Telegram Web Link
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
دانشمندان تمدن اسلامی به معنای علمی باورهای یونانیان را تصحیح و ارتقا دادند .

به عنوان نمونه متنی از کتاب #ذخیره_ی_اسکندریه را برای شما قرار میدهم

ذخیره اسکندریه منسوب به #ارسطو است و در آغاز اصل کتاب نیز نام ارسطو آمده است اما در مقدمه کتاب که از محمد بن خالد است چنین آمده:

در زمان معتصم بالله خلیفه عباسی ( -۲۲۸ق.). در دیری کهن در عموریه انجام شد این کتاب در صندوقی از طلا به دست آمد که بر لوحی سنگی بزرگ نوشته شده و به دست معتصم به وسیله یونانیان به عربی ترجمه، در آغاز آن لوح نوشته بود که انتیو خوس پادشاه یونان می‌گوید که اسکندر در دم مرگ فرمان داد تا این صندوق را پنهان سازم و اسکندر گفت در این صندوق بعضی از آثار پیمبران است و محمد بن خالد به فرمان معتصم این مقدمه را بر آن کتاب افزود

از این کتاب ترجمه‌ای به فارسی نسبه کهنه در دست است و نسخه‌هائی از این ترجمه در کتابخانه مجلس و رضوی موجود است

📌در فواید جغد و خوک از برای محبت

آن است که اگر مغز سر جغد وزن دو دانگ بگدازد و از مغز استخوان خوک وزن دو حبّه بر آن انداخته، بردارند و در طعام بخورانند، در دوستی سخت کارگر افتد.

و از برای عداوت آن که اگر وزن دانگی از زهره ی جغد گرفته در دراودانی گرم کنند و وزن دو حبّه از زهره ی خوک بر آن بیندازند، و در طعام بخورانند، در دشمنی عملی شدید از آن به وقوع آید.

و از برای استسقاء و سل اگر در خوردن گوشت جغد بیفزایند، در این هر دو بیفزایند در این هر دو مرض نافع شود.

و از برای علاج دیوانه آن که اگر از مغز سر جغد به وزن دانگی بگدازند و از کافور سوده و خون زاغ از هر یکی به وزن دانگی در آن داخل کنند، و آ« را در بینی دیوانه که طاقت و افاقت نداشته باشد به قدر دو حبّه با سه قطره از آب شاه اسفرم بریزند، به شود و از دیوانگی بر آید.
و از برای عداوت نیز آ«که اگر خون خوک وزن دانگی در دارودان کرده وزن دو حبّه از زهره ی خوک بر آن بیندازند، و در طعام بخورانند، در عداوت سخت عمل کند.

و از برای عقد شهوت آن که اگر مغز استخوان خوک وزن دانگی گرفته در دارودانی بگدازند و قطره ای از خون او بر آن بیندازند، در عقد شهوت عملی عجیب از آن ظاهر گردد.

و از برای علاج ریش ستوران و زخم های کهنه مردم آن که اگر از پیه ی خوک وزن یک مثقال گداخته، و از استخوان سوده وزن یک دانگ بر آن انداخته و از روغن گاو وزن چهار مثقال در آن داخل کرده بگدازند، و آن را بر ریش پشت ستوری یا بر زخم کهنه ی آدمی بهند، به شود. و اگر بر پشت دابه ای بمالند هرگز ریش نشود. فصل سیم، در فواید سگ سیاه دماغ او....

نکته: فرض کنید چگونه ابن باورهارا مسلمانان تصحیح کردند و به علم حقیقی تبدیل کردند و سرامد گیاه شناسی و داروسازی و پزشکی در قرون وسطی شدند

@tamadone_islami
#نسخه_های_خطی

یکی از گنجینه‌های کتابخانه اسکوریال مادرید اسپانیا نسخه‌ای از کتاب فیلسوف ابونصر محمد بن محمد بن طرخان فارابی در موسیقی است که به «کتاب موسیقی کبیر» معروف است.

وی این کتاب را برای وزیر ابوجعفر نوشته است. این نسخه توسط ابوالحسن بن ابی کامل، ساکن شهر #قرطبه رونوشت شده است. این کتاب بزرگ‌ترین اثر در زمینه #موسیقی عربی است که در جهان اسلام نوشته شده است.

کتاب او به دو بخش تقسیم شده بود، بخش اول شامل مقدمه ای بر صنعت موسیقی و بخش دوم در مورد ریشه های این صنعت بود. او در کتاب خود سازهای معروف را در زمان خود برشمرده است.

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
وقتی از پیوستگی فرهنگی و زبانی و دینی اقوام سامی صحبت میکنیم یعنی به عاریت گرفتن این سنت ها طی هزاران سال

به طور مثال وقتی به شمارش و گویش اعداد اقوام سامی که هزاران سال در این منطقه زندگی کردند نگاه میکنیم ، یک انتقال فرهنگی متداول و پیوسته را بین همه میبینیم.

از اعداد آکدی و آشوری و فنیقی و اوگاریتی و پالمیرایی و نبطی گرفته تا همین عربی که امروزه عینا این اعداد در بین آنان مرسوم است .

زبان آرامی [زبان عیسی مسیح ﷺ هم بوده] که از آن به عنوان مادر زبان عربی یاد میشود وعربی تنها وارث آن است، برگرفته از فینیقیست، تمدن باستانی فینیقیه در محل فعلی کشور لبنان قرار دارد، همانجایی که برخی ادعا دارند عرب نبودند ، عرب شدند!!

۱) به شمارش اعداد در زبان عربی نوین دقت کنید و آن را با شمارش اعداد در زبان فینیقی و آشوری و آکدی و مندایی و ... در بالا مقایسه کنید:

احد
ثنین
ثلاث
اربعا
خمسه
ست
سبعا
ثمانیا
تسعا
عشرا

در انتها اعداد هندی هم قرار دادم ، که اعداد امروزی ما ایرانیان هیچ نسبتی با تمدن های سامی ندارد و با هندی و سانسکریت هم ریشه است. بر خلاف اینکه آریایی ها خط و خیلی از فرهنگ هارو از سامی ها اخذ کردند ، ولی نسبت به اعداد این اتفاق و انتقال کامل صورت نگرفت.

فقط در برخی اعداد مثل شش ، شیش:

در معجم لغات آرامي در ارتباط با عدد شش آمده، اين لفظ ريشه سامي دارد از ریشه شش [سدس] ، كه احتمالاً از دوران باستان از السنه ي ساميان به زبان هندو_ايراني بعد از مهاجرت به این منطقه و برخورد با سامیان وارد شده، این ‌لفظ در اوستایی [که از خط آرامی‌مشتق شده] به صورت xšvaš آمده که بعدها در پهلوی به صورت šaš در آمده است

@tamadone_arab
@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
وقتی از پیوستگی فرهنگی و زبانی و دینی اقوام سامی صحبت میکنیم یعنی به عاریت گرفتن این سنت ها طی هزاران سال به طور مثال وقتی به شمارش و گویش اعداد اقوام سامی که هزاران سال در این منطقه زندگی کردند نگاه میکنیم ، یک انتقال فرهنگی متداول و پیوسته را بین همه میبینیم.…
در معجم لغات آرامي در ارتباط با عدد شش آمده، اين لفظ ريشه سامي دارد از ریشه شش [سدس] ، كه احتمالاً از دوران باستان از السنه ي ساميان به زبان هندو_ايراني بعد از مهاجرت به این منطقه و برخورد با سامیان وارد شده، این ‌لفظ در اوستایی [که از خط آرامی‌مشتق شده] به صورت xšvaš آمده که بعدها در پهلوی به صورت šaš در آمده است

@tamadone_arab
@tamadone_islami
چرا وقتی صحبت از جنگ و جهاد میشود فقط پیکان حمله ی مخالفین به سمت مسلمین و اسلام است ؟!

مگر همین اروپاییان چشم آبی فرانسوی (فرانک ها) جنگ مقدس (جهاد صلیبی) را به مسلمین تحمیل نکردند؟!

مگر پاپ اوربان دوم نبود که در شورای کلرمونت فتوای قتل عام مسلمانان و بسیج مسیحیان سرتاسر اروپا برای آزاد سازی سرزمین مقدس از دست کفار (مسلمین) را نداد؟!

پس چرا این جنگهای مقدس در لوای صلیب و ایدولوژی مسیحیت را جهاد علیه کفار محسوب نمیکنید و بیاد نمی آوردید؟!

یا زمانی که پادشاهان کاستیل فرناندو و ایزابلای اسپانیا با حمایت فتوای کشیشان کاتولیک شروع به پاکسازی قومی و دینی مسلمین آندلس کردند؟!

دادگاه های تفتیش عقاید مسیحی مگر با نظارت پاپ ها و کشیشان متعصب برپا نشد؟؛

مگر مسلمین آندلس را نسوزاندند و مجبور به تبعید اجباری نکردند!؟

در کجای تمدن اسلامی دادگاه تفتیش عقاید غیر مسلمین به پا شد؟!

تاریخ اروپاییان را بخوانید مملو از جهاد و جنگهای مقدس است که متاسفانه با تبلیغات آنان و قدرت رسانه مسکوت مانده

اکثر زرتشتیان و مسیحیان و یهودیان و مندایان و صائبیان و... در کنار مسلمین زندگی مسالمت آمیزی داشتند

@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
Photo
آیا میدانید در ابتدای روی کار آمدن ساسانیان جمعیت قالب شهر تیسفون غیر پارسی بود و پارسیان در اقلیت بودند؟!

احسان یارشاطر در صفحه ۲۲ کتاب مینویسد:

Ctesiphon continued to serve as the capital and developed into a metropolis consisting of several cities.84 Its population was mainly Aramaic, Syrian, and Arab, with the Persians in the minority.

اما حضور پارسیان در بین النهرین و به طور کلی در جهان عرب با تاکید شدیدتری حفظ شد.

#تیسفون همچنان به عنوان پایتخت خدمت می کرد و به کلان شهری متشکل از چندین شهر تبدیل شد. جمعیت آن عمدتاً آرامی ها، سریانی ها و عرب بودند و پارسیان (ایرانیان) در #اقلیت بودند.

📚منبع:

THE PERSIAN PRESENCE IN THE ISLAMIC ,Richard G. Hovannisian WORLD and Georges Sabagh

🌐کتاب آنلاین:

https://books.google.com/books?id=39XZDnOWUXsC&pg=PA22&dq=Hyspaosines+the+Arab&hl=en&newbks=1&newbks_redir=0&source=gb_mobile_search&sa=X&ved=2ahUKEwihg8KU6K-GAxUU8AIHHeg8C94Q6AF6BAgKEAM#v=onepage&q=Hyspaosines%20the%20Arab&f=false

@tamadone_islami
@tamadone_arab
2024/07/01 08:20:31
Back to Top
HTML Embed Code: