Telegram Web Link
توضیحی در مورد کتاب اسرار تنفس

برای سفارش می توانید به آی دی @aj13588 پیام بدهید.
در دوره‌های «مدخل منظوم» و «سی‌فصل» و همچنین «قوت و ضعف» با جداول حد مصری و حد بطلمیوسی آشنا شدیم.

در این تصویر جدول حد «اسطرلطو» را مشاهده می‌کنید که با جداول قبلی کاملا متفاوت است.

این جدول را برای نخستین بار دیده‌ام! نه می‌دانم چه بنیادی دارد و نه می‌دانم «اسطرلطو» چه کسی است.

آنچه درباره این جدول جالب است این است که هر برج ۷ حد دارد و «خورشید» و «ماه» هم حد دارند!‌

تا جایی که می‌دانم این جدول در هیچ کتاب و منبع دیگری نیامده است.
تقویم سومین حرکت پس‌رونده (راجعه) سیاره تیر در سال ۱۴۰۲

شروع سایه رجعت: ۱۴۰۲/۰۹/۰۴ - 25/11/2023

شروع اقامت اول: ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ - 11/12/2023

شروع رجعت: ۱۴۰۲/۰۹/۲۲ - 13/12/2023

شروع اقامت دوم: ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ - 31/12/2023

پایان رجعت: ۱۴۰۲/۱۰/۱۲ - 02/01/2024

پایان سایه رجعت: ۱۴۰۲/۱۱/۱ - 21/01/2024

💫 @astronomically 💫
عُطاردِ راجعه و داستان همیشگی‌اش!‌
داستان عطارد راجعه خیلی ساده است:

۱- خیلی روی برنامه های از پیش تعیین شده گیر نباش! بر موج آشفتگی سوار شو و با لذت کار کن.

۲- دو بار گَز کن، یک بار بِبُر

۳- از آشغالهات بک آپ بگیر (کامپیوتر - گوشی و سایر آشغال ها)
پنجمین همایش اروپایی آسترولوژی از فردا آغاز می‌شود.

راستش تازه از امشب می‌خواهم ساختن اسلاید‌ها را آغاز کنم. نمی‌دانم فرصت شود چیز خوبی بسازم یا نه اما هنوز ساعاتی وقت هست. موارد مختلفی دست به دست هم داد تا از غافله عقب بمانم. موضوع صحبت من درباره درجات و تقسیمات دایره بروج در نجوم ایرانی است. ترکیبی از مباحث مدخل منظوم، شناخت آسمان و زمین و قوت و ضعف.

سخنرانان بسیاری از سراسر اروپا در این همایش شرکت می‌کنند. بعضی‌هایشان به زبان‌های دیگر اروپایی صحبت می‌کنند و گفته‌هایشان ترجمه می‌شود.

من از همایش چهارم که توسط «ترکیه» برگزار شد به این جمع پیوستم. این بار این همایش با همکاری «یونان» برگزار می‌شود. به شکل غیر منتظره‌ای از من خواستند که میزبان همایش بعدی باشم. خواستم طفره بروم که من اروپایی نیستم اما برگزار کنندگان اصرار داشتند که ایران بیش از هر کشور دیگری در نجوم جهان نقش داشته و بر این کار اصرار داشتند. هنوز نپذیرفته‌ام... تا در آینده چه شود.
با نصیحت خردمندانه دوست عزیزم «آتما» الان می‌دانم چه تصمیمی بگیرم.

جمله‌اش مرا یاد عبارتی از «بگوت‌گیتا» انداخت:

«بر توست که کار کنی لیکن نه برای ثمره آن. در پی ثمر عمل خود نباش و در پی ترک آن نیز مباش» (فصل ۲ شلوک ۴۷)
امروز یکی از منجمان یونانی پیشبینی امسالم از نمودار تحویل سال را یادآور شد. مکان این نمودار مرکز عالم (قبةالارض) بود.

امسال همه سیارات در بروج معوج الطلوع هستند. بسیاری از قراردادها و نقض می‌شوند و توافق‌ها زیر پا گذاشته می‌شوند که برای کشورهای ضعیف تر و وابسته بسیار مشکل ساز می‌شود. این شاید مرز‌های کشورها را هم شامل شود. حکمران خانه چهارم مریخ است که روی خط خانه ۷ قرار دارد که می‌تواند نشان از چند اعلان جنگ باشد. رسیدن پلوتو به موضع قران نیز در این باره نگران کننده است.

کاملش اینجاست: https://www.tg-me.com/tashtar/2033
امشب نگاهی به تحویل خورشید به انقلاب زمستانی (شب عزیز یلدا) انداختم (نمودار سمت راست)

چیزی که بیش از هر چیز در این نمودار توجهم را جلب کرد عبور زحل از ۲:۲۵ حوت است. درجه خانه هفتم در نمودار قِران ۲:۳۴ حوت است. (نمودار چپ)

خانه هفتم خانه خصم و دشمن است. همچنین حماقت‌های حاکمان از این خانه دیده می‌شود.

استادم در نجوم ودایی(K.N.Rao) می‌گفت: در چاراداشای خانه ۷ زایجه رئیس جمهور، کشور (خواسته یا ناخواسته) وارد جنگ می‌شود...

در این مورد خاص، خورشید در ۰ جدی از همیشه مهم‌تر است چون خورشید قِران آنجا بوده: در خانه چهارم، در وبال، در برج زحلِ ساکن در خانه ششم.

نکته دیگر اینکه درجه طالع به افق تهران بین خورشید و مریخ محاصره شده است. خورشید۵ درجه قبل و مریخ ۵ درجه بعد از طالع است. خورشید حاکمیت و مریخ دشمن خارجی.

این روزها باید دقیق‌تر آسمان را نظاره کنیم. 🪵🗿
شب یلدا یا شب چله یکی از مهمترین شب‌های سال برای ما ایرانیان است. انجوی شیرازی افسانه‌ای کهن را روایت می‌کند:

دختری جوان، پیرزنی کهنسال و گربه‌شان با هم زندگی می‌کردند. تابستان، هنگامی که مردم سرگرم جمع‌آوری آزوقه برای زمستان شدند آن‌ها دست از تلاش کشیدند.

پیرزن گفت: تا پایان زمستان من خواهم مرد.

دختر جوان گفت: من تا زمستان شوهر می‌کنم و در خانه او حتما چیزی هست.

گربه هم گفت: وقتی این‌ها بروند من هم به خانه دیگری می‌روم.

زمستان رسید و نه پیرزن مُرد، نه دختر شوهر کرد و نه گربه به خانه دیگر رفت. آن‌ها آن سال را به سختی گذراندند و توبه کردند که دیگر دربرابر سختی‌ها دست روی دست نگذارند.

پیام یلدا این است که مهم نیست امیدواریم یا نا امید یا چشم امید به دیگران داریم. اگر زود تر به فکر زمستان نباشیم به سختی می‌افتیم.

یلدا، شب زایش مهر مبارک 🍉🔥😇🙏🌺
پیشتر باخبرید که در دوران رجعت عطارد آموزش سودمند نیست. برای همین همیشه دوره‌ها و ثبت‌نام‌ها را به بعد از این زمان موکول می‌کنم.
برایتان خبرهای بسیار خوبی دارم. آن ها را نگه داشته بودم تا در زمان خوبی اعلام کنم.

هم مشتری و هم عطارد مستقیم شدند. اکنون بهترین زمان برای پیشرفت است 😊 تا ۳ ماه آینده زمانی خوبی برای آموزش، یادگیری و پیشروی در فعالیت‌های عمومی و اجتماعی است.


دوره‌های نجوم ایرانی را از ادامه می‌دهیم

بخشی از دوره قوت و ضعف و منازل قمر باقی مانده. آن‌ها را همین روزها به پایان می‌رسانیم. بلافاصله پس از آن دوره‌های بعدی را شروع می‌کنیم.

اسطوره شناسی هندی
چندی پیش از دوست عزیزم «هومن بابک» نویسنده، ناشر، مترجم و هند پژوه خواستم دوره‌ اسطوره شناسی هندی و ودایی را برای دانش‌آموزان نجوم برگزار کند. ماه پیش دوره نخست ضبط و آماده شد تا در پرتال آموزش نجوم استاندارد ارائه شود. منتظر زمان خوبی برای ارائه‌اش بودیم و امشب این دوره معرفی می‌شود.

محصول جدید
شاخه‌های مختلف آسترولوژی به ویژه نجوم ایرانی نیازمند ابزار محاسباتی و کمک‌آموزشی زیادی هستند. در ۱۵ سال گذشته تشتر بخش زیادی از این نیاز را برآورده کرد. در فصل جدیدی از فعالیت‌ها محصول جدید ساخته‌ایم که شنیدنی‌است! به زودی در اینستاگرام جلسه لایو معرفی این محصول را خواهم گذاشت.

ابزار جدید نجوم ایرانی و پروژه‌های همکاری
نجوم ایرانی روز به روز جهانی تر می‌شود. دوره‌های آموزشی ما هم تخصصی‌تر می‌شود. برای اینکار هر روز به ابزارهای جدیدی نیاز داریم که باید ساخته شود. تا امروز همه این کار را به تنهایی انجام می‌دادم اما با زیرساختی که به تازگی طراحی شده همه می‌توانند در این توسعه همراه باشند.

دوستان و دانشجویان نجوم ایرانی و ودایی در گذشته پیشنهادهای بسیاری داشته‌اند و خلاقیت‌هایشان را در زمینه‌هایی مثل برنامه‌نویسی، طراحی و گرافیک، ایده‌پردازی،َ مدیریت پروژه و ... با من به اشتراک گذاشته‌اند.

خوشبختانه با توجه به زیرساختی که بوجود آمده است، می‌توانیم از این پس پروژه‌های نجومی کوچک و بزرگ بسیاری را اجرا می‌کنیم. در حقیقت اجرای این پروژه به دوستان سپرده می‌شود و من فقط امکانات و مشاوره لازم را در اختیارشان می‌گذارم.

همه موارد گفته شده را خیلی زود اینجا و در لایو اینستاگرام اعلام می‌کنم.

امشب منتظر خبر خوشِ شروع دوره اول اسطوره شناسی هندی با هومن بابک باشید.
دوره آفلاین شنیداری اسطوره شناسی هندی (۱)

مدرس: هومن بابک

محتوای دوره: ۱۲ گفتار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای. مجموعا حدود ۴ ساعت. عنوان گفتارها عبارتند از:‌

۱. دیباچه‌ای بر اسطوره‌شناسی هندی
۲. کلیاتی درباره‌ی نگاه هندی به جهان I
۳. کلیاتی درباره‌ی نگاه هندی به جهان II
۴. مقدمه‌ای بر متون و منابع هندو
۵. شروتی‌ها، الهام‌هایی سپنتا
۶. ریگ‌ودا، کهن‌ترین متن نیایشی
۷. اوپانیشادها، حکمت و معرفتی برین
۸. اسمریتی‌ها، نوشتارهایی سپنتا I
۹. اسمریتی‌ها، نوشتارهایی سپنتا II
۱۰. رامایانا، داستان کهن راما
۱۱. ماهابهاراتا، رزم‌نامه‌ای سترگ
۱۲. باگاوادگیتا، سرود خدایان


شهریه: ۸۰۰

این دوره به شیوه دیگر دوره‌های ضبط شده در پرتال آموزش نجوم استاندارد برگزار می‌شود. برای شنیدن نمونه درسها و کیفیت صدا به courses.tashtar.ir مراجعه کنید.
در حال حاضر ۳ بخش رایگان دوره برای آشنایی قابل مشاهده است. درس‌های بعدی روزانه آپلود می‌شوند.

جهت ثبت نامه به آی‌دی @ashiimaaa مراجعه کنید.
سه درس‌گفتار دیگر به دوره «اسطوره شناسی هندی» با تدریس شیوای هومن بابک اضافه شد.

یادگیری و درک اساسی و درست اسطوره شناسی هندی و ودایی برای همه علاقمندان فلسفه، نجوم ودایی، تمرین‌کنندگان یوگا و علاقمندان به علوم معنوی و متافیزیک اهمیت بسیاری دارد.

قرار است هر چند وقت یک بار با جمع شدن پرسش‌ها، استاد سوالات را به صورت صوتی و مبسوط پاسخ دهند تا جاهای خالی دوره و پرسش‌های ذهنی شرکت کنندگان به خوبی پاسخ داده شوند.

بنابرین لطفا حتما سوالات خود را زیر هر پست بنویسید تا بعد از طبقه بندی در گفتارهای بعدی پاسخ داده شوند.

برای مشاهده نمونه دروس و معرفی استاد به courses.tashtar.ir مراجعه کنید.
دو درس جدید درباره «اسمریتی»‌ها به دوره اسطوره شناسی ودایی افزوده شد.

همچنین در درس «اوپانیشاد» به اشتباه تکرار درس «ریگ‌ودا» آپلود شده بود که تصحیح شد و دوباره بارگزاری شد.
courses.tashtar.ir
چالش امروزِ انسان‌ها «از خود-دور افتادگی است. زندگی مدرن از آدم‌ها می‌خواهد از طبیعت زندگی خود دور باشند به رفتار و هنجار شرکت‌ها و موسسه‌ها تن دهند.

خواب و بیداری و کار و استراحت ما را شرکت‌ها تعیین می‌کنند. علم و دانشی که باید یاد بگیریم را هم آن‌ها تعیین می‌کنند. در نهایت آنها تصمیم می‌گیرند که ما چه تخصصی داشته باشیم، چه رشته‌ای بخوانیم و چگونه احساس افتخار و موفقیت داشته باشم.

از هزاران شیوه زندگی، آنهایی که توسط رسانه‌ها تایید می‌شوند درست انگاشته می‌شوند و انتخاب‌های ما روز به روز محدودتر می‌شود.

انسان از خود-دور‌ افتاده اصالتش را فدای کار و رفتاری می‌کند که جامعه از او می‌خواهد. اما همین انسان با اندک رفتار اصیلی که از خود نشان می‌دهد تغییر را در جامعه رقم می‌زد.

آنچه غم انگیر است تغییر معیارهای اصیل به معیارهای بیگانه مثل عنوان‌های شغلی، سطح درآمد و افتخارات مدرنی است که از هیچ اصالتی برخوردار نیستند.

رفتار اصیل بخشی از رفتار ماست که لذت حقیقی را برایمان رقم می‌زند. رفتار غیر اصیل در دراز مدت سبب رنج و پشیمان و نارضایتی می‌شود.

ادامه دارد
@tashtar
در ادامه مطلب پیشین هزاران نمونه می‌توان نوشت.

دغدغه‌های انسان غیر‌اصیل پول و برند و ترند‌ها و شبکه‌های اجتماعی است. حتی مفاهیم معنویِ مورد توجه او هم نمونه‌های کم ارزشی هستند که در این فضاها جلب توجه می‌کنند.

از آدم‌ها درباره آرزوهایشان بپرسید. بیشترشان آرزویی ندارند. آن‌ها از نیاز‌های غیر اصیل و خواسته‌ها و کمبودهایی که زندگی روزمره برایشان رقم زده می‌گویند. کمتر پیش می‌آید کسی آرزوی اصیلی داشته باشد.

حاشیه امنی که زندگیِ بیگانه‌با‌خود برایشان رقم زده باعث می‌شود هر چیزی که این حاشیه امن را به خطر بیاندازد به‌عنوان تهدید ببینند.

گاهی این رفتار تا جایی پیش می‌رود که هر آیینه‌ای که خودشان را به ایشان می‌نمایاند را خرد می‌کنند و خود را در آینه سلبریتی‌ها می‌بیند. در چنین فضایی «معنا» از بین می‌رود. همه چیز بی معنا می‌شود.

باید بدانیم زندگی اصیل با پول و مادیات و قدرت و شهرت تضاد ندارد. بلکه با اشتباهاتی که برای رسیدن به آن‌ها مرتکب می‌شویم در تضاد است.

برای رسیدن به خودِ اصیل، باید رفتار‌های اصیل را تقویت کرد. اولین قدم نظاره کردن و الگو گرفتن از آدم‌های اصیل و دوری از آدم‌های نامناسب است.

در ایران ما انسان بزرگ و اصیل کم نداریم. جمله‌ام را تصحیح می‌کنم: در تاریخ ایران انسان‌های بزرگ و اصیل کم نداشته‌ایم. انسان‌های ستودنی در تاریخ و فرهنگ کهن و معاصر ما بسیارند. کافی است راه و روش و منش آن‌ها را با فضای بیگانه امروزی مقایسه کنیم تا بفهمیم کدام راه را باید طی کنیم.

هرچه آدم‌های اطرافمان عیار بالاتری داشته باشند عیار ما هم بالاتر می‌رود. همنشینی با آدم‌های نامناسب گستره نگاه ما را محدود می‌کند.

ادامه دارد
اما نوشتن همه این‌ها درباره پدیده‌ای است که این روزها با آن دست و پنجه نرم‌ می‌کنم. نه صرفا برای شناختش بلکه برای یافتن راهکاری برای مشکلی بزرگتر.

یکی از مواردی که در زایجه بسیاری از آدم‌ها می‌بینم دور افتادن آن‌ها از توانایی‌هایشان است. داستان از این قرار است که ما سال‌ها مدل‌های نجومی را مطالعه می‌کنیم. مدل‌ها تا جایی کار می کنند اما خیلی احتمال دارد که فرد از مدل‌ها خارج شده باشد. منجمِ هوشیار می‌تواند میزانِ از خودبیگانگی مخاطب را تشخیص دهد. منجم بازاری چنین درکی ندارد. مدل‌های نرم‌افزاری هم چنین درکی را ندارند. وقتی هم تفسیر‌هایشان غلط باشد آن را گردن درست نبودن ساعت تولد می‌اندازند. برای همین هم این روزها تصحیح زایجه دغدغه خیلی‌ها شده است.

مخاطب ازخود-دور-افتاده توقعاتی دارد که منجم هوشیار نمی‌تواند برآورده کند. از سوی دیگر منجم هوشیار وجود اصیلی را می‌بیند که مخاطب می‌توانسته باشد اما از آن دور افتاده است و اینجا شکافی بوجود می‌آید.

بسیاری از خواسته‌های مخاطبِ از خود دور افتاده خواسته‌های اشتباهی هستند. بسیاری از آدم‌ها برای «همسو» بودن با «خودشان» سراغ نجوم نمی‌آيند بلکه به دنبال دور شدن بیشتر از خودشان و بیشتر فرو رفتن در کارماهای غیر فردی‌شان به آن متوسل می‌شوند. جایی که بازار خوبی برای منجم‌های بازاری وجود دارد.

منجم بازاری اطلاعاتی فله‌ای که در کتاب‌ها و سایت‌ها خوانده به خورد مخاطب می‌دهد. مخاطب هم باور می‌کند. چارتش را دست می‌گیرد و فکر می‌کند باید راه حلی برای زحل یا مشتری یا ... پیدا کند اما هرگز سراغ مشکل اصلی نمی‌رود.

منجم هوشیار می‌تواند فرد را به عمیق‌ترین لایه‌های وجودش راهنمایی کند اما اگر آگاهی و ذهن و توجه و توانایی فرد در این راستا نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟ مانند کسی که هیچی نشنیده باشد اعتراض می‌کند که چرا مشکل مالی یا رابطه یا شغلی من حل نشد غافل از اینکه مشکل اصلی در جایی عمیق تر نهفته‌است که او نمی‌بیندش.

حالا همه این‌ها را نوشتم تا مدلی فلسفی-کاربردی برای حل این شکاف طراحی کنیم. این مدل باید به قول امروزی‌ها Robust باشد. این واژه را از مفاهیم طراحی محصولات مدرن وام گرفتم. طراحی Robust یا نامحسوس نوعی از طراحی است که فرد در آغاز هیچ تفاوتی را احساس نمی‌کند اما به مرور و با گذر زمان اگر به گذشته بازگردد تفاوت را احساس می‌کند.

برای ساختن این مدل، به شاخصی نیاز داریم که بتواند میزان این فاصله و چگالی آن را محاسبه کند. منظور از چگالی میزان سختی رویگردانی یا همراهی فرد برای رسیدن به خودِ اصیل است.

نام این شاخص را A گذاشته‌ام. مدل پیچیده‌ای هم برای یافتنش به صورت سیستماتیک در ذهن دارم اما عبور از پیچیدگی‌هایش یاری و همفکری زیادی می‌طلبد. کلیدش هم همان «رفتار اصیل» در متن پیشن است.

بعد از نوشتن متن‌های پیشین یکی از دوستانِ هوشیار پیامی فرستاد:

-پروژه جدید ؟
-خویشکاری نجومی؟

و پاسخم این بود:
-روی زایجه‌ آدم‌ها کار می‌کنم. اشکم درآمده. چارت‌های خوب، زندگی‌های ترکیده.

بر می‌گردم به مسئله خودم. این دغدغه‌ را با چشم انسانی می‌توان دید. با معیارهای مختلف می‌توان سنجید اما نمی‌توان آن را سیستماتیک اندازه گرفت. دنبال روشی هستم که بشود این سنجش را انجام داد. سرنخ‌هایی هم در نجوم هم بیرون از نجوم داریم اما تا رسیدن به راهکار عملی راه درازی در پیش است.

ادامه داشته باشد؟
درس‌گفتار «رامایانا» به دوره «اسطوره شناسی هندی» با تدریس خوب هومن بابک اضافه شد. برای شنیدن بخش‌های رایگان دوره به courses.tashtar.ir مراجعه کنید.

همچنین برای ثبت نامه به آی‌دی @ashiimaaa مراجعه کنید.
این اسطرلاب زیبا و بسیار دقیق را دوست خوبم جناب آقای امیرحسین حاجی شیخی ساخته‌اند. چند ماه پیش محبت کردند و این هدیه زیبا را برای تولدم آوردند و مرا شگفت‌زده کردند. ساعتی نشستیم و با هم علمکردش را هم تست کردیم و از دقتش لذت بردیم. ضمن تشکر از این هدیه بسیار با ارزش به دوستانی که می‌خواهند اسطرلابی با دقت بالا داشته باشند توصیه می‌کنم. 😇🙏🌺

برای تهیه این اسطلاب زیبا که هم برای استفاده و هم هدیه دادن مناسب است می‌توانید به آی دی ایشان @Amirr19 پیام بدهید.
2024/09/28 18:13:48
Back to Top
HTML Embed Code: