Telegram Web Link
از همین ابتدا؟

احمد زیدآبادی

محمدباقر قالیباف در بیانیه‌ای اعلام کرده است:
"علی‌رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما بدلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود می‌خواهم که کمک کنند تا جریانی که مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما است، به عرصه قدرت باز نگردند لذا همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شوند."

بیانیۀ آقای قالیباف از چند جهت تأسف بار است.

اول. آقای پزشکیان به عنوان شخصیتی غیرتشکیلاتی، اطرافیان حزبی ندارد که بنا باشد به محض ورود او به پاستور، عموم پست‌های دولتی را اشغال کنند. او هنوز همکاران خود را معرفی نکرده و فقط بر مشی اجماعی خود تأکید کرده است. بنابراین، آقای قالیباف پیشاپیش از چه نگران است؟

دوم. اگر منظور او از اطرافیان آقای پزشکیان به فرض کسانی مانند محمد جواد ظریف هستند، آیا آنها واقعاً از اطرافیان آقای جلیلی که علاوه بر اشتهار به تندروی، حیثیتی هم برای شخص آقای قالیباف در این انتخابات و پیش از آن باقی نگذاشتند، از نگاه رئیس مجلس باعث نگرانی بیشتری هستند؟

سوم. مگر طبق روال قبل، قرار نیست که آقای پزشکیان وزرای خود را از طریق مشورت با مقام‌های ارشد و سپس کسب اعتماد از مجلس به کار گیرد؟ با این مکانیسم دیگر چه جای نگرانی برای آقای قالیباف از همکاران آقای پزشکیان باقی می‌ماند؟

چهارم. آقای قالیباف که ریاست مجلس را به عهده دارد، آیا بهتر نبود با توجه به این جایگاه، بی‌طرفی خود را نسبت به رقابت در دور دوم انتخابات حفظ کند و از همین حالا، شائبۀ کارشکنی در کار دولت احتمالی آقای پزشکیان را پدید نیاورد؟

پنجم. اگر نظرتان در مورد آقای پزشکیان و همکاران بعدی او چنین است، پس چرا از همان ابتدا از تأیید صلاحیت او توسط شورای نگهبان ممانعت به عمل نیامد که با پیروزی احتمالی او عرض خود ببرید و زحمت مردم دارید؟

@ahmadzeidabad
@yaser_arab57
Forwarded from دغدغه ایران
معامله‌ مردم با حکومت

محمد فاضلی

مردم ایران در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۶ از طریق رأی دادن با هسته سخت قدرت جمهوری اسلامی معامله کردند. اکثریت مردم رأی دادند به امید آن‌که تغییری در روندهای طی‌شده و سیاست‌ها رخ دهد.

آخرین بار مردم در ۱۳۹۶ تن به چنین معامله‌ای دادند و وقتی نتیجه دلخواه‌شان حاصل نشد، راه عدم مشارکت در انتخابات را پیش گرفتند و در مدت ۷ سال به ۸ تیر ۱۴۰۳ رسیدند که ۶۰ درصد مردم در انتخابات مشارکت نکردند، و ۲۰ درصد به #پزشکیان رأی دادند که نماد تغییرخواهی و اعتراض به وضع موجود و روند طی‌شده است.

فاصله بین زمان شروع این معامله (۱۳۷۶) تا امروز ۲۷ سال، و فاصله بین نقطه پایان این معامله (۱۳۹۶) تا امروز ۷ سال است.

انتخابات این بار در تیرماه ۱۴۰۳ دو مرحله‌ای شده است. من به عنوان بخشی از آرزوهایم برای ایرانی که یک عمر درباره‌اش خوانده، فکر کرده و نوشته‌ام، امیدوارم ظرف کمتر از یک هفته، معامله‌ای دیگر بین مردم و حکومت در چند مرحله شکل بگیرد.

مرحله اول. اکثریت مردم در دور اول انتخابات با صدایی قاطع و بلند، به عظمت ۶۰ درصد جامعه، گفته‌اند از این وضعیت ناراضی هستند.

مرحله دوم. عاقلانی در حکومت پیدا می‌شوند که به زبانی که نشان دهد عمق مسأله را فهمیده‌اند، به مردم اطمینان دهند (و تضمین‌هایی بدهند) که صدای اکثریت قاطع را شنیده‌اند و آماده تن دادن هر چند تدریجی به تغییرات ضروری مطابق خواسته‌های مردم در جهت داشتن زندگی رضایت‌بخش هستند.  

مرحله سوم. مردم بار دیگر پای صندوق‌های رأی بیایند و در مرحله دوم، با رأی دادن به نامزد نماینده و نماد تغییرطلبی و تحول‌خواهی، بر موضع مرحله اول خود تأکید کنند و هم پاسخ مثبتی به شنیدن شدن صدای‌شان توسط حکومت بدهند.

مرحله چهارم. نامزد منتخب، پیگیر اجرای سیاست‌هایی شود که اکثریت خواهان آن است و صدای شنیده‌شده از اکثریت را به عمل سیاسی متناسب با آن تبدیل کند؛ و به این ترتیب، پیمان اجتماعی جدیدی میان مردم و حکومت شکل بگیرد.

🔴 سؤال حیاتی

تضمین پایبندی حکومت به وعده و تضمین‌هایش درخصوص شنیدن صدای مردم چیست؟

تصور می‌کنم اگر حکومت به وعده و تضمین‌هایش پایبند نباشد، در فرداهای دور دوم انتخابات، و در انتخابات بعدی، قدرتِ سکوت و عدم مشارکت همان شصت درصدی که در انتخابات شرکت نکرده‌اند، و پیوستن بیست درصد امیدوار به اصلاح ولی معترضی که شرکت کرده است (یعنی ۸۰ درصد جامعه) به نیرویی عظیم بدل می‌شود که بزرگ‌ترین تضمین در دنیای سیاست واقعی است.

سخن آخر

زمان زیادی باقی نمانده است. امیدوارم عقلایی در حکومت و نمایندگانی از طرف اکثریت معترضِ ساکت، بتوانند به چنین معامله کلانی شکل بدهند. معامله‌ای ارزشمند برای تاریخ ایران و آینده مردمانی که در این سرزمین زندگی خواهند کرد؛ معامله‌ای برای زندگی بهتر.
 
@fazeli_mohammd
سليمانُ عليه السلام: 《لا تَحكُمُوا على رَجُلٍ بِشَيءٍ حتّى تَنظُرُوا إلى مَن يُصاحِبُ ، فإنّما يُعرَفُ الرَّجُلُ بأشكالِهِ و أقرانِهِ》

《درباره هيچ كس قضاوتى نكنيد، تا آن كه ببينيد با كه همنشينى مى كند ؛ زيرا آدمى از طريق همگنان و همتايانش شناخته مى شود!》

پ.ن:
چون اطرافیان یک کانديد!

@yaser_arab57
ایتایی‌ها 😅

@yaser_arab57
سال ١٤٠٠ که (علاوه بر ١٣٩٦) من مخالفت بسیار شدیدی با ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی داشتم، و دلایل این مخالفت را در شبکه‌های اجتماعی یادداشت می‌کردم و به شکل گسترده مورد استقبال قرار می‌گرفت (و همین بعدا بنده را از معیشت در کار خودم انداخت) دو تا از دوستان حزب الهی از اصفهان به تهران آمدند. ضمن سفر جلسه گذاشتند تا مرا که گمراه! شده بودم از بیابان‌های سردرگمی بیرون بیاورند!
بعد دو ساعت گفتگوی بی نتیجه دو مورد رو مصداقی بستیم و جلسه تمام شد.
یک اینکه عرض کردم مشارکت زیر پنجاه درصد خواهد بود و آن دوستان به سخن بنده خندیدند و دوم اینکه چند نفر را گفتم که جزو کابینه ابراهیم رئیسی خواهند بود و آن عزیزان که خودشان صاحب قدم ستاد بودند و آگاه از اسرار اندرونی حاج آقا افراد و رویکرد‌هایی که من عنوان می‌کردم را ریشخند می‌کردند! یعنی اصلا تو از اساس در جریان نیستی و این اطلاعات غلط را از کجا آورده‌ای و کی سر کارت گذاشته؟‌(یکی‌اش وزارت خارجه آقای امیر عبدالهیان بود)

کاری به این حرفها ندارم.
سه ماه بعد که یک یک حرفها و پیش بینی‌های حقیر درست از آب درآمد درون واتس آپ به بزرگواری که بیشتر خدمت‌اش ارادت داشتم پیام《سلام علیکم!》دادم....

در پاسخ 《هیچ》 نگفت انگار که نه انگار جلسه‌ای داشته‌ایم و ادعاهای رد و‌ بدل شده و ... هیچ! بعد آن هم سه سال گذشته حتی یک پیام نداد که برادر فلان یا بهمان!

می‌دانم الان دارند برای جناب جلیلی کار می‌کنند... این را محض نمونه نوشتم به عنوان شخصی که با دوستان ارزشی و حزب الهی از نوزادی و کودکی رشد کرده و بزرگ شده!

این رفقای ما کلا گردن گیرشان خراب است!
نه این‌که باقی کشور سالم باشد نه!

حرف این است که خوب شما مردم از ما ریشوها، معمم‌ها، ارزشی‌ها بالاخره تهش یک توقعی دارید.‌ اما حیف...

خلاصه به حرف‌ها و‌ ادعاهای الان این بزرگواران که محکم حرف می‌زنند نگاه نکنید. فردا که همه چیز در این ممکلت خاک و خردشیر شد آن ادعاها را حتی به روی خودشان هم نمی‌آورند. دریغ از یک عذرخواهی... یک ابراز پشیمانی و یا تاسف .... هیچ!
جوری جواب‌تان را نمی‌دهند که بُهت‌تان ببرد!

@yaser_arab57
Forwarded from #کارخیر
دوستان عنایت کنید؛
‏یک خانم سرپرست خانوار و فرزندانش در فشار زیاد برای تحویل خانه قرار گرفته و تا امشب باید ۳۰ میلیون‌تومان اضافه‌بهای منزل را بپردازد و در غیر اینصورت وسایلش به بیرون منتقل خواهد شد.
‏این فراخوان ⁧ #فوری⁩ است دوستان…

6393461025410958

‏⁦ پرداخت مستقیم
لایتجسبک!

احمد‌‌ زیدآبادی

اینکه حامیان سعید جلیلی می کوشند مسعود پزشکیان را به عنوان نماد "اشرافی‌گری" معرفی کنند، درست مثل این است که بخواهند مرحوم امیرکبیر را قاتل ناصرالدین شاه قاجار جا بزنند!
چسبیدن خمیر روی شیشه آسان‌تر از چسباندن این صفت به آقای پزشکیان است! به نظرم حامیان آقای جلیلی همین خط تبلیغی را ادامه دهند، آقای پزشکیان از هر نوع تبلیغ برای خود بی‌نیاز می‌شود!

@ahmadzeidabad
Forwarded from #کارخیر
‏امشب مجبور به یک فراخوان ⁧ #فوری⁩ دیگر هستم چراکه بحث آبروی یک خانم سرپرست خانوار دیگر است؛ او ۱۷ میلیون‌تومان بابت اجاره‌ی منزلش در طول سال قرض کرده و حالا آبرویش در خطر است…
‏باید آستین بالا بزنیم….
‏⁧ #کارخیر

6393461025410958

پرداخت مستقیم
شباهت سعید و مسعود!
یاسرعرب

آنچه که نه سعید حاضر به پذیرش آن است و نه مسعود عامل به عمل آن، انتشار رسمی لیست دولتمردان و مشاوران و وزیران و دستیاران خود در دولت بعد است.

عموم مردم که هیچ، آنکس که می‌خواهد رای بدهد حداقل حق‌اش این است که بداند بدنه‌ دولتی که می‌خواهد به آن رای بدهد چه کسانی هستند؟
صنعت‌گر حق دارد بداند سه گزینه‌ی کانديد ریاست جمهوری برای وزارت صنعت‌ کیست؟
هنرمند حق دارد سه گزینه‌ی پيشنهادی کانديد ریاست جمهوری برای وزارت ارشاد را قبل رای دادن بشناسد!

همچنین سایر اقشار و طبقات و اقوام و مشاغل ... چطور کسی می‌تواند ادعای اداره کشور کند و الان برای وزارت‌خانه‌اش گزینه نداشته باشد؟ و اگر دارد رای دهنده چرا باید بی اطلاع باشد؟

و بله‌ ...
همین است که هست!

@yaser_arab57
انتخابات و خون شهدا

عده‌ای به احترام خون شهدا تکلیف به رأی دادن می‌کنند. عده‌ای به احترام خون شهدا تکلیف به رأی ندادن می‌کنند.
پشت تفاوت ظاهری این دو نگاه، شباهتی اساسی نهفته است. هر دو، بنیادگرایانه‌اند. در هر دو، نوعی قدسی‌سازی‌ سیاست نهفته است. هر دو، با ادعای آسمانی کردن امر زمینی، در واقع امر زمینی را، با پیوند زدن‌اش به «خون شهید»، قدسی و آسمانی می‌کنند.

امر زمینی فی‌نفسه ناقص و ناکامل، تاحدی فاسد، همراه با خطا و اشتباه، آمیخته با غرایز و امیال، و مخلوط با قدرت و منفعت است. آسمانی نمایاندن امر زمینی، نقص و فساد و خطا و غریزه و میل و قدرت و منفعتی را که با هر ساحت زیست زمینی آمیخته است پنهان می‌کند؛ امر زمینی را ناب و مقدس و معصوم چونان امر آسمانی جلوه می‌دهد و به این ترتیب درواقع در خدمت امیال و منافع و غرایز مدعیان آسمانی بودن قرار می‌دهد. یک سو را حق و مخالفان را باطل معرفی می‌کند و دوگانه‌ی حق و باطلی می‌سازد که زمینه‌ساز حذف و طرد و سرکوب هر آن‌کسی است که در ظاهر مخالفِ امر آسمانیِ مورد ادعا است و در واقع مزاحمِ منافع و امیال نهفته در پس آن است.
@dar_bare_ma
ادامه را در این‌جا بخوانید
2024/10/02 18:23:27
Back to Top
HTML Embed Code: