Telegram Web Link
گردهمایی خانواده آتماجیوتی
امروز از بهترین روزهایم در کنار دوستان همدل بود که در وجود هرکدام دنیایی موج‌ می زد و هر کدام باندازه کل هستی حرف برای گفتن و تجربه برای زیستن داشتند. در سکوت درون و صدای طبیعت زمزمه ای بود که ما را به دنیای درونمان رهنمود می ساخت،
با خودم فکر می کردم کدامین دست و به کدامین امر این افراد اینجا و در این زمان و در این مکان جمع شده اند به کدامین تار نامریی به هم بسته شده اندوچرا ؟
هزاران سوالی که جوابی برایش نداریم و چون ساز و مضرابیم در دست نوازنده ،
همراهی می گفت که بیایید سخن بگوییم جواب آمد در این لحظه پر از انرژی و مبارک باید ساکت ماند و نظاره گر آنچه در حال وقوع است باید باشیم
لحظه ای سکوت درون را باشنیدن صدای طبیعت و مشاهده جریان هستی به درون و انرژی درونی به بیرون تجربه کردیم،
لحظه ها را نمی توان ارزش گذاری کرد بلکه باید زیست و در آن شناور بود،
اجازه داد که امواج جریان هستی تن را به سواحل سنگی یا ماسه ای فرسایش داده و زواید و گوشه ها و سطوح آن را صیقل داده تا منعکس کننده انوار هستی باشیم، آنگاه است نور خود حقیقی را می یابیم .
Forwarded from کافه نجوم
چیزی سر جای خودش نیست!

ماه در برج قوس کامل می‌شود و انتظار داشتیم این پورنیما، گورو پورنیما باشد. اما هنوز در ماه جیِشتا هستیم و دو هفته دیگر تازه ماه آشادها (آمانتا ماسا) که گورو پورنیما یا ویاسا پورنیما در آن رخ می‌دهد شروع خواهد شد و گورو پورنیما در برج جدی خواهد بود!

چیزی سر جای خودش نیست وقتی پانچانگا به هم ریخته است…
به دنیای معضلات محاسباتی جیوتیش خوش آمدید 😊

این پست کافه نجوم خیلی مهم است. اول از همه کم‌اند کسانی مثل ایشان که خیلی دقیق تقویم را به صورت دراز مدت دنبال کنند و آن را عمیقا مطالعه کنند. دیگران فقط هرچه محاسبه شده باشد را می‌خوانند و «فرض» می‌کنند درست است.

در یک نگاه ساده‌لوحانه وقتی به عنوان یک دانش‌آموز یا استفاده‌کننده از گاه‌شمار یا نرم‌افزار استفاده می‌کنیم ظاهرا همه چیز درست است و فرض می‌کنیم «لابد همه چیز را یک نفر محاسبه کرده و درست است می‌توانم به آن تکیه ‌کنیم» اما وقتی به شکل عمیق و به طور دراز مدت محاسبات تقویم را دنبال می‌کنیم به چالش‌های زیادی بر می‌خوریم.

این مثال نشان می‌دهد که نمی‌توان بر «نظم‌ دائمی گاهشمار‌ها» تکیه کرد! این به معنی غلط بودن پانچانگا نیست بلکه به معنی توقع و انتظارِ اشتباه ما از نظم ۱۰۰٪ است.

همین توقع اشتباهِ بعضی از منجمان پیشین و بسیاری از منجمان معاصر باعث شده تکنیک‌های پر خطای بسیاری مرسوم شود که اگرچه در ظاهر درست و زیبا هستند اما قابل اعتماد نباشند.

بر خلاف تصوری که عموم دانش‌آموزان دارند محاسبات نجومی و تقویمی بسیار پیچیده‌ هستند و هر دانش‌آموز نجوم باید یاد بگیرد با این پیچیدگی‌ها دست و پنجه نرم‌کند.

این مثال کافه نجوم فقط یک نمونه از این دست مشکلات است. همین مسئله پانچانگا در دراز مدت تکنیک‌هایی مثل تیتی‌پراوش و شادبالا (حداقل بخش کالا بالا) را با مشکل مواجه می‌کند.

سال‌های اول که محاسبات نجوم را می‌آموختم در چنین مواردی فکر می‌کردم مشکل از من است. برای همین بارها و بارها محاسبات را چک می‌کردم و به منبع‌های مختلف مراجعه می‌کردم. در نهایت به این نتیجه رسیدم که بنیان بعضی از تکنیک‌ها - چه در جیوتیش و چه نجوم ایرانی و غربی بسیار سست است.

به همین دلیل در آموزش‌های نجوم ایرانی و «جیوتیش‌استاندرد*» فقط روی اطلاعات صحیح و درست تمرکز می‌کنیم. این کار باعث شده انبوهی از تکنیک‌های نادرست را حذف کنیم. شاید برچسب نادرست روی همه تکنیک‌ها زدن کار درستی نباشد اما تا زمانی که با اطمینان برچسب «درست» روی آن‌ها نزده‌ایم باید با تردید از آن‌ها استفاده کنیم.

دانشجویان هم دو گروه هستند. دانشجویان دقیق و دانش‌آموزانِ سهل انگار. سهل‌انگار‌ها هر چیزی از هرجا بخوانند فکر می‌کنند درست است. فرقی نمی‌کند از یک استاد حسابی باشد یا یک صفحه زردِ اینستاگرامی.

هفته گذشته دو نفر از اساتید جیوتیش میهمانم بودند. بحث یکی از این تکنیک‌ها شد. برایشان چند نمودار آوردم و خواستم محاسبه کنند. مشکل را که دیدند با تعجب پرسیدند پس فلان منجم‌های معروف دنیا که بسیار روی این تکنیک تبلیغ می‌کنند در این باره چه می‌گویند؟ گفتم سکوت کرده‌اند!

مشکل اینجاست که وقتی ما می‌گوییم یک تکنیک خاص غلط است دانش آموز می‌پرسد: پس چرا همه استفاده می‌کنند؟! راستش حق هم دارند چون مرجعی برای تشخیص ندارند. در چنین مواردی بهترین حالت داشتن استادی است که بتواند به صورت عمیق و انتقادی مشکل را بررسی کند. اگر چنین استادی در دسترس نبود خودتان باید به جای «درست یا غلط فرض کردن» عمیق و انتقادی به آن فکر کنید.

عمیق و انتقادی فکر کردن چگونه است؟

۱- تکنیک از چه منبعی آمده؟ سایت‌ها و کتاب‌های معاصر اصلا منبع خوبی نیستند. ما داریم در مورد دانشی چند هزار ساله صحبت می‌کنیم. بنابرین ریشه تکنیک‌ها باید مشخص باشد.

۲- تکنیک چگونه محاسبه شده است؟ اگر کسی که تکنیک را ارائه می‌دهد توان محاسبه ریاضی آن را ندارد نمی‌تواند از درستی و نادرستی آن مطمئن باشد.

۳- بنیان معنایی آن تکنیک چیست؟ فلسفی؟ اسطوره‌ای؟ هندسی؟ ریاضی؟ تقویمی؟ طبیعی؟ توقیعی (مناسبتی) و ....؟

۴- معقول بودنِ معادلات، معقول بودن مناسبات و معقول بودن احکام. اگر هر تکنیک و حکمی در جایی مشکل دارد باید آن را مورد نقد قرار بدهیم.

این‌ها بخشی از فرایند درست یادگیری است در غیر این صورت ممکن است سال‌ها درگیر دانش آمیخته درست و غلط باقی بمانیم.
دوره‌های نجوم ودایی استاد امیدی بسیار عالی و دقیق است. جناب امیدی دانش‌آموخته «جیوتیش‌استاندارد*» هستند و دوره تربیت مدرس جیوتیش را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند.

برای ثبت نام به آی‌دی ایشان @rama_omidi پیام بدهید.
نرم‌افزار محاسبات اخترشناسی تشتر
نامه‌های_سید_حسن_تقی‌زاده_به_سیدجلال_طهرانی.pdf
بعد از ۲ سال فرصت کردم بنشینم سرِ نوشته‌های سید جلال و پاسخ‌هایش به سیدحسن تقی‌زاده. امیدوارم این بار معمای این سوالات حل شود.
افتخار حضور در جشن سالانه گروثمان به دعوت «رادمان خورشیدیان» عزیز

همصحبتی با دوست خوبم «حسین مدنی»‌ و سرکار خانم «افسانه احسانی» نیز بر زیبایی این لحظات افزود.
صرفا برای اینکه در پژوهش‌های بعدی به آن اشاره کنیم به درجه «طالع ترامپ» و طالع قران به افق تهران و درجه خورشید کسی که انتخاب شده توجه کنید.
درس‌‌های جدید «منتخبات الاحکام»

پرسش‌های خانه‌های هشتم و نهم در ۴ ویدئو به مدت ۲ ساعت در پرتال ارائه شد.

courses.tashtar.ir
مشغول تدوین نهایی کارگاه شنبه برای کالج کپلر هستم. مدت‌ها بود می‌خواستم ساختار کامل نجوم ایرانی را بنویسم. از این فرصت استفاده کردم و خودم را به چالش کشیدم.

قرار است در این همایش به کلیدی ترین پرسش‌های نجوم ایرانی پاسخ دهم. این‌ها سوالاتی هستند که هر سبکی از نجوم باید برایش پاسخی داشته باشد.

۱- خواستگاه نجوم ایرانی از نظر جغرافیای تاریخی، فرهنگی، علمی و سیاسی کجاست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

۲- چه چیز نجوم ایرانی را از سبک‌های دیگر متفاوت می‌کند؟

۳- بنیان فلسفی و متافیزیکی نجوم ایرانی چیست است؟ (شامل رئوس ثمانیه)

۴- جاده راه نجوم ایرانی (در گذشته و اکنون) چگونه تعریف شده است؟

۵- استانداردها و قراردادهای محاسباتی نجوم ایرانی چه هستند؟‌

۶- پایه‌ها و ضروریات نجوم ایرانی چه هستند؟‌

۷- چه تکنیک‌ها و ابزاری در اختیار داریم؟

درباره هر کدام از این‌ها باید شرح داده شود. مثلا درباره سیستماتیک بودن باید به مبانی اساطیری، فلسفی، فرهنگی، تاریخی، کیهان‌شناختی، دینی،‌ علمی، تقویم و آداب و رسوم و ... بپردازیم که چگونه با نجوم در تعاملند.

داریم به سال ۲۰۲۵ و وعده‌ای که برای نجوم ایرانی داده بودم نزدیک می‌شویم 😊
زایجه احتمالی خواجه نصیر‌الدین طوسی

ساعتش نیاز به تصحیح دارد. طالعش می‌تواند اواخر دلو یا اوایل حوت باشد.

اما نکته بسیار جذاب اینکه درست در همین زمان زحل همدرجه با زحل اوست.
این‌ سنت که نام خانوادگی را از روی شهر انتخاب می‌کنند دو مفهوم کهن دارد. اول اینکه فرد در شهر خود به شهرتی رسیده که دیگران دورادور نشانی او را می‌دهند و یا از شهر خود به جای دیگری رفته و او را به نام شهری که از آن آمده می‌نامند. معمولا در این موارد شهرت این افراد از آن‌ها پیشی می‌گیرد.

در هر دو حال از منظر تاریخی جالب است که نام بزرگان بسیاری خود گویای اصالت و خواستگاه آن‌هاست.

این جدول به زبان ساده بدون رعایت ترتیب خاصی صرفا برای نشان دادن گستره دانش نجوم در جغرافیای ایران بزرگ فرهنگی به غربی‌ها تنظیم شده و البته اسمی بسیاری هم می‌توان به مرور به آن اضافه کرد.
کار قشنگ گرافیکی در زایجه‌های عثمانی😊
زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جدید

برای رئیس جمهور جدید هر دو زمانِ «تحلیف» و «تنفیذ» اهمیت زیادی دارد.

در نجوم ایرانی خانه کسی به قدرت می‌رسد (رئیس جمهور) خانه دهم است و کسی که قدرت را واگذار کرده خانه نهم(رئیس جمهور قبلی).

به گمان من زمان تنفیذ «حد اختیارات» و زمان تحلیف «توان عملی» را نشان می‌دهد.

از آنجایی که با عوض شدن دولت تحولات زیادی در بخش‌های مختلف ایجاد می‌شود هر بخش از آن‌ها هم باید جداگانه دیده شود.

مثلا در حکمی که در «منتخبات‌الاحکام» می‌خوانیم:

«حاجبان»‌و «دربانان» دولت از حکمران «وجه طالع» دیده می‌شوند.

توضیحات بیشتر باشد برای بعد از مشخص شدن دقیق این دو زمان.
سه ویدیو مربوط به پرسش‌های خانه دهم و یازدهم به مدت ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه به دوره منتخبات الاحکام اضافه شدند.

courses.tashtar.ir
کمی برنامه‌ریزی آموزشی

عطارد نقش بسیار مهمی در یادگیری و آموزش دارد. حال عطارد این روزها خوب است و فرصتی عالی برای تمرین و یادگیری است. عطارد ۱۵ مرداد راجعه می‌شود. این ۱۵ روز فرصت خوبی برای جمع‌بندی کارهای نیمه‌کاره از جمله درس‌ها و دوره‌های آموزشی است تا در چرخه «بازگشت» گیر نیافتیم و بتوانیم بهترین بهره را از این چرخه ببریم.

به طور خاص دوستانی که در دوره‌های نخست آموزشی هستند تلاش کنند اولین دوره را تا قبلا از ۱۵ مرداد به پایان برسانند تا گرفتار وقفه طولانی نشوند.

همچنین باقیمانده درس های دوره منتخبات را تا چند روز آینده ارائه می‌کنم که دوستان این دوره نیز فرصت کافی برای پایان دوره پیش از بازگشت عطارد را داشته باشند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امشب ساعت ۲۱:۳۰ لایو
گورو مانترا
مراقبه بر مانترای اوم
پرسش و پاسخ
منتظرتون هستیم
با حضور خود بر انرژی جمع بیافزایید
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در نمودار ماه کاملِ امروز ترکیب خیلی جالبی وجود داشت که نمی‌فهمیدمش منتظر بودم ببینم مقارنه دقیق ماه و پلوتوی راجعه درست روی موضع قران چه اثری بر معادلات قدرت می‌گذارد.

تحلیلش را گذاشته بودم برای بعد که خبر رسید بایدن از انتخابات کناره گیری کرد!

قبلا گفته بودم که برخلاف منجمان غربی طالع بایدن را عقرب محاسبه کرده‌ام نه قوس!

با این حساب برای طالع عقرب مریخ (که حکمران وسط‌السماء ماه کامل به افق واشنگتن است) وارد خانه هشتم‌اش شده است. عطارد که حکمران جوزا است در ۲۶ درجه اسد دقیقا روی مریخ ترامپ قرار دارد.

پ.ن: تصویر نمودار ماه نو به افق واشنگتن است.

بایدن گفته حمایت از کاملا هریس را در برنامه دارد. زهره نیز در طالع قرار دارد که نشان از حضور یک زن دارد. حالا سوال این است که آن زن کاملا هریس است یا میشل اوباما!
2024/11/16 10:23:12
Back to Top
HTML Embed Code: