Telegram Web Link
💢اقتصاد ایران در آستانه‌ی انتقال - جهان پسا کرونا(۹)

مصاحبه با روزنامه‌ی ایران، سرکار خانم یادگاری، ۱۳۹۹/۲/۲۰

اقتصاد ایران در آستانه‌ی یک انتقال تمام عیار است؛ اعم از انتقال به جهان پسا کرونا ویا انتقال به وضعیّت جدید بر اثر تغییر مجلس و یا تغییر بعدی که بر اثر تغییر دولت و انتخابات ریاست جمهوری صورت خواهد گرفت. ولی، سخن در این است که کدام‌یک از این عوامل تغییر می‌‌توانند آثاری ساختاری، نهادی و بلندمدّت داشته باشند و کدامیک بیشتر رفتاری و در حد تغییرات سیاستی و کوتاه‌مدّت خواهند بود. باور من این است که مؤثرترین عامل تغییر کروناست ولی، اگر دولت و مجلس درک درستی از واقعیّت داشته باشند می‌توانند در این آستانه‌ی تغییر تصمیم‌هایی اتخاذ کنند که جهان پساکرونایی ایران نه تنها در تله‌ی فقر گرفتار نشود بلکه، گریزی به بهبود داشته باشد. البته عکس آن هم متصور است.

🖌عباس آخوندی - اردی‎بهشت ۹۹

🔻برای مطالعه متن مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید

📄 https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/iraneconomy-ffx5ttn9k4fu

📄 www.irannewspaper.ir/newspaper/item/542647/--زمان-استفاده-از-منابع-صندوق-توسعه-ملی-رسیده-است

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢فقر کرونایی وضرورت اقدام ملّی و فوری:
🔻انتشار اوراق مشارکت عام توسط صندوق توسعه ملّی به اتکای دارائی‌هایش (ABS)

جهان پساکرونا (۱۰)

🔸تقریبا تمام اقتصاددانان اجماع دارند که صدور اوراق مشارکت نسبت به استقراض مستقیم از بانک مرکزی ترجیح داردآن‌چه مورد اختلاف است این است که در شرایط موجود با توجه به نرخ بازده بالای بورس، ارز و صلا آیا بازار از اوراق مشارکت خزانه استقبال می‌کند؟ پیشنهاد من، دریچه‌ی دیگری را باز می‌کند و از توسل به بانک مرکزی و یا انتشار اوراق خزانه فراتر می‌رود و بر انتشار اوراق مشارکت عام توسط صندوق توسعه ملی به اتکای دارائی‌هایش تاکید می‌کند. به زبان فنی، این پیشنهاد ناظر بر انتشار ABS توسط صندوق توسعه به اتکای دارایی‌های ارزی‌اش است. هر چند صندوق توسعه در نهایتا تعلق به خزانه دارد ولی، در هر صورت از حیث حقوقی دارای شخصیت مستقل است و بدهی آن بدهی خزانه محسوب نمی‌شود و منجر به افزایش خالص بدهی‌های دولت نمی‌گردد. بنابراین، تاثیر فزاینده بر پایه‌ی پول ندارد. حال در ادامه می‌توانیم به ابعاد نظری و آثار مالی این پیشنهاد بپردازیم.

🔸اقتصاد ایران پیش از شیوع ویروس کرونا با اختلال کلی در زنجیره‌ی تامین، تجارت و توزیع مواجه بود. حال با شیوع این ویروس و ضرورت در خانه‌ماندن و تعطیلی کسب‌وکار‌ها دچار شوک سنگینی هم در طرف تقاضا و هم در طرف عرضه شده‌است. نتیجه‌ی قهری این وضعیّت فقر است که دنیا و از جمله جامعه‌ی ایران را فرا خواهد گرفت. عدم پذیرش این واقعیّت و بی‌عملی در برابر آن افتادن در تله‌ی بی‌پایان فقر و فقر مضاعف است. نمی‌توان و نباید از کنار این امر به‌سادگی گذشت. به منظور احتراز از این وضعیّت نیاز به یک بسته با سه هدف مشخص داریم: 1- حمایت از خانوار در کوتاه مدّت، 2- حفاظت از بنگاه‌ها و جلوگیری از فروپاشی آنها و 3- ترمیم و توسعه‌ی زنجیره‌ی تامین، اعم از تامین مالی، فناوری و کالا.

🔸دولت برای رسیدن به ۳ هدف پیش‌گفته باید منابعی داشته باشد تا بتواند کار را انجام دهد. منابع مختلفی بحث می‌شود، ساده‌ترینِ آنها رفتن به سمت منابع بانک مرکزی است و در واقع با چاپ پول مسأله است. امّا میدانیم که این کار آثار تورمی بسیار گسترده‌ای خواهد داشت در نتیجه در آینده گرفتاری خیلی بیشتری را ایجاد خواهد کرد. منبع دوم رفتن به سمت فروش دارایی‌های دولت است. هرچند فروش دارایی‌های دولت از مجرای ETFها. فارغ از نقدی که به آنها، نحوه مدیریت‌شان وجود دارد کار مثبتی است و یک گام به جلو محسوب می‌شود و باید از آن استقبال کرد. البته این اقدام با اجبار قانونی تمام نهادهای عمومی غیر دولتی مبنی بر فروش سهام مدیریتی‌شان در بازار و محدودسازی آنها به مدیریت سهام قابل تکمیل است که جای بحث آن اینجا نیست. ولی، واقعیّت این است که اندازه بحران خیلی بزرگتر از آن است که تدبیرهای اعلام شده‌ چاره آن باشند. پیشنهاد من استفاده از ظرفیّت صندوق توسعه ملی است. اساسا هدف از تشکیل حساب ذخیره ارزی و بعدها تشکیل صندوق‌های توسعه ملی، ذخیره منابع حاصل از فروش نفت برای تعادل‌بخشی به اقتصاد در مواقعی که اقتصاد دچار تکانه‌های شدید می‌شود بود. از این رو، به‌طور مشخص باید دید که چگونه می‌توان از این منابع با نظارت مجلس سود برد. به گمان من تا دیر نشده‌است، دولت باید بودجه 1399 را کلا مورد تجدید نظر قرار دهد و یک لایحه متمم بودجه به محلس ارسال کند و مجلس را شریک تصمیم‌گیری‌ها خود نماید.

🔻با توجه به آن‌که پس از طرح این پیشنهاد، ابهام‌های فراوانی پیرامون آن مطرح شد، در این گفت‌وگو تلاش دارم که به بسیاری از آن‌ها پاسخ دهم. بسیار خوشحال می‌شوم که مبانی این پیشنهاد مورد نقد متفکران، سیاست‌گذاران و ناقدان تیزبین قرار گیرد.

برای مطالعه مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید :

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/c-ye5omfdn8rvo


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢کرونا و فقر اقتصاد شهری - جهان پساکرونا (۱۱)

🖌عباس آخوندی - خرداد ۹۹

🔸بازگشت به ایده‌ی بازآفرینی شهری یکی از راه‌کارهای بنیادین برای توسعه‌ی اقتصادی شهرها، و اقتصاد پساکرونا در ایران است. این رویکرد ظرفیت لازم برای تحریک تقاضا در اقتصادشهری را دارد مشروط بر آن‌که دولت از اندیشه‌ی خام بکوبیم و بسازیم و مداخله در بازار ساخت مسکن دست بشوید و به یک چارچوب نظری اقتصادی پایبند باشد. تا وقتی دولت و نظام سیاسی تابع و رهرو سوداگران شهری با شعارهای فریبنده‌ی مسکن مهر و ملی و شهرفروشی و انواع طرح‌های مداخله‌گرانه دولت در بازار مستغلات است گرهِ رکود در اقتصاد شهری کورتر شده و تورم و سوداگری در ساخت‌وساز غیرمصرفی فزونی خواهد یافت. چرا که در نهایت پولِ پُرقدرت به اقتصاد تزریق خواهد شد ولی در مقابل آن تولید مؤثر صورت نخواهد گرفت و نتیجه‌ی کار پول‌پاشی به‌نام فقیران و به‌کام الیگارشی فاسد سوداگر شهری خواهد بود.

🔸شوک وارده همزمان به دو طرف عرضه و تقاضا در اقتصاد بر اثر شیوع بیماری کرونا موجب افزایش بی‌سابقه‌ی نرخ بیکاری در ایران و جهان و بر اثرِ آن، کاهش درآمد و امکان و تمایل خانوارها به سرمایه‌گذاری و مصرف شده‌است. اثر کرونا بر اقتصاد شهری با توجه به قرنطینه‌ی خانگی، تعطیلی بسیاری از خدمات شهری از جمله تعطیلی خرده‌فروشی‌ها و اختلال‌های ایجاد شده در حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری، بار و مسافر و هم‌چنین خصوصی و عمومی بسیار شدیدتر از سایر حوزه‌های اقتصادی بود و هست. توجه داشته‌باشیم که بخش خدمات تا ۷۰٪ اقتصاد کلان‌شهرها را شامل می‌گردد و توقف این بخش در شهرها به مفهوم بیکاری گسترده و کاهش درآمدهای عمومی چه در سطح ملی و چه در سطح محلی است. از این رو، اقتصاد شهرها چه از منظر حکمرانی شهری در جهت توسعه و تامین مالی ارائه‌ی خدمات شهری؛ بخش درآمدی بودجه‌ی شهرداری‌ها و چه از منظر اقتصاد خانوار با توجه به گسترش بیکاری بیشترین آسیب را درجریان شیوع کرونا متحمل شده و می‌شود.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/poverty-jt5149x9knmj

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢ضرورت اصلاح قانون بودجه ۱۳۹۹ همزمان با شکل‌گیری مجلس یازدهم
جهان پساکرونا (۱۲)

🖌عباس آخوندی، خردادماه۱۳۹۹

🔸با توجه به پیش‌بینی عدم تحقق دستِ‌کم ۳۶/۸درصدی درآمدهای منظور در بودجه ۱۳۹۹، شیوع ویروس کرونا و هزینه‌های سرسام‌آور اضافی که بر بودجه عمومی بار کرده‌است و تغییر مجلس شورای اسلامی از یک سوی و ضرورت اجماع‌سازی در تصمیم‌ها و هم‌راستایی دولت و مجلس در مقابله با آثار اقتصادی کرونا از سوی دیگر، ضرورت دارد که دولت لایحه اصلاحیّه قانون بودجه سال ۱۳۹۹ را با قید یک فوریت به مجلس شورای اسلامی ارسال دارد تا به محض شکل‌گیری ارکان آن، رسما مورد رسیدگی و تصویب قرار گیرد.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/c-snvfxcggpoa5

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢 رومینا، تلنگری به دوستداران ایران

🖌عباس آخوندی، خرداد۱۳۹۹

🔸فرزندکشی، آن هم دخترکشی را خُرد و سبک نگیریم. این نشان از جامعه‌ای دارد که عشق در آن مرده، اخلاق فروپاشیده و تعصب و جهل جای مروت و خرد نشسته است. جامعه‌ای که گفتگویی در آن صورت نمی‌گیرد و به‌جای آن ستیز ستوده می‌شود، دوست داشتن در آن جایی ندارد و به‌جای آن خشونت، ارزش تلقی می‌گردد و جوان‌های آن یا رؤیایی ندارند و یا اگر دارند رؤیای گریز و نه تغییر است. بسیار باید تاسف خورد که چنین اتفاق‌هایی در درون یک حوزه‌ی تمدنی چندهزار ساله صورت می‌گیرد.

🔸باید ازخود بپرسیم که آیا ما در حال تجربه‌ی زوال یک تمدن هستیم؟ به گفته‌ی جبران خلیل جبران برای انهدام یک تمدن سه چیز کافی است: ﺍﻭﻝ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ، ﺩﻭﻡ ﻧﻈﺎﻡ ﺁﻣﻮﺯﺷﯽ ﻭ ﺳﻮﻡ ﺍﻟﮕﻮﻫﺎ. ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭّﻟﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﺯﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﯾﺪ ﺷﮑﺴﺖ. برﺍﯼ ﺩﻭﻣﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﻣﻌﻠّﻢ. و ﺑﺮﺍﯼ ﺳﻮﻣﯽ ﻣﻨﺰﻟﺖ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ و اسطوره‌ها...و شوربختانه هر سه با هم در حوزه‌ی تمدنی ما چه اسلامی و چه ایرانی در حال وقوع هستند.

🔸در این مورد چه ارتباط رومینا را ناشی از احساسات گذرای نوجوانی و چه به دلیل الگوهای ارتباطی ناسالم بدانیم، قاعدتا خانه باید جایی باشد که این تعارض را مدیریت کند و مادر باید آن اندازه نقش مؤثر در خانه برای مدیریتِ تعارض اعم از تعارض ارزشی و یا رفتاری داشته باشد. دراین مورد خانواده نتوانسته کمکی به این قربانی بکند. افزون براین، این دختر معصوم در سنین دانش‌آموزی بوده‌است. پیداست که وی هیچ امیدی به مدرسه و اولیای آن برای در میان این گذاشتن این مساله با آنان نداشته‌است. آیا این نشان از آن نیست که آموزش و پرورش تنها به آموزش واژه‌ها و آیین‌های بدون معنویّت فروکاسته شده، ارتباط آن با خانواده ضعیف و جایی در زندگی اجتماعی حتی در یک جامعه کوچک روستایی که اغلب ارتباط‌ها چهره به چهره است نداشته و معلم منزلت خود را از دست داده‌است؟

🔸به‌هرروی، هر جمعیتی در حد خود دارای سازمانی اجتماعی است و بزرگانی در آن دارای اقتدار معنوی هستند. آن‌چه مسلم است آن است که سازمانِ اجتماعی روستا در این مورد هیچ کمک مؤثری نتوانسته بکند. چون بر اساس اخباری که تا کنون انتشار یافته، والدین هر دو طرف، پیش از وقوع این جنایت در جریان موضوع بوده‌اند و حتی برخی مقام‌های رسمی از احتمال وقوع این حادثه مطلع بوده‌اند و دخترک معصوم خود این خطر را به آنان گوشزد نموده بوده‌است. با این وجود سازمان اجتماعی رسمی و غیررسمی روستا هیچ کمک مؤثری در جهت جلوگیری از این واقعه نتوانسته بکند. حال، یا این وضعیت به دلیل آن است که سازمان اجتماعی متکی به جامعه فروپاشیده و جای آن را سازمان رسمی و متکی به قدرت گرفته که در موردهای این چنینی فاقد کارایی و اقتدار معنوی است و یا آن‌که به‌طور جدی‌تر، جامعه با یک خلاء جدی از منظر شبکه‌ی ارتباطات سالم و کارآمد اجتماعی در ساحت‌های مختلف زندگی روبه‌رو شده‌است.

🔸این فاجعه احتمالا اولین و آخرین نخواهدبود. شوربختانه از منظر جزایی هزینه‌های ارتکاب چنین جنایت‌هایی بسیار پایین است و فاقد ویژگی بازدارندگی هستند. هم‌چنان‌که در اخبار دیدیم با فاصله کمی خبر یک خواهرکشی در رشت انتشار یافت. ازاین‌رو، فعالان اجتماعی درخواست ورود فوری سه قوه به منظور ممانعت قانونیِ اعمالِ خشونت بر علیه زنان هستند. ولی افزون بر ضرورت این اقدام، این جنایت و جنایت‌های مشابه نشان از بحران‌هایی در حوزه‌ی گفتمانی غالب و زیرین‌ترین لایه‌های فرهنگی و تمدنی ما دارد. آیا زمان آن نرسیده ‌است که اندیشه‌ورزان و دغدغه‌مندان چون در حوزه‌ی دینی و چه بیرون آن به تضادهای فزاینده‌ی درون و بیرون خانه و هم‌چنین تعارض بین گفتمان غالب و رسمی و آنچه در زندگی خانوارهای ایرانی جریان دارد بیندیشند؟ باور کنیم که این تضادها تمام نظم ارتباطی درون خانواده‌ها را متلاشی و پدربودن و یا مادربودن را با هزاران دغدغه همراه ساخته‌است. این وضعیّت کشنده است. باشد که اندیشمندان و سیاست‌ورزان حوزه‌ی تمدنی ایران تکانی بخورند، به‌خود بیایند و بدانند که فروپاشی تمدن‌ها بسیار خون‌ریز خواهد بود. هریک به سهم خود مسئولیّت بپذیریم و گامی برای تحول به سوی بهبود و فرمانروایی خرد به جای تعصب و جهل به‌ویژه جهل مقدس در سه نهاد خانواده، آموزش و تربیت و الگوهای ارتباطی برداریم. بازگردیم به ایده‌ی ایران. بازخوانی ایده‌ی ایران در روزگار معاصر راه‌کار بنیادین است. با هم به آن بیندیشیم.


▪️پایان

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
عباس آخوندی
💢کرونا و فقر اقتصاد شهری - جهان پساکرونا (۱۱) 🖌عباس آخوندی - خرداد ۹۹ 🔸بازگشت به ایده‌ی بازآفرینی شهری یکی از راه‌کارهای بنیادین برای توسعه‌ی اقتصادی شهرها، و اقتصاد پساکرونا در ایران است. این رویکرد ظرفیت لازم برای تحریک تقاضا در اقتصادشهری را دارد مشروط…
💢توصیف استاد دریابندری از شهر - بندر بوشهر

خاطره ای از استاد دریابندری

🔸در بازخورد به یادداشت کرونا و فقر اقتصاد شهری - جهان پساکرونا دوست عزیز آقای محمد ابراهیم فروزانی دو مطلب زیر را به عنوان یادداشت برایم ارسال داشتند. نظر به اینکه هر دو ارزش‌مند هستند، عینا آنها را بازنشر می‌کنم.

🔻برای مطالعه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید

📑https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/c-ank6enljlhq0

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢چرا باز آفرینی شهری؟

🖌عباس آخوندی، خرداد ۹۹

🔸برای بازآفرینی اقتصاد پساکرونا از بزرگی مساله نباید هراسید. مساله را نمی‌توان دور زد و از کنار آن گذشت. باید به دل مساله رفت، آن را شناخت و برای آن راه حل پیدا کرد. «ارزش کل ساختمان‌هایی که تهیدستان جهان سوم در اختیار دارند ولی مالک قانونی آن نیستند بالغ بر ۹/۳ هزار میلیارد دلار می‌شود. این رقم انسان را به فکر فرو می‌برد: ۹/۳ هزار میلیارد دلار معادل دوبرابر حجم پول جاری در ایالات متحده است. با تفاوت کمی، تقریباً معادل ارزش تمام شرکت‌های ثبت‌شده در بازار بورس ۲۰ کشور توسعه‌یافته جهان است». بنابراین، ۱۹ میلیون نفر ساکن بافت‌های اسکان غیرِرسمی و فرسوده‌ی میانه‌ی شهرها از جهت انسانی، اجتماعی و اقتصادی حوزه‌ی بزرگ و با اهمیبتی را شکل می‌دهند. مهم این است که مورد پذیرش رسمی قرار گیرند تا اجازه‌ی قانونی تبدیل به احسن‌شدن کردن دارایی‌های خود و انجام سرمایه‌گذاری جدید را به‌دست آورند. این موضوع در سند بازآفرینی شهری که به تصویب هیات وزیران هم رسیده‌است پیش‌بینی گشته ولی، در عمل کل نظام از اجرای آن سر باز می‌زند. گویا نمی‌دانند که چه تصویب کرده‌اند. از همین رو است که سیاست رسمی بکوبیم و بسازیم، مداخله دولت در ساخت مسکن به‌جای تامین زیرساخت‌ها و روساخت‌های شهری و عمومی و دوری گزینی از فراهم‌سازی زیرساخت‌های حقوقی و مالکیتی است. اگر دستور عمل به‌عکس داده‌می‌شد بهتر از این نمی‌شد انجام داد.

🔻برای دریافت توضیح‌های بیشتر به این ویدیو توجه کنید.

📎https://www.aparat.com/v/3trYi

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢تاسیس صندوق پس‌انداز مسکن - گزارش به مردم

🖌عباس آخوندی، خردادماه1399

🔸خریداران مسکن در طبقه متوسط بالمآل به دریافت تسهیلات مؤثر برای خرید خانه نیاز دارند. البته این تسهیلات باید در حد استطاعت آنان در جهت بازپرداخت اقساط آن باشد. بنابراین، هم میزان تسهیلات، هم نرخ سود و هم طول دوره‌ی بازگشت آن برای متقاضیان مهم است. از سوی دیگر، تامین منابع از سوی بانک‌ها برای پاسخ به این تقاضا با توجه به آن‌که دوره‌ی بازگشت آن به‌هر حال طولانی است، فراتر از ظرفیّت بانک‌ها در حالت عادی است. این معمّایی است که در بسیاری از کشورها گشوده شده ولی در ایران هم‌چنان لاینحل باقی مانده‌است. سیاست‌مدار در ایران به دلیل عدمِ شناختِ موضوع، ترجیح‌اش این است که به‌منظور کسب محبوبیّت دست به‌کار ساخت چند هزار واحد مسکونی بزند ولی، به اصل موضوع نپردازد. ولی، این کار در نهایت هیچ دردی از تامین مالیِ خریدارانِ مسکن را درمان نمی‌کند و صورت مساله به قوت خود باقی می‌ماند.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید
📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/تاسیس-صندوق-پسانداز-مسکن-گزارش-به-مردم-hiciics4vnve

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢توان اقلیمی و اسکان غیر رسمی

🖌عباس آخوندی - خردادماه 99

🔸سخن بر سر این است که توسعه مرکز محور و ناسازگار با توان اقلیمی امکان زیست و حرکت را در بسیاری از مناطق ایران محدود ساخته‌است. افزون براین، در نبود رشد اقتصادی، تجارت آزاد و مبادله‌ی بین‌المللی، سوداگری جایگزین تولید ثروت و خلق فرصت‌های کار و اشتغال می‌گردد. در چنین فضایی همه چیز از ارزش کارکردی خودش خارج می‌گردد و به‌جای آن ارزش سوداگری پیدا می‌کند. اتومبیل برای خرید و فروش و کسب رانت مورد معامله قرار می‌گیرد. بازار بورس تبدیل به بزرگترین صحنه سوداگری می‌گردد و ظرف مدت کوتاهی ۱۰۰درصد رشد می‌کند. مگر در سودآوری و ارزش واقعی این بنگاه‌ها چه اتفاقی رخ داده‌است. به همین در سیاق دربازار ارز و طلا و زمین شاهد رشدهای سهمگین هستیم.

🔸در چنین فضایی، با شیوع بیماری کرونا و شوک سهمگین در دو طرف عرضه و تقاضا، پیش‌بینی می‌شود که ازیک سوی، سه میلیون نفر از شاغلان موجودرا بیکار شوند و از سوی دیگر سوداگری و تورّم فزونی یابد. همه‌ی اینها، موجب یک برون‌ریزی مجدد طبقه متوسط و زیر متوسط از دورن شهرها، شهرهای کوچک و روستاها به پیرامون شهرها و افزایش اسکان غیر رسمی است. از این رو است که توجه به مقوله اسکانِ غیرِرسمی چه از حیث پیش‌گیری بی‌نظمی اجتماعی و چه از حیث ساماندهی به سکونت‌گاه‌های موجود باید در اولویت قرا گیرد.

🔻در این گفت‌وگو ابعاد مختلف این بحث درحد ممکن واکاوی شده‌است، برای مطالعه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید

📎https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/m-bdo7rwooaaxc

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
▪️برای شادروان محمد علی کشاورز

محمد علی کشاورز هنرمند نامدار و بازیگر یگانه و دردانه تئاتر، سینما و تلویزیون ایران به سوی حضرت باری شتافت. دستِ‌کم سه نسل از ما ایرانیان از هر قشر و گروهی با او زندگی کرده‌ایم. او که ۵۰ سال بر روی صحنه تئاتر، سینما و تلویزیون ایفای نقش کرد، در گوشه‌گوشه‌ی ذهن ما زنده‌است و حضور دارد. او بخشی از تاریخ هنرِ نمایش ایران است. بی‌گمان هر یک از ما چیزی از او چه در عالم واقع و چه در موقعیّت ایفای نقش در عالم نمایش آموخته‌ایم و وام‌دار او هستیم. او به‌عنوان بازیگری پیش‌کسوت بی‌گمان برای بازیگران نسل‌های پس از خود منبع الهام بود و برای بییندگان تئاتر، تلویزیون کسی بود که با آنان هم‌دلی و هم‌نشینی می‌کرد و مردم در نقش و سخنان نقش و مسؤولیّت خود را می‌دیدند.

کشاورز هم درد و رنج مردم را می‌نمایاند و هم از آرزوهای بهروزی و سربلندی ایرانیان را واگو می‌کرد. وقتی اثرهایی چون خانه‌ی قمر خانم، دایی‌جان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان، سربداران، پدرسالار و گرگ‌ها را می‌دیدی، آینه‌ای بود از فرهنگ ایران با همه فزونی‌ها و کاستی‌ها آن و برگردانی از تاریخ ایران با تمام تلخی‌ها و شیرینی‌های آن بود.

او در که ۴۷ فیلم سینمایی چون خشت وآینه،کمال الملک، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دلشدگان، روز واقعه و فیلم‌های برجسته‌ی دیگر بازی کرده بود، نمادی بود از نسل اول بازیگران بزرگ سینمای ایران که با خود سبکی را در عالم سینما به یادگار گذاشتند. او در ذهن و یاد ما جاودانه است.
از درگاه حضرت حق شادی روان او را طلب می‌کنیم، به بازماندگانش تسلیت می‌گوییم و یادش را هماره گرامی می‌داریم.

۲۵خرداد۱۳۹۹
🖋عباس آخوندی

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢خصوصی‌سازی به کام مرکانتالیست‌های وطنی

🖌عباس آخوندی - خردادماه ۹۹

🔸در ایران واژه‌ها جورِ دیگری معنا می‌شوند و اگر به ضدِّ خودشان تبدیل نشوند، اغلب، آشکارا به امر دیگری تحویل می‌گردند. گویا از مشروطه به این سو که مشروطه‌ی ایرانی به امری غیر مشروط تحویل گشت، مفاهیم بنیادین دیگر نیز سرنوشتی بهتر از این نداشته‌اند، از جمله خصوصی‌سازی. این واژه در جایگاه اصلی خود و در درون خود متضمن تغییر ساختار قدرت در جامعه و تحوّل بنیادین در رابطه‌ی دولت-بازار است. فرض در این تحوّل بر این است که امر تولید کالا و خدمت اقتصادی به‌طور اصولی بر عهده‌ی بازار است که باید در چارچوب نهادهای بازار و مشخصا همراه با آزادی مبادله و رقابتِ کامل انجام پذیرد. در برابر، امر تولید کالای عمومی و مشخصا وضع مقررات، داوری و کاهش هزینه‌ی مبادله در درون اقتصاد ملی و بین‌المللی بر عهده‌ی دولت است. لازمه‌ی این امر استقرار دولت قدرت‌مند است. ولی قدرت دولت در تولیدکالای خصوصی و رقابت با بازار نیست، بلکه در وضع مقررات و استقرار حاکمیّت قانون و پاسداری از رقابت منصفانه است. آن‌چه در ایران از مجرای خصوصی‌سازی رخ‌داد تضعیف همزمان دو نهاد بازار و دولت بود و جای هر دو را نهادهای مرکانتالیستی پُر کردند. در این گفت‌وگو این موضوع تا حدی گشوده خواهد شد.

🔻برای مطالعه مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/pr-fqkbi1umu1tz

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
از شمار دو چشم یکتن کم/ وز شمار خرد هزاران بیش
۲۷/۳/۱۳۹۹

◾️آگاهی رسید که پروفسور مسعود سلطانی استاد پیش‌کسوت آموزش مهندسی برق از این جهان رخت بربست. این رسم روزگار است. هر آمدنی را رفتنی است. خرّم آنان‌که در این رهگذر از خود خاطره‌ای نیک به‌جای می‌گذارند. شادروان دکتر سلطانی در شانزدهم آذرماه ۱۳۳۹ به‌عنوان دانشیار رسمی برق دانشکده فنی منصوب شد و در سال ۱۳۴۵ عنوان استاد تمام‌وقت رشته‌ برق جریان قوی را دریافت کرد. وی تا فروردین ۱۳۷۵ که به خواست خود بازنشسته شد، در گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده فنی اشتغال داشت. و مهندسان شایسته‌ای را برای توسعه مهندسی برق در ایران تربیت کرد و خود نیز در بسیاری از طرح‌های توسعه شبکه برق ایران مشارکت داشت.

درگذشت او را به خانواده و بستگان محترمش و هم‌چنین همکاران وی در دانشکده‌ی فنی، مهندسانی که دانشجوی او بودند، فعالان حرفه‌ی مهندسی برق و همه فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی تسلیت می‌گوییم و یادش را گرامی می‌داریم. مهر و رحمت ایزدی شامل حالش باد. روانش شاد.

🖋عباس آخوندی
رییس شورای عالی کانون
مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران

Abbasakhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢ارج‌گزاری استاد نجیب مایل هروی

گهر داشتی ارج نشناختی
بنادانی از کف بینداختی
اسدی

🔸این روزها به دلیل داستان تلخِ خود‌سوزی پسر استاد، یکبار دیگر نام ایشان در صدر اخبار قرار گرفته‌است. جناب آقای دکتر صالحی وزیر محترم ارشاد نیز اشاره به پیشنهاد و مصوبه‌ای از سوی هیات وزیران در جهت ارج‌گذاری زحمات و تلاش‌های استاد در جهت بازخوانی عرفان و ادب فارسی اشاره کرده‌اند. دریغم آمد گزارشی در این باره به دو ملّت عزیز ایران و افغانستان ندهم تا معلوم گردد که چگونه نارسایی‌های اداری و برخی رفتارهای ناپسند فرزند ایشان تمام کوشش‌‌های خیرخواهانه را ناتمام و دوستی بین ملت‌ها را باژگونه می‌گرداند.

🔸خاطرم هست روز جمعه‌ای بود و من درفضای مجازی پرسه می‌زدم که با خبر بستری شدن استاد نجیب مایل هروی به دلیل بیماری سخت عصبی و تالمات روحی در مشهد مواجه شدم. به دلیل آن‌که یک دوره از کتاب شرح مثنوی مولانا که ایشان به رشته تحریر درآورده‌اند در کتابخانه‌ی شخصی‌ام بود تا حدی از ارجمندی مقام و موقعیّت ایشان در عرفان و ادب فارسی آگاهی داشتم. بلا فاصله با مدیر کل راه‌وشهرسازی استان خراسان تماس گرفتم و گفتم همین حالا دست به‌کار شو، استاد را بیاب و ببین چه ناراحتی‌ای دارند و ما چه کمکی می‌توانیم به ایشان بکنیم. ایشان که برای اولین بار بود نام استاد را می‌شنید گفت من چگونه ایشان را بیابم. گفتم با استادان ادبیات دانشگاه فردوسی تماس بگیر، حتما سراغی از ایشان دارند. پس از چند ساعت تماس گرفت و گفت موقعیّت ایشان را یافتم، فردا به دیدار ایشان می‌روم.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/a-cntjrtlk0if3

AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
💢سوداگری مسکن و مستغلات شهری

🖌عباس آخوندی - 31خردادماه1399

برادر احمد توکلی ؛سلام

🔸اخیراً سایت الف چندین گزارش دروغ را تولید و یا بازنشر کرده‌است. از ضدِّرسانه انتظاری جز دروغ‌پراکنی ندارم. لیکن از شما به‌لحاظ تصویری که از خود می‌نمایانید و به‌پاس دیدارهای چهره‌به‌چهره‌ای که داشته‌ایم تا حدی آرزوی راست‌گویی و شرمِ‌حضور دارم. ولی، با توجه به رویّه‌تان انتظار پاسخ ندارم. مساله‌ی من شخصی نیست. لذا، به دستگاه قضا شکایت نمی‌برم. ولی می‌توانم به وجدان‌های بیداری که این بازیِ شوم را می‌فهمند پناه ببرم. با آن‌که من حدود دو سال است که از مسؤولیّت وزارتخانه کنار کشیده‌ام به هر بهانه‌ای هنوز نام را به میان می‌کشید، قاعدتا انتظار دارید که همه باور کنند محض رضای خداست و هیچ هدف دیگری در سرندارید. البته من همواره درباره‌ی مسؤولیّت‌های خود پاسخگو بوده و هستم و خود را بری از خطا نمی‌دانم و به خدای تعالی پناه می‌برم. به‌عنوان یک انقلابیِ سابق حتما این را می‌دانید که پهن کردن سفره از جیب مردم محبوبیّت می‌آورد. لیکن جمع‌کردن سفره دشمن می‌سازد. ولی آن‌که با خدای خود عهد کرده که با مردمش رو رواست و صادق باشد، اگر از آسمان و زمین بر او تیر تهمت و ناروا ببارد از راه و منش خود دست نمی‌کشد. با این‌وجود درباره‌ی دروغ‌هایی که در سایت با مدیریت شما به من نسبت داده‌شده است مطالبی را جهت روشن شدن ذهن مردم عزیز که قربانی این هیاهوهای دروغین هستند گزارش می‌کنم.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت که در روزنامه همشهری نیز منتشر شده است روی لینک زیر کلیک کنید :

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/a-le57dnu7qckv

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
◾️در فقدان جمشید پژویان

روزگار است و غم از دستِ رفتن دوستان. امروز خبر شدیم که استادارجمند جناب آقای دکتر جمشید پژویان استاد مالیّه عمومی دانشگاه علامه طباطبایی نیز بر اثر بیماری کرونا جهان فانی را بدرورد گفتند. خدای تعالی او را به نیکی پذیرا باشد.

او که سالیان زیادی به تدریس علم اقتصاد و مالیه عمومی اشتغال داشت، شاگردان فروانی را تربیت کرد.افزون بر این، همواره علاقمند بود که در حوزه‌ی سیاست‌گذاری و فعالیت‌های اجتماعی نیز فعال باشد. در سال‌های ۷۶تا۷۸ با هم نشست و برخاست‌هایی داشتیم. از جمله در طرح دست مساله‌های اقتصادی در صدا و سیما به ما کمک می‌کرد. پس از آن در شورای رقابت پنج سال با او همکار بودم. به واقع او مرکز ملّی رقابت را بنیاد گذاشت. بنایی که بهبود اقتصاد کشور سخت به کارکرد مؤثر و درستش نیازمند است. او زاده‌ی سنندج بود. آنچه از او به یاد دارم مانند بسیاری ازکردان صراحت لهجه و بیان مستقیم نظراتش است.

به خانواده محترم او و هم‌چنین تمامی شاگردان و همکاران علمی و اداری او فقدان ایشان را تسلیت می‌گویم و برای او از درگاه الهی رحمت و غفران آرزو دارم.

🖋عباس آخوندی ۱۳۹۹/۴/۲

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
عباس آخوندی pinned «💢سوداگری مسکن و مستغلات شهری 🖌عباس آخوندی - 31خردادماه1399 برادر احمد توکلی ؛سلام 🔸اخیراً سایت الف چندین گزارش دروغ را تولید و یا بازنشر کرده‌است. از ضدِّرسانه انتظاری جز دروغ‌پراکنی ندارم. لیکن از شما به‌لحاظ تصویری که از خود می‌نمایانید و به‌پاس دیدارهای…»
💢نگران ایرانم

🖌عباس آخوندی - تیرماه‌ ۹۹

🔸گفت‌وگویی راهبردی و شنیدنی از منظر بیرونی و دستِ‌کم از منظر کسی که حسِّ تعلقِ دومی نیز دارد.

🔸آن‌چه از این گفت‌وگو در می‌یابید این است که هرگونه پیوند بین آینده‌ی ایران و امنیّت منطقه‌ای و بین‌المللی آن با انتخابات ماه نوامبر ۲۰۲۰ امریکا خطایی راهبردی از منظر ملی است. بنابراین، تمام مساله‌های ایران باید در درون ایران حلّ‌وفصل شود.
توجه به موقعیّت تاریخی و واقعیّت جغرافیای سیاسی منطقه و اتفاقاتی که پیرامون ایران رخ می‌دهد، نشان می‌دهد که هیچ‌چیز چون ضعف اقتصادی و نارضایتی عمومی امنیّت ملّی ایران را تهدید نمی‌کند. لازمه‌ی حفظ یک‌پارچگی و گسترش امنیّت اجتماعی و سیاسی ایران تنها در گرو افزایش کارآمدی نظام و یافتن توانمندی حلِّ مساله‌ی ایران است، به‌ویژه مساله زندگی آبرومندانه و شرافت‌مندانه تک‌تک ایرانیان است. بدون حلّ‌وفصل مساله درآمد خانوار و رفاه شهروند ایرانی و حفظ شأن اجتماعی او، انتظار بالندگی در درون حوزه‌ی تمدنی ایران چندان خردمندانه به‌نظر نمی‌رسد.

🔸به‌گمان من تنها راهبرد موفق توسعه‌ی ایران و حفظ امنیت ملی ایران بازگشت به ایده‌ی ایران است. آن‌چه می‌تواند ثبات و رفتار معنادار را در زندگی شخصی، جمعی و بین‌المللی ایرانیان تامین کند، توجه به عنصر هویت ایرانی است. هرچند هویت به نوبه‌ی خود پویاست ولی متزلزل و لحظه‌ای و تابعی از تصمیم‌های اداری و شخصی مقام‌های مسؤول نیست. بدون هویت همه‌چیز در تعلیق است.

#ایده‌ی_ایران
#توسعه‌ی_ایران
#امنیت_ملی_ایران
#هویت_ایرانی

📎https://bit.ly/31htiS4

@AbbasAkhoundi
Abbasakhoundi.ir
💢تعدیل اقتصاد با سه راهبرد

🖌عباس آخوندی، تیرماه 1399

🔸آقای امین کاوئی در یادداشتی تحت عنوان تعدیل تدریجی اقتصاد در روزنامه دنیای اقتصاد در تاریخ 9/4/1399 ریشه تحولات قمیتی دلار و به‌تبع آن طلا، سهام و ملک را بیان کرده‌اند. متنی خواندنی، روان و روشنگر که علت تغییرات قیمیتی روزانه دارایی‌ها را با نظریه مقداری پول توضیح می‌دهد. خلاصه بحث ایشان این است که تراز پرداخت‌های ارزی کشور در غیاب درآمد نفت، منفی است. بنابراین، کشور با کاهش درآمد ارزی روبه‌رواست. و همان مقدار صادراتی هم که با زحمت محقق می‌شود، دسترسی به ارز حاصل از آن با موانع جدی مواجه است ولی، در برابر بانک مرکزی نسبت به انتشار ریال معادل به‌ناچار اقدام می‌کند و این موجب افزایش پایه‌ی پولی و نقدینگی است. ایشان به سایر منشاءهای رشد نقدینگی از جمله بدهی دولت و اضافه برداشت بانک‌ها نیز اشاره می‌کنند که دوستان در صورت تمایل می‌توانند متن مقاله را بخوانند.

🔻در بستر مطلب ایشان به چند نکته ظریف اشاره خواهد شد؛ برای مطالعه آن روی لینک زیر کلیک کنید
📑https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/a-rpuydykvpvv1

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
▪️برای مهندس عزت‌الله فیلی

این زمان در کس وفاداری نماند
زان وفاداران و یاران یاد باد

مهندس عزت الله فیلی عزیز ندای حق را آری گفت و از میان دوستان و یاران رفت. روحش شاد. فقدان او را به خانواده‌ی عزیزش، خانواده مهندسان استان لرستان و سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و مردم خوب استان لرستان تسلیت ‌می‌گویم. او که در کسوت شهردار خرم‌آباد و عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان و عضو شوای مرکزی این سازمان در نوبیت‌های مکرر به مردم خوب شهر خرم‌آباد و جامعه‌ی مهندسی خدمت کرد، از خود یادی نیک به‌جای گذاشت و ما را حق‌گذار خدماتش نمود.

از او خاطره‌های خوب به‌یاد دارم. لب خندان، روحیه مثبت، حس هم‌کاری جمعی وتلاش در پیشبرد کارها ازصفت‌های پسندیده‌ی او بود. همیشه به‌موقع در جلسه‌های شورای مرکزی حضور پیدا می‌کرد. و هیچ‌گاه به یاد ندارم که بر خلاف شئون مهندسی رفتار و یا اظهار نظرکرده‌باشد.

از حضرت باری درخواست داریم که او را قرین رحمت خود کند و به بازماندگانش شکیب و پاداش نیک عطا فرماید. و ما را نیز به نیکی در اجل مقرر پذیرا باشد.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته.
عباس آخوندی

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢مسکن و ابزار سیاست‌گذاری دولت

🖌عباس آخوندی - تیرماه 99

🔸چندی پیش سرکار خانم مهندس ترانه یلدا از من خواست که در کانال تلگرامی ترانه تهران یک بحث و گفت‌وگوی عمومی در باره مساله مسکن، نوع سیاست‌گذاری و مداخله دولت در آن و ابزار سیاست‌گذاری دولت داشته‌باشیم. من هم پذیرفتم و حدود دونیم ساعت گفت‌وگوی گرمی داشتیم. پس از آن دو تن از دوستان گروه، آقای مهندس حسین صمدیان و سرکار خانم مهندس روح‌افزا نیکخو مباحث را خلاصه کردند و به ترتیب مطالب تهیه شده در روزنامه‌های اعتماد؛ شنبه 14هم و شرق یک‌شنبه 15هم تیر به چاپ رسیدند. متن زیر خلاصه سرکار خانم نیکخو است که مختصر ویرایشی به همراه اضافه کردن سه نمودار در آن داشته‌ام و به نظر شما می‌رسانم.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://virgool.io/@AbbasAkhoundi/a-ezuixzop5gdb

@AbbasAkhoundi.ir
@AbbasAkhoundi
2024/10/01 09:42:38
Back to Top
HTML Embed Code: