Telegram Web Link
Forwarded from چند ثانیه
ابعاد جدید پرونده دختر ۱۴ ساله خیابان وطن‌پور از زبان مادرش

🔹دختری ۱۴ ساله به نام نفس حاجی‌شریف است که برای خرید به یکی از مجتمع‌های منطقه مراجعه کرده بود. نحوه برخورد تند ماموران اما با انتقادات کاربران مواجه شد. با گذشت بیش از 1ماه از انتشار فیلم و 2ماه و نیم از رخداد، مریم عباسی مادر نفس ابعاد تازه‌‌ای از پرونده و شرایط نفس را شرح می‌دهد.

🔹آقایی به من زنگ زد و گفت: «دخترتان جلوی من نشسته؛ آب هم به او داده‌ایم، روبه روی کولر و هیچ اتفاقی برای او نیفتاده. روسری داشتید بیارید، نداشتید هم ایرادی ندارد! فقط بیایید دنبالش.» وقتی این مامور به من گفت اتفاقی برای بچه‌تان نیفتاده، و روسری هم نیاورید فهمیدم از لحاظ قانونی نمی‌توانستند بچه را بازداشت کنند. وقتی رسیدم به من گفتند: « دخترت را تو خیابون ول کردی. دخترت و...است.»من از یک طرف نگران بچه بودم و از طرف دیگر با تحقیرهای ممتد مواجه بودم.

🔹وقتی رسیدم، دیدم صورت دخترم زخمی و خونی است. گردنش کبود شده و جای چنگ در جای‌جای بدنش وجود دارد. لباس‌هایش پاره‌پاره و او برای اینکه پیراهنش نیفتد، آنرا گره زده است. حیرت‌آور اینکه بدون روسری جلوی آن همه مرد بی‌حال نشسته بود. من تعجب کردم به خاطر حجاب نفس را گرفته‌اند، بعد نفس بی‌حجاب منتظر من نشسته است.

🔹من از کل تیم و سرتیمی گشت ارشادی که بچه‌ام را گرفته و کتک زده‌اند، شکایت کرده‌ام. از مسببین این اتفاق هم شاکی هستم. بعد از ۲ ماه و نیم، یک جلسه دادگاه‌مان برگزار نشده.

🔹بچه من هم آسیب جسمی دیده و هم آسیب روحی. دلیل اینکه پیگیر این پرونده هستم و علی‌رغم شلوغی کارم برای این پرونده وقت می‌گذارم این است که خود ماموران بفهمند که قانون وجود دارد و مرا مسخره نکنند. من به دستگاه قضایی، پناه آورده و درخواست احقاق حق کردم. مگر غیر از این است که در مواجهه با اطفال نهایتا باید تذکر لسانی داده شود؟/ اعتماد

#چند_ثانیه
@chandsanieh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from ایسنا
سفر ۲۱ میلیون نفر به مازندران رد شد

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر:
🔹آمار ورود ۲۱ میلیون نفر به مازندران به درستی اعلام نشده و قابل بحث است.

🔹از هشتم تا شانزدهم شهریور، بیشترین سفرها با ورود حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مسافر به مازندران انجام شده است.

🔹پس از مازندران، استان خراسان رضوی با ورود چهار میلیون و ۳۵۰ هزار نفر و گیلان با ثبت دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در رتبه دوم و سوم استان‌های پرسفر قرار دارد.

🔹آذربایجان شرقی با دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، اردبیل با دو میلیون نفر، آذربایجان غربی با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر و کردستان با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ترتیب بیشترین سفرها را در تعطیلات نیمه شهریور داشتند.

isna.ir/xdRPWC
@isna94
یک اتفاق خوب دیگر

آزادی عبدالله مؤمنی از زندان اتفاق خوب دیگری است که امیدوارم با خبر آزادی تک تک زندانیان عقیدتی و سیاسی سلسلۀ آزادی آنان تکمیل شود.
بارها گفته شده است که زندانی کردن افراد به دلیل اظهارنظر یا هر عمل سیاسی غیرخشونت‌آمیز، علاوه بر ملاحظات حقوق بشری آن، کمکی به نظم و ثبات جامعه هم نمی‌کند و به فضای التهاب و عصبانیت و خشم و نفرت دامن می‌زند.
جامعۀ ایرانی، بیش از هر زمان دیگری نیازمند تعامل مدنی و مسالمت‌آمیز بین تمام نیروهای سیاسی و اجتماعی است و آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی می‌تواند شرایط اصلی آن را فراهم کند. امیدوارم مجموعۀ قوای حاکم به این نتیجه برسند و بدون اتلاف وقت، این راه ناهموار را هموار کنند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
🔷 حقوق ناحق

🔹 پدیده‌ای که این روزها به نام «وام عشقی» مورد توجه شهروندان قرار گرفته در واقع یک اشکال و انحراف حقوقی بسیار بزرگ و ناعادلانه در قوانین و مقررات ایران است. یعنی رانت‌هایی که براساس موازین مختلف حقوقی برای افراد خاصی در سازمان‌ها، شرکت‌ها و مجموعه‌های عمومی تحت عنوان امتیازات مدیریتی، تشویق و امثال اینها ایجاد شده است. چنین رویکرد و فرآیندی در دنیا، فارغ از بخش‌ خصوصی، در بخش‌های دولتی و عمومی مرسوم است. به‌طور مثال در بنگاه‌های دولتی و عمومی سوئد و فرانسه اعطاء این امتیازات ویژه یک اصل پذیرفته شده و طبیعی است. اما چرا در ایران چنین رویکردی در جامعه بازتابی بسیار منفی دارد و در بررسی‌های کارشناسی می‌توان به وضوح آن را انحراف نامید، درحالی‌که در اقتصادهایی مانند سوئد یا فرانسه به‌هیچ‌عنوان چنین نیست؟

🔹 پاسخ مسئله را باید در شروطی قانونی دانست که مجموعه قوانین ما در این بخش فاقد آن است. در رأس این شروط دو چیز قرار دارند؛ اول اعطاء امتیاز متناسب با کارنامه و سپس شفافیت. اگر در کشوری مانند فرانسه مدیران یک بنگاه بزرگ دولتی به راحتی می‌توانند چندین برابر یک کارمند ساده از درآمدهای عمومی سهم ببرند و کسی معترض این وضع نمی‌شود ناشی از آن است که عملکرد آن مدیر یا فرد شاغل در هر سطحی توانسته به تولید ارزش افزوده بیشتری منجر شود و راندمان مجموعه را افزایش دهد. به عبارتی آن امتیاز ویژه ناشی از یک عملکرد مثبت است؛ یک مدیر یا مجموعه مدیران موفق به رشد فرآیند خلق ثروت شده‌اند و از همین منظر نیز امتیازی ویژه را دریافت می‌کنند که کاملاً منطقی است. چراکه بدون چنین امتیازاتی این افراد به‌راحتی می‌توانند راهی بخش‌های غیردولتی شده و این بخش را از ظرفیت نیروی انسانی در سطح مدیریت خالی کنند.

🔹 نکته دوم این است که تمام آن امتیازات ویژه هم در یک فضای شفاف و در منظر افکار عمومی به این افراد اعطاء می‌شود. یعنی جامعه از این فرآیند مطلع است و چیز پنهانی وجود ندارد تا به واسطه آن فرد مدیر ژست مردمی‌ بودن بگیرد و اینگونه نشان دهد که از نظر مزایا فرقی با دیگران ندارد، اما در واقع چندین برابر بقیه امتیاز دریافت کند. همه اینها هم البته بر بستر یک شرط مهم است و آن اینکه آن مدیران عموماً براساس شایستگی فنی و نه رانت‌های سیاسی، رشد کرده‌اند.

🔹 اشکال اساسی پدیده «وام عشقی» و هر نوع امتیاز مشابه برای مدیران شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و عمومی در همین‌جاست. در قوانین ما نه هیچگونه شفافیت الزام‌آوری برای این دست امتیازات پیش‌بینی شده و نه فرآیند درستی برای ایجاد رابطه متوازن بین عملکرد و امتیازات برقرار است. بدتر از همه اینها اینکه عموم این امتیازات هم بدون دخالت مرجع مستقل و با اختیار و مصوبه داخلی خود هیئت‌مدیره‌ها و حلقه‌های اداری مشابه اعطا می‌گردند. یعنی یک جمع می‌توانند بدون نیاز به سنجش فنی کارنامه خود و بدون نظارت و ارزیابی مرجع مستقل، امتیازاتی از منابع عمومی برای خود مصوب کنند که جامعه به‌هیچ‌عنوان از آن خبر ندارد.

🔹 پدیده «وام عشقی» محصول چنین فرآیندی است و تا زمانی که این فرآیند رانت‌ساز برقرار باشد، هیچ شعاری در خصوص فسادستیزی محقق نخواهد شد. در دولت سیزدهم با تمام شعارهای ضدفساد، باز هم شاهد تکرار و حتی ازدیاد توزیع انواع رانت در سطوح مختلف بودیم و می‌توان پیش‌بینی کرد در دولت آقای پزشکیان هم اگر فکر عاجلی برای این فرایندها نشود، شعارهای حق‌طلبی و عدالت‌جویی ایشان به سرعت زمین‌گیر خواهند شد. ثبات فرایندهای یادشده به معنای آن است که استعفاء مدیرانی چون آقای عشقی فقط یک خبر ساده است که ارزشی در حد دو سه روز برای دعواهای جناحی دارد، نه شروع یک فرایند فسادستیزی ساختاری؛ اتفاقی که باید بیفتد بازنگری در قواعد حقوقی است که بر تن برخی امتیازات «ناحق» لباس قانون پوشانده‌اند.

https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AA%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-14/20345-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D9%86%D8%A7%D8%AD%D9%82
Forwarded from شرق
🔺بخشنامه دادستان کل کشور درباره کودکان بازمانده از تحصیل/ دادستان‌ها بر فرایند آموزش تمام کودکان نظارت کنند

🔹️حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی، دادستان کل کشور با صدور بخشنامه‌ای خطاب به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها بر پایش و نظارت بر فرایند آموزش کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل تاکید کرد.

🔹️پایش میزان اجرای این بخشنامه در استان‌ها بر عهده معاونت پیگیری حقوق عامه دادستانی کل کشور است و گزارش فصلی اقدامات استان‌ها را ضمن مقایسه عملکردی آن‌ها و معرفی استان‌های برتر ارائه خواهند کرد./ رصد
@sharghdaily
sharghdaily.com
Forwarded from آینده
.
رضا ثقتی متهم اصلی پرونده که عمل جنسی روی یک پسر انجام داده بود تنها به اتهام ارتکاب فعل حرام به ۳ ماه و یک روز تحمل حبس محکوم شده
در حالیکه تو همین کشور
فردی به دلیل سرقت سه بسته بادام هندی از یک مغازه به ۱۰ ماه حبس و چهل ضربه
#شلاق محکوم شد. / یغما فشخامی


🔹هیتلر یه جمله بزرگ داره: قانون مثل تار عنکبوته که حشرات کوچک را شکار میکنه، حیوانات بزرگ براحتی ازش رد میشن،
طبق احکام خود اسلام، لواط حکمش اعدامه،
اما برای خودیها میشه فعل حرام و ۳ ماه حبس
/ mojtaba.k


@A_pajhohi
صدها بار من گفتم که مسئله شورا از اساسی‌ترین مسئله اسلامی است، حتی به پیغمبرش با آن عظمت می‌گوید با این مردم مشورت کن، به این‌ها شخصیت بده، بدانند که مسئولیت دارند، متکی به شخص رهبر نباشند، ولی نه این‌که نکردند، می‌دانم که چرا نکردند، هنوز هم در مجلس خبرگان بحث می‌کنند، در این اصل اساسی قرآن، که به چه صورت پیاده بشود: باید، شاید، یا این‌که می‌توانند؟ نه، این اصل اسلامیه. یعنی همه مردم از خانه و زندگی و واحدها باید با هم مشورت کنند در کارشان... شاید بعضی از دوستان ما بگویند آقا شما چرا این مسائل را در میان توده مردم مطرح می‌کنید؟ بیائید در مجلس خبرگان! می‌گویم بین موکلین شما من مطرح می‌کنم، این‌ها هستند که ما را وکیل کردند... باید دردها، اندیشه‌ها، بدبختی‌ها، ناراحتی‌ها، عقب‌ماندگی‌های این مردم را جبران کنیم. با قوانین نجات‌بخش و حیات‌بخش اسلامی. امیدواریم که همه ما هشیار بشویم. فرد، فرد، مسئولیت قبول بکنیم و این مسائل عظیم اسلامی را پیاده بکنیم، خودرأیی و خودخواهی را کنار بگذاریم، گروه‌خواهی، فرصت‌طلبی و تحمیل عقیده یا خدای نخواسته استبداد زیر پرده‌ي دین را کنار بگذاریم و بیاییم با مردم، با دردمندها، با رنج‌کشیده‌ها، با محروم‌ها هم‌صدا بشویم.

بخشی از بیانات آیت الله سید محمود طالقانی در آخرين خطبه نمازجمعه شان در ١٦ شهريور ٥٨ ( سه روز قبل از فوت)
انتشارات تیمورزاده
صدها بار من گفتم که مسئله شورا از اساسی‌ترین مسئله اسلامی است، حتی به پیغمبرش با آن عظمت می‌گوید با این مردم مشورت کن، به این‌ها شخصیت بده، بدانند که مسئولیت دارند، متکی به شخص رهبر نباشند، ولی نه این‌که نکردند، می‌دانم که چرا نکردند، هنوز هم در مجلس خبرگان…
تعریفی جدید از سلامت ایرانیان بر اساس اصل بهداشتی مشارکت :

"سلامت ایرانیان عبارتست از حالت مشارکت سیاسی مداوم هر شهروند ایرانی در تمامی تصمیم‌ گیری ها، قانون گذاری ها، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های کلان مملکت با هدف "ره" بری کشور ایران به سوی بالاترین حد ممکن از " بِه" بودنِ ( Well-being) جسمی، روانی و اجتماعیِ تمامی شهروندان ایران"

توجه : این تعریف بر اساس بند سوم اصل ۴۳ قانون اساسی ایران، قسمت نهم از بند نهم سیاست های کلی نظام قانونگذاری،  اصول حکمرانی مشارکتی برای سلامت ( Participatory Governance for Health) وتعریف سازمان جهانی بهداشت از سلامت فردی نوشته شده است.‌

بند سوم اصل ۴۳ قانون اساسی:

"تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعات کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد."

قسمت نهم از بند نهم سیاست های کلی نظام قانونگذاری :

" جلب مشارکت حداکثری مردم، ذی‌نفعان و نهادهای قانونی مردم‌نهاد تخصصی و صنفی در فرآیند قانون‌گذاری."

کانال پزشکی سیاسی (Political Medicine):

https://www.tg-me.com/PoliticalMedicine
Forwarded from پُست کشیک
🔴 رئیس اورژانس خواستار ایجاد دادگاه‌های ویژه برای پرونده‌های مرتبط با پرسنل اورژانس شد

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به مشکلات ناشی از طولانی بودن رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با عوامل اورژانس در مراجع قضائی، از دادستانی کل کشور درخواست کرد تا دادگاه‌های ویژه‌ای برای تسریع در رسیدگی به این پرونده‌ها ایجاد شود. او همچنین تأکید کرد که کارشناسان این دادگاه‌ها باید به شرایط کاری اورژانس آگاهی کافی داشته باشند تا مشکلات موجود به‌ویژه درگیری‌های ناشی از دیر رسیدن آمبولانس‌ها، به درستی بررسی شوند.

@Postkeshik
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ تکذیب و توضیح!

#حسن_اسدی_زیدآبادی

📌درپی آزادی موکلم  #عبدالله_مومنی و نظر به اینکه علی‌الظاهر برخی آگاهانه یا ناآگاهانه اظهاراتی مبنی بر تاثیر امور غیرقضایی بر روند این رسیدگی مطرح کرده‌اند، ضمن تکذیب به اطلاع می‌رساند شعبه مربوطه در دیوان عالی کشور در مورخه« ۸ اردیبهشت سال جاری» حکم خود مبنی بر تجویز اعاده دادرسی را صادر کرده است.

📌در اینجا لازم می‌دانم از دقت‌نظر و برخورد شایسته و منصفانه قضات محترم دیوان عالی کشور در این پرونده، به نوبه خود تقدیر و تشکر نمایم.

🆔️@tahkimmelat
مدیر مسئول روزنامۀ اعتماد و عباس عبدی مجرم شناخته شدند

سخنگوی هیئت‌منصفۀ دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی
:
🔹بهزاد بهزادی، مدیرمسئول روزنامۀ اعتماد و عباس عبدی به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و قانون اساسی مجرم شناخته شدند.
عبدی ۲۶ فروردین امسال در روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشته بود:
🔹 برخلاف تصور رایج معتقدم که حملۀ اسرائیل در اصل واکنشی بوده است و نیازی به پاسخ و واکنش ایران ندارد. اسرائیل در جریان جنگ غزه بزرگ‌ترین لطمۀ نظامی و حیثیتی و سیاسی را از سال ۱۹۴۸ تاکنون متحمل شده و هنوز نیز از زیر بار این ضربه خارج نشده است. درست یا نادرست، آنان حداقل بخشی از این وضع را محصول سیاست‏‌های ایران می‌‏دانند و اقدامات خود را واکنشی به این وضعیت معرفی می‌کنند. پس معتقدم که نیازی به پاسخ نظامی ایران نیست»
🔸این یادداشت چند روز پس از حملۀ رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و همزمان با پاسخ ایران به این رژیم در عملیات وعدۀ صادق منتشر شده بود.
@Khabar_Fouri
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اعتراض کارکنان وزارت بهداشت به پرداخت های خاص در وزارت عین اللهی/ صدای دانشجو

پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)
@pezeshkanghanon
Forwarded from شرق
🔺دادگاه مطبوعات؛ عباس عبدی مجرم شناخته شد

🔹سخنگوی هیأت منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی: «بهروز بهزادی» مدیرمسئول روزنامه اعتماد و «عباس عبدی» به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و قانون اساسی مجرم شناخته شدند.

🔹عبدی ۲۶ فروردین امسال در روزنامه اعتماد نوشته بود: برخلاف تصور رایج معتقدم که حمله اسرائیل در اصل واکنشی بوده است و نیازی به پاسخ و واکنش ایران ندارد. اسرائیل در جریان جنگ غزه بزرگ‌ترین لطمه نظامی و حیثیتی و سیاسی را از سال ۱۹۴۸ تاکنون متحمل شده و هنوز نیز از زیر بار این ضربه خارج نشده است. درست یا نادرست، آنان حداقل بخشی از این وضع را محصول سیاست‏‌های ایران می‌‏دانند و اقدامات خود را واکنشی به این وضعیت معرفی می‌کنند. پس معتقدم که نیازی به پاسخ نظامی ایران نیست.
@sharghdaily
sharghdaily.com
شستشوی اموات در بهشت زهرا متوقف شد

از صبح امروز درپی تجمع و تحصن غسال و غساله‌ها در محل عروجیان بهشت زهرا شستشوی اموات متوقف شده است.

این افراد (غسال و غساله‌ها) به دلیل عدم ارائه تسهیلات رفاهی از سوی بهشت زهرا از صبح امروز تجمع کرده‌اند.

پیگیری‌ها از مدیرعامل سازمان بهشت زهرا در خصوص علت این امر تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده است و جواد تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا پاسخگوی تلفن خود نشده است./تسنیم

https://www.tg-me.com/drmoazenofficial

اعتصاب در حوزه زندگان عواقب دارد ولی انگار در حوزه مردگان میشود اعتصاب کرد
Forwarded from روزنامه سپید
با حکم وزیر بهداشت؛

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت منصوب شد

◀️ محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی مسعود حبیبی را به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه منصوب کرد.

مشروح مطلب:

https://sepidonline.ir/7/32562--.html

@sepidonline

روبیکا/واتساپ⁦⁧
درخواست وزارت بهداشت مبنی بر امضای تعهدنامه و داشتن دو ضامن رسمی با سابقه زیر ۲۰ سال یا وثیقه ملکی برخلاف قانون و رای دیوان عدالت اداری است.

همکاران جدیدالورود به این نکته توجه داشته باشید

دادستان ها می‌توانند به این مساله ورود کنند.
📌فعالیت های وزیر رفاه در ۲۰ روز گذشته!

🔹۱- دیدار با شماری از جامعه معلولان 

🔹۲- نشست هم‌اندیشی تدوین دستورالعمل‌های اجرایی پیوست عدالت با حضور مدیران‌ اندیشکده‌ها و پژوهشگران

🔹۳-دیدار با جمعی از بانوان

🔹۴-سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز

🔹۵- سخنرانی اختتامیه بیست و چهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان

🔹۶-نشست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالین اجتماعی و مدیران سازمان‌های مردم‌نهاد

🔻در حالی که وزیر رفاه مشغول دیدار و سخنرانی با پژوهشگران و ... است، در زیر مجموعه های وی اتفاقات عجیب و غریبی در حال رخ دادن می باشد، از داستان مدیر منابع انسانی یک پتروشیمی گرفته تا پرونده تعزیراتی یک شرکت فولادی، موضوع جنجالی کاهش سود شستا و عدم کارآیی مدیرعامل آن.

🔹مجدداً تاکید می شود وزیر رفاه خود را از پوسته پژوهشگر و استاد دانشگاه خارج و علاوه بر برکناری پایدارچی های بی تجربه که بر این وزارت خانه چنبره زده اند، به کارآیی شرکت ها، سازمان تامین اجتماعی، صندوق فولاد و ... ورود کند.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
Forwarded from پُست کشیک
🔹 پزشکیان: افرادی پرادعا تربیت کردیم که چشم دیدن رقیب خود را ندارند

🗣رئیس جمهور:
🔹آدم‌هایی ترتیب می‌کنیم پرادعا که می‌گویند ما نخبه هستیم اما حاضر نیستند با دو نفر کنار هم کار کنند؛ چشم دیدن رقیب خود را ندارند.

🔹اینکه ۲۰ سال است حرف زدیم ولی به جایی نرسیدیم مشکل چیست؟

🔹ما اگر بتوانیم وحدت کنیم و مشارکت مردم را جلب کنیم موفق می‌شویم.

🔹اگر به نخبگان و کارشناسان احترام بگذاریم آیا به اینجا که امروز هستیم می‌رسیدیم؟ نه.

🔹ما آماده‌ایم به کسانی که حاضرند با یک باور در مسیر تعاونی‌ها عمل کنند کمک کنیم و مجوز دهیم.


🌐به اينستاگرام پست كشيك بپيونديد
🆔 instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/10/06 13:27:18
Back to Top
HTML Embed Code: