Telegram Web Link
هشدار دادستانی تهران به محتکران مواد ضد عفونی کننده و بر هم زنندگان بازار ارز

دادستان تهران در خصوص محتکرین مواد ضد عفونی کننده و همچنین برهم زنندگان بازار ارز هشدار هایی را داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از  دادسرای عمومی و انقلاب تهران، متاسفانه با شیوع بیماری کرونا در کشور و افزایش تقاضای مردم جهت خرید مواد ضد عفونی کننده، ماسک، دستکش و سایر اقلام بهداشتی برای مراقبت های شخصی متاسفانه عده ای از اشخاص سود جو و فرصت طلب به بهانه کسب سود دست به خرید و انبار کردن انبوه این قبیل کالاها و احتکار آنها زده‌اند و توجهی به رنج و سختی مردم و هموطنان خود نداشته و به دنبال آن بودند که این اقلام را با قیمت گزاف به فروش رسانند.
در هفته گذشته تعداد ۱۰ فقره پرونده مهم در این رابطه تشکیل و قریب به ۴ میلیون عدد ماسک و نیز مقادیر زیادی از سایر اقلام از قبیل  دستکش و تب سنج کشف شد.
متاسفانه در این میان مشاهده می شود که عده ای از این قبیل سوداگران به دنبال قاچاق و خارج کردن این اقلام به کشور های دیگر هستند که تعداد ۲۱ نفر متهم در این رابطه تا کنون دستگیر و در میان آنها تعدادی اتباع کشورهای خارجی نیز هستند.
لازم به ذکر است در مرحله اول در خصوص تعداد ۱۱ نفر از این اشخاص به اتهام اخلال در نظام اقتصادی از طریق احتکار مایحتاج عمومی کیفرخواست صادر و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه انقلاب شعب ویژه رسیدگی به اخلالگران در نظام اقتصادی ارسال شده که به زودی جلسه دادگاه آنها برگزار و به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
در این خصوص علی القاصی، دادستان عمومی و انقلاب تهران به همه کسانی که قصد سوداگری از شرایط سخت زندگی مردم را دارند، هشدار داد که انجام اعمال مشابه و احتکار مایحتاج عمومی مردم مصداق اخلال در نظام اقتصادی و چه بسا افساد فی الارض باشد. لذا ضمن رعایت و توجه به مسایل انسانی و عاطفی و شرایط زندگی و نیازمندی های اجتماعی هموطنان لازم است از این قبیل رفتار ها جداً پرهیز کنند تا برای خود و خانواده های خود مشکلات قضایی ایجاد نکنند.
همینطور در خصوص افزایش نسبی قیمت ارز در بازار نیز به اطلاع می رساند که در روزهای گذشته و با توجه به افزایش نسبی قیمت ارز در بازار ارز ناشی از جو رسانه ای شبکه های معاند در پی موضوعات FATF و غیره عده ای از دلالان و سوداگران ارز که تصور می کردند می توانند با انجام فعالیت های زیر زمینی و پنهان در قهوه خانه ها یا از طریق فعالیت در فضای مجازی با انجام معاملات کاغذی و فردایی یا خرید و فروش غیر قانونی ارز، ضمن افزایش کاذب قیمت ها و سوء استفاده از این فضا، بازار ارز را مشابه سال های و دوره های گذشته به التهاب بکشانند که با دستورات علی القاصی، دادستان تهران محل فعالیت تعدادی از این قبیل اشخاص شناسایی شدند و با صدور دستورات قضایی با عملیات مشترک و هماهنگ نیروی انتظامی طی ۵ روز گذشته تعداد ۳۷ نفر از این اشخاص دستگیر شدند که مقادیر قابل توجهی ارز، تعدادی دستگاه پوز و پول شمار از آنها کشف شد.
همچنین با رسیدگی تمام وقت و خارج از نوبت در خصوص ۲۱ نفر از این اشخاص به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق ارز، کیفر خواست صادر و پرونده جهت سیر مراحل بعدی امروز مورخ ۱۱ اسفندماه سال ۹۸ به دادگاه انقلاب و شعبه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی  ارسال شد که به زودی دادگاه این متهمین برگزار خواهد شد.
در این خصوص علی القاصی، دادستان عمومی و انقلاب تهران به اشخاصی که در حوزه ارز و موضوعاتی از این قبیل فعالیت غیر قانونی و غیر مجاز دارند هشدار داد که تمام فعالیت های آنها تحت رصد و کنترل است و هرگونه اقدام و فعالیت غیر قانونی در این رابطه می تواند مصداق اخلال در نظام اقتصادی قرار گیرد و مجازات های سنگینی را در پی داشته باشد. هر چند که یقیناً با اقدامات کنترلی و دقیقی هم که از سوی بانک مرکزی انجام خواهد شد حوزه دلالی و خرید و فروش غیر قانونی ارز که حوزه پر ریسک از نظر اقتصادی است، می‌تواند خسارت های مادی سنگین را نیز متوجه این اشخاص کند.
دادستان مشهد:

فرد مرتکب اقدام غیر متعارف در حرم امام رضا (ع) بازداشت شد


در پی انتشار فیلمی از اقدام غیر متعارف یک فرد در حرم امام رضا (ع) که واکنش های زیادی به همراه داشت، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی از بازداشت این فرد خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از  مرکز رسانه قوه قضائیه، در پی انتشار ویدئویی مبنی بر اقدام غیر متعارف فردی نسبت به ضریح حرم علی ابن موسی الرضا (ع)، محمدحسین درودی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی از بازداشت فرد مذکور خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر پرونده این فرد در شعبه ۳۰۱ بازپرسی مشهد  در حال رسیدگی است و متهم بازداشت است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی اظهار کرد: تحقیقات تکمیلی پیرامون این پرونده ادامه دارد.
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی:

۲ ماه تا ۲ سال حبس مجازات کسانی که در بقاع متبرکه اقدام غیرمتعارف داشتند


سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس انتشار تصاویر و فیلم‌های رفتارهای نامتعارف اخیر در زیارت بقاع متبرکه را مصداق نشر اکاذیب و امر خلاف واقع علیه تصمیم نهادهای رسمی کشور دانست و گفت: در این خصوص مجازات از دو ماه تا دو سال زندان و تا ۷۴ ضربه شلاق برای افراد در نظر گرفته می شود.

حجت الاسلام حسن نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به برخی رفتارهای نامتعارف برخی افراد در زیارت بقاع متبرکه با توجه به شرایط فعلی کشور گفت: این موضوع از موارد نشر اکاذیب است چرا که نشر اکاذیب نشر دروغ علیه شخص یا نشر یک موضوع خلاف واقع در جامعه است که بتواند علیه افراد یا نهادهای رسمی تاثیر بگذارد.
وی افزود: نشر این گونه اعمال که شاهد آن بودیم نشر یک کار خلاف واقع علیه نهاد رسمی یعنی دولت است، چرا که دولت تصمیم گرفته است با تشکیل ستادی از شیوع این ویروس در جامعه جلوگیری کند، پس افرادی که به این رفتارهای نامتعارف دست می زنند و این موضوع را منتشر می کنند با نشر این کذب و این امر خرافه علیه مقامات رسمی کشور کار خلاف واقع انجام می دهند؛ در این خصوص برای این افراد مجازات از دو ماه تا دو سال زندان و تا ۷۴ ضربه شلاق در نظر گرفته می شود.
به گزارش ایسنا، اخیرا پس از شیوع ویروس کرونا در کشور نهادها و دستگاه های مرتبط از مردم خواستند که  برای جلوگیری از شیوع بیشتر در منازل خود بمانند و از شرکت در تجمع‌ها و اماکن عمومی پرهیز کنند، این شرکت در تجمع‌ها خود می‌تواند شرکت در نمازهای جمعه و زیارت بقاع متبرکه را شامل شود، اما در پی این موضوع عده‌ای با راه‌اندازی یک چالش در فضای مجازی تصاویری را از زیارت نامتعارف ضریح این بقاع متبرکه منتشر کرده و مخالفت خود را با توصیه‌های بهداشتی نهادهای مسئول ابراز کردند.
البته در روزهای گذشته افرادی که مرتکب اقدام غیر متعارف در حرم حضرت معصومه (س) و حرم امام رضا (ع)شده بودند، بازداشت شدند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌸 نحوه کنترل، مدیریت اضطراب و استرس ناشی از بحرانها:
دکتر رحیم یوسفی : روانشناس و رئیس مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
🌺 فرا رسیدن سالرروز ولادت باسعادت جوادالائمه (ع) مبارک‎باد
⭕️ #اینفوگرافیک | چگونه از کرونا ویروس دور بمانیم و با یک بیمار مبتلا و یا محیط‌ پر ریسک، مواجه شویم؟

🆔 @kanunHelal_TabrizU


روابط عمومی دانشگاه تبریز

با ما همراه باشید👇👇
@publictabrizuniversity
یک وکیل دادگستری:

باید از مجلس برای احقاق حقوق شهروندان بهتر استفاده شود


یک وکیل دادگستری گفت: باید از فرصت مجلس برای احقاق حقوق شهروندان بهتر استفاده شود.

صمد زاهدپاشا در گفت‌وگو با ایسنا درباره وظیفه مجلس در امر قانونگذاری  گفت: تقنین روزآمد و اثربخش، تسهیل کننده زیست حقوقی شایسته شهروندان است.   مجلس یگانه مرجع و ملجاء قانونگذاری کشور است. در نظام تفکیک قوا، بحث صرفا محدود به این نیست که مجلس قانون وضع  نماید بلکه در مفهوم فراتر، هیچ شورای عالی و مرجع حقیقی و حقوقی دیگری نباید وارد عرصه تقنین شود. در این ساحت، اصلِ عدم صلاحیت جریان دارد لذا انحصار تقنین به این معناست که حکومت قانون با حکومت از طریق قانون یا سوء استفاده از قانون تمییز و تمایز یابد.
وی افزود: قوه مقننه هر چه منسجم تر و علمی تر اعمال شود، زیست اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی مردم توسعه مندتر خواهد بود. نقش مجلس همسو با نظام نمایندگی پویا و قوه موسس مردمی آن تبلور ابراز و اختیار اراده عمومی است. منطقی که مجلس را تابع اراده عمومی و اختیار اکثریت شهروندان به مثابه وجدان نقاد و آزاد جامعه می پسندد، نمی تواند به تجویز طرق قانون گذاری خارج از انحصار مجلس نمایندگی تن دهد.
این حقوقدان ادامه داد: در مقابل این واقعیت که مجلس در راس امور است تداعی مجلس نمایشی و کم اثر قرار می گیرد، مجلسی که تاب آوری نظارتی نداشته و قوت برای اصلاح و توسعه نظام حقوقی نخواهد داشت. مجلس ضامن و واضع و ناظر حکومت قانون نمی تواند از نقش مقتدرانه اعمال صلاحیت قاعده گذاری عمومی مبتنی بر خیر عمومی و منافع جمعی شانه خالی کند.
وی ادامه داد: مجلس وظیفه شناس مردم گرا با خوانش نو و عادلانه و نظام مند سامانه تقنینی می کوشد اراده عمومی را در هر موضوع مبتلابه اجتماعی که نیاز به وضع مقرره دارد، کشف کند. بدون مجلس نظارت پیشه پایشگر سلامت، حکومت قانون دستخوش تعدی گردنکشان قدرت پیشه و سوداگران زر پرست خواهد بود و مجلس وارسته از فساد و دلبسته به خیر عمومی، همانند شمشیر آخته به اراده ملت از خانه ملت بر سر بدعهدان علیه منافع ملی قد علم می کند.
زاهدپاشا افزود: اولین قدم اصلاحی مجلس جدید، تنقیح قوانین و نوسازی و اثربخش سازی سامانه تقنین است. بدین معنا که بیش از یازده هزار عنوان قانونی که بعضا همراه با تورم و تعدد است آرایش و پیرایش مجدد شده و بروز آوری و مرتب سازی دوباره شود. همچنین نظارت های پیشینی مجلس و استفاده از ظرفیت مراکز پژوهشی بین رشته ای با محوریت مرکز پژوهشهای مجلس بسیار حیاتی است. ابزار سئوال و استیضاح تا طرح و فوریت ها تا تحقیق و تفحص ها باید با رویکرد حفظ حقوق شهروندی فعال سازی شود.
وی در پایان گفت: مجلس صوری یارای تحقق پذیری آرمانهای مردم ایران نیست. باید از فرصت مجلس برای احقاق حقوق شهروندان بهتر استفاده شود.
کشف بیش از 27هزارعدد دستکش احتکاری در تبریز


ایسنا/آذربایجان شرقی فرمانده انتظامی استان از کشف 27هزار و 600 عدد دستکش بهداشتی و مقادیر زیادی سایر اقلام بهداشتی احتکار شده در شهرستان تبریز خبر داد.

سردار حسین عبدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در پی دریافت خبری مبنی بر احتکار لوازم بهداشتی در شهرستان تبریز، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی بیان کرد: ماموران اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی با تحقیقات و بررسی‌های نامحسوس از صحت موضوع اطمینان یافته و محل احتکار لوازم بهداشتی در شهر تبریز شناسایی شد.
وی اظهار کرد: ماموران پس از هماهنگی قضائی به محل‌ مورد نظر اعزام و در بازرسی از انبار، منزل و مغازه متهم 27 هزار و 600 عدد دستکش بهداشتی از نوع لاتکس، 17 بطری الکل 500 سی سی، 24 عدد مواد ضدعفونی کننده 60سی سی، 49 لیتر مواد ضدعفونی کننده، یک و نیم لیتر اتانول 70% و مقدار پنج لیتر اسپری ضدعفونی کننده احتکار شده را کشف کردند.

کشف البسه قاچاق در شهرستان جلفا
فرمانده انتظامی جلفا از توقیف یک دستگاه اتوبوس و کشف بیش از یک هزار ثوب البسه قاچاق و تجهیزات کوهنوردی به ارزش یک میلیارد ریال خبر داد.
سرهنگ یداله جهان آراء در این خصوص، اظهار کرد: ماموران پلیس آگاهی حین کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه اتوبوس مسافربری مشکوک و آن را متوقف کردند.
وی افزود: در بازرسی از اتوبوس توقیف شده، یک هزار ثوب البسه و مقادیر زیادی تجهیزات کوهنوردی قاچاق کشف شد که برابر اعلام کارشناسان ارزش کالاهای مکشوفه یک میلیارد ریال برآورد شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس آذربایجان شرقی، فرمانده انتظامی شهرستان جلفا با اشاره به این‌که در این راستا یک دستگاه خودرو توقیف و یک متهم دستگیر شد، تشریح کرد: متهم پس از تشکیل پرونده مقدماتی تحویل مرجع قضائی شد.
ورود مدعی العموم به موضوع ترخیص اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور


ایسنا/هرمزگان به دستور رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ، دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس ضمن بازدید از گمرک شهید رجایی بر روند ترخیص محموله های حاوی اقلام بهداشتی نظارت کرد.

به دستور رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، مجتبی قهرمانی دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس صبح امروز(۱۶ اسفندماه) ضمن بازدید از گمرک شهید رجایی بر روند ترخیص محموله های حاوی اقلام بهداشتی نظارت کرد.
وی همچنین در جریان این بازدید دستورات لازم را به منظور تسریع در طی مراحل قانونی و  ترخیص اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور به ویژه ماسک صادر کرد.
قهرمانی در این خصوص یادآور شد: پس از تأکیدات رئیس کل دادگستری استان هرمزگان و ورود دادستانی بندرعباس به موضوع با تسریع در روند فعالیت های گمرک، تعداد قابل توجهی ماسک برای استفاده در مراکز درمانی و عرضه در داروخانه ها مهیا شده که می تواند در روزهای آینده بخشی از مشکلات و نیازهای موجود را مرتفع سازد.
 دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس در پایان ابراز امیدواری کرد: در نتیجه این  اقدامات که منجر به ترخیص میزان قابل توجهی اقلام بهداشتی از گمرکات استان شده است، عرضه و تقاضا در این حوزه به ثبات نسبی برسد.
🍃🌹میلاد با سعادت مولی الموحدین، امیرمومنان حضرت علی (ع) و روز پدر بر عموم شیعیان جهان مبارک باد.
شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۴

 

GMT 20:44

 یکشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۵:۵۵

 دسته‌بندی: حقوقی و قضایی

 کد خبر: 98121813971

 خبرنگار : 71429

حجتی:

مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد وکلای دادگستری با ایراد قانون اساسی مواجه است


یک وکیل دادگستری گفت: مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس دایر بر الزام وکلای دادگستری به ثبت قراردادهای مالی در سامانه الکترونیکی قوه قضائیه با توجه به ماهیت موقتی قوانین بودجه که مربوط به درآمدها و هزینه‌های سالانه کشور است؛ بدعت در قانونگذاری و مخالف با اصول متعدد قانون اساسی است.

سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با ایسنا درباره بند ۸ الحاقی به تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه  کشور گفت: این بند از مصوبه کمیسیون تلفیق که در ضمن لایحه بودجه سال آینده به تصویب رسید و بعداً کلیات آن در مجلس رد شد، از مصادیق قانونگذاری در امور دائمی است و ماهیتی غیربودجه ای دارد که تصویب آن ملازمه با انجام کار کارشناسی و جلب نظر مرکز پژوهشهای مجلس و نهادهای ذی ربط مثل کانون وکلای دادگستری داشته است.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه بر مبنای اصل ۵۲ قانون اساسی و ماده ۱ قانون برنامه و بودجه کشور و ماده ۱ قانون محاسبات عمومی کشور، ماهیت قوانین بودجه‌ای، موقتی، سنواتی و مربوط به دخل و خرج یک ساله کشور است، افزود: مجلس با توجه به اصل ۷۶ قانون اساسی می تواند در صورت ضرورتِ تصویب قانون دائمی و فراسالانه ای در این زمینه، طرحی را تهیه و با رعایت تشریفات قانونی مقرر در قانون اساسی و قانون آئین نامه داخلی مجلس و انجام کار کارشناسی آن را تصویب نماید اما نمی تواند در ضمن لوایحی که ماهیت بودجه ای دارد و باید با اصل فراگیر بودن بودجه انطباق داشته باشد، مبادرت به تصویب قوانینی نماید که ضمن فراگیر نبودن، دارای ماهیتی دائمی است و ملازمه با ایجاد تکلیف برای اشخاص حقیقی یا حقوقی و تعیین ضمانت اجرا برای عدم رعایت آن دارد.
این عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز خاطر نشان کرد: کلیات لایحه بودجه که به تصویب کمیسیون تلفیق مجلس رسیده بود در صحن علنی مجلس رد شد اما به واسطه شرایط اضطراری حاکم بر کشور به لحاظ شیوع ویروس کرونا و تعطیلی جلسات مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس طی نامه‌ای خطاب به مقام رهبری، تصویب بودجه سال آینده را ضروری و با اشاره به تصمیمات ستاد مقابله با کرونا به‌ عنوان ستاد مصوب شورای عالی امنیت ملی، پیشنهاد ارائه بودجه مصوب کمیسیون تلفیق را به شورای نگهبان به‌ منظور جلوگیری از خلأ بودجه ای به مقام رهبری تقدیم کرد که مورد موافقت ایشان قرار گرفت. 
وی افزود: فلسفه ارائه مصوبه کمیسیون تلفیق به شورای نگهبان، بدون رعایت تشریفات مقرر در قانون اساسی و با حکم حکومتی، به لحاظ فوریت تصویب لایحه بودجه به واسطه شرایط اضطراری حاکم بر کشور و جلوگیری از معطل ماندن اداره امور کشور از حیث خلاء بودجه بوده است؛ کما اینکه برای عبور از شرایط اضطراری امکان استفاده از راهکار یک یا چند دوازدهمی بودجه نیز وجود داشت.
حجتی اضافه کرد: تردیدی وجود ندارد که موضوع ثبت قراردادهای مالی وکلای دادگستری در سامانه الکترونیکی موضوع بند ۸ الحاقی به تبصره ۶ قانون بودجه نه در زمره امور و نیازهای فوری کشور است و نه شرایط اضطراری حاکم بر کشور، ایجاب می کند که برای اداره امور کشور چنین مقرراتی بدون رعایت قوانین بالادستی در کشور و به فوریت به تصویب برسد و این شکل از قانونگذاری در ضمن مقررات بودجه ای سنواتی و با توجه به ماهیت موقتی قوانین بودجه که مربوط به درآمدها و هزینه های سالانه کشور است؛ بدعت در قانونگذاری و مخالف با اصول متعدد قانون اساسی است.
این وکیل دادگستری افزود: متأسفانه کسانی که در تدوین مقررات مورد اشاره دخالت داشته اند، تلاش کرده اند که با درج عبارت "کسب و کارهای" حقوقی در ضمن مقررات بودجه ای، حرفه وکالت را در زمره سایر کسب و کارهای عمومی و غیر تخصصی قرار داده و از این طریق، وکالت دادگستری و مشاوره حقوقی را مشمول قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و سایر مقررات حاکم بر حوزه کسب و کارهای عمومی و غیر تخصصی قرار دهند؛ در حالی که اصولاً بر حرفه وکالت، عنوان کسب و کار صادق نیست و این شیوه از قانونگذاری، در نوع خود دور زدن مقررات اصلی و دائمی در حوزه ای خاص است که به طرق عادی، امکان تقنین در آن حوزه به چنین کیفیتی وجود ندارد. 
حجتی در پایان با بیان اینکه حدود حکم حکومتی مقام معظم رهبری در رابطه با تصویب لایحه بودجه صرفاً ناظر بر قسمتی از لایحه است که ملازمه با اداره امور کشور داشته و تصویب آن فوریت و ضرورت دارد افزود: سایر مقررات لایحه بودجه ۱۳۹۹ از جمله بند ۸ الحاقی به تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه  کشور که از چنین خصوصیتی برخوردار نیست؛ طبعاً از شمول حکم حکومتی خارج و باید مسیر قانونی خود را برای تصویب طی نماید و الّا بدیهی است که با ایراد قانون اساسی شورای نگهبان از حیث
عدم انطباق شرایط شکلی قانونگذاری مواجه خواهد بود.
2024/09/30 15:40:08
Back to Top
HTML Embed Code: