Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
بزرگترین فرماندهان و مجاهدان تاریخ بنی امیه @tamadone_islami
در دوران بنی امیه (661-750 میلادی)، تعدادی از فرماندهان نظامی نقش کلیدی در فتوحات و جنگ‌های این سلسله داشتند. مهمترین فرماندهان نظامی دوران بنی امیه شامل افراد زیر می‌شوند:

1. مُسلم بن عُقبه: او یکی از فرماندهان مهم در دوران یزید بن معاویه بود و به دلیل سرکوب شورش مدینه در نبرد حرّه (سال 683 میلادی) به شهرت رسید. به خاطر شدت خشونت و سرکوب در این نبرد، او به "مسرف بن عقبه" (به معنای شخصی که افراط می‌کند) معروف شد.

2. حجاج بن یوسف ثقفی: یکی از تاثیرگذارترین فرماندهان و سیاستمداران دوران بنی امیه بود. او به عنوان والی عراق و بخش‌های وسیعی از ایران، شورش‌های زیادی را سرکوب کرد و نقش اساسی در تثبیت قدرت بنی امیه داشت. همچنین مسئول سرکوب شورش عبدالله بن زبیر در مکه بود.

3. قتیبة بن مسلم باهلی: فرمانده‌ای برجسته بود که فتوحات بزرگی در مناطق شرقی قلمرو اسلام، از جمله خراسان، ماوراءالنهر و بخش‌هایی از آسیای میانه داشت. او مناطق مهمی مانند بخارا و سمرقند را به تصرف درآورد و قلمرو اسلام را تا فراتر از رود جیحون گسترش داد.

4. طارق بن زیاد: فرمانده‌ای که به دستور موسی بن نصیر به شبه‌جزیره ایبری (اسپانیا و پرتغال امروزی) حمله کرد و نبرد مهمی به نام نبرد گوادالته در سال 711 میلادی را رهبری کرد. او با پیروزی در این نبرد، زمینه‌ساز فتح اسپانیا شد.

5. موسی بن نصیر: والی شمال آفریقا که فتوحات گسترده‌ای در این منطقه انجام داد. او یکی از فرماندهانی بود که به همراه طارق بن زیاد به فتح اندلس (اسپانیا) کمک کرد.

6.‌حَسّان‌ بن نُعمان بن عَدیّ اَزْدی غَسّانی:

امیر و فاتح عرب در سده اول هجری بوده است. وی از امرای شام بود.برخی منابع او را از دودمان پادشاهانِ غَسانی دانسته‌اند.حسان در زمان عبدالملک‌ بن مروان (حک: ۶۵ـ۸۶)، والی مصر شد.رومی‌ها به کمک ناوگان دریایی خود، تلاش کردند «قرطانجه» را تصرف کنند که سرانجام در سال ۸۲ هجری آن را تصرف کردند؛ اما حسان آنان را بیرون کرد و در سال ۸۳ هجری در شرق آن شهری اسلامی‌ به نام «تونس» بنا نمود

7. محمد بن قاسم ثقفی: جوان‌ترین فرمانده نظامی بنی امیه که در سن 17 سالگی به سرزمین سند (پاکستان امروزی) حمله کرد و آن را به قلمرو اسلام افزود.

این فرماندهان به بنی امیه کمک کردند تا قلمرو خود را گسترش دهند و شورش‌ها را سرکوب کنند.

8. عنبسه بن سحیم کلبی:

یکی از فرماندهان نظامی برجستهٔ دورهٔ اموی بود. او به قبیلهٔ بنو کلب تعلق داشت و در زمان خلافت امویان نقش مهمی در لشکرکشی‌ها و مدیریت مناطق مختلف ایفا کرد، عنبسه یکی از فرماندهانی بود که برای فتح و تثبیت قدرت امویان در شمال آفریقا، به ویژه منطقه مغرب (الجزایر، تونس، مراکش امروزی) شرکت کرد. هدف اصلی این لشکرکشی‌ها مهار قبایل بربر و گسترش قلمرو امویان در این مناطق بود.

یکی از مهم‌ترین لشکرکشی‌های عنبسه بن سحیم، پیشروی به سمت شمال اندلس بود. او پس از اینکه فرماندهی سپاه امویان در اندلس را به عهده گرفت، لشکرکشی‌هایی به سمت فرانسه (سرزمین گُل) انجام داد و توانست تا نزدیکی شهرهای جنوبی فرانسه پیشروی کند. او تا شهری به نام ناربون (Narbonne) پیش رفت و حتی در منطقه‌ای به نام سنت ژیرون (Saint-Girons) در فرانسه عملیات نظامی انجام داد.

جنوب فرانسه: عنبسه تلاش کرد تا مرزهای خلافت اموی را از اندلس به سمت فرانسه گسترش دهد و در این راه تا نزدیکی کوه‌های پیرنه (Pyrenees) پیش رفت. با این حال، پس از شهادت او، این فتوحات به دلیل مقاومت محلی و مشکلات داخلی پایدار نماندند.

9. عبدالرحمن الغافقی: به امارت‌ اندلس برگزیده شد. وی آماده فتح سرزمین گل شد و اعراب را از یمن و شام برای یاری فراخواند و گروه‌های مختلف به‌سوی او شتافتند. وی از سلسله کوه‌های «برانس» با سپاهی از عرب‌ها و بربرها عبور کرد و در دو منطقه «اکیتانیا» و «بورگونی» رخنه کرد و بر شهر «بردو» مستولی شد و سپاه «شارل مارتل» را فراری داد و به قصد رخنه در عمق فرانسه پیش رفت.
«شارل مارتل» سپاه خود را جمع کرد و سپاه بزرگی از «گل ها» و «ژرمن‌ها» فراهم آورد و نبرد خونینی در «بواتیه» در نزدیکی رودخانه «لوار» درگرفت که در آن عبدالرحمان کشته شد و مسلمانان عقب‌نشینی کردند

10.السمح بن مالک الخولانی:

وی شهرهای بارسلون و ناربون را در سال ۷۲۰ میلادی به تصرف خود درآورد که این فتوحات پادشاهی ویزیگوت‌ها را تهدید می‌کرد، در ادامه شهرهای مختلفی همچون بزیه، اگد، لودو، ویلنو-له-مگولون و نیم به محاصره درآمد.

سمح بن مالک سپس دستور حمله به شهر تولوز را داد اما با مقاومت مردم این شهر مواجه شده، پس از محاصره تولوز در تاریخ ۹ ژوئن ۷۲۱ جنگی سرنوشت‌ساز درگرفت که با شکست نیروهای مسلمان و زخمی شدن سمح بن مالک الخولانی پایان یافت، وی پس از مدت کوتاهی در نزدیکی ناربون درگذشت

@tamadone_islami
#معماری_اسلامی

بسیاری از کلیسا های اروپایی بر اساس زیارتگاه مسلمانان الگو برداری شدند

🔴نفوذ عمیق اسلامی را می توان در بسیاری از بنا های نمادین اروپا مشاهده کرد

♦️با این حال درحالی که ما در غرب ممکن است آماده اعتراف به بدهی خود به نفوذ معماری اسلامی نباشیم
سر کریستوفر رن،که به عنوان بزرگترین معمار بریتانیا در نظر گرفته می شود ، چنین بود اون این را بیش از سه قرن پیش به وضوح دید,

زمانی که پس از مطالعه و تحقیق گسترده نوشت :سبک‌ گوتیک را به درستی باید سبک ساراسن(اسلامی) نامید

📚منبع: سرقت از ساراسن ها: چگونه معماری اسلامی اروپا رو شکل داد ،دیانا دارک صفحه ۳



@tamadone_islami
https://www.tg-me.com/islam_his_tory
#معماری_اسلامی

اثر رافائل کانترراس (1865 میلادی) از پنجره ی کاخ الحمرا آندلس اسلامی موجود در موزه ی ویکتوریا آلبرت

وقتی از الگوی معماری اسلامی حرف میزنیم یعنی خیلی از جزییات مختص به تاریخ مسلمین است ، ترکیب ها ، نقوش اسلیمی ، اشکال هندسی ، خطوط عربی ، عربسک ها و...

@tamadone_islami
#هنر_اسلامی

یکی از هنرهایی که کمتر بش توجه میشه و شده هنر ساخت و تزیینات لباس ها و کلاه خود های جنگی تاریخ اسلامی است

که واقعا از نظر جزییات شاهکار هستند ، و مسلمانان یک سبک کاملا مختص به خود را در جهان داشتند .

هنر خطوط اسلیمی و طراح های هندسی و آیات قرآنی و نقوش گیاهی با جزییات خیره کننده دیده میشه

@tamadone_islami
یکی از ادعاهای افراد ناآگاه و عرب ستیز این است که مردمان شام ( سوریه و اردن و فلسطین و لبنان) عرب نبودند و بعد از اسلام فقط زبان آنها عرب شد!!!!

در صورتی که کتیبه ی النماره که مربوط به سال 328 میلادی است مشتی محکم بر فم و دهان این جاهلان است

که #امروالقیس خود را #پادشاه_عرب میداند که قبائل عربی مختلفی چون اسد و نزار و مذحج را نام میبرد !!

فراموش نکنید این کتیبه برای ۱۷۰۰ سال پیش است!!! و در کجا یافت شده؟! مکه؟! مدینه؟!

خیــــــــــــر!! در #سوریه!!!

@tamadone_arab
DeArabizing_Arabia_Chapter_3_English.pdf
1.7 MB
بررسی کتیبه النماره امرو القیس در سوریه به سال 328 میلادی

@tamadone_arab
@ketabkhane_islami
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ظلم و جفا به زرین کوب و کتاب دوقرن سکوت

هر از گاهی متن های بدون امضاء در فضای مجازی منتشر می شود و نویسنده از قول  عبدالحسین زرین کوب و کتاب دوقرن سکوت مطالب کذبی را منتشر می کند. هدف این افراد ترویج کینه توزی و نفرت پراکنی و اشاعه نژادپرستی است.
بهترین راه مقابله با این فریب کاری و نفرت پراکنی عدم نشر آن هاست.

لینک ویدئو در یوتیوب
https://youtu.be/t8AXHnQy0Q8
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/28 16:20:42
Back to Top
HTML Embed Code: