Telegram Web Link
نیکی به پرندگان در اسلام


بیایید سخن خلیفه عمر دوم «عمر ابن عبدالعزیز اموی» (682-720) را در نظر بگیریم که تنها 75 سال پس از حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم حکومت کرد. او گفت:

بر قله کوهها #گندم بپاشید تا نتوان گفت پرنده ای در سرزمین مسلمانان گرسنه شد... فقط یادآوری این است که به همه احترام بگذارید. حتی کوچکترین کارها می تواند لطف نجات بخش ما باشد!» «عمر بن عبدالعزیز خلیفه اموی»

نکته: تصویر بالا در ترکیه است که بالای کوه های برفی مسلمین برای پرندگان گندم میپاشند


این نوع احترام مستقیماً از آموزه های اسلام سرچشمه می گیرد، مثلاً در یکی از احادیث متعدد (از سخنان حضرت محمد صلی الله علیه وسلم) در مورد رفتار با حیوانات، پیروان آن حضرت پرسیدند:

ای رسول خدا! آیا خدمت به حیوانات برای ما پاداشی دارد؟» پاسخ داد: آری، خدمت به هر جانداری پاداش دارد!

@tamadone_islami
مشهورترین رهبران قرن ۱۵ تا ۱۹ میلادی

Famous leaders from the 1500s, the 1600s, the 1700s, and the 1800s

کدام یک را میشناسید ؟!

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفتگوی جذاب صلاح الدین ایوبی و بالدوین چهارم در فیلم قلمرو بهشت ریدلی اسکات


@tamadone_islami
کتیبه فارسی دروازهٔ قیامت در روسیه

🔸دانشنامه ایرانیکا ذیل مدخل "معبد دروازهٔ قیامت" مینویسد اطلاعات مکتوب، نمادهای ساسانی و کتیبه فارسی قرن ۹ق بر اتاقکی در کنار دیوار دفاعی ساسانی شهر دربند، بیانگر قداست این بنا بوده و در دوره‌ای طولانی بعنوان دروازه قیامت نامیده شده است.

🔸دیوار ۴۰ کیلومتری شهر دربند که بر دیواری قدیمیتر بنا گردیده است اسامی مختلفی همچون دیوار قیامت، سد یاجوج و ماجوج، سد سکندر و دیوار ذوالقرنین دارد.

🔸 یاجوج و ماجوج در کتب مقدس یهود، مسیحیت و اسلام ذکر شده‌ و طبق سوره کهف و انبیا هنگامیکه دیوار ذوالقرنین توسط این قوم تخریب شود فرآیند قیامت آغاز میشود.

🔸ذوالقرنین را دوره‌ای بعنوان اسکندر مقدونی نامیده‌اند.

🔸وجود ۴ شکل تیر و کمان در کنار معبد که به سمت زمین (دنیای زیرین) نشانه رفته است گویا نمادی از اعتقاد به جایگاه نابودگرانِ جهان (یاجوج و ماجوج) در زیر زمین است و شاید نام دروازهٔ قیامت، تداعی کننده محل خروج آنها باشد.

مرتضی رضوانفر
پژوهشگاه میراث فرهنگی

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رسم الخط های مختلف #لام در خط عربی

خوشنویسی عربی یکی از هنرهایی است که بعد از اسلام رونق بسیاری پیدا کرد

@tamadone_islami
مرداس شاه عرب خداشناس و حاکم سرزمین نیزه گزار است . او پسری به نام #ضحاک دارد که صاحب هزار اسب است . دیو دل ضحاک را تباه می کند و او را تشویق و ترغیب به کشتن پدر می سازد و بدین سان #ضحاک با کشتن پدر جانشین وی می شود.

در همین زمان مردم ایران دل از مهر جمشید گسسته اند و به سوی او می شتابند و او را شاه ایران می خوانند.پادشاه مار بر دوش تاج بر سر می نهد و #جمشید را پس از صد سال آوارگی از پا در می آورد و میکشد و دختران وی ارنواز و شهرناز را به زنی می گیرد.

در انتها #فریدون تصمصیم می گیرد که ضحاک را از پای در آورد اما سروش به نزد وی می آید و او را از کشتن برحذر می دارد .در نهایت ضحاک را به کوه دماوند می برد و در آن جا با میخ هایی گران سنگ فرو می بندد .

داستان مورد اشاره ی ما محل بیت المقدس است؟! ضحاک عرب در بیت المقدس تاج میگذارد و پایتخت اوست !؟

نکته ی دیگر این است که در آنجا و ان سرزمین از ذکر عرب ها و شاه عرب یاد میشه! (برخلاف ادعای صهیونیست ها)

نظر شما چیست؟!

@tamadone_islami
کدام یک از حکومت های زیر در شمال آفریقا و مغرب حکومت کرد؟!
Anonymous Quiz
25%
دولت مشعشعیان
35%
دولت حمدانیان
18%
دولت جبریه
21%
دولت رستمیان
آیا میدانید در تاریخ اسلام پست هوایی داشتیم؟!😁


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
آیا میدانید در تاریخ اسلام پست هوایی داشتیم؟!😁 @tamadone_islami
✴️آیا میدانید در تاریخ اسلام پست هوایی داشتیم؟

پرندگان معمولاً به عنوان پیک برای ارسال و دریافت پیام های مهم از مکان ها، شهرها در تاریخ اسلامی استفاده می شدند.

در برخی موارد، از پرندگان حتی برای تحویل «بسته‌ها» استفاده می‌شد. النویری، یک تاریخ نگار نظامی مسلمان، داستان خلیفه فاطمی قرن دهم میلادی را نقل می کند که در آن 600 کبوتر آزاد شدند، هر کدام یک گیلاس در کیسه ای ابریشمی بسته به هر پا... [سپس] خلیفه کاسه بزرگی را پذیرفت. حاوی 1200 گیلاس تازه از لبنان، که از طریق پست هوایی ویژه وارد شده بود...» این سرویس مبتکرانه «تحویل غذا» با استفاده از کبوترهای خانگی انجام شد!!

در #خلافت_عباسیان کبوترهای نامه رسان را برای مقاصد نظامی استفاده می کردند و دیوان مکتوب خاصی داشتند برای ارسال و دریافت نامه ها و مسلمانان سیستم پست را با کبوتر حامل یا پیام رسان انجام میدادند. کبوتر الزاجل معروف به بال مسلمین بود و شبیه #پست_هوایی بود و مسلمانان پست را برای کبوتران جدا می کردند و در دیوان مخصوص و در دفتر می نوشتند و به کبوتران خلخال های طلا نشانه میگذاشتند و مسلمانان در جنگ ها در اخباری که کبوترها حمل می کردند از اصطلاحات مشابه #رمز استفاده می کردند ، همانطور که کاغذ سبک وصل میکردند و به بال های آنها علامت میزدند. برج های زیادی برای مقر این کبوتران وجود داشت، حکم فرودگاه های مشخص برای ورود و خروج آنها داشت که در دوران ممالیک و قاهره مرکز این برج ها بود .

این کبوتران جایگاه ویژه ای داشتند و با قیمت های بالایی به فروش می رسیدند. از این رو مردم مخصوصاً در شهر بصره برای به دست آوردن آن به رقابت پرداختند و کبوتر یکی از ارکان تجارت مردم شد و قیمت پرنده به هفتصد دینار رسید و در زمان سلطان نورالدین زنگی بسیار مورد استفاده قرار گرفت. نورالدین زنگی و در زمان عبید (فاطمیان مصر) فواصل پرواز آنها بین قاهره و بصره می رسید و در دمشق برجهایی برای راه های ارتباطی کبوتران برپا می کردند و کبوترها از هر برج به برج دیگر می رفتند.

📚منبع:

📒Ltd, FSTC. 1001 Inventions: The Enduring Legacy of Muslim Civilization: Reference (4th) Edition Annotated, Text only. (Kindle Location 4325). FSTC. Kindle Edition.

📒محمد ضيف الله: الحضارة الإسلامية ص198
📒أبو زيد شلبي: تاريخ الحضارة الإسلامية والفكر الإسلامي ص146
📒كمال عناني إسماعيل: دراسات في تاريخ النظم الإسلامية ص107، 108

@tamadone_islami
2024/09/29 20:31:23
Back to Top
HTML Embed Code: