Telegram Web Link
Forwarded from رادیو Zntv1 🌐
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔥ویژه برنامه چهارشنبه سوری🔥


🎖کوتاه پیرامون ریشه این جشن



برنامه ای از سهراب اوستا


تهیه و پخش از رادیو zntv1


به ما بپیوندید

@zntv1

ارتباط با ما در تلگرام

@zntv_1
https://amordadnews.com/196977/

گروه همیاران زرتشتی، کمک‌های مردمی گرد‌آوری‌شده برای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان را به دست آن‌ها رساندند.
Forwarded from زرتشت و مزدیسنان (kourosh niknam)
کتاب زرتشت و مزدیسنان
همراه با پرسش و پاسخ‌هایی در شناخت دین زرتشت
نگارش: کورش نیکنام

نویسنده در پیش‌گفتار کتاب آورده است:
در یک ضرب‌المثل آلمانی آمده: «پیامبران در زادگاه خویش غریب‌اند» بی‌گمان برای پیام‌آور ایرانی چنین روی داده است. زرتشت در زادگاه خود، سرزمین ایران، غریب و ناآشنا مانده است... باید پذیرفت که زندگی و اندیشه زرتشت بیش از پیامبران دیگر از آغاز زاده شدن تا کنون مورد کنکاش و به چالش گرفته شده است‌...
نگارنده سالیانی پاسخگوی خواستارانی بوده که درباره زرتشت و مزدیسنان پرسش داشته‌اند... پاسخ‌ها برداشتی ژرف از بینش زرتشت ساده، کوتاه و گویا بیان شده است.
در بخش آغازین به جایگاه زرتشت و مزدیسنان اشاره شده و بخش پایانی پاسخ‌ها آمده که یافته‌های میدانی، برداشت‌های درونی‌ نگرش بر دیده‌ها و شنیده‌های گوناگون است.»
کتاب به ۲۸۱پرسش کسانی که در پی آشنایی و پیوستن به فرهنگ نیاکان باشند،‌پاسخ داده است.

چنانچه مایل به دریافت آین کتاب باشید،

با تماس از "کتابسرای فروهر" به شماره:
0913 250 5770
و "خانه کسرا"
با شماره
0913 350 0487

از راه پُست دریافت کنید.
تا با آموزه های زرتشت و زندگی زرتشتیان بیشتر آشنا شوید.
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ مانتره سپند -- از ماهِ اسفند
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
چهارشنبه: ۲۳ اسفند ماه،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی



۱۳ مارس ۲۰۲۴ ترسایی

13.03.2024

🌷🌷🌷

🔹مانترَه‌سپند:
- بیست و نهمین روز  هرماه، در گاهشمار ترادادی(سنتی) زرتشتیان، "مانتره‌سپند" نام‌دارد.

- واژه مانتره سپند از دو بخش پدید آمده است؛ نخست "مانتره" یا "مَنتره" به چَمار(معنی) سخن اندیشه برانگیز و بخش دیگر آن "سپَند" به چمار وَرجاوند و مقدس.

- این واژه در اوستا به ریخت «مانترَسپِنتَه» آمده است که درگویش پهلوی یا پارسی میانه «مَهرَسپنت» و در گویش پارسی امروزی به گونه «ماراسپند» و «مانترسپند» در آمده است.

🪻🌸🪻

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
Forwarded from kourosh niknam
#از_مزگت_تا_مسجد

#کورش_نیکنام

"مزگت" واژه  پهلوی به چِمار(:معنی)مزداگده یامزداکده است.

مزدا(:دانش وآگاهی بیکران)، ویژگی خدای ایرانیان است. و " کدَه" به چمارخانه است.
واژه "کزه" "و"کده" همچنان در گویش ویژه زرتشتیان استفاده می شود.

پیش ازاسلام واژه مَزگت در گویش پهلوی  برای خانه هایی با گنبدی گرد وبلند گفته می شده که درآن گردهم آیی همگانی برای شادی، نذر ونیاز ونیایش کاربرد داشته.

واژه "مزگت" پس ازاسلام از گویش ایرانیان به زبان عربی راه یافت واز آن پس "مسجد" نامیده شد. سپس بر پایه دستور زبان عربی ۶۴۰ یاری این واژه، مصدر ساختند و در صرف ونحو عربی واژگانی مانند: سجده، ساجد، سجود وسجاده  نیز ازآن بیرون آوردند.

درروستای کهن وگردشگری ابیانه، همچنان این واژه به جای مسجد به کاررفته و "مزگت" نیز گفته می شود.

گفته شده که سقف نخستین مزگت (:مسجد) های اعراب، بابرگ درخت خرما پوشیده شده واژه "تاق" نیز از نام "گنبذ" وگنبد ایرانی برگرفته شده است.

پس از چندی در کنار مزگت، مناره ها نیز افراشته شدند. "نار" به چم آتش است و "منار" جایگاه آتش افروزی (:آتشدان) به گویش عربی؛ از آنجا که گویش پارسی به گلوله آتش سرخ " گل آتش" نیز گفته می شد. از واژه " گلدسته" نیز به جای مناره بهره گرفته می شد.
گلدسته ها را در گذشته برای روشن کردن آتش و راهنمایی کاروان ها درشب استفاده می کردند.

درآن زمان گنبدی بر مناره ها نبوده است چنانکه اکنون نیز برخی از مناره های مسجد در شهرهای سمرقند و بخارا بدون گنبد ساخته شده اند.

واژه های مَزگت (:مسجد)، گنبذ(:گمذ ،گنبد،تاق) وگلدسته (:منار) ازمهرازی (:معماری)ایرانی برای اعراب به یادگار رسید ونخستین مسجد های آن روزگار به دست هنرمندان ایرانی ساخته شد.

برگرفته از نسک(:کتاب) آیین اختیار
نگارش: کورش نیکنام

🔥🔥🔥🔥🔥
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد کورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیین چهارشنبه سوری در آموزشگاه عشایر
شیراز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بافت کهن شهرستان میبُد
یزد
۲۳ اسفند ۱۳۷۸ | درگذشت موبد رستم شهزادی نماینده زرتشتیان در مجلس خبرگان قانون اساسی که مخالف اصلی تغییر ۳ رنگ پرچم ایران بعد از انقلاب بود و به تنهایی نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی رو از تغییر پرچم منصرف کرد!

🔹در ابتدای تصمیم گیری برای پرچم جدید ایران بعد از انقلاب تصمیم نماینده ها این بود که پرچم ۳ رنگ ایران فراموش شود و تا حدودی به تقلید از پاکستان پرچمی سبز با علامت الله در وسطش پرچم جدید ایران باشد! کسی که با این طرح مخالفت کرد موبد شهزادی نماینده ی زرتشتیان ایران بود که درست قبل از رای گیری نهایی از پرچم ۳ رنگ جانانه دفاع کرد و رنگ های پرچم را به این صورت معنی کرد: قرمز به نماد شهادت، سفید به نماد صلح و سبز به نماد وفور نعمت و آبادانی در نهایت سخنان ایشان تاثیر گذار بود و پرچم ۳ رنگ با ۵۹ رای موافق و بدون هیچ مخالفی به تصویب رسید!
🗓 @Tarikh_Fouri
Forwarded from زرتشت و مزدیسنان (kourosh niknam)
۲۳ اسفند ماه سالروز درگذشت زنده یاد
موبد رستم شهزادی
یادش گرامی، روانش شاد
این گزارش چند هفته پیش از درگذشت وی از او تهیه شد.

🍁🍁🍁
درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبد كورش نیکنام
🏵 @zoroaster33 🏵
امروز
به روز فیروز و فرخ
روز؛ انارام -- از ماهِ اسفند
سال ۳۷۶۱ ترادادی مزدیسنا

برابر با
پنجشنبه: ۲۴ اسفند ماه،
به سال ۱۴۰۲ خورشیدی



۱۴ مارس ۲۰۲۴ ترسایی

14.03.2024

🌷🌷🌷

🔷 اَنارام
- روز پایانی هرماه در گاهشمار سی روزه و ترادادی زرتشتیان انارام نامیده می شود.

- انارام به چَمار(:معنی) «روشنایی بی پایان» است که در اوستا به ریخت «اَنَغرَه رَاُوچَه» آمده است.
.
- کسانی که با اندیشه، گفتار و کردار نیک زندگی کرده، با دروغ و ناپاکی مبارزه می‌کنند. در باور ترادادی نیاکانی، سرانجام روان آنان به سرای نور و سُرود رهسپار می شوند که سرشار از خرسندی و شادمانی است. این سرا، همان خانه‌ی واپسین  بوده که جایگاه روشنایی و فروغ بی‌پایان است.

🪻🌸🪻

درگاه (:کانال) زرتشت و مزدیسنان
گزینش ونگرش: موبدکورش نیکنام
🏵 @zoroaster33
در کاوش‌های باستان‌شناسی در غار زل هستیجان در نزدیکی شهر دلیجان، در استان مرکزی، یک قلم نی برای خوشنویسی یافت شد.

باستان‌شناسان باورمندند این کلک/قلم نی گمان می‌رود کهن‌ترین قلمی است که در ایران تاکنون یافت شده است و به واپسین سالهای روزگار ساسانی یا پساساسانی برمی‌گردد.


اندیشکده  آژفنداک هوَخشَتَره  🔥
╔══ 💐 💎══╗
@azhfandakhovaxshatare
اینستاگرام
instagram.com/koros_koros
╚═💥💫══╝
Forwarded from روشنفکران (A)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ای در رگانم خون وطن
ای پرچمت ما را کفن

دور از تو بادا اهرمن
ایران من ایران من ایران من


#موزیک_ویدئو

@Roshanfkrane
🔥فرمان حفر کانال سوئز از سوی داریوش بزرگ🔥

🖋 در کتیبه ای از داریوش بزرگ که در مصر کشف شده با کد علمی DZc داریوش شاه  چنین میگوید:


بند ۱: خدای بزرگ است اهورا مزدا که این سرزمین را آفریده که آن آسمان را آفرید که بشر را آفریده که شادی را به بشر داده که داریوش را شاه کرد که داریوش را به شاهی مملکتی رساند که بزرگ است و اسبان و مردان خوب دارد.

بند ۲: منم داریوش شاه.شاه شاهان. شاه کشور هایی که از تمامی نژاد ها مسکون است . شاه این سرزمین بزرگ تا آن دور ها. پسر ویشتاسپ هخامنشی.

بند ۳: من پارسی هستم و به همراهی پارسیان مصر را گرفتم . امر کردم این کانال را بکنند از((پی رو)) نیل که از مصر جاری است تا دریایی که از پارس بدان روند این کانال کنده شد چنان که فرمان دادم و کشتی ها از مصر به وسیله این کانال به سوی پارس روانه شدند چنان که اراده من بود.

📚📚📚 بن مایه 📚📚📚

✳️شارپ، رلف نارمن (‍۱۳۸۸). فرمان های شاهنشاهان هخامنشی . انتشارات پازینه .صفحه های ۱۰۴-۱۰۵

@Institute_vohman
زرتشت و مزدیسنان
🔥فرمان حفر کانال سوئز از سوی داریوش بزرگ🔥 🖋 در کتیبه ای از داریوش بزرگ که در مصر کشف شده با کد علمی DZc داریوش شاه  چنین میگوید: بند ۱: خدای بزرگ است اهورا مزدا که این سرزمین را آفریده که آن آسمان را آفرید که بشر را آفریده که شادی را به بشر داده که داریوش…
توضیحات تکمیلی در مورد این شاهکار داریوش بزرگ

حفر کانالی که #دریای_سرخ را از راه رود نیل به #دریای_مدیترانه متصل می‌ساخته و باز کردن این راه مهم دریایی یکی از شاهکارهای داریوش بزرگ و بیانگر علاقه و بصیرت فراوان این شهریار عظمت مدار پارسی به ایجاد راه‌های آسان و کوتاه دریایی و توسعه امور بازرگانی و اتصال قسمت‌های مختلف شاهی است (سامی، ۱۳۹۲: ص۱۸۰). ایجاد کانال میان دریای سرخ و دریای مدیترانه دارای سابقه‌ای بسیار قدیمی‌تر از داریوش بزرگ بود اولین بار یکی از فراعنه مصر بین سال های ۱۷۸۸ تا ۲۱۶۰ پیش از میلاد دستور به ساخت کانالی شبیه به کانال داریوش بزرگ داده بود اما گذر زمان آن را پر از گل و لای ساخت تا آنکه کارایی خود را از دست داد در زمان حکومت نخائو فرعون مصر در اواخر سده هفتم پیش از میلاد دستور پاک کردن و حفر مجدد آن داده شد اما به دلایلی این کار انجام نشد و مصریان هر آنچه کنده بودند دوباره پر ساختند درباره علت ناتمام ماندن دستور نخائو صحبت‌ها شده است. برخی هزینه بالای این کار را ذکر کرده‌اند هرودوت گفته است که خبر وقوع حادثه شومی که کاهنان پیش بینی کرده بودند باعث متوقف شدن حفر کانال گردیده است دیودروس سیسیلی هم ذکر کرده است که مهندسان مصری در خلال کار متوجه شدند که اگر کانال حفر شود به علت اختلاف ارتفاع دریای مدیترانه با دریای سرخ مصر را آب فرا خواهد گرفت (سامی، ۱۳۹۲: ص۱۸۰).

💥 به یادبود این کار بزرگ و پر ارزش لوحه سنگی با خطوط میخی پارسی، عیلامی، بابلی و مصری در آنجا نصب شد که در سال ۱۸۶۶ میلادی در شلوف الترابه ۳۳ کیلومتری کانال امروزی به دست آمد روی این کتیبه سنگی نقش دو نفر حجاری شده است و در وسط آن اسم داریوش نوشته شده است (که در داخل یک بیضی میباشد. مصریان فقط نام فراعنه را در داخل بیضی قرار میدادند) در طرف راست کتیبه ای واقع هست که به فارسی ۶ سطر و به عیلامی ۴ سطر و به بابلی ۳ سطر دارد و کتیبه ای دیگر حاوی اطلاعاتی راجع به حفر کانال است با متن فارسی در ۱۲ سطر زیر آن عیلامی که ۷ سطر آن بیشتر باقی نمانده است

@Institute_vohman
Forwarded from تحلیل زمانه
این کاروانسراها به فروش می‌رسند!

🔺خبر فروش دو کاروانسرای ثبت جهانی سمنان واکنش شدید فعالان میراث‌فرهنگی را برانگیخته است. دو کاروانسرای آهوان آجری و انوشیروان سنگی که با فاصله هزار سال از هم ساخته شده، اکنون با قیمت ۱۱ و ۷ میلیارد به فروش می‌رسد. این دو کاروانسرا در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ به ثبت جهانی رسیده‌اند.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
2024/09/24 05:20:58
Back to Top
HTML Embed Code: