Telegram Web Link
انجمن نجوم دانشگاه شهیدرجایی🎓

🔻کانال تلگرامی انجمن:
https://www.tg-me.com/SruAstronomy

🔻گروه بحث و گفتگوی نجومی:
https://www.tg-me.com/sru_astronomy

🔻صفحه اینستاگرام انجمن:
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=ilvdvl21mtx&utm_content=oegp1yz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هرکجا هستم باشم
آسمان مال من است

انجمن نجوم دانشگاه شهیدرجایی🎓

تاسیس اردیبهشت ۱۴۰۱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سینما نجومی

انجمن نجوم دانشگاه‌ شهید رجایی همراه با کانون ‌فیلم و عکس برگزار میکند

اکران فیلم
🎬جاذبه(Gravity)2013

با هنرمندی ساندرا‌بولاک و جرج کلونی
برنده هفت جایزه اسکار
امتیازimdb: 7.7

🔸تاریخ اکران:چهارشنبه7اردیبهشت1401
🔻سالن علامه جعفری دانشگاه شهید رجایی
#تلسکوپ #اخبار‌نجومی
«طرحی برای یک تلسکوپ فضایی جدید با لنز مایع»
سازمان فضایی ناسا درست چند ماه پس از پرتاب تلسکوپ جیمز وب به ایده ساختن تلسکوپی فکر می کند که شاید صد ها برابر قوی تر از جیمز وب باشد. این سازمان از طرحی جدید برای ساخت یک تلسکوپ فضایی با عدسی که از مایع ساخته می شود، رونمایی کرده است. ماجرا از این قرار است که ما در روی کره زمین ۲ نوع تلسکوپ نوری داریم: ۱) تلسکوپ های بازتابی: در این تلسکوپ ها یک آینه مقعر قرار دارد که کار آن کانونی کردن نور در نزدیکی عدسی چشمی است، نمونه های پیشرفته این نوع را ما در تلسکوپ های هابل و جیمز وب می بینیم که با ترکیب چندین آینه یک آینه بزرگ مثلا در ابعاد ۶ متر را شامل می شوند. ۲) تلسکوپ های شکستی: در این تلسکوپ ها از یک عدسی محدب استفاده شده است. نمونه این استفاده را در دوربین های تک و دو چشمی که برای مشاهده طبیعت استفاده می کنیم می بینیم. تلسکوپ های شکستی بسیار گران تر از تلسکوپ های آینه ای هستند؛ به این خاطر که طراحی و ساخت عدسی های بزرگ امر بسیار دشوار و هزینه بری است. بشر توانسته با ترکیب چندین آینه حتی تلسکوپی تا ابعاد ۶ الی ۱۰ متر به وجود آورد اما قادر نبوده که تا به امروز عدسی بزرگتر از ۱.۵ متر را تراش دهد، به این دلیل که تراش عدسی ها بسیار کار پیچیده و هزینه بری است و اگر اندازه آن از یک مقداری بزرگتر باشد آن عدسی به سادگی می شکند و به آن نتیجه دلخواه نخواهیم رسید. حال ایده دانشمندان ناسا این است که از کشش سطحی مایعاتی با چگالی هم اندازه آب برای ساخت عدسی استفاده کنند؛ می دانیم که در روی کره زمین یک قطره آب که تا حدود ۲ میلی متر قطر داشته باشد، جاذبه به خاطر کشش سطحی آب قادر به اثر گذاری روی آن نخواهد بود و آن قطره به صورت کروی باقی می ماند اما اگر حال قطر آن از ۲ میلی متر بزرگتر شود، قطره به خاطر جاذبه منهدم خواهد شد. اگر بتوان یک مایع سیال را در فضا یعنی جایی که گرانش وجود ندارد رها کنیم؛ این مایع پس از مدتی به یک کره بسیار بسیار صیغلی تبدیل خواهد شد. اگر بتوانیم این مایع را به جامد تبدیل کنیم، آن وقت یک عدسی بسیار بزرگ خواهیم داشت که حتی از دقیق ترین عدسی ها روی کره زمین هم دقیق تر است و به این ترتیب تلسکوپی جدید که ممکن است صد ها برابر قوی تر از جیمز وب باشد را خواهیم داشت. این ایده بسیار جالبی است اما باید منتظر ماند تا مشخص شود که عملی می شود یا نه.

«کاری از انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی - تولید محتوا: سحر دردایی/گرافیست: فاطمه کامرادنیا»
——————————————————
شرح تصویر ۱: تصویر طراحی شده از اینکه تلسکوپ فضایی "با عدسی مایع" به چه شکل می تواند باشد. (منبع: NASA/Studio Ella Maru)
شرح تصویر ۲: کارن نیبرگ، فضانورد ناسا، حباب آب را تماشا می کند که آزادانه بین او و دوربین شناور است و انعکاس تصویرش را در قطره نشان می دهد. (منبع: NASA)
#اخبارنجومی
«کنفرانس خبری تیم تلسکوپ افق رویداد»
حدودا ۳ سال قبل، در کنفرانس خبری، تیم تلسکوپ افق رویداد اولین تصویر ثبت شده از یک سیاهچاله را منتشر کرد. حال این تیم، امروز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت، در ساعت ۱۷:۳۰ به وقت ایران اعلام کرده است که خبری مهم در رابطه با اکتشافی جدید در کهکشان راه شیری را منتشر می کند! ساعت ۱۷:۳۰ امروز، این نشست خبری را از طریق لینک زیر دنبال کنید.

«کاری از انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی - تولید محتوا: سحر دردایی/گرافیست: محمد زارعین»
————————————————————
لینک نشست خبری:

https://www.youtube.com/watch?v=rIQLA6lo6R0
#سیاهچاله #اخبارنجومی
«سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری آشکار شد!»
در طی نشست خبری ذکر شده، تصویری از سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری منتشر شد. لازم به ذکر است که قطر زاویه ای در این تصویر ثبت شده، ۵۲ میکروثانیه قوسی است؛ حد تفکیک چشم ما نیز حدودا ۴۸ ثانیه قوسی است و این موضوع به این معناست که دایره مشاهده شده در تصویر ۹۲۰ هزار بار کوچکتر از کوچکترین چیزی است که با چشم می توان تشخیص داد.

«کاری از گروه انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی - تولید محتوا: سحر دردایی/گرافیست: فاطمه کامرادنیا»
#تلسکوپ #اخبارنجومی #جیمزوب
«آماده سازی تلسکوپ جیمزوب در دمای منفی °۲۲۰- سانتیگراد»
ناسا اعلام کرد که بزرگ‌ترین تلسکوپ فضایی جهان ششمین مرحله‌ی هم‌ترازی آینه ها را با موفقیت به پایان برده است. در این مرحله ۱۸ آینه تلسکوپ با ابزارهایی همچون "حسگر هدایت کامل(FGS)" و "طیف نگار فروسرخ نزدیک" هم‌تراز شدند. این تنظیمات در دمای °۲۲۰- سانتیگراد انجام شده است. اما در مرحله بعدی، تنظیم آینه ها که توسط "طیف نگار فروسرخ میانه" انجام خواهد گرفت باید در دمای °۲۶۶- سانتیگراد انجام شود. این °۴۶ دمای سردتر با استفاده از هلیم مایع ایجاد خواهد شد. جیمزوب در حال آماده شدن برای رصد عالم، در فاصله ۱/۵ میلیون کیلومتری زمین، با دریافت امواج فروسرخ به وسیله آینه هایش است. آینه ها برای دریافت این امواج روی هدف خود در فضا قفل میشوند. به وسیله حسگر هدایت کامل(FGS)، هدفگیری در سه مرحله انجام می شود:
۱) شناسایی میدان ستاره ای با اطلاعات از پیش تعیین شده.
۲) پیدا کردن ستاره راهنما.
۳) موقعیت یابی مرکز ستاره راهنما. عملیاتی که در هر ثانیه ۱۶ بار انجام میگیرد. این حسگر بسیار دقیق است، بطوریکه میتواند پلک زدن یک انسان را از فاصله ۵۰۰ کیلومتری تشخیص دهد. موقعیت هدف در هر ثانیه ۳ بار به آینه ها ارسال می شود تا موقعیت تلسکوپ با هدف هماهنگ شود. مهندسین کانادایی سازنده این حسگر میگوینده: نتايج عملکرد "حسگر هدایت کامل" در فرایند همترازی آینه ها موفقیت آمیز بوده. و مقام‌های ناسا در بیانیه‌ی این سازمان گفتند: «عملکرد اپتیکال تلسکوپ کماکان بهتر از خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌های تیم مهندسی است». قرار است از ابتدای تابستان جیمزوب رصد عالم را آغاز نماید. طبق گفته ناسا در اولین رصد خود، منظومه تراپیست ۱ را مطالعه میکند. منظومه ای شامل ۷ سیاره فراخورشیدی در فاصله ۴۱ سال نوری از زمین.
مشتاقانه منتظر کشفیات جیمزوب هستیم

«کاری از انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی - تولید محتوا: حسن روحانی نژاد/گرافیست: فاطمه کامرادنیا، مرتضی عیدی»
————————————————————
شرح تصویر ۱: طرحی از تلسکوپ فضایی جیمزوب و همتراز بودن آینه ها.
شرح تصویر ۲: فرآیند همترازی آینه های اصلی که طی آن باید بازتاب های نور هدف موردنظر دقیقا در یک نقطه واحد و بر روی آینه ثانویه باشد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#تیزر
آیا ما، در کیهان تنها هستیم؟🤔
------------------------------
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی برگزار میکند:

#کافه_نجوم
🔸#قسمت_اول

🔹با موضوع:
#حیات_فرا_زمینی۱

------------------------------
لطفا در فضای مجازی انجمن را دنبال کنید:

🔻کانال تلگرام انجمن
https://www.tg-me.com/SruAstronomy

🔻صفحه اینستاگرام انجمن
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=ilvdvl21mtx&utm_content=oegp1yz
انجمن‌ نجوم‌ ‌دانشگاه‌ شهید رجایی ‌برگزار می‌کند.

🔹کافه نجوم
🔹 قسمت: 1️⃣
🔸 موضوع: حیات‌ فرازمینی ۱ 👽

🔸تاریخ: دوشنبه، دوم خرداد

🕐 ساعت: ۱۳:۰۰

▫️مکان: کلاس ۲۱۲ دانشکده علوم پایه
——————————————————
لطفا در فضای مجازی انجمن را دنبال کنید:

🔻کانال تلگرام انجمن
@SruAstronomy
🔻صفحه اینستاگرام انجمن
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=ilvdvl21mtx&utm_content=oegp1yz
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#کافه_نجوم #حیات_فرا_زمینی
هم اکنون کافه نجوم با موضوع جذاب حیات فرازمینی در حال برگزاریست. 🤩😍
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#کافه_نجوم #حیات_فرا_زمینی
آیا هر موجود هوشمندی، دارای کنجکاویست؟🧐 نظرتون رو در کامنت ها برامون بنویسید.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#کافه_نجوم #حیات_فرا_زمینی
به نظر شما موضوع جلسه بعدی کافه نجوم چه چیزی باشد؟ ادامه حیات فرازمینی یا موضوعی جدید؟ نظرتون رو در کامنت ها برامون بنویسید. 🙏🏻🌸
#تلسکوپ #اخبارنجومی #هابل
«آنچه هابل در ژرف‌ترین نگاهش دید!»
‍ ‍ ماه گذشته درحالی که همه چشم‌ها به تلسکوپ فضایی جیمز وب دوخته شده بود و علاقه‌مندان آسمان شب منتظر اولین داده ها و اخبار این تلسکوپ بودند خبری دنیای علم را در نوردید تیتر خبر این بود: «هابل دورترین کهکشان عالم را رصد کرد»
هابل تلسکوپی که با رصدهایش در دهه های اخیر بارها خبر ساز شده و این بارهم با ثبت داده هایی از کهکشانی درفاصله ۱۳/۵ میلیارد سال نوری موفق شده‌ بود که راه دانشمند هم نامش را ادامه داده و درک ما را از کیهان توسعه دهد.
چیزی که این بار هابل موفق به رصدش شده است دو کهکشان موسوم بهHD1 و HD2 می‌باشند که گونه‌ای از کهکشان هایی به نام لیمان بریک (Lyman-break) هستند و این گونه از کهکشان ها به دلیل فاصله بسیار زیاد و دوربودن از زمین، طیف نوری آنها بسیار ضعیف و نزدیک به طول موج قرمز است که در اخترفیزیک اصطلاحا میگویند دچار انتقال به سرخ (قرمزگرایی) شده اند.
نکته قابل توجه این است که داده‌ های رصدی نشان می‌دهند که کهکشان درخشنده HD1 همانطور که زادگاه ستاره های اولیه جهان است همچنان هم ستاره های جدیدی هم در آن ساخته میشود و احتمالا در مرکز این کهکشان سیاهچاله‌ ای ابر پرجرم به جرم ۱۰۰ میلیون برابر خورشید قرار داشته باشد که ستاره های پرنور آن به دورش میچرخند
این دو کهکشان در فاصله ۱۳/۵ میلیارد سال نوری قرار دارند، می دانید که یکی از واحد های فاصله در نجوم سال نوری است و در این مقیاس یک سال نوری مدت زمانی است که یک پرتوی نور یا یک فوتون در طول یک سال می پیماید به بیان دیگر وقتی گفته میشود که فاصله این دو کهکشان از ما ۱۳/۵ میلیارد سال نوری است یعنی پرتو های نوری که به دام لنزهای هابل افتاده اند از ۱۳/۵ میلیارد سال در راه بوده اند تا به ما برسند و اطلاعاتی را با خود حمل می کنند که مربوط به همان زمان است در واقع با تماشای تصویر بالا شما موفق شده‌اید که در زمان سفر کنید و ۱۳/۵ میلیارد سال پیش یا به ۳۰۰ میلیون سال بعد از انفجار بزرگ چشم بدوزید راستش را بخواهید بنظرم وقتی به عکس های این دو کهکشان نگاه می کنید باید خوشحال باشید که در عصری زندگی می کنید که گونه انسان موفق شده‌ است به تماشای روزهای نوجوانی کیهان بنشیند.
اگرچه در حال حاضر اطلاعات ما از این دو کهکشان زیاد نیست اما باید منتظر شنیدن خبرهای جذابی از این دو کهکشان باشیم چون به زودی تلسکوپ جیمز وب با مورد مطالعه قرار دادن این دو کهکشان قرار است داده های رصدی جذاب و مفیدی را درباره آنها برایمان ارسال کند و دانسته های ما درباره کیهان را افزایش دهد.
راستی جالب است بدانید که رکورد رصد دورترین جرمی که قبل از این توسط انسان دیده شده بود باز هم دست خود هابل بوده و مربوط می‌شده به کهکشانی که در فاصله ۱۳/۴ میلیارد سال نوری قرار گرفته که پیش از این توسط هابل مورد بررسی قرار گرفته بود.

«کاری از انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی - تولید محتوا: امیرمحمد پوررجبی/ویراستار: نرگس رئوفی/گرافیست: محمد زارعین»
——————————————————
شرح تصویر: این عکس هابل از دورترین کهکشان مشاهده شده و نقطه قرمز رنگی که در تصویر مشاهده می‌کنید همان کهکشان HD1 است.
انجمن‌ نجوم‌ ‌دانشگاه‌ شهید رجایی ‌برگزار می‌کند.

🔹کافه نجوم
🔹 قسمت: 2️⃣
🔸 موضوع: حیات‌ فرازمینی ۲ 👽

🔸تاریخ: دوشنبه، نهم خرداد

🕐 ساعت: ۱۳:۰۰

▫️مکان: کلاس ۲۱۲ دانشکده علوم پایه
——————————————————
لطفا در فضای مجازی انجمن را دنبال کنید:

🔻کانال تلگرام انجمن
@SruAstronomy
🔻صفحه اینستاگرام انجمن
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=ilvdvl21mtx&utm_content=oegp1yz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#تیزر
آیا ما، در کیهان تنها هستیم؟🤔
------------------------------
انجمن نجوم دانشگاه شهید رجایی برگزار میکند:

#کافه_نجوم
🔸#قسمت_دوم

🔹با موضوع:
#حیات_فرا_زمینی۲

------------------------------
لطفا در فضای مجازی انجمن را دنبال کنید:

🔻کانال تلگرام انجمن
https://www.tg-me.com/SruAstronomy

🔻صفحه اینستاگرام انجمن
https://www.instagram.com/invites/contact/?i=ilvdvl21mtx&utm_content=oegp1yz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کافه_نجوم #حیات_فرا_زمینی
هم اکنون قسمت دوم کافه نجوم با موضوع جذاب حیات فرازمینی ۲ در حال برگزاریست. 🤩
#کافه_نجوم #حیات_فرا_زمینی
شما هم به جمع کافه نجومی ما بپیوندید.🤩😍
2024/09/22 06:32:41
Back to Top
HTML Embed Code: