Telegram Web Link
Forwarded from بلوطبانان پا به ركاب (Raouf Azari)
طبیعت داری با طبیعت یاری روستاییان
و پیشگامی یونس و بهروز

https://www.tg-me.com/oaktree_loverbikers/1857

قبل تر از یونس و بهروز، برای تان نوشته و گفته بودیم..

آن دو جوانی اند که از عنفوان نوجوانی با تسهیلگر بلوطبانان پا به رکاب، زیر سقف کلاس درس مدرسه آشنا شدند و در طی بازه زمانی همراهی، تا جایی پیش رفتند که دکتر صاحبی، روان شناس شهیر کشور در سفرش به سردشت، یکی از مقاصد بازدیدشان را نهالستان هیوا(پروژه شش هزار تایی یونس و بهروز) اختیار کردند.

آن دو عزیز که دو از جمع بسیار مهارت آموزان زنگ های مهربانی، گفت و گو و آشتی اند، از مدت ها قبل کاندیدای تجلیل بنیادتوسعه صلح و مهربانی بودند.

دیشب در آخرین شب ماه مبارک رمضان، فرصتی دست داد تا چون چند مورد دیگر روستاگردی و طبیعت وندی جمع داوطلبان ترویج، محضرشان برسیم و در پسا نمازهای جماعت تراویح، در محفل نورانی مه زرایی های عزیز حضور یابیم و با هم از ارزش پیشگامی یونس و بهروز، سینا، فاروق و یونس و بهروزهای نوعی بگوییم و از ارزش اکولوژی بلوط ها و سایر گونه های درختی، گیاهی، جانوری و زیستمندان منطقه و اثرشان بر محیط زیست جمعی ...

در این سفر، کاک بختیار خضریان و ماموستا حسن روش،(پارێزەڕ)، هر کدام پسا مقدمه چینی رئوف آذری و معرفی پروژه ها و خدمات محیط زیستی جوانان روستا در آن محدوده بهشتی، نکات نغزی درباب مسئولیت های امروز مردمان منطقه در پاسداشت طییعت و مراعات حقوق سایر زیستمندان بیان داشتند و جلسه در نهایت با عکس یادگاری ختم به خیر گردید..

شایان ذکر است در این گردهمایی سبز، از جانب بنیاد[م]توسعه صلح و مهربانی، از یونس جهان پسند و بهروز خضری، تجلیل شد..

🌳❤️🚴
#بنیاد_توسعه_صلح_و_مهربانی
#‌بلوطبانان_پا_به_رکاب
#مهربانی_های_کوچک
#غم_بزرگ
#‌کار_بزرگ
#مەزرا
#نهالستان_هیوا
#یونس
#بهروز
@sopskf
@oakkree_loverbikers
سیزده بِدَر شهرنشینان،
سیزده به شهر پرندگان
و شورمندی جوانه های بلوط صلح و مهربانی

@sopskf
سیزده بِدَر شهرنشینان
و
سیزده به شهر پرندگان


https://www.tg-me.com/Sopskf/7378

شهر که خلوت شود و دود و دَمِ اتومبیل ها،کارگاه ها، کافه ها و رستوران ها کم شود و اگر صدای جانخراش موتورها و دستگاه ها خاموش شود، خیابان ها کمی بیاسایند و کوچه ها، نَفَسی چاق کنند.
آسمان شهر، صاف شود و ابر باران زا، سایه مهرش را بر شهر بکشد، آنگاه شاید نه،
بلکه قطعا" مجالی برای پرواز پرندگان در آسمان شهر ایجاد می شود و فرصت پرواز، خلق می شود..

جالب که پرواز پرندگان و صدای جان نواز بال زدن های منظم شان، جوانه های بلوط صلح و مهربانی را بر سر ذوق می آورد و تا پشت بام به تماشای این نمایش هنرمندانه چندهزاری پرندگان دعوت می کند..

امروز عصر، آسمان نیلگون و ابری سردشت- شهر صلح و مهربانی-، پذیرای چندین هزار پرنده بود که وااسفا، تساهُلی صورت گرفت و مجال به تصویر کشیدن رقص زیبای شان جز اسلایسی میسور نشد ولی لطف کنید و همین یک اسلایس را با دقت بنگرید و به توان برسانید تا بر شمار پرندگان موجود در آسمان امروز شهر وقوف یابید و از هنر رقص و شادمانی کم مثال شان، بیشتر مطلع شوید..

راستی،
چه دل انگیزاند پرواز پرندگان در آسمان شهر و چه جانبخش است صدای تعامل شان و موسیقی بال زدن شان در این روزگاران دشوار..

به نظر شما همراه گرانسنگ این صفحه و بنیاد،
چه باید کرد تا همچنان شاهد حضور پرندگان در آسمان شهر و شنوای طنین طرب بخش شان باشیم؟

چه کرده ایم که کمتر شاهد پرواز پرندگان در آسمان شهریم؟

چه نکرده ایم و باید بکنیم تا آسمان شهر حتی در روزهای غیرتعطیل و غیر سیزده و... نیز بیشتر پذیرای پرواز پرندگان باشد؟

آیا می دانستید که پرواز پرندگان در آسمان یک شهر، نشانگانی بارز بر وجود میزان صلح مثبت و پایدار در یک شهر است؟

به نظر شما، سطح برخورداری شهر از صلح مثبت(نه فقط نبود جنگ و صلح منفی)، چقدر است؟

وقتی از شهر، سخن می گوییم، اینجا منظورمان سردشت و البته همه شهرها، روستاها و محل سکونت جمعی شما مخاطبان عزیز است، پس حتی اگر در غیر از مکان جغرافیایی شهر سردشت، سکونت دارید، در کامنت ها، همراهی بفرمایید و پاسخ مقتضی را دریغ نفرمایید چه اینکه هر پاسخ دقیق و حساب شده شما بر اساس مشاهدات و فهم از موضوع، می تواند قدمی ما را جلو ببرد🙏

پ.ن:
+البته متوجه این نکته هم باید بود که خروج از شهر شهرنشینان و خلوت و سکوت شهر و پالودگی آسمان آن، نباید و نشاید به قیمت آلودگی و تخریب جنگل و طبیعت و محل زیست اصلی پرندگان، تمام شود که صدالبته آن، خسران بزرگی است...

++امید که این جایگزینی ها، نور امید افزاید و جان صلح پیراید🙏


🌹❤️🌹
#بنیاد_توسعه_صلح_و_مهربانی
#مهربانی_های_کوچک
#سیزده_بدر
#خلوت_گاه_گاه_شهر
#پرواز_پرندگان_در_آسمان_شهر
#پرندگان_در_شهر
#صلح_آوری

@sopskf
Audio
🎵 پوشه شنیداری نشست علمی نو به نو شدنِ زیستن های جمعی

🗓 شنبه 9 فروردین 1404

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رئوف آذری:
" از مناقب راهبری خردمندانه،
عبور با طمٲنینه از منطقه همدلیِ صلح منشانه است
.."

@sopskf
🔹 عصر جعلیات هوشمند: از شایعه تا پورنوگرافی

✍️ علی شاکر

🔸 نوروز امسال با خبر یک «شهر باستانی» زیر اهرام مصر شروع شد که حتی قبل از انتشار، جعلی بودنش مشخص بود؛ اما همین خبر به‌ظاهر ساده، میلیون‌ها نفر را در شبکه‌های اجتماعی درگیر خود کرد. اخیراً ویدئوی ساختگی زلزله میانمار نیز باعث وحشت و نگرانی بسیاری شد. از سوی دیگر، تصاویر جعلی و غیراخلاقی که با هوش مصنوعی از دانش‌آموزان در اسپانیا و کره ساخته شد، زنگ خطری جدی برای همه است. 📹⚠️

🔹 واقعیت تلخ این است که تولید و انتشار محتوای جعلی، به‌ویژه پورنوگرافی جعلی، با استفاده از هوش مصنوعی بسیار ساده شده است. این امر نه‌تنها باعث آسیب روانی به قربانیان، به‌ویژه زنان می‌شود، بلکه دموکراسی، سلامت عمومی و اعتماد جامعه به رسانه‌ها را به‌شدت تهدید می‌کند. 🚫🖥

🔸 در چنین شرایطی، وظیفه روزنامه‌نگاران چیست؟

1️⃣ توسعه مهارت‌های تشخیص محتوای جعلی:
با ابزارهای هوشمند جدید و روش‌های راستی‌آزمایی آشنا شویم و این دانش را به مخاطبان‌مان نیز منتقل کنیم.

2️⃣ همکاری با متخصصان فنی و راستی‌آزمایی:
از ظرفیت همکاری با متخصصان هوش مصنوعی و داده‌ها برای مقابله با جعلیات استفاده کنیم.

3️⃣ آموزش و آگاهی‌بخشی به مخاطبان:
مقاله‌های آموزشی، گزارش‌های تحلیلی و کارگاه‌های عمومی برگزار کنیم تا جامعه به خطرات این محتوا آگاه شود.

4️⃣ تمرکز بر روزنامه‌نگاری تحقیقی:
از خود ابزارهای هوش مصنوعی برای افشای شبکه‌های انتشار جعلیات و کشف حقیقت استفاده کنیم.

5️⃣ حمایت از مقررات و قوانین سختگیرانه:
به دنبال تصویب و اجرای قوانینی باشیم که مانع انتشار و سوءاستفاده از محتوای جعلی شوند.

6️⃣ تدوین استانداردهای اخلاقی جدید:
صریحاً ذکر کنیم که چه میزان از محتوای تولیدی‌مان با کمک هوش مصنوعی تهیه شده است.

🔹 اگر امروز به‌عنوان روزنامه‌نگار فعالانه عمل نکنیم، خیلی زود اعتماد مخاطبان را از دست خواهیم داد. زمان یادگیری مهارت‌های نوین و مسئولیت‌پذیری بیشتر فرا رسیده است.

🔗 زومیت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شرافتت کو؟
غزه شرافت ۸ میلیارد انسانیست که ساکته!!!
@sayeh_quran
نوروزجهانی و جهان نوروزی...


@sopskf
نوروز جهانی و جهان نوروزی


https://www.tg-me.com/Sopskf/7388

✍️رئوف آذری

چو غنچه، گرچە فروبستگی است کار جهان
تو همچو باد بهاری، گره گشا می باش
(حافظ شیرازی)

صاحب این قلم،
اعتراف می کند در بازه زندگی، بسیار تحت تٲثیر محیط پیرامونی از طبیعت و عناصر و ترکیباتش تا متون مقدس و شخصیت های برگزیده و نیز آثار هنری، ادبی و علمی منقول از ابناء بشر و اهل فضل، علم، عمل و معنویت قرار گرفته است اما در کنار همه اینها، کتاب کوچک "ما در کدامین جهان، زندگی می کنیم" دکتر عبدالکریم سروش، بخش زیادی از زندگی مابعد مطالعه چند دقیقه ای آن کتاب را تحت الشعاع قرار داد.

آنگاه که با تسبیح واژگان کتاب، بر تفاوت جهان ها و تمایز آنها وقوف یافتم و سال های عُمر یک اسب نجیب را با یک حیوان ناطق مقایسه و صدالبته جهان وحوش با یکدیگر و آدمیان با هم و حتی گاه دو جهان متفاوت در درون یک کالبد را فهم کردم، تلنگری خوردم و عزم کردم جهان خود را بیش از قبل، بازسازی کرده و به نوعی حتی بر آن شدم جهان خود را خود بسازم و شاید همان در کنار مطالعات پیشینی و پسینی دو کتاب مثبت درمانی وینسنت پیل و قدرت هوش اجتماعی تونی بازن(بوزان)، نیز عاملی مهم شد تا بر بیماری زمینه ای آرتریت روماتوئید نیز غلبه کرده و ورای آن حتی در دوران کرونا نیز بدون مصرف هیچ دارویی، دشواری ها را پشت سربگذارم..

دونالد نورمن در کتاب"طراحی برای دنیای بهتر"، آورده است:"باید اساس زندگی و وجود خود را تغییر دهیم. باید روش زندگی خود را در این زمین تغییر داده و بدانیم همه ما کنار هم هستیم؛ ما، طبیعت و محیط زیست، سامانه ی پیچیده ای را تشکیل می دهیم که تغییر در هر بخش آن، روی کل، اثر می گذارد."

قبل تر، ذکر کرده بود که:" مردم می توانند تقریبا" هر تفاوت محسوسی را از طریق شکاف آفرینی یا مکانیسم های مشابه، به تقسیم بندی ها و تعصبات جدیدی تبدیل کنند. به نظر می رسد بر مبنای این گرایش، مبنای تبعیض ها و تعصبات بر اساس رنگ پوست، جنسیت، مذهب، ملیت، زبان یا لهجه باشد. تبدیل هر عامل تمایز یک گروه از گروه دیگر به مشخصه های تعریف کننده تفاوت دو گروه نیز، مصنوعی است. تشدید تفاوت های کوچک وگاه بی اهمیت می تواند منجر به اختلاف های عمده شود"
(نورمن،ترجمه مهدی مقیمی و دیگران، ۱۴۰۳، انتشارات وارش، صص ۱٨و۱۹)

"قدرت کنترلی که مصنوعیت شیوه زندگی ما بر جوامع زمین اعمال کرده، بسیار زیاد بوده است. نه تنها این مصنوعیت به پیش داوری های بزرگ، رفتار مضر و جنگ انجامیده است، بلکه اکنون خطر تخریب سامانه های بوم شناختی لازم برای حیات انسان نیز وجود دارد."( همان ص۵۲)

و به همین دلیل است که در ادامه پاراگراف اولی منقول، اضافه کرده است:" برای فهم این سامانه، باید تاریخ آن را نیز در نظر گرفت، چون وضعیت فعلی سامانه ما وابسته به مسیر و شدیدا" تحت تٲثیر گذشته آن است. پس باید اساس زندگی و شیوه زندگی کردن خود در زمین را تغییر دهیم"


باز می نویسد:" از آنجا که فرهنگ ها، ساخته دست بشرند، می توان، آنها را تغییر داد. بسیاری از مشکلات، نتایج پیش بینی نشده ی طرح اولیه ای هستند که اغلب توسط افرادی خارج از حرفه، طراحی شده اند؛ در نتیجه، هر چند چنین طرح هایی اغلب ساختارهای فیزیکی سنجیده ای دارند، ملاحظه ی چندانی برای اثر آن ها بر محیط زیست، انسان ها و زندگی شان، و مواد زائدی که شاید به وجود بیاید، صورت نگرفته است. این بار لازم است طراحان حرفه ای را درگیر کنیم، افرادی که آموزش دیده اند تا تٲثیرات را بر مردم و جامعه در نظر بگیرند.

خوشبختانه، طراحان، دانشکده ها و بنیادها رفته رفته به این مسایل می پردازند. تعداد روزافزونی از طراحان روی مسایل مهم اجتماعی کار می کنند. زمان آن فرا رسیده که طرز عملکرد جهان را تغییر دهیم؛ سامانه های پایداری طراحی کنیم؛ اثر طرح ها بر مردم را در نظر بگیریم؛ اطمینان حاصل کنیم که همه را در طرح لحاظ کرده ایم و پایداری و برابری را هدف بگیریم."(همان، ص ۲۵)


اگر به تاریخ نوروز، رجوع کنیم، در ورای اوراق کهن باستان، فلسفه ای وزین تر از آغاز و رویشی نو و جوانه زدنی تازه در پسا زمستان سرد، زمُخت و خشن نمی یابیم.


ادوارد ویلسون، قبل تر گفته بود:
« طبیعت، بخشی از انسانیت ماست و بدون آگاهی و تجربه این راز معنوی، انسان در مسیر انسانیت قرار نخواهد گرفت.
آن‌هنگام که خوشه پروین و نسیم چمنزار با روح انسان در هم تنیده نباشد و بخشی از گوشت و پوست و استخوان انسان نباشد، انسان به یاغی عظیمی بدل می‌شود؛ چنانکه قبلا هم بوده و دیگر نه کمال و یکپارچگی دیگر جانوران را داراست و نه حق مادرزادی انسانیت واقعی را.."

️ادامه در👇
https://www.tg-me.com/Sopskf/7392
نوروز جهانی و جهان نوروزی


بخش اول
https://www.tg-me.com/Sopskf/7391

قسم دوم👇

...این روزها را که می کاویم و حتی ماسبق آن را از خطای آدم و حوا در سرپیچی از سرشت اخلاق مند و قانون مدار خود تا قابیلی که هابیل را با دستور نفس اماره اش کنار زد و همه آنچه در طول تاریخ از جنگ جهانی اول و دوم و کوره های آدم سوزی نازیسم ها و اینک نیز که تکرار فاجعه را با دستان نوادگان نجات یافته از آشویتس در غزه را شاهدیم، ردپای تکرر خطای آدم را عیان می بینم که حتم داریم آن نتیجه مصنوعاتی است که چون روکشی، اصل و ذات آدمیت بهشتی را تحت الشعاع قرار داده و می طلبد که مجدد بازطراحی و بازآفرینی شود تا بلکه به آن اصل خود برگردد..

به خود بقبولانیم که نوروز همه ما،
زمانی است که جهان اندیشه ی خود را در ذهن مرور کرده و به پالایش آلاینده های آن همت گماریم.

نوروز،
فصل تحکیم پیوندها و نوشدن رابطه ها، گذرکردن ها و از خودرستن و به دیگری پیوستن و به خدارسیدن هاست.

نوروز،
هنگامه ای است که تاریخ گذشته خود را مورد واکاوی قرار داده و پلشتی ها و دشمنی های منبعث از مصنوعات دنیای گذار را از آن دور کرده و بر اصل و ذات و سرشت روزگاران بهشتی رُجعت کنیم.

نوروز،
گاه بازگشت به سفره های سبز و خوراکی های گیاهی و ارگانیک است، نیست؟!

پس نوروز،
آن نفس مسیحایی است که بر تاریککده دل تابانده می شود و هر سلول مرده را با معجزه زندگی، صلح و سبزی به روزگاران بقا فرا می خواند.

نوروز،
آن هارمونی بازگشته طبیعت است که طنین دل انگیز خود را از تنوع رنگ ها و گونه گونی انواع و همزیستی دگری های به ظاهر، باز یافته است..


نوروز را اگر چنین دیدیم،
جهان ذهن مان گشودگی و فراخی به وسعت کهکشان ها خواهد یافت و هر زمین و ضمیر وجود دیگری را بدون هرگونه مرزبندی، تحقیر، حصر، تهدید و هژمونی ای پذیرا خواهیم شد و نوروز آنگاه مرزهایش چنان فراخ خواهد شد که جهان زیست ما و دیگران را تمام و کمال در بر خواهد گرفت.

جهان نوروز اگر از حصر جغرافیا، منطقه و ملیت خارج شود، دگر هر رنگ و آیین و مناسک آن چون رنگ های طبیعت پیرامونی و به مثابه گونه های متفاوت پذیرفتنی و تکریم شدنی خواهد بود و آن به مثابه قطاری به حرکت در خواهد آمد که در هر ایستگاه، ضمن تجربه رنگ و شمایلی دگر، مسافرانی سوار خواهد کرد که هریک به نحوی در غنای آن خواهند کوشید.

نوروز جهانی است که جهان خود را از تنوع و اختلاف و ترکیب ارزش های ناب، هر روز بهتر از دیروز، باز طراحی و بازآفرینی می کند.

چنین نوروزی است که جهان نوروزی خواهد ساخت با طعم های چشیدنی، رنگ های دیدنی، صداهای شنیدنی و نیز حس های لمس کردنی...

با چنین، جهان بینی ورای جغرافیای بینی است که نوروز جهانی می شود و به تعبیر کیم ووچونگ، سنگفرش هر خیابانش طلا که هرآنکس رؤیایی دارد، کافی است شجاعتش را خرج کند تا سهم خود از طلای ناب نوروز، نصیب گیرد..


سعدی گفتنی:
"من آنچه شرط بلاغست با تو می‌گویم
تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال":

... نوروز جهانی است و جهان نوروزی، جهان فراخ ها، تنوع و گونه گونی ها، امید و رهایی و آزادگی ها...

این جهان را باید به گاه دریافت و به وقت، بر راه، همراهش شد..

ملک الشعرا سُفتنی؛

رسید موکب نوروز و چشم فتنه غنود
درود باد بر این موکب خجسته، درود


🌹❤️🌹
#بنیاد_توسعه_صلح_و_مهربانی
#نوروز
#جهان_اندیشه_های_نو
#صلح_نوروزی
#جهان_تفاوت_ها

@sopskf
بنیاد توسعه صلح و مهربانی های کوچک
Full.pdf
معیارهای هشت‌گانه برای کنشگران برنامه‌های توسعه جامعه محلی
تدوین شده توسط انجمن بین‌المللی توسعه جامعه محلی

1️⃣ گنجاندن ارزش‌ها در اقدامات
این محور بر فهم ارزش‌هایی که زیربنای اجرای توسعه جامعه محلی در تمامی زمینه‌ها هستند، فرایندهایی که این ارزش‌ها بر آن استوار هستند و نتایجی که از آن حاصل می‌شود تمرکز دارد. همچنین، در کنار اقدامات، به کاربست فهم ارزش‌ها در تعاملات فردیِ کنشگران این حوزه می‌پردازد.

2️⃣ مشارکت با ساکنین جامعه محلی
اهمیت شناخت دقیق اجتماعاتی که کنشگران با آنها کار می‌کنند، درک مسائل تأثیرگذار بر این جماعت‌ها و خلق نوعی از روابط انسانی که مبنایی برای ایجاد تغییرات مثبت را فراهم می‌سازد.

3️⃣ تضمین دادن به برنامه‌ریزی مشارکتی
این معیار بر توسعه مشارکت با اجتماعات محلی، توانمندسازی همکاری‌ها و حمایت از جوامع محلی و نهادهای متولی در راستای کسب مهارت‌های لازم جهت حفظ و تداوم این مشارکت‌ها تأکید دارد.

4️⃣ سازماندهی برای تغییر وضعیت
توانمندسازی جوامع محلی برای اقدام جمعی، توسعه مهارت‌های مورد نیاز برای چنین اقداماتی و ایجاد شرایطی که در آن اقدام جمعی به‌عنوان نیرویی مثبت برای تغییر مورد حمایت قرار گیرد.

5️⃣ یادگیری از یکدیگر برای تغییر
تسهیل فرایندهای یادگیری افراد در جماعت‌ها و کنشگرانی که با آن‌ها همکاری می‌کنند، به‌منظور حمایت از اولویت‌های افراد جامعه محلی برای تغییر و توسعه.

6️⃣ ترویج تنوع و دربرگیرندگی همه اقشار
لزوم شناسایی تنوع و حمایت از دربرگیرندگی برنامه‌ها به‌عنوان یکی از ابعاد اساسی در اجرای توسعه برنامه‌های جامعه محلی

7️⃣ توسعه رهبری و توجه به امور زیرساختی
محوری که بر توسعه رهبری توانمندساز درون جامعه محلی و همراه با آن‌ها و همچنین ایجاد زیرساخت‌هایی برای توسعه و تغییر اجتماعی پایدار تأکید دارد.

8️⃣ بهبود شرایط سیاست‌گذاری و اقدام
استفاده مؤثر از شواهد حاصل از ارزیابی مشارکتی و تحلیل عوامل بیرونی مرتبط در راستای اطلاع‌رسانی، تدوین و بهبود سیاست‌گذاری‌ها و رویه‌های توسعه‌ای.

📌 دسترسی به متن کامل فایل از طریق لینک زیر
https://www.iacdglobal.org/international_standards_for_community_development

مطالعه در پایگاه دانش جامعه مدنی


#جوانه_که_میزنیم
موسسه معین؛ تقویت‌کننده تلاش‌های اجتماعی

@moinngo
راهبرداندیشی_دربارهٔ_مسائل_بغرنج.pdf
527.2 KB
👆🏼فایل پی‌دی‌اف متن کاملِ
«ملاحظاتی روش‌شناختی در زمینهٔ راهبرداندیشی دربارهٔ مسائل بغرنج»

کاری از معاونت راهبردی رئیس جمهور

🔹معاونت راهبردی رییس جمهور سیاست انتشار عمومی و دیجیتال متن سیاست‌نامه‌ها و پژوهش‌ها را اعمال می‌کند (مگر در سیاست‌نامه‌ها و گزارش‌های منظمی که محرمانگی ضروری است)، هم به منظور بسط شفافیت و بهره‌گیری عموم پژوهشگران ایرانی از نتایج سیاست‌پژوهی‌ها، هم برای در معرض نقد عمومی قرار دادن پژوهش‌ها و هم برای کاهش هزینه‌های چاپ کاغذی و کاهش تخریب محیط زیست.
@css_govir
2025/04/14 00:48:32

❌Photos not found?❌Click here to update cache.


Back to Top
HTML Embed Code: