Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚀 «تا چند روز آینده شاهد چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ خواهیم بود»

🛸شرکت اسپیس‌ایکس به تازگی سوخت‌ رسانی موشک غول‌ پیکر استارشیپ s29/b11 را انجام داده است و بررسی‌های دیگری را پیش از چهارمین پرواز آزمایشی آن انجام می‌دهد.

🚀اسپیس‌ ایکس در حال توسعه استارشیپ برای کمک به بشریت در رسیدن ماه و مریخ در کنار سایر کارهای بلند پروازانه است.

درحال حاضر این شرکت منتظر تایید مجوز پرتاب از سوی FAA است. پس از تایید، تاریخ دقیق پرتاب مشخص خواهد شد، احتمالا پنجشنبه شاهد پرتاب خواهیم بود.
#استارشیپ

🚀🛸🔭🚀
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️فوری: تاریخ پرتاب استارشیپ مشخص شد.

🚀فردا پنجشنبه 17 خرداد، ساعت 15:30، استارشیپ چهارمین پرتاب آزمایشی اش را انجام می‌دهد🚀

استارشیپ بزرگترین، قدرتمندترین و مهندسی شده ترین موشک ساخت بشر است.

لينک پخش زنده:https://www.youtube.com/watch?v=8VESowgMbjA
#استارشیپ
🔭🚀🔭🚀
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
استارشیپ چهارمین پرتاب نفس‌گیر خود را با موفقیت به پایان رساند⚡️

🛸#استارشیپ در چهارمین پرواز آزمایشی یکپارچه خود توانست از ورود دوباره به جو زمین جان سالم به‌ در ببرد و با موفقیت روی سطح دریا فرود بیاید، اتفاقی که در پرتاب های قبلی رخ نداده بودند. پرواز آزمایشی بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک ساخته‌ شده تاکنون، به سفری تماشایی و میخکوب‌کننده تبدیل شد.

🚀اسپیس ایکس امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد در ساعت 16:20 برای چهرمین بار موشک غول‌پیکرش را از تاسیسات استاربیس در جنوب تگزاس روانه‌ فضا کرد.

امروز دو هدف اصلی برای پرواز تعیین شده بود: نزول مرحله‌ اول موشک(بوستر سوپر هوی) به‌منظور فرود آبی نرم در خلیج مکزیک و ورود کنترل‌شده مرحله‌ی فوقانی(استارشیپ) به جو زمین. ‌آن‌طور که تصاویر پخش زنده نشان داد، استارشیپ و سوپر هوی هر دو موفق به فرود آبی شدند و تشویق و تحسین ناظران حاضر در اتاق کنترل ماموریت را برانگیختند.

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جدایی بوستر سوپر هوی از بخش فوقانی🚀

همانطور که میبینید، چند دقیقه پس از پرتاب، بوستر موفق شد طی روش هات استیجینگ(hot staging)-یعنی موتور های قسمت فوقانی در حالی که هنوز به بوستر متصل است روشن می‌شود- از استارشیپ جدا شود تا به سمت زمین باز گردد.

پس از هات استیجینگ، قسمی از بوستر(حلقه هات استیجینگ) جهت کاهش وزن بوستر جدا و در فضا رها شد. البته در نسخه نهایی استارشیپ، نیازی به جدایی بخش هایی از بوستر برای کاهش وزن نخواهد بود.
#استارشیپ

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فرود بوستر سوپر هوی🚀

پس از موفقیت در هات استیجینگ، بوستر به سمت زمین بازگشت تا به شکل کنترل شده روی سطح دریا فرود بیاید. در آزمایشات پیشین، بوستر و قسمت فوقانی هیچ کدام موفق نشده بودند که فرود سالمی داشته باشند. اما این بار برعکس دفعات قبل، موفق شدند.

🛸هدف آزمایشات بعدی این است که بوستر بتواند با موفقیت توسط دستگیره های بزرگ سکوی پرتاب گرفته شود. هدفی بس شگفت انگیز و جسورانه(شبیه سازی این شیوه فرود رو توی کانال قرار خواهیم داد).
#استارشیپ

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ورود استارشیپ به جو و تشکیل سپر پلاسما و فرود نرم🚀

🚀45 دقیقه پس از پرتاب، استارشیپ با سرعت 27 هزار کیلومتر بر ساعت و از ارتفاع 100 کیلومتر مرحله ورود به جو را آغاز کرد. در این مرحله کاشی های سپر حرارتی مهمترین و خطرناکترین نقش را ایفا میکنند، چرا که باید از فضاپیما در مقابل پلاسمای داغ محافظت کنند. کنده شدن یکی از این کاشی ها میتواند منجر به نابودی استارشیپ شود.

⚡️در این مرحله با وجود کنده شدن تعدادی از کاشی ها و ذوب شدن یکی از باله ها، استارشیپ در کمال تعجب مانور فرود را روی سطح اقاینوس هند انجام داد. بشکل واضح میتوانید آسیب وارده به لنز دوربین را ببینید. در آزمایش قبلی، استارشیپ در همین مرحله متلاشی شده بود و موفق به مانور فرود نشده بود.

🚀باز هم همچون بوستر، هدف نهایی این است که استارشیپ بتواند روی سکوی پرتاب مانور فرود را انجام دهد. در پست قبل شبیه سازی این نوع مانور فرود را ببینید👆🏻

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی تهران
مجموعه_کامل_تصاویر_نجومی_با_حجم_کمتر_از_1_مگ.rar
📌این بسته حاوی 570 تصویر زیبای نجومی(هنری و واقعی با حجم کمتر از 1مگ) میباشد

📎برای سهولت در دانلود، این مجموعه اصلی را به دو بخش تقسيم کردیم.

در آینده تصاویر بیشتری بارگذاری خواهیم کرد(منتظر باشید😉).

از همه دوستانی که ما را در جمع آوری این تصاویر ارزشمند یاری نمودند ممنونیم❤️

رمز فایل🔑: sruastronomy
۱۸ و ۱۹ قصر پنهان بهرام(کودک محور)
۱۹ و ۲۰ قصر پنهان بهرام
۲۰ و ۲۱ مرداد گرمسار
۲۲ و ۲۳ مرداد ، دشت لار دماوند (ویژه جوانان)
۲۴ و ۲۵ مرداد زنجان
۲۵ و ۲۶ مرداد، زنجان

اطلاعات بیشتر👇🏼
@rezamahmanzar
انجمن علمی دانشجویی نجوم دانشگاه الزهرا به همکاری مجله نجوم و گنبد مینا برگزار می‌نماید:

☆ماهگرد دهم☆
گردهمایی منجمین آماتور و علاقه‌مندان نجوم
"این سمینار به منظور ایجاد محفلی صمیمانه برای منجمین آماتور و علاقه مندان این زمینه، جهت بررسی رویداد های نجومی،تعامل و اشتراک گذاری اطلاعات و توانایی های خود در زمینه نجوم و رصد آسمان و گپ و گفت های علمی بین شرکت کنندگان برگزار می گردد."

•حرف اول و آخر
(فاطمه صادقی و مهتاب غلامی)

•دورترین نقطه عالم
(حسین مصحفی)

•زیر نگاه افعی
(هانیه کیایی)

•ماهگرد:از اتاق نجوم تا آفریقا
(آرش دانش و ساناز خان احمدی)

•آسمان بدر تا بدر
(هانیه الماسی و مهتاب نوش آبادی)

۴شنبه ۷شهریور ۱۴۰۳
ساعت ۱۸الی ۲۰

🧭منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، پارک آب و آتش، آسمان نمای گنبد مینا
ورود برای همه علاقه مندان آزاد است.
ظرفیت محدود.

◇جهت ثبت نام از این لینک اقدام کنید.◇

ارتباط با ادمین ماهگرد:
🆔@mahgard_admin
#دانشگاه_الزهرا #انجمن_نجوم #انجمن_نجوم_دانشگاه_الزهرا #مجله_نجوم #گنبد_مینا
تیم ۵ نفره المپیاد نجوم ایران ۵ مدال طلا گرفت 😍

«حنانه خرم‌دشتی»، «آروین رسول‌زاده»، «محمدمهدی کشاورزی»، «آریا فاتح‌کرداری» و «علی نادری لردجانی» نمایندگان ایران در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک، هرکدام موفق به کسب مدال طلا شدند تا ایران با این نتیجه درخشان در جایگاه اول بایستد.

این مسابقات به میزبانی سازمان IOAA از ۲۷ مرداد تا ۶ شهریور در برزیل برگزار شد و بیش از ۲۵۰ دانش‌آموز از ۵۷ کشور جهان در این مسابقات شرکت کردند.

پس از ایران کشورهای امریکا، رومانی، کانادا، سنگاپور، انگلستان، آلمان، مجارستان، هند و تایلند به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❗️فوری❗️
«فضانوردان برای نخستین راهپیمایی فضایی تجاری تاریخ به مدار زمین رفتند»

ساعاتی پیش، شرکت اسپیس ایکس، 4 فضانورد را طی ماموریتی به نام پولاریس داون، برای نخستین راهپیمایی خصوصی جهان به مدار فرستاد. فضانوردان این ماموریت قرار است برای راهپیمایی به ارتفاع 700 کیلومتری زمین یعنی حدود 2 برابر فاصله ایستگاه فضایی تا زمین بروند.
این ماموریت که از سوی جرد آیزاکمن کارآفرین و میلیاردر، تامین مالی شده است. هدف این ماموریت پرمخاطره، آزمایش لباس های فضانوردی جدید و انجام تحقیقات علمی می باشد.
این ماموریت نه تنها به دلیل راهپیمایی فضایی خصوصی بلکه به دلیل پرواز در دورترین فاصله از زمین از زمان آخرین ماموریت آپولو در سال ۱۹۷۲ اهمیت تاریخی دارد.
@sruastronomy 🚀
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی تهران
❗️فوری❗️ «فضانوردان برای نخستین راهپیمایی فضایی تجاری تاریخ به مدار زمین رفتند» ساعاتی پیش، شرکت اسپیس ایکس، 4 فضانورد را طی ماموریتی به نام پولاریس داون، برای نخستین راهپیمایی خصوصی جهان به مدار فرستاد. فضانوردان این ماموریت قرار است برای راهپیمایی به ارتفاع…
فضانوردان طی این ماموریت در مداری بیضی شکل قرار می‌گیرند و در فاصله‌ای بین ۱۹۰ تا ۱۴۰۰ کیلومتر از زمین حرکت خواهند کرد.
قرار است راهپیمایی فضایی در سومین روز ماموریت و در ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری انجام شود.
پولاریس داون Polaris Dawn توسط کارآفرین و میلیاردر چهل و یک ساله آمریکایی جرد آیزاکمن که به عنوان فرمانده این ماموریت خدمت می‌کند، تامین مالی می‌شود.
این ماموریت دومین ماموریت سرنشین‌داری خواهد بود که آیزاکمن هزینه آن را پرداخت کرده و دومین سفر او به فضا خواهد بود. اولین ماموریت او ماموریت الهام‌بخش ۴ بود که اولین خدمه شامل شهروندان عادی را در سال ۲۰۲۱ به فضا برد و به جمع‌آوری ۲۵۰ میلیون دلار کمک مالی برای یک بیمارستان کودکان در آمریکا کمک کرد.
در این ماموریت آیزاکمن توسط یک سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی به نام اسکات پوتیت که به عنوان خلبان ماموریت خدمت می‌کند و همچنین متخصصان ماموریت به نام‌ های سارا گیلیس و آنا منون همراهی می‌شود.
لازم به ذکر است که مدار ۱۴۰۰ کیلومتری دورترین فاصله‌ایست که انسان از زمان آخرین ماموریت آپولو به آن خواهد رسید.
اهداف کلیدی پولاریس داون شامل انجام اولین راهپیمایی فضایی تجاری، دستیابی به بالاترین مدار زمین(حدود ۱۴۰۰ کیلومتری)، آزمایش سیستم‌ های ارتباطی لیزری برای مأموریت‌ های اعماق فضا، و انجام تحقیقات علمی درباره سلامتی و عملکرد انسان در فضا است.
@sruastronomy 🚀
2024/09/21 00:18:28
Back to Top
HTML Embed Code: