Telegram Web Link
🔴 زنان در تاريخ استرآباد

✍🏻 مهران موذن

📌عصر چهارشنبه افتتاحيه اولين پيش‌همايش زن در تاريخ محلي ايران، پهنه شمال، در مؤسسه فرهنگي ميرداماد برگزار شد. اين مراسم اولين پيش‌همايش از سه پيش‌همايشي بود که توسط انجمن زنان پژوهشگر تاريخ با همکاري انجمن ايراني تاريخ در سه استان شمالي کشور برگزار خواهد شد. در اين نشست که با حضور جمعي از پژوهشگران، اساتيد دانشگاه‌ها و علاقه‌مندان برگزار شد، به طور کلي به بررسي و تبيين موقعيت و نقش زن در تاريخ ايالت تاريخي گرگان (استرآباد) و دشت گرگان پرداخته شد.

📍اهداف مراسم

📌در ابتداي نشست مولود قاسمي، دبير اجرايي همايش زن در تاريخ محلي ايران، پهنه شمال به اهداف برگزاري اين قبيل نشست‌ها پرداخت و گفت: انجمن زنان پژوهشگر تاريخ ايران در راستاي اهداف خود مبني بر بررسي تاريخ زنان ايران، همايش‌هايي با موضوع زنان در تاريخ محلي را در دستور کار خود قرار داده است. پس از برگزاري دو همايش در استان‌هاي جنوب و غرب کشور، برنامه‌ريزي به‌منظور اجراي همايش تاريخ زنان سرزمين ايران در پهنه شمال (استان‌هاي گلستان، گيلان و مازندران) در دستور کار قرار گرفت. پس از جلسات هم‌انديشي با اعضاي هيئت علمي و هيئت مديره به‌منظور روشن شدن تاريخ زنان در استان‌هاي شمالي تصميم بر اين شد که سه پيش‌همايش در گلستان، مازندران و گيلان برگزار شود و خروجي آن‌ها، همايش اصلي در تهران باشد.

📌هدف اصلي اين پيش‌همايش‌ها ايجاد هم‌افزايي مراکز علمي استان‌ها با محققان و پژوهشگران مرکز و همچنين توجه به گسترش توانمندي‌هاي علمي و پژوهشي پژوهشگران منطقه در حوزه تاريخ زنان است. دکتر منصوره اتحاديه، مؤسس نشر تاريخ ايران که موفق به حضور در اين نشست نشد، با انتشار نامه‌اي ضمن تقدير و تشکر از گردانندگان و مسئولين انجمن زنان پژوهشگر تاريخ، درباره برخي از مشکلات و موانع انجمن‌هاي مدني عنوان کرد: متأسفانه در کشور ما معمولاً در کار تداوم نيست و بسياري از برنامه‌هاي عالي که با موانع برخورد مي‌کنند، رها و فراموش مي‌شوند. ولي خوشبختانه انجمن زنان پژوهشگر تاريخ دچار اين سرنوشت نشد و علي‌رغم مشکلات و فراز و نشيب‌ها همچنان به کار ادامه داده و اکنون با موفقيت در پيش‌همايش زن در تاريخ محلي ايران (پهنه شمال) برگزار کرده است. نکته دوم که به نظر من حائز اهميت است و نبايد فراموش شود اين است که انجمن با تداوم و پافشاري در طرح تاريخ زن و مطالعات زنان، اين رشته با اهميت را در علوم انساني پايدار و برجسته نموده و شکي نيست که اين تأکيد بر اهميت جايگاه زنان در پيشينه فعاليت‌هاي زنان ماندگار شده و داراي آتيه درخشاني است. نکته سوم فعاليت بي‌وقفه اعضاي اين انجمن است.

ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.
@Bashgahezanan
@zananepazhoheshgartarikh1396
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گزارش بازدید از مجموعه میرداماد؛
✍🏼نرگس خاتون میرحسینی
عصر روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه تعدادی از اعضای انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به دعوت چند تن از اساتید و مدیران موسسه فرهنگی میرداماد از این مکان فرهنگی دیدن کردند. در این دیدار احمد خواجه نژاد ،مدیر موسسه فرهنگی میرداماد، پس از سخنانی در مورد معماری خاص و منحصر به فرد ساختمان این موسسه توسط آقای مهندس صفامنش، از ویژگی‌ها و امکانات این مجموعه صحبت کرد سپس در بخش نگهداری اسناد،  تعدادی از نسخ خطی ارزشمند اهدا شده به این مجموعه را که به شکلی ایمن و استاندارد نگهداری می‌شود، به بازدید کنندگان معرفی کرده توضیحاتی ارائه داد.
🔸در ادامه ایشان تجهیزات کامل تهیه و تولید پی، دی اف کتابهای الکترونیکی در این مجموعه را نیز شرح و مراحل تولید آن را برای مخاطبین توضیح داد. و در پایان از بخش تاریخ شفاهی این مجموعه فرهنگی سخن گفت. این بازدید با پذیرایی گرم پرسنل و مدیران مجموعه و اهدای کتاب به میهمانان به پایان رسید.
🔸دبیرخانه همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال، نهایت سپاس قلبی خود را از این موسسه فرهنگی اعلام می‌دارد.

https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
اطهره ‌نژادی در نشست زنان و تاب آوری در طول تاریخ:
تحمل کردن فقط بخشی از تاب آوری است
نشست زنان و تاب‌آوری در طول تاریخ پیش از انتخابات ریاست جمهوری 1403  با سخنرانی اطهره نژادی در انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برگزار شد.
در این ارائه، به مفهوم و انواع تاب‌آوری پرداخته شده  و به دستاوردهای حاصل از تاب‌آوری زنان در طول تاریخ اشاره شد. انتظار می‌رود بازخوانی این‌گونه مفاهیم، به امیدآفرینی و ایجاد انگیزه و تلاش برای دستیابی به آینده‌ای مطلوب بیانجامد.

ویدیو کامل را اینجا ببینید:

https://youtu.be/WzBm5PoALvg
@zananepazhoheshgartarikh1396
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠گزارش بازدید اماکن تاریخی

✍️لیلا حاجی مزدارانی

اعضای انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، در روز جمعه ۱۳ مهرماه جهت بازدید از اماکن تاریخی گرگان ، ابتدا از مقبره استاد محمدرضا لطفی موسیقیدان ایرانی دیدن کردند سپس خانه باقری ها و تقوی ها،شیرنگی و همچنین امامزاده نور این شهر مورد بازدید قرار گرفت.
💠آقای حسین ضمیری کارشناس محترم میراث فرهنگی ، در این بازدیدها همراهی کردند و ابتدا در مورد جغرافیا و اقلیم گرگان توضیحات مبسوطی داده،سپس جاذبه های گردشگری از جمله گل فشان، سرخ دار،بلندترین دیوار آجری جهان(گنبدکاووس )، بلندترین آبشار خزه ایی جهان، دیوار گرگان،دیوار تمیشه را معرفی کردند.
💠اقای ضمیری  مشاهیرگرگان از جمله  ابو سلیک گرگانی قرن ۲، فخرالدین اسعد گرگانی، بانو بی بی خانم استرآبادی و ... را معرفی کردند..
💠در پایان از امامزاده نور و بنای تاریخی سلجوقیان بازدید انجام گرفت و در مورد هنر مقرنس کاری با آجر و گره چینی با چوب سرخ معرفی شد.
💠قسمت شیرین برنامه هم بازدید از صنایع دستی و خرید بود . گرفتن عکس های دسته جمعی هم در این اماکن انجام گرفت.
https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
📢باشگاه شاهنامه پژوهان و انجمن ایرانشناسان برگزار می کنند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠سخنرانی های ماهانه شاهنامه پژوهان
🎙سخنران : الهام هاشمی (دکترای زبان و ادبیات فارسی)

🔸
زنان و نقد ضد زن بودن شاهنامه
 
⁣⁣⁣⁣
🔲 نشست #آنلاین در بستر گوگل میت

🔹زمان : چهارشنبه،۲۵ مهر
🕰ساعت ۸ شب

🌐شرکت در این نشست برای همه دوستداران آزاد و رایگان است

🔸⁣⁣⁣برای شرکت در نشست در روز و ساعت برگزاری بر روی پیوند زیر زده و وارد شوید

https://meet.google.com/qhq-dyqd-zgq


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گزارش تصویری مراسم
پیش همایش زن در تاریخ محلی ایران پهنه شمال ، ایالت تاریخی گرگان (استرآباد) و دشت گرگان
🔴گزارش پیش همایش:
زن در تاریخ محلی ایران ، پهنه شمال با محوریت ایالت تاریخی گرگان(استرآباد)و دشت گرگان
  نرگس خاتون میر حسینی
   پیش همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال در روز چهارشنبه 11 مهرماه به همت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران و با همکاری نشر تاریخ ایران، انجمن ایرانی تاریخ، باشگاه اندیشه، انجمن زنان مدیر کارآفرین، انجمن زنان کارآفرین و مؤسسه فرهنگی میرداماد در شهر گرگان با حضور کارشناسان، مورخان، نویسندگان تاریخ ایالت گرگان (استرآباد) و حضور تعداد زیادی از اساتید و علاقمندان در این پیش همایش موجب مسرت و دلگرمی تمامی برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران برگزاری این پیش همایش گردید.
⭕️بخش اول پیش همایش در ساعت 4 بعدازظهر با تلاوت قرآن و سرود جمهوری اسلامی ایران و با نمایش فیلم کوتاهی در خصوص معرفی پیش همایش آغاز شد.
ابتدا، سرکار خانم حوریه سعیدی رییس  هیئت مدیره انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، پیرامون اهداف همایش، فعالیت های انجمن در زمینه های مختلف پژوهشی، لزوم اجرا همایش های محلی و برگزاری آن در شهرها و استانهای مختلف و اهداف انجمن زنان پژوهشگر ، توضیحاتی ارایه دادند. سپس جناب آقای احمد خواجه‌نژاد، مدیر عامل و عضو هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی میرداماد درباره روند اجرایی پیش همایش توضیحاتی دادند، خانم مولود قاسمی، دبیر اجرایی پیش همایش، نیز مجموعه اقدامات اجرایی انجام شده توسط گروه اجرایی را تشریح کرده و از نهادهای مختلفی که در برپایی همایش نقش موثری داشتند، تقدیر و تشکر کردند. در ادامه برنامه:
پنل اول با مدیریت دکتر مصطفی نوری، استاد و پژوهشگر تاریخ مازندران و طبرستان، آغاز شد. در این پنل، دکتر اسدالله معطوفی ، نویسنده و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایالت گرگان و استرآباد، به عنوان اولین سخنران، بر نقش چندین هزارساله زنان در این خطه از خاک ایران تکیه کرده و سیر تاریخی تحول نقش زنان در خطه ایالت گرگان (استرآباد) و نواحی دشت گرگان را برای مخاطبین  بازگو کردند. ایشان بسیاری از آداب و رسوم کهن زنان استرآبادی را به طور مختصر نام برده و شرح دادند و بر این نکته تاکید کردندکه زنان این خطه از شمال ایران همواره پا به پای مردان خویش در رویدادهای تاریخی محکم و استوار به ایفای نقش پرداخته‌ و در این عرصه نه تنها دستاوردی کمتر از مردان نداشته‌اند، بلکه در برخی از صحنه ها از آنان نیز پیشی گرفته و تأثیرات شگرفی بر جامعه خود بر جای گذاشته‌اند.
دکتر آنا دردی عنصری ،پژوهشگر تاریخ و تمدن ترکمنی، دومین سخنران این پنل به بررسی سبک و سیاق بخشی از فرهنگ ها و خرده فرهنگ های موجود در جامعه ترکمانان اشاره کردند که غالباً بر مبنای حضور و فعالیت زنان شکل گرفته و رواج یافته‌اند. 
سومین سخنران این بخش، دکترعلی رمضانی، رئیس دانشگاه فرهنگیان مازندران، با اشاره به  تاریخ و فرهنگ این سرزمین، پاره‌ای از آداب و رسوم و سنن منطقه را با  لهجه شیرین محلی، بیان نمودند و بر اهمیت نقش حضور زنان در بسیاری از عرصه‌های زندگی منطقه تأکیدکرده، آن را بسیار تأثیرگذار و ارزشمند دانستند. ، دکتر مصطفی نوری نیز به عنوان مدیر اجرایی پنل، تاریخچه مختصری از تاریخ و فرهنگ منطقه را با تکیه بر اسناد مختلف تشریح کردند. سپس حاضرین پرسش های خود را پیرامون موضوعات سخنرانی ها، مطرح کردند که توسط کارشناسان پاسخ داده شد. در پایان این پنل، دقایقی به استراحت و پذیرایی سپری شد و میهمانان در فضای باز پذیرایی شدند.
پنل دوم
در این بخش از همایش، خانم دکتر مژگان اسماعیلی، دانشیار و سردبیر پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تهران، مدیریت پنل را  برعهده داشتند. اولین سخنران ا خانم دکتر فرانک جهانگرد استادیار و پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی  سخنان خود را پیرامون نمادها و نمایه‌های زنانه در اسطوره‌های تاریخی و ادبی بیان کردند. دکتر روح‌انگیز کراچی، استاد زبان و ادبیات فارسی نیز دومین سخنران این بخش بودند که به علت عدم حضور ایشان در همایش سرکار خانم لیلا مزدارانی، متن سخنرانی ایشان را قرائت کردند. پس از آن،  جناب آقای دکتر رحمت‌الله رجایی، با اشاره نقش تاثیر گذار زنان درتاریخ ایران به معرفی تعدادی از زنان توانمند و فرهیخته و کارآفرین استان پرداختند.
⭕️در ادامه، خانمها مولود قاسمی مدیر اجرایی همایش در گرگان، حوریه سعیدی رئیس هئیت مدیرها و محتشمی پور از اعضای موسس انجمن زنان پژوهشگرتاریخ ایران ، ضمن قدردانی از اساتید، پژوهشگران و شرکت کنندگان حاضر به جمع بندی مطالب پرداخته و سپس با همراهی آقای خواجه نژاد مدیرعامل موسسه فرهنگی میرداماد، به رسم قدردانی، هدایای فرهنگی و لوح تقدیری که از طرف انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران تهیه شده بود به سخنرانان، تعدادی از زنان نقش‌آفرین استان و دست‌اندرکاران اجرایی همایش تقدیم شد.
https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💠گزارش طبیعت گردی و بازدید از اماکن تاریخی استان گلستان
✍️لیلا حاجی مزدارانی
📸🎥زهرا زیودار
اعضای انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، در روز جمعه ۱۳ مهرماه جهت بازدید از اماکن تاریخی گرگان ، ابتدا از مقبره استاد محمدرضا لطفی موسیقیدان ایرانی دیدن کردند سپس خانه باقری ها و تقوی ها،شیرنگی و همچنین امامزاده نور این شهر مورد بازدید قرار گرفت.
💠آقای حسین ضمیری پژوهشگر ، در این بازدیدها همراهی کردند و ابتدا در مورد جغرافیا و اقلیم گرگان توضیحات مبسوطی داده،سپس جاذبه های گردشگری از جمله گل فشان، سرخ دار،بلندترین دیوار آجری جهان(گنبدکاووس )، بلندترین آبشار خزه ایی جهان، دیوار گرگان،دیوار تمیشه را معرفی کردند.
💠اقای ضمیری  مشاهیرگرگان از جمله  ابو سلیک گرگانی قرن ۲، فخرالدین اسعد گرگانی، بانو بی بی خانم استرآبادی و ... را معرفی کردند..
💠در پایان از امامزاده نور و بنای تاریخی سلجوقیان بازدید انجام گرفت و در مورد هنر مقرنس کاری با آجر و گره چینی با چوب سرخ معرفی شد.
💠قسمت شیرین برنامه هم بازدید از صنایع دستی و خرید بود . گرفتن عکس های دسته جمعی هم در این اماکن انجام گرفت.
https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
📢دوره برخط زن در آیینه‌ی اسطوره
استاد دکتر میرجلال‌الدین کزازی

🏵به صورت برخط (زنده) با امکان تماشای نشست‌های ضبط شده
🔸امکان شرکت در دوره از سراسر ایران و جهان

🔻دوشنبه‌ها از ساعت ۱۹ تا ۲۰:۱۵
با امکان پرسش و پاسخ
از ۲۳ مهر ۱۴۰۳ به مدت پنج نشست

🔸با امکان درخواست گواهی قابل استعلام ملی و بین‌المللی شرکت در دوره

📌نام‌نویسی و اطلاعات بیشتر برای متقاضیان داخل و خارج ایران دوره‌های ضبط‌شده یا آنلاین استاد میرجلال‌الدین کزازی
🌐مراجعه به سامانه علم به نشانی:
www.elm.ac
📞یا از طریق:
تماس/تلگرام/واتس‌اپ:
۰۹۳۵۲۰۰۰۰۱۲
و مراجعه به گروه دپارتمان زبان و ادبیات فارسی آکادمی بین‌المللی علم:

https://www.tg-me.com/joinchat-IEXR4EStLzwfWHSnbAe-Lw

@elm_academy
Forwarded from عکس نگار
هجدهم مهر، زادروز منصوره راعی
پیمانه صالحی

منصوره راعی (۱۳۲۲- ۱۳۸۵)، آموزگار، استاد دانشگاه، نظریه‌پرداز ادبیات کودک و عضو هیئت‌مدیرة شورای کتاب کودک بود. او با پژوهش در زمینة نظام‌های نوین تعلیم‌وتربیت، در اجرای روش‌های «دانش‌آموزمحور» بسیار کوشید.

🔷راعی در خانواده‌ای پرورش یافت که همة اعضای آن معلم و دانشگاهی بودند. او همزمان با تحصیل در رشتة زبان و ادبیات انگلیسی به خدمت آموزش‌وپرورش درآمد و با اعتقاد به ضرورت تحول در نظام آموزشی، به «طرح آموزشی ایران» پیوست و پس‌از گذراندن دوره‌های آموزشی در ایران، اسکاتلند و انگلستان سرپرستی مجتمع تجربی زیباشهر را عهده‌دار شد. به‌واقع جستجوگری در نقش معلمی، او را به کارشناسی نکته‌سنج بدل کرد و این ویژگی او را در جایگاه مدیری توانمند نشاند.

🔹با تعطیلی مدارس تجربی، به‌منظور استمرار تجربة عمیقِ حاصل از اجرای طرح مذکور، زمینة شکل‌گیری انجمن پژوهش‌های آموزشی پویا را فراهم کرد و از اعضای فعال آن بود. همچنین فعالیت‌های داوطلبانه در شورای کتاب کودک را آغاز کرد و عضو هیئت‌مدیره و یکی از پنج نفری بود که نخستین حلقة تولد فرهنگنامة کودکان و نوجوانان را پدید آوردند.

🔺راعی در شماری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی درس‌های «آشنایی با ادبیات کودک و نوجوان» و «مواد و خدمات کتابخانه برای کودکان و نوجوانان» را آموزش داد. در ضمن، تسلط بر زبان‌های فرانسوی، انگلیسی و عربی از او مترجمی حاذق ساخت. از راعی ترجمه‌های بسیاری به‌جا مانده است و سال‌ها مترجم پیام‌ها و شعارهای روز جهانی کتاب کودک بود.

🔷 زنده‌یاد راعی که شیفتة جذبه حضور کودکان بود، کوشید تا ادبیات کودک و نوجوان را به‌صورت همه‌جانبه در قلمرو نظری و آفرینش‌های ادبی و هنری شکوفا کند و به تألیف و ترجمه در این حوزه به دیدة نقد بنگرد. دستاوردهای گران‌سنگ او در گسترش روحیة کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان، همواره نام او را بر فراز کوشندگان فرهنگ کودکی در ایران‌زمین ماندگار نگاه می‌دارد.
یادش مانا و سبز باد🍀🌿

https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
Forwarded from عکس نگار
⭕️جلسه هم‌اندیشی با دکتر اتحادیه،رئیس علمی همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)

این جلسه صبح روز دوشنبه 23 مهرماه در دفتر نشر تاریخ ایران با حضور خانم ها: حوریه سعیدی،مژگان اسماعیلی، آسیه ال احمد، مهتاب خدایاری، فخرالسادات محتشمی پور و آقایان: دکتر کنارودی و دکتر محمدی برگزار شد.
🔸در این نشست در مورد فراخوان و محورهای همایش، اعضای کمیته علمی، زمان و‌مکان برگزاری و‌ دیگر مباحث مربوط به همایش گفتگو و تصمیم گیری شد.
ابتدای جلسه حوریه سعیدی،  رئیس هیئت مدیره انجمن، ضمن تشکر از دکتر اتحادیه برای همکاری‌های همیشگی با انجمن هدف از برگزاری همایش را بیان کرد و در ادامه فخرالسادات محتشمی‌پور گزارشی از پیش‌همایش گلستان ارائه کرد و گفت:
برگزاری موفق این برنامه در گرگان علیرغم مشکلات، هم به مردان توجه لازم را نسبت به اهمیت نقش و جایگاه زن در تاریخ محلی این خطه را داد، هم زنان استان را به تحرک و فعالیت‌های علمی بیشتر تشویق کرد و هم به دوستان ما انگیزه و‌انرژی مضاعفی برای ادامه کار داد.
وی هم‌چنین گزارش جلسه با دکتر علی‌رمضانی را در دانشگاه فرهنگیان ساری با حضور فاطمه سیدی از اعضای انجمن در این استان، ارائه کرد و گفت: در این جلسه درمورد مکان همایش و نهادهای علمی.پژوهشی و سازمانهای مشارکت کننده، پذیرایی، اقامت میهمانان، هدایا، گردشگری و روند اطلاع‌رسانی گفتگو به عمل آمد.
🔸طبق نظر موافق حضار زمان برگزاری همایش اصلی در شهر ساری اردیبهشت ماه سال1404 و همچنین زمان برگزاری پیش همایش گیلان با توجه به امکانات استان و برگزاری کلاس‌های دانشجویان دی ماه سال جاری تعیین شد و مقرر شد افراد نهایتاٌ تا 10 اسفندماه مقالات خود را جهت داوری به کمیته علمی تحویل دهند.
در ادامه دکتر کنارودی در مورد ظرفیت گیلان جهت برگزاری دومین پیش همایش نکاتی را بیان کرد و افزود: پژوهشکده گیلان شناسی امکانات بسیار خوبی جهت برگزاری پیش همایش از نظر سالن و اسکان دارد و همینطور وزارت ارشاد و انجمن ایران‌شناسی میتوانند در تهیه سالن همایش کمک کنند. همچنین در برگزاری همایش اصلی که در ساری برگزار خواهد شد از گروه تاریخ آموزش و پرورش مازندران به ریاست آقای دکتر حسینی میتوان کمک گرفت.
در این جلسه هم‌چنین خانم دکتر مژگان اسماعیلی به عنوان  دبیر علمی همایش تعیین شد.
🔸لازم به ذکر است آقای دکتر ملائی توانی رئیس انجمن ایرانی تاریخ و عضو‌ شورای سیاستگزاری همایش، به علت سفر کاری و دکتر رمضانی، دبیر اجرایی همایش به علت اشتغالات داخل استان نتوانستند در این جلسه حضور داشته باشند.
https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
ویژه‌نامه روزنامه شرق برای اولین پیش‌همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال

برگزارشده در روز چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ توسط انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و با همکاری باشگاه اندیشه

ویژه‌نامه را از این پیوند بخوانید:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-944534

#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ #تاریخ_محلی_ایران #باشگاه_اندیشه

@zananepazhoheshgartarikh1396
@bashgahandishe
.
⭕️انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با همکاری باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

زنان گرجی در دربار شاه‌طهماسب صفوی

🔸با ارائهٔ
رقیه باقرنسب

🔸دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳
🔸ساعت ۱۶

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳

🔴حضور برای عموم آزاد و رایگان است .


#انجمن_زنان_پژوهشگر_تاریخ #زنان_گرجی #شاه‌طهماسب #صفویه #باشگاه_اندیشه

@zananepazhoheshgartarikh1396
@bashgahandishe
فراخوان
همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)

♦️مقدمه

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، با سابقه‌ای نزدیک به سه دهه فعالیت علمی، در راستای اهداف علمی و فرهنگی خود برای بازشناسی تاریخ زنان، که از جمله بخش‌های ناشناخته در حوزه مطالعات تاریخی است، پژوهش و‌ بررسی مسایل زنان و امکانات، فرصت‌ها و موانع پیش روی آنان را در حوزه نوینی از مطالعات تاریخی، تاریخ محلی، مد‌نظر قرار داده‌است.
«تاريخ محلی» دانشی براي بازنگری گذشته در مقياس محلی- منطقه‌ای است. اين شاخه از تاريخ در هر مقطع زمانی بر آن است تا پديده‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، سياسی و فرهنگی را در قالب پژوهش‌های تاريخی در مناطق مختلف شناسايی و تبيين نمايد.
این انجمن، پس از برگزاری سمینارهای دوسالانه با موضوع "زن در تاریخ ایران و سپس جهان اسلام از آغاز تا دوره معاصر" موضوع زن در تاریخ محلی ایران را مورد توجه قرار داده که پس از برگزاری موفقیت آمیز دو همایش در پهنه‌ی جنوب و پهنه‌ی غرب، درنظر دارد؛
" همایش زن در تاریخ محلی ایران، پهنه شمال "را اردیبهشت سال ۱۴۰۴ در استان‌مازندران- شهر ساری برگزار کند.
این بار این انجمن و انجمن ایرانی تاریخ از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنند تا با همراهی و مشارکت فعال، در مسیر تبیین نقش و جایگاه تاریخی زنان در پهنه شمال ایران همراه شوند.

♦️محورهای همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال) :

۱- مباحث نظری و روش‌شناسی، مرتبط با تاریخ محلی و تاریخ زنان.
۲- زنان و تاریخ نگاری: زنان تاریخ نگار و آثار مربوط به زنان منطقه و حضور زنان در تاریخ شفاهی
۳- زنان و کنش‌گری سیاسی: نقش زنان در رخدادهای سیاسی ، مدیریت و مشارکت زنان در امور سیاسی
۴- زنان و اقتصاد: حضور زنان در عرصه اقتصاد منطقه با بررسی زنان مالک و زمیندار، مشاغل روستایی زنان، زنان کارآفرین و صاحب کسب‌و کار، زنان و کسب و کار خانگی و کوچک، حضور زنان در بازارهای منطقه
۵- زنان و فرهنگ و ادب و هنر: زنان تاثیرگذار و خلاق در حوزه هنر
زنان در ادبیات و اساطیر، افسانه‌ها، قصه ‌ها، لالایی‌ها و اشعار و....
۶- زنان و دانش : فعالیت‌های علمی و پژوهشی زنان
۷- زنان و پوشش: لباس‌های محلی و پیوند آن با طبیعت و فعالیت‌های روزمره و ...
۸- زنان و معماری: تأثیر زیست زنانه بر معماری منطقه
۹- زنان و نهادهای مدنی: حضور زنان در تأسیس و تداوم نهادهای مدنی منطقه مانند خیریه‌ها، NGOها، سازمان‌های مردم نهاد و ...
۱۰- زیست زنانه: ویژگی‌های متمایز زیست زنان در این منطقه، فرصت‌ها و محدودیت‌های آن
۱۱- مادرانگی زنان و مدیریت نقش‌ها: تربیت فرزندان، تجربه بارداری و مادری، تجربه متفاوت از فرزند دختر و پسر
۱۲- مردسالاری و پدرسالاری: بررسی زوایای مختلف مردسالاری و پدرسالاری و تاًثیر آن بر زندگی و جایگاه زنان
۱۳- زنان و محیط زیست: پیوند زیست روزمره‌ی زنان با طبیعت و محیط زیست منطقه و تاثًیرگذاری و تأثیرپذیری متقابل
۱۴- نابرابری‌های جنسیتی: نشان دادن وجوه متمایز و متشابه نابرابری جنسیتی در این منطقه نسبت به سایر مناطق کشور
۱۵- زنان سرپرست خانوار: بررسی آماری، شیوه زیست و مشکلات زنان سرپرست خانوار
۱۶- مواجهۀ زنان با خشونت: خشونت های خانوادگی، اجتماعی و...
۱۷- زنان و مهاجرت: بررسی نسبت پدیده‌ی مهاجرت با زنان هم به عنوان مبداً مهاجرت و هم مقصد
۱۸- زنان و زبان : تجربه‌ی زیسته‌ی زنان از زبان وگویش‌ها
زنان و زیست شهری و روستایی
۱۹- زنان و رسومات: جشن‌ها و آیین‌ها، بازی‌ها و سرگرمی‌های محلی
۲۰- زنان حاملان میراث ناملموس: سواد و علوم میراثی ، عاملیت فرهنگی و هویتی
۲۱- زنان و خود آگاهی : خودآگاهی فرهنگی و هویتی

♦️شایان ذکر است گستره تاریخی موضوع همایش از اسطوره تا اکنون است و از آن‌جا که ممکن است محورهای پیشنهادی همه جوانب تحقیقات محلی‌نگاران را در موضوع این نشست پوشش ندهد، موضوعات و محورهای مرتبط با تاریخ محلی منطقه موردنظر از سوی نویسندگان قابل ارائه و بررسی خواهد بود.

♦️از نویسندگان محترم درخواست می شود مقالات خود را با اندازه ۱۴ نازنین به آدرس الکترونیکی زیر ارسال کنند:
[email protected]


♦️آخرین تاریخ برای دریافت چکیده مقالات: ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳
آخرین تاریخ برای دریافت اصل مقالات : ۱۰اسفند ۱۴۰۳

♦️مشارکت‌کنندگان:
باشگاه اندیشه، نشرتاریخ ایران، انجمن زنان کارآفرین، انجمن ایرانی مطالعات زنان

@zananepazhoheshgartarikh1396
فراخوان همایش، منتشر شده در صفحه آخر روزنامه شرق
۱۴۰۳/۷/۳۰
@zananepazhoheshgartarikh1396
Forwarded from عکس نگار
به نام خدا
 
⭕️گزارش نشست روز دوشنبه 30 مهرماه 1403 با عنوان:

زنان گرجی در دربار شاه طهماسب

سخنران: خانم رقیه باقرنسب
دبیر نشست: دکتر مژگان اسماعیلی
 
🔹این نشست در ساعت ۴ عصر روز دوشنبه با حضور برخی از اعضاء هیئت مدیره، تعدادی از اعضاء انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و همچنین جمعی از پژوهشگران و علاقمندان به حوزه های علوم انسانی، به ویژه موضوع تاریخ و زنان در محل باشگاه اندیشه واقع در خیابان وصال شیرازی برگزار شد.
در این نشست، ابتدا دکتر اسماعیلی پیرامون موضوع به عنوان مقدمه مباحثی را مطرح کرد و سپس خانم باقر نسب در موضوع زنان گرجی در دربار شاه‌طهماسب صفوی، صحبت‌های خود را با طرح سؤالاتی آغاز کرد.
در مورد زنان گرجی در دربار شاه طهماسب صفوی می‌توان این پرسشها را مطرح کرد که در آغاز ارتباط ایران با قفقاز در عصر صفوی در چه مواردی صورت گرفته؟ دامنه این روابط تا چه حد گسترده بوده؟ روند حضور ایرانیان در قفقاز و انتقال زنان گرجی به دربار شاه طهماسب به چه منظوری صورت گرفته‌است؟
🔹وی سپس ضمن توضیح هر یک از این موارد به پرسش‌های مطرح شده پاسخ گفت و شرح مفصلی از چگونگی آغاز و دلایل این اتفاقات و نتایج و تأثیرات حضور این زنان در دربار نیز  ارائه کرد.
در پایان سخنان ایشان، دکتر اسماعیلی توضیحاتی را در تکمیل مباحث مطرح‌شده بیان کرد. و در آخر فرصت کافی برای پرسش و پاسخ در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
و به عنوان حسن ختام این نشست فخرالسادات محتشمی‌پور، از اعضای مؤسس انجمن، ضمن تشکر از حضور گرم شرکت کنندگان توضیحاتی را در باب چگونگی شکل‌گیری انجمن و ماندگاری آن که حاصل فعالیت‌های داوطلبانه توسط اعضای باانگیزه و دغدغه‌مند است و نیز در رابطه با فعالیت‌های انجمن و هدف از برگزاری این نشست‌ها برای میهمانان ارائه کرد.
این نشست با گرفتن عکس دسته جمعی به عنوان یادگار به پایان رسید.

 https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
Forwarded from Monireh
کارگروه روابط بین‌الملل انجمن ایرانی تاریخ نشست علمی برخط با موضوع زیر برگزار می‌کند:

"تحولات اجتماعی زنان در افغانستان و ایران معاصر: چالش‌ها و فرصت‌ها"
زمان برگزاری:
۶ آبان ماه ۱۴۰۳
ساعت ۷ عصر به وقت تهران
ساعت ۶ عصر به وقت کابل
ساعت ۱۱:۳۰ AM  به وقت نیویورک

سخنرانان:

دکتر زهرا لطفی: پژوهشگر حوزه تاریخ زنان در آمریکا

دکتر ربابه معتقدی: عضو هیئت علمی سازمان اسناد کتابخانه ملی ایران

نشست به صورت برخط در فضای گوگل میت به آدرس زیر یرگزار می گردد:
https://meet.google.com/nid-pvkg-crt

جهت هماهنگی و حضور در جلسه با شماره ۰۹۳۹۱۹۴۲۱۵۰ و یا به آی دی تلگرام ذیر تماس حاصل فرمایید:
@Marziyemansoori
⭕️پیش همایش زن در پهنه شمال
منطقه گیلان
نرگس خاتون میرحسینی

املش به منطقه ای در میانه کوههای البرز اطلاق شده که تاریخ آن به هزاره دوم قبل از میلاد یعنی تا دوره پارتی و ساسانی برمی گردد و نشان دهنده یک منطقه خاص جغرافیایی است که اغلب اشیای کشف شده از آن به ویژه از قبرستان‌های این منطقه، ویژگیهای مشترک و مشابهی دارند. از این رو، تمدن املش یک حوزهٔ فرهنگی و باستان شناسانه‌ای است که در محدوده‌های دیلمان، رانکوه، اشکور علیا، اشکور شوییل و بخشی از نواحی غرب مازندران را در بر داشته است.
🔸واژه املش و فرهنگ املش از نمایشگاه پاریس در ۱۹۶۱ رایج شد. بیشتر اشیای کشف شده در این تمدن، سلاحهای برنزی و پیکره‌های حیوانات، مجسمه‌های انسانی برنزی و آجری، جامهای سفالی با تصویر حیوانات، یا ظروف با جلای سیاه، خاکستری یا نارنجی سفالی هستند. فراوانی شمار پیکره های الهه های زن در این تمدن نشان از جایگاه مقام زنان در این تمدن دارد.

منابع:
ـ رسول بشاش (۱۳۹۰). خط و زبان و آثار کتیبه دار در گیلان، قرون هشتم و نهم پیش از میلاد. پیام باستان شناس، شماره ۸، ص ۷۱.
https://www.tg-me.com/zananepazhoheshgartarikh1396
2024/11/15 15:43:47
Back to Top
HTML Embed Code: