Telegram Web Link
یکی از مهمترین علومی که در تاریخ و تمدن اسلامی شکوفایی بسیاری بدست آورد ، علم نجوم بود.

بدلیل اهمیت نجوم در خیلی از احکام اسلام مانند تعیین جهت قبله ، سال هجری قمری ، رویت ماه رمضان و اعیاد اسلامی و ... مسلمانان مجبور بودند اطلاعات خود را از علم نجوم بالاتر ببرند.

و بی هیچ غلو و زیاده روی میتوان گفت دانشمندان تاریخ اسلامی پیشتاز در علوم نجوم بشریت شدند، اشخاصی چون

الفزاری
خوارزمی
فرغانی
بیرونی
جابر ابن افلح
ابن شاطر دمشقی
البتانی حرانی
عبدالرحمن صوفی
الزرقالی آندلسی
خواجه نصیرالدین طوسی
ملا علی قوشچی
غیاث الدین جمشید کاشانی
ابن راصد

و خیلی از دانشمندان کمک زیادی به نجوم برای بشریت کردند.

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در فیلم #پدرخوانده، خانواده اصلی به نام #کورلئونه شناخته می‌شوند، اما این نام واقعی آن‌ها نیست.

این نام، نام روستایی در #سیسیل است که خانواده از آنجا آمده‌اند.

این شهر در منابع عربی با نام «#قرلیون» شناخته می‌شود و مسلمانان در سال ۸۴۰ پس از میلاد آن را فتح کردند. طبق برخی روایت‌ها، قرلیون نام یک مبارز عرب بوده که شهر را فتح کرده است، اما به نظر نمی‌رسد این درست باشد، زیرا هرچند نام قرلیون به نظر عربی می‌آید، فرد دیگری با این نام در تاریخ اسلام شناخته نشده است.

پس از اینکه نُرمان‌ها مسلمانان را از سیسیل بیرون راندند، حدود ۸۰ درصد از مردم شهر را مسلمانان تشکیل می‌دادند. این شهر برای مدتی در برابر مسیحیان مقاومت کرد تا اینکه مجدداً جمعیت آن شکل گرفت و مسلمانان از آنجا نقل مکان داده شده یا تبعید شدند.

در سال ۱۹۰۱، پسری به نام ویتو آندولینی پس از قتل کل خانواده‌اش از روستا فرار کرد و به نیویورک رسید و نام ویتو کورلئونه را برای خود برگزید. فقط برای یادآوری، منظور ما ویتو کورلئونه‌ی رمان و فیلم پدرخوانده است.

@tamadone_islami
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پاسخ به ادعای کشیش آبیلا یوحنا

که آیا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله وسلم وصف #جنین_شناسی در قرآن را از کتب یونانی و جالینوس گرفته ؟!

@tamadone_islami
از نظر پیشرفت علم و دانشمند و ادبیات و مشاهیر کدام دوره شکوفا تر بود؟!
Anonymous Poll
13%
ایران قبل از اسلام
88%
ایران بعد از اسلام
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
20101130173945-385.pdf
683.6 KB
📚#معرفی_مقاله

📌اوستا و مردمان اوستایی

✍️ژان کلنز و مری بویس
✍️ترجمه: سید سعید منتظری

نکته: ژان کلنز، استاد بلژیکی زبان‌ها و دین‌های هندوایرانی در کلژ دو فرانس پاریس و یکی از نامدارترین پژوهشگران اوستا و گاتها در جهان است. او بیش از چهل سال است که در حوزه اوستاشناسی می‌نویسد و تاکنون حدود یکصد و سی کتاب و مقاله، و از جمله ترجمه گاتها در سال ۱۹۹۴ از او منتشر شده است.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام pinned «از نظر پیشرفت علم و دانشمند و ادبیات و مشاهیر کدام دوره شکوفا تر بود؟!»
بعضی وقت ها پارسی سازی کلمات بوی متعفن نژادپرستی میده

چه معنی میده مثلا غذاهای قیمه و قورمه که اسامی ترکی دارند باید حتما به فارسی بگیم؟!

اینها دیگر جزوی از فرهنگ غذایی ما شدند ! با همین نام!

مگر کل ایران فقط فارس هستند که همه ی کلمات ترکی ، کردی ، عربی ،بلوچی و یا ... را حتما باید معادل سازی به فارسی کنیم؟!

📌عکس را کامل باز کنید...

@tamadone_islami
اکانت من برای ۱۰ سال پیشه توی تلگرام

روی این آپ بزنید که برای کانال اصلی تلگرام هست و نشون میده قدمت اکانت شما چقدره ، هرچقدر قدیمی تر باشید ارزش اکانت شما بیشتر میشه و میتونید اکانت پریمیوم بگیرید با آن و یا بعدا ارز این اپ رو بفروشید.

لینک زیر را بزنید
👇
تاریخ و تمدن طلایی اسلام pinned «https://www.tg-me.com/dogshouse_bot/join?startapp=Q-4at4hVQTO-9JnAH_j-pA Who let the DOGS out?»
عبدالله بن ابی سرح صحابی و فاتح شمال آفریقا از دست بیزانس

عبد الله بن سعد بن ابی سرح قریشی عامری، از بنی عامر بن لوی، از قریش است: فاتح آفریقا ، سوار کار بنی عامر است. از دلاوران صحابه است. قبل از فتح مکه اسلام آورد، و مسلمان گشت. او نویسنده وحی رسول خدا صلی الله علیه وسلم بود و دست راست عمرو بن عاص در فتح مصر بود.

و والی مصر در سال 25 هـ بعد عمرو بن عاص گشت، و 12 سال بر این پست باقی ماند. و در این سال ها بود که برای فتح آفریقا رفت که در لشکرش عبد الله بن عباس و عقبه بن نافع رضی الله عنهم نیز حضور داشتند. و عبد الله بن زبیر نیز به آنها پیوست.

سپس طرابلس و طنجه و کل آفریقا را فتح کرد. در جنگ دریایی #روم نیز ظفر یافت در معرکه ی #ذات_الصواری در سال 34 هـ . و به مشرق برگشت.

سپس در راه بین مصر و شام خبر از کشته شدن حضرت عثمان یافت و حضرت علی والی دیگری را برای مصر فرستاد (او قیس بن سعد بن عباده بود) و متوجه شام شد ،قصد معاویه را کرد و جنگی بین او و بین علی در صفین رخ داد. ابی سرح در عسقلان مرد که ایستاده و در نماز بود. او برادر رضاعی حضرت عثمان بن عفان بود

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
عبدالله بن ابی سرح صحابی و فاتح شمال آفریقا از دست بیزانس عبد الله بن سعد بن ابی سرح قریشی عامری، از بنی عامر بن لوی، از قریش است: فاتح آفریقا ، سوار کار بنی عامر است. از دلاوران صحابه است. قبل از فتح مکه اسلام آورد، و مسلمان گشت. او نویسنده وحی رسول خدا…
جنگ ذات‌ الصَواری (یا ذوالصواری)، نخستین نبرد بزرگ دریایی مسلمانان و رومیان در سال ۳۱ یا ۳۴ بود.صَواری جمع صاریه به معنای دکل است.

گفته شده است که سبب نام‌ گذاری این جنگ به ذات‌الصواری آن است که در این جنگ، کشتی‌های جنگی بسیاری به کار گرفته شد که دارای دکل بود. مسلمانان مصر و شام با کشتی‌های خود از ساحل بندر عکّا حرکت کردند.مورخان در ذکر مکان جنگ اختلاف دارند؛ به روایتی این جنگ در دریا و نزدیک سواحل اسکندریه روی داده است.

امیر معاویه که در زمان خلافت حضرت عمر فقط حاکم دمشق و اردن بود، در ابتدای خلافت حضرت عثمان رفته‌رفته حاکم تمام شام شد.

وی برای خود نیروی دریایی تشکیل داد و از خلیفه حضرت عثمان اجازۀ حملۀ دریایی خواست، که عثمان پذیرفت.

معاویه دو جزیرۀ قبرس (قبرص) و رودس را به‌ترتیب، در سال‌های ۲۸ و ۵۳ هجری فتح کرد.

کنستانس دوم، فرمانروای روم‌شرقی (بیزانس)، که از فتوحات مسلمانان در دریای مدیترانه و سواحل افریقیه به تنگ آمده بود، با لشکری عظیم از راه دریا به سوی سرزمین مسلمانان حرکت کرد.گفته شده است که از آغاز نبرد مسلمانان با رومیان تا آن‌زمان، چنین نیرویی از رومیان بسیج نشده بود.

چون این خبر به حضرت عثمان رسید، به معاویه و عبداللّه بن سعد بن ابی‌سَرح، حاکم مصر (۲۵ـ۳۵)، دستور داد تا از طریق دریا با سپاه شام و مصر به مقابله دشمن بروند، همچنین به عمرو بن عاص دستور داد تا با مال و سلاح به عبداللّه کمک کند.در این جنگ، معاویه با همدستی ناوگان عبداللّه بن سعد به مقابله با دشمن برآمد.

مجموع کشتی‌های جنگی مسلمانان را از دویست تا پانصد نوشته‌اند.برخی از قبطیان مصر نیز همراه مسلمانان در این جنگ شرکت داشتند.

هنگام رویارویی مسلمانان و رومیان، وزش باد مخالفی که سه روز به طول انجامید سبب شد تا دو طرف لنگر بیندازند و تا آرام شدن دریا صبر کنند.پس از آن، مسلمانان برای رومیان پیغام فرستادند که یک شب میان دو طرف امان باشد و رومیان پذیرفتند.

#مسلمانان آن شب را تا صبح به نماز و دعا و خواندن قرآن گذراندند و #رومیان نیز به نواختن ناقوس و چنگ و طنبور پرداختند و در بوق‌ها می‌دمیدند و شراب می‌نوشیدند.

روز بعد، امیر معاویه و ابن ابی سرح کسی را نزد کنستانس فرستادند و پیشنهاد کردند جنگ در خشکی باشد، اما رومیان نپذیرفتند و خواهان نبرد در دریا بودند.

نقل است که کشتی‌های رومیان حامل شیشه‌های نفت و وسایل آتش‌زنه بود.جنگ با پرتاب تیر و سنگ آغاز شد و به‌تدریج شدت یافت.بنابر گزارش مورخان مسلمان، مسلمانان با روشی خاص هر کشتی خود را به یک کشتی رومی می‌بستند و به جنگ تن به تن می‌پرداختند.

تعداد کشته‌های دو طرف بسیار زیاد بود، آب اجساد را به ساحل آورد و تلی از اجساد به‌وجود آمد

در این جنگ، کنستانس زخم‌هایی برداشت که تا مدت‌ها درمان نشد؛ ازاین‌رو، و نیز به‌سبب کثرت کشتگان و زخمیان، قسطنطین هزیمت یافت و روانۀ سیسیل گردید و از رومیان جز اندکی نجات نیافتند و مسلمانان پیروز شدند.

این جنگ ، که در آن نیروی دریایی روم (بیزانس) به‌کلی درهم شکست، چندان اهمیت داشت که فیلیپ حِتّی، مورخ معاصر عرب، آن را با نبرد یَرموک مقایسه کرده است.

📚منابع:

✍️مسعودی، تنبیه، ج۱، ص۱۵۸.
✍️ابن‌خلدون،تاریخ ابن خلدون، ج۲، ص۵۷۵.
✍️خلیفة بن خیاط، تاریخ خلیفةبن خیاط، ج۱، ص۹۸
✍️طبری،تاریخ طبری، تاریخ (بیروت)، ج۴، ص۲۸۸
✍️ابومحمد احمد ابن‌اعثم کوفی، کتاب الفتوح، ج۲، ص۳۵۵
✍️ابن‌اثیر، الکامل فی التاریخ، ج۳، ص۱۱۸

@tamadone_islami
2024/09/30 18:28:18
Back to Top
HTML Embed Code: