Telegram Web Link
من ۴ مرداد ۱۳۹۹، سی‌و‌دوساله شدم. می‌خواهم کمی برایتان خودافشایی کنم و بگویم این روزها چه در سرم می‌گذرد و چه احساسی دارم. اول از همه این‌که این روزها، بیش‌از‌پیش به مرگ می‌اندیشم و بیش‌از‌پیش نامطمئنم از این‌که آیا فردا- همین ۲۴ ساعت آینده- در این عالم خواهم بود یا نه، یا عزیزی را خواهم دید یا نه. از آبان ۹۸ تا الان، احتمالا هر خانوادهٔ ایرانی، یا عزیزی از دست داده، یا خبر از دست رفتن نزدیکان‌اش را شنیده و این هولناک و احتمالاً در تاریخ کشور بی‌سابقه است.

این مرگ‌اندیشی، باعث تکاپوی بیشتر و افزایش سرعت من شده. تصمیم گرفته‌ام آن‌چه برای تایپ‌شناسی در ذهن دارم را سریع‌تر به این عالم بیاورم. اگر برای رونمایی از پروژه‌ای، ذهناً ۳-۴ سال را در نظر گرفته بودم، اکنون می‌خواهم طی یک سال آتی آن را به ثمر بنشانم.

من امسال برنامه‌های متعددی را پیش خواهم برد و آموزش‌های باکیفیت را به دست مردمان بیشتری خواهم رساند.

۱. سایت تایپ‌شناسی که هم‌اکنون نیز به‌عنوان مرجع آموزش‌های شخصیت‌شناسی و خصوصا MBTI در ایران به حساب می‌آید، همچنان با هفته‌ای سه مقالهٔ به‌روز و بینش‌بخش پیش خواهد رفت و به نوآفرینی و ارائه مطالب دست‌اول در این عرصه ادامه خواهد داد.

۲. پروژه آموزش شخصیت‌شناسی به شکل درست، اصولی، کاربردی و کامل را با جدیت بیشتر ادامه خواهیم داد. در قسمت آموزش غیرحضوری، حداقل به بالای ۳۰ ساعت آموزش خواهیم رسید. و خصوصاً تمرکز ما روی ارائه مطالب کاربردی و جدید در زمینه کارکردهای یونگ، و طبایع دیوید کِرزی به شکل کاملاً کاربردی است.

۳. برای آموزش رایگان شخصیت‌شناسی نیز پروژه بزرگی تعریف کرده‌ایم که خیلی زود رونمایی خواهد شد تا مردم آموزش‌های درست و اصولی را دریافت کنند. این آموزش اگرچه رایگان، اما کامل و دقیق است و از این نظر تفاوتی با دوره‌های پولی من نخواهد داشت (احتمالاً بالای شش ساعت). ضمن این‌که این رویه باعث می‌شود مردم در انتخاب دوره‌های آموزشی پولی در این عرصه، هوشمندانه عمل کنند و به نسبت هزینه‌ای که می‌کنند چیز ارزشمندی به دست آورند.

۴. من ترجمه کتابی به مراتب حجیم‌تر از چیرگی را در دست دارم که اواخر امسال یا اوایل سال بعد به دستتان می‌رسد.

۵. آزمون آنلاین MBTI با ویرایش جدید از ماه آینده مجدداً در دسترس خواهد بود. طراحی آزمون توسط خودم انجام شده.

در مجموع تمرکز اصلی امسال من روی ارائه «دوره جامع شخصیت‌شناسی» است که به جرئت، به یک دورهٔ بی‌مانند در ایران تبدیل خواهد شد.

ارادتمند
آرسام هورداد- ۴ مرداد ۱۳۹۹

پ.ن: عادت مورد علاقهٔ من را می‌شناسید. برایم بنویسید در این شش ماه گذشته چه نکته، خرد یا درس ارزشمندی از این صفحه، کانال تلگرام یا سایت تایپ‌شناسی دریافت کرده‌اید.

https://www.instagram.com/p/CDIrbaEgKWp/?igshid=9hk8b8xz07sv
🔹 چگونه به INFPها انگیزه دهیم؟

موقعی که INFPها احساس افسردگی می‌کنند، تمایل دارند که از جهان اطراف‌شان فاصله بگیرند. اغلب به فضا نیاز دارند تا از نظر عاطفی بررسی کنند که چه اتفاقی دارد برایشان می‌افتد. دوستانی که تلاش می‌کنند تا در حال و احوالِ ناآرام‌شان در کنار آن‌ها باشند، بدون این‌که برای بهتر شدن به آن ها فشار بیاورند، ارزشمند هستند. در این مواقع دوست ندارند مجبور باشند به نیمه‌ی پر لیوان نگاه کنند و متنفر هستند از این‌که به سمت عواطف‌شان هول داده بشوند. یک INFP قدردان کسی است که از او دعوت کند تا درباره احساساتش حرف بزند، حتی اگر منفی باف باشد و او را مطمئن کند که مورد قضاوت قرار نمی‌گیرد. هم‌چنین یک خوراکی خوشمزه هم در حال خوبش موثر است!

اگر INFPها در انجام یک هدف یا پروژه به انگیزه نیاز داشته باشند، این‌که به صورت کلامی دیدگاه‌شان را تایید کنید، اهمیت دارد. ایده‌ها و مداومت‌شان را به حساب بیاورید، و بگذارید بدانند که به آن‌ها ایمان دارید. بگذارید بدانند که ایده و پروژه‌شان چه معنایی می‌تواند برای زندگی شخصی مردم داشته باشد. بپرسید که برای نظم دادن به آن پروژه به کمک نیاز دارند یا خیر. این کار باعث می‌شود که آن پروژه خیلی هم آشفته‌کننده به نظر نرسد. خیلی وقت‌ها INFPها ایده‌های پیچیده و درخشانی دارند اما موقعی که باید رویا و فکرشان را به گام‌های کوچک تر تقسیم کنند، سردرگم می‌شوند.

“به من این جملات را بگویید: “همه چیز را درباره‌ی احساست به من بگو. هر چقدر که به زمان نیاز داری، اشکالی ندارد. من از شنیدن حرف‌های تو لذت می برم.” چنین فردی خیلی سخت پیدا می‌شود. من حتی نمی توانم به یک درمانگر پول بدهم تا این کار را برایم انجام دهد، چون انگار این مدل درمان مورد تایید نیست. حالا که قرار نیست این اتفاق بیفتد، کار دیگری که می‌توانید انجام دهید، بردنِ من به لب دریاست.” #infp #mbti

📌انگیزه دادن به سایر تیپ‌های شخصیتی MBTI:
https://www.typeshenasi.com/?p=15235

آموزش بیشتر: دوره جامع غیرحضوری شخصیت‌شناسی (MBTI)
https://www.typeshenasi.com/?p=14787

@typeshenasi
🟪 MBTI and Personal Development
🔹 راهنمای افزایش تمرکز در دنیای آشفتهٔ امروزی
قسمت دوم

بخش اول: تمرکز چیست و چگونه کار می‌کند؟

خب بیایید پله‌پله جلو برویم و اول راجع به مهم‌ترین موضوع صحبت کنیم: وقتی از تمرکز حرف می‌زنیم، دقیقاً داریم دربارهٔ چه چیزی صحبت می‌کنیم؟ از نظر متخصصان، تمرکز یعنی معطوف کردن یا متمرکز کردنِ علاقه‌مندی یا اقدام به سمتِ یک کار یا عمل خاص. البته این حقیقتاً یک تعریف کسل‌کننده و بی‌روح است، اما در دل این تعریف، بینشِ مهمی نفهته است.

تمرکز چیست؟

بدیهی است برای این‌که روی یک کار تمرکز کنید، باید به هزار و یک کار دیگر بی‌توجهی کنید.

بگذارید منظورم را ساده‌تر بیان کنم:

من فقط زمانی می‌توانم بگویم متمرکز هستم، که به یک کار، به یک انتخاب بگویم آری و همزمان به تمامِ کارها و انتخاب‌های دیگر بگویم نه. بعبارت دیگر، کنار گذاشتن (حذف کردن)، لازمهٔ تمرکز کردن است. آن‌چنان که تیم فریس می‌گوید: «آن‌ کارهایی که انجام نمی‌دهید، معیّن می‌کنند چه کاری را می‌توانید انجام دهید»

البته حتماً دقت دارید که این نه گفتن موقتی است. شما همیشه حق انتخاب دارید که کاری که الان کنار می‌گذارید را بعداً انجام دهید؛ اما الان و در لحظهٔ حال، برای متمرکز بودن می‌بایست توجهتان را فقط‌و‌فقط به یک کار اختصاص دهید. تمرکز کردن کلیدِ دست‌یابی به عملکرد عالی است زیرا نه گفتن به گزینه‌های جورواجورِ دیگر، قفل توانایی شما را باز می‌کند و باعث می‌شود آن یک کاری که در دست دارید را به بهترین نحو به انجام برسانید.

اما سؤال اساسی این‌جاست: چه کاری می‌توانیم انجام دهیم تا روی کارهایی که واقعاً اهمیت دارند تمرکز کنیم و مابقی کارهای بدون اهمیت را کنار بگذاریم؟

چرا نمی‌توانم تمرکز کنم؟

بیشتر مردم مشکل تمرکز کردن ندارند، بلکه مشکل اصلی آن‌ها در تصمیم گرفتن است.

منظورم این است که بیشتر انسان‌های سالم و طبیعی، مغزی دارند که درصورتی‌که عوامل حواس‌پرتی را کنار بزنیم، به‌خوبی قادر به تمرکز کردن است. آیا تا به حال وظیفه‌ای برعهده‌تان بوده که قطعاً باید انجامش می‌دادید و گریزی از آن نبود؟ چه اتفاقی افتاد؟ آن کار را انجام دادید، چون این‌جا مُهلتِ انجام کار برای شما تصمیم گرفت. شاید تا قبل از فرارسیدن مهلتِ پایانی، در انجام کار تعلل می‌کردید، اما به محض این‌که فوریتی پیش آمد و شما مجبور به تصمیم‌گیری شدید، اقدام کردید و کار را انجام دادید.

ما به جای این‌که به خودمان زحمت بدهیم و یک کار را برای تمرکز کردن انتخاب کنیم، اغلب خودمان را قانع می‌کنیم که چندکار‌گی* بهتر است؛ غافل از آن‌که این اصلاً موجه و کارآمد نیست. (* چندکارگی: multitasking یعنی انجام دادن چند کار به صورت همزمان)

به خواندن ادامه دهید تا بگویم چرا…

📌متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید:
https://www.typeshenasi.com/?p=15088

@typeshenasi
🟪 تایپ‌شناسی مرجع اصیل آموزش تیپ‌شناسی MBTI و توسعه فردی
سؤالِ ساده، اما بینش‌بخش

@typeshenasi
🔹 چگونه به ENTJها انگیزه دهیم؟

وقتی ENTJها بی‌انگیزه هستند، خودشان را از جمع کنار می‌کشند و منزوی می‌شوند. آن‌ها بیش از حد بر انجام وظایف پافشاری می‌کنند، اما هر چه بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر هم از نظر روانی گیج می‌شوند. اغلب به نظر می رسد که دارند کنترل عواطف خود را از دست می دهند، طوری که درمانده و کج خلق می‌شوند. چیزی که نمی‌خواهند این است که فردی دور برشان بپلکد و از آن‌ها حال‌شان را بپرسد یا با سوال کردن، اذیت‌شان کند. آن‌ها به فضا و زمان نیاز دارند تا مشکل‌شان را برطرف کنند. اگر ENTJها در شرایط به شدت استرس‌زا با چنین چیزی مواجه بشوند، می‌توانند کاملا واکنشی عمل کرده و عصبانی شوند. البته آن‌ها این رفتار خود را دوست ندارند و بعدا پشیمان خواهند شد، بنابراین ترجیح می‌دهند که تنهایشان بگذارید. این حرف به این معنا نیست که باید یک ENTJ دلسرد را نادیده بگیرید. در همان‌حال که آن‌ها دارند زمان می‌گذارند تا مسائل‌شان را نظم بدهند، ببینید کجا می‌توانید مفید و یاری‌رسان باشید. آیا آشپزخانه‌شان به هم ریخته است؟ آیا مسئولیت‌های قابل کنترلی وجود دارد که شما بتوانید به جای آن‌ها انجام دهید؟ کارهای خیلی ساده برای کمک به آن‌ها، نشان‌شان می‌دهد که در چالش خود، تنها نیستند و حمایت می‌شوند. بعد از این‌که کمی فضای شخصی داشتند و شرایط را رو به راه کردند، خوب است تا بگذارید ابراز احساسات کنند. بگذارید بدانند که اگر دل‌شان می‌خواهد حرف بزنند، شما با خوشحالی گوش می‌دهید و این‌که قضاوت‌شان نمی‌کنید و بین حرف‌شان هم نمی پرید.

اگر یک ENTJ دلسرد نیست اما به انگیزه نیاز دارد تا به هدفش برسد، بپرسید که چگونه می توانید کمکش کنید. به شکلی واضح به آن‌ها نشان دهید که کنارشان هستید. درباره‌ی آینده صحبت کنید؛ بگذارید ایده‌ و نحوه‌ی برنامه‌ریزی برای آن ایده را به شما بگویند. آن‌ها را باور داشته باشید. ENTJها معمولا بی‌انگیزه نیستند، اما اگر آدم‌های دور و برشان علاقه مند نباشند یا به توانایی‌شان شک داشته باشند، احساس خستگی شدیدی می‌کنند. آن‌ها لذت می‌برند که درباره‌ی اهداف‌شان با افرادی که درباره سودهای بلندمدت، روش، و استراتژی به انجام رساندن یک کار بحث می‌کنند، صحبت کنند. این شیوه خیلی خوب است چون ENTJها از این که شایستگی‌شان تایید شود، لذت می برند.

“من دوست ندارم تشویق یا خوشحالم کنید. اگر چیزی ناراحتم کرد، به این معنی است که کسی که دوستش دارم در حال رنج کشیدن است، یا در کاری شکست خورده‌ام. آشفتگی‌ام هر دلیلی که داشته باشد، نیاز دارم تا فعالیت‌های حسی برون‌گرایانه (پیاده روی، ورزش، رانندگی) انجام دهم تا وقتی که آن احساسات منفی فرو بنشیند و ذهنم به شرایط خوبش برگردد. #mbti #entj

📌انگیزه دادن به سایر تیپ‌های شخصیتی MBTI:
https://www.typeshenasi.com/?p=15235

آموزش بیشتر: دوره جامع غیرحضوری شخصیت‌شناسی (MBTI)
https://www.typeshenasi.com/?p=14787

@typeshenasi
🟪 MBTI and Personal Development
🎧دوست دارید طبایع (مشرب‌ها) دیوید کِرزی را بهتر بشناسید؟

می‌دانستید نظریه طبایع یکی از جالب‌ترین و بینش‌بخش‌ترین نظریات حوزه شخصیت‌شناسی است که در کنار MBTI مکمل بسیار خوبی برای خودشناسی و شخصیت‌خوانی است؟

تا الان آرسام هورداد دربارهٔ موضوعات جالبی در زمینهٔ طبایع صحبت کرده است، برای شنیدن این مجموعه فایل‌های صوتی روی لینک زیر کلیک کنید، وارد سایت تایپ‌شناسی می‌شوید و می‌توانید فایل‌ها را گوش دهید:

https://www.typeshenasi.com/?p=15343

اگر فایل‌ها را گوش دادید، حتماً برداشت و یافته‌های خودتان را در کامنت‌ها برای ما بنویسید.

@typeshenasi
🟪 MBTI and Personal Development
🔹 راهنمای افزایش تمرکز در دنیای آشفتهٔ امروزی
قسمت سوم

👈خوش‌خیالی دربارهٔ چندکارگی

ما عملاً قادریم دو کار را به صورت همزمان انجام دهیم. مثلاً، این امکان وجود دارد که بتوانیم در حین آشپزی تلویزیون تماشا کنیم، یا در حین صحبت کردن با تلفن به یک ایمیل پاسخ دهیم.

با این وجود، آن‌چه نشدنی است این است که بخواهیم همزمان روی دو کار تمرکز کنیم. شما در آنِ واحد یا صدای تلویزیون را می‌شنوید و صدای غل‌غل قابلمهٔ روی گاز برایتان تبدیل به یک صدای پس‌زمینه می‌شود؛ یا برعکس، به صدای غل‌غل قابلمه توجه می‌کنید و صدای تلویزیون می‌رود به پس‌زمینهٔ ذهنتان. بهرحال در یک لحظهٔ واحد، شما توجهتان را فقط به یکی از این دو می‌توانید اختصاص دهید.

چندکارگی باعث می‌شود مغز شما، مدام توجهتان را از یک کار روی کاری دیگر جابه‌جا کند. اگر مغز انسان می‌توانست به‌یک‌باره و بدون وقفه این جابه‌جایی را انجام دهد، هیچ مشکلی وجود نداشت؛ اما مسئله این‌جاست که مغز این توانایی را ندارد.

آيا تا حالا برایتان پیش آمده که وسط نوشتن یک ایمیل، کسی بیاید و شروع به حرف زدن با شما کند؟ در این شرایط وقتی گفتگوی شما با آن فرد تمام می‌شود و نوشتن ایمیل را از سر می‌گیرید، چند دقیقه طول می‌کشد تا حواستان دوباره سر جایش بیاید و به یاد بیاورید که چه داشتید می‌نوشتید. این یعنی بازگشتن به سطح تمرکزِ قبلی، طول می‌کشد. مشابه این اتفاق زمانی می‌افتد که چند کار را همزمان انجام می‌دهید. چندکارگی باعث می‌شود تا هر بار که کاری را نیمه‌تمام می‌گذارید و وسط انجام آن، به سراغ کاری دیگر می‌روید، هزینهٔ ذهنیِ گزافی بابت این موضوع پرداخت کنید. در اصطلاح روان‌شناسی به این هزینه، «هزینهٔ جابه‌جایی-switching cost» می‌گویند.

هزینهٔ جابه‌جایی اختلال یا وقفه‌ای است که در عملکرد به وجود می‌آید و دلیل آن جابه‌جا شدنِ توجه بین کارهای مختلف است. بر اساس یافته‌های پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در ژورنال بین‌المللی مدیریت اطلاعات منتشر شد، یک فرد عادی هر پنج دقیقه یک بار ایمیل خود را چک می‌کند و هر بار، به طور متوسط، ۶۴ ثانیه طول می‌کشد تا فرد بعد از چک کردن ایمیل به کارِ قبلی بازگردد.

بعبارت دیگر ما فقط‌و‌فقط با چک کردن یک ایمیل ساده، از هر ۶ دقیقه، یک دقیقه را تلف می‌کنیم.

این یک خوش‌خیالیِ محض است که تصور کنیم چندکارگی باعث افزایش کارآمدیِ ما می‌شود. در واقعیت، تمرکزِ قابل توجه است که تفاوت به وجود می‌آورد. تصویر زیر که از سایت جیمز کلییر برداشته شده است به خوبی گویای این مطلب است.

ادامه دارد...

📌متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید:
https://www.typeshenasi.com/?p=15088

@typeshenasi
🟪 تایپ‌شناسی مرجع اصیل آموزش تیپ‌شناسی MBTI و توسعه فردی
🔹 چگونه به ENTPها انگیزه دهیم؟

وقتی که ENTPها دچار استرس و افسردگی هستند، می‌توانند به طرز غیرمعمولی انتقادگر و درخودفرورفته باشند. ممکن است احساس کنند که نمی‌توانند به طبیعت نوآور همیشگی‌شان دسترسی داشته باشند. انگار دیدن احتمالات برایشان سخت، و تخیل و خلاقیت‌شان به خواب رفته است. یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توان ENTPها را تشویق‌ کرد، این است که به آن ها فضا و زمان بدهیم تا خودشان بررسی کنند که چه چیزی دارد به سرشان می‌آید. ممکن است این کار به تشویق کردن شباهتی نداشته باشد، اما اتفاقا ستایش شدن و آرامش دادن واقعا می‌تواند حال‌شان را خراب کند. معمولا ترجیح می‌دهند برای مدتی تنها باشند. اگرچه وقتی دوباره از انزوا بیرون می‌آیند، به آن‌ها یاددآوری کنید که چگونه در گذشته شرایط مشابه را مدیریت کرده و موفق شدند. این کار می‌تواند سودمند باشد. اکثر اوقات این‌که در عمل نشان‌ بدهید به آن‌ها ایمان دارید، برایشان از کلمات بیشتر انگیزه‌بخش‌ است.

اگر ENTPها به تشویق نیاز داشتند تا به سمت یک هدف یا دستاورد بروند، بیشتر از هر چیزی می‌خواهند که یک نفر با آن‌ها در رویاهایشان سهیم باشد. بگذارید با همراهی شما احتمالات را توضیح داده و توصیف کنند! به شکل‌دهی افکار و ایده‌هایشان به طور فعال علاقه نشان دهید. اگر نسبت به خودشان نامطمئن هستند، بگذارید بدانند که شما به توانایی‌شان باور دارید. از آن‌ها بپرسید که آیا در تحت کنترل درآوردن گام‌هایی که منجر به دستیابی به هدف‌هایشان می‌شود، به کمک نیاز دارند یا خیر. خیلی از ENTPها می‌گویند که قدردانِ دوستی همراه و پیگیر هستند تا کمک‌شان کند پروژه‌شان را با آگاهی مدیریت کرده وتشویق‌شان کند آن‌چه را که شروع کرده‌اند، به پایان برسانند.

“من به ستایش شدن روی خوش نشان نمی‌دهم. معمولا این کار خیلی سطحی است و ENTP‌ها خودشان استادِ ستایش کردن دیگران هستند، بنابراین خودمان خریدارش نیستیم! سرزنش‌گرِ قدرتمندِ درونی ما، باعث می‌شود که بخواهیم مشوق‌مان کسی باشد که به او احترام می‌گذاریم، یا شخصی دارای نفوذ که ما قبولش داشته باشیم.”#mbti #entp

📌انگیزه دادن به سایر تیپ‌های شخصیتی MBTI:
https://www.typeshenasi.com/?p=15235

آموزش بیشتر: دوره جامع غیرحضوری شخصیت‌شناسی (MBTI)
https://www.typeshenasi.com/?p=14787

@typeshenasi
🟪 MBTI and Personal Development
#مقاله جدید سایت تایپ‌شناسی

🔹 نقش‌های تیمی بر اساس مدل بلبین و ارتباط آن با شخصیت‌شناسی MBTI- قسمت دوم

بر طبق مدل تیم‌سازی بِلبین و تطبیقِ آن با تیپ‌های MBTI

در قسمت اول این مقاله، ما کمی درباره‌ی تاریخچه‌ی این‌که چطور دکتر مِرِدیت بِلبین مدلِ تیم‌سازی خودش را ساخت صحبت کردیم، تعریفی از نقش‌های عمل‌گرا در این مدل ارائه دادیم و درباره‌ی تیپ‌های شخصیتی مایرز و بریگز هم که برای آن نقش‌ها مناسب هستند، حرف زدیم.

در این مقاله، به شش نقشِ باقی‌مانده، و تیپ‌های شخصیتی‌‌ای که با این نقش‌ها مطابقت دارند، می‌پردازیم.

📌متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید:
https://www.typeshenasi.com/?p=15413

@typeshenasi
typeshenasi.com
من ۶ سال پیش به همراه دوست خوبم مانی مظفری، یک صفحه فیسبوک داشتیم و کلی پست‌های متعدد و متنوع درباره MBTI می‌ذاشتیم😄 اغلب جدی و آموزشی، گاهی هم فان و خلاقانه!

امروز به اون صفحه که الان داره توی فیسبوک خاک می‌خوره نگاهی انداختم و بعضی از پست‌های خودم رو مرور کردم.

این یکی از خلاقیت‌های اون موقع من بود که خودم خیلی دوستش داشتم. هر چند اگر دید الان رو داشتم می‌تونستم موارد دقیق‌تری رو اشاره کنم؛ بهرحال توی ۶ سال دید آدم خیلی باید توسعه پیدا کرده باشه😄

طی روزهای آینده هم چند تا از پست‌هایی که از اون موقع دوست داشتم رو این‌جا به اشتراک می‌ذارم.

اگه از اون موقع من رو دنبال می‌کنید توی کامنت‌ها به این موضوع اشاره کنید🤗

@typeshenasi
پرسشی که در ذهنت رژه می‌رود را دست‌کم نگیر،
از پروراندن پرسش‌ها در ذهنت دست نکش،
زیرا پاسخ‌ها- نه در زمانی که تو فکر می‌کنی- بلکه در لحظه‌ای نامشخص و نامعلوم، اما درست و به موقع، بر صفحهٔ ذهن تو جاری خواهند شد.

ارادتمند
آرسام هورداد

پ.ن: ثبت نام با تخفیف ویژهٔ درس غیرحضوری خرد زندگی، ساعت ۰۰:۰۰ امشب به پایان می‌رسد.

🛒برای ثبت نام این‌جا را کلیک کنید
https://www.typeshenasi.com/?p=14801

@typeshenasi
نگاهی به دو ترجمه از کتاب Mastery

داشتم ترجمه‌ها را بررسی می‌کردم که متوجه شدم این قسمت از کتاب عملا «کپی» شده

از غلط‌های زیاد در ترجمه در همین یک صفحه هم می‌گذریم، چون این سه پاراگراف به کل غلط ترجمه شده‌اند😃

تصویر سمت راست: نشر هورمزد، انتشار: سال ۱۳۹۷

تصویر سمت چپ: نسل نواندیش، انتشار: سال ۱۳۹۹

بعد اون‌چه برای من جالبه اینه که بعد از چاپ شدن کتاب چیرگی، یه عده با یه لحن خیلی دلبرانه‌ای میومدن پیام می‌دادن یا کامنت می‌ذاشتن که: آخه ما نمی‌فهمیم چرا وقتی یه کتاب قبلاً ترجمه شده، یکی دیگه می‌ره دوباره ترجمه‌اش می‌کنه... این چه کاریه خب!

فرق داره عزیزم، خیلی فرق داره. ساندویچ کالباس مسموم با بیف‌استروگانف لذیذ فرق داره... وسیع‌تر فکر کن😉
فکر کردن به این سؤال به شما بینشِ خاصی داد؟ فکر می‌کنید مزیت این سؤال چیست و کدام قسمت را نشانه گرفته و منجر به چه حرکت یا تکاپویی خواهد شد؟

@typeshenasi
مسئله یعنی آن‌‌چه برای رسیدن به جوابش سماجت می‌کنی. ذهن ما عاشق سروکله زدن با مسئله‌هاست. در حقیقت این کارکرد ذهن است و اگر مسئله را از ذهن بگیرید، عملاً بازدهی آن هدر می‌رود.

مسئله‌ها اشکالِ متنوع و متعدد دارند. گاهی ساده و سرراست‌اند و گاهی پیچیده؛ گاهی پاسخ آن‌ها سریع به دست می‌آید و گاهی سال‌ها و دهه‌ها باید برای رسیدن به پاسخ زمان گذاشت.

اما آن‌چه این‌جا برایم مهم است این است: به مسئله یا مسائلی که ذهن‌تان را درگیر کرده توجه کنید. یک منبع فوق‌العاده بینش‌آفرین برای شناخت خود، کشف توانمندی‌ها و پیدا کردن وظیفهٔ زندگی، این است که بنشینیم و به مسئله‌های زندگی‌مان نگاه کنیم. یعنی ببینیم چه چیزی کشش و دغدغه‌ای مصرانه در ما ایجاد کرده است.

وظیفه ما این است که این دغدغه‌ها را جدی بگیریم و آن‌ها را دنبال کنیم. سؤالی که ذهنت را درگیر کرده، جدی بگیر.

ارادتمند
#آرسام_هورداد

@typeshenasi
#مقاله جدید سایت تایپ‌شناسی

🔹 شش روش برای پیدا کردن شور و شوق درونی

گاهی
شنیدن این نصیحت دیگران که «فقط دنبال علاقه‌ا‌ت برو» می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. بله، شما هم دوست دارید همین کار را کنید– اگر می‌دانستید علاقه‌تان چیست!

در جدیدترین مقاله سایت تایپ‌شناسی به سراغ موضوع مهمی رفته‌ایم: چگونه علاقه‌مان را پیدا کنیم؟

📌متن کامل مقاله را در لینک زیر بخوانید:
https://www.typeshenasi.com/?p=15433

@typeshenasi
typeshenasi.com
🔹 چگونه به INTPها انگیزه دهیم؟

اشخاصی با تیپ INTP که با ناامیدی دست و پنجه نرم می‌کنند، اغلب به فضا و زمان نیاز دارند. آن ها نمی‌خواهند با سوالات یا تشویق‌های از سر اجبار اشباع شوند. موقعی که INTPها دچار استرس هستند، احساس می‌کنند نمی توانند چیزها را به وضوح قبل تحلیل کنند. لبریز از عواطفی می‌شوند که هم گیج‌شان می‌کنند، و هم ممکن است شرمنده‌کننده باشند. اگر مجبور به حضور در جمع باشند، مخصوصا در جمع آدم‌های فضول، عصبانی و دیوانه می‌شوند. بعد از این که کمی خلوت را تجربه کردند، همراهی با احساسِ آشفتگی‌شان کمک‌کننده است. خیلی ساده بگذارید بدانند که می توانید دیدگاه‌شان را درک کنید. تایید کلامی تصمیماتی که می‌گیرند (البته اگر با آن ها موافق هستید)، مهم است. آن‌ها هم‌چنین وقتی که بتوانند عذری برای شرکت نکردن در کارهای اجباری غیرضروری بیاورند، احساس رهایی می‌کنند. اگر یک INTP به انگیزه و تشویق نیاز داشته باشد، مهم است که با تعداد زیادی نصیحت و اطلاعات غرق‌شان نکنید. این می‌تواند باعث از دست رفتنِ تمرکزشان بشود. برای ایده‌شان اشتیاق نشان بدهید و فعالانه به آن‌چه که می‌گویند گوش کنید، سوال بپرسید. بگذارید بدانند که شما به آن‌ها و توانایی‌هایشان باور دارید. مشتاق باشید. گاهی اوقات وقتی آن‌ها ایده‌ای دارند، فرایند آن را می‌شناسند، و منطق کاری را که دارند انجام می دهند می دانند، ولی در بیان آن برای دیگران مشکل دارند. اگر در این زمینه به کمک نیاز داشتند و شما استعداد این را که با بازاریابی برای ایده‌ یا اشتراک‌گذاری دیدگاه‌شان به آن‌ها کمک کنید، شاید بتوانید گروهی تشکیل بدهید.

“موقعی که من افسرده و بی انگیزه هستم، ترجیح می دهم با کسی صحبت نکنم. مخصوصا اگر همه آن‌چه که می توانند بگویند، این است که “اشکالی ندارد” یا “همه چیز درست خواهد شد”! چون من در این حرف‌ها فایده‌ای نمی بینم. ترجیح می‌دهم آن ها از حرف زدن با من در این باره دوری کنند و درباره چیزهای دیگر صحبت کنند، و بگذارند من خودم مشکلم را سر و سامان بدهم. من به ندرت با کسی درباره مشکلات جاری زندگی ام حرف می‌زنم یا نصیحت طلب می‌کنم. معمولا مشکل را بعد از این که خودم حلش کرده باشم، با بقیه مطرح می‌کنم.”#mbti #intp

📌انگیزه دادن به سایر تیپ‌های شخصیتی MBTI:
https://www.typeshenasi.com/?p=15235

آموزش بیشتر: دوره جامع غیرحضوری شخصیت‌شناسی (MBTI)
https://www.typeshenasi.com/?p=14787

❗️تایپ یک مفهوم انتزاعی و ذهنی برای درک بهتر خصوصیات مختلف آدم‌ها و احترام گذاشتن به تفاوت‌هاست. ما در دنیای واقعی چیزی به نام Type نداریم.

@typeshenasi
🟪 MBTI and Personal Development
چه برداشتی از این جمله دارید؟ شما این را چگونه می‌بینید که ممکن است آن‌چه شرمنده‌مان می‌کند، روزی باعث سرافرازی‌مان شود؟

#آرسام_هورداد

@typeshenasi
typeshenasi.com
2024/09/28 23:33:02
Back to Top
HTML Embed Code: