Telegram Web Link
انا لله و انا الیه راجعون
جنگ علیه بشریت، چهره کریه خود را بیش از پیش نمایان کرده است. جنایت‌های وحشیانه رژیم صهیونیستی که در ماه‌های گذشته به قتل عام کودکان و زنان و مردان بیگناه در غزه و لبنان انجامید، فصل سیاهی از نسل‌کشی در تاریخ معاصر ماست که همه وجدان‌های بیدار به آن اذعان دارند.
صهیونیست‌ها دیشب نیز با بمباران وسیع مناطق گوناگون لبنان عزیز و ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان و همراهان ایشان نشان دادند که در ویرانی جهان مصمم هستند و عقلانیت برای آن‌ها هیچ معنایی ندارد.
با تسلیت شهادت جناب سیدحسن نصرالله و دیگر مبارزان سلحشور مقاومت، یقین داریم که این فصل سیاه با انفعال سپری نخواهد شد و همه آزادیخواهان، مبارزان و عدالت‌جویان را علیه صهیونیسم جهانی متحدتر خواهد کرد.

مدیرمسئول
هفتم مهرماه ۱۴۰۳
#دکترفاطمه_رجایی_راد

ممکن است حالی‌مان کنید که حجت شرعی شما علیه خانم‌دکتر رجایی‌راد که حجابی به مراتب پوشیده‌تر از مجری شبکه المیادین داشت چیست؟ فقط چون از او در روز پزشک به عنوان استاد نمونه تقدیر می‌شد اما مجری بی‌حجاب -البته بجا- برای شهادت مظلومانه شهید سیدحسن نصرالله اشک‌ می‌ریزد و خبرگزاری اصولگرای مهر نیز آن را با نگاه ارزشی منتشر و ترویج می‌کند!
ظلم و بیعدالتی هم اندازه دارد.
#یک_بام_و_دو_هوا

#فرهادتیمورزاده_طبیب_رسانه_نگار
#مدیرمسئول_انتشارات_تیمورزاده
#مدیرمسئول_نشریه_طبیب

🌻 @teimourzadehpub
Forwarded from امتداد
۵ روز عزای عمومی در ایران

🔹رهبر انقلاب به‌مناسب شهادت سیدحسن نصرالله و یاران شهیدش ۵ روز عزای عمومی اعلام کرد.

#امتداد
@emtedadnet
Forwarded from خبرگزاری ایکنا (۱)
متن پیام تسلیت آیت الله سیستانی در پی شهادت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله

بسم الله الرحمن الرحيم

(مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا).

در نهایت اندوه و تالم خبر شهادت علامه حجت الاسلام و المسلمین سید حسن نصرالله و گروهی از برادران وی در مقاومت لبنان به همراه ده‌ها غیرنظامی بی‌گناه در نتیجه جنایت فجیع ارتش دشمن اسرائیلی در ضاحیه جنوبی بیروت را دریافت کردیم

این شهید بزرگ نمونه‌ای از رهبری کم‌نظیر طی دهه‌های اخیر بود که نقشی برجسته در پیروزی بر اشغالگران اسرائیلی در آزادسازی اراضی لبنان ایفا کرد و از مردم عراق با تمام توان در آزاد کردن کشورشان از چنگال تروریست‌های داعشی پشتیبانی کرد همچنین مواضع درخشانی در یاری مردم مظلوم فلسطین اتخاذ و سرانجام زندگی ارزشمند خود را در این راه فدا کرد.

ما این مصیبت بزرگ و خسارت عظیم را به مردم عزیز لبنان و سایر ملت‌های مظلوم تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال مسالت می‌کنیم که این فقید سعید را مورد رحمت واسعه و رضوان خویش قرار دهد و با اولیای خود حضرت محمد و اهل بیت مطهر ایشان در اعلای علیین هم‌نشین گرداند و به خانواده و همه داغداران صبر جمیل و اجر جزیل عطا کند.

إنا لله وإنا إليه راجعون
۲۴ / ربيع الأول/ ۱۴۴۶هـ مورخه ۲۸/۹/۲۰۲۴م
دفتر آیت‌الله سیستانی نجف أشرف
@iqnanews
انتشارات تیمورزاده pinned «متن پیام تسلیت آیت الله سیستانی در پی شهادت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله بسم الله الرحمن الرحيم (مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا).…»
Forwarded from جماران
⚫️ پیام حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت شهادت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان

👈 راه و مکتب سید مقاومت ادامه خواهد یافت/ ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی کوبنده‌تر خواهد شد

🔻 بسم اللّه الرحمن الرحیم
انا للّه و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران
امت بزرگ اسلامی

🔻 مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضوان‌الله‌علیه، در حوادث دیشب لبنان به فیض شهادت نائل آمد و به ملکوت پرواز کرد. سید عزیز مقاومت پاداش دهها سال جهاد فی سبیل الله و دشواریهای آن را در خلال یک پیکار مقدس دریافت کرد. در حالی شهید شد که سرگرم طرّاحی برای دفاع از مردم بی‌پناه ضاحیه‌ی بیروت و خانه‌های ویران‌شده و عزیزان پرپرشده‌ی آنان بود، همچنانکه دهها سال برای دفاع از مردم ستمدیده‌‌ی فلسطین و شهر و روستای غصب‌شده و خانه‌های تخریب‌شده و عزیزان قتل‌عام‌شده‌‌ی آنان طرّاحی و تدبیر و جهاد کرده بود. فیض شهادت پس از اینهمه مجاهدت حق مسلّم او بود.

🔻دنیای اسلام، شخصیتی باعظمت را؛ و جبهه‌ی مقاومت پرچمداری برجسته را، و حزب الله لبنان رهبری کم‌نظیر را از دست داد، ولی برکات تدبیر و جهاد چند ده ساله‌ی او هرگز از دست نخواهد رفت. اساسی که او در لبنان پایه‌گذاری کرد و به دیگر مراکز مقاومت، جهت بخشید، با فقدان او نه تنها از میان نخواهد رفت، که به برکت خون او و دیگر شهیدان این حادثه استحکام بیشتر خواهد یافت. ضربات جبهه‌ی مقاومت بر پیکر فرسوده و رو به زوال رژیم صهیونی، بحول و قوه‌ی الهی کوبنده‌تر خواهد شد. ذات پلید رژیم صهیونی در این حادثه، به پیروزی دست نیافته است.

🔻سیّد مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سید عباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند. 

🔻 اینجانب به همسر گرامیِ سید عزیز که پیش از او فرزندش سید هادی را نیز در راه خدا داده، و به فرزندان گرامیش و به خانواده‌های شهیدان این حادثه و به یکایک افراد حزب الله و به مردم عزیز و مقامات عالیه‌ی لبنان، و به سراسر جبهه‌ی مقاومت، و به مجموع امت اسلامی، شهادت نصرالله بزرگ و یاران شهیدش را تبریک و تسلیت عرض میکنم و در ایران اسلامی پنج روز عزای عمومی اعلام مینمایم. خداوند آنان را با اولیائش محشور فرماید. 

🔻والسلام علی عبادالله الصالحین
سید علی خامنه‌ای
۱۴۰۳/۰۷/۰۷

◼️ @jamarannews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from جماران
⚫️روسیه ترور سیدحسن نصرالله را «قویا» محکوم کرد

🔻وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان را «قویا» محکوم کرده و از رژیم صهیونیستی خواست فورا، به خصومت‌ها پایان دهد.

◼️ @jamarannews
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from MedistU | مدیستیو
🔵📣 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره لزوم بازنگری تمام سهمیه‌های سنجش و پذیرش دانشجو به تفکیک استانی

http://www.tg-me.com/medistU
فراخوان کشوری رئیس شورایعالی نظام پزشکی برای واقعی کردن تعرفه؛

دکترمحمودفاضل درمراسم گرامی داشت روز پزشک وروز داروسازی درکرج(۱۴۰۳/۷/۵):

🟢باتوجه به شروع زمان تدوین بودجه توسط دولت، نظام پزشکی تمامی شهرستانها و شعب تمامی انجمنها همراه با نظام پزشکی مرکز با برگزاری نشست ها و انجام مکاتبات بکوشند دلایل منطقی تعرفه گذاری واقعی خدمات سلامت را به دولت تأکید کنند.

🟢برای بناکردن کاخ رفیع سلامت، لاجرم باید سلامتِ ارائه دهندگان خدمات سلامت تأمین شود. امروزجامعه پزشکی درشرایط سخت به سرمی برد.

🟢بی توجهی به اقتصادسلامت ضرباتی سهمگین بر پیکره سلامت وارد خواهد کرد.

🟢نگاه اکونومیک، راهبرد نجات از بن بست های مدیریتی است. یعنی بین سرمایه گذاری با هزینه کرد تفاوت قائل شویم. با این نگاه افزایش سهم بودجه سلامت از تولید ناخالص داخلی، سرمایه گذاری برای ایجاد یک جامعه سالم است. تمرکز بودجه بر اولویت های نظام سلامت از لوازم این نگاه راهبردی است.

🟢مسیر توسعه را معکوس نپیماییم. حفظ، تشویق و تکریم منابع انسانی، مسیردرست توسعه است.


🔴 رسانه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
💻 www.tg-me.com/IRIMCCHANNEL
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Dr. Fatemeh Haghighatjoo
من آخرین باری که سید حسن را دیدم سال ۲۰۰۵ در بیروت بود. ملاقات خصوصی. عجب مرد خردمندی بود. ابتدا فکر کردم شاید من را ملاقات نکند چون من منتقد بودم و یکسال از استعفایم در مجلس میگذشت. اما سید حسن اهمیتی به دعواهای داخلی ایران نمیداد. همین که از ایران آمدی کافی است که مهمان داری کند. در مراسم سالگرد اخراج اسراییل ها از لبنان که دقیقا مراسم در مرز اسراییل بود هم در همان سفر شرکت کردم و حزب ا… از من مثل یک مقام رسمی استقبال کرد و در جلوی جمعیت در صندلی های مهمانان ویژه نشاند و به عنوان مهمان ویژه برخورد کرد. نمیدانم اینا هم را چرا مینویسم اما میدانم که بسیار از شهادت نصرا… غصه دارم. امروز که پیام سعد حریری را در محکومیت ترور سید حسن نصرا… دیدم خوشحال شدم گفتم لااقل دعواهای داخلی را کنار گذاشتند و این را جنایت غیر قابل قبول تلقی میکنند. اما ‌فغان از دست یه عده هموطن که هنوز درکی از صحنه بین‌الملل ندارند و از ترور سلیمانی و حسن نصرا… ابراز شادی میکنند. فکر میکنند امریکا الان در صدد حفظ منافع ایران است. اینهمه کشتار و جنایت جنگی شده است و امریکا چشم بر این جنایت علیه بشریت بسته است و با پول مالیات مردم بیچاره امریکا بمب سر مردم بیگناه میریزد.
Forwarded from دلنوشته ها - رحیم قمیشی (Rahim Ghomeishi)
آیا اسرائیل بسیار قوی شده!؟

✍️ رحیم قمیشی

بدون مقدمه بگویم ترورها و اقدامات اخیر اسرائیل باعث حقارت بسیاری از کشورها و مردم منطقه خاورمیانه شده، ایران شاید بیشتر از بقیه.
اسرائیل بسیار قوی شده، یا ما بسیار ضعیف؟
شاید برخی بگویند هر دو!
ولی من معتقدم اسرائیل رشدش متوازن بوده، ما بسیار عقب مانده‌ایم.
وقتی هنیه در تهران ترور شد، بسیاری گفتند؛ هزار دلار که رقم بسیار اندکی است نزد سازمان‌های نظامی و جاسوسی، در کشور ما می‌شود ۶۰ میلیون تومان، برویم در زندان‌ها و ببینیم چند هزار نفر بخاطر رقم‌هایی بسیار کمتر، آنجا ماه‌هاست زندانند؟
چرا کسی که زندگی‌اش با دو سه هزار دلار متحول می‌شود با سازمان‌های جاسوسی مرتبط نشود، شاید نه به عنوان یک جاسوس واقعی، به عنوان یک کارگزار، مخبری ساده، برای اهدافی بزرگ!

اینهمه سرقت اسناد از کشورمان، این همه ترور دانشمندان، ترور هنیه، دسترسی اسرائیل به جزئیات اطلاعات ایران، در حالی که امکان ندارد یک اسرائیلی بتواند وارد کشور شود، ولو غیرقانونی. تعجب‌آور نیست؟

چه کسی محل جلسه حسن نصرالله را گزارش کرده؟ چرا سردار ایرانی باید آنجا باشد؟ چرا دستگاه ارتباطی باید در صورت سفیر ما منفجر شود؟
اسرائیل ناگهان بسیار قوی شده؟
خیر!
ما به طرز حیرت‌آوری همه فقیر شده ایم.

در شهر قدم بزنید، دندانپزشکی با اقساط ۲۴ ماهه، فرش قسطی، موبایل قسطی، شلوغی خرید از میوه‌های پس‌سورت، بازار کساد، عصبانیت مردم با منشأ بی پولی، زندگی‌های از هم پاشیده بواسطه فقر، چرا اسرائیل از این فرصت بهره نگیرد؟
چرا امارات ادعای سرزمین ما را نکند؟
چرا روسیه ما را دنبال خود ندواند؟

دوستانم که می‌گفتند اقتصاد، زیربنای همه‌چیز است، زیر بنای اعتقاد و اخلاق هم هست، دعوایشان می‌کردم، باور نمی‌کردم، وقتی می‌گفتند کشور فقیر امنیت هم ندارد، توسعه سیاسی هم پیدا نمی‌کند، دین هم ندارد، صداقت هم در آنجا رنگ می‌بازد، باور نمی‌کردم.
امروز سواد ما و تکنولوژی ما هم با فقرمان عقب ماند. سلامتی ما هم، زندگی ما هم.
آنها که فکر می‌کنند فقر یعنی شکم گرسنه، و می‌گویند فقیر در ایران زیاد نیست، چقدر در اشتباهند، فقر یعنی عقب افتادن از هر سطح زندگی، متناسب زمان.
نه خانه مناسب، نه خودرو خوب، نه امکانات مناسب تحصیل، نه تغذیه اصولی، نه تفریح، نه سلامت، نه امید به آینده، نه امکان همدردی، فقر یعنی آلودن تار و پود جامعه به هر زشتی. از دروغ گرفته تا بدعهدی تا بی‌اخلاقی تا بی‌هویتی.

آیا امروز اسرائیل آدرس تک تک مقامات ما را ندارد؟
آیا محل انبار تمام مواد رادیو اکتیو ما را نمی‌داند؟
آیا از میزان خشم مردم نسبت به حاکمان نالایق بی خبر است؟
شک ندارم دقیقتر از ما اطلاعات دارد.
و برنامه‌هایی دقیق برای آینده.
نه آنکه او خیلی با هوش است
ما بسیار عقب مانده شده‌ایم
و عوارض عقب رفتن‌های ما و فقر ما، به مرور در همۀ زمینه‌ها هویدا خواهد شد.
شاید وقتی که خیلی دیر شده باشد.
اگر امروز نجنبیم!

نظامی که نتواند حداقل‌های زندگی اتباعش را فراهم کند.
تمام دنیا می‌شوند دشمنش!!
همه پیشرفت می‌کنند و سرمایه‌های کشور را به یغما می‌برند.
مثل امروز!

اگر نظام نتواند فقر هفتاد درصدی جامعه ایران را برطرف کند، اسرائیل سهل است، کشورهای کوچکتر نیز فردا برای ما شاخ و شانه خواهند کشید.
اسرائیل قوی نشده
ما گرفتار مغزهایی پوسیده شده‌ایم!
که از تامین زندگی معمولی ایرانیان هم
ناتوانند.
و هزاران خطر، در مسیر ما می‌نهند.

@ghomeishi3
🔴آتش‌بس

با ضربات سخت وارد آمده بر پیکر فرماندهی حزب‌الله که همچنان نیز استمرار دارد، بنظر آتش‌بس زودهنگام مراد و مطلوب اسرائیل نباشد.چرا که حسب آنچه برروی کاغذ است توان نظامی حزب‌الله تحلیل رفته است.

بنظر تنها اگر در مذاکرات سیاسی دستاوردهای مطلوبی همچون عقب‌نشینی حزب‌الله از مرزهای شمالی نیز رقم بخورد، آتش بس در دستور کار اسرائیل قرار خواهد گرفت.

دیگر دستاورد مطلوب اسرائیل از عدم شکل‌گیری آتش‌بس درگیر کردن ایران در آتش جنگ است.بسیار بدیهیست که یک جریان سیاسی در آمریکا و راست‌گرایان اسرائیلی تمایل بسیار بالایی به درگیر کردن ایران در آتش جنگ دارند.

ایران از پی هزینه بالای اسرائیل در جنگ غزه تاکنون هزینه مستقیمی پرداخت نکرده است.
هزینه‌ای از جنس ایجاد زمینه ناآرامی‌های بزرگ بواسطه تخریب زیرساختهای گازی و برقی و نفتی ایران توسط آمریکا و اسرائیل!

فهم صحیح صحنه پیش‌رو مبتنی بر امرواقع درون ایران و لبنان اعم از ذخیره سوخت لبنان یا ذخیره ارزی ایران و ناترازی‌های مختلف انرژی واقع‌بینی تلخی خلق می‌کند.
واقع‌بینی که ناظر به مواضع محتاطانه سران کشور گویا آنها هم بدان کاملا واقف هستند.

حال اکنون شاید بهتر بتوان ضرورت آتش‌بس را درک و تحلیل نمود.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴ابطال‌پذیر

رژیم اسرائیل تا پیش از ماجرای هفت اکتبر و تهاجم کور حماس که همچنان معتقدم در پشت آن روس‌ها حضور داشتند، امکان چنین تهاجمی در حق غزه و لبنان را نداشت.
این جهان اگر چه جنگل است،لیکن در این جنگل قوانین نانوشته‌ای نیز حاکم است.

ما باید همواره از خود بپرسیم چرا در طول همه این سالها از عمر حزب‌الله و حماس این اتفاقات دهشتناک رقم نخورد؟
پاسخ به پرسش فوق بسیار مهم است!
و متغیر مستقل پدیدآورنده وضع موجود را مشخص می‌کند.

آری تغییر اصل و سیاست بازدارندگی متقابل به تهاجم و درافتادن با غولی عظیم اینگونه خسارت آفرید.

📌ختم کلام آنکه امکان حمله پیش‌دستانه رژیم اسرائیل به ایران از اساس امکانپذیر نیست.
البته اگر قوانین نانوشته جنگل همچنان همینگونه هوشمندانه رعایت شود و ما اسیر هیجانات نشویم.

امروز شاید بتوان گفت:
اگر حزب‌الله در عقب نشینی ولو تاکتیکی کمی از شمال اسرائیل عقب می‌نشست، اینگونه خسارت‌های بزرگی به بار نمی‌آمد.

در بحبوحه تکرار هیجانات پرخسارت بر طبل عقل محکم خواهیم کوفت تا بنوبه خود از اسراف در دماء بپرهیزیم.

https://www.tg-me.com/falaakhon/5234
Forwarded from آینده
⭕️ آیا طوفان الاقصی به هزینه هایش می ارزید؟!

🔹اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی، ده‌ها هزار نفر را در غزه و لبنان وحشیانه کشت. اغلب فرماندهان ارشد سپاه قدس از سیدرضی تا زاهدی و نیلفروشان، و نیز اسماعیل هنیه و کل سازمان فرماندهی حزب الله از شهید سیدحسن نصرالله به پایین را ترور کرد.
‏آیا طوفان الاقصی به هزینه هایش می ارزید؟!


@A_pajhohi
⭕️هیچ چیز رساتر از مخالفت‌ها و فحاشی های تندروی‌ها علیه پزشکیان اهمیت انتخاب او را نشان نمی‌دهد.

🆔 @abdiabbas
🔴گاز را دریابید

🔺اعتماد ۷ مهر ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘یکی از نقدهای جدی مخالفان مشارکت انتخاباتی این بود که، فرض کنیم پزشکیان برنده شد، چه تغییر موثری برای حل مسایل اصلی کشور رخ خواهد داد؟ اگر بتوان چنین تحولی را ایجاد کرد، می‌پذیریم که در انتخابات شرکت کرده و برای پیروزی او کوشش کنیم. ولی اگر چنین امکانی وجود نداشته باشد، در این صورت شرکت در انتخابات از دو حال خارج نیست.

🔘یا او پیروز نمی‌شود که طرفداران وضع موجود خواهند گفت طرفداران اصلاحات یا منتقدان وضع کنونی، حتی در میان مردم هم پایگاه ندارند و با شدت بیشتری به راه گذشته و نادرست خود ادامه می‌دادند و ما، هم چوب را می‌خوریم و‌هم پیاز را. یا پزشکیان پیروز می‌شود که در این صورت و بدون امکان تحول، مسئولیتی را بر دوش کشیده‌ایم که توان حمل آن را نداریم و مسئولیت شکستی که دیگران باید بخورند بر دوش ما خواهد افتاد، و این برای سیر تحولی جامعه ایران زیان‌بارتر است.

🔘پاسخ من این بود که ما در یک دو راهی قرار داریم. یک سوی آن شرکت نکردن است که نتیجه آن کاملاً روشن و ناامیدکننده است و از سرنوشت کشور در صورت تحقق این سویه اطمینان داریم، ولی در سویه دیگر چنین قطعیتی را نمی‌توان دید. ممکن است در بدترین حالت شکست کامل بخورد، که می‌شود مثل سویه اول و در بهترین حالت نیز می‌توان از این وضع عبور کرد. فرض من این بود که ساختار سیاسی نیز آمادگی همراهی نسبی با سویه و حالت دوم را دارد.

🔘بنابراین با فرض میان این دو سویه، عقل و منطق حکم می‌کرد که سویه دوم را انتخاب کنیم، هر چند پیروزی و موفقیت اولیه این سویه یعنی انتخاب شدن پزشکیان تضمین شده نبود. در هر حال این حالت رخ داد و پیروز شد و اکنون توپ در زمین پزشکیان و همه کسانی است که برای تحقق این سویه کوشش کردند و موفق هم شدند. اینجا و در ادامه یادداشت‌های پیشین به شرح برخی از ناترازی‌های مهم می‌پردازم که ما آنها از ضروریات دولت است.

🔘به احتمال فراوان آنچه که در ادامه خواهد آمد را تا کنون افراد زیادی به آقای پزشکیان گفته‌اند و برایشان تکراری است. ولی در عین حال کمتر کسی حاضر است در باره حل این مشکل ایده‌پردازی کند و تبعات آن را نیز بپذیرد. از انرژی و گاز شروع می‌کنم.

🔘ایران که دومین ذخایر گازی جهان را دارد به شکل تأسف‌باری دچار ناترازی گاز شده است. ناترازی گاز هم سالیانه و هم فصلی و هم در اوج مصرف. در سال ۱۴۰۱ ناترازی در اوج مصرف سرمای زمستان روزانه ۳۱۵ میلیون متر مکعب (م.م.م) بود. مطابق برآوردها این رقم امسال به حدود ۵۰۰ م.م.م خواهد رسید. با توجه به ذخیره اندک ایران که کمتر از ۲٪ است، امکان حل ناترازی از طریق ذخیره نیست.

🔘راه‌حل مرسوم ناترازی گاز در ایران این است که ابتدا سوخت‌های کم‌کیفیت و با آلودگی بالا را در نیروگاه‌های برق، جانشین گاز می‌کنند. سپس گاز صنایع و پتروشیمی‌ها را قطع کرده یا کاهش می‌دهند، تا گاز اماکن مسکونی تأمین شود. در واقع مردم به طور مستقیم متوجه کمبود گاز نمی‌شوند، ولی آلودگی و گران شدن کالاهای تولیدی و کاهش تولید ناخالص داخلی و رشد بیکاری از عوارض اصلی این سیاست‌گذاری است. متاسفانه در چند سال گذشته نیز ناترازی گاز و شکاف عرضه و تقاضا کاهش نیافته که تشدید هم شده است.

🔘نه اقدامی در جهت افزایش تولید و بالابردن فشار گاز می‌شود، چون پول و سرمایه نیست تحریم هم هستیم، نه اقدامی جدی در جهت اصلاح مصرف و کاهش آن می‌شود، چون نه پول هست و نه اعتمادی کافی به سیاست‌گذاران وجود دارد. تنوعی هم در سبد انرژی به وجود نمی‌آید زیرا نه سیاست موثری وجود دارد و نه بودجه‌ای کافی برای حرکت به سوی بهره‌مندی از انرژی‌های دیگر وجود دارد.

🔘حالا پرسش این است ک اگر تولید و مصرف گاز را نتوان به تعادل رساند و شکاف آن را کم کرد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ یک نهاد رسمی مطالعه کرده که در سال ۱۴۲۰ فقط قادر به تأمین گاز مصرفی بخش مسکونی و عمومی هستیم، ولی گاز برای نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، صنایع، تزریق به چاه‌های نفت و... وجود نخواهد داشت. تصور این وضعیت به اندازه کافی ترس‌آور است.

🔘آقای پزشکیان! فرصتی نیست. امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، اگر الآن آغاز کنید و هیچ مانعی هم نباشد ۱٫۵ تا ۳ سال دیگر تا حدی گشایش خواهد یافت. اعتماد مردم هنوز در اندازه‌ای نیست که با تصمیمات مهم همراهی کنند، چون کارهای اصلی که باید به سود مردم انجام شود انجام نشده است.

🔘تدوین سیاست جامع انرژی نیز فعلاً در دستور کار نیست. در نتیجه فرصتی هم ندارید. هر کاری دارید همین الآن باید انجام دهید. وضعیت اورژانسی است. در یادداشت‌های بعدی به برق و بنزین و گازوییل پرداخته خواهد شد.
2024/10/03 17:18:05
Back to Top
HTML Embed Code: