Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
فرض کنید توی شهر مالاگای اسپانیا دارید تعمیرات منزل خود را انجام میداد و دیوارهای خانه را بازسازی میکنید یه هو محراب باستانی ۸۰۰ ساله ی اسلامی جلوی شما پدیدار میشه!!!

در جای جای خشت ها و خانه های آندلس اسلامی معماری و ابنیه های مسلمانان نهفته است ، این بار از تاریخ آندلس به سراغ #محراب_بلش EL MIHRAB DE BALISH میروم .

محراب بلیش جواهری از میراث تاریخی، هنری و فرهنگی اسلامی شهر مالاگا است. در محله فعلی لا گلوریا قرار گرفته است.


این محراب بخشی از یک مسجد کوچک محله واقع در یکی از حومه شهر بود ، بنای آن به دلیل افزایش زیاد تعداد ساکنان بالیش در دوره ناصری ( قرن 13-14 میلادی) بوده است. در اسناد Repartimientos of Vélez-Málaga ذکر شده است که در این محله تا 18 مسجد وجود داشته است که مهمترین آنها مسجد جامع مالقه (مالاگا) است که در محل کلیسای فعلی سانتا ماریا قرار داشت (بعد فتح مسیحیان مسجد را به کلیسا تبدیل کردند) و فقط برخی از دیوارها و اسکلت اصلی آن باقی مانده است

پس از فتح بالیش در سال 1487 توسط مسیحیان، مساجد به کلیساها، خانه ها، انبارها و حتی شراب سازی تبدیل شدند. این محراب در فضای باز و در پاسیو داخلی کوچک یک خانه شخصی قرار داشت که بخشی از فضای مسجد قدیمی را اشغال می کرد.

در سال 1936م پس از بررسی املاک برای کاداستر و نقشه برداری کشف و عکسبرداری شد اما دوباره به فراموشی سپرده شد.تا در سال 2006 شورای شهر مالاگا این خانه را خرید، کارهای تحکیم و بازسازی آغاز شد و در معرض دید عموم و توریست ها قرار گرفت.

خطوط و کتیبه ی محراب :

حول محراب آیه ی ۱۸ سوره ی توبه و عبارت

أعوذ بالله من الشيطان الرجيم / بسم الله الرحمن الرحيم / صلى الله على سيدنا محمد وآله وصحبه وسلّم تسليمًا / إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلا اللَّهَ و همچنین عبارت شهادتین لا اله الا الله محمد رسول الله نوشته شده است

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
موقعیت شهر بلش از استان مالاگا در اسپانیا در دوران اسلامی آندلس

@tamadone_islami
#معماری_اسلامی

مقرنس های چوبی زیبای پایه های میز را نگاه کنید؟! با چه ظرافت و زیبایی ساخته شده اند؟!


ما بیشتر مقرنس را در زیر طاق ها و سرستون ها و زیر محراب های نماز و گنبد ها دیدیم ، اما این نوع هم زیبایی خودش را دارد

این هنر زیبا امروزه بیشتر در سوریه و شمال آفریقا متداول است .که برگرفته از سر ستون ها و پایه ستون های مقرنس سنتی اسلامی در شام و آندلس و مغرب است.

@tamadone_islami
رقص ترکی در عروسی سلطان طغرل سلجوقی

«در سنه ۴۵۵ عربی هنگامی که دختر خلیفه بغداد به ازدواج سلطان طغرل بیک درآمد، و وارد دربار و منزل سلطان شد، سلطان و خادمانش بلند شدند و مثل عادتشان شروع به #رقص کردند، به زانو می‌نشستند و بلند میشدند و ترانه های ترکی میخواندند، و همچنین سلطان نزد او به زانو نشست، اما یکجا ننشست، سپس او را ترک کرد وحرکت کرد»

بارتلد مینویسد:

در اثری که بوسیله ابوالفرج، مؤلف قرن سیزدهم میلادی به زبان سریانی نوشته شده شرح عروسی طغرل بیگ اولین نوه پسری سلجوق با دختر خلیفه بغداد آمده است. وی ضمن شرح مراسم عروسی رقص ترکی را توصیف میکند که در آن ترکان در حال رقص گاه می نشینند و گاه بر می خیزند. بر اساس کلیه شواهد این رقص همانی است که در روسیه به عنوان پلیاسکاف پریزیادکو (Pliaskav Prisiadkou) نامیده میشود و روسها به احتمال قریب به یقین آنرا از ترکها آموخته اند.

📚منبع : تاریخ الزمان - ابوالفرج ابن عبری صفحه ۱۰۵

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

بنای «تاریخانه» در شهر دامغان واقع شده و یکی از بهترین نمونه‌های مساجد نخستين در ایران به‌شمار می‌آید.

درباره زمان ساخت بنای اوليه آن، صاحب‌نظران بسياری بحث کرده‌اند. «آندره گدار» تاریخ ساخت این بنا را میانۀ سده دوم هجری می‌داند. «آرتور پوپ» ساخته شدن این مسجد را بين سال‌های ١٣٠ تا ١٧٠ هجری دانسته و «محمدکریم پيرنيا» تاریخ ساخت آن را حدود ١۵٠ هجری ذکر کرده است.

در وجه تسميه این بنا گفته‌اند که «تاری» به معنای «خدا»ست و «تاریخانه» یعنی «خدای خانه».

طاق‌های شبستان این بنا در ابتدا به‌صورت «طاق مازه‌دار بیضی‌شکل» بوده است. اما شکل کنونی آن با «طاق‌های تیزه‌دار جناغی» مرمت شده است که در این مرمت حالت نخستین خود را از دست داده است.

در این بازآفرینی کوشیده‌ایم تا با توجه به برداشت میدانی و بررسی پژوهش‌های مختلف، شکل اولیه و نخستین این بنای ارزشمند و کهن دوباره بازسازی شود.

سرپرست گروه: حامد محمدپور
همکاران: بهنام قربانی، الهام خوشبخت، زینب کیهانی

@tamadone_islami
به مناسبت روز جهانی سگ

نقاشی سفالی مربوط به عهد قدیمی بابلی در حدود سال 1750 قبل از
میلاد

مردی را نشان میدهد که یک سگ عظیم را با طنابی که قلاده ای دور گردن سگ بسته است هدایت می کند.

سگها را از باستان برای نگهبانی از خانه ها و دامها استفاده میکرده اند. و اهالی بین النهرین خیلی از انواع سگهای مختلف را پرورش و آموزش میدادند، به هنر مجسمه سازان بین النهرینی دقت کنید چقدر شبیه شکل سگ با ساده ترین ابزارها حکاکی شده حدود ۳۷۷۰ سال پیش است که شکل سگ واقعی را نشان میدهد

نقاشی دیواری در موزه بریتانیا است

کسی نژاد این سگ را میشناسد؟! کامنت کنید

📌قدیمی ترین آثار اهلی کردن سگ در عربستان باستان

https://www.tg-me.com/tamadone_arab/2561

https://www.tg-me.com/tamadone_arab/1457

https://www.tg-me.com/tamadone_arab/31

@tamadone_arab
@tamadone_islami
مهندسان مسلمان قرون وسطی و چرخ آبی غول پیکر #ناعوره



@tamadone_islami
2024/09/29 14:16:40
Back to Top
HTML Embed Code: