Telegram Web Link
🔵دولت، جامعه مدنی و سیاست در ایران

🖌عباس آخوندی - ۱۴ بهمن‌ماه ۹۷

🔸این روزها، بازار سیاست در ایران بسیار پُرتلاطم است. سیاست عرصه‌ی سهل و ممتنعی است. درب‌های آن گشوده و هرکسی به آسانی با هدف‌های اسلم و ناسالم به آن ورود می‌کند ولی، خروج از آن بسیار پیچیده و گاهی ناممکن است. در وضعیت فعلی حفظ همبستگی ملی و تامین امنیت بین‌المللی بزرگترین ماموریت‌های عالمِ سیاست در ایران است. لازمه‌ی این کار وجود دولت ملی و جامعه‌ی مدنی مستقل و مشارکت‌جو است. و وجودِ هر دو بسته به نهادِ آزادی است. بدون آزادی و استقرارِ حقِ مالکیت و انتخاب، سخن‌راندن از دولت ملی، توسعه، رشد، حتی رشدِ اقتصادی و هر نشانه‌ی دیگرِ پیشرفت ناممکن است. هم‌چنین بدون آزادی سخن راندن از عدالت، انصاف، برابری، دوستی، فداکاری، عشق و سایرِ ارزش‌های بنیادین گزافه‌گویی است.

🔸در مصاحبه‌ی پیشِ رو قدری در باره‌ی ساختارهای شکسته‌ی نهادهای مدنی سیاست در ایران و تابوهای تصمیم‌گیری در آن از جمله الزامِ بی‌مورد به دو دوره‌ای بودن ریاستِ جمهوری صحبت شده‌است. در پایان، پیشنهاد مشخص من به اصلاح‌گران جامعه این است که به‌جای شرط‌بندی روی اسب ریاست جمهوری با صداقت و راستی آن‌چه از موقعیت ایران می‌فهمند را با جامعه در میان بگذارند و شرطِ فعالیتِ سیاسی خود را موفقیت و پیروزی برای کسبِ قدرت نگذارند. باز کردنِ یک دریچه‌ی درست و دورنمای واقعی و دست‌یافتنی پیش‌ِ روی مردم از پیروزی در انتخابات مهم‌تر است. با هم‌ به آن بیندیشیم. کسانی که تمایل به خواندن متن گفتگو را دارند در زیر به آن دسترسی دارند.
💢الزامی ندارد دولت دو دوره‌ای باشد
📎https://telegra.ph/Interview-02-03

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
⭕️سینما و خلق رویای ملی

🔸جشنواره فیلم به پایان رسید و بهترین ها فردا معرفی می شوند. فیلمهایی که من دیدم به خوبی زوال اجتماعی و شکست اخلاقی را نشان می دادند. من به سهم خود و به عنوان یک شهروند از تمامی اهالی سینما سپاسگزارم.

🔸در کنار تلاش برای شناخت کژکارکردی های اجتماعی ما یک رویای ملی خوب می‌خواهیم که برای خلق و یا رسیدن به آن تلاش کنیم، رویایی که همه جامعه بتوانند پیرامون آن همبستگی ایجاد کنند و برای رسیدن به آن همت و تلاش داشته باشند، رویایی که بتواند یک مقدار از اختلافات کم کند و البته این رویا هم باید دست‌یافتنی باشد.

🔻بیشتر بخوانید
📎https://telegra.ph/Cinema-02-10

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
⭕️معادله‌های اصمّ و سیاست‌گذاری ملی - تازه آغاز ماجرا

🖌عباس آخوندی - ۲۷ بهمن‌ماه ۹۷

🔸گروهی به اصطلاح هوادار براندازی در بیرون و گروهی با ژستِ انقلابی‌گری و در هیات منجی در درون به شعار "اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا" دل بسته‌اند. بی‌بنیانی به‌ گفته‌ی اردشیر زاهدی داماد شاه؛ براندازانِ بیرونیِ متوهم، فاسد و وابسته به قدرت‌های خارجی آن‎‌قدر آشکار است که پرداختن به آن کاری بیهوده می‌نماید. ولی، خطِّ‌مشی و رفتارِ کسانی که در درون، از یک‌سوی، با ایجاد شرایط ممتنع و به بن‌بست‌کشاندن امور در همه‌ی عرصه‌ها از جمله برجام و یا FATF، در عمل سیاست‌گذاری ملیِ را ناممکن می‌کنند و از سوی دیگر، با دامن‌زدن به انتظارات در صددند که موجبات بی‌اعتباریِ مسؤولان را فراهم آورند، جای تامل فراوان دارد. شادمانیِ این گروه از هر بن‌بستی که در حوزه‌ی سیاست‌گذاری حادث می‌شود و غنجی که از هر رنجی که به مردم وارد می‌گردد به دلشان زده می‌شود، جای شگفتی دارد. تا جایی که در هم‌راهی با براندازان به پیش‌باز شعار "دیگه تمومه ماجرا" رفته‌اند با این توهم که نوبت، نوبت آنان است. غافل از آن‌که اگر مشکلی پیش آید آنان اولین قربانی هستند و نه آخرین منجی! واقعیت این است که در حوزه‌ی آگاهی و انتخاب مردم، این آغاز ماجراست.

🔻جهت مطالعه یادداشت کلیک کنید.

📎https://telegra.ph/Policy-02-15

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
⭕️گامی آغازین برای صورت‌بندی ایده‌ی ایران

🖌عباس آخوندی- ۲۹ بهمن‌ماه ۹۷

🔸ایده‌ی ایران بنیادی‌ترین چالشی است که از مشروطه به این سو با آن دست به‌گریبانیم. جامعه پُر از گرفتاری‌های فوری است. از این روی، کم‌تر دل‌ودماغی برای پرداختن به این گونه مساله‌های بنیادین وجود دارد. ولی، حقیقت آن است که زوالِ اخلاق، فروکاستنِ سرمایه‌ی اجتماعی، روندِ نزولیِ تولید ثروت در کشور، بی‌ثباتیِ بازار، عدم تعادل منطقه‌ای و فقیرشدن مستمر مناطق دور از مرکز، چالش شهرنشینی سریع که در کاهش قابلیتِ زندگی و سختی حرکت و جابجایی در آنها جلوه می‌کند، مساله‌ی امنیت ملی و بین‌المللی، بحران آب و مساله‌های دیگری از این دست همه نشان از وضعیت امتناع از سیاست‌ورزی در ایران دارند.

🔸درست است که راه‌کار هر یک از مساله‌های پیش‌گفته را باید در قالب دانش و تجربه همان موضوع جست. و لیکن، هیچ‌کدام نمی‌تواند مستقل از ارتباط با ایده‌ی ایران باشد. لذا، راه‌کار مؤثر، طرح چارچوبی کلی برای ایده‌ی ایران است که در زیرِ آن بتوان مساله‌های تخصصی پیش‌گفته را صورت‌بندی کرد در نهایت به سیاستِ درست، مؤثر و روشن رسید.

🔸می‌دانم که طرحِ این مساله خود پُر از چالش است. ولی، روشنگری هم چیزی جز طرح این گونه مساله‌های بنیادی و پذیرش مخاطرات همراه با آن نیست. در این گفت‌وگو تنها قدری به صورت‌بندی پرسش از ایران نزدیک مس‌شویم. اگر تمایل داشتید ببینید و بشنوید و مشارکت فعال در نقدِ آن داشته باشید.
📎https://etemadonline.com/content/268557
▪️پایان

📌دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
عباس آخوندی pinned «⭕️گامی آغازین برای صورت‌بندی ایده‌ی ایران 🖌عباس آخوندی- ۲۹ بهمن‌ماه ۹۷ 🔸ایده‌ی ایران بنیادی‌ترین چالشی است که از مشروطه به این سو با آن دست به‌گریبانیم. جامعه پُر از گرفتاری‌های فوری است. از این روی، کم‌تر دل‌ودماغی برای پرداختن به این گونه مساله‌های بنیادین…»
💢اخلاق عمومی در پرتو اندیشه ایران‌شهری و مدرن

📌https://goo.gl/maps/WU9bMpXy4s62

@AbbasAkhoundi
💢روز مهندس و قانون طبیعت

🔸دیروز روزمهندس بود و پیام‌های تبریک فراوان دریافت کردم. ضمن تبریک متقابل به همه‌ی دوستان می‌گویم که علمِ هندسه بیانِ قانونِ‌طبیعت است. باور کنیم که کوتاهترین فاصله بین دو نقطه خط مستقیم و تعادلِ‌پایدار هرم بر روی قاعده‌ی آن است و نه راس. همین دو اصل را در زندگی اجتماعی و حرفه‌ای به‌کار بندیم.

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔻میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) زهره‌ی آسمان پیامبر (ص) را به همه مسلمانان تبریک می‌گویم. روز مادر گرامی باد.

@AbbasAkhoundi
💢اخلاق عمومی در پرتو اندیشه‌ی ایران‌شهری و مدرن

🖌عباس آخوندی- ۷ اسفند‌ماه ۹۷

🔸میخواستم ویدیوی سخنرانی دیروز را روی کانال بگذارم، یک لحظه با خود فکر کردم که در این هیاهوی استعفای ظریف عزیز، کسی دل‌ودماغ دیدن و شنیدن یک بحث نظری را ندارد. ولی، بیشتر که فکر کردم، دیدم؛ ظریف هم قربانی همین وجدان پاره‌پاره و فروپاشی اخلاقی حاکم بر جامعه است. دیدم او هم اسیر وضعیت امتناع در سیاست‌گذاری و تنگنای نبود نظریه‌ی راهنما در دولت است. و از قضا بحث من تبیین نظری همین وضعیت بود. از این رو تصمیم به انتشار آن گرفتم.

🔸طرح‌واره بحث از این قرار است که ۱- ارتباط وثیقی بین حقوق، قانون و اخلاق وجود دارد. ۲- حاکمیت قانون در ایران دچار شکست است. ۳- مهار قدرت به مفهوم دولت-ملت را ندارد. ۴- آن‌چه می‌تواند قدرت را مجاب به تبعیت از قانون کند وجود نهادهای مدنی مستقل از قدرت است. ۵- وجود نهادهای مدنی مستقل از قدرت خود وابسته به باورِ ملی به نظریه‌ی بنیادینِ دولتِ مدرن از قبیل آزادیِ فردی، برابری و حق مالکیت و حاکمیت اخلاق عمومی در جامعه است.

🔸در چارچوبِ این طرحِ بحث، سخن این‌گونه آغاز می‌شود که ایران سرزمین پروژه‌های نیمه‌تمام است. مشروطه نیمه‌تمام، مدرنیته‌ی نیمه‌تمام، نهضت ملیِ نیمه‌تمام، جمهوریِ نیمه‌تمام و حاکمیتِ قانون نیمه‌تمام و پروژه‌های دیگری از این دست. وجدان عمومی فعلا سرگردان بین مدرنیته‌ی غربی، ملی‌گرایی ایرانی و امت‌اسلامی است. این سردرگمی را در تمام سطح‌های جامعه و در تمام صحنه‌های زندگی اجتماعی و فردی می‌توان دید.

🔸در این فضای آشفته، جامعه‌ی نخبگی ایران تا حدِّ زیادی قابلیت باز تولیدِ مفاهیم و صورت‌بندی درست مساله‌های ملی را از دست داده‌است. آیا هیچ‌یک از مساله‌هایی که در سال‌های اخیر و یا این روزها باز شده‌اند، حل و بسته شده‌اند؟ این وضعیت اختصاص به حوزه‌ی خاصی ندارد. برجام، FATF، ارز، گوشت، موسیقی، فضای مجازی و... نمونه‌های آن هستند. در این وضعیتِ پاره‌پاره، سیاست‌گذاری هر روز دشواتر می‌گردد و امکان تصمیم‌گیری از مسؤولان سلب می‌شود.

🔸در این فضا، مبرم‌ترین وظیفه‌ی روشنفکری بازگشت انتقادی به خویش است. هرگونه همرنگیِ اندیشه‌نشده با جهان ما را یک گام به لبِ پرتگاه نزدیک‌تر می‌کند و هرگونه اصرار و تاکید غیر انتقادی برگذشته، بر فاصله‌ی ما از جهان می‌افزاید و ما را دچار جمود و شکستِ سخت‌تر می‌کند. چاره‌ای نداریم که در ریشه‌یابی مشکل به پایین‌ترین لایه‌ها توجه کنیم. باید شیوه‌ی تفکر و سبکِ بودن‌مان را در نسبت با خردِ ناب بازخوانی نماییم و گرنه دچار فروپاشی و زوال خواهیم شد. البته آنچه که در این جلسه طرح شد، پاسخ به این پرسش‌ها نبود و تنها تلاش برای صورت‌بندی درست مساله و پرسش‌گری درست بود.

🔻در صورت تمایل ویدیوی پیوست را ببینید و بشنوید.

📎https://www.aparat.com/v/3vHsn

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔵دولت، مجلس و امتناع در قانون‌گذاری

🔻 تجارت فردا شماره ۳۰۶ - اسفندماه ۹۷

🔸در حالی که بررسی لوایح چهارگانه برای خروج ایران از فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ضروری می‌نماید، روند بررسی و تصویب هرکدام از این لوایح به یک جنجال سیاسی با تبعات اقتصادی در کشور تبدیل شده است. از این بین تنها لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم نهایی شده است و تکلیف دو لایحه دیگر در اقدامی کم‌سابقه، بعد از تصویب در مجلس و اعلام شورای نگهبان مبنی بر نداشتن مغایرت با شرع و قانون اساسی، به هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت تا با نظرات اصلاحی مجمع، با سیاست‌های کلی انطباق پیدا کند؛ اقدامی که عباس آخوندی آن را نقض صریح قانون اساسی، شکل‌گیری یک رکنِ جدید در فرایند قانون‌گذاری که ورودش تصادفی و بسته به نظر هیاتی دارد که تصمیم‌هایشان غیرشفاف و موردی است، می‌داند.

🔸او می‌گوید که پذیرش این رکن، موجب ورود کشور به مرحله عدم قطعیت و امتناع قانون‌گذاری می‌شود. وزیر سابق راه و شهرسازی می‌گوید رئیس‌جمهور باید در برابر این حرکت خلاف قانون اساسی ایستادگی می‌کرد، تذکر قانون اساسی می‌داد و به هیچ عنوان زیر بار این انحراف که نه تنها اقتدار نهاد دولت که اقتدار مجلس را نیز زیرِ سؤال می‌برد، نمی‌رفت. آخوندی تشریح می‌کند که در قانون اساسی جایگاه قانون‌گذاری برای مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده نشده است و چنین اقدامی ثبات سیاسی و اقتصادی و در نتیجه جذب و تشکیل سرمایه را از بین می‌برد. ضمن این که در زمان کنونی در روند تجارت کشور اخلال ایجاد و کلِّ آن را به کانال‌های غیررسمی هدایت می‌کند.

🔸عباس آخوندی با اعلام هشدار نسبت به این حرکت فراتر از قانون اساسی، اعتقاد دارد رکنِ تازه‌ای در نظام قانون‌گذاری ایجاد شده که خود را فراتر از دولت به معنای وسیع‌اش می‌داند و این رویکرد آینده سیاست‌گذاری در کشور را مبهم و عدم قطعیت را افزایش می‌دهد.

جهت مطالعه متن گفتگو کلیک نمایید

📎https://telegra.ph/Interview-03-02

📌دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
​​ ​​🔵راه آهن قزوین-رشت

🖌عباس آخوندی - ۱۶ اسفندماه ۹۷

🔻افتتاح پروژه راه‌آهنِ‌قزوین-رشت را به ملتِ‌ شریف ایران و مردم عزیز گیلان تبریک می‌گویم.

🔸این پروژه در کریدور شمال-جنوب و در مسیر اتصال ایران به اروپا از طریق کشور آذربایجان و هم‌چنین در مسیر اتصال بندرنزلی به شبکه ریلی کشور قرار دارد. از این رو، یکی از حلقه‌های مهم تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب و توسعه امکان ترانزیتی ریلی کشور محسوب می‌شود که پیوسته از سوی سایر کشورهای واقع در این کریدور و ذی‌نفعِ آن نیز پی‌گیری می‌شد. البته تا زمانِ تکمیل کامل شبکه، حمل‌ونقل ترکیبی، در جهت اجرای ایده‌ی حمل‌ونقل درب تا درب می‌تواند تا حد زیادی یاری‌رسان باشد. با این وجود باید توجه داشته باشیم که بهره‌برداری از ظرفیت این خط بستگی به افزایش ظرفیت قطعه قزوین- تهران دارد که خوشبختانه، دوخطه کردن قزوین-کرج و چهارخطه کردن کرج-تهران مراحل نهایی خود را طی می‌کرد. از آخرین وضعیت بی‌اطلاعم.

🔸هم‌چنین، اکتفا به توسعه شبکه ناکافی است. در کنارِ این، توسعه و نوسازی ناوگان باری و مسافری باید در دستور کار باشد که نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین است. مطمئنم که همکاران فراموش نکره‌اند و دوستان شرکت راه‌آهن تا جایی که امکانات کشور و مراودات مالی بین‌المللی اجازه می‌دهد، به مدد بخش خصوصی تدابیر لازم را اتخاذ خواهند نمود.

🔸اجرای این پروژه، با توجه عبور خط از مناطق کوهستانی و رودخانه‌های عریض و هم‌چنین عبور بر فراز آزادراه قزوین-رشت، کاری سخت بود که با مدد مدیران سخت‌کوش، و تمام مهندسان، عوامل فنی، اداری و لجستیک و کارگران زحمتکش در دستگاه‌ها مجری، مشاوران، ناظران و پیمانکاران و مقام‌ها و نهادهای محلی انجام شد.

🔸به احترام به مسافران ریلی و هم‌چنین مسافران جاده‌ای که در مسیر سازه‌های این پروژه را می‌بینند، در این پروژه به زیباییِ معماریِ پل‌ها و سازه‌ها توجه شد. امیدوارم موضوع معماری راه که در این دوره در پروژه‌های مختلف بر آن تاکید داشتم، در دستورِ کار دولت و دانشگاه قرار گیرد.

🔸کارایی مسافری این خط آهن با امتداد آن به میدانِ‌گیل رشت و از آن پس به درون بندرانزلی، آستارا و سایر شهرهای واقع در مسیر فزونی می‌یابد. بدون بردن ایستگاه‌ها به درونِ شهرها و توجه به مفهوم جابجایی مسافر از نقطه‌ای که حرکت می‌کند تا به مقصد برسد؛ اصطلاحا حمل‌ونقل ریلی درب تا درب، بخشِ مسافری چندان مورد توجه و اقبال مردم قرار نمی‌گیرد. خوشبختانه، مکان ایستگاهِ بعدی در شهررشت، در محل میدان گیل انتخاب شده، مسیر طراحی و مصوبه‌ها اخذ شده‌است. البته، بسیار پُرهزینه است ولی، امید که به فراموشی سپرده نشود.بهره برداری اقتصادی و ادامه پروژه تا آستارا و بندرانزلی، نیاز به مراوده تجاری بی مانع با جهان و تامین مالی بین المللی دارد. باید دید توافق‌های صورت گرفته در این فضای بحث‌های پیرامونی fatf به کجا می‌انجامد.

💢به هر روی، به همکاران عزیز و تمام کسانی که در اجرای این پروژه سهیم بودند عرض می‌کنم که دست مریزاد.

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
⭕️برای دیدن ویدیو نشست روی لینک های زیر کلیک کنید

📎در آپارات قسمت اول:
https://www.aparat.com/v/Ewg7S

📎در آپارات قسمت دوم:
https://www.aparat.com/v/AJI45

📎در یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=jtl0xzp_J-g

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
🔵سفر به اصفهان

🖌عباس آخوندی - اسفندماه ۹۷

🔸سه شنبه گذشته (۹۷/۱۲/۱۴) اصفهان بودم. از سفر به اصفهان همواره خاطره‌ی خوب دارم. شهری زنده و پویا و به تمام معنی ایران‌شهری. البته خشکی رودخانه آزاردهنده بود. رود درّه‌ها و رودخانه‌های بسیاری از شهرهای ایران به‌جای زیبایی و محل سرزندگی شهری تبدیل به زباله‌دانی و یا ریختن فاضلاب شده‌اند. آشکارا، این پدیده معلول سیاست‌ِ بدصنعتی‌شدن شهرها از جمله اصفهان است. خبر خوب این بود که می‌گفتند قرار است که برای نوروز آب در زاینده‌رود جاری شود. به همین خاطر هم همه خوشحال و منتظر بودند. به هر روی، به نظر می‌رسد روزی باید برسد که اصفهانیان بتوانند، بی‌پرده توسعه‌های اخیر شهرشان را بازخوانی کنند.
🔻برای مطالعه ادامه یادداشت کلیک کنید

https://telegra.ph/Isfahan-03-10-3

📌دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
Channel photo updated
⭕️اپرای عروسکی عشق

🔸دیشب به دعوت بهروز غریب‌پور عزیز برای دیدن اپرای عروسکی عشق به تالار فردوسی رفته‌بودم.
کاری فوق‌العاده و بی‌نظیر بود.

🔸آفرینش صحنه‌ها، خلق عروسک‌ها، بازخوانی داستان شیخ صنعان و دختر ترسا از منطق الطیر عطار، تصویرپردازی و گذاشتن موسیقی با آوازهای روح‌افزا بر آن، بازی‌دهی با معنای عروسک‌ها توسط بازیگرانیِ به‌واقع هنرمند و عاشق که به آن‌ها روح می‌بخشیدند همه و همه آدمی را مسحور خود می‌کردند. هرچه در این باره بگویم، کم گفته‌ام.

🔸دست مریزاد بهروز عزیز که در بازخوانی فرهنگ و ادبیات ایران این چنین خلاقانه و دلیرانه گام می‌زنی. تو دیشب یکبار دیگر عشق را برای من معنی کردی.

🔸شعری که از عطار در آوازها آورده بودی بر جان من نشست:
درد و خون دل بباید عشق را
قصه‌ی مشکل بباید عشق را
ساقیا خون جگر در جام‌کن
گر نداری درد از ما وام‌کن
عشق را دردی بباید پرده‌سوز
گاه جان را پرده‌در گه پرده‌دوز
ذره‌ی عشق از همه آفاق به
ذره‌ی درد از همه عشاق به
عشق مغز کاینات آمد مدام
لیک نبود عشق بی‌دردی تمام

دیدگاه شما: @ContactAkhoundibot

@AbbasAkhoundi
2024/10/02 04:27:05
Back to Top
HTML Embed Code: