Telegram Web Link
از چه زمانی به فرزندانمان مسئولیت بدهیم؟

عبدالملکی _ روانشناس تربیتی



@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
#گزیده_کتاب

‍ اولين مردی که دختر به او ابراز علاقه می کند پدر اوست. پاسخی که پدر به ابراز علاقه او نشان می دهد برای رشد جنسی دختر بسیار حیاتی است. گرما، بازیگوشی و عشق پدر برای رشد_جنسی سالم دختر بسیار مهم است.

پدری که نقش طبیعی خود را به عنوان حامی جنسیت دختر جوان خود نادیده می گیرد، بیشتر به روحیه دختر آزار می رساند و به علت نیاز به سلطه مذکر، رشد جنسی عادی دختر از طریق معاشرت با محارم متوقف می کند.

چنین دختری باید بقیه عمر خود را صرف بازپس گیری جنسیت خود کند، دخترانی که در دوران کودکی از بی توجهی پدر رنج برده اند در هر رابطه ای دنبال آن توجه گمشده می گردند.

#مورین_مورداک
📘 ژرفای زن بودن

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
ترس ازخدا دربچه ها ايجادنكنيدوآنها را مطلقا از خدانترسانید.

 دراين سن زمان شناساندن زيبايي و عظمت وجلال خداونداست. 

هر تفكري كه خدا را از بچه ها بگيرد به انسان و به بشريت خيانت كرده است. 

دركودكي ازمهرباني ورحمت وزيبايي خداوند بگوییدبه سن عقل كه رسيدنداز قانونمندي آفرينش بگوييد
بچه هانبايدوحشت كنند

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
🌺بِسْـمِ ٱللهِ ٱلْرَّحْمٰـنِ الْرَّحیـمْ
   
🕊مهربان خدای من
🌸روزم را با نام تو آغاز می‌کنم
🕊و هر روز تو را شاکرم
🌸برای شب‌هایی که
🕊به صبح می‌رسانم
🌸گر چه آینده پنهان است
🕊اما چون تو کنارمی آرامم

🌺 الهـی بـه امیـد مهـربانی تـو



@tarbi
#والدین‌گرامی 

✌️این کاملا طبیعيست

اگردیدید که
👈فرزند نوجوانتان بجای خانه ماندن
و باخانواده بودن

👈 بادوستانش وقت میگذراند
‼️ زیاد ناراحت نشوید

👌این روند تغییراست که درآن
#نوجوان از #وابستگی به #والدین
بسمت
#استقلال پیش می رود.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
راهکارهایی برای فرزند پروری بدون تحقیر
بسیاری از والدین با روش های فرزند پروری موثر و به دور از توهین و تحقیر آشنا نیستند و مرتبا نوجوان خود را کوچک می شمارند . برای کمک به والدین که بتوانند برخورد صحیحی با نوجوانشان داشته باشند ، از تکنیک های زیر استفاده کنید:

از نوجوان خود سلب آزادی نکنید

زمانی که شما هر نوع آزادی را از نوجوان می گیرید در واقع چیزی برای او باقی نگذاشته اید و با خود می گوید دیگر چیزی برای از دست دادن ندارم . بنابر این هر کاری انجام خواهد داد و شما به طور کامل از کنترل او درمانده خواهید شد .

عزت نفس نوجوان را هدف قرار ندهید

عزت نفس نوجوان اولین مفهومی است که با تحقیر آسیب می بیند پس هرگز در فرزند پروری خود آن را هدف قرار ندهید ، به عنوان مثال اگر نوجوانتان به برخی فعالیت ها مانند ورزش خاصی علاقه دارد که با انجام دادن آن نسبت به خودش احساس خوبی پیدا می کند و باعث رشد بهتر او می شود ، هرگز او را از این کار منع نکنید و در صورتی که نیاز به محروم کردن نوجوانتان داشتید ، مواردی را پیدا کنید که با رشد نوجوان اعم از رشد شخصیتی و جسمی او ، ارتباط نداشته باشد .

هرگز همه روزنه های ارتباطی نوجوان را نبندید.
اگر به عنوان یک رفتار تنبیهی و یا اصلاحی تصمیم گرفتید که برای مدتی نوجوانتان را از دوستانش دور نگه دارید ، لطفا به این نکته توجه کنید که هدف شما قطع کامل ارتباط نیست بلکه تنها محدود کردن ارتباط ، آن هم به طور موقت است . بنابر این اگر این قانون را گذاشتید که نوجوانتان باید آخر هفته را در خانه سپری کند ، ارتباط تلفن و یا اینترنت او را قطع نکنید و به این ترتیب او می تواند با اینکه از حضور در جمع دوستانش محروم شده است کماکان با آن ها در ارتباط باشد و از احوالشان با خبر گردد .

توصیه طلایی برای نوجوانانی که قربانی تحقیرند:
متاسفانه نوجوانانی نیز وجود دارند که احساس تحقیر شدگی را تجربه کرده اند و به دنبال درمان مناسب هستند . این نوجوانان می توانند با استفاده از راهکار هایی که در زیر ارائه شده اند ، با تجربه دردناک خود کنار بیایند :

مدت زمان محرومیت نوجوان را کوتاه نگه دارید.
اینکه می خواهید چند روز ، چند هفته یا حتی ماه از تکینیک محروم سازی استفاده کنید و نوجوان خود را به عنوان مثال از جمع دوستانش دور نگه دارید کاملا بستگی به خودتان دارد ، اما باید این نکته را در نظر بگیرید که هر چقدر این زمان طولانی تر شود نوجوان هنگام بازگشت به جمع دوستانش دچار مشکلات بیشتری می گردد و زمان بیشتری برای بازیابی هویت خود در گروه نیاز دارد . بنابراین هنگام استفاده از این روش مواظب باشید زیرا در صورتی که مدت و نوع محروم سازی مناسب نباشد می تواندصدمات جبران ناپذیری بر نوجوان وارد کند.

دفتر اشتباهات نوجوان خود را ببندید

یک نوجوان می گفت:" زمانی که والدینم تمامی اشتباهات گذشته من را مدام به من متذکر می شوند مثل این است که کتابی به نام " همه چز بر علیه من " را همواره زیر بغل دارند و با خود حمل می کنند . به همراه داشتن همیشگی تاریخچه اشتباهات نوجوانتان کمکی به شما نمی کند ، تنها باعث می شود او تصور کند که هرگز هیج پاسخی شما را قانع نخواهد کرد و هیچ کدام اشتباهاتش تمام نشده اند بلکه فقط به یک لیست اضافه می شوند . بنابر این پس از حل و فصل شدن هر مسئله ای که با نوجوانتان دارید ، پرونده آن موضوع خاص را به طور کامل ببندید ، آن را رها کنید و دیگر به آن رجوع نکنید .

با یک بزرگسال معتمد صحبت کنید

قبل از هر تصمیمی به این فکر کنید که آیا به دنبال مشاوره های تخصصی روانشناسی هستید یا صرفا به کسی احتیاج دارید تا تجربه دردناکتان را بشنود و با شما همدلی کند . در صورتی که متوجه شدید که تنها به یک گوش شنوا برای شنیدن حرفهایتان و یک آغوش باز که پذیرایتان باشد نیاز دارید ، صحبت کردن با یک بزرگسال که به او اعتماد دارید می تواند گزینه مناسبی باشد و باعث از بین بردن احساسات منفیتان شود ، به ویژه زمانی که شما پشتیبانی و حمایتی که به دنبالش هستید را از او دریافت کنید .

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
خدایادرانتهاے شب🙏
قلبهاے مهربان دوستانم را به تو می سپارم
باشدڪہ با یاد تو بہ آرامش رسیده
وفارغ از دردها و رنجها
شبی آروم رو براتون آرزومندم

❤️شب خوش❤️


@tarbi
روزهای خوب خواهند آمد
هر سر بالایی یک سرازیری
دارد نفس عمیق بکش،
بیخیال همه اتفاقای عجیب
و غریب. هم اکنون زندگی کن...

سلام صبح یکشنبه بخیر ☕️

@tarbi
#بهبود_تربیت_فرزند

درک عمومیت در کودکان را جدی بگیرید👇

بچه ها باید بتوانند دو نفری یا چند نفری از یک وسیله استفاده کنند و با هم‌تعامل کنند.به آنها بگویید که یا با هم صحبت‌ کنند و از طریق صحبت وسیله را بگیرند یا نوبتی بازی کنند یا با هم همزمان از اسباب بازی استفاده کنند.انحصار طلبی و زیاده خواهی در بزرگسالان از کودکی و‌ نوع تربیتشان نشات می گیرد.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
▫️در ارتباط با کودک کم حوصلگی ممنوع

با اشتیاق به سوالات فرزندانتان پاسخ دهید


به یاد داشته باشید پرسش‌هایی که با "چه"، "کدام"، "کجا" پرسیده می‌شوند، حافظه را تحریک می‌کنند و پرسش‌هایی که با "چرا"، "چطور" و "چگونه" همراهند، تفکر را تحریک می کنند. پس در سوال از کودکان از چرا، چطور و چگونه بیشتر استفاده کنید.

از کودکان بخواهید تا افکارشان را بلند بیان کنند: 
بیان کردن افکار و ایده‌هایی که بچه‌ها در ذهن دارند باعث می‌شود تا آنها روش فکرکردن و نحوه یادگیری آن‌ها را بهتر بفهمید و در ضمن اعتمادبه‌نفس بیشتری در بیان افکار و عقاید خود پیدا کنند.


  ‌‌‌  ‌‌‌‌‌‌‌‌    

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
در بیشتر نقاشی کودکان خورشید دیده
می‌شود خورشید بیانگر امنیت، خوشحالی، گرما، قدرت و به نظر برخی پژوهشگران نماد پدر مطلوب است. وقتی رابطه پدر و کودک خوب است خورشید به طور کامل و در حال درخشیدن به نمایش درمی‌آید، هنگامی که این ارتباط مطلوب نیست خورشید در پشت کوه ناپدید است و یا به صورت قوسی در افق دیده می‌شود و اگر کودک از پدرش هراس داشته باشد، خورشید به رنگ قرمز تند یا سیاه که مضطرب‌کننده است ترسیم می‌شود.

@tarbi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با نشون دادن انیمیشن‌ هایی مثل سیندرلا دختراتون رو ضعیف بار نیارین! :

@tarbi
تأثیر #بازی‌های_رایانه ای بر تربیت کودکان

در بازی های رایانه ای به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود.

تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد اما این مداخله فکری نیست بلکه این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند.

ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیر متحرک و غیر سازنده هستند و خوداتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. در حالی که برای جامعه، نیاز به انسان هایی خلاق، مبتکر و متفکر داریم.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
«چه‌قدر نوازش کلامی بلدی؟!».

بسیاری از مادران و پدران می گویند:«ما عاشقانه فرزندمان را دوست داریم اما نمی توانیم خیلی از جملات مثبت و محبت آمیز استفاده کنیم و فرزند ما باید بفهمد که ما چه قدر دوستش داریم».

این فکر، خیلی صحیح نیست چرا که همهٔ ما نیاز به نوازش کلامی داریم، از کسانی که مدام سرزنش می کنند گریزانیم و ترجیح می دهیم با افراد صبور و همدل، صحبت کنیم. سعی کنید با استفاده از کلمات و جملات احترام آمیز و مثبت، فرزند خود را نوازش کنید تا او هم نوازشگری را از شما بیاموزد. پدران و مادران عزیز، کودک باید شاهد رد و‌بدل کردن احساسات مثبت و نوازش شما نیز باشد.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
اجازه ندهید که کسی با کودک و نوجوان، هر طور که می‌خواهند صحبت کند، مواظب باشید به بچه‌ها هیچ کس حق ندارد لقب بد بدهد یا سرش داد بکشد.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
کودک خشمگین را به حال خود رها نکنید، خشم او را خنثی کنید

1. با بیانی ساده با کودک خشمگین خود صحبت کرده و از او بخواهید درباره چیزی که موجب عصبانیتش شده حرف بزند مثلا بگوید: به نظر عصبانی می‌آیی؟ مثل اینکه دوستت مداد تو را برداشته؟

2. احساساتش را تأیید کنید. مثلا بگویید: من هم اگر جای تو بودم عصبانی می‌شدم

3. برایش توضیح دهید که ضربه زدن یا کارهایی شبیه آن راه درستی برای غلبه بر خشم و عصبانیت نیست

4. از او بپرسید: فکر می‌کنی حالا که این کار را انجام دادی، دیگران و به خصوص دوستی که علیه او موضع گرفتی درباره تو چطور فکر می‌کنند؟

5. عواقبی برای کار اشتباهش در نظر بگیرید، مثلا کمی از امتیازاتی که برایش در نظر می‌گرفتید کم کنید

6. زمانی که کودک آرامش خود را پیدا کرد او را به عذرخواهی از دوستش تشویق کنید.

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
والدین ممکن است نگران دلبستگی بیش از حد کودکشان به عروسک خرسی یا هر وسیله آرامش‌بخش دیگری نظیر یک پتو باشند. آنها ممکن است کودک خود را تصور کنند که در زمان مدرسه آن را با خود می‌برد و به همین دلیل نگران اتکای بیش از حد کودک به آن اقلام هستند.

با این حال طبق پژوهش‌های انجام گرفته، پتوهای امنیتی (پتو یا هر شی دیگری که کودک در موقعیت‌های خاص یا زمان خواب به عنوان منبع آرامش‌دهنده نزد خود نگه می‌دارد) و خرس‌های عروسکی در روند حرکت از دلبستگی به استقلال سودمندند.

لیت، دریافت کودکانی که از پتوهای امنیتی یا عروسک خرسی استفاده می‌کردند، دارای استقلال و اعتماد به نفس بیشتری بودند. کودکان زمانی از این اشیا استفاده می‌کنند که احساس اضطراب یا ناراحتی کنند؛ بنابراین این اشیا وسایل مفیدی هستند.

علاوه بر این، پتوهای امنیتی و عروسک‌های خرسی در زمان جدایی کودک از والدین به آنها آرامش داده و در زمان خوابیدن، در به خواب رفتن و تسکینِ خود به کودک کمک می‌کنند. در واقع برخی از والدین تمایل دارند با قراردادن عروسک خرسی یا هر شی نرم دیگر در تختخواب فرزندشان، داشتن دلبستگی به اشیا آرامش‌دهنده را در او تشویق کنند.

فِی کارلیسِل
از کتاب روانشناسی برای والدین
ترجمه فریده فتوحی

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
نقشه های خدا همیشه
از خواسته های ما قشنگ تره...

" شب خوش "

@tarbi

پیج اینستاگرام کانال تربیت فرزند 👇👇

https://instagram.com/Parviz_abdolmaleki
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌸هـزار سلام
💕به نشانه ی
🌸هـزار دعای سلامتی
💕و هـزار درود
🌸به نشانه ی
💕هـزار آرزوی  زیبا
🌸تقدیم شما باد

سـ🌸ــلام
صبح چهارشنبه تون بخیر💕


@tarbi
2024/09/28 03:18:47
Back to Top
HTML Embed Code: