌داد.
برای دیدنِ جوکر با دکتر عباس آخوندی به دانشکده مطالعاتِ جهان دانشگاه تهران رفتم. تصویرِ امروزِ او نه یک سیاستمدار با عقاید لیبرال، بلکه استادی در دفتری کوچک در ساختمانِ بدقواره دانشکده است. همراه با او سالنی مناسب پیدا کردیم تا در ابعادی بزرگ بتوانیم فیلم را ببینیم. حالا مردی آرام و خوش‌برخورد مقابلم بود که گز تعارف می‌کرد و با همان اولین خنده‌های آرتور با پوزخند گفت «کارم از گریه گذشته‌ست، از آن می‌خندم.» سیاستمدار لیبرال پیش از آغاز فیلم و وقتی وضعیت پخش را چک می‌کردم، از رنگ‌بندی‌های جذاب فیلم حرف می‌زند و بارها حینِ دیدنِ فیلم در دفترچه‌اش چیزهایی می‌نوشت و تمام مدت تا پایان فیلم، با دقت نگاهش رو به تصویر بود. وقتی فیلم تمام‌شد و گفت‌وگوی ما آغاز شد، دفترچه‌اش را بسته بود و دست به سینه برداشت‌اش از فیلم را ارائه می‌داد. عباس آخوندی فیلم جوکر را روایتی علیه نظم موجود می‌داند که همه چیز را زیرِ سوال می‌برد. از آدم‌ها و شهر گرفته تا دانشگاه و شهرداری که می‌خواهد با گربه‌ها به جنگِ موش‌های شهر برود. او این روزها تلاش می‌کند هم‌چون یک جهانگرد وارد دنیای هنر و سینما شود و جهانی نو را مشاهده کند. آنچه در ادامه می‌خوانید، گفت‌وگویی است که بلافاصله پس از پایانِ دیدنِ مشترک جوکر با عباس آخوندی داشتم. حرف‌زدنی که از فیلم شروع‌شد و با فیلم پیش‌رفت، اما در نهایت به وضعیتِ امروز و ایده‌ی ایران رسید.

🔻برای
مطالعه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:
📄https://vrgl.ir/Wuwqo

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢آغاز به‌کار مجدد حساب توییتر ام.
به‌نام خدا از نو آغاز می‌کنیم.

🔸در پی ایده‌ی ایران هستم. ایده‌ای که متضمن توسعه، بالندگی و امنیت برای همه ایرانیان باشد، پیوند ملت‌های حوزه‌ی تمدنی ایران را تحکیم بخشد و صلح پایدار را در منطقه مستقر سازد.

🔻آدرس جدید توییتری‌ام به شرح زیر است:
https://twitter.com/AkhoundiAbbas?s=09
عباس آخوندی
💢این تذهبون؟ سه پیشنهاد به رییس جمهور 🖌عباس آخوندی، آذرماه۱۳۹۹ 🔸گزارش عملکرد شش ماهه تجارت خارجی در سال جاری نشان دهنده ۳۴درصد کاهش صادرات و تراز پرداخت‌های منفی ۳.۲۱۷میلیارد دلاری است. این در حالی است که به گزارش سازمان تجارت کشور، تجارت ایران در سال…
💢طرح بی‌مسمّای لغو تحریم‌ها

‏در برابر تصویب طرح بی‌مسمّای اقدام راهبردی لغو ‎تحریم‌ها در ‎مجلس باید گفت: به کجا چنین شتابان؟ با ‎منافع ملی ایران چه می‌کنید؟ این چه بازی با روح و روان ‎ملت است؟ تحمیل اراده‌ی ‎#اقلیت تا چه حد؟آیا هیچ آگاهی از شرایط ‎اقتصاد ایران و سختی ‎معیشت مردم دارید؟
https://twitter.com/AkhoundiAbbas/status/1335091166295990274?s=19

@AbbasAkhoundi
💢جهان پساکرونا، ایران پساکرونا
واکسیناسیون کرونا (۱)

🖌عباس آخوندی،آذرماه۱۳۹۹

🔸پدیده کرونا امری جهانی و بدون مرز است، جان مردمان جهان را به مخاطره انداخته، مقابله با آن نیز در همکاری جهانیان با یکدیگر حاصل می‌شود. بنابراین، سیاست مقابله با کرونا در همکاری بین‌المللی تنظیم می¬شود. زمانی¬که دستاوردهای خود را در اختیار جهانیان قرار دهیم و از دستاوردهای جهان بی‌دریغ به سود مردممان بهره گیریم. افزون بر این باید بدانیم که برآورد می‌شود دستِ‌کم این پدیده تا دو سال دیگر با شدت و ضعف متفاوت و بسته به تدبیر کشورهای گوناگون، در جهان جان‌سختی می‌کند. بنابراین، برنامه‌های مقابله پزشکی و اجتماعی و اقتصادی با آن باید فراتر از اقدام‌های فوری و آنی باشد. ‌

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://vrgl.ir/CQzjr

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢به مناسبت روز دانشجو، گفتگوی زنده با موضوع عدالت و آزادی

🔸سه شنبه ۱۸ آذر ۹۹

🔻پخش زنده در اینستاگرام انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی یزد و اینستاگرام اینجانب

https://instagram.com/dr.abbasakhoundi

https://instagram.com/anjomaneslami

@AbbasAkhoundi
💢عدالت به مثابه آزادی

🔸نکته کانونی بحث من این است که عدالت و آزادی دو وجه یک حقیقت هستند و امکان تفکیک آن دو از یکدیگر و یا اولویت بخشیدن یکی بر دیگری وجود ندارد. عدالت همان آزادی است و آزادی همان عدالت است. آنان‌که به نام عدالت و یا مشتقات آن هم‌چون عدالت اجتماعی و یا عدالت توزیعی در پی محدود کردن آزادی هستند چه با پرچم مارکسیسم و یا سوسیالیسم و یا این روزها پرچم برخی نواصولگرایان وطنی، دانسته و یا ندانسته جامعه را به سمت بردگی فکری، کالایی شدن انسان‌ها و توسعه فقر هدایت می‌کنند. و آنان‌که فکر می‌کنند، آزادی بدون عدالت امکان تحقق دارد، جز سراب چیزی در پیش روی ندارند.

🔸مبحث پیش‌گفته مطلبی بود که در جمع دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی یزد در روز سه‌شنبه 18 آذرماه به مناسبت روز دانشجو عنوان کردم. تاکید داشتم که دامنه بحث، در حوزه عمومی؛ چه در ارتباط با عدالت و چه در ارتباط باآزادی است. بنابراین، حوزه خصوصی را شامل نمی‌شود. هم‌چنین بر این نکته تاکید نمودم که معیارهای ارزشی اخلاقی در حوزه خصوصی کاملا با ارزش‌های اخلاقی در حوزه‌ی عمومی متفاوت است. بنابراین، آزمون عدالت و آزادی در حوزه عمومی با معیارهای ارزش‌های اخلاقی خصوصی راهزن است و ما را به بی‌راهه هدایت می‌کند.

🔸در پایان نیز به پرسش‌های دانشجویان در باره مساله‌های روز، ایده‌ی ایران، مسکن مهر خروج از دولت و ارز 4200تومانی و چند پرسش دیگر پاسخ گفتم. اگر تمایل به دیدن ویدیوی گفت‌وگو هستید به لینک‌های زیر رجوع کنید.

📎https://www.aparat.com/v/BLxst

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢راه‌آهن خواف-هرات و ایده‌ی ایران
گزارش به مردم

🖌عباس آخوندی - آذر 99

🔸افتتاح راه‌آهن خواف-هرات توسط دو رییس جمهور ایران و افعانستان خبر بسیار خوبی بود که در 20 آذرماه 1399 انتشار یافت. برای من این راه‌آهن بسیار بیش از افتتاح یک پروژه‌ی بسیار مهم است. چرا که این گامی است در راه توسعه ارتباطات درون تمدنی ایران و متضمن توسعه مبادله بین ملت‌های شکل‌دهنده این تمدن است. تکمیل و توسعه‌ی شبکه‌های ارتباطی ایران و همسایگان اعم از راه‌آهن، جاده‌ای و هوایی و ادامه‌ی آن به گستره‌ی این حوزه‌ی تمدنی نه تنها به مثابه‌ی فراهم ساختن خط‌های تجاری مواصلاتی است، که متضمن توسعه، صلح و حفظ امنیت ایران و اقوام و ملت‌های شکل‌دهنده این تمدن است.

🔸این پروژه و پروژه میل ۷۸ به استان فراه از جمله اقدام‌هایی بود که دولت ایران در جهت کمک به بازسازی افغانستان تعهد کرده‌بود و مدتی بود که در حد پیشرفت حدود ۳۰٪ متوقف شده بودند. خوشبختانه با پی‌گیری‌های صورت گرفته در سال ۹۳ سازمان برنامه متقاعد شد که ۲۰ میلیارد تومان برای راه آهن و ۱۰ میلیارد تومان برای راه میل ۷۸ به فراه اختصاص دهد و پس از آن نیز علیرغم تنگنای بودجه و خشکسالی منابع، این پروژه از نفس نیفتاد. به هر روی، شبکه ارتباطی ایران با کشور افغانستان از سه ناحیه میلک، میل ۷۸ و شمتیغ توسعه و تکمیل می‌شود و بر بهبود اقتصاد خراسان جنوبی اثر فوری و مستقیم دارد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📑https://vrgl.ir/IykKP

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢جهان پساکرونا، ایران پساکرونا
تامین واکسن کرونا (۲)

🖌عباس آخوندی - ۲۳ آذر ۹۹

🔸واکسیناسیون کرونا در برخی کشورها آغاز شده‌است و به تدریج بر تعداد آن‌ها افزوده خواهد شد. قاعدتا متخصصان بهداشت و درمان و هم‌چنین اندیشه‌وران همه‌گیر شناسی با مطالعات بالینی، آمارگیری‌های متعدد و با استفاده از روش‌های علمی کارکرد و میزان مؤثربودن این واکسن و سایر واکسن‌هایی که به بازار می‌آیند، در برابر این ویروس را اندازه‌گیری می‌کنند. هم‌چنین متخصصان همه‌گیرشناسی کارایی نحوه‌ی سازماندهی فرایندهای واکسیناسیون، تامین واکسن و لجستیک کار را خواهند سنجید و گزارش‌هایی را انتشار خواهند داد. به هر روی، جهان با پدیداری نو روبه‌رو است و متخصصان گام به گام در جهت شناخت واقعیت این پدیده و اثرگذاری آن بر بدن انسان‌ها و زندگی فردی و جمعی آنان و هم‌چنین اثر آن بر ساختار اقتصادی و اجتماعی بشری اقدام خواهند نمود و مرحله به مرحله خود را اصلاح خواهند نمود. از جمله شرایط نگهداری این واکسن در وضعیت فعلی بسیار دشوار است؛ دمای منهای 70درجه. احتمالا در آینده یافته‌های مناسبت‌تری کشف خواهند شد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید

📄https://vrgl.ir/3IiHT

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢کریدورهای حمل و نقلی و ایده‌ی ایران

🖌عباس آخوندی - ۲۶ آذرماه ۹۹

🔸روز حمل‌ونقل را به تمام همکاران و فعالان حمل‌ونقلی تبریک می‌‌گویم. کرونا روزگار را بر این صنف بسیار سخت کرده‌است. با این وجود، توجه به ظرفیت زیرساخت‌ها، بنگاه‌های حمل‌ونقلی و فعالان این بخش، این نوید را به ما می‌دهد که روزگار تغییر خواهد کرد. مهم این است که دولت با حمایت‌های مؤثر خود از فروپاشی این بخش در تنگنای کرونا حفاظت کند و دیگر آن‌که با سیاست‌گذاری‌های درست مانع‌های حرکتی را از سر راه کریدورهای ایران بردارد. ایده‌ی‌ایران یعنی حرکت بی‌مانع انسان‌ها، کالاها و حتی نمادها و اندیشه‌ها از دل ایران، و آسمان و کرانه‌های ایران به سراسر جهان. با این کار می‌توان صدها هزار فرصت شغلی را حفظ و یا توسعه داد.

🔸فرصت را غنیمت شمرده، این روز را به فعالان این بخش، هم‌چنین رانندگان وسایط نقلیه بار و مسافر و همکاران آنان، لکوموتیورانان، نیروهای پشتیبانی فنی و خدمه قطارها، خلبانان و کروهای پرواز و عوامل فنی و کاپیتان‌های کشتی‌‌ها و لنج‌های باری و مسافری و خدمه فنی و خدماتی آن‌ها تبریک می‌گویم و برایشان آرزوی توفیق و سلامتی دارم.

🔻در این گفتگو مروری به کریدورهای عبوری از ایران، مانع‌های موجود و ایده‌ی ایران داشته‌ام.

https://www.aparat.com/v/VGINj

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi
◾️در سوگ دانشی‌مرد مهندسی دکتر مجید صادق‌آذر

روزگار است و خزان مردان بزرگ و حسرتی که بر دل‌های ما می‌ماند. استاد دکتر مجید صادق‌آذر پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت. خبر درگذشت او برای من به عنوان دانشجوی آن مرد بزرگ سخت تأثرآور بود. او نه تنها یک استاد برجسته در رشته‌ی سازه‌های فولادی بود که معلمی بود که با عشق تدریس می‌کرد. هنوز چهره‌ی خندان، لبخندهای صمیمانه و برآمده از مهر و محبت، لهجه شیرین آذری، و ارتباط دوسویه‌ای که با تک‌تک دانشجویان برقرار می‌کرد از یادم نرفته است. ما دانشجویان او صمیمانه او را دوست داشتیم و برایش از درگاه حضرت باری رضا و رضوان و برای خانواده گرامی او شکیب و پاداش نیک مسالت داریم.

شادروان دکتر مجید صادق‌آذر استاد برجسته دانشکده فنی در رشته راه‌وساختمان و چهره ماندگار مهندسی سازه ایران بود. او را "پدر سازه‌های فولادی ایران" می‌نامیدند و به سبب پیشرو بودن در طراحی سازه‌های ویژه از جمله مشارکت در طراحی بخش سازه‌ای ریاکتورهای نیروگاه هسته‌ای بوشهر پس از رفتن آلمان‌ها و سایر بزرگ پروژه‌های ملی، از سوی کانون به عنوان عضو برگزیده خانواده فنی معرفی شد.

استاد ما متولد سال ۱۳۲۴ در تبریز و مهندس راه و ساختمان و دکتری سازه از آلمان بود. او عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران، و عضو فرهنگستان علوم و انجمن‌های علمی بود و بیش از 40 سال به طور مستمر در این دانشکده تدریس کرد و دانشجویان بسیاری را پرورش داد. دکتر صادق‌آذر در سال ۱۹۷۶م برنده‌ی لوح علمی بروخر پلاکت (BROCHER PLAKETTE) از دانشگاه آخن آلمان، برنده کتاب برگزیده سال 1385، لوح تقدیر طرح برگزیده اولین جشواره مهندسی ساختمان و لوح‌ها و جوایز دیگری از جشنواره‌های علمی شده بود. دکتر صادق‌آذر مسئول راه‌اندازی دوره دکتری در دانشکده فنی بود و در تدوین آیین‌نامه‌های مختلف در بخش پل‌سازی و سازه‌های فولادی و صنعتی مشارکت داشت.

فقدان او را ابتدا به خانواده‌ی محترم آن بزرگ و سپس به استادان محترم دانشکده فنی، دانشجویان استاد، همکاران و اهالی حرفه مهندسی سازه و پل، خانواده بزرگ فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران و همه دوستداران او تسلیت می‌گویم.
روحش شاد و یادش گرامی باد.

🖋عباس آخوندی، ۲۸آذرماه۱۳۹۹
 
@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢حکمرانی بر اقتصاد:
انکار واقعیت، حرکت برخلاف نظریه

🔻در مصاحبه با روزنامه جهان صنعت

🔸شما در طول سال های گذشته ایده هایی را در حوزه توسعه مطرح کردید. عمده این نظرات در مورد برقراری نظم بازار آزاد، حاکمیت قانون و ایده ایران است. اما برای من مشخص نیست که شما چطور با تناقض‌های درون حاکمیت ایران کنار آمدید. همانطور که می دانید ما در کشور انبوهی از نهادهای تعزیراتی مانند سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان را داریم؛ سازمان هایی که از صبح تا شب در حال قیمت‌گذاری روی کالاها هستند. اساساً علت تشکیل سازمان برنامه این بود که سیستم به هدایت اقتصاد معتقد بود. از طرف دیگر شما با گروه ها و جریان های شبه روشنفکری مواجه هستید که مخالفت با این نوع تفکرات و نئولیبرالیسم به فصل مشترک آنها تبدیل شده است. می دانید که بخش عمده‌ای از این جریانات دارای اقتدار سیاسی هم هستند. گفتمان این جریان ها بر تصمیم سازی سیاسی و اقتصادی چیره شده و در ۴۰ سال اخیر دولت تسلط و تمرکز خود را بر منابع و توزیع ثروت افزایش داده است. در چنین فضایی وقتی شما صحبت از بازار آزاد می کنید چطور با این تناقض‌ها در سیستم کنار خواهید آمد؟

🔹سیاست صحنه گفت‌وگو و رقابت میان گفتمان‌هاست. قرار نیست که اگر گفتمانی غالب است مابقی گفتمان از کنار ناکارآمدی آنها به‌سادگی بگذرند و میدان را برای آنها خالی بگذارند. روش من در عالم سیاست بازگشت به ریشه‌ها و طرح مساله‌های مبنایی است. چون بر این باورم که از اگر نظامی در بنیان‌های نظری دچار ضعف و کاستی باشد، با پرداختن به ظواهر و صورت امر دردی را درمان نمی‌کند. ببینید بحث من این است که اگر شما ریشه مشکلات را خوب شناسایی نکنید و سرچشمه مشکلات را حل و فصل نکنید گرفتار انواع تناقض‌ها خواهید شد. همه بحث هایی که من می‌کنم ناشی از این است که نظام سیاست گذاری ایران واقعیت را تا این لحظه نپذیرفته است و بر فرض‌های ذهنی حکم رانده است. مثل این است که ساختمانی چهار ستون آن آسیب دیده و سقف آن در حال شکست باشد و شما به‌جای ترمیم ستون‌ها بخواهید در هر کجا سقف آسیب دیده دیرک بگذارید. با یک حرکت آن دیرک می‌شکند و شما تمام مدت باید درگیر ترمیم‌های ناکارآمد و گاهی به‌شدت دست‌وپاگیر درگیر می‌شوید. نگاه کنید چهار ستون اقتصاد سالم عبارت است از 1-رقابت منصفانه و آزاد، 2-احترام به مالکیت خصوصی، 3-حاکمیت قانون و 4-امکان اجرای قراردادها و معاهدات است. تمام این بحثی که شما در مورد تعزیرات و مسائل مختلف و نظارت می گویید از این معضل نشات می گیرد که حاکمیت قانون وجود ندارد، به مالکیت احترام گذاشته نمی شود و به اصل رقابت که اصلی‌ترین مسئله است توجه نمی شود.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📑https://vrgl.ir/scOKI

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یلدا و خاطره های شیرین آن.
یلدای کرونایی نیز خاطره خواهد شد

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢جهان پساکرونا، ایران پساکرونا
یلدای کرونایی: حکمروایی و مسئولیت(۳)

✍️عباس آخوندی، ۳۰آذرماه۱۳۹۹

🔸آیین‌های ملی از جمله یلدا که طی فرایندهای تاریخی شکل گرفته و داوم آورده‌اند، بر اساس یک نیاز واقعی ملی و راهی برای حفظ یکپارچگی جامعه‌های انسانی بوده و هستند. هرچند در فضای تعقلی محض، شاید امکان دلیل آوردن برای چرایی آنها، چگونگی شکل‌گرفتن‌شان و آدابی که با آنها تعریف می‌شوند وجود نداشته باشد، ولی، از حیث کارکردی، آثار واقعی دارند. آیین‌ها همواره رازآلود هستند و بسته به تجربیات اقوام، جامعه‌ها و ملت‌های مختلف شکل‌ها مختلفی دارند. ازاین‌رو، همواره آیین‌ها همیشه تعلق به اقوام و جاهای خاصی دارند؛ کریسمس به جهان مسیحی و نوروز و یلدا به حوزه‌ی تمدنی ایران و بیش از ۴۰۰میلیون نفر در سراسر گیتی آن‌ها را عزیز می‌شمارند و مشابه چنین تعلق خاطری را در سایر تمدنها می‌توان دید.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📎https://vrgl.ir/YYq8N

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢جناب میرسلیم

🔸امروز دیدم که در توییت‌تان گفته‌اید که "ما در مجمع برای حفظ کیان دولت دلائل مخالفت خود را با فاتف (FATF#) علنی نکردیم". خدمتتان عرض می‌کنم که قانون یعنی اراده‌ی عمومی ملت که توسط مجلس و یا مجمع تنها رسمیت و قطعیت می‌یابد. لطفا هیچ ملاحظه کیان دولت را نکنید و به مردم توضیح دهید. قانون چیزی نیست که دلایل آن را از مردم با ملاحظاتی پوشیده دارد.

🔸قانون یعنی رفتار قاعده‌مند و تکرارپذیر مردم که نه با اراده شما در مجمع شکل می‌گیرد و نه با رفت‌وآمد مجلسیان عوض می‌شود. شما دلیل‌هایتان را اعلام کنید، آن‌گاه ببینید آیا مردم با شما همراه خواهند شد و یا تصمیم شما را تحمیل اراده اقلیت بر خود می‌دانند؟ این چه قانونی است که نمی‌توانید در باره آن به مردم توضیح دهید و مردم را همراه خود کنید؟ شما خوب می‌دانید که مداخله مجمع در فرایند قانون‌گذاری مبنای قانون اساسی ندارد، این اقدام در چهل ساله پس از انقلاب فاقد سابقه است و شما فراتر از قانون اساسی ورود کرده‌اید. بهتر آن است که به تعهد و قرارداد اجتماعی‌تان به مردم که همان قانون اساسی است وفا کنید و بیش از این بی‌راهه نروید.


🔻برادر عزیز

🔹راه ایستادگی در برابر تحریم‌های سبعانه، بستن درهای کشور و ایجاد مانع بر سر راهِ تجارت نیست. این کار هم مردم را فقیر می‌کند و هم سلامت‌شان را در تامین واکسن کرونا و داروهای حیاتی تهدید می‌کند. ایران چهار راه جهان است. ما باید این چهار راه را با قوت، نظم و قواعد بین المللی اداره کنیم و باز نگاه داریم. ایجاد مانع در این چهار راه تنها ما را ضعیف می‌کند. دیگران این چهار راه دور خواهند زد.

🖌عباس آخوندی - ۲ دی ۹۹

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
2024/09/30 23:30:52
Back to Top
HTML Embed Code: