Telegram Web Link
الگوهای #عربی_اسلامی ویلیام موریس
کاوش در تأثیرات پنهان اسلامی قرون وسطی



@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
الگوهای #عربی_اسلامی ویلیام موریس کاوش در تأثیرات پنهان اسلامی قرون وسطی @tamadone_islami
الگوهای #عربی_اسلامی ویلیام موریس
کاوش در تأثیرات پنهان اسلامی قرون وسطی

ویلیام موریس، مشهورترین طراح جنبش هنر و صنایع دستی، شاعر، هنرمند، فیلسوف، تایپوگراف و نویسنده بریتانیایی بود. او سبک هنری ویکتوریایی را تایید نمی کرد زیرا به شدت به صنایع وابسته بود. موریس با الهام از طبیعت، کاغذ دیواری های سبک را با دست، با استفاده از بلوک های چوبی حکاکی شده و رنگ های معدنی کشید.

اوریس معتقد بود که صنایع دستی #قرون_وسطی بهترین الگو را برای هنر فراهم می کند. او از طرح های گل بیومورفیک تزئینات #عربی_اسلیمی الهام گرفت. اعراب قرون وسطی در هندسه، مثلثات و نجوم ریاضی پیشرفت های چشمگیری داشتند.

#هندسه در دوران خلافت عباسی پیشرفت منحصر به فردی پیدا کرد. استادان عرب از اشکال و نقوش هندسی در زمینه های هنری استفاده می کردند.

#عربسک توسط اعراب با اشکال برگ درخت انگور و برش های پیچیده ساقه، برگ و شاخه ارائه شد. آنها از زنجیرهای مکرر اشکال هندسی درهم آمیخته با حیوانات، پرندگان و خط عربی در کاخ ها، خانه ها و مساجد خود استفاده می کردند. این الگوها اساس #هنر_اسلامی را تشکیل دادند و در طول تاریخ توسط امپراتوری های مسلمان به کار گرفته شدند.

طبق اعتقاد اسلام، مسلمانان در آخرت وارد بهشت می شوند. آن‌ها رودخانه‌های بی‌پایانی از شراب و نوشیدنی های خالص و شیرین خواهند داشت که پر از انواع درختان است. مفهوم بهشت (به عربی: Al Janna ) اساس باغ‌های عربی را تشکیل می‌دهد که آب‌پاش‌های متعددی داشتند و پر از درختان و گیاهان بودند.

یکی از بهترین نمونه ها جنرالیف گرانادا است که نام خود را از جنت عربی (بهشت معمار) گرفته است. نقوش گل و نقش‌های زئومورفیک بر خط عربی تأثیر گذاشته و در نسخه‌های خطی، فرش، سفال و سرامیک قابل مشاهده است.

بین سال‌های 1870 و 1875، موریس شروع به آزمایش خوشنویسی، نوشتن و تزئین 21 کتاب خطی کرد. او مجموعه‌ای متشکل از پنج خط را با استفاده از خوشنویسی عربی با اشکال رومی و ایتالیایی که حروف تذهیب را تولید می‌کرد، ایجاد کرد. او همچنین تحت تأثیر هنر ایرانی و ازنیک نفیس عثمانی بود.

موریس که عاشق کتاب‌سازی و‌تذهیب بود، بیشتر وقت خود را صرف انحنای عرب‌سک‌های هنر اسلامی و نورپردازی نسخه‌های جدید آثار کلاسیک مانند رباعیات (به عربی: قالب بیت متشکل از مصراع‌های چهار خطی) عمر الخیام کرد. او عربسک را در طرح های پارچه، ملیله، کاغذ دیواری و فرش خود به کار می برد.

موریس از روندهای قرون وسطایی استفاده از رنگ های جسورانه و گیاهان و الگوهای بومی پیروی کرد.

مجموعه شخصی موریس که اکنون متعلق به مؤسسات بزرگ بریتانیا مانند کتابخانه بریتانیا، موزه و گالری هنری بیرمنگام، و موزه فیتزویلیام، کمبریج است، شامل نمونه‌هایی از منسوجات اسلامی، سرامیک، فلزکاری و نسخه‌های خطی است. شناخته شده ترین طرح های او مانند باغ گل (1879) و گرانادا (1884) مستقیماً از طراحی سطوح عربی و اسلامی و کاربرد فنی آن الهام گرفته شده است.

گرانادای موریس (به عربی: Ghernata ) دارای نقوش انار و داربست های تزئینی است که یادآور منسوجات قرون وسطایی  است که الهام گرفته از این طرح است. نقش انار نشان عرب در شهر غرناطه بود. ناصری ها آن را با طرح ها و پیچیدگی های عربی ترکیب کردند. پس از سقوط اندلس، پادشاهان جدید از آن به عنوان نماد پیروزی استفاده کردند. نشان شخصی کاترین اسپانیایی آراگون، همسر پادشاه هنری هشتم تودور، انار بود.

هر یک از اولین سفارشات موریس، مارشال، فاکنر برای مشتریان کلیسا بود. این شامل کارهایی از پنجره های رنگی با زمینه های عربی بود. اینها نشان دهنده اشتیاق خاص او به گذشته است. تأثیرات لاتین و اعراب قرون وسطی را ترکیب می کند.

موریس سپس شروع به کار بر روی کاشی‌های غنی عناصر عربی و سبکی کرد که اغلب با دست در رنگ آبی پر جنب و جوش متمایز بر روی پس‌زمینه سفید نقاشی می‌شدند. آبی کبالت اولین بار برای تزئین سرامیک در چین در زمان سلسله تانگ استفاده شد. تعامل اعراب قرون وسطی با چینی ها به آنها امکان تولید ظروف سفید خالص را می داد و اغلب آثار خود را با نقوش هندسی آبی کبالتی و گل تزئین می کردند.

تکنیک سفال با لعاب قلع در جهان عرب قرون وسطی ابداع شد و توسط اعراب به اروپا آورده شد. سرامیک های چینی با الهام از آبی کبالت در میان مسلمانان و اروپایی ها بسیار محبوب بودند. قدیمی ترین و بزرگترین مجموعه سرامیک چینی در جهان اسلام در موزه قصر توپکاپی در استانبول قرار دارد. خانه‌های ویکتوریایی اغلب مجموعه‌های چینی با ارزش آبی و سفید را به نمایش می‌گذارند.

طرح‌های پیچیده در هماهنگی کامل با محیطی شبیه به «بهشت روی زمین» است. تأثیرات اسلامی با طرح های ویکتوریایی ترکیب شده است. پرده‌ها، فرش‌ها و کوسن‌ها تأثیرات خود را از الهامات اعراب قرون وسطی می‌گیرند.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
الگوهای #عربی_اسلامی ویلیام موریس کاوش در تأثیرات پنهان اسلامی قرون وسطی ویلیام موریس، مشهورترین طراح جنبش هنر و صنایع دستی، شاعر، هنرمند، فیلسوف، تایپوگراف و نویسنده بریتانیایی بود. او سبک هنری ویکتوریایی را تایید نمی کرد زیرا به شدت به صنایع وابسته بود.…
در سال 1863، موریس با ویلیام دی مورگان آشنا شد و آنها دوستان مادام العمر شدند. دی مورگان یک هنرمند آموزش دیده و یک طراح بود. او شیفته تولید سرامیک بود و زندگی خود را وقف بازیابی #فنون_اسلامی گمشده کرد.

آثار لرد فردریک لیتون بریتانیایی-ویکتوریایی که موضوعات تاریخی را به تصویر می‌کشید، در زمان حیات او بسیار محبوب و گران‌قیمت بود. او به دی مورگان مأموریت داد تا با استفاده از کاشی‌های عربی و اسلامی که از سوریه و خاور نزدیک آورده شده بود، دکوراسیون داخلی خانه‌اش در لندن را تکمیل کند.

از آنجایی که لیتون به کاشی های بیشتری نیاز داشت، از دی مورگان خواست تا نسخه های مدرنی بسازد که از نسخه های اصلی قابل تشخیص نیستند. این در میان طبقه بالای ویکتوریا بسیار شیک بود.

از بیرون، خانه لرد لیتون واقع در دایره هالند پارک شبیه یک خانه معمولی آجری قرمز ویکتوریایی به نظر می رسد. اما از داخل دارای گنبدهای داخلی و فواره های غیرمنتظره ای است که در مساجد عرب دیده می شود.

این خانه ویکتوریایی شامل تالار معروف عرب ، یکی از زیباترین اتاق های لندن است. دارای طرح‌ها و کاشی‌های درخشان و قابل توجه عربی و اسلیمی است که توسط لیتون طی سال‌ها جمع‌آوری شده است. فضای داخلی با سقف های طلاکاری شده و کاغذ دیواری های ابریشمی همراه با پرده کاری ویلیام موریس تزئین شده است.

تالار عرب او نوع جدیدی از زیبایی را برای فضای داخلی #لندن ایجاد می کرد، زیبایی که می توانست توسط بسیاری از مهمانان مشهوری که از خانه او دیدن کرده بودند مشاهده و قدردانی کنند. ساختمان تالار عرب مصادف شد با رئیس شدن لیتون در آکادمی سلطنتی. بدین ترتیب نمادی از موفقیت و مقام او شد.

#تالار_عرب شامل احیای الگوهای #اموی و #عباسی است. سبک ابلق سوریه که در معماری ممالیک-عربی رایج است، با موزاییک های طلایی به سبک اموی تزئین شده است. مشربیه که منشا آن در بغداد عباسی است با کاشی های باشکوه رایج در معماری عثمانی احاطه شده است.

ترکیب معماری اسلامی سبکی بود که توسط حاکمان مصری و شامی قرن هجدهم اتخاذ شد. بهترین نمونه کاخ مانیال است که برای فرماندار مصر محمد علی پاشا ساخته شده است.بازدیدکنندگان قرن نوزدهمی، تالار عرب را به عنوان فضایی عجیب از شب های عربی توصیف کردند.

📚منبع:

https://medium.com/illumination/william-morris-arab-patterns-4a8858202812

@tamadone_islami
شبهه : شخص اسلام ستیز و عرب ستیز آمده برای طعن و کنایه و تحقیر چند نام عربی و اسلامی را آورده و معنی کرده که ببینید چه معانی زشتی دارند و ما نباید از این نام ها استفاده کنیم!!!!

📚منبع عکس کتاب: داریوش و ایرانیان،والتر هینتس،ترجمه رجبی، ص72و391

پاسخ..👇

@tamadone_islami
انا لله وانا اليه راجعون

رحمه الله وتقبله في الشهداء.



@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگر با همه چیز سازش کنید.
برای هیچ چیز نمی ایستید.

اینکه دولت فرانسه با بهانه آزادی بیان روزبه‌روز در حال مبارزه با ادیان و توهین به مقدّسات است واقعیتی غیر قابل انکار می‌باشد و اساساً نیز نباید انتظاری غیر از آن داشت. دولت سکولار که در ابتدا بر مبنای جدایی دین از سیاست تأسیس شده در واقع به دنبال حذف دین از جامعه است و در این میان از هر تلاشی برای تحقق اهداف شوم خودش حتی با اهانت به مقدّسات و عادی‌سازی آن در ملأعام نیز دریغ نکرده است.

@tamadone_islami
یک ضرب المثل عربی قدیمی که نام طبرستان در آن آمده است

@tamadone_islami
فتوحات مسلمانان در قفقاز


@tamadone_islami
2024/09/30 06:16:11
Back to Top
HTML Embed Code: