Telegram Web Link
*فراخوان ویژه تهیه بسته های غذایی شب عید یکی از محروم ترین نقاط کشور*

(کودکان و دانش آموزان یتیم و زنان سرپرست خانوار و سالمندان را در روزهای پایانی سال دریابیم و سبب خوشحالی آنها شویم)

برآورد تهیه هر بسته غذایی ۲ میلیون تومان است.

*در این آشفته بازار گرانی ها این خانواده ها محتاج نان شب هستند،عید نوروز برای آنها شادی بیاوریم هر چند کوچک و اندک*

شماره کارت نزد بانک کشاورزی به نام موسسه پایکار آدلان تاراز:

*۶۰۳۷۷۰۷۰۰۰۳۷۴۶۴۹*

*شبا:ir۹۷۰۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۹۹۹۵۱۸۳۸۹*

*شماره حساب*

*۹ ' ۹۹۵۱۸۳۸ ' ۹*

شماره تماس جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ارسال فیش واریزی:۰۹۹۳۹۴۳۳۹۵۰

آدرس دفتر:
خوزستان-شهرستان اندیکا-قلعه خواجه-روبروی اداره شیلات

لطفا فراخوان را در گروه ها و فضای مجازی که در اختیار دارید انتشار دهید.
🌙استفتائات ویژه ماه‌مبارک رمضان
روز هفتم؛

🔹سوال
اگر فردی در یکی از شهرها ملک شخصی داشته باشد و قبلا بارها قصد اقامت ۱۰ روز نموده باشد، آیا می تواند هر گاه به آن شهر جهت استراحت رفته برای مدت محدود مثال ۳ یا ۴ روز در ملک خود ساکن شود واجبات خود مانند نماز و روزه را به طور کامل اداء نماید؟

🔹پاسخ
با سلام و تحیت؛
اگر قصد توطن کرده و یا اگر باغ به حساب آید، نمازهایش را کامل بخواند و روزه هایش را هم بگیرد، در غیراین صورت باید قصد ۱۰ روز کند.
 
@Bayatzanjani

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
پیام نورزی یک شهروند و نام سال جدید!
یاسر عرب

باسلام و تبريک دیدن بهاری دیگر...
که هیچ طلبی از خداوند نداشتیم و چک سفید امضایی برای صد و بیست سال زندگی از او نگرفته بودیم. پس هر لحظه که زیستیم‌ محبت او بود و لحظه لحظه‌های زندگی تداوم این محبت تا به امروز. (شاکر باشیم تا وافر شود انشالله)

همراهانی که نگارنده را از سال‌های پیش دنبال کرده‌اند به خاطر دارند که مدتها، در برخی حوزه‌‌ها چون؛ توسعه روستایی،‌ توسعه شهری،‌ زیست اجتماعی، زندگی جنسی ما ایرانیان، جمهوریت و اصلاح فکر دینی، رسانه ملی و ر‌ویای ایرانی و هویت ایرانی قلم فرسایی‌ داشته و انگشت بر کیبورد خسته نموده‌ام.

آنچه ذکر شد برای عزیزانی است که مُبدع این کلمات را نمی‌شناسند تا توصیه‌ای که در ادامه می‌آید را جدی‌تر بگیرند؛

از منابعی قابل تامل شنیده‌ام میانگین یک پنجم نسخه‌های درمانی ارجاع به داروخانه‌های کشور مرتبط با بیماری‌های روانی و تجویز روانشناسان و روانپزشکان است. این خبر از یک سو بسیار خوب است چون نشان می‌دهد که جامعه ما به این سطح از بلوغ رسیده که اختلالات روانی خود را تشخیص و برای درمان آن بکوشد از طرف دیگر نشان می‌دهد اوضاع روانی مردم ما بسیار نابسامان است. چرا که از مردمی که درد‌های خفیف بدنی را به گذر زمان و خود درمانی و خویشاوند درمانی ارجاع می‌دهد احتمالا کسر قابل توجهی هنوز وجود این اختلالات روانی را در خود نپذیرفته و به علل مختلف مراجعه نداشته‌اند.

بهم‌ ریختگی روان فردی و‌جمعی جامعه ایرانی عللی چند لایه دارد. از مطالب انتزاعی مرتبط با روان تاریخی ایرانیان تا مسائل انضمامی حوزه‌ی اقتصاد سیاسی و معیشتی که ستانده شده و تورمی که رسما دزدی دولت از جیب ملت است تا ساختار حکمرانی کلنگی و بروکراسی زنگ زده و دولت فشل و از هم گسستگی نهاد خانواده و زیست جنسی فاقد آرامش و زندگی پر استرس شهری.

روان پيوند جدا نشدنی با بدن دارد. این واقعیتی است که سازنده و پروردگار آدمی نیز آن را لحاظ کرده و از تاثیر غسل و طهارت با آب بر اعصاب سمپاتیک و‌پارا سمپاتیک تا نوع نشستن و توجه به یک وجه (قبله) و تاثیرات تمرکز بر غده‌ی هیپوفیز و حالت سجده و تخلیه سنگ ریز‌های درون کلیه تا روزه و سلامتی دستگاه گوارش و ...عمده‌ی عبادات حکمتی در هم تنیده با مقوله‌ی پيوند روان و‌بدن دارند.

انسان روانی عمده مشکل‌اش تخت ندیدن آينه ذهن است (مثل حکومت روانی) اینکه یا تصویری مقعر از خود دارد یا محدب. جامعه نیز چنین است. سو تغذیه قطعا در بهم ریختگی روان نقش دارد و اختلال روانی نیز در اختلال خوراک (استرس خواری یا کم اشتهایی)

سبک زندگی ما نیز که با فطرت انسانی مغایرت‌هایی جدی پیدا کرده (مثل شب بیدار مانی و روز خوابی) و عدم تحرک کافی در زیست شهری و حتی در زیست روستائی (مکانیزه شدن کشاورزی) نیز باعث شده است میزان دریافت کالری با سوخت آن همخوان نبوده و اشکال بدنی و روانی جامعه ایرانی دچار فربگی و اعوجاج شود.

و‌ این همان حکمت ساده از گفتمان میراث ماست که در ادبیات غنی ایرانی شنیده‌ایم.
《عقل سالم در بدن سالم است》و در اینجا بدن یک ویژه تن (معلول) می‌تواند سالم باشد و تن یک انسان معمولی، خمود و روان‌اش پر ادبار.

یکی از عمده علل افسردگی، ناامیدی و پوچی در تاریخ روشنفکران ایرانی (که زیستی تقلیدی از به ظاهر روشنفکران غربی داشته‌اند) و در آثارشان نیز به خوبی مشهود است، زیست کافه‌ای و دائم الدخان بودن و عدم تحرک و ورزش و نشاط روانی است. تاریخ روشنفکری در ایران نه با زورخانه زلفی گره زده و نه سری با اسکی دارد. (مثل نوع آخوندها)

سخن به درازا کشید و فی الجمله اینکه من و شما را توصیه کرده‌اند به فعالیت بدنی، و پیاده روی و کوه‌پیمایی و حتی در تعالیم دینی با سه استعاره‌ی مصداقی از پیامبر با تاکید بر سوارکاری، تیراندازی، و شنا.

در ادبیات حکمی ما نیز ورزش، و تنومندی و نیرومندی، گره محکم دارد با جوانمردی و فتوت و آئین پهلوانی و ریاضت بدنی در سر سختی و بالا بردن عزم آدمی بسی موثر دانسته شده. (ریاضی= سختی)
فقدان《عزم》(حالا برای هر هدفی) یکی از مهمترین کمبودهای جامعه و حکومت در ایران امروز ماست و اقویای پیامبران را نیز به پیامبران اولوالعزم (صاحبان عزم) می‌شناسیم.

اصلاح بسیاری از امور در دست ما نیست. یا فعلا قوه و قدرت آن را نداریم. یا زمان بر است. ما به بدن بزرگ خود (جامعه) یا تن متمرکز خود (دولت) نصایحی داریم و نقدهایی که نمی‌پذیرد. بسیار خوب، اما اصلاح چربی دور شکم و نحوه نشستن و شیوه غذا خوردن و حتی عمیق و آرام نفس کشیدن و ترک نکردن حداقل پیاده روی منظم توی پارک و تنظیم بدن و روان خویش که در دست دیگری نیست!

حقیر سال جدید را سال اصلاح از بدن خود و توجه به ورزش به خصوص ورزش غیر حرفه‌ای یا همان ورزش همگانی نام گذاری می‌کنم. خداوند توفیق بدهد، شما هم دعا کنید نگارنده نیز عامل باشد.

#روان_تن_درستی

@yaser_arab57
و سلام بر اهل شکفتن و شکوفه و شکوفایی در خراب‌ترین بستر و تنهايی
🌙استفتائات ویژه ماه‌مبارک رمضان
روز نهم؛

🔹سوال
بنده شب به قصد اینکه قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و غسل کنم خوابیدم و حتی ساعت را هم کوک کردم ولی متاسفانه از خواب بیدار نشدم و زمانی از خواب بیدار شدم که اذان گفته شده بود؛ آیا میتوانم روزه ام را بگیرم؟

🔹پاسخ
با سلام و تحیت؛
اگر فرد عادتا به صورت معمول در زمان اذان صبح یا بیشتر به واسطه ساعت از خواب بیدار می شده و خواب نمی‌مانده، باید روزه بگیرد ولی در ماه مبارک رمضان برای روزه فردایش باید غسل کند.
 
@Bayatzanjani

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟣 آواره شدیم!

🔹 فراخوان کمک به رهن و درمان

▫️ خانواده ۴ نفره‌ای در استان فارس سال‌ها پیش پدرشان را از دست داده‌اند. مادرشان نیروی خدماتی یک مدرسه است و سرپرستی خانواده را به عهده داشته است. تا اینکه پسر خانواده ۷ سال پیش سکته مغزی می‌کند و قدرت تکلم و بلع را از دست می‌دهد و نمی‌تواند راه برود و از کارافتاده شده و هزینه‌ درمان او بسیار بالاست. دختر کوچک خانواده پس از این اتفاق مخارج خانواده را بر عهده می‌گیرد تا اینکه او هم به سرطان لنفوم دچار می‌شود و تحت درمان قرار می‌گیرد. در طول این سالها مادر خانواده هم به خاطر بالا رفتن سن نمی‌تواند مثل قبل کار کند. این خانواده اجاره‌نشین هستند و صاحب‌خانه‌ چند سالی با آنها مدارا کرده اما امسال مبلغ رهن را افزایش داده و این خانواده به دلیل شرایط دو فرزند بیمارشان توانایی جابه‌جایی و پیدا کردن خانه جدید را ندارند‌.

💶 مبلغ مورد نیاز: ۳۰۰ میلیون تومان
🖥 لینک پرداخت از طریق سایت منهای فقر

کارت: 5041721111902848
شبا:530700001000228472379001

(به نام خیریه منهای‌فقر - بانک رسالت)

🆔 @menhayefaghr
Forwarded from #کارخیر
آنچه تقدیم می‌گردد، ⁧ #گزارش‌کارخیر⁩ در اسفندماه ۱۴۰۲ است؛ پیش از آغاز گزارش لازم می‌دانم توضیح دهم که به‌دلیل بروز سیل در استان سیستان و بلوچستان و نیز تقارن با ماه مبارک ⁧ #رمضان ⁩ و نیز مقدمات ⁧ #نوروز ⁩ اسفندماه، ماه ویژه‌ای برای ⁧ #کارخیر⁩ بوده که عدد صرف شده این موضوع را تایید میکند.

🔹@karekheiir

https.so//telegra.ph/0
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فقط نام چهار نفر!

صحنه‌ی تقدیر از آلفرد هیچکاک فیلم ساز بزرگ و مولفی جهانی و الگوی داستان پردازی را شاهد هستیم. او باز هم عناصر تعلیق و غافلگیری را روی سن به خوبی به اجرا گذاشته و در این صحنه تنها در یک دقیقه روان قدر شناس و روحیه‌ی متین و شخصیت خانواده گرای خود را به شیوه‌ای بديع معرفی نموده!

@kherad_Jensi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خدا علامه جعفری را رحمت کند.
خیلی در کشور ما این شخصیت یگانه و والا مغفول واقع شد.

#کارگر
#دستمزد

@yaser_arab57
#فوری

سلام دوستان پیام دکتر ایران‌منش
👇
مخاطبین محترم در آغاز سال نو متاسفانه برایتان زحمتی دارم.
فردی که با ایشان در زلزله آذربایجان شرقی آشنا شدم، فرزند چهارساله ای مبتلا به سرطان خون از نوع all دارند.

بیمار در بخش pick بیمارستان رسول اکرم تهران بستری است و به دارو و با مشخصات زیر نیاز فوری دارد:

بسپونزا با نام ژنریک اینوتوزوماب.
مقدار مصرف هفته ای یک آمپول یک تا سه کورس است. متوسط دو کورس معادل ۶ ویال با قیمت تقریبی پنج میلیارد ت.

خواهشمندم هرگونه یاری که می توانید در حق ایشان انجام دهید.

باسپاس فراوان : محمد ایران منش، مدرس مدیریت مخاطرات. ۴۰۳/۱/۴


لینک ارتباطی با پدر کودک‌ شماره و پیام فقط در واتس آپ لطفا👇


+989149133215


@yaser_arab57
🌙استفتائات ویژه ماه‌مبارک رمضان
 روز دهم؛

🔹سوال
از آنجا که مبتلایان به دیابت یا مرض قند مجبورند هر روز یک یا دو بار آمپول انسولین تزریق کنند یا از داروهای خوراکی برای کاهش قند خون استفاده نمایند و نباید در وعده های غذایی آنها تأخیر و فاصله بیافتد زیرا باعث پایین آمدن میزان قند خون و در نتیجه تشنج و بیهوشی میشود لذا گاهی پزشکان به آنان توصیه می‌کنند که در روز در کنار ۳ وعده اصلی میان وعده نیز مصرف نمایند. خواهشمندیم نظر شریف خود را درباره روزه این افراد بیان کنید.

🔹پاسخ
با سلام و تحیت؛
روزه برای فرد مورد سوال نیاز نیست و اگر تا ماه رمضان آینده نیز بهبودنیابد قضا هم ندارد ولی برای هر روز، روزه گرفته نشده به اندازه ۱۰ سیر طعام به فقرا فدیه دهد.
 
  @Bayatzanjani

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
پدر! مادر!‌؛ 《کار!》


یاسرعرب

ما بچه‌های کاریم. از کار عار نداریم.
این بچه‌های بیکار. ما رو میندازن از کار!

غروبی کوفته از کار برگشته بودم. کار عمدتا یا گیلاس جمع کنی بود یا آلبالو... حدودا دوازده سالم بود.

خلاصه همین یک بیت شعر که خواهرم با شنیدن صدای در از بالای پله‌ها بلند بلند برای‌ام می‌خواند، به من حس غرور و مردانگی ویژه‌ای می‌داد و‌ خستگی روز را از دوشم بر می‌داشت. آن روزها حقوق ما روزی دویست تومان (دوهزار ریال) بود.

با اینکه بچه بودم و زودتر و‌ راحت تر از درخت بالا می‌رفتم. و دست‌هایم در چیدن ميوه ظریف تر و سریع تر بود اما به همان جرم بچه بودن، فقط نصف حقوق به من تعلق می‌گرفت!

آن سال‌ها حسرت تابستانی را می‌خوردم که مثل توی فیلم‌ها به باغ وحشی بروم و مثلا زرافه ببینم. یا گاهی دلم می‌خواست من هم مثل پسر دکتر احمدی (همکلاسی‌ام) به استخر بروم و با عینک غواصی شنا کنم. یا مثل پسر دایی‌‌ام تا لنگ ظهر بخوابم و سر تیر آفتاب خودم را توی رخت خواب بکشم و آب طالبی شکر زده با یخ بخورم.

یادم هست یک‌بار پول ده روز کارم را گرفته و با هزار شوق یک نوار خالی ویدئو خریدم و به یکی از بچه‌های محل دادم تا برایم فیلمی از بروسلی رویش ضبط کند. (هنوز آن نوار ویدئو به دستم نرسیده!😉)

نکاتی که نقل شد حسرت نوشته نیست!
بلکه آورده‌های کار و داشته‌های همان روزهاست!

من این روزها که با بچه دبيرستانی‌ها و بچه های محل و بچه‌های خودم سر و کار دارم اما گمان میکنم همه آن روزها لطف خدا بود و همه آن سختی ها محبت حضرت دوست.

من در همان ایام یاد گرفتم که می‌توان پنج صبح بیدار شد. برای روزی باید دوید. خود را حتی گاهی به پشت وانت پرت کرد و جربزه خود را به عنوان یک‌ کارگر زبر و زرنگ به کارفرما نشان داد. همان روزها بود که یاد گرفتم سر حقوق باید چانه زد. خرج و برج صبحانه و حساب و کتاب کرایه تاکسی را در میزان دستمزد وارد کرد. با آدمهای دیگر حد و حدود جدی نگه داشت و مراقبت از خود را به شکل درست یاد گرفت. (مواردی بود که ضمن کار به ترفندهای مختلف سو استفاده‌هایی از نوجوانان می‌شد) آموختم کار گروهی چه ضررها و مزایایی دارد و چگونه در جامعه‌ای که عمده آدمهای‌اش دنبال خوردن حق تو هستند، بدون درگيری حق‌بان خودت باشی.

اینها که نوشتم اما از پس یک اتفاق ساده بود!
چندی پیش در مکانی بسته شده بود. من که رسیدم دیدم چند دانش آموز مضطر و بهت زده بودند که با این بسته شدن ناگهانی در چه باید کرد؟

وقتی صحبت بالا رفتن از در شد مناسبات و محاسبات دوستان علوم انسانی خوانده ما بهم ریخت☺️ بحث به انجام عملیاتی بالا رفتن ساده از در که رسید با بهت می‌گفتند که 《آقا مگر می‌شود؟‌ مگر ما مرد عنکبوتی هستیم؟》بعد صحبت این شد که باید زنگ بزنيم به یک جایی! و بعد یکی شان در گوگل می‌گشت که در چنین مواقعی چه کار باید کرد؟😂

در همین حین در مکان باز شد ‌و من آنطرف در بودم. و آن‌ها هاج و واج که چطوری شما نینجا شدی؟ چطور رفتی آنطرف در؟‌ اصلا کی رفتی؟

حالا شما می‌دانيد من نینجا نبودم. فقط در دوره نوجوانی از در و دیوار و درخت زیاد بالا رفته بودم. همین!

نوجوانان ما امروز به دلایل بسیار زیاد با منافع غیر اقتصادی《کار》بیگانه‌اند. (بگذریم که در کشور گفتمان دلالی و کار چاق کنی و سود بی حساب چنان رونق گرفته که گفتمان کار و زحمت و رشد تدریجی را به محاق برده!)

زیست گلخانه‌ای یکی از بدترين شرایطی است که کودک و نوجوان ما در آن گرفتار شده‌ و غرق شدن در جهان رومانتیک و آماده سازی همه چیز توسط ما والدین در آینده سخت به زیان آنها تمام خواهد شد.

کودک و نوجوان ما دست پنبه‌ای شده‌اند!
گیلاس در دهان آنها می‌نشیند در حالی که حتی خرید بصرفه و یا شستشوی صحیح آن را نمی‌دانند. (چه رسد به چیدن‌اش) ما در شرایطی فرزندان‌مان را بزرگ می‌کنیم که مسئولیت جمع کردن اتاق و شستن جوراب خود یا حتی دم کردن چایی ساده را نیز نمی‌آموزند!

شاید وقت آن باشد که ما والدین از خود بپرسیم این زحمات که اسم مضحک کودک سالاری و نوجوان سالاری به خود گرفته به راستی خدمت است یا خیانت؟

گیلاس‌های روی درخت انگشتان مرا فرز کرد.
خنکای صبح باغ و نسیم سردی که بین درختان می‌پیچید، چشم خواب آلود مرا به جهان واقعیت و زندگی طبیعی باز نمود.

آلبالوها قدر و قیمت پولی که به دست می‌آمد را نشانم داد. آماده کردن چایی دودی درست کردن آتش و اندازه دقیق چای خشک مصرفی ریخته شده در قوری را به من آموخت.

رفت و آمدها، برون و درون آدم‌ها را نشانم داد. و جعبه‌ زنی و‌میخ صاف کردن استقامت و دقت را همزمان در من می‌پرورید... همه‌ی داده‌هایی که در زمانِ دریافت، فقط بر ذهن ناخودآگاه من می‌نشست و اثراتش را سال‌ها در زندگی‌ام‌ بر جای گذاشت!


پ.ن؛ عکس متعلق به نوروز در یک شهرستان است.

https://s8.uupload.ir/files/screenshot_20240324_205532_telegram_r2jo.jpg

@yaser_arab57
همه باید پیش نیازهای عشق و احترام به 《زندگی》 را رعایت کنیم.

@yaser_arab57
🌙استفتائات ویژه ماه‌مبارک رمضان
روز چهاردهم؛

🔹سوال
اگر با روزه داری باعث شود یا دست کم این تصور را تقویت کند که خشکی دهان و ضعف ناشی از آن سبب شود در انجام وظایف محوله مانند تدریس کوتاهی صورت گیرد و حق الناس ضایع و زایل گردد آیا روزه از فرد ساقط می شود؟ بنده تنفس معمولی ندارم از تنفس دهانی است و دهانم به این سبب خشک است.

🔹پاسخ
با سلام و تحیت؛
علی الظاهر فرد مذکور اگر از مایعات از جمله آب در موارد نیاز استفاده نکند مبتلا به خشکی دهان می شود و همین مساله در تنفس وی اختلال بوجود می‌آورد و این در عرف ضرر محسوب است و شخص مریض بیش از همه و بهتر از آنان مشکل را درک می کند؛ بنابراین احتمال چنین چیزی از مصادیق احتمال ضرر است و شخص نباید روزه بگیرد.


  @Bayatzanjani

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
🌙استفتائات ویژه ماه‌مبارک رمضان
روز پانزدهم؛

🔹سوال
یکی از مواردی که مطابق فتوای عامه مراجع می‌تواند منجر به نگرفتن روزه توسط مکلف شود افتادن در عسر و حرج قابل توجه است؛ سوال اینجا است که این عسر و حرج مسائل اقتصادی را هم در بر می‌گیرد یا خیر؟ بدین معنا که مثلا فردی به دلیل روزه گرفتن و طبعا تحلیل قوای جسمانی اش، کارایی خود را از دست داده و در نهایت صاحب کار او را مجبور به ترک کارش می‌کند از سوی دیگر در شرایط کنونی امکان یافتن کار جدید نیز برای او نیست. آیا این از مصادیق عسر و حرجی که منجر به نگرفتن روزه می‌شود هست یا خیر؟

🔹پاسخ
با سلام و تحیت؛
در فرض سوال اگر تغییر زمان کار امکان داشته باشد باید به آن اقدام کرد و غیر این صورت چون ترک کار، او را در سختی ومشقت قرار می دهد می تواند روزه نگیرد و در روز های کوتاه سال روزه های گرفته نشده را قضا کند؛ اگرچه در ایام ماه مبارک رمضان تظاهر به روزه خواری نیز ننماید.

  @Bayatzanjani

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
Forwarded from #کارخیر
‏٩٦ خانواده هستند که سرپرست‌شان ناشنواست؛ برای این خانواده‌ها هم موافقید کمک معیشتی ارسال شود در این شب‌ها؟

6393461025410958

لینک واریز مستقیم
‏⁧ #کارخیر
خدا رحمت کنه علامه جعفری را ...
یک خاطره می‌گه از شخص دیگری!
بعد وقتی دیگر یک خاطره می‌گه از خودش و تاثیرش!
علم وقتی با عمل همراه باشه همینقدر زیباست🌺
2024/10/01 04:23:38
Back to Top
HTML Embed Code: