Telegram Web Link
مسیرهای فتوحات اسلامی بر امپراتوری ساسانی و امپراتوری بیزانس

علت موفقیت‌های زیاد عرب ها در این جنگ‌ها چه بوده است؟ این علت‌ها را در موارد زیر می‌توان خلاصه کرد:

📌ضعف دولت‌های بیزانس و ساسانی

📌بیماری‌های مسری نظیر طاعون که بسیاری از مناطق را ضعیف کرده بود.

📌عرب‌ها برخلاف آن‌چه توصیف می‌شود، چادرنشین‌هایی بی‌سواد نبودند بلکه در میان آنان افراد کارآزموده و با تجربه در موضوع جنگ بسیار یافت می‌شد.

📌بسیاری از حاکمان محلی همراه اعراب در جنگ‌ها شرکت می‌کردند و به آن‌ها کمک می‌کردند که جنگ‌ها با تلفات حداقلی به پیش برود. در واقع آن‌ها از فرصت به دست آمده استفاده می‌کردند تا به قدرتی برسند. بدین رو می‌توان گفت اهداف جنگ، تخریب نبود بلکه مطیع کردن و زیر سلطه بردن بود.

📌توافق‌نامه‌ها و صلح‌نامه‌ها باعث می‌شد که سپاهیان تلفات نداشته باشند و با استفاده از غنایم به دست آمده برای پیش‌روی‌های بعدی آماده شوند.

📌کمک قبائل عرب در حوزه ی سواد عراق و شامات به ارتش مسلمین

@tamadone_islami
#سخنان_بزرگان

امام #ابن_القیم در مدارج السالکین می گوید:

بعضی از مردم طبیعت خنزیری (#خوکی) دارند، که از چیزهای خوبی که در اطرافشون هست می گذرند! اما به آنها روی نمی آورند

همین طور بسیاری از مردم کارهای خیر زیادی را از شما می شنوند و چندین برابر هم نیکی می بینند، ولی آنها را نمیبینند و بیاد نمی آوردند و منتقل نمی کنند!!

اما اگر اشتباهی کوچک یا کلمه ای بد از شما ببیند، آنچه را که او می خواهد و به درد آن می خورد، پیدا می کند و آن را عیان و حجت میکند!

نکته: خوک صفت نباشیم...

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
#قرآن_های_خطی #نسخه_های_خطی قرآن های شرق آفریقا #سواحیلی @tamadone_islami
نسخه خطی قرآن در موزه فاولر در لس آنجلس نمونه نادری از قرآن تذهیب شده است که در #ساحل_شرقی_آفریقا در جزیره پات کشف شده است که بین نیمه دوم قرن 18 و نیمه اول قرن 19 ساخته شده است.

این تنها نمونه شناخته شده از یک قرآن کامل و تک جلدی از منطقه است. مواد، خط، و تزئینات آن داستان های بسیاری را در مورد مسلمانان در این منطقه از آفریقا به ما می گوید: نحوه بیان ایمان خود، سنت های آموزش و یادگیری دینی، تمایلات زیبایی شناختی و تولید هنری، و ارتباط آنها با سایر نقاط از جهان.

ساحل شرقی آفریقا، همچنین به عنوان #سواحیلی شناخته می شود، از جنوب سومالی تا شمال موزامبیک امتداد دارد و شامل جزایری مانند زنگبار، کومور و ماداگاسکار است. این مکان از قرن هشتم میلادی، محل سکونت جوامع مسلمان گوناگونی بوده است.

مردمان آن همچنین از طریق تجارت و مهاجرت با جوامع مسلمان از سایر بخش‌های شرق آفریقا، و همچنین اطراف اقیانوس هند از عربستان تا ایران، تعاملات طولانی مدت داشته‌اند حتی تا جنوب آسیا و چین.

با وجود ماهیت تثبیت شده جوامع مسلمان در سواحل سواحیلی، نسخه های خطی قرآن به طور قابل توجهی نادر هستند. تنها مجموعه کوچکی از دوازده نسخه خطی قرآن منور از سواحل سواحیلی باقی مانده است، از جمله نسخه موجود در موزه فاولر در لس آنجلس. این‌ها بین سال‌های 1750 تا 1850 در کنیای امروزی، به‌ویژه در ایالت‌های اسلامی تاریخی پاته، سییو، و فازا در جزیره پاته در مجمع‌الجزایر لامو تولید شدند.

این دست نوشته ها به دلیل خط و سبک متمایز تذهیب و همچنین استفاده از کاغذی که احتمالاً در شمال ایتالیا تولید شده است، قابل توجه هستند.

اما چرا قرآن های کمی از منطقه به چشم می خورد؟ تاکنون محققان هیچ توضیح قانع کننده ای برای این موضوع ندارند. برخی معتقدند که رطوبت منطقه و هوای شور اقیانوس ممکن است به پوسیدگی سریع نسخه های خطی (که معمولاً از مواد آلی شکننده مانند پوست، کاغذ، پارچه و چرم ساخته شده اند) کمک کرده باشد. عامل دیگر ممکن است این باشد که مورخان هنر و سایر محققان توجه محدودی به سنت های مکتوب منطقه، به ویژه به زبان عربی، زبان قرآن، داشته اند.

این ممکن است به ویژه در مورد مورخان هنر اسلامی صادق باشد که اغلب هنر و فرهنگ مادی تولید شده در زمینه آفریقا را کمتر از هنر تولید شده در سایر نقاط جهان اسلام می دانند. همچنین شایان ذکر است که بیشتر مناطق ساحلی شرق آفریقا به دلیل مبارزات قدرت محلی و همچنین تسخیر و اشغال توسط قدرت های اروپایی و عمانی شاهد تحولات سیاسی منظم و پایدار بوده است. چنین آشفتگی همچنین ممکن است به تخریب یا پراکنده شدن اقلام قابل حمل مانند نسخ خطی در سایر نقاط جهان کمک کرده باشد.

@tamadone_islami
همیشه شیطان با صبر زیاد و طریق های مختلف فطرت انسان را دگرگون می‌کند

پیامبر صلى الله علیه وسلم می‌فرماید: «مَا مِنْ مَوْلُودٍ إِلَّا یُوْلَدُ عَلى الفِطْرَةِ...

ابتدا با تحریف و تغییر دین و احکام خداوند و جایگزینی قوانین جدید

سپس با زرق و برق دنیا و لباس علم و دانش به جنگ با احکام الهی میپردازد

سپس با شعارهای آزادی بیان و دموکراسی و حقوق برابر انسان ها با تمایل های مختلف جنسی !!!

وگرنه چه دلیلی دارد فطرتی که همیشه بر پایه ی گسترش جوامع بشری و تمدن های تاریخ شده در این صد سال اخیر تغییر پیدا کند و در سینما ، تلوزیون ، تبلیغات ، اخبار ، مستند ها ، سیاستمداران ، و... اینگونه همجنسگرایی و دگرباشان جنسی حمایت بشوند؟!

@tamadone_islami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اکثرا فکر میکنند که عرب ها حرف (گاف) را ندارند !

و یا نمیتوانند آن را تلفظ کنند, در صورتی که حرف گ از قدیم در زبان عربی و قبائل مختلف استفاده میشده ، خصوصا قبائل عربی عراق و عرب خوزستان و و عرب های خلیج فارس و حتی عرب های یمن و شرق عربستان

این کلیپ به زییایی داستان حرف گاف در زبان عربی را توضیح میده

@tamadone_islami
@tamadone_arab
کلاه خود جنگی قرن ۱۷ میلادی

مکان ساخت: هند
موزه ی متروپولیتن نیویورک

@tamadone_islami
#معرفی_کتاب

نیشابور ، شیشه در اوایل دوره ی اسلامی

Jens Kröger: نویسنده

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
#معرفی_کتاب نیشابور ، شیشه در اوایل دوره ی اسلامی Jens Kröger: نویسنده @tamadone_islami
شهر نیشاپور، واقع در شرق ایران، در قرون وسطی یک مکان مهم سیاسی و مرکز شکوفایی هنر، صنایع دستی و تجارت بوده است.

این مکان که توسط اکسپدیشن ایرانی موزه متروپولیتن در سال‌های 1935-1940 و دوباره در سال 1947 حفاری شد، آثار باستانی فراوانی به دست آورد.

این جلد چهارمین جلد از مجموعه ای است که توسط موزه متروپولیتن منتشر شده است که یافته های حفاری شده را منتشر می کند. این اشیاء اکنون بین موزه متروپولیتن هنر نیویورک و موزه ایران باستان در تهران تقسیم شده است.

قدمت یافته های نیشابور دقیقاً به زمانی برمی گردد که شیشه سازی اسلامی در ایران در بهترین حالت خود قرار داشت. اشیای شیشه‌ای با کیفیت فوق‌العاده و همچنین تعداد زیادی ظروف بی‌تکلف و کاملاً کاربردی که زندگی روزمره صاحبان آنها را تداعی می‌کنند، کشف شد.

بخش اول کتاب به بررسی شیشه‌های دوران اولیه اسلامی در سراسر خاور نزدیک می‌پردازد، مکان‌های حفاری در نیشاپور را بررسی می‌کند و اهمیت یافته‌های شیشه‌ای نیشابور را مورد بحث قرار می‌دهد.

در بخش کاتالوگ، تکنیک‌های مختلف تزئین شیشه توضیح داده می‌شود و اشیای شیشه‌ای یافت شده در نیشاپور شرح داده می‌شوند، در عکس‌ها و نقاشی‌های خطی نشان داده می‌شوند و از نظر سبک و تأثیر، با تصاویر تکمیلی و ارجاع کامل به ادبیات علمی تحلیل می‌شوند. ضمیمه ای که توسط رابرت اچ. بریل از موزه شیشه کورنینگ ارائه شده است، از تجزیه و تحلیل های شیمیایی برای روشن کردن بیشتر شیشه های یافت شده در نیشاپور استفاده می کند.

این کتاب همچنین شامل نقشه و نقشه سایت، واژه نامه، هماهنگی و کتابشناسی گسترده است

@tamadone_islami
سکه های منحصر به فرد از گورکانیان هند با تصاویر برج های فلکی

@tamadone_islami
2024/10/02 10:32:43
Back to Top
HTML Embed Code: