Telegram Web Link
اعتقاد پدر خانوادۀ پنج نفر شهید...

ما ابوالفضل حجتی را آخرین‌بار قبل از عملیات والفجر چهار دیده بودیم. آن‌روزها جهاد سازندگی نجف‌آباد عهده‌دار ساختن یکی از تأسیسات امنیتی بود که در عملیات نقشی عمده داشت. ابوالقاسم حجتی مسئول مهندسی رزمی جهاد سازندگی نجف‌آباد بود و از همان آغاز، همه حیات خویش را عاشقانه در مذبح جبهه‌ها قربانی کرده بود. با شهادت ابوالقاسم، تعداد شهدای خانواده حجتی‌ها به پنج تن رسید، اما اگر کسی می‌پندارد که آنها از جنگ خسته شده‌اند، بداند که اشتباه می‌کند.
نجف‌آباد هرچند اکنون شهر بزرگی است اما هنوز اصالت روستایی خود را از کف نداده است. آنها هنوز در تنور، نان می‌پزند، در استکان چای می‌خورند و بر دستانشان جای بوسه پیامبر را حفظ کرده‌اند؛ آنها کشاورز هستند.
پدر خانواده اعتقاد دارد: این خطاب پروردگار با فرشتگان که «انّی اَعلَمُ ما لا تَعلَمون» دربارۀ شهداست.

#سیدمرتضی_آوینی
#گنجینه_آسمانی
[گفتارهای روایت فتح]
#آقا_سید
انتشارات کانون فرهنگی - هنری ایثارگران
صفحه ۸۹.

@Ab_o_Atash
آنکه خواب است، آنکه بیدار!

از خانۀ شهدا[ی روستای دره‌بید]، ستون‌های نوری تا آسمان برخاسته است و روحشان بر همه آبادی احاطه دارد و دل‌های ساده روستایی، این حقیقت را به‌معاینه در می‌یابد.
مادر «شهید زمانی» می‌گفت: یک‌شب که مرتضی از جبهه آمده بود، پدرش مرا فرستاد که او را برای نماز صبح بیدار کنم. وقتی از پشت پنجره او را دیدم که روی سجاده نشسته، قرآن می‌خواند و اشک می‌ریزد، برگشتم و به پدرش گفتم: او نماز صبحش را خوانده و قرآن می‌خواند؛ این ما هستیم که خوابیم؛ او بیدار است.
... اگر می‌خواهی رمز پایداری اسلام را دریابی، به دره‌بید بیا. اینجا پیرزنی است که از پاییز سال پیش، کیسه بادامی جمع کرده است تا آن را در راه خدا هدیه کند. کسی به این کیسه بادام، نیازی ندارد. اما بدین‌وسیله آن‌پیرزن سهم عظیم خویش را در راه حاکمیت حق و استمرار ولایت باز می‌یابد.

#سیدمرتضی_آوینی
#گنجینه_آسمانی
[گفتارهای روایت فتح]
#آقا_سید
انتشارات کانون فرهنگی - هنری ایثارگران
صفحه ۹۱.

@Ab_o_Atash
متانت خوب ایرانی‌ها از دید روباه پیر!

سفیر انگلیس گفت: شأن ایران همان رویۀ متانت همیشگی است.
گفتم: تا کی به علت متانت، باید مسئله‌ بحرین را قبل از حل مسئلۀ تنب و ابوموسی حل کنیم و بعد شیخ‌های رأس‌الخیمه و شارجه هم برای ما کوراوغلی بخوانند؟ به علت متانت در مسئله‌ درآمد بیشتر از نفت خودمان هم خونسرد باشیم، بعد لیبی عایدات بیشتر به دست بیاورد و دو دستی تقدیم عبدالناصر دشمن ما بکند؟ به علت متانت، کم و بیش بعضی مخارج دفاعی ملک فیصل را هم قبول بکنیم و در حقیقت او را زیر حمایت خودمان نگه داریم و ایشان هم در موقع سهمیه‌بندی استخراج نفت، از کمپانی‌های مشترک گله بکند که چرا استخراج نفت ایران را بالابرده‌اید؟ ما هم به رو نیاوریم!

#اسدالله_علم
#یادداشت‌های_امیراسدالله_علم
انتشارات معین
جلد دوم، صفحه ۳۱.

@Ab_o_Atash
مسئله دیروز، ضرورت امروز!

دیروز خیلی راحت قبول کرده بودیم که دین از سیاست جدا نیست، ولی امروز به ما این‌گونه آموخته‌اند که دین از همه‌چیز جداست؛ دین نه تربیت دارد، نه سیاست، و نه ...، هیچ ندارد.
به این نسلی که با این گفت‌وگوهای جدید آشنا شده، چه چیزی را می‌خواهم منتقل کنم؟ چگونه به او بیاموزم که در شرایط گوناگون و در بسترهای متفاوت جریان‌های اجتماعیِ بَدَوی تا کشاورزی تا صنعتی تا فراصنعتی، «امت» را تشکیل بدهد، چگونه آدم‌ها را بسازد، چگونه آدم‌های ساخته‌‎شده را جایگزین کند و تشکیلات جدیدی را شکل بدهد. چگونه؟
آن آموخته‌های دیروز من شاید جواب این نسل را ندهد. من باید بیاموزم که تحصیل من و تبلیغ من، تکلیف امروز من است. ممکن است من تا دیروز با آنچه آموخته بودم جواب خیلی از مسائل را می‌دادم، ولی امروز در برابر کسانی هستم که با مشکلات جدیدتری آشنا شده‌اند. اصلاً مسئلۀ آنها دیگر اثبات خدا نیست؛ ضرورت خداست، ضرورت دین است. اگر خدا یا دین به عنوان یک ضرورت مطرح نشود، قطعاً اساس‌القسمه و اساس تقسیم‌بندی‌های دیگر من هم نخواهد بود.

#علی_صفایی_حائری
#عین_صاد
#خط_انتقال_معارف
(چاپ چهارم، قم: انتشارات لیلة‌القدر، بهار ۱۳۹۷)
صفحات ۲۹ و ۳۰.

@Ab_o_Atash
کارکرد شگرفِ رفع موانع

وقتی در آغاز دوره‌ روان‌درمانی، دانشجوی جوانی بیش نبودم، مفید‌ترین کتابی که مطالعه کردم، «روان‌نژندی و رشد انسان» نوشته کارن هورنای بود. و مفید‌ترین مفهومی که این کتاب به آن اشاره داشت، این بود که بشر گرایشی رشدنایافته به درک خویشتن دارد. هورنای معتقد بود اگر موانع برداشته شود، فرد می‌تواند به انسانی بالغ و کاملاً تحقق‌یافته بدل شود، درست مانند میوه‌ کوچکی که در نهایت درخت بلوطی خواهد شد.
«درست مانند میوه‌ای که به درخت بلوط مبدل شود...»؛ چه تصویر شگرف و روشنگری! این تصویر رویکرد مرا به روان‌درمانی برای همیشه دگرگون کرد و باعث شد با دیدی متفاوت به کار بنگرم: کار من برداشتن موانع از سر راه بیمارم بود، مجبور نبودم همه‌ کار را برعهده گیرم؛ مجبور نبودم میل به رشد، حس کنجکاوی، اراده، رغبت به زندگی، محبت، وظیفه‌شناسی یا هر یک از بی‌شمار خصوصیاتی را که از ما انسان می‌سازد، در روح بیمار بدمم. نه، من فقط باید موانع را شناسایی و برطرف کنم. باقی کار، به خودی خود و با نیروی خودشکوفایی موجود در درون هر بیمار پیش می‌رود.

#اروین_یالوم
#هنر_درمان
#سپیده_حبیب
(چاپ شانزدهم، تهران: نشر قطره، ۱۳۹۷)
صفحه ۳۱.
چرا سکوت و خانه‌نشینی در عصر غیبت مردود است؟

علاوه بر مسئلۀ بافت و زمینه صدور که مفاد روایاتِ نهی از قیام و تحرک انقلابی و اصلاحی را در عصر غیبت از اطلاق و عمومیت ساقط می‌کند، ادلۀ دیگری نیز برای مشروعیت و بلکه لزوم اقدام و قیام برای دفاع از دین و تحقق حاکمیت دینی با وجود فقیه جامع‌الشرایط و احراز موفقیت و به نتیجه‌رسیدن قیام وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم:
۱. مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی مسلمین
براساس آیات قرآنی و روایات اهل بیت«علیهم‌السلام»، اهداف دین خاتم و احکام شریعت اسلام تا قیامت اعتبار دارد و مسلمانان و مؤمنان موظف به تحقق این اهداف و عمل به این احکام هستند. مگر در مواردی که با مانعی جدی مواجه باشند و امکان رفع آن مانع وجود نداشته باشد.
روشن است تحقق و عینیت‌یافتن بسیاری از احکام خداوند، از جمله امر به معروف و نهی از منکر و اجرای حدود الهی، در گروی وجود حاکمیتی صالح است و در حاکمیت جور، بخش عظیمی از این احکام، معطل و برزمین خواهد ماند.
حال ادعای اینکه روایاتی خاص و حتی معتبر به لحاظ سند و محتوا می‌توانند بخش عظیمی از احکام الهی را که تحقق آنها به وجود حکومت دینی وابسته است، تا ظهور امام مهدی «علیه‌السلام» که وقوع آن تاکنون بیش از هزارسال به درازا انجامیده و معلوم نیست تا چه زمانی ادامه پیدا کند، به تعطیلی بکشانند، برخلاف مسلّمات قرآنی و روایی است.
صدها آیه از قرآن، مسلمانان و اهل ایمان را مکلف به ایمان و عمل صالح و انجام تکالیف اجتماعی و سیاسی کرده‌اند و اصل و قاعده کلامی و فقهی در همه این آیات، تداوم این تکالیف تا روز قیامت است، مگر در مواردی که بر ا ساس دلیلی مشخص، تکلیفی مستثنا شود و مقید به دوران حضور امام معصوم «علیه‌السلام» باشد. مانند جهاد ابتدایی که بر اساس فتوای مشهور فقهای شیعه و بر اساس ادله و روایاتی، منوط به حضور امام معصوم «علیه‌السلام» و اذن و اجازۀ ایشان است. اگرچه در همین مورد نیز فتوای برخی فقیهان، مشروعیت جهاد ابتدایی حتی در عصر غیبت به زعامت و فرماندهی ولی فقیه جامع‌الشرایط، ثابت است.

#مهدی_نصیری
#عصر_غیبت
(چاپ اول، تهران: مکتبة الصّدیقة الشهیدة، ۱۳۹۸)
صفحه ۲۱۷.

@Ab_o_Atash
آااااه دوکوهه...

آخرین روز اسفند ۱۳۶۷، اندیمشک.
قطارها دیگر در دوکوهه نمی‌ایستند و بسیجی‌ها از آن بیرون نمی‌ریزند. قطارها دوکوهه را فراموش کرده‌اند و حتی برای سلامی هم نمی‌ایستند. بی‌رحمانه می‌گذرند. اما شهدا اُنسی دارند با دوکوهه که مپرس. با ذره ذره خاکش، با زمینش، با دیوارهایش، با ساختمان‌هایش، با همه آنچه در چشم ما هیچ نمی‌آید. می‌گویی نه؟ از حوض روبه‌روی حسینیه حاج همت باز پرس که همه شهدای دوکوهه با آب آن وضو ساخته‌اند. در حاشیه اطراف حوض، تابلوهایی هست که به یاد شهدا روییده‌اند، اما الفت شهدا با این حوض، نه فکر کنی که به سبب تابلوهاست. من چه بگویم؟ اینها سخنانی نیست که بتوان گفت. تو خودت باید دریابی و اگرنه، دیگر چه جای سخن؟
زمین صبحگاه نیز هنوز در جست‌وجوی رازداران خویش است. اگر زبان خاک را بدانی، نوحه‌اش را در فراق آنها خواهی شنید، هرچند او همه لحظات آنچه را که دیده است و شنیده، به خاطر دارد. صدای آسمانی شهید گلستانی را گاهِ خواندن دعای صبحگاه: اللهم اجعل صباحنا صباح الصالحین... نهرهای رحمات خاص حق جاری می‌شد و باغ‌هایی از اشجار بهشتیِ لا اله الا الله می‌رویید و زمین صبحگاه بقعه‌ای می‌شد از بقاع رضوان. آنان که در دوکوهه زیسته‌اند، طراوت این جنّات را در جان خویش آزموده‌اند و هنوز از سُکر آن چهار نهر آب و عسل و شیر و شراب سرمستند. جا دارد که دوکوهه مزار عشّاق باشد؛ زیارتگاه عشّاقی که از قافله شهدا جا مانده‌اند...

#سیدمرتضی_آوینی
#گنجینه_آسمانی
[گفتارهای روایت فتح]
#با_من_سخن_بگو_دوکوهه
انتشارات کانون فرهنگی - هنری ایثارگران
صفحه ۲۶۳.

@Ab_o_Atash
Forwarded from آب و آتش
✳️ آموزش آدم‌کشی!
 
آخر نگهی به سوی ما کن
دردی به ارادتی دوا کن

بسیار خلاف عهد کردی
آخر به غلط یکی وفا کن

ما را تو به خاطری همه‌روز
یک روز تو نیز یاد ما کن

این قاعدهٔ خلاف بگذار
وین خوی معاندت رها کن

برخیز و در سرای در بند
بنشین و قبای بسته وا کن

آن را که هلاک می‌پسندی
روزی دو به خدمت آشنا کن

چون انس گرفت و مهر پیوست
بازش به فراق مبتلا کن

سعدی! چو حریف ناگزیر است
تن در ده و چشم، در قضا کن

شمشیر که می‌زند سپر باش
دشنام که می‌دهد دعا کن

زیبا نبود شکایت از دوست
زیبا همه‌روز، گو جفا کن

#سعدی_شیرازی

@Ab_o_Atash
Forwarded from آب و آتش
قیصر این شعر را «به دوستان هنرمند» تقدیم کرده است:

این حنجره، این باغِ صدا را نفروشید!
این پنجره، این خاطره‌ها را نفروشید!

در شهر شما باری اگر عشق فروشی است
هم غیرتِ آبادیِ ما را نفروشید!

تنها، به خدا، دلخوشی ما به دل ماست
صندوقچه راز خدا را نفروشید!

سرمایه دل نیست بجز اشک و بجز آه
پس دست‌کم این آب و هوا را نفروشید!

در دست خدا آینه‌ای جز دل ما نیست
آیینه شمایید؛ شما را نفروشید!

در پیله پروانه بجز کرم نلولد
پروانه پروازِ رها را نفروشید!

یک عمر دویدیم و لب چشمه رسیدیم
این هروله سعی و صفا را نفروشید!

دور از نظر ماست اگر منزل این راه
این منظره دورنما را نفروشید

#قیصر_امین_پور
#دستور_زبان_عشق
(چاپ دوم: تهران: انتشارات مروارید، ۱۳۸۶)
صفحات ۶۷ و ۶۸.

@Ab_o_Atash
✳️ این‌همه خواسته، این‌همه آرزو و این‌همه درد، این‌قدر نزدیک سطح، فقط چند سانتی‌متر عمق. رنج سرنوشت. رنج وجود؛ دردی که همیشه وجود دارد و درست زیر پوسته زندگی مدام حرکت می‌کند؛ دردی که خیلی آسان برای همه محسوس است. کارهایی بسیار - تمرین گروهی ساده، چند لحظه تأمل عمیق، کاری هنری، سخنرانی، بحران شخصی، ازدست‌رفتگان - به ما یادآوری می‌کنند که عمیق‌ترین خواسته‌هایمان: تمایل برای بازگشت جوانی، برای توقف پیر شدن، برای بازگشت بستگان و یاران ازدست‌رفته، برای عشق ابدی، محافظت، اهمیت و برای جاودانگی هرگز برآورده نمی‌شوند.

#اروین_یالوم
#دژخیم_عشق
#غلامحسین_سدیرعابدی
(چاپ اول، نشر ترانه، ۱۳۹۶)
صفحه ۱۶.

@Ab_o_Atash
✳️ حقیقت شهرت‌طلبی

«شهرت‌طلبی»، برای فراموش‌کردن خود در دیگران است، یا یافتن کاذب خویش در دیگران.

#علی_شریعتی
#هبوط_در_کویر
انتشارات چاپخش
صفحه ۶۷.

@Ab_o_Atash
حمله آمریکا با عراق چه کرد؟

از تأثیرات دیگر حمله به عراق، سقوط میانگین درآمد سرانه مردم آن از مبلغ ۲۵۵ دلار آمریکا در سال ۲۰۰۳، به حدود ۱۴۴ دلار در سال ۲۰۰۴ بود. علاوه بر آن طبق آمار برنامه غذایی جهانی سازمان ملل، این کشور دچار کمبود سراسری برنج، شکر، شیر و قوطی‌های شیرخشک نوزادان شد...
ظرف شانزده ماه بعد از اشغال عراق، میزان سوء تغذیه‌ حاد دو برابر شد و بمراتب از میزان سوء تغذیه در کشورهای هائیتی و اوگاندا فراتر رفت و به حد کشور بروندی (در آفریقا) رسید. اکنون حدود ۴۰۰ هزار کودک عراقی از بیماری تحلیل‌برنده‌ای رنج می‌برند که دارای علائمی چون اسهال مزمن و کمبود خطرناک پروتئین است. این همان کشوری است که هزار کودکش در اثر تحریم اقتصادی آمریکا و انگلیس جان خود را از دست داده بودند.

#نوام_چامسکی
#دولت‌های_فرومانده
#اکرم_پدرام‌نیا
نشر افق
صفحه ۱۱۳.

@Ab_o_Atash
خوشبختی‌های بزرگ!

چه خوشبختی بزرگی است بدبختی‌های کوچک! روح‌های اندکی که از رنج‌های حقير به ناله می‌آيند، دردهای روزمره گرفتارشان می‌کند، قدر سعادت بزرگی را که خداوند نصيبشان کرده است نمی‌دانند. اينها از لذت‌های روزمره و نعمت‌های ريخته‌پاش هم غرق شور و شعف می‌شوند. اين دنيا، برای اين دل‌ها بهشت است. کامی که با آب‌نبات شيرين می‌شود چقدر آسان می‌تواند خوشبخت باشد!

#علی_شریعتی
#آثار_گونه‌گون
صفحه ۷۵.

@Ab_o_Atash
✳️ در مصر باستان، تقویم، دوازده ماهِ سی روزه بود و سال ۳۶۰ روز داشت. مصری‌ها آن‌قدر باهوش بودند که بدانند هر سال شمسی ۳۶۵ روز است. آنها این اختلاف را با داستانی رفع و رجوع می‌کردند که در آت تُت، الهه‌ خرد که سر لک‌لک داشت، در تاس بازی پنج روز از الهگان می‌برد و آن را به الهه‌ شب و همین‌طور به مردم می‌داد. این پنج روز به هیچ‌کدام از ماه‌های مصری تعلق نداشتند و طوری بود که انگار خارج از زمان عادی بودند. آزتک‌ها هم از تقویم مشابهی استفاده می‌کردند، پنج روز به روزهای سال اضافه می‌کردند، اما از آنها می‌ترسیدند، آنها را روزهای بدیمنی می‌دانستند و نام روزهای مرگ را روی آنها گذاشته بودند.

#مارکوس_سدویک
#کتاب_روزهای_مرده
(چاپ اول، نشر پیدایش، ۱۳۹۳)
صفحه ۳.

@Ab_o_Atash
✳️ جهاد اعتقادی ما چیست؟

وظيفه ما به‌عنوان علمداران راه انبيا در سراسر جهان امروز، اينچنين اقتضا دارد كه درنور بی‌نهايت قرآن به همه آنچه در ظلمات امروزی فرهنگ غرب به عنوان حقايقی مسلم‏ انگاشته می‌شود، نگاهی دوباره بيندازيم و حجاب از حقايق برداريم...
گشودن‏ حقايق در پرتو نور قرآن و روايات، قسمت اعظم از وظيفه‏‌ای است كه ما در جهاد اعتقادی برعهده داريم.

#سیدمرتضی_آوینی
#توسعه_و_مبانی_تمدن_غرب
صفحه ۲۲۳.

@Ab_o_Atash
Forwarded from آب و آتش
✳️ ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺃَﺫِﻧﺖَ ﻟِﻰ ﻓِﻰ ﺩُﻋَﺎﺋِﻚَ ﻭَ ﻣَﺴﺄَﻟَﺘِﻚَ.
ﻓَﺎﺳﻤَﻊ ﻳَﺎ ﺳَﻤِﻴﻊُ ﻣِﺪﺣَﺘِﻰ
ﻭَ ﺃَﺟِﺐﻳَﺎ ﺭَﺣِﻴﻢُ ﺩَﻋﻮَﺗِﻰ
ﻭَ ﺃَﻗِﻞﻳَﺎ ﻏَﻔُﻮﺭُ ﻋَﺜﺮَﺗِﻰ

پروردگارا!
این تو بودی که ﺑﻪ ﻣﺎ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﺍﺩﻯ ﺑﻪ ﺩﺭﮔﺎﻫﺖ ﺩﻋﺎ ﻛﻨﻴﻢ ﻭ ﺣﺎﺟﺖ ﻃﻠﺒﻴﻢ،
ﭘﺲ ﺍﻯ ﺧﺪﺍﻯ ﺷﻨﻮﺍ! ﺳﭙﺎﺱﻣﺮﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮ،
و دعایم را اجابت فرما
واز لغزشم به کرمت در گذر!


#دعای_افتتاح
#مفاتیح_الجنان
#محدث_قمی
#کتابفروشی_علمیه_اسلامیه
صفحه ۲۴۴.

@Ab_o_Atash
✳️ از مهمانی ناراحت نباشید!

حداقل ضرورتی که رعایت کردن ادب روزه دارد این است که معلوم می‌شود از اینکه روزه می‌گیری در زجر و عذاب نیستی، و از اینکه در محضر خدا مهمانی، ناراحت و دل‌آزرده نیستی. و اگر ادب این حضور را رعایت نکنی، معلوم می‌شود تو را زوری آورده‌اند و از جای خود ناراضی هستی. طبیعی است در این‌صورت بهره لازم را از رمضان نمی‌بری و خدایی که ناز دارد، تو را نوازش نخواهد کرد.

#علیرضا_پناهیان
#شهر_خدا
(چاپ یازدهم، انتشارات بیان معنوی، ۱۳۹۷)
صفحه ۹۰.

@Ab_o_Atash
2024/09/22 20:34:08
Back to Top
HTML Embed Code: