Telegram Web Link
🔴حضور ناهنجار؛ غیبت مشارکت

🔺 اعتماد ۱۶ خرداد ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘۵ روز فرصت ثبت‌نام برای نامزدهای ریاست‌جمهوری پایان یافت و نام‌نویسی ۸۰ نفر به نسبت اغلب مشهور پذیرفته شد که کم‌سابقه است و بطور طبیعی اغلب آنها در روزهای آینده به دلایلی از جمله اطلاع یافتن غیررسمی از رد صلاحیت خود، یا به نفع دیگر نامزدهای رای‌آور، انصراف خواهند داد تا از این طریق برای خود امتیازی کسب کنند.

🔘آنها هم که می‌مانند یا رد می‌شوند، هر کدام بهره‌ای خواهند برد یا ائتلاف باندی می‌کنند، همچنان که در سال ۱۴۰۰ همه آنها به سرعت پست و مقامی گرفتند، یا برای آینده نامعلوم خود رزومه درست می‌کنند و یکی از آنان هم که نامزد غیرخودی بود طبعا تداوم حضور در عرصه عمومی را انتخاب کرد.

🔘ولی این بار هنوز معلوم نیست که سیاست رسمی به برگزاری چه نوع انتخاباتی تعلق خواهد گرفت؟ پس منتظر موعد مقرر اعلام نتایج صلاحیت‌ها هستیم. تا این مرحله دو‌ نکته مهم وجود دارد که باید به آن توجه داشت.

🔘اول وجود این تعداد نامزد است که فرض محال می‌پذیریم که همه آنان صادقانه پا به میدان گذاشته‌اند و با انگیزه خدمت به مردم قصد شرکت جدی در انتخابات را دارند. در این صورت باید پذیرفت که آنان باید پشتوانه بزرگ علمی و مدیریتی داشته باشند، زیرا افراد به صفت شخصی و با اتکا به دانش فردی نمی‌توانند برای حل مسائل کشور برنامه‌ای ارائه دهند، و مهمتر این که باید نیروهای شایسته و همفکری برای اجرای این برنامه همراهش باشند.

🔘طبیعی است که این کار بصورت فردی ممکن نیست. به عبارت دیگر هر کدام از نامزدها باید در حد نمایندگی از یک حزب و تشکیلات سراسری باشند تا هم برنامه‌ای مدون ارایه دهند و هم نیروهای خود را برای اقناع مردم به مشارکت و رای دادن و سپس در صورت پیروزی اداره دولت بسیج کنند.

🔘روشن است که ظرفیت حزبی هر کشور بسیار محدود است. پس قریب به اتفاق این نامزدها فاقد این ویژگی هستند. اگر کسی بدون اگاهی به چنین الزاماتی نامزد شود به معنای این است که تصورش از جایگاه مزبور بسیار بسیط و پیش‌پا افتاده است. بدون تردید تصور بسیاری از آنان آن اندازه ساده‌لوحانه است که خود را شایسته نامزدی این صندلی می‌دانند.

🔘البته قبلا هم شاهد پیروزی چنین نامزدهایی بوده‌اند و این هم آنان را تشویق می‌کند که نامزد شوند. مهمتر از همه این است که تصور می‌کنند مردم هم به آنان رای می‌دهند.

🔘بطور کلی ساختار سیاسی ایران خود را برای نهادهای انتخاباتی مجلس و ریاست‌جمهوری مناسب‌سازی نکرده است. برای چنین کاری باید نهادهای حزبی را با تمام توان به رسمیت شناخت و مانع از تقویت آنها نشد. هر دو مشکل فوق فقط با وجود احزاب قابل حل است، و به میزانی که از نظام حزبی فاصله داشته باشیم انتحابات کارایی و کارکرد مثبت خود را بروز نخواهد داد.

🔘نکته دوم بسیار مهمتر است. بیایید این ۸۰ نامزد را در یک قاب قرار دهیم و آن را با قاب جامعه ایران مقایسه کنیم؛ چه نسبتی میان آنها برقرار خواهد بود؟ از نظر ظاهر، پوشش، افکار سیاسی و فرهنگی، سبک زندگی، قومیت، دین و ارزش‌های دینی، پیشینه، رویکردهای حل مسأله و اداره کشور و... بعید می‌دانم که بیش از ۳۰ یا ۳۵ درصد مردم را نمایندگی کنند. بطور قطع تایید صلاحیت شدگان نهایی خیلی کمتر از این ارقام جامعه را نمایندگی می‌کنند.

🔘پس نامزدهای نمایندگی بقیه مردم کجا هستند؟ خیلی واضح است آنان مجاز به تشکل‌یابی نیستند، بصورت انفرادی هم نمی‌آیند چون اطمینان دارند رد می‌شوند و حضورشان هم پرهزینه خواهد بود. در واقع سوال اصلی این است که چرا نمایندگان آنانی که اکثریت جامعه هستند حضور ندارند؟ توجه کنیم رای دادن و مشارکت هم نشانه تایید این نوع نمایندگی نیست چون رای دادن ناشی از مصالح و ملاحظات گوناگونی است.

🔘شاید گفته شود که آنها شرایط قانونی یا ضوابط شورای نگهبان را ندارند. پس نباید بیایند و اگر آمدند شایسته است که رد صلاحیت شوند. این پاسخ مسأله را حل نمی‌کند. زیرا این پاسخ، پرسش مهمتری را بوجود می‌آورد؛ این که حکومت تا کی و چگونه می‌تواند بدون نمایندگی این اقشار گسترده ادامه دهد؟

🔘اگر چشم‌اندازی بر گسترش حامیان بود قابل فهم بود. مثلا از طریق افزایش کارآیی دولت یا جلب مشارکت آنان؛ ولی هنگامی که هر دو عامل در حال ضعیف‌تر شدن است، طبعا چشم‌انداز نیز منفی‌تر خواهد بود.

🔘🔘پیدا کردن پاسخ به مسأله دوم برای همه نیروهای سیاسی در اولویت قرار دارد.
⭕️محسن مهدیان؛ مدیرمسئول روزنامه همشهری نوشت:

🔹وجود80 نامزد ثمره نبود تحزب است تا دیروز ریش سفیدها بار نبود احزاب را بدوش می کشیدند و حالا که دیگه بزرگتری نیست این تکثیر عجیب رقم خورده است
روح ایت الله مهدوی کنی و مرحوم عسگراولادی شاد
با این حال این دوره فرصت طراحی فرایندی است که خود نامزدها با عقلانیت ایثار جای خالی ریش سفید و حزب را پر کنند.

@alef_news
alef.ir
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
✳️ متحد شدن متحجرین و ضدمردمی ترین جریان های مذهبی بنیادگرا پشت سر آقای جلیلی، بیش از ترس غرب، سبب ترس عموم مردم از قدرت یافتن ایشان خواهد شد.
....
....
@Falaakhon
Forwarded from عصر ایران (Sh s)
درخواست روزنامه جمهوری اسلامی از شورای نگهبان : صلاحیت احمدی نژاد را رد کنید

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
🔹«کسانی که در دوران تصدی ریاست جمهوری مرتکب زشت‌ترین اقدامات برای سرکوب مردم شدند، با بدترین ادبیات درباره مسائل داخلی و بین‌المللی سخن گفتند، بیشترین تحریم‌ها را به کشور تحمیل کردند، جامعه را دوقطبی کردند، مسائل اصلی را کنار گذاشتند و امور فرعی را پررنگ نمودند، افراد کوچک و ضعیف و ناکارآمد را بر مردم مسلط کردند و کشور را حداقل ده‌ها سال به عقب برگرداندند، باید در پیشگاه مردم جوابگو باشند نه اینکه بار دیگر هوس حکمرانی کنند. »

asriran.com/0044py

@MyAsriran
کارمند مستعفی وزارت خارجهٔ آمریکا: گزارش آمریکا دربارهٔ غزه دروغ بود

استیسی گیلبرت:
🔹 من و خیلی‌های دیگر روی گزارش حقوق بشری در غزه کار می‌کردیم که ناگهان از آن حذف شدیم.
🔹وقتی گزارش منتشر شد و در آن پایبندی اسرائیل به حقوق‌بشر را دیدم، شگفت‌زده شدم!
🔹ما در گزارش نوشته بودیم که اسرائیل با بمب‌های آمریکایی، حقوق‌بشر را نقض می‌کند.
🔹 اما در گزارش منتشر شده، حتی نوشته شده که اسرائیل جلوی کمک‌ها را نمی‌گیرد؛ در حالی که دروغ است.
🔹ما در استفاده از کلمهٔ قحطی در گزارش‌ها بسیار حساس هستیم. چراکه شاخص‌های خاصی دارد. در غزه اما قحطی شدید وجود دارد./ مهر
@Khabar_Fouri
🔹کاندیداهای محترم برای حاکمیت بی‌استثنای قانون و احترام به حقوق #تمامی ملت ایران، بدون لکنت زبان، توانایی دارند؟
به منظور بازگشت مرجعیت نخبگان و شایسته گزینی، شجاعت لازم را دارند؟

#حقوق_و_آزادی‌های_اجتماعی


🔗ایکس
🔗ویراستی


🔗پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
Forwarded from کامبیز نوروزی-حقوق و جامعه (Kambiz Norouzi)
🔴انتخابات و روزگار بی‌معیار ما
  شرق ۱۴۰۳/۳/۱۶

نامزدی ۸۰ نفر در انتخابات ریاست‌جمهوری را چگونه باید تفسیر کرد؟ آیا واقعا همه ۸۰ نفر در اندازه‌ای هستند که شایسته اشغال سمت ریاست‌جمهور باشند؟

بیایید از زاویه‌ای متفاوت از سیاست روزمره به دنبال پاسخ این پرسش بگردیم.

حقوق، در کنار اخلاق معیارهای زندگی فردی و اجتماعی را تعریف و تعیین می‌کند. این معیارها با ترسیم بایدها و نبایدها موقعیت و هویت و وظیفه و اختیارات هر شهروندی را معلوم می‌کنند. همین معیارها می‌گویند که چه کسی تحت شرایطی پزشک یا قاضی یا شاعر یا گل‌فروش یا خیاط است. وقتی این معیارها بر جای خود استوارند، در داروخانه نفت و در تعمیرگاه گلاب نمی‌فروشند. هرکس در جای خودش قرار دارد و بی‌ضابطه بر جای دیگری نمی‌نشیند. یک تحصیل‌کرده فلسفه معده مردم را جراحی نمی‌کند. یک قصاب آرایشگری نمی‌کند و... .

مشکل از جایی شروع می‌شود که معیارها در هم می‌ریزند و وضعیت بی‌معیاری حاکم می‌شود. در وضعیت بی‌معیاری تعریف‌ها و ضابطه‌ها معنای خود را از دست می‌دهند. آدم‌ها به انتخاب خود یا به اجبار شرایط در جایی که باید باشند، قرار نمی‌گیرند. میدان هم برای عده‌ای باز می‌شود تا در بلبشوی ناشی از بی‌معیاری تلاش می‌کنند به جاهایی دست بیندازند که شایسته آن نیستند.

بی‌معیاری نشانه مهمی از گسستگی نظم حقوقی است. برای انتخابات پیش‌رو ۸۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند. برخلاف ادوار گذشته در این دوره تمام ثبت‌نام‌کنندگان از مدیران کنونی و گذشته یا نمایندگان فعلی یا پیشین‌اند؛ یعنی تمام کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند، در ساخت قدرت حضور داشته‌اند و بعضی هنوز هم حضور دارند. مهم نیست که شورای نگهبان در پایان بررسی صلاحیت نامزدها چند نفر را تأیید می‌کند. مهم این است که کسانی که ثبت‌نام کرده‌اند، خود را شایسته آن می‌دانند که رئیس‌جمهور ایران شوند! ممکن است عده‌ای از آنها برای آن آمده باشند که بعدا به نفع نامزد دیگری کنار بروند و رفیق خود را تقویت کنند یا برخی آمده باشند تا نامی به هم بزنند و بعدا از مزایای این شهرت بهره بردارند. اینها هم مهم نیست؛ زیرا در هر حال این گروه خود را چنان یافته‌اند که جسارت نامزدی برای ریاست‌جمهوری داشته باشند.

ولی هرکس که سِمتی در جایی از ساختار سیاسی و اداری کشور در اختیار داشته باشد، اندازه‌های ریاست‌جمهوری نیست.

رئیس‌جمهور غیر از آنکه متصدی سخت‌ترین، پیچیده‌ترین و ظریف‌ترین مسئولیت‌های قانونی است، نماینده حاکمیت ملی نیز هست، پس کسی باید باشد در همین اندازه.

وقتی قانون اساسی در اصل ۱۱۵ یکی از شرایط رئیس‌جمهور را این تعیین می‌کند که از رجال سیاسی و مذهبی باشد، اصلا به وجه جنسیتی نظر ندارد. کلمه رجل در لغت به معنای مرد است. اما در اصطلاح عرفی رجل معنای دیگری دارد. در منابع معتبری مانند فرهنگ ناظم‌الاطبا یا غیاث‌اللغات و دیگر منابع غیر از معنای لغوی، در حالت اصطلاحی به معنای اشخاص بزرگ و نامور و مشهور و شاخص و سرآمد معنا شده است. این اوصاف الزاما با سمت‌هایی مانند وزارت و معاونت و نمایندگی ایجاد نمی‌شوند.

نام رجال قائم به ذات است، یعنی از وجود خودشان برمی‌خیزد، نه از ابلاغ‌ها و احکام اداری و سیاسی. پیش از آنکه ابلاغی برای سمتی دریافت کنند، اغلب «رجل» هستند و پس از آن هم که دوره سمت آنها تمام شد و بی‌سمت شدند، باز هم «رجل» می‌مانند. کافی است مروری کنید بر زندگی سیاسی و اجتماعی و فرهنگی چند هزار نفر وزیر، معاون وزیر و نماینده مجلس که در چهل‌و‌چند سال گذشته آمدند و رفتند. اکثریت بسیار بزرگ آنها فقط زمانی نام‌شان مطرح بود و در عرصه سیاست و جامعه حضور داشتند که سمتی داشتند. قبل و بعد از آن دیگر هیچ نبودند. اینها مطلقا شایسته عنوان رجل نیستند که در اصل ۱۱۵ آمده.

رجل سیاسی و مذهبی کسی است که حضورش و سخنش در جامعه شاخص و اثرگذار است، خواه سمتی داشته باشد یا نه.

حالا با این معیار از این ۸۰ نفر نامزد که با ثبت‌نام لابد خود را رجل سیاسی و مذهبی می‌دانند، چند نفر شایسته صفت رجل سیاسی و مذهبی‌اند؟

فروریختن نظام معیارهایی که بر اثر گسست نظم حقوقی ایجاد شده است، منشأ چنین توهمی برای این افراد شده است که فقط به خاطر داشتن یک سمت میانی یا ارشد خودشان را رجل سیاسی بدانند، بی‌آنکه حتی نزدیک این صفت باشند. این تصور بی‌معیار، از آن سو یک نتیجه زیان‌بار نیز در پی دارد. کسی که مفهوم رجل سیاسی و مذهبی را به اندازه خودش کوچک می‌کند، مفاهیمی مانند جمهوریت، ملت، حاکمیت و ایران را نیز به همین مقیاس کوچک می‌کند و با این خطای دید هولناک ویرانی به بار می‌آورد.

مانند اینکه دارنده گواهینامه دوچرخه‌سواری، تریلی ۲۴ چرخ براند. تکلیف این تریلی و بار و خودروهایی که در مسیر آن قرار می‌گیرند، با چنین راننده‌ای پیشاپیش پیداست.

وقتی نظم حقوقی می‌گسلد، بی‌معیاری‌ همه چیز را ویران می‌کند.
https://www.tg-me.com/kambiznouroozi
Forwarded from امتداد
بیانیه سیدمحمد خاتمی درباره انتخابات و مردم سالاری: ضمن تایید راﻫﺒﺮد اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ ﺟﺒﻬﻪ اﺻﻼﺣﺎت، اگر پیشنهاد جبهه محقق شود در انتخابات شرکت می کنم

بسم الله الرحمن الرحیم

بارها گفته‌ام و باز هم می گویم که استقرار سامان "مردم سالاری" که خواست دیرینه‌ی ملت ایران و گشاینده راه به سوی آینده‌ی بهتر است با انتخابات و از راه آن میسر است؛ در صورتیکه انتخابات سالم و رقابتی باشد و انتخاب کننده مردم باشند نه حاکمان. و ما تا رسیدن به انتخاباتی معیار فاصله داریم.

🔹ولی با توجه به اوضاع و احوال درونی و بیرونی و پیرامونی چه بسا شرکت در انتخابات موجه باشد ولو اینکه شرایط انتخابات کاملا مطلوب وجود نداشته باشد.

🔹اﯾﻦ ﺑﻨﺪه‌ی ﮐﻮﭼﮏ ﺧﺪاوﻧﺪ که ﺑﺮ اﯾﻦ ﺑﺎور ﺑﻮده و ﻫﺴﺘﻢ ﮐﻪ ﻫﻤﻮاره ﺑﺎﯾﺪ در ﮐﻨﺎر ﻣـﺮدم و ﺑـﺎ ﻣـﺮدم ﺑود و ﺧﯿﺮ و ﺻﻼح آﻧﺎن را خواست، ضمن تایید راﻫﺒﺮد اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ ﺟﺒﻬﻪ اﺻﻼﺣﺎت، اگر پیشنهاد جبهه محقق شود در انتخابات شرکت می کنم.

🔹درباره‌ی نامزد مورد نظر ﺿﻤﻦ ﺗﺄﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﻟﺰوم ﺑﺮﺧﻮرداری وی از ﺷﺮاﯾﻂ ﻋﺎم، ﺑﻪ وﯾﮋه راﺳﺘﮕﻮﯾﯽ، ﭘﺎﮐﺪاﻣﻨﯽ، ﭘﺎﮐﺪﺳﺘﯽ و ﻋﺰم و ﺗﻮان ﺧﺪﻣﺖ صادقانه ﺑﻪ ملت، ﺑﯿﺎن ﭼﻨﺪ ﻧﮑﺘﻪ را مفید ﻣﯽ داﻧﻢ:

1️⃣نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول و تلاشگر در جهت اصلاح در همه عرصه‌های ساختاری و رویکردی باشد.
در اﯾﻦ ﻟﺤﻈﻪ از زﻣﺎن ﮔﺮﭼﻪ ﺗﺤﻮل اﺳﺎﺳﯽ دور از دﺳﺘﺮس و ﺣﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﺳﻮي آن ﺑﺎ دﺷﻮاریﻫﺎی فراوان روﺑﺮو اﺳﺖ، وﻟﯽ ﻧﻔﺲ ﺑﺎور ﺑﻪ تحول و اﺻﻼح ﺳﺒﺐ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻣﺜﺒﺖ و سازنده ﺑﺎ ارﮐﺎن ﺣﺎﮐﻤﯿﺖ ﺑﻪ ﻧﻔﻊ ﻣﺮدم و بکارگیری همه امکانات و ظرفیت هائی که در اختیار دارد، که چندان هم زیاد نیست، در جهت تحول مثبت در همه عرصه های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی گام بردارد و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮدی ﺗﺪرﯾﺠﯽ اوﺿﺎع را ﺑﯿﺸﺘﺮ و نگرانی‌ها از ﺑﺪﺗﺮ ﺷﺪن ﺷﺮاﯾﻂ را کمتر کند.

2️⃣ﻓﻬﻢ درﺳﺖ ﺗﺤﻮﻻت اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت زﻧﺎن و ﺟﻮاﻧﺎن و بخش متوسط و پایین جامعه بخصوص بخش های کمتر برخوردار از یکسو و جلوگیری از افول سرمایه های اقتصادی، اجتماعی و انسانی که متاسفانه روز بروز تضعیف شده است و تلاش پیگیر برای بهبود زندگی و معیشت مردم با رویکرد اقتصادی مطلوب در جهت توسعه همه جانبه و پایدار همراه با عدالت از سوی دیگر، دارای اولویتی اجتناب ناپذیر است.

3️⃣درد ﺑﺰرگ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺎ ﺿﻌﻒ ﺧﺮدورزي در ﺣﮑﻤﺮاﻧﯽ و ﺳﻮء ﺗﺪﺑﯿﺮ در مواجهه با ﭼﺎﻟﺶﻫﺎ و ﺑﺤﺮان ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد و ﭘﯿﺶ رو اﺳﺖ.

🔹ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻮردﻧﻈر ﺑﺎﯾﺪ زمینه‌ی ﺧﺮدورزی و ﺗﻮﻗﻒ ﺑﯽ‌ﺧﺮدی را در ﻫﻤﻪ اﻣﻮر و ﺳﻄﻮح بخصوص ﺑﺎ ﺗﮑﯿﻪ ﺑﺮ ﺗﻮان ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎﻧﻪ، عالمانه و ﺣﺮﻓﻪ ای ﮐﺸﻮر و اﻟﺘﺰام ﺑﻪ ﺧﺮد ﺟﻤﻌﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورد. و از ﺟﻤﻠﻪ اهتمام ﺑﻪ روﯾﮑﺮد ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و ﺳﯿﺎﺳﯽ و ﻋﻠﻤﯽ در همه عرصه های حکمرانی و نیز اﻗﺪام ﺑﺮاي رﻓﻊ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﺎي ﻇﺎﻟﻤﺎﻧﻪ و برخورداری کشور از امکانات بین المللی در جهت توسعه همه جانبه کشور از ﻃﺮﯾﻖ اﻧﺘﺨﺎب ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺧﺎرﺟﯽ ﻋﻘﻼﻧﯽ، ﻓﻌﺎل و ﻣﺘﻮازن و ارﺗﻘﺎء ﺟﺎﯾﮕﺎه اﯾﺮان و ﻣﻨﺰﻟﺖ اﯾﺮاﻧﯿﺎن در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﯿﻦ‌اﻟﻤﻠﻠﯽ و  اﺳﺘﻔﺎده بهینه از ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ راهبردی و ﺗﻮان ﺗﺎرﯾﺨﯽ، ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ اﯾﺮان و اﯾﺮانی در ﺟﻬﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ مقتضای خردورزی است.
 
🔹اﻣﯿﺪوارم ﻫﻤﮕﺎن و ﺑﺨﺼﻮص ﻣﺴﺌﻮﻻن و دﺳﺖ اﻧﺪرﮐﺎران اﻣﺮ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎت ﺑﺎ درکﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺣﺴﺎس ﮐﻨﻮﻧﯽ ﮐﺸﻮر و ﻧﯿﺰ ﮔﺴﺘﺮه و ژرفای ﻧﺎرﺿﺎﯾﺘﯽ ﻣﺮدم، زﻣﯿﻨﻪ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورﻧﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺟﺮﯾﺎن ﻫﺎ و ﺑﺨﺶ ﻫﺎي مختلف ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻄﻠﻮب ﺧﻮد را در ﺻﺤﻨﻪ ﺑﺒﯿﻨﻨﺪ. انشاءالله.

#امتداد
@emtedadnet
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻بیانیه سیدمحمد خاتمی درباره انتخابات و مردم سالاری: ضمن تایید راﻫﺒﺮد اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ ﺟﺒﻬﻪ اﺻﻼﺣﺎت، اگر پیشنهاد جبهه محقق شود در انتخابات شرکت می‌کنم/ با توجه به اوضاع و احوال درونی و بیرونی و پیرامونی چه بسا شرکت در انتخابات موجه باشد ولو اینکه شرایط انتخابات کاملا مطلوب وجود نداشته باشد

متن بیانیه سیدمحمد خاتمی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

🔹️بارها گفته‌ام و باز هم می‌گویم که استقرار سامان مردم سالاری که خواست دیرینه‌ ملت ایران و گشاینده راه به سوی آینده‌ بهتر است، با انتخابات و از راه آن میسر است؛ در صورتیکه انتخابات سالم و رقابتی باشد و انتخاب کننده مردم باشند نه حاکمان. و ما تا رسیدن به انتخاباتی معیار فاصله داریم.

🔹️ولی با توجه به اوضاع و احوال درونی و بیرونی و پیرامونی چه بسا شرکت در انتخابات موجه باشد ولو اینکه شرایط انتخابات کاملا مطلوب وجود نداشته باشد.

🔹️اﯾﻦ ﺑﻨﺪه‌ ﮐﻮﭼﮏ ﺧﺪاوﻧﺪ که ﺑﺮ اﯾﻦ ﺑﺎور ﺑﻮده و ﻫﺴﺘﻢ ﮐﻪ ﻫﻤﻮاره ﺑﺎﯾﺪ در ﮐﻨﺎر ﻣـﺮدم و ﺑـﺎ ﻣـﺮدم ﺑود و ﺧﯿﺮ و ﺻﻼح آﻧﺎن را خواست، ضمن تایید راﻫﺒﺮد اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ ﺟﺒﻬﻪ اﺻﻼﺣﺎت، اگر پیشنهاد جبهه محقق شود، در انتخابات شرکت می‌کنم.

🔹️درباره‌ نامزد مورد نظر ﺿﻤﻦ ﺗﺄﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﻟﺰوم ﺑﺮﺧﻮرداری وی از ﺷﺮاﯾﻂ ﻋﺎم، ﺑﻪ وﯾﮋه راﺳﺘﮕﻮﯾﯽ، ﭘﺎﮐﺪاﻣﻨﯽ، ﭘﺎﮐﺪﺳﺘﯽ و ﻋﺰم و ﺗﻮان ﺧﺪﻣﺖ صادقانه ﺑﻪ ملت، ﺑﯿﺎن ﭼﻨﺪ ﻧﮑﺘﻪ را مفید ﻣﯽ‌داﻧﻢ:

۱- نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول و تلاشگر در جهت اصلاح در همه عرصه‌های ساختاری و رویکردی باشد.
در اﯾﻦ ﻟﺤﻈﻪ از زﻣﺎن ﮔﺮﭼﻪ ﺗﺤﻮل اﺳﺎﺳﯽ دور از دﺳﺘﺮس و ﺣﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﺳﻮی آن ﺑﺎ دﺷﻮاریﻫﺎی فراوان روﺑﺮو اﺳﺖ، وﻟﯽ ﻧﻔﺲ ﺑﺎور ﺑﻪ تحول و اﺻﻼح ﺳﺒﺐ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻣﺜﺒﺖ و سازنده ﺑﺎ ارﮐﺎن ﺣﺎﮐﻤﯿﺖ ﺑﻪ ﻧﻔﻊ ﻣﺮدم و بکارگیری همه امکانات و ظرفیت‌هائی که در اختیار دارد، که چندان هم زیاد نیست، در جهت تحول مثبت در همه عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی گام بردارد و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮدی ﺗﺪرﯾﺠﯽ اوﺿﺎع را ﺑﯿﺸﺘﺮ و نگرانی‌ها از ﺑﺪﺗﺮ ﺷﺪن ﺷﺮاﯾﻂ را کمتر کند.

۲- ﻓﻬﻢ درﺳﺖ ﺗﺤﻮﻻت اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت زﻧﺎن و ﺟﻮاﻧﺎن و بخش متوسط و پایین جامعه بخصوص بخش‌های کمتر برخوردار از یکسو و جلوگیری از افول سرمایه‌های اقتصادی، اجتماعی و انسانی که متاسفانه روزبه‌روز تضعیف شده است و تلاش پیگیر برای بهبود زندگی و معیشت مردم با رویکرد اقتصادی مطلوب در جهت توسعه همه‌جانبه و پایدار همراه با عدالت از سوی دیگر، دارای اولویتی اجتناب‌ناپذیر است.

۳- درد ﺑﺰرگ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺎ ﺿﻌﻒ ﺧﺮدورزی در ﺣﮑﻤﺮاﻧﯽ و ﺳﻮءﺗﺪﺑﯿﺮ در مواجهه با ﭼﺎﻟﺶﻫﺎ و ﺑﺤﺮان‌ﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد و ﭘﯿﺶ رو اﺳﺖ.

🔹️ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻮردﻧﻈر ﺑﺎﯾﺪ زمینه‌ ﺧﺮدورزی و ﺗﻮﻗﻒ ﺑﯽ‌ﺧﺮدی را در ﻫﻤﻪ اﻣﻮر و ﺳﻄﻮح بخصوص ﺑﺎ ﺗﮑﯿﻪ ﺑﺮ ﺗﻮان ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎﻧﻪ، عالمانه و ﺣﺮﻓﻪ‌ای ﮐﺸﻮر و اﻟﺘﺰام ﺑﻪ ﺧﺮد ﺟﻤﻌﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورد.

🔹️و ازﺟﻤﻠﻪ اهتمام ﺑﻪ روﯾﮑﺮد ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و ﺳﯿﺎﺳﯽ و ﻋﻠﻤﯽ در همه عرصه‌های حکمرانی و نیز اﻗﺪام ﺑﺮای رﻓﻊ ﺗﺤﺮﯾﻢ‌ﻫﺎی ﻇﺎﻟﻤﺎﻧﻪ و برخورداری کشور از امکانات بین‌المللی در جهت توسعه همه‌جانبه کشور از ﻃﺮﯾﻖ اﻧﺘﺨﺎب ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺧﺎرﺟﯽ ﻋﻘﻼﻧﯽ، ﻓﻌﺎل و ﻣﺘﻮازن و ارﺗﻘﺎء ﺟﺎﯾﮕﺎه اﯾﺮان و ﻣﻨﺰﻟﺖ اﯾﺮاﻧﯿﺎن در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﯿﻦ‌اﻟﻤﻠﻠﯽ و اﺳﺘﻔﺎده بهینه از ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ راهبردی و ﺗﻮان ﺗﺎرﯾﺨﯽ، ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ اﯾﺮان و اﯾﺮانی در ﺟﻬﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ مقتضای خردورزی است.
 
🔹️اﻣﯿﺪوارم ﻫﻤﮕﺎن و ﺑﺨﺼﻮص ﻣﺴﺌﻮﻻن و دﺳﺖ‌اﻧﺪرﮐﺎران اﻣﺮ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎت ﺑﺎ درک ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺣﺴﺎس ﮐﻨﻮﻧﯽ ﮐﺸﻮر و ﻧﯿﺰ ﮔﺴﺘﺮه و ژرفای ﻧﺎرﺿﺎﯾﺘﯽ ﻣﺮدم، زﻣﯿﻨﻪ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورﻧﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺟﺮﯾﺎن‌ﻫﺎ و ﺑﺨﺶ‌های مختلف ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻄﻠﻮب ﺧﻮد را در ﺻﺤﻨﻪ ﺑﺒﯿﻨﻨﺪ. ان‌شاءالله.
 
ﺳﯿﺪﻣﺤﻤﺪ ﺧﺎﺗﻤﯽ
شانزدهم خردادماه ١۴٠٣/ جماران

#سیاسی

@EtemadOnline
حرف‌های نالازم!

آیا محمود احمدی‌نژاد به امید تأیید صلاحیتش از سوی شورای نگهبان نامزد ریاست جمهوری شده است؟ بسیار بعید می‌دانم زیرا او از مناسبات قدرت در کشور بی‌اطلاع نیست. به نظرم گذشتن ریسمان از سوراخ سوزن، راحت‌تر از عبور آقای احمدی‌نژاد از فیلتر شورای نگهبان باشد. بنابراین، آنان که این روزها اصرار بر رد صلاحیت او می‌کنند، بی‌دلیل خود را به زحمت می‌اندازند زیرا شورای نگهبان مصرتر از همهٔ آنها در این باره است!
اما درخواست برای تأیید صلاحیت او به قصد محاکمه‌اش در مناظرات انتخاباتی نیز تلاشی عبث است از این رو که مناظرات انتخاباتی تا کنون نشان داده است که اولاً جای بیان حرف‌های عمیق و منطقی نیست و بیشتر به کار دادن وعده‌های توخالی به تودهٔ به‌ستوه آمده از بار مشکلات و افشاگری علیه رقبا می‌آید. ثانیاً احمدی‌نژاد از این جهت استعداد بی‌مانندی دارد و کسی به گرد پایش نمی‌رسد. بنابراین به جای آنکه دیگران او را محاکمه کنند، او دیگران را محاکمه خواهد کرد!
با این حساب، تأیید صلاحیت او، در واقع فرستادن مستقیمش به پاستور است. ارزیابی من از شرایط این است که آقای احمدی‌نژاد قادر به بسیج سیاسی ده‌ها میلیون نفر در صحنهٔ انتخابات به نفع خویش است. هوادارانش هم دو دسته‌اند. دستهٔ نخست آنان که دورهٔ دوم ریاست جمهوری او را فراموش کرده‌اند و فقط "پول‌پاشی" ناشی از درآمدهای سرشار و بی‌سابقهٔ نفتیِ دور اول ریاست‌جمهوری‌اش را به یاد دارند و دستهٔ دوم هم، آنان که او را مناسب‌ترین فرد برای گذر همیشگی از وضعیت موجود تلقی می‌کنند. هر دو دسته هم نگاه‌شان به او مانند هواداران ترامپ به ترامپ است یعنی هیچ استدلالی قادر به تغییر نظر آنان نیست.
طبعاً قواعد دمکراسی و انتخابات آزاد حکم می‌کند که احمدی‌نژاد هم از حق کاندیداتوری با تمام تبعات قابل حدس آن، محروم نشود. در کتاب سیاست در ذهن و زندگی یونانیان نوع مواجههٔ حکمای یونان با این پارادوکس سیاسی را توضیح داده‌ام.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
Forwarded from حمیدحسامی
نوش‌داروی پس از مرگ!

آن زمان که سردار حق‌طلب و آقای خرازی، جوگیرانه صحبت از احتمال تغییر دکترین نظامی ایران کردند، برخی از متخصصین دلسوز کشور نسبت به عواقب چنین اظهاراتی -حتی اگر از سوی افراد غیرمسئول باشد- هشدار دادند (یک نمونه‌ی آن، یادداشتی از دکتر علیرضا قندریز بود که من در اینجا منتشر کردم) ولی متأسفانه به سیاق همیشه گوش شنوایی در آنان‌ که باید بشنوند وجود نداشت.

حالا آن اظهارات مقامات نظامی و مشاوران نیمه رسمی امنیت ملی و سیاست خارجی آقایان، دستمایه بخشی از گزارش منفی مدیرکل آژانس انرژی اتمی ملل متحد شده و گروسی در گزارش خود به صراحت نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است.

این گزارش قطعا اثرات مهمی در روند تصمیمات شورای حکام خواهد داشت که می‌تواند برای منافع ملی ایرانیان بسیار نامناسب باشد. کار به جایی رسیده که اکنون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد همچون نوش‌داروی بعد از مرگ در بیانیه‌ای با گلایه از نوع نگاه و شیوه تفسیر دبیرکل آژانس انرژی اتمی از آن اظهارات عمومی اعلام کرده است که:

«سلاح هسته‌ای هرگز در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایی ندارد. بنابراین، هیچ محملی برای تفسیر اظهارات افراد عمومی وجود ندارد. از مدیرکل انتظار نمی‌رود که براساس دیدگاه‌های افراد، نتیجه‌گیری یا بیانیه‌ای ارائه دهد. این نتیجه‌گیری نه از نظر حرفه‌ای و نه از نظر حقوقی قابل توجیه نیست. این اظهارات عمومی که چندین بار به اشتباه نقل شده و با موضع رسمی ایران مطابقت ندارد، در هر صورت، نمی‌تواند توسط دیگران برای زیرسؤال بردن تعهدات ایران ذیل NPT مورد سوء‌استفاده قرار گیرد»…

شب‌بخیر آقای نماینده!. چنین موضع شفافی می‌بایست همان زمان که مقامات نظامی و مستشارانی همچون دکتر خرازی و ولایتی دست به تهدید تلویحی زدند و خبر از احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران در شرایطی ویژه و استثنایی دادند؛ به سرعت و با قاطعیت اتخاذ می‌شد!.

چنین وضعیت آشفته‌ای در اعلام حساس‌ترین سیاست‌های مرتبط با امنیت ملی را فقط با همین ایده می‌شود تبیین کرد که احتمالا بخشی از نظام سیاسی ایران، دچار نوعی انگارگانی(ایده‌گرایی و ایدئولوژی زدگی) در درک امنیت ملی کشور شده است!. در معرض فروپاشی قرار دادن برجام و زنده کردن کابوس احتمال بازگشت کشور به ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد -در این مقطع- دست کمی از در خطر انداختن کلیت حاکمیت ملی ندارد!.

کی خواهید فهمید که توجه به هشدارها و راهکارهای نخبگان دلسوز، بیش از هر چیزی نیاز فوری امروز و فردای مصالح کشور و حتی تثبیت حاکمیت خودتان است.

@hamidhesami
Forwarded from کانال اختصاصی رضا نصری (Reza Nasri)
سلام جناب دکتر لاریجانی،
#ازلاریجانی

کشورهای منطقه با شتاب در حال توسعه هستند. به عنوان مثال، فقط در سال گذشته، عربستان سعودی ۴۰ میلیارد دلار برای توسعه «هوش مصنوعی» اختصاص داده و احتمالا ظرف چند سال آینده یکی از پیشروترین کشورها‌ در این حوزه خواهد شد. امارات متحده عربی در حال ساختن بزرگ‌ترین فرودگاه جهان (با ظرفیت پذیرش سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر) است و قطر نیز به تدریج به یکی از مهمترین کانون‌های جذب سرمایه در جهان تبدیل خواهد شد. این کشورها - ضمن آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای مواجهه با جهان نوین - سالانه میلیون‌ها دلار صرف اعزام دانشجو به بهترین دانشگاه‌های جهان می‌کنند با این اطمینان که جوان‌هایشان برای خدمت به وطن بازخواهند گشت!

از طرف دیگر، ایران ما سیاستی مبتنی بر «بقا» پیش گرفته و به جایی رسیده که آزادسازی مشروط ۶ میلیارد دلار دارایی آن برای کشور یک «اتفاق بزرگ» به حساب می‌آید!

با همین منطقِ «بقا»، عده‌ای توقع جامعه را در حد سوار شدن خودروی دست دوم دیگر کشورها پایین آورده‌اند؛ اعتقاد دارند در عصر مدرن باید از اینترنت «صیانت» کرد؛ «تهاتر» را راه توسعه کشور می‌خوانند و گمان می‌برند فروش نفت (با تخفیف) به چین به معنی خنثی‌شدن تحریم‌هاست!

بیم آن می‌رود که تداوم این وضعیت ایران را در سال‌های نه چندان دور چنان از «قافله توسعه» عقب بیندازد که دیگر قابل جبران نباشد و شاهد کمرنگ شدن هرچه بیش‌تر نقش ایران در مناسبات منطقه و جهان شویم!

آیا شما «توسعه» و «رضایتمدی مردم» را از مولفه‌های قدرت می‌دانید و معتقدید باید برای نقش‌آفرینی در منطقه مسیر را تغییر داد یا - مانند برخی جریان‌های سیاسی - توسعه کشورهای منطقه را «واقعی» نمی‌دانید و باور دارید با همین فرمان به مقاصد و اهداف راهبردی‌مان خواهیم رسید؟

https://twitter.com/RezaNasri1/status/1798351398012113395?t=BnaORcdDY-3lUm7H8-ND3w&s=19
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻درخواست روزنامه جمهوری اسلامی از شورای نگهبان برای ردصلاحیت محمود احمدی‌نژاد

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

🔹️با ثبت‌نام کردن بعضی افراد برای نامزدی ریاست ‌جمهوری چهاردهم، وظیفه شورای نگهبان بسیار سنگین شد. این، یک پیچ تاریخی است که شورای نگهبان باید با هوشیاری و درایت از آن عبور کند و اجازه ندهد افرادی که سیاه‌ترین برگ‌های تاریخ را به پرونده حکمرانی ایران تحمیل کرده‌اند، بار دیگر فرصت دست‌یابی به قدرت را پیدا کنند و کشور را به لب پرتگاه ببرند.

🔹️کسانی که در دوران تصدی ریاست‌ جمهوری مرتکب زشت‌ترین اقدامات برای سرکوب مردم شدند، با بدترین ادبیات درباره مسائل داخلی و بین‌المللی سخن گفتند، بیشترین تحریم‌ها را به کشور تحمیل کردند، جامعه را دوقطبی کردند، مسائل اصلی را کنار گذاشتند و امور فرعی را پررنگ نمودند، افراد کوچک و ضعیف و ناکارآمد را بر مردم مسلط کردند و کشور را حداقل ده‌ها سال به عقب برگرداندند، باید در پیشگاه مردم جوابگو باشند نه اینکه بار دیگر هوس حکمرانی کنند.

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/fa/tiny/news-662382

#سیاسی

@EtemadOnline
Forwarded from التماس تفکر
زنگ زد که از رادیو تماس می‌گیرم و در قرعه کشی برنده شدید و الان وزیر ارتباطات داخل برنامه هستن و ارتباط شما برقرار میشه و ….
پرسیدم چند سالته؟
با تعجب گفت: من؟ ۴۲
گفتم : تا کی میخوای پول حروم بخوری؟
قطع کرد:)))

》یاسر احمدوند《

@mmoltames
Forwarded from صبح ما
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 اعتراض مجری تلویزیون به پارتی بازی در تقسیم پزشکان طرحی!
آیا زمانی که دکتر پرستو بخشی در دوره طرح اجباری خودکشی کرد، دختر و داماد وزیر بهداشت قانون را دور زده بودند؟

#صبح_ما

🆔️ @sobhema_ir
Forwarded from آخرین خبر (Y•K)
📺 منتجب‌نیا: رأی اصلاح‌طلبان باید در یک سبد ریخته شود
#انتخابات
@Akharinkhabar |akharinkhabar.ir 🔻
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 چرا جلیلی بعد از هر مذاکره‌ای با کوله‌باری از تحریم به وطن بازمیگشت؟؟

♈️صحبت‌های ظریف در مورد اینکه جلیلی در
جلساتی که قرار بود برای منافع مردم ایران مذاکره کند درباره چه چیزهایی صحبت می‌کرد؟

♈️در دستور کار مذاکرات، آقای #جلیلی از دزدی دریایی تا بحرین و سوریه وجود داشت در صورتیکه ما اجازه نداشتیم این موارد را بیان کنیم و راجع به موردی غیر از مسئله هسته‌ای صحبت کنیم.

♈️کلی طول می‌کشید راجع به زمان و مکان به توافق برسند. از مدیریت جهان تا سومالی مطرح می‌کردند. در مذاکرات هسته‌ای نیز دنبال اقناع طرف مقابل بودند، نه پیدا کردن نقاط مشترک، به همین دلیل به نتیجه نمی‌رسیدند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰انتقاد صریح  یک دانشجوی دختر خطاب به زاکانی

♈️نه سواد دارید و نه مدرک تحصیلی مرتبط

♈️و حتی تمام ترم های تحصیلی را بدون مشروطی نگذراندید،

♈️شهردار شدن شما نتیجه خیانت به شایسته‌سالاری و نخبگان است!


#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻آژانس اتمی قطعنامه ضد ایرانی را به تصویب رساند

🔹شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که از ایران می‌خواهد همکاری با این نهاد بین‌المللی را افزایش دهد.

🔹خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته این قطعنامه همچنین از ایران خواسته تصمیم خود در لغو انتصاب بازرس‌های باتجربه را به عقب برگرداند.

🔹این قطعنامه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسیده است./ فارس

#بین‌الملل

@EtemadOnline
Forwarded from جمهوریت
♈️نعیمه عطامنش:
تبلت لاکچری مایکروسافت سرفیس (ساخت کمپانی امریکا) برای شما...

♈️مقاومت اقتصادی برای مردم....

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 15:25:09
Back to Top
HTML Embed Code: