Telegram Web Link
کوتاه
این روزها بحث مهاجران و بازگشت مهاجران غیر قانونی به تدریج دارد جدی می‌شود.

در برخی مناطق (مثل جزیره قشم) حجم حضور این عزیزان چنان ناگهانی بوده که اعصاب مردمانی که اساسا اهل آرامش بوده و زیست هیجانی و واکنشی ندارند را بهم ریخته است.

تا جایی که بنده خبر دارم اختلاف سه میلیون نفري در کشور هست بین آمار حضور این عزیزان! یعنی دولت یا مسئولان حتی با اختلاف یک یا دو میلیون نمی‌دانند دقیقا چه میزان از این بزرگواران در کشور ما حضور دارند و اقوال مختلف است.

جامعه ایرانی نشان داده جامعه‌‌ای تکانه‌ای است‌. امیدوارم قبل اینکه یک تکان هیجانی خشم و خونی گسترده و نفرت و دیگری ستیزی جدی در کشور ایجاد کند، دولت بتواند موضوع را مدیریت کند.

هر کدام از ما لازم است برای مدیریت حضور برادران و خواهران افغانستانی عزیزمان در ایران بیشترین میزان آرامش و درایت و کمک به دولت را سرلوحه قرار دهیم. کوچکترین اشتباه با خاطره‌ای تلخ به یاد ما خواهد آورد که ما و آن عزیزان 《هم‌ سرنوشت》 هستیم.

مروت و مدارا را در برخورد با آنها در نظر بگيريم و خودمان را جای آنها بگذاریم.
واقعیت، حضور افغانستانی بد و افغانستانی خوب است مثل حضور ایرانی بد و ایرانی خوب.... واقعیت‌تر تهدید حضور نیروهای طالبان و سربازان آنها در بین این عزیزان است‌. که به اشاره‌ای می‌توانند کشور را به آتش بکشند. پس مسئله بسیار حساس است. باید با عقلانیت جلو رفت و محترمانه برخورد کرد نه با جوگیری و احساسات!

@yaser_arab57
پسر عارف را نمی‌بینم پسر عامی را می‌بینم!
یاسرعرب

حضور بی دلیل فرزند جناب عارف معاون اول دولت چهاردهم در جلسه تودیع و معارفه‌ی وزیر صمت موجب خشم و اعتراض و واکنش بسیار زیادی در بین مردمی که به فرهنگ رانت و آقازادگی اعتراض دارند شد و فضای مجازی را نیز چند ریشتری لرزاند!

من اما سخن دیگری دارم که نمی‌دانم مخاطب آن کیست؟ چون مطمئن هستم این چند خط به دست شخص جناب پزشکیان نخواهد رسید!

من به عنوان یک تسهیلگر اجتماعی که با 《امر واقع》(که هیچ‌گاه پیور و ناب نبوده و نخواهد بود) سر و کار دارد بیش از نگرانی که از دیده شدن افراد کم کارآمد یا آقازاده باید داشته باشم، نگران خیل گسترده جوانان توانمند، امین، دانشمند، خوش فهم و خوش ایده‌ای هستم که چون در مناسبات سیاسی و زد و بندهای اداری نبوده و به اصطلاح سوراخ دعای ورود به دولت و هم‌نشینی با صاحب منصبان را پیدا نکرده‌اند هنوز هم ظرفیت ایشان دیده نشده و صدای‌شان شنیده نمی‌شود!

امروز با یکی از آن عزیزان گفتگوی تلفنی داشتم. می‌گفت با آمدن دولت چهاردهم اینقدری که همین بچه‌های ستاد جناب جلیلی مسئولیت گرفته و توان نقش آفرینی دارند، برای امثال او راهی به دهی نیست! (متاسفانه قدری از سهم دهی و ایجاد رضایت برای وفاق طبیعی است دیگر....)

حالا من به عنوان مدافع منتقد و دوست‌دار جناب پزشکیان گمان می‌کنم این سرخوردگی عدم رویت توانمندی توانمندان است که با دیدن فرزند جناب عارف در جلسه‌ای رسمی و غیر مرتبط، بهانه‌ی جرقه پیدا کرده و احساس گُر گرفتگی نموده و فجازی را به آتش می‌کشد!

کاش ساز و کاری برای کشف جوانان نوآور و خلاق که در عرصه سیاسی سمپات جریان‌ها نبوده و به همین علت کشف نمی‌شوند ایجاد شود. مهم‌تر این است!

@yaser_arab57
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥سخنگوی دولت: صدای بی‌صدایان خواهم بود
فاطمه مهاجرانی با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس گفت:
به مردم قول می‌دهم که زبان گویای آنها باشم
ناخوشایندی‌های جامعه را بدون لکنت بر زبان می‌آورم.

♨️تفاوت را احساس کنیم!

@hammihanonline
@yaser_arab57
یاسر عرب
🎥سخنگوی دولت: صدای بی‌صدایان خواهم بود فاطمه مهاجرانی با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: به مردم قول می‌دهم که زبان گویای آنها باشم ناخوشایندی‌های جامعه را بدون لکنت بر زبان می‌آورم. ♨️تفاوت را احساس کنیم! @hammihanonline @yaser_arab57
برخی دوستان در مورد سخنان خانم فاطمه مهاجرانی اعتراض دارند که لازم نیست ایشان صدای بی صدایان باشد. بی صدایان خودشان باید امکان رساندن صدای خودشان را داشته باشند.
من به دلایلی که اینجا جای‌اش نیست این حرف زیبا را در شرایط رئال فعلی عملی نمی‌دانم. اما اعتراض در لفافه‌ی این سخن را که می‌گوید دولت بجای《سخنگو》باید《پاسخگو》داشته باشد را می‌فهمم.

قبلا هم نوشته‌ام دولت در کنار دهان بزرگ خود (شورای اطلاع رسانی دولت) نیاز‌مند ساز و کار و ساختار شنوایی است. این بحثی است مجزا...
اینجا👇
https://www.tg-me.com/yaser_arab57/12637
همین امروز در این کانال موضوع گفت و شنود در دولت مطرح بود.
اینکه سخنگو‌ کیست و پاسخگو کدام است و ساز و کار دهان و گوش دولت چگونه باید طراحی شود؟

من از عصر در کارگاه‌های بزرگ ساخت لندی‌گراف و کشتی سازی مشغول تحقیق بودم و با مدیران آنها که درگیر بسته‌ی گسترده‌ای از مسائل و مشکلات و ناکارآمدی‌ها و مدیریت‌های چندگانه هستند گفتگو کردم.

عمده آنها علاقه‌ای به بازگو کردن مشکلات ‌شان ندارند و می‌گویند بیان مشکلات علاوه بر اینکه مشکلات‌شان را حل نخواهد کرد، مسئله تازه دیگری نیز بر مسائل قبلی‌شان اضافه می‌کند.

نشان به بارها بیان مشکلات و ثمره‌ی نامطلوب آن.
تصور ما از صدای بی صدایان باید اصلاح شود.
بی صدایان لزوما کوخ نشینان بلوچستان نیستند.
کارفرما و صنعتگری که سیصد تا چهارصد میلیارد سرمایه در گردش دارد، امروز بی صدا است!
جالب اینکه این بی صدایی خود خواسته و از پس فاعلیت و احتیاط است!

قاعدتا تصور از شنوایی دولت هم باید اصلاح شود و از تصاویر پوپولیستی که مردم با دویدن دنبال رئیس جمهور نامه به دست او برسانند باید عبور کنیم!

امروز ابداع هیچ ساز و کاری مهمتر از ایجاد بستر واقعی گفت و شنود بین مردم و دولت و حکومت نیست!
#حدیث‌برگزیده
قال النبی (صلي الله عليه و آله) :

اَلا اُنَـبِّـئُـكُمْ بِخيارِكُمْ؟ قالوا: بَلى يا رَسولَ اللّه ِ. قالَ اَحاسِنُـكُم اَخْلاقا اَلْمُوَطِّـئُونَ اَكْنافا، اَلَّذينَ يَأْلِفونَ وَ يُؤْلَفونَ .


پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود :

آيا شما را از بهترين افرادتان خبر ندهم؟ عرض كردند: چرا، اى رسول خدا. حضرت فرمودند: خوش اخلاق ترين شما، آنان كه نرمخو و بى آزارند، با ديگران انس مى گيرند واز ديگران انس و الفت مى پذيرند.


بحارالأنوار / ج ۷۱ / ص ۳۹۶ / ح ۷۶

🌐 ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
پیام‌ مخاطب

سلام
وقت‌بخیر

ما سی و پنج روز هست درگیر زلزله‌ایم.
این لرزش‌ها اصلا ثبت هم‌نمیشه!
نمیدونیم بررسی می‌کنند یا نه!
ولی شرایط‌مان خوب نیست.
صدایمان باشید.

خبرگزاری‌ها به ندرت پوشش می‌دن.
دیشب وحشتناک لرزید!
#صدای_بی_صدایان!
#نیکشهر
#بلوچستان

@yaser_arab57
زیارت امن
و
گشودن دست‌های امام رضا (ع) برای حل مشکلات کشور


یاسرعرب

قاب 0
شهرداری مشهد و آستان قدس به چالش خورده بودند. شهرداری دیوارهایی که روی آن با خطوط درشت نوشته شده بود این مکان موقوفه است رنگ کرده بود و آستان قدس هم دیواری که شهرداری روی آن تصویر رستم و سهراب را کشیده بود رنگ سفید زده بود.
نتیجه این چالش اما غوغا بود. سید محمد پژمان شهردار وقت مشهد منع تشرف به حرم شده بود!

قاب 1
فتح بزرگ‌ رخ داده و پیامبر با سپاه خود وارد مکه شده است. در بدو ورود دستورات او‌مورد تاکید قرار می‌گیرد. خانه کعبه و حتی خانه ابوسفیان حرم امن اعلام می‌شود. اگر متخلف یا محکومی به آنجا پناه برد، در امان است. محمد با دشمنان خود و برای مخالف خود منطقه الفراغ می‌سازد. یعنی به حکم خود، منطقه‌ای خالی از حکم که در آن منطقه هیچ حکمی نباشد ایجاد می‌کند!

قاب 2
تجمع و بست نشينی در مخالفت با حکم کشف حجاب اجباری در حرم امام رضا (ع) رخ داده است. از طرفی کشف حجاب قانون حکومت جدید است و حضور این افراد در مسجدگوهر شاد خلاف نظم دولت خواسته. از طرفی دیگر حرم امام رضا (ع) در سنتی اسلامی حرمت امنیت و پناهگاه یافته. دستور رضا شاه اما شکستن حرمت حرم و نتیجه کشتار مسجد گوهر شاد است. این تصمیم چند ده سال بعد یکی از علل سرنگونی حکومت فرزند او می‌شود.

قاب 3
تیتر روزنامه باور کردنی نیست! مصطفی تاجزاده زندانی سیاسی به تقاضای خود برای زیارت حضرت رضا (ع) به مشهد برده شده و ساعاتی را در گوشه حرم رضوی اجازه خلوت داشته است‌. همچنین زمزمه‌هایی در جریان است که طی چند هفته آینده برخی مخالفان نظام ج.ا که دهه‌هاست پا به خاک ایران نگذاشته‌اند اجازه دارند، برای یک شبانه روز بدون هراس از هرگونه تعقیب قضایی یا برخورد و بازرسی امنیتی وارد حرم امام رضا (ع) شوند.

آنها با مشایعت متولیان در محل تعیین شده (که انبوه جمعیت حضور نداشته باشد) می‌توانند به زیارت امام رضا (ع) بپردازند!
+ ازخواب بیدار می‌شوم..


جان؛
کشور نیازمند صلاح است و صلاح ریشه در صلح دارد. صلح منطقه‌ی آشتی می‌خواهد و ارادت به حضرت رضا (ع) شیعه و سنی و مخالف و موافق فلان نظریه‌ی علمی یا دینی یا مدافع یا مخالف بهمان شکل سیاسی حکومت داری نمی‌شناسد و شخصیت والای آن امام متعلق به هیچ دولت و حکومتی نیست!

امامی که قرن‌ها به عنوان ضامن آهو شناخته شده اگر نتواند ضامن انسان باشد گنبد طلايی است خالی. حضور حاضر امام رئوف می‌طلبد کارکرد اجتماعی و سیاسی و فرهنگی او را به رسمیت بشناسیم. حرم امام رضا (ع) هر چند در غل و زنجیر قوانین خود ساخته‌ی آستان قدس رضوی، اما شخصیت امام متعلق به هیچکس نبوده و پناه عالمیان است.

از سروش تا گوگوش از زندانی سیاسی داخلی تا اپوزسیون خارجی حق مسلم دارد که بی تهدید و تحدید پا به ایران و مشهد گذاشته و به زیارت او برود و بی هراس به مبدا خود باز گردد. این حضور می‌تواند آغازی باشد بر یک آغاز... بهانه‌ای برای کنار هم نشستن. چشم در چشم شدن و شاید روزی رو در رو گفتگو کردن امرای امور با ...


این پیشنهاد به شیوه‌ی علوی نزدیک‌تر است. به منش رضویِ امام عقل و حکمت و دانش و گفتگو بیشتر می‌آید.

امیدوارم این ایده یعنی《زیارت امن》در حال و هوا و فضای تازه‌ای که با آمدن دولت جدید رقم خورده، توسط عقلایی از مسئولین امنیتی دیده و شنیده و این فرصت غنیمت شمارده شود.

@yaser_arab57
✍️ یاسر عرب

🖊 «حرم، کم برو!»

@sokhanranihaa
از در و دیوار ایران مذهب است که می بارد! به برنامه های صدا و سیما اشاره نمی کنم که پروپاگاند مذهبی اش دیگر بین مومنین هم طرفدار ندارد. از رخسار شهر نمی گویم که بر در و دیوار اش دیسکورس مذهب، و گفتمانِ کربلا، و چهره ی رهبران مذهبی و پیامهای دینی و روایات شیعی نقش بسته. و نام خیابان ها و اتوبان های اش سراسر برگرفته از "مردانِ" مذهبی است. از دیوار پرشعار و بی روح مدارس نمی گویم که خود دیده اید. از وضعیت تقویم مناسکی که دائم در حال فربه شدن است می گذرم. به گسترش آیین های عزاداری نمی پردازم. به آیات و روایات منقش در مترو و اتوبوس و ایستگاه قطار و ... کاری ندارم بالاخره این یک واقعیت است که هواپیما در این کشور از زمین بلند نمی شود الا با سلام و صلوات و تحیت و تکریم و یاد آوریِ قداست همه چیز! شما خود بهتر از من به فقدانِ معنای اسلامی در پسوندِ اسامی چون دانشگاه آزاد و بانکداری و علوم انسانی و ... واقف هستید!

برای محوِ هر سوژه بهترین راه نمایاندن بیش از حد آن است. عملیاتی اش می شود اینکه تصویر کسی که میخواهیم فراموش اش کنیم، بگذاریم روی صفحه ی موبایل. پس از مدتی دیگر آن تصویر را نخواهیم دید! و این چنین است که وقتی همه چیز مقدس شد، دیگر هیچ چیز مقدس نخواهد بود! چونان ماهی درون آب، که بیش از همه حضور پیرامونیِ آب را فراموش خواهد کرد. و شاید این راز همان توصیه ی آیت الله امجد به یکی از دوستان مشهدی مان بود که «حرم، کم برو!»

خدا، حقیقت، انسانیت، انصاف، در جامعه ی ما مفاهیم از دست رفته و سردرگمی هستند که از شدت تکثیر دیگر معنی حقیقی خود را در روابط انسانی ما از دست داده اند. و بر همین سبیل کارکرد آنها نیز معوج شده است. چه حقیقتی پشت اعمال دینی ما نهفته است؟ یادم هست روزی که محضر حاج حیدر بودم برایم می گفت «اینکه دست دادن بعد از نماز جماعتِ مسجد، مستحب است، برای این است که به صورتِ بغل دستی ات نگاه کنی! ببینی او را می شناسی؟ رنگ رخسار اش گرم است یا زرد؟ در چشمانش غمی نهفته که نیاز به هم صحبت داشته باشد؟ گرسنه است؟ مشکلی دارد؟ اما همه ی این حکمت ها در پس ظاهری تکراری و ملال آور از بین رفته و حالا خود مومنین هم نمی دانند چرا بعد از نماز جماعت با هم دست می دهند؟ انگار این مناسک تنها یک رفتار ماورایی است برای شراکت در ثواب نماز دیگری!»

ثمره ی این بمبارانِ مناسک و بارانِ پیامهای تبلیغی دینی اما از یک سو تولید انبوهِ شیعه ی هیئتی و جامعه ی توده ای و جمهوری قشری است و از سوی دیگر تولید انبوهِ عناد و لجبازی و دین گریزی و گاها دین ستیزی توسط عامه ی مردم ... اجازه بدهید با مثال روشن اش کنم!

من هر وقت سوار قطار های سازمان رجا (راه آهن جمهوری اسلامی!) می شوم سر سام می گیرم از حجم "تنشِ مذهبی!" چندین بار از روسای قطار ها پرسیده ام «آیا قطار سالن سینماست؟» و آنها پاسخ داده اند «متاسفانه پخش دائم فیلم دستور اجباری از بالاست!» چه فیلمهایی؟ یکی از یکی بدتر!... مملو از غم، بدبختی، کشته شدن، جنگ، فقر، بیچارگی، ترس، استرس، تنهایی، درماندگی، صدای بمباران، ضجه ی آدمها، خنده های هیستریک، و اذان و نماز و دفاع مقدس، و تبلیغ فرهنگِ ایثار یا مسئولیت اجتماعی! اما در غالبِ یک سادیسمِ جمعیِ اجباریِ ممتد، تا رسیدن به مقصد! (این فیلمها به انتخاب سازمان و هر 4 ماه یکبار عوض می شوند!)

در ازای آن وقتی نهاد فربه کننده مناسک بر مصدر امر نباشد ببینیم چه می شود؟ سوار اتوبوس های بین راهی بشوید. تقریبا همین بساط است. با دو فرق! اول فرمان همه چیز (به جای مدیر عامل فرهنگی رجا) دست خودِ راننده است. دوم آنجا مواجه هستید با انبوه فیلمهای بند تنبانی حاویِ شوخی های زیر نافی، و متلک های جنسی، عشوه های خرکی زنانی بیکار که چون پیلا پیلا خود را آراسته و گاه جیغ جیغ می کنند و بعضا لمیده درون خودروهای گران قیمت، اطراف قصه ی فیلم، بیخود و بیجهت دور دور می کنند و هوسباز و عاشق می تراشند.

"تحجر" و "تجدد" دو تیغه ی قیچی هستند که ما را از مدینه ی فاضله ی "تمدن" دور می کنند. در جامعه ی متمدن افراط و تفریط جایی ندارد و همه چیز بر محور عدل است و اعتدال ثمره ی این جامعه است. ما را هنوز تا عدالت راه بسیار است، تا چه رسد به اعتدال.. ما در اینجا هنوز مشغول جنگِ مذهب علیه مذهب هستیم و دلخوش به جنگ خدا علیه خدا! مهجور مانده عقل ...



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @yaser_arab57
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
امیدواریم نتیجه‌ی بررسی تحقیقاتِ فاجعه‌ی رخ داده در نیروی انتظامی لاهيجان هر چه زودتر به سمع و نظر مردم برسد.

@yaser_arab57
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک روستای دور از شهر در جزیره قشم
تمیزی مسجد عزیزان《اهل سنت》در حد منطقه یک تهران

ادب و آداب‌ و تربیت و نظم چشمگیر
حضور خواهران...

جلسه جشن قرآن

@yaser_arab57
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دین و سرمایه اجتماعی
ایمان و امنیت محلی

برای من به عنوان شیعه‌ی پايتخت نشين این هم جالب بود که اهل سنت چنین احترامی به حياط مسجد گذاشته و اهالی روستای کانی هیچ نگرانی از گذاشتن کفش‌های‌شان در کنار خیابان ندارند!

احساس آرامشی که در مساجد اهل سنت جزیره قشم دارم در مساجد خودمان توی تهران و مشهد نداشتم.
@yaser_arab57
#روایت‌برگزیده

قال اميرالمؤمنين(علیه السلام):

اعـْقِلُوا الْخـَبَرَ إِذا سَمِعْتُـمُوهُ عَقْـلَ رِعايـَةٍ لاَ عَقْـلَ رِوايـَةٍ ،فَإِنَّ رُوَاةَ الْعِلْمِ كَثِيرٌ، وَرُعَاتَهُ قَلِيلٌ.

امیر المومنین (علیه السلام) می فرماید :

هنگامى كه خبرى را مى‌شنويد در آن بينديشيد (و حقيقت محتواى آن را درك نماييد) تا آن را به كار بنديد نه اينكه تفكر فقط براى نقل به ديگران باشد، زيرا راويان علم بسيارند و رعايت كنندگان آن كمند.

نهج البلاغه / حکمت ۹۸

ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
.
↙️ پایگاه اینترنتی دفتر
↙️  آپارات
↙️  توییتر
↙️  اینستاگرام
چرا دولت پزشکیان آخرین فرصت اصلاح نظام است؟

(به ساده‌ترین زبان!)

@yaser_arab57
دیشب نیم ساعت منتظر اسنپ بودم.
قیمتی که ماشین‌های اطراف می‌گفتند سه برابر قیمتی بود که اسنپ اعلام کرده و راننده‌ای قبول نمی‌کرد!

دولت بر تصمیم بالابردن قیمت بنزین مصمم است. مسئله دولت ابداع شیوه‌ای است کم درد و بدون خونريزی.
در این میان در بستر کم رنگ کردن سوبسید انرژی صد البته حق با دولت است اما ...

حرف ملت این است که دولت قیمت بنزین را باید در《بسته‌ی خودرو》بفهمد.
اگر فهمید و درهای کشور به روی خودروی جهانی باز و به قیمت جهانی به مردم تحویل داده شد، دولت می‌تواند در مورد بالا بردن قیمت بنزین با مردم شروع به گفتگو نماید.
با اقتصاد دستوری، اقتصاد که درست نمی‌شود هیچ، سرمایه‌ی اجتماعی دولت هم بخار می‌شود!

@yaser_arab57
2024/09/30 19:37:23
Back to Top
HTML Embed Code: