Telegram Web Link
🔰 اعلام جرم دادستانی تهران علیه حسام‌الدین آشنا

🔸 پس از انتشار مطلبی از سوی مدیر اسبق مرکز بررسی‌های استراتژیک در دولت دوازدهم در شبکه ایکس، دادستانی تهران علیه این فرد اعلام جرم کرد.

🔸 به همین اساس برای نامبرده پرونده قضایی تشکیل شده است. دلیل این اعلام جرم، توییت حسام‌الدین آشنا درباره مذاکرات بود که نوشته بود توهم رهبری جهان اسلام را نداشته باشید .

@sobhema_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 روایت مخبر در دیدار عیدانه مدیران ارشد دولت سیزدهم در بیت شهید رئیسی در خصوص واقعیت ماجرای گزارش پوچ و مهمل!

@sobhema_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 یک اتفاق عجیب به روایت نیلی اقتصاددان: 11 میلیارد دلار در دولت قبل "از قلم افتاده"!

💬معنی از قلم افتادگی: بردند و‌ خوردند

@sobhema_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 متاسفانه خاندوزی وزیر اقتصاد در دولت انقلابی مرحوم ریسی بودند که به یه ضرب و تقسیم آقای نیلی باخت..

@sobhema_ir
تجارت ابر قدرت ها : تحلیل جنگ تجاری چین و آمریکا

✍🏻 جاناتان زین

از زمان آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ، تعرفه‌های متقابل و محدودیت‌های تجاری بین ایالات متحده و چین به شدت افزایش یافته است. پکن نیز به نوبه خود اقداماتی از جمله کنترل‌های صادراتی بر مواد معدنی حیاتی و قرار دادن برخی شرکت‌های آمریکایی در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد را انجام داده است. با این حال، به نظر می‌رسد که چین همچنان تمایل به ادامه مذاکرات با دولت ترامپ دارد.

هدف اصلی پکن از این جنگ تجاری، دستیابی به یک «توافق بزرگ» است که فراتر از مسائل تجاری، به موضوعات فناوری و امنیت نیز بپردازد. هر دو کشور به دنبال جلوگیری از رسیدن به بحران هستند، اما خطر اصلی در توافقی نهفته است که به چین اجازه می‌دهد بدون مداخله آمریکا نفوذ خود را گسترش دهد. در این راستا، چین سه سطح از مسائل را برای کاهش سیاست‌های رقابتی آمریکا مطرح خواهد کرد.

نخست، چین به دنبال کاهش نظارت بر سرمایه‌گذاری‌های خود در ایالات متحده است. این نظارت در دوران ترامپ تشدید شده و چین خواهان بازگشت به دوران اوباما است که در آن سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه به اوج خود رسید.

دوم، چین احتمالاً خواستار لغو محدودیت‌های فناوری خواهد بود که در دوران ترامپ و سپس بایدن اعمال شده است. با وجود این محدودیت‌ها، شرکت‌های چینی در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی به چالش آمریکا پرداخته‌اند و توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته‌اند.

سوم، پکن ممکن است تلاش کند تا تعهدات امنیتی آمریکا در مناطق مورد مناقشه مانند تنگه تایوان و دریای چین جنوبی را تضعیف کند. چین می‌تواند از تردیدهای ترامپ درباره تعهدات امنیتی آمریکا بهره‌برداری کند و او را به کاهش این تعهدات در ازای وعده‌های اقتصادی ترغیب کند.

شی جین‌پینگ در این مذاکرات از مزیت‌هایی برخوردار است، زیرا رابطه ایالات متحده و چین در طول ۲۵ سال گذشته با عدم تعادل جدی تعریف شده است. چه آمریکا به رقابت با چین بپردازد و چه به همکاری، همواره از چین در مدیریت مسائل جهانی درخواست کمک کرده است. در این دور مذاکرات، چین احتمالاً رویکرد «نه امتیاز؛ نه تشدید تنش» را دنبال خواهد کرد.

اندیشکده بروکینگز به آمریکا توصیه می‌کند که در مذاکرات با چین چهار اصل را رعایت کند:

1. تعیین اهداف کلیدی، از جمله سرکوب مواد اولیه فنتانیل و اصلاح عدم توازن تجاری.
2. اعلام صریح به همتایان چینی که مسائل امنیت ملی در دستور کار مذاکرات قرار ندارند.
3. آمادگی برای ترک میز مذاکرات در صورت تکرار توافقات ضعیف.
4. واگذاری جزئیات مذاکرات به مشاوران و ورود به مذاکرات در مراحل نهایی.

در نهایت، دولت آمریکا باید آگاه باشد که حتی در شرایطی که به نظر می‌رسد «برنده» است، ممکن است در واقع بازنده باشد، زیرا چین ممکن است به دنبال خرید زمان باشد تا مذاکرات را با دولت بعدی بر اساس شرایط خود از سر بگیرد./ اندیشکده بروکینگز

@sobhema_ir
وقتی تعدادی معلم برای مسائل صنفی و معیشتی شان تجمع میکردند حضرات میگفتند مجوز ندارید و بسرعت تک تک آنها را احضار و برایشان پرونده تشکیل میدادند ولی در فاصله دو سه روز به مذاکرات ایران و آمریکا، عده ای بدون مجوز تجمع برگزار میکنند !! پرچم آتش میزنند !! و کسی هم به کسب نیست !!

@sobhema_ir
📸 تنگه شیرز کوهدشت در استان لرستان😍

@sobhema_ir
🔴امتحانات تمام دروس در همه رشته‌ها در پایه #یازدهم در خرداد ۱۴۰۴ به صورت نهایی برگزار می‌شود.

🔺برای دانش‌آموزان پایه یازدهم معدل دروس یازدهم تأثیر قطعی‌ در کنکور ۱۴۰۵ دارد.
🔺اما برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم معدل دروس یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تأثیر مثبت دارد.

@sobhema_ir
🕊 وزیر فرهنگ: تجمع و راهپیمایی برای همه نیاز به مجوز دارد یا نه؟
@sobhema_ir
🔰 استان یزد و درد با درمان تامین آب شرب/

مهدی قمشی (استاد دانشگاه شهید چمران اهواز)

در جهان وجود تنوع شرایط اقلیمی و توزیع غیریکنواخت نزولات آسمانی روی خشکی های کره خاکی سبب شده تجویز یک راه حل واحد برای حل مسائل آب و مدیریت آن در مناطق مختلف زمین و یا کشورهای مختلف امکان پذیر نگردد. حتی در یک کشور نیز نمی توان برای همه مناطق آن راه حلی یکسان استخراج نمود.

امّا خوشبختانه در شرایط فعلی لوازم علمی و ابزاری و آمار و اطلاعات مورد نیاز به اندازه کافی وجود دارند که بتوان در مورد هر منطقه و یا هر مشکلی مرتبط با آب راه حلی منطقی استخراج و ارائه و تجویز نمود. با این مقدمه وارد اصل مطلب شویم که مشکلی به نام تامین آب شرب و بهداشت شهروندان است و گوشه ای از مشکلات اجتماعی آن در هفته جاری بین دو استان یزد و اصفهان رخ داد و برای چند روز مشکلاتی را برای شهروندان استان یزد رقم زد.

پُر واضح است که این مسئله نباید در بستری هیجانی و یا آنی مورد بحث و بررسی قرار گیرد زیرا نتیجه استخراج شده بر چنین بستری قطعاً موقتی و ناپایدار خواهد بود. پس اجازه دهید فارغ از مسائل هیجانی کمی منطقی مسئله را واکاوی کنیم تا نتیجه آن برای مدیران و یا موارد مشابه بکار آید و شاید راه حل استخراج شده برای آینده نیز چشم انداز تصمیم گیری را تسهیل نماید.

ابتدا ببینیم صورت مسئله چیست؟ استان یزد با ۱.۳ (یک و سه دهم) میلیون نفر جمعیت از نظر جمعیت بیستمین استان کشور و با بارش متوسط سالیانه ۹۳ میلیمتر پایین ترین رده یعنی سی و یکمین استان کشور و از نظر واحد های صنعتی فعال کشور با ۳۱۱۴ واحد صنعتی رده هشتم کشور را دارد. اگر ملاک مقدار آب قابل دسترس را نزولات متوسط استانی قرار دهیم سالیانه حدوداً ۲.۲ (دو و دو دهم) میلیارد مترمکعب آب شیرین در این استان باید قابل وصول باشد.

با تقسیم این مقدار آب بر جمعیت استان سرانه ۱۷۰۰ مترمکعب بدست می آید (توجه نمایید که از نظر علمی در نظر گرفتن آمار و اطلاعات حوضه ای صحیح تر است که در این صورت سرانه حوضه فلات مرکزی می شود حدوداً ۱۱۵۰ مترمکعب). این مقدار سرانه، استان یزد را در مقایسه با سایر استان ها در ردیف هفدهم قرار می دهد و در همین حال مقدار سرانه این استان از متوسط کشوری نیز کمی بالاتر است. (ذکر این نکته در اینجا نیز خارج از لطف نیست که چه خوب بود که تقسیمات جغرافیایی کشور ما -استان ها- بجای تکه پاره شدن های متعدد و کوچک، که متاسفانه مدتی است باب شده است -مانند تقسیم استان خراسان و یا استان تهران و یا آذربایجان و ….- بصورت تقسیمات بزرگ و بر اساس تقسیمات طبیعی و یا حوضه ای -چه حوضه های درجه یک و چه حوضه های درجه دو- شکل می گرفت و یا باقی می ماند. درچنین شکلی مدیریت آب بسیار منطقی تر و بهتر انجام می شد. امّا چنین نیست و یا نشد).

اگر ملاک را تامین آب شرب و بهداشت آحاد جمعیت قرار دهیم مقدار سرانه می شود ۵۵ مترمکعب. مقایسه ۵۵ با ۱۷۰۰ یا ۱۱۵۰ نشان می دهد که بین ۲۰ تا ۳۰ (بسته به در نظر گرفتن ملاک استانی یا حوضه ای) برابر مقدار آب مورد نیاز شرب و بهداشت مردم استان یزد، آب شیرین در خود استان وجود دارد. پس پُر واضح است که آب موجود در استان به راحتی قادر به تامین آب مردم نیاز مردم استان می باشد. از طرف دیگر مسئولین استان با یک سیاست غیر قابل دفاع، تمام نیاز آب شرب و بهداشت مردم استان را از دوش منابع داخلی برداشته و به ۷۰ میلیون مترمکعب آب انتقالی از زاینده رود با توجیه اسمی سهم استان یزد از ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب انتقالی بین حوضه ای از سرشاخه های کارون و دز به زاینده رود، گره زده اند (در حقیقت منابع داخلی را برای امر کشاورزی و صنعت بکار گرفته اند).

اشکال اصلی این گره زدن نابجا این است که هر اشکالی در مسیر انتقال آب به یزد رخ دهد اثرات آن فوراً به زندگی عادی مردم استان منتقل می شود و مشکلات اجتماعی نمود می یابند و مسئولان استان نیز با استفاده از بحران های اجتماعی و بزرگ نمایی مشکل، فشار بر دولت ها را زیاد و در نتیجه دست انداختن بر درآمدهای ملی به نفع منطقه خود و احتمالاً امور غیر ضرور را امکان پذیر می نمایند.

نتیجه بحث و اطلاعات فوق این می شود که:

انتقال سالیانه ۷۰ میلیون مترمکعب آب زاینده رود به استان یزد در مقایسه با ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب انتقال بین حوضه ای سالیانه از سرشاخه های کارون و دز به زاینده رود (یعنی کمتر ۸ در صد آب انتقالی بین حوضه ای) آنقدر ناچیز است که نمی تواند توجیه گر خودسرانه شکستن خط لوله انتقال آب به یزد باشد.

@sobhema_ir
🔴 بیانیه اعتراضی

به وزیرمحترم  آموزش و پرورش 
. استاندار محترم استان همدان

موضوع: اعتراض به روند غیر مسولانه و غیرشفاف عزل و نصب مدیران، دخالت نمایندگان در انتصاب در آموزش وپرورش و تأخیر در جابجایی مدیرکل آموزش و پرورش 

با سلام و احترام، 

به استحضار می‌رساند که در ماه‌های اخیر، شاهد روندی نگران‌کننده در عزل و نصب‌های غیرمنصفانه، غیرتخصصی و بعضاً سیاسی در سطح مدیریتی آموزش و پرورش استان بوده‌ایم. *متأسفانه این روند، نه بر اساس شایسته‌سالاری و مصالح آموزشی، بلکه تحت تأثیر دخالت‌های غیرکارشناسی برخی نمایندگان مجلس و گروه‌های ذی‌نفع صورت گرفته است.*

این اقدامات که با انتصاب مدیران باتخلفات اداری و کم‌تجربه   همراه بوده، نه‌تنها موجب تضعیف نظام آموزشی شده، بلکه اعتماد جامعه فرهنگیان و مردم را به تصمیم‌گیری‌های مسئولان بطورجد خدشه‌دار کرده است. همچنین، با وجود وعده‌های مکرر مبنی بر جابجایی مدیرکل آموزش و پرورش استان پس از گذشت ۶ماه، شاهد تعلل و بی‌عملی در این زمینه هستیم که این مسئله نیز به نارضایتی گسترده دامن زده است. 

ما بعنوان جمعی از فرهنگیان و اعضای کمیته فرهنگیان ستاد دکترمسعود  پزشکیان وتشکل های صنفی  موارد زیر را مورد اعتراض شدید قرار می‌دهیم: 

۱. دخالت غیرقانونی و غیرکارشناسی نمایندگان و نهادهای خارج از آموزش و پرورش در انتصاب‌های مدیریتی. 
۲. انتصاب افراد فاقد صلاحیت، متخلف و غیرمتخصص در پست‌های حساس آموزشی. 
۳. تأخیر عمدی در جابجایی مدیرکل آموزش و پرورش استان، علیرغم قول‌های داده شده. 
۴. عدم شفافیت و پاسخگویی در فرآیندهای انتخاب و انتصاب مدیران. 

درخواست‌های ما: 
- بررسی فوری و شفاف انتصاب‌های اخیر و اصلاح موارد خلاف قانون و مصلحت آموزشی. 
- جابجایی بدون تأخیر مدیرکل آموزش و پرورش استان و انتخاب فردی شایسته و دلسوز. 
- پایان دادن به دخالت‌های سیاسی و غیرتخصصی در مدیریت آموزش و پرورش. 
- تشکیل کمیته نظارتی مستقل جهت رسیدگی به تخلفات انتصابی. 

ما امیدواریم با پیگیری این موارد، شاهد تحولی مثبت و عدالت‌محور در نظام مدیریتی آموزش و پرورش استان باشیم. در غیر این صورت، مصمم به پیگیری حقوقی  از طریق مجاری قانونی هستیم. 

با احترام، 
✳️ کمیته فرهنگیان ستاد دکتر مسعود پزشکیان

✳️ سازمان معلمان ایران شعبه استان همدان

✳️ مجمع فرهنگیان ایران اسلامی منطقه همدان

✳️ انجمن اسلامی معلمان همدان

@sobhema_ir
🔴 گرگها و گراز ها

🔻محمد کیانوش راد در این اثر چند لایه ، به بررسی بستر کارگری و بررسی افکار فلسفی ، اجتماعی و ابعاد انسانی شخصیتهای داستان میپردازد. نویسنده با بهره گیری از گفتگوهای داستان و تضادها و چالشهای فکری و فلسفی آنان ، به بازخوانی موضوعاتی چون معنا ی زندگی ، عشق ، مرگ ، ظلم و عدالت میپردازد .
در قسمتی از کتاب میخوانیم .

🔸رمضان گفت: زندگی برای من کافیه . هر چی رو باید بفهمم در این دنیا فهمیدم . دوست دارم بفهمم اون طرف دنیا چه خبره .

@sobhema_ir
🔸 پزشکیان با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌های فرهنگی گفت: نسبت به برخی تصمیمات تعیین کند تا بررسی شود که آیا اکثریت مردم، برخی تصمیماتی را که در حوزه فرهنگی گرفته می‌شود، قبول دارند یا نه.

@sobhema_ir
2025/04/15 11:48:49
Back to Top
HTML Embed Code: