Telegram Web Link
مصر و بسیاری از خاور نزدیک قبل از تسلط اعراب مسیحی بودند، اما مسیحیت شرقی از فروپاشی امپراتوری روم غربی و اقتصاد آن چندان متاثر نشده بود. شهرها پابرجا ماندند و حتی فتوحات اعراب مانند حملات «بربرها» و ضعف داخلی ایجاد شده در شمال، زندگی را مختل نکرد.

در واقع، اعراب از «بربریت» به دور بودند، زیرا وارثان فرهنگ های پیچیده جنوب غربی عربستان و سرزمین سبا بودند، و همچنین به دین مکتوب و همتراز با یهودیت و مسیحیت گرویدند. که بسیاری از اهالی آنها قبلاً با آن آشنا بودند. آنها همچنین وارثان سنت برجسته شعر از طریق زندگی در حاشیه تمدن های بزرگ خاور نزدیک بودند

گوستاو لوبون تاریخ پژوه فرانسوی مینویسد

"اسلاف ما به وسیله‌ی معاشرت و مراودت با مسلمین، اطوار بربریت خود را به تدریج ترک گفته و در خصوص اخلاق بهادرانه و وظایف اخلاقی مانند شفقت و عاطفه به زن و پیر و بچه و پایبندی به قسم و عهد و امثال آن تماما از چیزهایی است که از پیروان #اسلام آموختند.ما در بیان جنگ صلیب ثابت نمودیم که نصارای اروپا در صفات مزبور، فرسنگ ها از #مسلمین عقب بودند. "

📚منبع:کتاب تاریخ تمدن اسلام و عرب،  تالیف گوستاو لوبون،صفحه ۷۶۲

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
jack Goody : The Theft of History (Canto Classics)

‎Cambridge University Press; Reprint edition (29 Mar. 2012)

https://www.amazon.de/-/en/Jack-Goody/dp/1107683556

@tamadone_islami
زرتشتی بودنِ بیشتر ایران و رواجِ خط و زبانِ پهلوی تا سده‌ی پنجمِ هجری در دوران اسلامی

برخلاف شبهات و ادعاهای خلاف واقع گرایانه ی اسلام ستیزان ما در گزارش های تاریخی ایران میبینیم اکثر ایرانیان تا قرن پنجم هجری ( ۵۰۰ سال بعد از فتح اعراب) هنوز زرتشتی هستن و خط پهلوی ( ریشه از آرامی )منسوخ نشده است!!!

📌تقی زاده مینویسد:

«در قرونِ اولای اسلام و حتی تا قرنِ پنجم مذهبِ زردشتی در ایران هنوز خیلی رایج و عدّه‌ی پیروانِ آن کیش خیلی زیاد بود. در کتبِ جغرافیِ عربی و مخصوصاً در احسن‌التّقاسیمِ مقدسی و مسالک‌الممالکِ اصطخری از کثرتِ فوق‌العاده‌ی مجوس در ولایتِ فارس و فراوانیِ بیشمارِ آتشکده‌ها و همچنین در ولایاتِ دیگرِ ایران مکرّر سخن رفته. مخصوصاً این فقره بسیار دلکش است که هنوز در گنبدِ قبرِ شمس‌المعالی قابوس بن وشمگیر(که حالا معروف به گنبدِ قابوس است)نوشته‌ی پهلوی باقی است که در آن زمان به پهلوی نوشته‌اند.(ص ۱۱۱)

📚منبع: تقی‌زاده.حسن، مقالات تقی‌زاده(جلد ششم): فردوسی و شاهنامه او، به کوشش ایرج افشار، تهران، انتشارات توس، چاپ اول ۱۳۹۰

@tamadone_islami
#هنر_اسلامی

تاثیر هنر عربی_اسلامی در سیسیل ایتالیا

این صندوقچه باشکوه، بخشی از گنجینه کلیسای در پالرمو، مظهر میراث فرهنگی و هنری غنی دوران نورمن سیسیلی است. اعتقاد بر این است که بین قرن های 12 و 13 میلادی توسط صنعتگران اسلامی سیسیلی ایجاد شده است، طراحی آن نشان دهنده ترکیبی منحصر به فرد از تأثیرات هنری مختلف این دوره است.

در حالی که برخی آن را به کارگاه هایی در مصر و برخی دیگر به مراکش نسبت می دهند، برخی دیگر معتقدند که ممکن است توسط صنعتگران اندلسی ساخته شده باشد. با این حال، من در آن یک سبک سیسیلی متمایز می بینم که در استفاده از مروارید در دکوراسیون مشهود است، که نشانه ای منحصر به فرد است.

ویژگی صنایع محلی به احتمال زیاد این جعبه تزئینی توسط هنرمندانی ساخته شده است که هنوز در سیسیل به زبان عربی صحبت می کردند و می نوشتند، در دوره ای که عربی با وجود تغییر در حاکمان و مذهب، همچنان زبان هنر، ادبیات و شعر بود.این جعبه به زیبایی تجسم ترکیب منحصر به فرد از تأثیرات فرهنگی که مشخصه نورمن سیسیلی بود.

مسلمانان ۲۰۰ سال در جنوب ایتالیا حکومت کردند

@tamadone_islami
#لهجات_العربیات

در لهجه ی آکدی باستان وقتی به نام های اعضای صورت و سر نگاه میکنیم میبینیم با عربی فصحی امروزی خیلی نزدیک است . که حتی در برخی اسامی از قاعده های دستوری زبان عربی پیروی میکند .

مثلا در همزه و عین (ع) :

الار و العار , الاربون و العربون , اربی و عربی , ارب و عرب : الماوون و الماعون

مثلا در لهجه ی آکدی باستان ما برای عین (چشم) به خط میخی #اینوم نوشته میشد که اتفاقا شبیه چشم هم بود میبینیم اینوم به عینوم خوانده میشود !

جالبی دیگر نام های اعضای بدن در لهجه ی آکادی و عربی کلمات مشابه و نزدیک یکدیگر است.

𒄢𒄢𒈝 (gulgullum): الجمجمه
𒌋𒅗 (muḫḫum) مخ
𒅆 (īnum) عین
𒅗 (appum) أَنْف (ʔanf)
𒉿 (uznum) أُذْن (ʔuḏn)
مثال:
𒌑𒍪𒌦𒅗 𒇷𒅁𒅆
[ana eqlim adi ummim #uzunka libši]

𒍣 (napištum) نَفْس (nafs)
𒊕𒆠 (nakkaptum) نَكَفَة (nakafa)

📌کلمات دیگر:

𒊑𒌍 rēšum : رَأْس (raʔs) سر
𒁍𒁺𒌝 (bu-du-um) بدن
𒁉𒅕𒆪𒌝 (bi-ir-ku-um) بَرَكَ (baraka, “to kneel”), رُكْبَة ،زانو

📚منبع:
عبد المنعم سيد عبد العال، ص ٤٨ .

CAPLICE, P, 122

@tamadone_arab
@tamadone_islami
#تاریخ_در_تصویر

ابن بطوطه جهانگرد مشهور خدمات پستی سلطنت دهلی، مولتان، قرن چهاردهم میلادی را توصیف می کند.


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
#تاریخ_در_تصویر

ابن بطوطه جهانگرد مشهور خدمات پستی سلطنت دهلی، مولتان، قرن چهاردهم میلادی را توصیف می کند.

خدمات پستی در اینجا دو نوع است. پست اسب کشی ، شامل اسب های متعلق به سلطان است و هر چهار مایل یک ایستگاه پستی وجود دارد.

سرویس پیک پیاده (دونده ها) که در هر مایل سه نقطه توقف دارند. در هر سوم مایل دهکده ای با مکانی برای آنان وجود دارد. در این غرفه ها افرادی آماده حرکت نشسته اند و هر کدام زنگ های مسی دارند. یک پیک وقتی شهر را ترک می کند با تمام توانش می دود.

مردان غرفه ها با شنیدن صدای زنگ ها برای ملاقات با پیک آماده می شوند و وقتی پیک به آنها می رسد، یکی از آنها نامه را می گیرد و با تمام وجود می دود تا به نقطه بعدی برسد.

این سرویس پستی سریعتر از پست اسبی است و اغلب برای حمل و نقل میوه ها استفاده می شود، که در هند یک کالای تجملاتی محسوب می شد. پیک ها میوه ها را در سبدهای بافته شده مانند بشقاب می گذارند و با سرعت زیاد به نزد سلطان می برند. به همین ترتیب، آنها محموله اصلی را حمل می کنند.

حتی اگر کسی مجروح شود هر کدام را روی برانکارد می گذارند و می دوند و برانکارد را بالای سر خود می برند.

سفرهای ابن بطوطه

نکته: پس از درگذشت سلطان معزالدین محمد غوری سلطنت مسلمانان در شمال هندوستان، که در تاریخ از آن به نام «سلطنت دهلی» یاد می‌شود، به‌دست قطب‌الدین ایبک، عامل غوریان و سرسلسله شاهان ممالیک، پایه‌گذاری شد.او و جانشینانش به ویژه ایلتُتمِش حکومتی را به مرکزیت دهلی بنیاد گذاشتند که سیصد سال به درازا کشید و بخش‌های گسترده‌ای از هند مرکزی را به زیر چتر خود گرفت.

@tamadone_islami
به نظر شما کدام یک از امپراتوری های زیر تاثیر بیشتری در گسترش اسلام داشت؟!

خلافت راشدین؟
خلافت بنی امیه ؟
🟡خلافت عباسی ؟
🔵امپراتوری سلجوقیان؟
🔴امپراتوری عثمانی!؟
🟢سلطنت دهلی؟!

@tamadone_islami
قدمی ترین نام خلیج فارس امروزی چه بوده؟

نام این خلیج در قدیمی ترین نقشه از جهان چیست؟الواح میخی چه میگویند؟

اگر بر حسب قدمت نام محاسبه کنیم کدام یک از نظر تاریخی صحیح تر است؟!

الفاظ باستانی عربی مذکور در الواح میخی هنوز در گویش مردمان عرب به حیات خود ادامه داده است، و این نشان تداوم و عدم گسست فرهنگی و زبانی مردمان یک زیست بوم و منطقه جغرافیایی است

نهر : Nar
مر (مرارت) :Marratu
سفلی (زیرین) :Soflitu
عليا (بالایی) :Elitu

@tamadone_islami
@tamadone_arab
2024/09/28 20:18:15
Back to Top
HTML Embed Code: