Telegram Web Link
مهدی حجتی:

مجلس باید تکلیف «قرنطینه» را مشخص می‌کرد اما تعطیل شد


یک وکیل دادگستری با بیان اینکه قرنطینه خانگی تنها یکی از راه‌های پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور است و فاقد ضمانت اجرای قانونی است، گفت: ضروری بود که مجلس، با یک طرح سه فوریتی در خصوص این موضوع مهم، تعیین تکلیف می کرد که متأسفانه در این شرایط بحرانی، مجلس تعطیل شد و حفاظت از بهداشت و سلامت عمومی مردم را که می توانست در قالب قانونگذاری مورد تضمین بیشتری قرار گیرد به حاشیه رفت.

سیدمهدی حجتی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با الزامات پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا از منظر حقوقی گفت: یکی از مخاطراتی که بهداشت و سلامت عمومی در سطح ملی و بین المللی با آن روبرو است، بیماری‌های نوپدید و همه گیر است که با حق برخورداری شهروندان از بهداشت و سلامت عمومی، به عنوان یکی از حقوق اولیه و بسیار مهم بشری در ارتباط قرار می گیرد است و دولت‌ها تعهد دارند تدابیر لازم را در اسرع وقت برای پیشگیری از لطمه به این حق بشری اتخاذ نمایند.
این وکیل دادگستری با اشاره به وجود اسناد متعدد بین المللی در این زمینه گفت: سلامت در اسناد مختلف حقوق بشری به عنوان یک حق به رسمیت شناخته شده است و نتیجه به رسمیت شناخته شدن چنین حقی به عنوان یکی از حقوق بشری انسان‌ها، تصویب اساسنامه سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۴۶ بود که هدف غایی آن تأمین بهداشت و حفظ وارتقای سلامت بشری اعلام شده است و به موجب سایر اسناد بین المللی، دولت‌ها باید برای تدابیر لازم را برای استیفای کامل بهداشت و سلامت عمومی به کار گیرند و با انجام اقداماتی در جهت  پیشگیری و معالجه و کنترل بیماری‌های همه گیر، مانع از اشاعه بیشتر آن شوند.
حجتی افزود: تکلیف دولت‌ها به ارتقاء سطح سلامت عمومی و پیشگیری از شیوع بیماری های مسری و همه گیر ملازمه با اتخاذ تدابیری دارد که طی آن بتوان از طریق به کار گیری حداکثری ظرفیت های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در کوتاه ترین زمان ممکن به هدف غایی رسید. در این راستا دولت باید بتواند به مشارکت دادن شهروندان در فرایند مورد نظر خویش و به کارگیری مدل مشخصی از مدیریت مشارکتی، از کمک شهروندان در حل بحران موجود، بهره مند شود و الّا در مدیریت بحران، موفق نخواهد بود و اقداماتی همچون قرنطینه خانگی، صرفاً می تواند شرط لازم جلوگیری از اشاعه بیشتر ویروس کرونا باشد و شرط کافی نیست.
این عضو هیأت رئیسه کانون وکلای دادگستری با بیان اینکه قرنطینه خانگی تنها یکی از راه‌های پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در کشور است و فاقد ضمانت اجرای قانونی است، افزود: به موجب اصل ۳۳ قانون اساسی هیچکس را نمی‌توان از محل اقامت خود تبعید کرد یا از اقامت در محل مورد علاقه‌اش ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور ساخت مگر در مواردی که قانون مقرر می‌دارد؛ لیکن جز در ماده ۲۲ قانون طرز جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی و بیماری‌های واگیردار که درسال ۱۳۲۰ به تصویب رسیده است و صرفاً ناظر بر بیماری‌های مسری احصاء شده در همان قانون است، هیچ ضمانت اجرایی برای نقض قرنطینه خانگی یا منطقه‌ای یا شهری و استانی در قانون وجود ندارد و ضروری بود که مجلس، با یک طرح سه فوریتی در خصوص این موضوع مهم، تعیین تکلیف می کرد که متأسفانه در این شرایط بحرانی، مجلس تعطیل شد و حفاظت از بهداشت و سلامت عمومی مردم را که می توانست در قالب قانونگذاری مورد تضمین بیشتری قرار گیرد به حاشیه رفت.
حجتی گفت: در شرایط فعلی ضروری است که دولت، برای حفظ سلامت عمومی شهروندان تدابیر لازم را برای ایجاد محدودیت تردد، تعطیلی اماکن‌ عمومی یا ایجاد محدودیت‌های مؤثر در ساعات کار ادارات و شیوه خدمات رسانی اتخاذ کند و تدبیری برای اجبار افراد مبتلا به کرونا به ماندن در قرنطینه بیاندیشد و سیاستی را در پیش گیرد که کشور، با کمترین آسیب از این بحران عبورکند.
این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه عملکرد رسانه ملی در طول سال‌های اخیر به نحوی نبوده است که موفق به جذب حداکثری اعتماد عمومی شود افزود: این امر باعث شده تا مردم به آمارها و اعداد و ارقامی که توسط رسانه ملی در مورد تعداد مبتلایان به کرونا و سرعت شیوع آن در کشور، اعلام می گردد کمتر توجه داشته باشند و پیام های بهداشتی رسانه ملی را خیلی جدّی نگیرند و لذا ضروری است که در کنار رسانه ملی، سایر نهادها بالاخص سازمان‌های مردم نهاد و نهادهای مدنی با کمک و مساعدت دولت و همچنین جراید و مطبوعات، نقش مؤثر و سازنده خود را در امر فرهنگ سازی در این زمینه ایفا و شهروندان را به عواقب اقداماتی از جمله سفرهای غیر ضرور و عدم رعایت رفتارهای مخاطره آمیز بیشتر آگاه کنند تا با همکاری مردم، شرایط لازم برای عبور از شرایط فعلی فراهم شود.
سخنگوی وزارت خارجه

تشریح برخی از اقدامات وزارت خارجه در خصوص مبارزه با کرونا


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه در خصوص موضوعات مربوط به کرونا اظهار داشت: وزارت امور خارجه افتخار دارد که از اولین نهادهایی بود که در کنار مردم و وزارت بهداشت وارد تلاش ملی مبارزه با کرونا شد.

به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی افزود: حمایت از هموطنان مقیم خارج از کشور از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت امور خارجه است،  لذا در دوره انتشار کرونا در چین، همه راه‌های ممکن برای کمک به دانشجویان عزیز ایرانی مقیم شهر ووهان چین انجام شد و پس از بررسی و پیگیری همه گزینه ها و هماهنگی با نهادهای ذیربط بویژه وزارت بهداشت، با اعزام یک پرواز اختصاصی هواپیمایی ماهان بازگشت این عزیزان میسر شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه سلامت این دانشجویان را مدیون از خود گذشتگی خدمه پرواز هواپیمایی ماهان دانست.
وی در ادامه اظهار داشت: در مرحله بعد و پس از انتشار ویروس کرونا در ایران، تلاش وزارت امور خارجه معطوف به جذب کمک های داوطلبانه دولت ها و ملت های دوست و همچنین سازمانهای بین المللی و هماهنگی انتقال آنها  به ایران بوده که همچنان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این ارتباط کمک های دولتی و مردمی زیر تا کنون از چین دریافت و با هشت پرواز باری شرکت هواپیمایی ماهان بصورت رایگان به ایران منتقل و تحویل وزارت بهداشت شده است:
۱- حدود ۳۵۰ هزار انواع کیت تشخیص ویروس کرونا
۲- حدود دو میلیون و چهارصد هزار ماسک
۳- حدود ۱۳۰ هزار لباس ایزوله
۴- حدود ۱۲۰ دستگاه ونتیلاتور و اسپیراتور
۵- حدود ۲۸۰۰ وسیله تب سنج و اکسیژن سنج
۶- حدود ۱۳ هزار عینک محافظ
۷- حدود ۱۶۰ هزار عدد محافظ صورت یا  کلاه محافظ
۸- حدود ۵۰ کارتن داروی ویژه درمان کرونا
موسوی یادآور شد: روند ادامه دریافت کمک‌های سخاوتمندانه مردمی در چین ادامه دارد و هم اکنون نیز کمک‌های زیادی در حدود ۳۲ هزار کیلو انواع کمک ها بسته‌بندی شده و منتظر پروازهای بعدی برای انتقال به ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با قدردانی از کمک‌های دولت و مردم چین، از هواپیمایی ماهان، وزارت بهداشت،  درمان و آموزش پزشکی و گمرک جمهوری اسلامی ایران که در انتقال این کمک‌ها مساعدت داشته اند نیز تشکر کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان خاطر نشان کرد: پس از توئیت‌های دکتر ظریف برخی کشورها و سازمان ها از آمادگی خود برای ارسال کمک‌های پزشکی یا تهیه و فروش آنها به ایران خبر دادند که برخی اطلاع رسانی شده و موارد آینده نیز به اطلاع مردم شریف و مقاوم ایران خواهد رسید.
توییت کدخدایی در مورد لایحه بودجه ۹۹
با موافقت شورای نگهبان

مرحله دوم انتخابات مجلس شهریور ۹۹ برگزار می‌شود


سخنگوی شورای نگهبان از موافقت اعضای این شورا با برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس در روز جمعه ۲۱ شهریور سال آینده خبر داد.

عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: وزارت کشور در نامه ای به شورای نگهبان خواستار این شده بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا زمان مرحله دوم انتخابات مجلس که قرار بود ۲۹ فروردین سال آینده برگزار شود، به شهریور ماه موکول شود.
وی افزود: اعضای شورای نگهبان با پیشنهاد وزارت کشور برای تغییر در زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس به دلیل شیوع ویروس کرونا موافقت کرد.
کدخدایی تصریح کرد: در جلسه امروز این شورا، درخواست وزارت کشور مورد بررسی قرار گرفت و اعضا با برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس در روز جمعه ۲۱ شهریور سال آینده موافقت کردند.
به گزارش ایسنا، عباسعلی کدخدایی همچنین در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
«با توجه به شرایط کشور در مقابله با ویروس منحوس کرونا وزیر محترم کشور پیشنهاد تغییر زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس را از ۲۹ فروردین به شهریور سال آینده داشت.
از دو تاریخ ۲۱ و ۲۸ پیشنهاد شده، شورای نگهبان با تاریخ ۲۱ شهریور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات موافقت نمود.»
اعلام نرخ دیه سال ۹۹

سخنگوی قوه قضایبه درباره نرخ دیه در سال ۹۹ گفت: در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضاییه، نرخ دیه برای سال ۹۹ در ماه‌های غیر حرام ۳۳۰ میلیون تومان تعیین شد که از اول فروردین سال ۹۹  لازم الاجراست.
اسماعیلی: حدود ۱۰ هزار نفر از زندانیان مشمول عفو اخیر قرار گرفتند


سخنگوی قوه قضاییه درباره جزییات عفو نوروزی اخیر گفت: برآورد اولیه ما این است که حدود ۱۰ هزار نفر از زندانیان مشمول این عفو خواهند بود.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگو با خبر ۲۱ درباره جزییات و ویژگی‌های عفو نوروزی اخیر گفت: از مقام معظم رهبری که در این برهه حساس عنایت و بزرگواری ایشان شامل حال جمع زیادی از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور شد، قدردانی می‌کنم. این عفو، توام با کارشناسی‌های ملموس، عینی و حقوقی و برمبنای یافته‌های ریاست قوه قضاییه در بازدید از زندان‌ها و جلب نظر کارشناسان مختلف است.
وی افزود: تمام کسانیکه در این عفو مشمول عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند، از زندان آزاد می‌شوند، این در حالی است که در عفوهای قبلی در برخی موارد تقلیل مجازات بود و فرد کماکان در زندان باقی می‌ماند، اما تمام مشمولان این عفو حتما از زندان آزاد می‌شوند و دیگر در زندان نخواهند ماند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه این عفو طیف‌های گسترده‌ای از جرایم مختلف را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محکومان خطرناک، زندانیانی که آزادی آن‌ها امنیت شهروندان را به مخاطره می‌اندازد، مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار و کسانیکه که قبلا مورد عنایت قرار گرفتند ولی تنبه حاصل نکردند و مجددا مرتکب جرم شدند، از این عفو بهره‌مند نخواهند شد.
وی تاکید کرد: جمع زیادی از محکومان امنیتی، هم در این عفو مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: برآورد اولیه ما این است که حدود ۱۰ هزار نفر از زندانیان مشمول این عفو خواهند بود و در بین زندانیان امنیتی هم پیش بینی می‌شود که بیش از یک دوم آن‌ها مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گیرند و از زندان آزاد شوند.  مشمولان این عفو قدردان لطف و عنایت رهبر معظم انقلاب باشند و در آینده قوانین و مقررات را به نحو شایسته رعایت کنند.
وی یادآور شد: این عفو شامل گروه‌های مختلف زندانیان می‌شود و جمع قابل توجهی از زندانیانی که در مرخصی هستند، برخوردار از این عفو خواهند بود و محکومیت آن‌ها خاتمه پیدا می‌کند و نیاز به بازگشت آن‌ها به زندان نخواهد بود.
معاون حقوقی قوه قضاییه خبر داد

لایحه پلیس ویژه اطفال به دولت ارسال شد


معاون حقوقی قوه قضاییه از ارسال لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان به دولت خبر داد و گفت: نگرش و رویکردی وسیع بر تدوین این لایحه حاکم بوده و بر این اساس تدابیر و اقدامات حمایتی، پیشگیرانه و مبتنی بر قضازدایی برای اطفال و نوجوانان در معرض خطر پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از معاونت حقوقی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محمد مصدق با اشاره به ارسال «لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان» به دولت طی روزهای پایانی سال، بر افتراق میان دادرسی و تحقیقات پلیسی اطفال و نوجوانان و بزرگسالان تأکید و اظهار کرد: کودکان و نوجوانان بزه‌کار و بزه‌دیده در نظام دادرسی پیش از هر مرجعی با پلیس مواجهه پیدا می‌کنند و این امر اهمیت وجود پلیس متعهد، کارآزموده و آموزش‌دیده را در این ارتباط روشن می‌سازد.
وی با بیان اینکه ماده ۳۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، بر تدوین لایحه فوق به منظور حسن اجرای وظایف ضابطان در مورد اطفال و نوجوانان تصریح کرده است، افزود: این لایحه مشتمل بر ۵۸ ماده، در معاونت حقوقی قوه قضاییه با حضور و مشارکت قضات، مستشاران، متخصصان و صاحب‌نظران مربوط تدوین شده است.
معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده ۳ این لایحه مکلف است ظرف شش ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، پلیس ویژه اطفال و نوجوانان را در سراسر کشور تشکیل دهد و نسبت به انتخاب، جذب و آموزش افراد واجد شرایط اقدام کند.
مصدق در ادامه به تبیین برخی مواد این لایحه پرداخت و در خصوص شرایط و ویژگی‌های پیش‌بینی شده برای جذب نیروی پلیس‌ ویژه، گفت: بهره‌مندی از نیروهای متخصص ویژگی عمده این پلیس است و ناجا برای جذب نیرو در پلیس ویژه اطفال علاوه بر شرایط عمومی استخدام شرایطی نظیر تأهل و ترجیحا دارا بودن فرزند، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی و یا بالاتر در یکی از رشته‌های علوم انتظامی، روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، حقوق و سایر رشته‌های مرتبط را مد نظر قرار می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه گذراندن آموزش‌های تخصصی علاوه بر آموزش‌های مربوط به ضابطان برای افراد جذب شده در پلیس ویژه الزامی است، تصریح کرد: با این وصف به کارگیری کارکنان وظیفه در اجرای وظایف و مأموریت‌های تخصصی پلیس ویژه اطفال و نوجوانان ممنوع خواهد بود.
معاون حقوقی قوه قضاییه یکی از ویژگی‌های عمده این لایحه را پیش‌بینی تدابیر و اقدامات پیشگیرانه و حمایتی برای کودکان و نوجوانان معارض قانون و یا بزه‌دیده برشمرد و تصریح کرد: تدوین‌ کنندگان لایحه، رویکردی حمایتی و پیشگیرانه در این حوزه اتخاذ کرده‌اند؛ از جمله در ماده ۱۱ تصریح شده است که این پلیس با همکاری مسئولان مدارس و مربیان، مددکاران اجتماعی و یا اشخاص غیر دولتی اقداماتی نظیر تشکیل کارگروه مدرسه امن برای شناسایی و کاهش آسیب در مدرسه، شناسایی اطفال و نوجوانان نیازمند حمایت موضوع این قانون و انجام اقدامات حمایتی اولیه در مورد آنها و یا معرفی به مراجع حمایتی و درمانی و برگزاری جلسات مشاوره با طفل و نوجوان،‌ خانواده یا دیگر اشخاص مرتبط با وی را در دستور کار قرار دهد.
این مقام قضایی افزود: نگرش و رویکردی وسیع بر تدوین «لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان» حاکم بوده و بر این اساس تدابیر و اقدامات حمایتی، پیشگیرانه و مبتنی بر قضازدایی برای اطفال و نوجوانان در معرض خطر، بزه‌دیده، ناقض قوانین جزایی و شاهد یا مطلع از وقوع جرم پیش‌بینی شده است.
مصدق ادامه داد: چنانچه پلیس ویژه از وجود کج‌روی‌های اجتماعی مانند فرار از منزل یا مدرسه یا دیگر وضعیت‌های مخاطره‌آمیز موضوع ماده ۳ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان برای طفل و نوجوان و اماکن عمومی مطلع شود، مکلف است ضمن اقدام قانونی نسبت به تحویل فوری وی به اولیا یا بازگرداندن به مدرسه، در موارد ضروری آنها را به مراکز حمایتی و درمانی معرفی کند.
مصدق یکی از اهداف تدوین این لایحه را فراهم ساختن زمینه مناسب برای کاهش حضور فیزیکی طفل و نوجوان در وضعیت مخاطره‌آمیز، بزه‌دیده، ناقض قوانین جزایی و شاهد یا مطلع از وقوع جرم در مراجع قضایی و انتظامی بر شمرد و اظهار کرد: به  منظور کاهش آسیب‌های موجود در این خصوص، پلیس اطفال وفق ماده ۱۸ لایحه اخیرالذکر مکلف شده است اظهارات و اطلاعات طفل و نوجوان را با شیوه‌هایی مانند استفاده از اتاق‌های نظارت یا سامانه‌های ویدئو کنفرانس و سایر سامانه‌های ارتباط الکترونیکی یا ضبط فیلم با رعایت مقررات دادرسی الکترونیک اخذ کند.
وی با اشاره به اینکه وفق ماده ۲۳ این لایحه، پلیس ویژه نمی‌تواند در جرایم مشهود، طفل ناقض قوانین جزایی را که کمتر از ۹ سال سن داشته باشد دستگیر، بازداشت یا بازجویی کند، خاطرنشان کرد: بر اساس همین ماده پلیس مکلف است که پس از احراز هویت و ارزیابی وضعیت طفل و انجام سایر وظایف ضابطیت وفق ماده
۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری، فورا او را با تنظیم صورت‌مجلس به اولیا و یا چنانچه به آنها دسترسی نباشد، یا مصلحت طفل اقتضاء کند که تحویل آنها نشود، به سازمان بهزیستی یا سایر اشخاص داوطلبی که مصلحت طفل و نوجوان ایجاب کند، مانند اقربای وی، معتمدان، سازمان‌های غیر دولتی یا شهرداری تحویل دهند.
معاون حقوقی قوه قضاییه به اتخاذ روش‌های قضازدایی به عنوان یکی از ویژگی‌های شاخص لایحه اشاره و اظهار کرد: برگزاری نشست خانوادگی و میانجی‌گری عمده‌ترین روش‌های مذکور است و ماده ۳۹ این لایحه تصریح می‌دارد به منظور مشارکت بزه‌دیده، طفل و نوجوان متهم به نقض قانون جزایی، خانواده‌های آنان و دیگر اشخاص موثر در تدوین برنامه‌ای مناسب برای طفل و نوجوان بزه‌دیده و جبران خسارت ناشی از جرم در جرایم موجب قصاص، دیه و تعزیر در هر مرحله از تحقیقات مقدماتی یا دادرسی در صورت رضایت طفل و نوجوان بزه‌دیده، مقام قضایی می‌تواند موضوع را جهت برگزاری نشست خانوادگی به پلیس ویژه یا مددکار اجتماعی ارجاع کند.
وی افزود: تعیین مدت جلسات نشست خانوادگی بر عهده مقام قضایی است و بیش از یک ماه نخواهد بود و افرادی نظیر طفل و نوجوان و اولیای وی، بزه‌دیده و حسب مورد اولیای وی، هر شخصی که طفل یا نوجوان بزه‌دیده حضور وی را درخواست کند و یا به تشخیص برگزارکننده حضور وی موثر باشد و پلیس ویژه یا مددکار اجتماعی در صورتی که برگزارکننده نباشد، در این نشست حضور خواهند داشت.  
معاون حقوقی قوه قضاییه با اشاره به پیش‌بینی میانجی‌گری در این لایحه و اینکه فرایند و نحوه اجرای توافقات به عمل آمده مطابق موارد ذکر شده در قانون آیین دادرسی کیفری است گفت: بر اساس ماده ۴۵، در تمام جرایم موجب قصاص، دیه و یا تعزیر قابل گذشت و نیز جنبه خصوصی جرایم غیر قابل گذشت ارتکابی توسط طفل و نوجوان، مقام قضایی می‌تواند به تشخیص خود درخواست پلیس ویژه یا مددکار اجتماعی یا درخواست نوجوان و یا اولیای طفل، موضوع را جهت صلح و سازش به پلیس ویژه، مددکار اجتماعی یا دیگر اشخاص حقیقی یا حقوقی موثر با رعایت سایر شرایط مذکور در مقررات آیین دادرسی کیفری به میانجی‌گری ارجاع کند.
معاون حقوقی قوه قضاییه در پایان با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان سرمایه‌های ارزشمند و آینده‌سازان هر جامعه به شمار می‌روند، اظهار کرد: تلاش ما در جایگاه‌های مختلف باید در راستای فراهم ساختن زمینه‌های مناسب رشد جسمانی، اخلاقی، اجتماعی و عاطفی کودکان و نوجوانان این مرز و بوم باشد و در این میان امیدواریم اهتمام معاونت حقوقی قوه قضاییه در فراهم سازی بسترهای تقنینی این مهم به یاری مراجع مربوط به بار نشیند.
🌺فرا رسیدن نوروز و سال نو را شادباش می‌گویم
برایتان تندرستی و نیک ورزی
در سال نو آرزو دارم
باشد که سالی سرشار از شادی
و کامروایی داشته باشید
انتقاد «نعمت احمدی» از بازگشایی ادارات دولتی و بانک‌ها


یک وکیل دادگستری ضمن انتقاد از بازبودن ادارات و بانک‌ها از امروز گفت: حضور افراد در محل کار باید با کمک وزارت بهداشت صورت گیرد. در غیر این صورت ما شاهد شیوع بیشتر بیماری در کشور خواهیم بود.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با ایسنا درباره بازگشایی ادارات و بانک ها از امروز ۵ فروردین ماه گفت: دولت دستور داده است که از امروز ۵ فروردین  بانکها و ادارات دولتی باز باشند. از پنجره خانه‌ام که مشرف به خیابان ولی عصر  است حرکت خودروها و  اتوبوس و مردم  را نه به مانند روزهای معمولی بلکه پرتحرک‌تر از دیروز و پریروز می بینم. از آن طرف توصیه و تاکید مسئولین ستاد مبارزه با کرونا این است  که در خانه بمانید. این تضاد و تقابل را نمی دانم چگونه می توان در عالم واقع حل کرد؟.
وی یادآور شد: در فرانسه که قرنطینه خانگی به جد اعمال می شود اوراقی به درب منازل فرستادند و هر کس که بخواهد از منزل خارج شود باید بر ورقه دلیل خروج مقصد را بنویسد و مقاصد هم تعریف شده باشد که شامل خرید برای افراد کهنسال و پیاده روی و... است.  شما نمی توانید از سوپرمارکت چند خیابان دورتر خرید کنید و  باید از اولین سوپرمارکت خرید کنید.
احمدی افزود: در ایران شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورده است.‌ ان هم در ایام تعطیلات نوروزی گفته اند که  بخشهای دولتی باز است،  برخلاف سالهای گذشته که در این ایام کارمندان از مرخصی استفاده می کردند و تا ۱۴ فروردین فعالیت ها تعطیل بود و امسال به لحاظ شرایط خاص و وضع اقتصادی نامناسب و خسته شدن از ماندن در خانه، همگی سر کار حاضر شدند، البته  بخشی از کارها هم از طریق فضای مجازی صورت می گیرد. مثلا ابلاغات دادگستری، عوارض شهرداری و مالیاتی. اگر اخطاریه از طریق ثنای دادگستری ابلاغ شود و پنج روز فرصت داشته باشد ۵ روز مهلت از تاریخ ابلاغ دارد  و باید اقدام لازم صورت گیرد و  مستلزم خروج از منزل است و نشان می دهد که فعالیت اداری و اقتصادی در ریل اصلی کار  شروع شده است.
این وکیل دادگستری با طرح این سوال که دولت و ستاد مبارزه با کرونا تضاد و تقابل را چگونه حل می کنند؟ گفت: توصیه به ماندن در خانه و تکلیف باز بودن بانک ها و دوایر دولتی چه می شود؟  باز بودن همه ادارات  دولتی و بانک‌ها با توجه به اینکه شاید کارمندان به سفر رفته باشند و با خود ویروس را آورده باشند، هزینه هایی را تحمیل می کند لذا یا باید تعطیل عمومی شود یا همه  فعال شوند و  باید غربالگری صورت گیرد و  تعداد شعب ادارات و  آن بخشهایی که لازم است بازگشایی شود.
احمدی افزود: حضور افراد در محل کار باید با کمک وزارت بهداشت صورت گیرد. در غیر این صورت ما شاهد شیوع بیشتر بیماری در کشور خواهیم بود.
✍🏻 با شکایت یک وکیل دادگستری، شعبه ۴۳ دیوان عدالت اداری حکم به الزام وزارت آموزش و پرورش بر تألیف و طبع و توزیع کتب درسی و نشریات کمک‌آموزشی و تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی تا پایان دوره متوسطه در مدارس کشور صادر کرد

این رأی قابل تجدیدنظرخواهی است.

✔️ پایگاه خبری اختبار @Ekhtebar
🔚
🔴 ۲۵ گنجینه‌‌ای که رایگان شده‌اند
برای اینکه #در_خانه_بمانیم

ضرورت این‌که برای قطع زنجیرهٔ انتقال کرونا #در_خانه_بمانیم موجب شده است بسیاری از گنجینه‌های منابع و خدمات نسبتا گران به شکل رایگان عرضهٔ آنلاین بشوند. این گنجینه‌ها موقتا رایگان شده‌اند و حتی بعضا می‌ارزد کمی وقت بگذاریم و قبل از پولی شدن مجددشان آن‌چه علاقه داریم و استفاده خواهیم کرد را دانلود کنیم. از میان آن‌چه قبلا پولی و اغلب گران بوده و اکنون رایگان شده و به چشمم آمده، این موارد به نظرم ارزشمندتر می‌آیند و پیشنهاد می‌کنم تا وقتی رایگانند دریابید:


🔴️ کتاب و مقاله:

🍀️️ ۶۰۰۰ کتاب الکترونیکی ارزشمند و مجموعه مقالات بیش از ۱۵۰ ژورنال معتبر علمی در JSTOR:
https://t.co/qEbqqRjN6E

🍀️️ ۱.۴ میلیون کتاب دانشگاهی «کتابخانه اضطرار ملی» که توسط نهاد «آرشیو اینترنت» (با پشتیبانی ده‌ها دانشگاه و نهاد در امریکا) در اختیار همه قرار گرفته است:
http://archive.org/nel

🍀️️ ۲۳ هزار کتاب مکتوب و ۵۷ کتاب گویای کتابخانه کودکان و نوجوانانِ کتابخانهٔ ملی ایران:
www.icnl.nlai.ir

🍀️️ کتابخانهٔ ملی دیجیتالِ کتابخانهٔ ملی ایران (با ۱۳ هزار عکس تاریخی، حدود ۳۷ هزار نسخه خطی، ۱۵ هزار کتاب چاپی نفیس، ۴ هزار کتاب چاپ سنگی، ۱۰۰ هزار پرونده و ۲۰۰ هزار پایان نامه) برای همه اعضای کتابخانهٔ ملی:
http://dl.nlai.ir
(شماره عضویت به عنوان شماره کاربری و کدملی به عنوان پسورد)

🍀️️همهٔ کتاب‌های الکترونیکی دانشگاه تهران:
https://press.ut.ac.ir/help?menu=14
(برای دریافت کتاب‌ها می‌توانید از اپلیکیشن فیدیبو یا کتابخوان الکترونیکی مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران استفاده کنید)

🍀️️ ۷۰۰ عنوان کتاب انتشارات معتبر دانشگاه کمبریج که با فرمت HTML به صورت آنلاین منتشر شده‌ و تا آخر ماه می ۲۰۲۰ در دسترس است:
https://urlzs.com/LBwCL

🍀️️ صدها کتاب صوتی برگزیده در Audible (مشهورترین مجموعه کتاب صوتی در جهان):
https://urlzs.com/FDbwY

🍀️️ پی‌دی‌اف ۲۵ جلد کتاب خواندنی در حوزه‌های اقتصاد و کارآفرینی که توسط اتاق تهران در اختیار عموم قرار گرفته است:
https://urlzs.com/eaE2s

🍀️️ پی‌دی‌اف ۱۰۰ کتاب دانشگاه مک‌گیل (در زمینه‌هایی مختلف علوم انسانی):
https://urlzs.com/6ddH4

🍀️️ در فیدیبو، طاقچه، نوار، پژوهان، کتابراه، کتابیکا و فراکتاب هم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد تا ۲۰ فروردین ۹۹ کتاب‌های الکترونیکی و صوتی با ۷۰ و ۸۰ درصد تخفیف عرضه می‌شود. 


🔴️ موسیقی و فیلم:

🍀️️ پخش زندهٔ شبانهٔ اجراهای The Metropolitan Opera نیویورک (یکی از مشهورترین سالن‌های اپرا در جهان که برای تماشای زندهٔ اجراهای آن در شرایط عادی صدها دلار باید هزینه کرد):
https://www.metopera.org/

🍀️️ تئاترها و رقص‌های گلچین‌شده جهان:
ontheboards.tv
(کد تماشای رایگان: ARTATHOME20)

🍀️️ ‏پخش زندهٔ اجراهای Seattle Symphony (از امشب تا سه روز بعد):
https://seattlesymphony.org/live

🍀️️️️️️️️️ تماشای مجموعه‌ای از بهترین کنسرت‌های موسیقیِ Wigmore Hall:
https://urlzs.com/ecfbT

🍀️️ ۳۰۰ فیلم برگزیده‌ٔ ایدفا (یکی از معتبرترین جشنواره فیلم‌های مستند در جهان):
https://urlzs.com/TaAds

🍀️️ همهٔ ویدیوهای کنسرت‌هال دیجیتالی ارکستر فیلارمونیک برلین:
https://urlzs.com/Egqrq

🍀️️️️️️️️️ ۴۰۰۰ هزار فیلم نشنال‌فیلم‌بورد کانادا:
https://www.nfb.ca/film/


🔴️ کلاس:

🍀️️ ۲۵۰ واحد آموزش آنلاین زبان‌های خارجیِ دانشگاه‌های هاروارد، پرینستون، ییل و کلمبیا:
https://t.co/dWfu6jwuLI

🍀️️️️️️️️️ سه‌ساعت کلاس در هر روز برای هر کاربر در SCHOLASTIC (غنی‌ترین مجموعه آموزشی آنلاین برای تحصیل خانگی دانش‌آموزان در همه رشته‌ها، از هنرها تا علوم اجتماعی و مهارت‌های زندگی:
https://urlzs.com/hFbd2

🍀️️ ۴۰۰ کلاسِ دانشگاه‌های برتر جهان:
https://urlzs.com/4bxJa

🍀️️️️️️️️️ ۱۶ کورسِ آموزشی Linkedin:
https://urlzs.com/nmyqS

🍀️️ ۵۰۰ ساعت آموزش فرادرس:
fdrs.ir/freedu98

🍀 پخش آموزش «ورزش در خانهٔ» Planet Fitness (هر روز ساعت ۱۹ به وقت نیویورک در صفحهٔ فیس‌بوکشان):
https://www.facebook.com/planetfitness/

🍀️️ آموزش باکیفیت یوگا:
https://urlzs.com/RAF8d
و 
https://www.downdogapp.com/

🍀️️‌۶۰۰ ساعت آموزش ویدیویی و صوتی تمرین‌ها و ورزش‌های تناسب اندام در خانه در اپلیکیشنِ Goldsamp (تا آخر ماه می):
https://urlzs.com/X5UCx


🔴 اگر به کار کسی می‌آید، لطفا برایش فوروارد کنید.

#در_خانه_بمانیم
🌺میلاد پربرکت و با سعادت امام حسین (ع) و روز پاسدار مبارک باد
🔸 چهارم شعبان، سالروز ولادت علمدار کربلا، حضرت ابوالفضل عباس(ع) و روز جانباز را تبریک می گوییم
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان خبرداد:

بازداشت ۴ نفر در ارتباط با حادثه فرار تعدادی زندانی از زندان سقز


ایسنا/کردستان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان از بازداشت ۴ نفر در ارتباط با حادثه فرار تعدادی زندانی از زندان سقز خبر داد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان از بازداشت ۴ نفر در ارتباط با حادثه فرار تعدادی زندانی از زندان سقز خبر داد.
مجتبی شیرودبزرگی گفت: بلافاصله پس از گزارش فرار زندانیان از زندان سقز و در اجرای دستور ریاست قوه قضائیه مبنی بر شناسایی و برخورد قاطع با قاصرین و مقصرین، پرونده‌ای در دادسرای نظامی ناحیه سقز تشکیل شده و رئیس دادسرا شخصاً در محل حاضر و تحقیقات میدانی را آغاز و دستورات قضایی لازم را با هماهنگی دادستان نظامی استان صادر می‌نماید.
دستور ویژه رئیس قوه قضائیه به دادستان کل کشور برای برخورد با مقصرین حادثه زندان سقز
به گزارش ایسنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه وی تصریح کرد: در این ارتباط چند نفر از مأموران زندان سقز احضار و از آنان تحقیق به عمل آمد و ۴ نفر از این افراد با صدور قرار تأمین روانه بازداشت و مابقی نیز با قرارهای تأمین متناسب آزاد شدند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان گفت: تحقیقات تا دستیابی به علل و عوامل دخیل در وقوع این حادثه ادامه خواهد یافت.
🌸 سالروز میلاد سیّد‌السّاجدین، حضرت امام زین‌العابدین علیه‌السلام مبارک باد.
۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران گرامی باد. 🇮🇷🇮🇷🇮🇷
2024/11/18 17:48:53
Back to Top
HTML Embed Code: