Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
یکی از دلایلی که تسخیر اسلامی مصر را در خارج از جفایی که مسیحیان قبطی غیر کلدونی به دست بیزانسی که (کلیسای قبطی را مرتد می دانست) تسهیل کرد که منجر به همکاری بیشتر با فاتحان عرب شد :

اورشلیم (بیت المقدس) توسط لشکری از راهبان (مونوفیزیت) اشغال شد؛ بنام یگانه طبیعت تجسم شده غارت کردند ،سوختند ،کشتند؛ آرامگاه مسیح به خون آلوده شد... سه روز قبل از جشن عید پاک پدرسالار (اسکندریه) در کلیسای جامع محاصره شد و در غسل تعمید کشته شد، بقایای جنازه ی مخدوش او در شعله های آتش انداخته شد و خاکسترش در باد ریخت؛

این خرافات مهلک از هر طرف به اصل و عمل انتقام جویی در پی جدال مذهبی بیزانسی ها هزاران نفر کشته شدند!!

ـجنکینز، فیلیپ (۲۰۱۳)، جنگهای مقدس چگونه ۴ پدر، ۳ ملکه و ۲ امپراتور تصمیم گرفتند مسیحیان برای ۱۵۰۰ سال آینده چه باور کنند.


هیو کندی در کتاب «فتوحات بزرگ عرب» می نویسد که سایروس، فرماندار بیزانس مصر، بنیامین اول پدر سالار قبطی را به قصد تبعید اخراج کرد. هنگامی که نیروهای عربی به رهبری #عمرو_ابن_العاص اسکندریه مصر را تصرف کردند، یک اشراف قبطی به نام سانوتیوس او را متقاعد کرد که معاهده ای از رفتار ایمن به بنیامین و دعوت برای بازگشت به اسکندریه بفرستد. وقتی رسید، بعد از سیزده سال تبعید ژنرال عرب با پدرسالار مسیحی محترمانه برخورد کرد.

مسلمانان به او دستور دادند که خود او کنترل کلیسای قبطی را دوباره به دست بگیرد و به زودی عمرو ابن عاص ترتیب بازسازی صومعه های واحه ناترون که توسط مسیحیان کلدونی ویران شده بودند فراهم کرد. چنین صومعه هایی امروز پس از بیش از هزار سال اسلام هنوز در حال عبادت هستند

«بنیامین همچنین روابط خوبی با عمرو ابن عاص برقرار کرد کمی پس از سقوط اسکندریه عمرو آماده رفتن به لیبی شد. او از بنیامین درخواست کرد: «اگر دعا کنید به غرب و پنج شهر بروم و آنها را تصرف کنم چنانکه به مصر کردم و سالم و سریع برگردم، هر چه از من بخواهید انجام خواهم داد!

سپس این راهب پارسا تصویر قابل توجه پدرسالار را به ما ارائه می دهد که برای موفقیت فرمانده مسلمان در برابر ساکنان سيرنايیکا در مقابل پیروزی مسلمانان بر بیزانسی ها دعا می کند.

📚منبع:


- Kennedy, Hugh@ (2007), "The Great Arab Conquests How the Spread of Islam Changed the World We Live In. Hugh Kennedy", pg.
164-165

@tamadone_islami
#هنر_اسلامی

نقاشی دیو منسوب به محمد سیاه قلم

در داخل مجموعه ی سیاه قلم ، تصاویری از شیاطین، هیولاها، زندگی در اردوگاه، حیوانات، موجودات پری مانند و پیکرهای انسانی در لباس چینی و مغولی وجود دارد. در کنار تصاویر فیگولار، جزئیاتی از طبیعت (مانند صخره ها و درختان) نیز وجود دارد که در نقاشی های دربار ترکمن دوره یعقوب بیگ تکرار می شود.

اواخر سده هشتم هجری و سده نهم هجری از لحاظ بيان هنري دوران پربركتي در تاريخ فرهنگي ايران است كه در كمتر دوره اي شاهد تنوع و گستردگي اي هم سنگ آنيم. حمايتهاي شاهرخ تیموری و بايسنقر ميرزا و سلطان حسين بايقرا و وجود انديشمنداني چون اميرعلي شير نوايي، خواجه احرار، عبدالرحمان جامي و نيز رفاه اقتصادي و امنيت سياسي موجب شد ادب و هنر (به ويژه كتابت) به درجه اي از رشد و استعلا رسد كه براي چندين سده، حتي تاكنون، افق بي كراني براي شيفتگان فرهنگ باشد.

حضور هنرمندان بسياري در زمينه نگارگري، خوشنويسي، آرايش كتاب و كيفيت آثاري كه اين نخبگان بنا نهادند و از خود به جا گذاشتند، تلالو ويژه اي در فرهنگ جهاني دارد

@tamadone_islami
#هنر_اسلامی


عنوان: کاسه با کتیبه کوفی
تاریخ: قرن دهم میلادی
مکان: نیشابور، ایران
جنس: سفال، با رنگ سیاه مایل به ارغوانی زیر لعاب بی رنگ
ابعاد: 8*28 سانتی متر
موزه : مجموعه ی خلیلی

📌چند نفر میتوانند کتیبه ی داخل کاسه را رمزگشایی کنند و بخوانند؟!

@tamadone_islami
#هنر_اسلامی

عنوان: مهره شطرنج به شکل یک مرد نشسته
تاریخ: اواخر قرن سیزدهم میلادی
مکان: کاشان، ایران
مواد: ظروف خمیر سنگی، رنگ مشکی زیر لعاب بی رنگ، تا حدی فیروزه ای رنگ آمیزی شده و آبی کبالت
ابعاد: 41.5 x 14.3 سانتی متر
شماره دسترسی: POT 1310
مجموعه: الخلیلی

این مهره ی شطرنج واقعا یک شاهکار هنر دستی است که میتونید برای ساعت ها به روی جزییات آن خیره بشید ، ترکیب نقوش اسلیمی و هندسی و همچنین خطوط نوشته شده در دور کلاه او و همچنین حاشیه عبای او بسیار زیباست.

هرچقدر سعی کردم نتونستم تشخیص بدم چی نوشته بدلیل کم رنگ شدن متن.

@tamadone_islami
ابن هیثم بصری نابغه ی فیزیک و نجوم و ریاضیات قرون وسطی


@tamadone_islami
تمرین امضای طغرا و تصویرسازی چهره توسط سلطان محمد فاتح در ۸ سالگی

سلطان محمد فاتح علاوه بر نبوغ نظامی و سیاسی اش یک خطاط ماهر قود همچنین به زبان های فارسی ، عربی ، یونانی ،ترکی مسلط بود .

@tamadone_islami
📌اسامی خلفا و سلاطین تاریخ اسلام از ابتدا تا انتها با ذکر تاریخ آنان

کسانی که میخوان کامل با سلسلسه های تاریخ اسلامی از ابتدا تا انتها آشنا شن و بدانند چه کسانی حکومت میکردند و در چه سال هایی بودند میتونن به این لینک مراجعه کنند

سایت مطالعات موزه ی متروپولیتن نیویورک از خلفای راشدین خلفا را شروع کرده و همینگونه سلسله های مختلف امویان ، عباسیان ، فاطمیان ، اغلبیان ،آل بویه ، طاهریان، خوارزمشاهیان ،بنی زیری، رستمیان ، زنگیان، دانشمندیان ، ممالیک ، ایوبیان و سلجوقیان و عثمانیان ایلخانیان خانات ، صفویان تیموریان ،غزنویان غوریان و ... را با ذکر سلطان و خلیفه و سال حکومت ذکر کرده

📌برای کسانی که میخوان آرشیو حاکمان کل سلسله های تاریخ اسلام رو داشته باشند عالیه

https://artistproject.metmuseum.org/toah/hd/isru/hd_isru.htm

@tamadone_islami
2024/09/28 18:14:28
Back to Top
HTML Embed Code: