Telegram Web Link
ما و نظریه‌های علمی-آموزشی (در حوزه‌ی علوم انسانی)
@typeshenasi
بیدار کردن ظرفیت‌های خفته!

@typeshenasi
این بخشی از کتابی است که در حال ترجمه‌اش هستم، شاید گاهی تا قبل از انتشار، بعضی از قسمت‌های اون رو اینجا به اشتراک بگذارم😉

«ما، که جویای معنا و مقصود زندگی هستیم، باید مسیری متضاد را در پیش بگیریم. واقعیت، بی‌رحم و ناخوشایند نیست؛ واقعیت سرشار از شکوه، والایی و زیبایی است و شایسته است بدان بنگریم و لبریز از حیرت و شگفتی شویم. این را به‌خوبی در کارها و آثار بزرگِ افراد موفق مشاهده می‌کنیم. ما باید خودمان را بیشتر در معرض شکوه و تعالی قرار دهیم. در این بین، هیچ‌چیز حیرت‌انگیزتر و شگفت‌آورتر از مغز بشر نیست. فقط کافی است به پیچیدگی مغز و ظرفیت‌های بالقوه‌ی نهفته در آن توجه کنید. کار ما این است که بخشی از این ظرفیت‌های بالقوه را در خود شکوفا و به عالم عرضه کنیم. در شأن ما نیست که طرز فکرِ پوچ‌گرایانِ عافیت‌طلب را نشخوار کنیم. ما پشت هر آنچه می‌بینیم و تجربه می‌کنیم، هدفی والا می‌یابیم. در آخر، آنچه می‌خواهیم و باید به دنبالش باشیم این است که کنجکاوی و شعفی که در کودکی نسبت به دنیا داشتیم را با هوش و تدبیرِ کنونی خود تلفیق کنیم و عالی‌ترین نتایج را در زندگی خویش رقم بزنیم.»

- با توجه به شرایط نشر و اوضاع کتاب و ... واقعاً نمی‌تونم بگم کتاب کِی منتشر می‌شه. اما ترجمه‌اش تا حداکثر دو ماه دیگه به پایان می‌رسه.

@typeshenasi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
متن: آرسام هورداد
صدا: سارا یوسفی

بیشتر بخوانید:
https://www.tg-me.com/typeshenasi/2792

@typeshenasi
@sarausfvc
یک رابطه‌ی عاطفی باعث میشه جنبه‌هایی از شخصیت خودمون رو ببینیم که تا قبل از این به اون جنبه‌ها واقف نبودیم. اینکه با چه کسی در ارتباط هستید، رابطه‌ی مستقیمی داره با اینکه در آینده به چه کسی تبدیل خواهید شد و چگونه انسانی خواهید بود. پارتنر خوب یا پارتنر بد، فرقی نداره، پاتنرها همیشه جنبه‌هایی از شخصیت ما رو بیرون می‌کشند و ظرفیت‌ها و استعدادهایی رو در ما بالا میارند که هیچ‌وقت تصور نمی‌کردیم در ما وجود دارند. یکی از جذابیت‌های رابطه‌ای عاطفی هم - که معمولا ازش غفلت میشه و خیلی بهش پرداخته نمیشه - همینه. اینکه در سایه‌ی ارتباط با فلان فرد، من به چه انسانی تبدیل خواهم شد؟ و پاسخ این سؤال رو فقط در فرایند ارتباط با فرد مقابل میشه فهمید. بنابراین من میخوام یک معیار دیگه هم برای انتخاب شریک عاطفی به شما معرفی کنم: طی ارتباط با این فرد، به چه شخصیتی تبدیل شدی (یا خواهی شد)؟ و آیا این شخصیتی که طی ارتباط با این فرد بهش تبدیل شدی رو دوست داری؟

-آرسام هورداد

@typeshenasi
Forwarded from نشر افکار
منتشر می‌شود:

ریشه‌های ناخودآگاه شخصیت
تیپ‌شناسی یونگی و آزمون MBTI
نویسندگان: کاترین مایرز و لیندا کِربی
مترجم: آرسام هورداد
با مقدمه‌ای از دکتر محمدرضا سرگلزایی
مجموعه‌ی روان‌شناسی - 8
222 صفحه
چاپ اول: زمستان 1400
@NashrAfkar
کتاب «قوانین روزانه - The Daily Laws» نوشتهٔ رابرت گرین و ترجمهٔ من توسط نشر نوین با گرفتن کپی‌رایت از نویسنده و ناشر اصلی منتشر شد.
کتاب «قوانین روزانه - The Daily Laws» نوشتهٔ رابرت گرین و ترجمهٔ من توسط نشر نوین با گرفتن کپی‌رایت از نویسنده و ناشر اصلی منتشر شد.

با مطالعهٔ این کتاب، انگار که به‌مدت یک‌سال تحت مربی‌گریِ رابرت گرین هستید. نقطهٔ برجستهٔ این کتاب از نظر من اینه که شما با مطالعهٔ اون، گشت‌وگذاری لذت‌بخش در دنیای ایده‌های مختلف رابرت گرین در مورد قدرت، متقاعدسازی، تأثیرگذاری، تفکر استراتژیک، چیرگی و نهاد انسان خواهید داشت و در نهایت به کارایی این موضوعات در دنیای واقعی پی می‌برید و جرقه‌ها و بینش‌هایی در ذهنتون متولد خواهد شد که در راهبریِ شخصیِ زندگی به کمکتون خواهد آمد.

در یک کلام، به نظر من کتابِ روشنگری است. (البته اگر به موضوعاتی که بالا اشاره کردم علاقه دارید)

ترجمهٔ این کتاب رو تقدیم می‌کنم به همهٔ شمایی که در این مدت خیلی به من محبت داشتید و با پیام‌های دلگرم‌کننده‌تون یاد من بودید. این خروجی‌ها نشون میده که من هم از یاد شما غافل نیستم و همچنان دغدغهٔ رشد و پیشرفت و بهتر زندگی کردن هم‌وطنانم رو دارم، فقط فعلاً تصمیم گرفتم که این کار رو از کانال‌های متفاوتی انجام بدم.

دوستتون دارم💚
آرسام هورداد

لینک سفارش اینترنتی کتاب از سایت نشر نوین
Arsam Hoordad pinned «کتاب «قوانین روزانه - The Daily Laws» نوشتهٔ رابرت گرین و ترجمهٔ من توسط نشر نوین با گرفتن کپی‌رایت از نویسنده و ناشر اصلی منتشر شد. با مطالعهٔ این کتاب، انگار که به‌مدت یک‌سال تحت مربی‌گریِ رابرت گرین هستید. نقطهٔ برجستهٔ این کتاب از نظر من اینه که شما با…»
Forwarded from نشر افکار
منتشر شد:

ریشه‌های ناخودآگاه شخصیت
تیپ‌شناسی یونگی و آزمون MBTI
نویسندگان: کاترین مایرز و لیندا کِربی
مترجم: آرسام هورداد
با مقدمه‌ای از دکتر محمدرضا سرگلزایی
مجموعه‌ی روان‌شناسی - 8
نشر افکار
چاپ اول: زمستان 1400
222 صفحه
75000 تومان
@NashrAfkar
سلام

دوستان و دانشجویان عزیزی که قبلا با من دورهٔ شخصیت‌شناسی رو گذروندند (چه حضوری و چه غیرحضوری)، در صورتی که هنوز عضو کانال تلگرام مخصوص دوره نشدید برای عضویت به پشتیبانی ما پیام بدید. تمام فایل‌های آموزشی دوره + مطالب تکمیلی در این کانال موجودند. ضمن اینکه از ماه آینده آپدیت‌های اختصاصی دوره در اون کانال بارگزاری میشه.

آی‌دی پشتیبانی: https://www.tg-me.com/Typeshenasi_support

ارادت
آرسام هورداد
۱۳ تجربهٔ مشترک ENTJها در تیم‌های کاری

مشهور است که ENTJها افرادی قاطع، صریح، مستقل و بلندهمت هستند. این ویژگی‌ها حتی وقتی این افراد در تیم‌های کاری قرار می‌گیرند نیز بروز پیدا می‌کنند.
در کارهای گروهی، تیپ ENTJ همواره به‌طور ذاتی و طبیعی نقش رهبر را ایفا می‌کند؛ حتی اگر به‌طور رسمی در جایگاهِ رهبری نباشد. انگار دست خودشان نیست و خودبه‌خود در رأس قرار می‌گیرند و زمانی بیشترین انگیزه را برای کار کردن دارند که بتوانند گروه را تحت هدایت خود قرار دهند و تصمیم‌گیرندهٔ اصلی باشند.
از این رو، گردن نهادن به تصمیم دیگران برای آن‌ها خیلی راحت نیست. این همان نقطه‌ای است که می‌تواند ENTJها را کلافه کند.
در ادامهٔ این مقاله از سیزده تجربهٔ مشترک صحبت کرده‌ایم که احتمالاً همهٔ ENTJها هنگام کار در تیم با آن مواجه‌اند.

۱. من در تیمم چه کسانی را دارم و نقطه‌قوّتِ هریک از آن‌ها چیست؟

اولین کاری که هر ENTJ در گروه انجام می‌دهد این است که توانمندی‌های افرادِ گروه را برآورد می‌کند تا به نقاط قوّت آن‌ها پی ببرد. مطمئن باشید وقتی برای اولین بار با یک ENTJ جلسه دارید، او در ذهنش به ارزیابی شما می‌پردازد تا شما را بهتر بشناسد.
در محیط‌های کاری، ENTJها مدام دربارهٔ مهارت‌ها و تجربه‌های قبلی شما سؤال می‌پرسند. آن‌ها دوست دارند بدانند شما چگونه به این نقطه رسیده‌اید و دوست دارید چگونه کار کنید. این یک واکنش خودکار در این افراد است و به آن‌ها کمک می‌کند تا ترجیحاتِ کاری شما را دریابند و بفهمند کار کردن در کجای تیم برای شما مناسب‌تر است.

۲. من چرا اینجا هستم؟

وقتی ENTJها در یک تیم نقش ریاست یا رهبری را بر عهده نداشته باشند، سؤال مهمی در ذهنشان شکل می‌گیرد. آن‌ها از خودشان می‌پرسند پس نقش من اینجا چیست و دارم اینجا چه کار می‌کنم؟
سپس به دنبال راه‌هایی می‌گردند تا در نهایت به همان نقش رهبری برسند.
البته این لزوماً یک فرایند عمدی یا آگاهانه نیست، بلکه طبیعت و ذات ENTJها این‌گونه است. آن‌ها حتی بدون اینکه خودشان بدانند، سعی می‌کنند تیم را رهبری و رو به جلو هدایت کنند و این مسئله خیلی اوقات موجب ایجاد تعارض جدی بین آن‌ها و مدیر یا رهبر واقعی تیم می‌شود.

۳. آیا امکان دارد همهٔ کارها را خودم انجام دهم؟

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز ENTJهایی که در تیم کار می‌کنند، این است که مایلند همهٔ کارها را خودشان انجام دهند و افراد اضافی را کنار بگذارند. ENTJها غالباً خیلی سریع در مورد کارآمدیِ افراد قضاوت می‌کنند و اگر به این نتیجه برسند که فردی از تواناییِ لازم برخوردار نیست، بدشان نمی‌آید او را کنار بگذارند و در عوض خودشان کار آن شخص را انجام دهند.

👈فایل کامل این مقالهٔ ۱۳۱۱ کلمه‌ای در کانال پریمیوم قرار گرفت. اگر جزو اعضای کانال پریمیوم دورهٔ جامع شخصیت‌شناسی هستید، هم‌اکنون می‌توانید این مقاله را در کانال مطالعه کنید.

🟪 typeshenasi.com | تایپ‌شناسی
🟣 اگه بهت میگم کارِت رو درست انجام بده، معنیش این نیست که باهات حال نمی‌کنم!

توی محیط کار احتمالاً همهٔ ما با افراد حواس‌پرت و نامنظم سروکار داشتیم. اما واکنش همهٔ ما در برابر این افراد یکی نیست. بعضی‌ها خیلی راحت از کنار این مسئله عبور می‌کنند، بعضی‌ها اگرچه از دست این افراد آزرده میشن اما لزوماً واکنش خاصی نشون نمیدن، بعضی‌ها هم به‌طور جدی با این افراد به مشکل می‌خورند. حتی ممکنه کار به تعارضِ جدی درون تیم (یا رابطه) برسه.

می‌خوام در مورد شخصیت‌هایی بگم که اگر توی محیط کار هم‌تیمی‌هاشون رو در حال وقت تلف کردن ببینند، حتماً با لحنی جدی به اون‌ها تذکر میدن که:‌ «حواستون رو بدید به کارتون!» ممکنه این افراد لزوماً مدیر یا رئیس شما هم نباشند و همین مسئله ممکنه بره روی اعصاب شما، که چرا فردی که عملاً کاره‌ای نیست، باید اینجوری به من بگه حواست رو بده به کار.

مسئله اینه که ما یه سری آدم داریم، که «اثربخش بودن کارها» براشون یک اولویتِ جدی و اساسی تلقی میشه، انگار اگر این رو از اون‌ها بگیرید، دیگه وجود ندارند! اما این لزوماً به معنی بی‌اهمیت بودن روابط انسانی برای اون‌ها نیست. فوراً نرید سراغ این فکر که این‌ها با شما حال نمی‌کنند یا می‌خوان زیرآبتون رو بزنند! چون غالباً این‌طور نیست.

برای اینکه در ارتباط با این آدم‌ها اذیت نشید (و اون‌ها رو هم اذیت نکنید)، بدونید که اون‌ها خیلی چیزها رو از فیلتر «اثربخشی» و «مفید بودن» مورد ارزیابی قرار میدن. پس تا حد ممکن سعی کنید بهشون نشون بدید که کارِتون اثربخشه و موفقیت تیم برای شما هم مهمه.

توی رابطهٔ غیرکاری، برای ارتباط بهتر با این افراد، ظرافت‌های دیگه‌ای هم وسط میاد، مثلاً اینکه بدونید زبان دوست داشتن اون‌ها بیشتر از جنس اعمالی هست که شاید خیلی رمانتیک و عاشقانه به نظر نیاد ولی از نظر تأمین معاش زندگی و بُعد حمایتی فوق‌العاده است. فقط این انتخاب شماست که ببینید آيا اولویت‌ها و ارزش‌هاتون با چنین سبکی جور هست یا نه.

آرسام هورداد

🟪 typeshenasi.com | تایپ‌شناسی
به سه نوع آدم نباید چندان اعتماد کرد. چه در شراکت کاری، چه برای شروع یا ادامهٔ یک رابطهٔ عاطفی.
۱. کسی که خیلی چیزها میخواد (کار خوب، جایگاه اجتماعی خوب، رابطهٔ خوب)، اما حال تلاش کردن برای هیچ‌کدوم رو نداره و فقط منتظرِ یک اتفاقه.
۲. کسی که بیش‌از‌حد به فکر رزومه ساختن و مدرک جمع کردنه، اما یه پروژهٔ موفق و تکمیل‌شده از خودش نداره (حتی کوچیک).
۳. کسی که خواسته‌های بزرگ و بلند داره، اما به علّت ترس از نتیجه نگرفتن، قدمی برای خواسته‌هاش برنمی‌داره.

آرسام هورداد

🟪 typeshenasi.com | تایپ‌شناسی
🟣 خطرات اجتناب از گفتگو در روابط (کاری، عاطفی)

وقتی مسئلهٔ مهمی پیش اومده که لازمه درباره‌اش با طرف مقابل گفتگو کنیم، اما این کار رو انجام نمی‌دیم، در واقع داریم

۱. مسائلِ کوچکِ حل‌نشده رو به مسائلِ بزرگ و پُرهزینه تبدیل می‌کنیم. در نتیجه برای حل کردن این مسائل باید وقت و انرژی بیشتری صرف کنیم.

۲. مسائلی با بارِ عاطفیِ نسبتاً سبک رو به مسائلی با بار عاطفی سنگین تبدیل می‌کنیم. در نتیجه گفتگو دربارهٔ اون‌ها دشوارتر هم میشه.

۳. گفتگوهای واجب ولی انجام نشده، به‌مرور زمان بذرِ کینه، دلخوری و بی‌اعتمادی رو در ذهن دو طرف نسبت به همدیگه می‌کارند.

۴. گذشت زمان یک گفتگوی آسان رو به یک گفتگوی دشوار تبدیل میکنه، به همین دلیل هر چقدر از مسئله بگذره شروع گفتگو برای هر دو طرف سخت‌تر میشه. انگار یک جور مقاومت و عدم تمایل در خودمون احساس می‌کنیم.

۵. فضای بی‌اعتمادی رو در رابطه ایجاد می‌کنیم، جوری که بعداً به‌واسطهٔ کوچک‌ترین موضوعات هم با طرف مقابل به مشکل می‌خوریم.

آرسام هورداد

شما چه موارد دیگری به ذهنتون میرسه؟
می‌تونید جملهٔ زیر رو ترجمه کنید و در کامنت‌ها بنویسید؟😊

The void created by the failure to communicate, is soon filled with poison, drivel and misrepresentation.
- C. Northcote Parkinson

🟪 typeshenasi.com | تایپ‌شناسی
تو کدام را انتخاب می‌کنی؟

@typeshenasi
🎧 شماره ۲۲: انتخابِ شغل یک معادلهٔ چندپارامتری است
#رادیو_چیرگی

📌ایده‌هایی دربارهٔ چیرگی و خرد زندگی از زبان آرسام هورداد

✔️فقط امنیت شغلی مهم نیست، فقط علاقه داشتن مهم نیست
✔️استعدادت را به کار بگیر و آن را پرورش بده
✔️ترکیب استعداد با قانون ۱۰ هزار ساعت تو را به پول هم می‌رساند
✔️ استعداد علاقه می‌سازد، نه برعکس

📌 لینک‌های تکمیلی و مرتبط:
۱. تجربه‌گرایی،‌ کلید پیدا کردن مسیر شغلی مناسب
۲. فایل صوتی: تجربه‌گراییِ هوشمندانه چیست؟

کتاب مرتبط:
🔥کتاب چیرگی نوشتهٔ رابرت گرین

این فایل را دوست داشتید؟ آن‌را برای دیگران هم بفرستید

@typeshenasi
typeshenasi.com
2024/06/24 13:47:45
Back to Top
HTML Embed Code: