Telegram Web Link
💢تبعیض، سیاست‌های ابلاغی و طرح اصلاحی قانون انتخابات ریاست جمهوری
🖌عباس آخوندی، دی‌ماه 1399

🔸طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس در دست بررسی است، آشکارا مشحون از تبعیض‌های ناروا میان شهروندان و موجب سلب حق از انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان است. ازاین‌رو، مغایر مدلول قانون اساسی است. و هم‌چنین آشکارا با سیاست‌های ابلاغی رهبری در باره انتخابات مغایرت دارد. اکنون پرسش این است که چرا چنین طرحی در دستور کار قرار می‌گیرد تا اعصاب و روان ملّتی را آزار دهد و زمان ارزشمند مجلسیان، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت را که در این روزگاران سخت باید در اندیشه گره‌گشایی از کار ملّت باشند به چنین امر ناسنجیده‌ای مشغول می‌سازد. البته این طرح سنجه‌ای است برای آزمون میزان بی‌طرفی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت.

🔹هیچ چیز همانند تبعیض جان و روان ملّتی را آزار نمی‌دهد. این طرح از شدّت ضعف در نگارش و خامی در محتوی موجب وهن مجلس و ریشخند بسیاری است. لیکن فراتر از این، رسمیّت‌بخشیدن به تبعیض میان شهروندان بخش جان‌فرسای آن است. همه می‌دانیم که برتری بخشیدن گروهی بر گروه دیگر، سلب حق و محدودسازی آزادی‌های مشروع و مصرّح در قانون اساسی، تنها بر اساس معیارهای سلیقه‌ای موجب خشم و نفرت در میان مردم می‌گردد. این در حالی است که در اصل نهم قانون اساسی به صراحت آمده‌است که "هيچ‏ مقامي‏ حق‏ ندارد به‏ نام‏ حفظ استقلال‏ و تماميّت‏ ارضي‏ کشور آزادي‌هاي‏ مشروع‏ را، هر چند با وضع قوانين‏ و مقررات‏، سلب‏ کند". این اصل آشکارا می‌گوید که حتی به نام استقلال نمی‌توان آزادی‌های ملّت را سلب کرد. تمام مفاد این طرح مبتنی بر انواع سلب آزادی از انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان ‌است. هم‌چنین مغایرت این طرح با اصول نوزدهم، بیستم و سایر اصول فصل سوم قانون اساسی بسیار آشکار است. اصل بیستم به صراحت می‌گوید که همه شهروندان «در حمایت قانون قرار دارند و از همه‏ حقوق‏ انساني‏، سياسي‏، اقتصادي‏، اجتماعي‏ و فرهنگي‏ با رعايت‏ موازين‏ اسلام‏ برخوردارند». شگفت است که هیات رییسه مجلس چنین طرحی را که آشکارا با قانون اساسی مغایرت دارد را بر خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس در دستور کار مجلس قرار داده‌است. افزون‌براین، کنار گذاشتن لایحه دولت و اولویّت بخشیدن به طرح نیز موضوعی مغایر آیین‌نامه داخلی مجلس است.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:
📑https://vrgl.ir/VGEHl

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تبعیض، سیاست‌های ابلاغی و طرح اصلاحی قانون انتخابات ریاست جمهوری

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
عباس آخوندی
💢تبعیض، سیاست‌های ابلاغی و طرح اصلاحی قانون انتخابات ریاست جمهوری 🖌عباس آخوندی، دی‌ماه 1399 🔸طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس در دست بررسی است، آشکارا مشحون از تبعیض‌های ناروا میان شهروندان و موجب سلب حق از انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان…
آقای رییس مجلس امروز مفاد یادداشت اینجانب در مغایرت مفاد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات رییس جمهوری با قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی رهبری در باره انتخابات را تکرار و آن را برای اصلاح به کمیسیون بازگشت دادند و جلسه فردا را به رسیدگی به بودجه اختصاص دادند. شگفت است که تا کنون ایشان و سایر نمایندگان از این مغایرت آشکار آگاه نبوده‌اند، تا این حد وقت مردم را گرفتند و ذهن ها را نگران کردند.

https://www.tg-me.com/AbbasAkhoundi/654

@AbbasAkhoundi
💢ایران، اف‌ای‌تی‌اف و جهانی شدن مالی

🔸فارغ از تحریم و بحث خرید واکسن _ که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته _ این سوال مطرح است که آیا تجارت خارجی (صادرات - واردات) بدون الحاق به کنوانسیون FATF ممکن است یا نه؟

🔹پاسخ روشن است که امکان‌پذیر نیست. در سایتFATF کشور ایران از فوریه ۲۰۲۰ (بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸) در لیست کشور های با ریسک بالا (High Risk) قرار گرفته است. از منظر FATF این یعنی تمام مبادلات این کشور مشکوک است مگر خلاف آن ثابت شود. مفهوم عملی این تصمیم این است که در هر مبادله‌ای با ایران، از نظر آنان، امکان پولشویی و کمک به تروریسم وجود دارد. بنابراین، هر بانکی که بخواهد مبلغی را از یک بانک ایرانی دریافت کند و یا به یک بانک ایرانی ارسال دارد، باید نسبت به موضوع معامله و دلیل انتقال پول راستی آزمایی کند. و اگر لازم باشد بررسی موشکافانه (Due diligence) نماید. پُر واضح است که در چنین شرایطی در عمل مبادلات رسمی تجار ایرانی در سطح جهانی از بین می‌رود. برای اینک یک تصویری از میزان مبادلات در سطح جهان داشته باشیم بد نیست به این آمار توجه کنیم. براساس آمار ثبت شده در سایت سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۱۹ میلادی حجم و گردش مبادلات تجاری دنیا چیزی در حدود ۴۰هزار میلیارد دلار بوده‌است. در همین سال میزان جریان سرمایه در سطح جهان چیزی بیش از ۳/۵هزارمیلیارد دلار بوده‌است. این حجم از تجارت، جریان سرمایه و سایر جریان‌های نقل‌وانتقال پول میان بانک‌های تجاری در جهان با رعایت مقررات FATF انجام می‌گیرد. توجه داشته باشیم که میزان مبادلات سالانه تجاری ایران در سال‌های اخیر چیزی در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار با کمی بالا و پایین بوده‌است. حال، در چنین محیطی گروهی در ایران می‌گویند که می‌خواهیم از کل این مقررات مستثنی باشیم. شما تصور کنید که یک تاجر ایرانی به طرف معامله خود چه توضیحی باید در باره عدم تمایل کشورش به رعایت مقررات بین المللی عدم تامین مالی ترورریسم و یا پول‌شویی باید بدهد. چرا باید بانک‌ها، تاجران و صنعتگران در جهان خود را در ریسک با کشوری قرار دهند که تمایلی به رعایت مقررات بین‌المللی عمومیت یافته ندارد. نتیجه آنکه هزینه تجارت برای یک تاجر ایرانی در برابر تاجران افغانستانی، عراقی، ترک و... بین ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر است. حال، چگونه تاجر ایرانی می‌تواند با تاجران هم‌اندازه‌ی خود رقابت کند معلوم نیست.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📑https://vrgl.ir/xFPNY

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فاتف (FATF) در بستر صنعت جهانی بانکداری

🔸خبر خوب آن‌که قرار است الحاق به کنوانسیون‌های بین‌المللی ضد پولشویی و منع تامین مالی تروریسم مجددا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار گیرد. در این ویدیو مفهوم عملی قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF، رفتار تاجران و بانک‌های جهان با طرف‌های تجاری‌شان در ایران و تصویری از اندازه مبادله های تجاری و مالی در جهان و سهم ایران از آن ارائه خواهد شد.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢نگاهی به انتخابات امریکا و بازخوانی ایده ایران

🔸وقتی به نام انقلابی گری سیاست ایران تابعی از سیاست امریکا می‌گردد. و دیگر آن‌که چگونه می‌توان با دیگر ملت‌ها منافع مشترک تعریف کرد و توسعه و صلح را در منطقه پادار ساخت. راهکار را باید در رویکرد تمدنی و در ایده ایران جستجو کرد.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢منافع مشترک منطقه ای و ایده ایران

🔻ما با پدیده‌های فراملّی روبه‌روییم و نیاز به یک منطق فراملی هستیم. باید دیگران را به رسمیت بشناسیم و مصمّم به پررنگ کردن منافع مشترک با ملت‌های دیگر باشیم. مفهوم منطقه‌های فراملی بر اساس رویکرد تمدنی و زندگی مشترک بستر تاریخی شکل‌ می‌گیرد. تمام منازعات و درگیری‌هایی که در منطقه‌مان مشاهده می‌کنیم ناشی از خلاء رهبری ایران در منطقه است. ایران باید با محور قرار دادن فهم فرملّی از تمدن ایران، رهبری بازتعریف منافع مشترک ملت‌های واقع در این حوزه تمدنی را برعهده بگیرد و به سمت شکل‌دهی یک سازوکار ماندگار منطقه‌ای به‌پیش رود.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢راه و بی‌راهه در نظام مهندسی ساختمان

در گفت و گو با «فراساخت» - گفت و گو: حامد خانجانی

🔸عباس آخوندی، وزیر سابق راه وشهرسازی و از بنیانگذاران قانون و سازمان نظام مهندسی ساختمان، منشاء انحراف در سازمان نظام مهندسی به واسطه تغییر برخی از رویه ها در این سازمان و فاصله گرفتن از اهداف و فلسفه شکل گیری آن در طول دو دهه گذشته را تشریح کرد. وی که در دوران وزارت خود در سال 95، اقدام به تصویب آیین نامه هایی به منظور مقابله با تعارض منافع در سازمان نظام مهندسی ساختمان کرد، معتقد است مسیر و ماموریت اصلی نظام مهندسی ساختمان از آنچه 25 سال قبل و در جریان تصویب قانون و ایجاد سازمان نظام مهندسی تعریف و تعیین شده بود دچار انحراف اساسی شده است. ریشه این انحراف در بروز تعارض منافع و تبدیل سازمان به مرجع توزیع کار است که هم اکنون به شکل گسترده بدنه نظام مهندسی ساختمان را در برگرفته است به طوریکه درگیر شدن منافع گروه‌های بسیاری از افراد ذی‌نفوذ در این جریان منجر به ایجاد پیچیدگی‌های بیشتر در این مسیر و سنگ‌اندازی در جریان اصلاحات می‌شود. آخوندی در این گفت‌وگو پس از بیان آنچه طی 25 سال گذشته بر جامعه مهندسی کشور اعمال اثر کرده‌است، همچنین راهکارهایی به منظور اصلاح شرایط فعلی مطرح می‌کند.
مشروح گفت و گوی فصلنامه فراساخت با وی در ادامه آمده است:

🔸شما طی سال‌های ۷۲ تا ۷۶ وزیر وقت مسکن و شهرسازی بودید و قانون نظام مهندسی در سال ۷۴ تصویب شد. لطفاً توضیحاتی از وضعیت ساخت و ساز شهری در آن سال‌ها و ضرورت تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان ارائه دهید.

🔸در آن سال‌ها ما با چند مسئله مواجه بودیم که نقطه محوری در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بود. یک سال هم بود که این قانون به صورت آزمایشی اجرا شده بود. هدف عمده مرحوم کازرونی زمانی که کار تدوین قانون را شروع کرد، این بود که بتواند هویت مهندسی و نقش مهندسان و انجمن­های مهندسی را در ایران احیا کند. با توجه به اینکه پیش از آن هم در قانون نظام معماری و ساختمانی مصوب سال ۱۳۵۲ و اصلاح‌شده‌ی سال ۱۳۵۶ تأسیس دو سازمان نظام مهندسان معمار و شهرسازی و سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات پیش‌بینی‌شده، ولی این قانون کنار گذاشته شده بود، لذا مرحوم مهندس کازرونی بیشتر به دنبال تحقق این امر بود.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://vrgl.ir/VCZF4

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢دولت مدرن، نبود دموکراسی و فساد اداری

🔸«سلامت بوروکراسی تابعی از دموکراسی است»؛ شاید این مهمترین سخن عباس آخوندی، وزیر سابق راه ‌و شهرسـازی ایران باشد. اگر بوروکراسی ابزاری برای اداره دموکراتیک کشــور باشــد، این ابزار در صحنه سیاست ایرانی از دوره مشروطه تا به امروز مسـیری پرپیچ و خم طی کرده‌است. در دوره‌های غلبه دموکراسی بر اســتبداد این ابزار ظرفیت هم‌افزایی بالایی دارد و در دورانی در وضعیت افول اســت. اما همین ظرفیت توانست در ایران بعد از انقلاب مدیریت مدیران انقلابی و کم‌تجربه را نجات دهد. به گفته آخوندی از سال 1384 صحنه سیاسـت در ایران از دموکراسی فاصله گرفته است؛ شاید در چنین شــرایطی بوروکراسـی هم ناگزیر باید فاسد می‌شد. اما اصلاح سازمان سیاسـی ایران در دسـتور کار دولت یازدهم و دوازدهم هم قرار نگرفت و دولت نتوانست ســرمایه اجتماعی خود را حفظ کند. او معتقد است از ســال 1398 به بعد دولت خود را به جریانات تندرو تسلیم کرد و در زمین بازی آنها بازی کرد. آخوندی تنها راه بازگرداندن فضیلت به بوروکراسی را در مسیر اصلاح سازمان سیاسی می‌داند که بدون آن، نمی‌توان انتظار یک نوع دیوانسـالاری کارآمد داشـت. این گفت‌وگو را بخوانید

🔻عباس آخوندی در گفت‌وگو با آینده‌نگر از مشکلات نظام بروکراسی در ایران می‌گوید
لیلا ابراهیمیان، مجله آینده‌نگر، شماره 103، دی‌ماه 1399

📑https://vrgl.ir/QGS7Q

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢مناظره جناب آقای مصباحی مقدم با اینجانب در باره FATF

🔸امروز یک مناظره زنده و واقعی با جناب آقای مصباحی مقدم در باره FATF در اکو ایران داشتم که امشب نسخه کامل آن در همین شبکه اینترنتی پخش خواهد شد. به ایشان عرض کردم که هزینه این تعلل سالانه چیزی در حدود 20 میلیارد دلار برای ملت ایران است که به جیب دلالان و کشورهای واسطه می‌رود و زمینه یک فساد گسترده را در ایران فراهم آورده است. این فقر استخوان‌سوز، تورم بالا و طولانی و بیکاری گسترده نتیجه همین نگاه ذهنی به اقتصاد و سیاست در ایران است و البته عده‌ای ذینفع آن هستند.

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
عباس آخوندی
💢مناظره جناب آقای مصباحی مقدم با اینجانب در باره FATF 🔸امروز یک مناظره زنده و واقعی با جناب آقای مصباحی مقدم در باره FATF در اکو ایران داشتم که امشب نسخه کامل آن در همین شبکه اینترنتی پخش خواهد شد. به ایشان عرض کردم که هزینه این تعلل سالانه چیزی در حدود 20…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢ویدیوی کامل مناظره جناب آقای مصباحی مقدم با اینجانب در باره FATF

🔸امروز یک مناظره زنده و واقعی با جناب آقای مصباحی مقدم در باره FATF در اکو ایران داشتم.

🔸به ایشان عرض کردم که هزینه این تعلل سالانه چیزی در حدود 20 میلیارد دلار برای ملت ایران است که به جیب دلالان و کشورهای واسطه می‌رود و زمینه یک فساد گسترده را در ایران فراهم آورده است. این فقر استخوان‌سوز، تورم بالا و طولانی و بیکاری گسترده نتیجه همین نگاه ذهنی به اقتصاد و سیاست در ایران است و البته عده‌ای ذینفع آن هستند.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢ایران در آستانه قرن پانزدهم هجری خورشیدی

🔸جان‌مایه بحث من این بود که در آستانه قرن پانزدهم هم‌چنان در بحران نظری فهم درست تحول‌های فراملی و جهانی هستیم. دولت مدرن در ایران دچار بحران مشروعیت است. لذا، با پدیده‌ی بی‌دولتی به‌عبارتی و با پدیده‌ی چنددولتی به‌عبارتی دیگر روبه‌رو هستیم. در نتیجه، ایران کمتر امکان ایفای نقش مثبت و مؤثر در رخدادهای فراملی دارد. سایه جنگ و منازعه خارجی همواره بر ایران سایه افکنده‌است. وحدت ملی دچار آسیب و جامعه به‌شدت چندپاره شده‌است. حسِّ تعلق به سرزمین تصعیف و حسِّ شهروندیِ صاحب حق و مسئولیت از مردم سلب گشته‌است. در نتیجه همه‌ی این اتفاق‌ها، عدم قطعیت بر زندگی اجتماعی و اقتصادی مردم چیره شده‌است. پیامد عدم قطعیت، فروریزی سرمایه‌ی اجتماعی، نبود چشم‌انداز امیدبخش، افزایش شکاف اجتماعی و به مخاطره‌قرار گرفتن صلح اجتماعی است.

🔸در حوزه‌ی اقتصاد، گسترش فساد، رشد پایین تولید ناخالص داخلی و سرمایه‌گذاری ملی و گسترش فقر عمومی ثمره‌ی این وضعیت‌اند. در این سخنرانی، راهکار در بازگشت به رویکرد تمدنی بر مبنای ایده‌ی ایران، حاکمیت اراده‌ی ملی در چارچوب قانون اساسی و استقرار دولت واحد ملی مدرن در ایران جستجو شده‌است.

🔻برای دیدن ویدیو روی لینک زیر کلیک کنید:

📎https://www.aparat.com/v/OGhl2

پانویس: سال 1400 سال تغییر قرن است. در حالیکه سال 1401 آغاز قرن پانزدهم است.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢نقد کتاب اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران
نوشته جناب آقای دکتر محسن رنانی

🔸این کتاب از این جهت برای من دارای اهمیت بود که به دو موضوع بنیادین: ۱- اقتصاد انرژی و ۲- رویکرد تمدنی پرداخته بود. در بخش انرژی، کتاب شواهدی را ناظر بر توسعه انرژی جایگزین نفت در دنیا می‌آورد و نشان می‌دهد که چگونه تقاضاهای جدید انرژی در اروپا و تا حدی در امریکا و ژاپن از مجرای انرژی‌ها پاک و غیر فسیلی تامین شده‌است. روند جاری نشان می‌دهد که طی یک دوره سی تا چهل ساله، نفت اهمیت موجود خود را از دست می‌دهد و این بر موقعیت استراتژیک ایران در جهان و مزیت نسبی و قدرت منطقه‌ای ایران اثر خواهد گذاشت. لذا، سیاست‌گذاران از هم‌اکنون باید در اندیشه موقعیت یابی جدید ایران در سطح منطقه و جهان باشند.

🔸در بخش رویکرد تمدنی، کتاب به پدید‌ه‌های فراملی که در جهان در حال شکل‌گیری است توجه می‌کند. دو نظریه پایان تاریخ و برخورد تمدن‌ها را نقد می‌کند. در عین حال، به اصل و ضرورت داشتن رویکرد تمدنی اشاره می‌کند. او در خلال کتاب، درگیری‌های منطقه و شکل‌گیری پدیده‌هایی چون طالبان، داعش و مداخله‌های نظامی اخیر امریکا را مورد واکاوی قرا می‌دهد و تاکید می‌کند که در کاربست سیاست عملی برخورد تمدن‌ها، غرب در پی تشدید اختلاف‌های درون تمدنی در حوزه تمدنی اسلام است واز برخورد رویارو تا جایی که ممکن است احتراز دارد.

🔸البته نگاه من به کتاب انتقادی است. هم در بخش انرژی در نحوه اتصال بین مناقشه اتمی و اقتصاد انرژی و در بخش تمدنی و به جای خالی تمدن ایران در کتاب یادشده اشاره کردم. در هر صورت، کتاب خواندنی است و مطالب آن جای تامل فراوان دارد.

🖌عباس آخوندی - بهمن ۹۹

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
🔻آقای دکتر امیر حسین قاضی‌زاده نایب رییس محترم گفته‌اند که موضوع ضرب‌وشتم سرباز اکبری توسط یک نماینده مجلس را در هیات نظارت بر رفتار نمایند‌گان رسیدگی خواهند کرد. در پاسخ باید گفت که به دلیل تعارض منافع شما نمی‌توانید این کار را بکنید. اجازه دهید سرباز اکبری مستقیما به دستگاه قضا شکایت کند. تبصره ۱ ماده ۹ قانون نظارت بر رفتار نمایندگان چون تشخیص موارد خلاف را به خود نمایندگان واگذار کرده، عملا مانع رسیدگی قضایی به تخلفات نمایندگان‌است.

لطفا قانون را اصلاح کنید.

📎https://twitter.com/AkhoundiAbbas/status/1353068781745053696?s=19

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢انگاره‌ی حاکمیت ملی و ملت ایران
گفت‌وگوی آقای سید‌ علی میرفتاح با آقای عباس آخوندی درباره ایده ایران - منتشر شده در شماره 134 مجله هفتگی کرگدن


«وقتی سردبیر «اعتماد » بودم، چندباری یادداشت های عباس آخوندی را به عنوان سرمقاله در صفحه اول روزنامه کار کرده بودم. برایم جالب بود که یک وزیر، آن هم وزیر راه و مسکن و شهرسازی، چنین مسلط به بحث نظری باشد، درست بنویسد و برای حل مسائل کشور ایده داشته باشد. وقتی نوشت هها و گفته های او را دنبال کردم، متوجه شدم که از «ایده ایران » دفاع می کند و با موضوعاتی که متفکران معاصر می گویند آشنایی عمیق دارد. اینکه با او موافق باشیم یا مخالف، اینکه ایده ایرانش را بپسندیم یا نسبت به آن نقد داشته باشیم، چیزی از اهمیت حرفش نمی کاهد. او هم با سنت دینی این سرزمین آشناست، هم تحصیلکرده اروپاست و هم سابقه مدیدی در مسئولی تهای اجرایی کشور دارد. از این حیث گف تو گو با او می تواند فرصت مغتنمی برای طرح مسائل واقعی این سرزمین باشد.»
سید علی میرفتاح

🔸برای اینکه بدانیم درباره چه چیزی گفت‌وگو می‌کنیم، خوب است همین ابتدا از جنابعالی بپرسم که وقتی از ایران حرف می‌زنید دقیقا از چه چیزی حرف می‌زنید؟ خوب یا بد امروز ما تعریف روشن و مورد پذیرش عموم از ایران نداریم. گروهی از ایران همین جغرافیای سیاسی را مراد می‌کنند و گروهی ایران فرهنگی و تاریخی را منظور نظر دارید. شما وقتی از ایده ایران صحبت می‌کنید چه ایرانی را مد نظر قرار می‌دهید؟

🔹من وقتی از ایران حرف می‌زنم از یک "پدیدار تاریخی" حرف می‌زنم و تصریح می‌کنم که ایران صرفا یک نقشه جغرافیایی نیست، یا آنچنان‌که گروهی می‌گویند متعلق ایران تنها منطبق بر جمعیتی که در ایران زندگی می‌کنند و ایرانی نامیده می‌شوند نیست. هم نقشه‌ی جغرافیایی را انکار نمی‌کنم و هم وجود ایرانی‌ها را نادیده نمی‌گیرم اما به نحوی که جلوتر بیشتر توضیح خواهم داد ایران را پدیدار تاریخی می‌دانم. پدیداری که با زمان و سرزمین پیوندی محکم دارد. توجه به دو عنصر زمان و مکان از ایران در هر دوره‌ای یک تصویری به ما ارائه می‌کند که ضمن پیوستار تاریخی با هم متفاوتند. یعنی هم عنصر سرزمینی در آن تغییر یافته و دچار قبض و بسط شده و هم عنصر زمان هوبت آن را دستخوش تغییر نموده‌است. در اینجا مفهوم "عصر" مفهوم مهمی است که باید به آن توجه کنیم و ایران در اعصار مختلف ببینیم.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید
📎https://vrgl.ir/TDl28

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢۱۴۰۰ سال اراده ملی


در گفتگو با روزنامه شرق
توافق‌نامه برجام در چند ماه توانست رشد اقتصادی دورقمی را برای ایران به ارمغان بیاورد اما دونالد ترامپ زیر توافق هسته‌ای وین زد و خواهان بازبینی برجام شد. تهران که براساس گزارش‌‌های پی‌در‌پی آژانس به این توافق‌نامه ملزم بود مذاکره با آمریکای ترامپ را ممنوع اعلام کرد؛ اما این رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه شدیدترین فرامین اجرائی را علیه اقتصاد ایران به اجرا گذاشت. به‌این‌ترتیب ایران در پی تحریم‌های مختلف مقاومت کرد؛ اما در نهایت ترامپ از صندوق آرای مردمی ایالات متحده خارج نشد. حال احتمال بازسازی برجام با روی‌کار‌آمدن جوزف رابینت بایدن جونیور دموکرات طی چند ماه آینده دور از ذهن نیست، با این‌همه اکنون پرسشی که به ميان می‌آید، این است دولت روحانی چه اقداماتی را نباید انجام می‌داد تا شرایط اقتصادی بهبود یابد؟ مجلس چه تصمیماتی نباید می‌گرفت تا وضعیت متفاوت‌تر از امروز باشد؟ همچنین روحانی که خود وضع‌کننده برجام بود آیا نباید محکم‌تر پای برجام می‌ایستاد؟ اکنون که جهان در‌حال گذر از قدرت سخت به سمت‌و‌سوی دیپلماسی هوشمند است، ایران باید کماکان سرسختانه در مقابل آمریکا ایستادگی کند یا با قدرت هوشمند دیپلماسی خود بار دیگر هوش از سر محافل امنیتی و آکادمی‌ها و تینک-تنک‎های فکری جهان در عرصه دیپلماسی ببرد؟ عباس آخوندی در این زمینه معتقد است: «روحانی خودش تضعیف برجام را کلید زد، درحالی‌که نباید این کار را می‌کرد. حتی در روز‌های آغازین انتخاب بایدن، روحانی باید از سه ماه قبل درخواست تشکیل نشست 4+‌1 در حد سران را می‌داد اما این کار را نکرد. اکنون منطق بازی در جهان از قدرت سخت به نرم رو به تغییر است. درست زمانی که منطق قدرت در جهان به سمت قدرت نرم پیش می‌رود، آقایان در مجلس قدرت سخت را مبنا قرار دادند. حال آنکه به‌خوبی مشخص است قدرت سخت در برابر نرم می‌بازد». «شرق» درباره نباید‌های اقدامات دولت و مجلس، آسیب‌‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و نپیوستن به «FATF» و... با وزیر راه و شهرسازي مستعفی دولت روحانی و نظریه‌پرداز ایده ایران به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه آن را می‌خوانید.
- هستی قاسمی

🔸*** تصمیمات نمایندگان پارلمان موجب افزایش تنش سیاسی وانفعال نسبت به صندوق‌های رأی در جامعه شده است در ماه‌های باقیمانده تا انتخابات چه تصمیماتی نباید از سوی مجلس اتخاذ گردد تا بیش از این بذر ناامیدی در جامعه پاشیده نشود؟

🔸در حال حاضر ما با بحران بی دولتی مواجهیم؛ قاعدتاً اقدامات مجلس می‌تواند این حس را به مردم منتقل کند تا چه اندازه این بحران عمیق است. در نتیجه، این اقدامات می‌تواند به کاهش و یا افزایش چالش‌ها بینجامد. متأسفانه در حال حاضر آنچه که از سوی مجلس صورت می‌گیرد بیشتر تشدید حس بی دولتی است؛ گویی که مجلس یک دولت مستقل است؛ به صورت مستقل عمل می‌کند و ارتباطش با دولت جاری و مستقر قطع است این مسئله در جامعه احساس بسیار بدی ایجاد می‌کند. حال آنکه مردم در شرایط تعارض منافع میان خود و گرو‌ه‌های سیاسی و اجتماعی به دولت روی می‌آورند. چراکه دولت پناهی است تا مردم را از گذرگاه‌های پرتنش عبور دهد. زمانی که مجلس خود تبدیل به یک مرکزایجاد تنش می‌شود عدم قطعیت را در جامعه افزایش می‌دهد. در حالی که شهروندان دوست دارند در وضعیت آرام زندگی کنند. اما مردم هر صبح که از خواب بیدار می‌شوند باید خود را برای یک چالش جدید از سوی مجلس آماده کنند. این چالش جدید به ظاهر در جهت پیگیری منافع آحاد ملت است اما در عمل بیشتر عدم قطعیت را ایجاد می‌کند. در حال حاضر نه کارگر و نه سرمایه دار به طور کل هیچ کس امنیت روانی ندارد. در سال‌های اخیر میزان فرار سرمایه از کشور پُرشتاب بوده و امید به آینده با این رفتار پرتنش به شدت کاهش پیدا کرده است. ارقام در برخی سال‌ها تا چند ده‌میلیارد دلار را نیز نشان می‌دهد.

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📑https://vrgl.ir/Q0Li2

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢پدیده بی دولتی

🔹دولت روحانی چه اقداماتی را نباید انجام می‌داد تا شرایط اقتصادی بهبود یابد؟

🔹مجلس چه تصمیماتی نباید می‌گرفت تا وضعیت متفاوت‌تر از امروز باشد؟ همچنین روحانی که خود وضع‌کننده برجام بود آیا نباید محکم‌تر پای برجام می‌ایستاد؟

🔹اکنون که جهان در‌حال گذر از قدرت سخت به سمت‌و‌سوی دیپلماسی هوشمند است، ایران باید کماکان سرسختانه در مقابل آمریکا ایستادگی کند یا با قدرت هوشمند دیپلماسی خود بار دیگر هوش از سر محافل امنیتی و آکادمی‌ها و تینگ-تنگ‌های فکری جهان در عرصه دیپلماسی ببرد؟

🔻در گفت و گو با روزنامه شرق؛

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢۱۴۰۰ سال اراده ملی

🔸آقای روحانی باید در این چند ماه باقیمانده تا پایان دولتش و انتخابات ۱۴۰۰ به سخنان و مواضع گذشته خود بازگردد و تمامی مجراهای گفتگو با جهان را فعال سازد. بزرگ‌ترین مشکل دولت روحانی عدول از مواضع و قراردادش با ملت بوده است. این وضعیت هم به اعتبار او، دولت و حامیانش لطمه زد.

🔻در گفتگو با روزنامه شرق

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
2024/09/30 21:35:03
Back to Top
HTML Embed Code: