Telegram Web Link
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی تهران
از بطلیموس تا انیشتین.pdf
معرفی کتاب «از بطلمیوس تا انیشتین»📙

در این کتاب، شما با انقلاب عظیم و کم نظیری در تغییر نگرش و تفکر بشر نسبت به جهان مواجهه خواهید شد. سفری علمی و هیجان‌انگیر از جهشی در نگرش کلاسیک و مطابق عقل سلیم در مورد جهان به دیدگاهی حیرت‌انگیز و ورای عقل سلیم که می گوید: «جهان سرآغاز دارد، اما مرکز ندارد»!

انسان بنا بر سرشت خود، همیشه سوال‌هایی بنیادی را از خود می پرسد که یکی از مهمترین و بنیادی‌ترین این سوالات این است: جهان چگونه به وجود آمده و چگونه کار می کند؟  کیهان‌شناسی شاخه‌ای از علم فیزیک است با محوریت پاسخ دادن به این سوالات. کنجکاوی انسان در مورد آسمان شب، خورشید و ماه از هزاران سال قبل و حتی در دوران غارنشینی آغاز شده است. تاریخ کیهان‌شناسی با افزایش روز افزون درک آدمی از کیهان مشخص می شود و این داستان از ۶۰۰۰ سال قبل شروع شد.

انسان‌ های اولیه بیابانگرد بودند، آنها برای ایجاد نظم در زندگی خود نیازمند شناخت چرخه های طبیعت، از جمله روز و شب، تغییر شکل ماهانه اهله قمر و تغییر فصل‌ها بودند. در واقع آنان به تقویم نیاز داشتند و بدین ترتیب دانش کیهان‌شناسی شروع شد. شواهد متعددی نشان می دهد که انسان‌های اولیه، آسمان‌ها را نظاره می کردند و نقش حرکت خورشید، ماه و سیارات را از میان ستارگان می کشیدند. نقش‌های کشیده شده باستانی بدست آمده حاکی از آن است که حدود ۶ هزار سال پیش، برخی صورت های فلکی  شناخته شده بودند. احتمالاً مشاهده حرکات اجسام آسمانی، انسان‌های اولیه را وادار کرده باشد تا افسانه هایی درموردشان بسازد.
----------------------------
#معرفی_کتاب #از_بطلمیوس_تا_انیشتین
@sruastronomy
منتظر حضور گرمتون هستیم😍

انجمن نجوم دانشگاه شهیدرجایی برگزار میکند:

⚡️سلسله برنامه های کافه نجوم
این برنامه: سیاهچاله ها

👨‍💼مجری برنامه: آقای حسن روحانی نژاد
زمان: دوشنبه31 اردیبهشت، ساعت 12
📌مکان: سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پایه

🛸قراره که داستان نظری سیاهچاله ها(یکی از عجیب ترین کشفیات بشر)، ساختار فیزیکی، ویژگی ها، نحوه تشکیل و نابود شدن اونها رو برسی کنیم.
🪐💫🌔⚡️🌗💫🪐
@sruastronomy
فوری: جیمزوب🔭 باز هم رکوردشکنی کرد:

«جیمزوب دورترین کهکشان عالم را رصد کرد»

تلسکوپ فضایی جیمزوب با کشف کهکشانی متعلق به ۲۹۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ، رکورد پیشین خود را شکست. رکورد قبلی در رصد کهکشان‌های دوردست کیهان، مربوط به کشف کهکشان‌هایی به فاصله ۶۵۰ میلیون سال پس از پیدایش گیتی بود.
دانشمندان از زمان پرتاب این تلسکوپ خارق‌العاده تلاش کرده‌اند به اعماق کیهان نگاه کنند. اینک ناسا اعلام کرده است که این تلسکوپ فضایی موفق شده کهکشانی را در فاصله ۲۹۰ میلیون سال نوری از بیگ‌بنگ رصد کند.
به گفته کیهان‌شناسان؛ بیگ بنگ که تصور می‌شود سرآغاز گیتی ما بوده، ۱۳.۷ میلیارد سال پیش رخ داده است. از طرفی به هر میزان که به دورترین نقاط کیهان نگاه می‌کنیم به نوعی در حال تماشای گذشته عالم تا لحظه تولد آنیم(بخاطر محدود بودن سرعت نور= سیصد هزار کیلومتر بر ثانیه).

🪐💫🌔⚡️🔭
@sruastronomy
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی تهران
فوری: جیمزوب🔭 باز هم رکوردشکنی کرد: «جیمزوب دورترین کهکشان عالم را رصد کرد» تلسکوپ فضایی جیمزوب با کشف کهکشانی متعلق به ۲۹۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ، رکورد پیشین خود را شکست. رکورد قبلی در رصد کهکشان‌های دوردست کیهان، مربوط به کشف کهکشان‌هایی به فاصله…
هنگامی که یک تلسکوپ آسمان را رصد میکند، درواقع درحال تماشای گذشته کیهان است. برای مثال: وقتی به ماه نگاه می کنیم، در حال تماشای وضعیت 1.3 ثانیه قبل آن هستیم. این عدد برای خورشید 8.3 دقیقه و برای نزدیکترین ستاره به زمین پس از خورشید حدود 4.3 سال است.
"سال نوری" واحدی برای طول در علم ستاره شناسی است. یکسال نوری برابر با مسافتی است که نور ظرف مدت زمان یکسال آن را طی میکند= 9.4 تریلیون کیلومتر. بدین ترتيب هر چه به نقاط دور عالم می نگریم، درواقع به لحظه جوانی، نوجوانی، کودکی و حتی نوزادی کیهان نگاه میکنیم.
این پدیده چه مزیتی دارد؟ به وسيله رصد نقاط دوردست عالم و تحلیل آن، میتوانیم به تاریخچه شکل گیری کهکشان ها پی ببریم، تا بدین ترتیب نحوه تکامل گیتی را بهتر درک کنیم.

در جهت تحقق این هدف، دانشمندان تلسکوپ های فضایی همچون هابل و جیمزوب را طراحی نمودند؛ ابزاری برای یافتن پاسخ سوالات عمیق بشری.

🪐💫🌔⚡️🔭
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚀 «تا چند روز آینده شاهد چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ خواهیم بود»

🛸شرکت اسپیس‌ایکس به تازگی سوخت‌ رسانی موشک غول‌ پیکر استارشیپ s29/b11 را انجام داده است و بررسی‌های دیگری را پیش از چهارمین پرواز آزمایشی آن انجام می‌دهد.

🚀اسپیس‌ ایکس در حال توسعه استارشیپ برای کمک به بشریت در رسیدن ماه و مریخ در کنار سایر کارهای بلند پروازانه است.

درحال حاضر این شرکت منتظر تایید مجوز پرتاب از سوی FAA است. پس از تایید، تاریخ دقیق پرتاب مشخص خواهد شد، احتمالا پنجشنبه شاهد پرتاب خواهیم بود.
#استارشیپ

🚀🛸🔭🚀
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⛔️فوری: تاریخ پرتاب استارشیپ مشخص شد.

🚀فردا پنجشنبه 17 خرداد، ساعت 15:30، استارشیپ چهارمین پرتاب آزمایشی اش را انجام می‌دهد🚀

استارشیپ بزرگترین، قدرتمندترین و مهندسی شده ترین موشک ساخت بشر است.

لينک پخش زنده:https://www.youtube.com/watch?v=8VESowgMbjA
#استارشیپ
🔭🚀🔭🚀
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
استارشیپ چهارمین پرتاب نفس‌گیر خود را با موفقیت به پایان رساند⚡️

🛸#استارشیپ در چهارمین پرواز آزمایشی یکپارچه خود توانست از ورود دوباره به جو زمین جان سالم به‌ در ببرد و با موفقیت روی سطح دریا فرود بیاید، اتفاقی که در پرتاب های قبلی رخ نداده بودند. پرواز آزمایشی بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک ساخته‌ شده تاکنون، به سفری تماشایی و میخکوب‌کننده تبدیل شد.

🚀اسپیس ایکس امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد در ساعت 16:20 برای چهرمین بار موشک غول‌پیکرش را از تاسیسات استاربیس در جنوب تگزاس روانه‌ فضا کرد.

امروز دو هدف اصلی برای پرواز تعیین شده بود: نزول مرحله‌ اول موشک(بوستر سوپر هوی) به‌منظور فرود آبی نرم در خلیج مکزیک و ورود کنترل‌شده مرحله‌ی فوقانی(استارشیپ) به جو زمین. ‌آن‌طور که تصاویر پخش زنده نشان داد، استارشیپ و سوپر هوی هر دو موفق به فرود آبی شدند و تشویق و تحسین ناظران حاضر در اتاق کنترل ماموریت را برانگیختند.

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جدایی بوستر سوپر هوی از بخش فوقانی🚀

همانطور که میبینید، چند دقیقه پس از پرتاب، بوستر موفق شد طی روش هات استیجینگ(hot staging)-یعنی موتور های قسمت فوقانی در حالی که هنوز به بوستر متصل است روشن می‌شود- از استارشیپ جدا شود تا به سمت زمین باز گردد.

پس از هات استیجینگ، قسمی از بوستر(حلقه هات استیجینگ) جهت کاهش وزن بوستر جدا و در فضا رها شد. البته در نسخه نهایی استارشیپ، نیازی به جدایی بخش هایی از بوستر برای کاهش وزن نخواهد بود.
#استارشیپ

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فرود بوستر سوپر هوی🚀

پس از موفقیت در هات استیجینگ، بوستر به سمت زمین بازگشت تا به شکل کنترل شده روی سطح دریا فرود بیاید. در آزمایشات پیشین، بوستر و قسمت فوقانی هیچ کدام موفق نشده بودند که فرود سالمی داشته باشند. اما این بار برعکس دفعات قبل، موفق شدند.

🛸هدف آزمایشات بعدی این است که بوستر بتواند با موفقیت توسط دستگیره های بزرگ سکوی پرتاب گرفته شود. هدفی بس شگفت انگیز و جسورانه(شبیه سازی این شیوه فرود رو توی کانال قرار خواهیم داد).
#استارشیپ

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ورود استارشیپ به جو و تشکیل سپر پلاسما و فرود نرم🚀

🚀45 دقیقه پس از پرتاب، استارشیپ با سرعت 27 هزار کیلومتر بر ساعت و از ارتفاع 100 کیلومتر مرحله ورود به جو را آغاز کرد. در این مرحله کاشی های سپر حرارتی مهمترین و خطرناکترین نقش را ایفا میکنند، چرا که باید از فضاپیما در مقابل پلاسمای داغ محافظت کنند. کنده شدن یکی از این کاشی ها میتواند منجر به نابودی استارشیپ شود.

⚡️در این مرحله با وجود کنده شدن تعدادی از کاشی ها و ذوب شدن یکی از باله ها، استارشیپ در کمال تعجب مانور فرود را روی سطح اقاینوس هند انجام داد. بشکل واضح میتوانید آسیب وارده به لنز دوربین را ببینید. در آزمایش قبلی، استارشیپ در همین مرحله متلاشی شده بود و موفق به مانور فرود نشده بود.

🚀باز هم همچون بوستر، هدف نهایی این است که استارشیپ بتواند روی سکوی پرتاب مانور فرود را انجام دهد. در پست قبل شبیه سازی این نوع مانور فرود را ببینید👆🏻

💫🪐🚀🛸
@sruastronomy
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی تهران
مجموعه_کامل_تصاویر_نجومی_با_حجم_کمتر_از_1_مگ.rar
📌این بسته حاوی 570 تصویر زیبای نجومی(هنری و واقعی با حجم کمتر از 1مگ) میباشد

📎برای سهولت در دانلود، این مجموعه اصلی را به دو بخش تقسيم کردیم.

در آینده تصاویر بیشتری بارگذاری خواهیم کرد(منتظر باشید😉).

از همه دوستانی که ما را در جمع آوری این تصاویر ارزشمند یاری نمودند ممنونیم❤️

رمز فایل🔑: sruastronomy
2024/09/21 21:37:46
Back to Top
HTML Embed Code: