Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#گزیده_های_ایران
☑️ کار شماست؟ خیر قربان کار شماست!
▫️فرهاد قنبری @kharmagaas

روز ۲۶ آوریل ۱۹۳۷ بمب‌افکن‌های آلمان نازی شهر «گرنیکا» در ایالت باسک اسپانیا را بمباران کردند. در جریان سه ساعت حمله هوایی سه چهارم از این شهر قدیمی نابود و صدها نفر از مردم کشته و زخمی شدند.

این حمله بی‌سابقه منبع الهام یکی از مشهورترین آثار نقاشی ضد جنگ تاریخ یعنی تابلو «گرنیکا» اثر پیکاسو شد. هنگامی که پاریس توسط نازی‌ها اشغال شده بود یک افسر نازی از کارگاه پیکاسو دیدن می کند، او هنگامی که در مقابل این نقاشی (گرونیکا) می ایستد از آشوب حاکم بر اثر متعجب شده و می پرسد کار شماست؟
پیکاسو می گوید: خیر قربان کار شماست.

حالا باید به این طیف گفت که اگر کار انقلاب خمینی به اینجا کشید که بخشی از مردم حامی اسرائیل شدند، کار شماست. کار شمایی که هر تفکر غیری را با انگ خودفروخته از میدان بدر کردید. کار شمایی که یک روایت متعصبانه از خمینی ساخته و آن را به عنوان تنها روایت از خمینی در تلویزیون و رسانه‌هایه‌تان عرضه کردید.

کار شمایی که عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی و حق‌طلبی خمینی را به محاق برده و با مصادره به مطلوب ایشان باعث شدید که آن مرد جسور و شجاع، به ترول یک مشت نوجوان و جوان پرت از دنیا تبدیل شود.

* تیتر از متن، به انتخاب یک حرف.
@yekhezaran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#گزیده_های_جهان
☑️ واکنش فرانسیسکا آلبانیز به بازداشت دختر ۱۳ ساله آلمانی در تظاهرات حامیان فلسطین

آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین اشغالی در واکنش به بازداشت دختر ۱۳ ساله در تظاهرات حامیان فلسطین در آلمان:

«آلمانی‌هایی که نسبت به سرکوب فزاینده علیه معترضان ضد نسل‌کشی، از جمله در این جامعه به اصطلاح مدنی سکوت کرده‌اند، باید به آنچه این کشور از گذشته آموخته‌، فکر کنند.

غرب به‌جای پاسداری از حقوق بشر، به حامی مالی نسل‌کشی تبدیل شده است.

کشورهای غربی با چنین اقداماتی عملاً به نقض قوانین بین‌المللی مشروعیت می‌بخشند.
https://www.instagram.com/reel/DIJFrU2C8a8/?igsh=bTI1YWNueDBzdTl6

@iran_humanrights
@yekhezaran
#گزیده_های_جهان
🎥 ترامپ:
با ایران مستقیم مذاکره می کنیم. در سطح بالا. روز شنبه. نمی گویم کجا. اگر توافق کنیم برای ایران خوب خواهد بود. اگر نکنیم بسیار برای ایران بد خواهد بود. قویا ترجیح می‌دهم به گزینه [نظامی] متوسل نشویم.

چهار اظهارنظر ترامپ و وزیر دفاعش درباره ایران
@yekhezaran
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#گزیده_های_ایران
☑️ مذاکرات شنبه و ریل‌گذاری ترامپ!
▫️صابر‌ گل عنبری @Sgolanbari

ساعاتی بعد از اظهارات دیشب ترامپ، وزیر خارجه ایران بامداد امروز در پستی، گفته او درباره مذاکرات بلندپایه روز شنبه آتی را تایید کرد، اما گفت که غیر مستقیم گفتگو خواهند کرد.

با این حال، احتمالا سخنان دونالد ترامپ درباره مستقیم بودن مذکرات میان دو طرف نیز واقعیت پیدا کند. حسین موسویان مذاکره کننده ارشد سابق ایران در این باره گفته است که احتمالا همان مدل قبلی مذاکرات قبل از برجام دنبال شود که ابتدا عراقچی وزیر خارجه ایران و ویتکاف فرستاده ترامپ مذاکراتی غیر مستقیم در مسقط داشته باشند و سپس در صورت مثبت بودن نتایج، مذاکرات مستقیم میان مذاکره‌کنندگان دو طرف شروع شود.

ناگفته هم نماند که کاربرد واژه «ملاقات» (Meet) در پیام وزیر خارجه در شبکه ایکس هم قابل تامل است. وی در این پست می‌گوید که ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان «برای گفتگوهای غیرمستقیم» در سطح مقامات عالی «ملاقات» خواهند کرد.

طرف ایرانی که معمولا در این مواقع تمایل دارد که کارها محرمانه پیش برود، اما گویا شیوه خاص ترامپ و پیوست رسانه‌ای سریعش راهی برای ادامه این رویکرد باقی نگذاشته و توئیت سریع وزیر خارجه هم موید این مدعاست.

اما حالا که قرار است مذاکراتی در سطح بالا روز شنبه کلید بخورد، بیشتر سرّ سفر غیر منتظره نتانیاهو به آمریکا نمایان می‌‎شود. چنان که در یادداشت قبلی هم گفته شد، عواملی فوریت‌دار باعث شد کاخ سفید نخست وزیر اسرائیل را به سفری غیر منتظره دعوت کند؛ یکی سفر ترامپ به عربستان و دیگری تحولات پرونده ایران.

به نظر می‌رسد که با توجه به مذاکرات پیش‌رو در عمان، ترامپ و برخی اعضای تیمش امثال ویتکاف که به دیپلماسی با ایران تمایل دارند، نگران واکنش و «اقدام خرابکارانه» احتمالی اسرائیل برای در نطفه خفه کردن این مذاکرات بوده‌اند. به همین خاطر احتمالا راه چاره را در دعوت نتانیاهو قبل از مذاکرات شنبه دیده‌اند تا خود ترامپ مستقیما با او سخن بگوید و او را بر حذر بدارد.

جالب هم اینجاست که در این مدت که تهران و واشنگتن در حال برنامه‌ریزی برای چنین دیداری بوده‌اند، هیچ اطلاعاتی از آن در رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی درز پیدا نکرد و همین نشان می‌دهد که طرف آمریکایی تا زمان اعلام خبر از جانب ترامپ و آن هم در نشست خبری با نتانیاهو مساله را محرمانه نگاه داشته است؛ دلیل آن هم احتمالا نگرانی از واکنش اسرائیل برای دست زدن به کاری و اقدامی با هدف ممانعت از برگزاری این مذاکرات بوده است.

دیشب که نشست کاخ سفید را دنبال می‌کردم، نشانه‌ای از یک اتفاق تصنعی و پیش برنامه ریزی شده ندیدم و چهره نتانیاهو متفاوت از دیدارهای قبلی بود.

او در این نشست به طرق مختلف تلاش داشت که وضعیت را آرام مدیریت کند و مانع اتفاقی غیر منتظره و از کوره در رفتن ترامپ شود. به نوعی شخصیت خودشیفته او را قلقک داد. در موضوع تعرفه‌ها، با تملق خاصی این سیاست را ستود و تلاش داشت از این طریق مدخلی برای کاهش تعرفه 17 درصدی برای کالاهای اسرائیلی پیدا کند، اما موفق نشد و ترامپ گفت که آمریکا کمک‌های زیادی به اسرائیل می‌کند و فکر نمی‌کند تعرفه‌ها را کاهش دهد. با این حال بعید نیست که در آینده آن را کاهش دهد.

درباره نقش ترکیه در سوریه هم که بخشی از دستور کار نتانیاهو برای اقناع ترامپ به اتخاذ موضع علیه آن بود، تلاش کرد دستکم در برابر دوربین‌ها از مدخل روابط خوب ترامپ و اردوغان به این مساله ورود کند. در مقابل هم رئیس جمهور آمریکا از دوستی‌اش با همتای ترک خود گفت و از نتانیاهو خواست که مشکلات را با ترکیه عقلایی حل کند.

فعلا با وجود مغازله کلامی ترامپ برای نتانیاهو، اما او دست خالی از آمریکا بازگشت. او که مخالف دیپلماسی با ایران است، انتظار نداشت ترامپ در حضورش مدام از مذاکره آن هم مستقیم سخن بگوید. همین نارضایتی شرکای اولترا راست در کابینه اسرائیل را به دنبال خواهد داشت.

در کل ادبیات دیشب ترامپ آن هم در حضور نتانیاهو نوعی ریل‌گذاری برای مذاکرات و توافق بود. اما شروع مذاکرات در عُمان به معنای در دسترس بودن توافق نیست و راه سختی در پیش است، از یک طرف ترامپ عجله و شتاب دارد و از طرف دیگر رسیدن به توافقی مرضی الطرفین در بازه زمانی کوتاه و سریع آن هم در میانه انبوه موانع و چالش‌ها بسیار سخت و دشوار است.

همچنین باید منتظر خروجی مذاکرات شنبه در جهت تعیین دستور کار مذاکراتی بود و همین خود خان مهمی است.

اما در کل با توجه به شخصیت خود ترامپ و فارغ از این که اطرافیان تندروی او چه می‌خواهند، احتمالا به دنبال توافقی در پرونده هسته‌ای است که در آن امتیازی را کسب کند که بتواند آن را در مقابل برجام اوباما و بایدن علم کند و بر روی آن مانور دهد. تا ببینیم چه می‌‎شود.

@yekhezaran
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/04/09 00:25:04
Back to Top
HTML Embed Code: