Telegram Web Link
درنگ‌نامه کمیته حقوق کودک کارگروه حقوق بشر اسکودا

بررسی وظایف دولت در مواجهه با اطفال و نوجوانان با نگاهی بر آسیب‌های اجتماعی

▪️کمیته حقوق کودک کارگروه حقوق بشر اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، درنگ‌نامه‌ای با موضوع «بررسی وظایف قوه مجریه (دولت) در مواجهه با اطفال و نوجوانان با نگاهی بر آسیب‌های اجتماعی» منتشر کرد.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، در بخشی از این درنگ‌نامه آمده است: «ما زمانی با آسیب اجتماعی مواجه خواهیم شد که دولت به وظایف و تکالیف قانونی خود در مقابل کودکان عمل نکند. از این منظر، یگانه راه‌حل و برنامه پیشنهادی جهت جلوگیری یا کاهش آسیب‌های اجتماعی، احقاق حقوق اساسی کودکان و نوجوانان و اجرای بی‌کم و کاست وظایف قانونی دولت در قبال آن‌ها است.»
در این یادداشت عنوان شده است: «ایجاد نهادی بالادستی متشکل از نهاد‌های عمومی دولتی و غیردولتی و مردمی (NGO) به منظور نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات مرتبط با کودکان و نوجوانان با توجه به عدم توفیق سازمانی و کارکرد تشکیلاتی مرجع ملی پیمان‌نامه حقوق کودک، به عنوان یکی از راه‌های تحقق مطلوب حقوق کودکان می‌تواند مطمح نظر قرار بگیرد. ضمن اینکه ایجاد امکان توسعه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد نقش بی‌بدیلی در تحقق حقوق کودکان در نقاط محروم و حاشیه‌نشین ایفا می‌کند. از همین‌رو رفع موانع کنشگری و زدودن نگاه امنیتی نسبت به فعالیت این سازمان‌ها از جمله راه‌های دستیابی به جامعه دوستدار حقوق کودک و سرزمینی با نیروی انسانی توانمند، شمرده می‌شود.»


🔗دسترسی به متن کامل درنگ نامه


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
#یادداشت

وکالت و قضاوت از دیدگاه امام علی(ع)

عید غدیر خم، یکی از مهم‌ترین اعیاد اسلامی است که از جایگاه ممتازی در میان شیعیان برخوردار است. در این روز پیامبر اسلام(ص) به وحدت امت اسلامی تأکید کرد و به همگان یادآور شد که وحدت و اتحاد در همه مسائل، امری بسیار حیاتی و ضروری است.
در این روز در اعلام ولایت امام علی(ع) برخی اصول از جمله اصول اخلاقی همچون عدالت بسیار مورد تاکید قرار گرفت.
در منابع اسلامی روایات بسیاری در لزوم دفاع از حق و مظلوم وجود دارد. یکی از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در اسلام و آموزه‌های دینی، دفاع است. دفاع به معنی دفع کردن یا مقابله با مهاجم یا مهاجمین است، زیرا کرامت انسان‌ها به آزادی از زیر یوغ ستم و ستمگران معنی و مفهوم پیدا می‌کند و نیرو یا عاملی که آزادی انسان را سلب کند، مانع بزرگی در جهت تعالی و کرامت انسان است. به همین منظور خداوند در قرآن مومنان را به جهاد ترغیب و تشویق کرده است و فلسفه دفاع از خویشتن در این مرحله نهفته است.
امام علی(ع) خطاب به حسنین(ع) فرمود: «دشمن ظالم و یار و کمک کار مظلوم باشید». در این روایت نیز دفاع از مظلوم را وظیفه هر مسلمانی دانسته؛ هر چند مظلوم غیر مسلمان باشد.
امام علی(ع) درباره وکیل و نقش او در جامعه و اخلاق وکالت هم دیدگاه‌های مهمی داشتند. ایشان به وکلا و وظیفه آن‌ها به عنوان مدافعان حقوق مظلومان اهمیت زیادی می‌دادند و از آن‌ها خواستند که:
۱-  برای مظلومان، یار و یاور باشند و در برابر ظالمان خصم قرار بگیرند.
۲-  در انجام وظیفه وکالت، به عدالت و حقیقت پایبند باشند و هیچ‌گاه از راه‌های ناپسند و ناعادلانه استفاده نکنند.
۳-  در تعامل با موکلان، رفتار شفاف و اخلاقی داشته باشند و از ایفای وظایفشان با حیثیت و ایمان به خدا و حقایق انسانی پیروی کنند.
به‌طور کلی، امام علی(ع) به وکلا به عنوان پاسداران عدالت و دفاع‌کنندگان از حقوق مظلومان نگاه می‌کردند و از آن‌ها خواسته می‌شد که در انجام وظایفشان، اخلاق و انسانیت را به درستی رعایت کنند.

* حق دفاع و وکیل گرفتن براى متهم
امام على(ع) در تمام قضاوت‌هاى خود، دفاع متهمان را مى‌شنید و به آنان حق دفاع مى‌داد، حتى به شریح قاضى فرمان داد که براى حفظ حق مدعى علیه حتى با وجود بینه با برگرداندن قسم به مدعى قضاوت را مؤکد کند.
همچنین به شریح فرمان داد کسى را که مدعى است شهودى دارد که غایب هستند یا دلیلى دارد که در آینده مى‌تواند ارائه کند، مهلت دهد. به او فرمود: «و اجعل لمن ادّعی شهوداً غیّباً أمداً بینهما فإن أحضرهم أخذت له بحقّه و إن لم یحضرهم أوجبت علیه القضیّة»: براى کسى که مدعى است شهود غایبى دارد، مهلتى تعیین کن، اگر آنان را حاضر کرد، حق او را بگیر و اگر آنان را حاضر نکرد، علیه او حکم خواهد شد.
در روایت دیگرى فرمود: «من وکّل وکیلاً حکم علی وکیله و تجوز الوکالة بغیر محضر من الخصم»: هر کس وکیلى را تعیین کرد، حکم به وکیل او تعلق مى‌گیرد و وکالت بدون حضور خصم، جایز است.

*برابرى همه در حکم و اجراى عدالت
برابرى همگانى نیز اصلى دیگر از اصول قضاوت عادلانه است. امام على(ع) در عینیت بخشیدن به این اصل در مورد خود و دیگران، ممتاز است.
در تاریخ کامل ابن اثیر به نقل از شعبى آمده است: «على (ع) زره خود را نزد شخصى نصرانى دید، او را نزد شریح برد و در کنار او نشست... سپس فرمود: این زره من است، نصرانى گفت: این زره از آن من است، ولى امیرالمؤمنین را هم تکذیب نکرد. شریح به على(ع) گفت: آیا شاهدى دارى؟ امام خندید و گفت: نه. نصرانى زره را گرفت و چند قدمى دور شد، سپس برگشت و گفت: شهادت مى‌دهم که این شیوه قضاوت پیامبران است، امیرالمؤمنین مرا نزد قاضى خود آورد و قاضى او علیه او حکم کرد! سپس نصرانى اسلام آورد و اعتراف کرد که زره در مسیر صفین از شتر امام(ع) افتاد. امام على(ع) از اسلام آوردن نصرانى خوشحال شد و علاوه بر آن زره، اسبى را نیز به او بخشید. آن نصرانى با امام(ع) در جنگ خوارج شرکت کرد.»

*علنى بودن محاکمه
یکى دیگر از اصول قضاوت نزد امام على(ع)، علنى بودن محاکمات است. در سیره آن حضرت نیز چنین مى‌بینیم، او در مسجد قضاوت مى‌کرد و در مسجد کوفه جایگاهى داشت به نام «دَکَّةُ الْقَضاء». ایشان به شریح قاضى نیز دستور داد چنین کند، چون شنیده بود که شریح در خانه خود قضاوت مى‌کند، فرمود: «بَلَغَهُ أَنَّ شُرَيْحاً يَقْضِي فِي بَيْتِهِ، فَقَالَ: يَا شُرَيْحُ! اجْلِسْ فِي الْمَسْجِدِ، فَإِنَّهُ أَعْدَلُ بَيْنَ النَّاسِ، وَإِنَّهُ وَهْنٌ بِالْقَاضِي أَنْ يَجْلِسَ فِي بَيْتِهِ»: اى شریح، (براى قضاوت) در مسجد بنشین، این میان مردم عادلانه‌تر است، براى قاضى سبک است که در خانه‌اش قضاوت کند.

🔗دسترسی به متن کامل


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
در کمیته وکلای در معرض خطر اسکودا مطرح شد؛
سازماندهی حمایت اثربخش و مستمر از وکلا/ کانون‌های وکلا از ظرفیت‌های محلی و ملی خود برای حمایت از وکلا بهره گیرند

▪️نشست کمیته وکلای در معرض خطر اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با حضور رئیس اسکودا، اعضای کمیته، شماری از وکلای دادگستری و برخی از وکلای قربانی، در محل اتحادیه برگزار شد.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، در این جلسه با اشاره به شاخص‌های حمایتی و معیارهای علمی و عینی حمایت از وکلای در وضعیت مخاطره‌آمیز، بر ضرورت استفاده از ظرفیت تعاملی و پیشگیرانه کانون‌های وکلای دادگستری و هیات مدیره این کانون‌ها در سطح ملی، منطقه‌ای و محلی تاکید شد.

▪️در این جلسه با اشاره به طرح تحقیقاتی پردازش شده در کمیته ملی وکلای در معرض خطر، بر رویکرد پژوهش‌محور، علمی، آماری، پیمایشی و مفهوم‌سازی در زمینه پیشگیری و کاهش سطح مخاطره علیه وکلا تاکید شد.

▪️در این جلسه همچنین مصادیق اعمال خشونت صنفی، شخصی و ساختاری و نیز انواع توهین، تهدید و خشونت از خشونت کلامی، رفتاری و فیزیکی تا قتل و تهدید خانواده و غیره مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت ارتقای مهارت‌های رفتاری و صنفی در پیشگیری و کنترل با اتکا بر آگاه‌سازی جامعه وکلا و حقوقدانان در گستره ملی تاکید شد.
علت‌شناسی خشونت علیه وکلا مسئله‌ای بود که مورد توجه حاضران قرار گرفت و تاکید شد که وکلا باید در دوره کارآموزی و نیز حین فعالیت وکالتی، از آموزش‌های لازم پیشگیرانه برخوردار باشند.

▪️ارائه پژوهش کاربردی با موضوع پیشگیری و مصداق‌شناسی خشونت علیه وکلا از دیگر بخش‌های این نشست بود.
در این جلسه همچنین راهکارهای حمایتی ذیل پیشنهاد شد:

۱- ارائه معرفی‌نامه به وکیل آسیب‌دیده جهت حمایت‌های مالی توسط صندوق حمایت وکلای دادگستری به منظور دریافت کمک‌های بلاعوض یا در صورت امکان وام با ترک تشریفات
۲- مکاتبه با مسئولان قضایی و انتظامی جهت پیگیری فوری موضوع وکیل در خطر و در معرض خطر
۳- ارائه آموزش‌های پیشگیرانه و کنترلی به کارآموزان و وکلا
۴- مهارت‌افزایی با تشکیل کارگاه‌های آموزشی با موضوع ارتباط با موکل، طرفین دعوا و مراجع قضایی
۵- تشکیل واحدی در هر کانون وکلا به منظور مستندسازی و پیگیری امور مربوط به وکلای در معرض خطر و اقدامات ترویجی، حمایتی و مداخله‌گرایانه تامینی
۶- مفهوم‌سازی و فرهنگ‌سازی نسبت به خشونت علیه وکلا، خشونت‌های سازماندهی شده و موردی توسط کانون‌های وکلای دادگستری
۷- جمع‌آوری آمار در سطح کشور با مشخصات کامل و مراحل دادرسی


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
دکتر جعفر کوشا در نشست کمیته وکلای در معرض خطر اسکودا:
وکلای در معرض خطر گزارش پرونده خود را برای اسکودا ارسال کنند

▪️رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با تأکید بر اینکه مصادیق خشونت علیه وکلا باید احصا شود از کمیته وکلای در معرض خطر اسکودا خواست این مصادیق را شناسایی و نسبت به اصلاح قوانین و مقررات موضوعه پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، دکتر جعفر کوشا، طی سخنانی در نشست کمیته وکلای در خطر و در معرض خطر اسکودا ضمن تقدیر از فعالیت اعضای این کمیته و اظهار امیدواری نسبت به ثمربخش بودن آن در نهاد وکالت، گفت: این کمیته باید خطراتی که متوجه جامعه وکلا است را شناسایی کند، در عین حال خود وکلا نیز باید تهدیدات و خطرات بالقوه و بالفعلی که با آن مواجهند را به کمیته وکلای در معرض اسکودا گزارش کنند تا اتحادیه بهتر بتواند به آنها کمک کنیم و راهنمایی لازم را به انجام برساند.

▪️عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با اشاره به خلاء قانونی موجود در موضوع وکلای در معرض خطر، گفت: تهدید وکیل در حین انجام وظیفه یا به سبب انجام وظیفه با تهدید سایر افراد متفاوت است، چرا که خشونت علیه او در حین انجام وظیفه صورت می‌گیرد، لذا باید در این زمینه پیش‌نویس قانونی تدوین شود و کمیته وکلای در معرض خطر می‌تواند در این زمینه پیش‌قدم شود. باید خلاءهای قانونی در این زمینه احصا و جرم‌انگاری صورت گیرد.

▪️دکتر کوشا از کمیته وکلای در معرض خطر اسکودا خواست مصادیق خشونت علیه وکلا را احصا کند و گفت: ما می‌توانیم پس از احصا و جمع‌بندی این خطرات و خشونت‌ها، از طریق فراکسیون وکلا و حقوقدانان مجلس شورای اسلامی که به دنبال تشکیل آن در دوره جدید قوه قانونگذاری کشور هستیم، این موارد را منتقل و نسبت به اصلاح قوانین اقدام کنیم.

▪️رئیس اسکودا همچنین از جامعه وکلای کشور خواست چنانچه با تهدید و توهینی در راستای انجام وظایف و تکالیف وکالتی خود مواجه شده‌اند آن را به کمیته وکلای در معرض خطر اسکودا گزارش کنند و تصریح کرد: وکلایی که در معرض خطر قرار می‌گیرند می‌توانند گزارش پرونده خود را برای اسکودا ارسال کنند تا ما نسبت به پیگیری آن اقدام کنیم.

▪️وی تصریح کرد: در بحث اجرایی نیز ما می‌توانیم همکاری خوبی را با پلیس پیشگیری فراجا آغاز کنیم، به این صورت که لیستی از وکلای در معرض خطر را در اختیار آنها قرار دهیم تا تمهیدات لازم در قبال آن وکلا اندیشیده شود.


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
همبستگی کانون‌های وکلا با قوه قضا بر مدار خیر عمومی

صالح نقره‌کار، وکیل دادگستری

▪️صالح نقره‌کار، وکیل دادگستری و دبیر کارگروه حقوق بشر اسکودا در یادداشتی با عنوان «همبستگی کانون‌های وکلا با قوه قضا بر مدار خیر عمومی» می‌نویسد: «تبدیل شدن به یک «وکیل حقوق بشری» مستلزم سال‌ها فداکاری به انضمام داشتن یک روحیه انسان دوستانه خالص است. فرایند تبدیل شدن به یک وکیل حقوق بشری ممکن است از کشوری به کشور دیگر و از زمانه‌ای به زمان دیگر و فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت تلقی گردد، اما مقصد و مقصود کلی در همه جا مشابه است. شما نه فقط نیاز به یک تحصیلات حقوقی عمیق و یک پروانه وکالت معتبر دارید بلکه باید یک سری خصال انسانی و بشر دوستانه در وجود شما باشد که اطلاق وکیل حقوق بشری قابل تصدیق باشد. وجدان بیداری که دوستدار دیگران و دلواپس طبیعت و حیوانات و محیط زیست و کودکان و گروه‌های آسیب‌پذیر باشد می‌تواند خود را متصف به حقوق بشری بودن بداند.»

▪️در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «شرافتمندانه‌ترین منش و روش برای یک وکیل دادگستری این است که نه فقط وکیل چک و سفته و دعوای شرکت و خانوده باشد بلکه برای تضمین حق‌ها و آزادی‌های هم‌نوعان خود در ردای وکالت اهتمامی سرشار و مسئولانه ورزد. این یک وکیل دادگستری است که فن دفاع از آزادی و استیفای حق‌ها را می‌داند و از آن روی برای ترویج حکومت قانون و بسط ارزش‌های مردم‌سالار و ارتقای حقوق بشر و تکریم ارجمندی انسانی کوشش می‌ورزد. وکلای حقوق بشری نقشی مهم در حمایت از آزادی و عدالت شهروندی در جامعه خویش دارند. برای همین امر است که استقلال و حفاظت از آن‌ها ضروری است.»

🔗دسترسی به متن کامل یادداشت


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
#اخبار_کانونها

علی قاسمی رئیس کانون وکلای هرمزگان شد

🔹نخستین جلسه هیات مدیره دوره دوم کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان روز شنبه ۹ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار و طی آن علی قاسمی به عنوان رئیس این کانون انتخاب شد.

🔹به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان، در این جلسه انتخابات هیئت رئیسه کانون برگزار و در نتیجه علی قاسمی با پنج رأی به عنوان رئیس، مهدی هاشمی با چهار رأی به عنوان نایب رئیس، مهدی خواجه با پنج رأی به عنوان بازرس و امین قانعی طیب‌لو با پنج رأی به عنوان دبیر هیات مدیره برای مدت یک سال انتخاب شدند.

🔹پیشتر نیز محمدرضا حیدری پوری در انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان هرمزگان به عنوان عضو اصلی انتخاب شده بود.


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
#کارگروه_انتظامی

با حضور دکتر کوشا و دادستان‌های کانون‌های وکلای دادگستری؛
بیست و دومین جلسه کارگروه انتظامی اسکودا برگزار شد

▪️بیست و دومین جلسه کارگروه انتظامی اسکودا روز دهم تیر ماه ۱۴۰۳ با حضور دادستان‌های کانون‌های وکلای دادگستری سراسر کشور و اعضای کارگروه در محل اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران برگزار شد.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، دکتر جعفر کوشا رئیس اسکودا در این جلسه، ضمن اعلام خرسندی از تداوم برگزاری جلسات این کارگروه و کاربردی بودن آن، پیشنهادهایی را در جهت ارتقای هرچه بیشتر کارگروه از جمله تهیه کتاب از مشروح مذاکرات و مباحثات انجام شده، مطرح کرد.

▪️همچنین دکتر عبدالله سمامی، رئیس کارگروه انتظامی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضرین و تبریک به اعضای جدید هیئت مدیره‌های کانون‌های وکلای دادگستری اردبیل و هرمزگان، به تبیین دستور جلسه پرداخت و در ادامه پیرو دستور جلسه اول و طبق روال جلسه‌های قبل، موضوع‌ها و موارد انتظامی مبتلابه در کانون‌های وکلای دادگستری از سوی دادستان‌های کانون‌ها وکلای دادگستری مطرح و در این مورد مواد ۱۱۹، ۱۳۷ و ۱۵۴ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

▪️همچنین در خصوص چگونگی اعاده حیثیت، مدت زمان درج توبیخ کتبی موضوع بند ۳ ماده ۱۱۹ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری توسط حاضرین در جلسه اظهار نظر شد.

▪️ سپس حسب دستور جلسه اعلامی، برخی از مواد آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
دکتر کوشا با تبریک انتصاب مدیرکل جدید نظارت بر وکلا، کارشناسان رسمی و خدمات حرفه‌ای قوه قضاییه:

همکاری مستمر و همدلانه کانون وکلا و قوه قضاییه، گامی اساسی در جهت ارتقای نظام قضایی کشور است

▪️رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در پیامی انتصاب مدیرکل جدید نظارت بر وکلا، کارشناسان رسمی و خدمات حرفه‌ای معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه را تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد که تعاملات ثمربخش کانون وکلا و دستگاه عدلیه کشور، منجر به دستیابی به اهداف والای نظام قضایی و ارتقای کیفیت خدمات حقوقی شود.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، متن پیام تبریک دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا به این شرح است:

« جناب آقای دکتر روح‌الله رییسی

مدیرکل محترم نظارت بر وکلا، کارشناسان رسمی و خدمات حرفه‌ای معاونت حقوقی و امور مجلس قوۀ قضاییه

با سلام و احترام
بدین‌وسیله، انتصاب شایستۀ حضرت‌عالی را که نشان از تخصص، تعهد و دانش ارزشمند شما در عرصۀ قضایی کشور دارد صمیمانه تبریک عرض می‌کنم.
همکاری مستمر و همدلانۀ کانون وکلای دادگستری و قوۀ قضاییه، گامی اساسی در جهت ارتقای نظام قضایی کشور و افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضاست. امیدوارم این تعاملات ثمربخش، منجر به دستیابی به اهداف والای نظام قضایی و ارتقای کیفیت خدمات حقوقی شود.
بدون تردید حضور پرثمر جناب‌عالی در این جایگاه رفیع، منشاء تحولات مثبت و گام‌های بلند در جهت استقرار عدالت و حاکمیت قانون خواهد بود.
از درگاه خداوند متعال برای حضرت‌عالی توفیقات روزافزون، سلامتی و موفقیت در این مسئولیت خطیر را مسئلت می‌نمایم.»


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
کانون‌های وکلای متقاضی برگزاری المپیاد ورزشی درخواست خود را تا ۲۰ تیر ارسال کنند

▪️رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در نامه‌ای، از کانون‌های وکلای دادگستری متقاضی برگزاری المپیاد ورزشی کانون‌های وکلا خواست تا درخواست خود را تا حداکثر ۲۰ تیر ماه جاری به این اتحادیه ارسال کنند.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، متن کامل نامه دکتر کوشا به این شرح است:
«روسای محترم کانون‌های وکلای دادگستری ایران
با سلام و احترام
باتوجه‌به فرا رسیدن موعد برگزاری المپیاد ورزشی کانون‌های وکلای دادگستری کشور، پیرو تصمیم کمیسیون ورزش اتحادیه مبنی بر اعلام فراخوان نهایی معرفی متقاضیان میزبانی المپیاد مذکور، از کانون‌های محترم متقاضی میزبانی استدعاء می‌شود درخواست‌های خود را تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۰ همراه با اعلام هزینۀ ورودی در رشته‌های چهارگانه (فوتسال، والیبال آقایان، والیبال بانوان، تنیس روی میز) و توضیح اجمالی در خصوص نحوۀ اسکان و پذیرایی تیم‌های ورزشی به این اتحادیه ارسال کنند.
بدیهی است به دلیل محدودیت زمانی، بررسی درخواست‌های واصله پس از تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۲۰ ممکن نخواهد بود.»


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
در پیامی خطاب به رئیس جمهوری منتخب ایران؛
رئیس اسکودا انتخاب دکتر پزشکیان را تبریک گفت/ آمادگی نهاد وکالت برای همکاری همه‌جانبه با دولت در راستای تحقق اهداف عالیه کشور و ارتقای سطح خدمات حقوقی به مردم

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در پیامی ضمن تبریک پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، آمادگی نهاد وکالت را برای همکاری همه‌جانبه و هم‌افزایی با دولت در راستای تحقق اهداف عالیه کشور و تقویت عدالت و ارتقای سطح خدمات حقوقی به مردم اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی اسکودا، متن کامل پیام دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران به این شرح است:

«جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
رئیس جمهوری منتخب ملّت شریف ایران

با سلام و احترام

انتخاب شایستۀ جناب‌عالی را به‌عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم. این موفقیت سترگ، نشان از اعتماد و امید ملّت بزرگ ایران به بینش، دانش، توانمندی و تجارب ارزشمند حضرت‌عالی در عرصه‌های گوناگون دارد.

بی‌تردید، مسئولیت خطیر رئیس‌جمهوریْ نیازمند خردورزی، تدبیر و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های ملّی و بین‌المللی است. یقین دارم که باتوجه‌به سوابق درخشان و دیدگاه‌های مترقی‌تان، مسیر توسعه، عدالت و پیشرفت کشور عزیزمان ایران را هموار خواهید ساخت.

نهاد وکالت به‌عنوان کهن‌ترین نهاد مدنی در ایران، که همواره خواهان پیشرفت و اعتلای کشور بوده و خدمات بی‌شائبه‌ای را بدون هیچ گونه چشمداشتی به ملّت بزرگ ایران عرضه کرده است، در طول سال‌های اخیر همواره مورد بی‌توجهی و کینه‌توزی برخی در دولت قرار گرفته که جریان مستمر خدمات‌رسانی به مردم و دادرسی عادلانه در محاکم قضایی را با اختلال مواجه کرده است.

جناب‌عالی همواره از مدافعان کانون وکلای دادگستری بوده و در سخنرانی‌های خود در هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران بر نقش وکیل دادگستری در احقاق حق و بسط عدالت در جامعه تأکید کرده‌اید که نشان از نگرش ژرف شما در این زمینه دارد.

امید است با انتخاب شایستۀ مردم ایران و ریاست شما بر مسند قوۀ مجریۀ کشور، از کارشکنی‌ها علیه کانون وکلای دادگستری، این کهن‌نهاد مدنی ایران‌زمین، کاسته شود و نهاد وکالت بتواند نقش مهم خود را در تحقق عدالت اجتماعی ایفاء کند و به‌عنوان سنگری مستحکم، حافظ حقوق و منافع مردم در مواجهه با چالش‌های حقوقی و قضایی باشد.

این‌جانب به نمایندگی از جامعۀ وکلای سراسر کشور ضمن تبریک مجدد پیروزی شما در چهاردهمین دورۀ انتخابات ریاست جمهوری، آمادگی نهاد وکالت را برای همکاری همه‌جانبه و هم‌افزایی با قوه مجریه در راستای تحقق اهداف عالیۀ کشور و تأمین حقوق شهروندان اعلام می‌دارم و امیدوارم با حسن‌ظن حضرت‌عالی به کانون وکلای دادگستری و با تعامل سازنده و همیاری، بتوانیم گام‌هایی مؤثر درجهت تقویت عدالت و ارتقای سطح خدمات حقوقی به مردم برداریم.

توفیق روزافزون، صحت و سلامت و سربلندی برای جناب‌عالی و تمامی خدمتگزاران صدیق ایران‌زمین را از خداوند متعال مسئلت دارم.

با احترام

جعفر کوشا
رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران»


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
با اولویت ۴ پژوهش؛
فراخوان تیر ماه پژوهشکده اسکودا منتشر شد

پژوهشکده اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با انتشار فراخوانی از وکلا و کارآموزان وکالت در سراسر کشور خواست در چهار اولویت پژوهشی این پژوهشکده در تیر ماه ۱۴۰۳شرکت کنند.
به گزارش روابط عمومی اسکودا، متن کامل فراخوان به این شرح است:

«فراخوان تیر ۱۴۰۳
به نحوی که همکاران محترم اطلاع دارند مشکلات صنف وکالت هر روز سخت‌تر می‌شود، بنا به ضرورت شرایط، لازم است جامعه وکالت تصمیمات و اقدامات خود را با محاسبه بیشتر و مبتنی بر تضارب آرا اتخاذ کند؛ به‌طور بدیهی تصمیم‌گیری درست مستلزم کار مطالعاتی واقعیت‌محور، مستقل، بی‌طرف و کاربردی است؛ به این منظور، پژوهشکده اسکودا، با هدف تمهید مطالعات لازم برای اجرای بخشی از وظایف مقرر در ماده سه اساسنامه اسکودا، از همکاران وکیل و کارآموزان وکالت که مایلند در تصمیم‌سازی‌های صنفی از طریق پژوهش‌های مستقل، اصیل و متنوع، فارغ از جناح‌بندی‌های موجود در صنف وکالت، مشارکت داشته باشند دعوت می‌کند تا آمادگی خود را حداکثر تا پایان تیر ماه ۱۴۰۳ به ترتیب ذیل اعلام نمایند:

- در تهران؛ از طریق مراجعه و ثبت‌نام حضوری در محل دفتر پژوهشکده اسکودا واقع در میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر، خیابان بهزاد شفق (۱۷) ، پلاک ۲۰ ، طبقه دوم روز‌های شنبه تا چهارشنبه بین ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر (در زمان ثبت‌نام حضوری، مصاحبه مقدماتی جهت اطلاع از توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های پژوهشی صورت خواهد گرفت.) و یا از طریق ارسال ایمیل به نشانی [email protected]

- در شهرستان‌ها؛ از طریق ارسال ایمیل به نشانی [email protected]

اولویت‌های پژوهشی موضوع فراخوان حاضر به ترتیب ذیل است:

- بررسی جوانب حقوقی اجرای ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه؛
- آسیب‌شناسی نظام مدیریت در کانون وکلا و تدوین و تبیین شیوه‌های کاربردی مدیریت مؤثر و کارآمد؛
- آسیب‌شناسی نظام آموزش کارآموزی وکالت با هدف ارائه سیاست‌ها و راهکار‌های قابل اجرا برای ارتقای کیفیت آموزش کارآموزی؛
- بررسی موضوع انتخابات، شفافیت عملکرد و نقش اسکودا از منظر وکلا و کانون‌های وکلا.

اولویت‌های بعدی پژوهشی در فراخوان مرداد ماه ۱۴۰۳ به اطلاع همکاران گرامی و کارآموزان عزیز خواهد رسید.»


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
گزیده‌ای از اظهارات رئیس جمهوری منتخب در همایش‌های اسکودا:
قانون باید طوری نوشته شود که واهمه در دل یک وکیل ایجاد نشود

▪️رئیس جمهوری منتخب ایران تاکنون دو بار در همایش‌های اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران به میزبانی کانون وکلای البرز در سال ۱۳۹۵ و کانون وکلای آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۷ و در زمان نایب رئیسی مجلس شورای اسلامی، سخنرانی کرده و طی آن با تاکید بر اینکه وکیل دادگستری باید در هنگام وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند، اظهار امیدواری کرد که اینگونه جلسات باعث شود بستر عدالت در جامعه مهیا شود چرا که نور چشم جامعه، عدالت است و عدالت می‌تواند جامعه را حفظ کند و از گزند‌ها در امان بدارد.

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، دکتر مسعود پزشکیان در این سخنرانی‌ها با اشاره به نامه امام علی(ع) به مالک اشتر تاکید کرد: چرا وکلای ما باید بترسند که اگر این قانون بیاید ما شاید نتوانیم حرف بزنیم. اگر وکیل در جامعه بترسد وای بر مردم. باید قانون طوری طراحی شود که واهمه در دل یک وکیل نباشد. ما باید کاری کنیم که بشود فریاد مظلوم و دادخواهی را در هر محکمه‌ای گفت؛ آنگاه جامعه علوی داریم، آنگاه می‎توانیم بگوییم جامعه اسلامی داریم. باید تلاش کنیم تا جامعه‌ای اینگونه بسازیم، جامعه‌ای که حتی اگر علیه مسئولان آن موضوعی مطرح شد همانند مردم عادی در یک مرجع مشخص عادلانه رسیدگی شود. ما باید به این سمت برویم.

▪️وی همچنین با بیان اینکه باید کاری کنیم عدالت در جامعه حکمفرما شود، تاکید کرد که وکیل دادگستری باید در زمان وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند و از حق دفاع کند.
دکتر پزشکیان با طرح این سوال که وکیل باید موقع وکالت بدون لکنت زبان حرف بزند، تصریح کرد: باید کاری کنیم که عدالت در جامعه حاکم شود. شما وکلای عزیز مسئولیت سنگینی دارید؛ قضات هم مسئولیت سنگینی دارند. بنا بر فرمایش حضرت علی(ع) قضات باید بر اساس یقین تصمیم بگیرند نه ظن. امیدوارم این جلسات باعث شود بستر عدالت در جامعه مهیا شود چرا که نور چشم جامعه، عدالت است و عدالت می‌تواند جامعه را حفظ کند و از گزند‌ها در امان بدارد.

🔗دسترسی به متن کامل


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
فراخوان همکاری با پایگاه خبری کانون‌های وکلای دادگستری منتشر شد

▪️هیات موسس پایگاه خبری اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با انتشار فراخوانی از کلیه وکلا و کارآموزان وکالت که تمایل به همکاری با این پایگاه خبری دارند دعوت به همکاری کرد.
به گزارش روابط عمومی اسکودا، متن فراخوان به این شرح است:

«به اطلاع کلیه وکلا و کارآموزان محترم وکالت در سراسر کشور می‌رساند، پایگاه خبری کانون‌های وکلای دادگستری سراسر کشور، تحت صاحب امتیازی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، به زودی ایجاد خواهد شد.

در این راستا، از وکلا و کارآموزان محترم وکالت در سراسر کشور که تمایل به همکاری با این پایگاه خبری دارند و در عین حال با اصول و مبانی حوزه خبر و روزنامه‌نگاری آشنا بوده و دارای تجربه‌ی همکاری با رسانه‌ها و نشریات مختلف هستند، دعوت به همکاری می‌شود.

علاقه‌مندان به همکاری می‌توانند درخواست خود را همراه با رزومه و آثار منتشر شده در رسانه‌های کشور به آدرس زیر ارسال نمایند:

نشانی ایمیل [email protected]

تاریخ ارسال درخواست‌ها: از تاریخ انتشار این فراخوان تا ۱۴ روز آینده

هیات موسس پایگاه خبری اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران»


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
#اخبار_کانونها

بررسی «حقوق و تکالیف مالیاتی وکلا و کارآموزان» در نشست علمی کانون وکلای دادگستری گلستان

🔹اولین نشست علمی تابستانه با موضوع «حقوق و تکالیف مالیاتی وکلا و کارآموزان در قانون مالیات‌های مستقیم و پایانه‌های فروشگاهی (بررسی دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ ق. م. م با آخرین اصلاحات) با مشارکت کمیسیون‌های آموزش و کارآموزی کانون وکلای دادگستری استان گلستان و با حضور دکتر «سنجر فخری» وکیل دادگستری و رییس سابق صندوق حمایت وکلای دادگستری و «قربان حاجی مشهدی» مدیرکل امور مالیاتی استان گلستان و با شرکت وکلا و کارآموزان وکالت در سالن همایش موسسه فرهنگی میرداماد گرگان برگزار شد.

🔹به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری گلستان، در ابتدای این نشست دکتر «علی طالع زاری» رییس کانون با خیرمقدم به حاضرین، یکی از مهم‌ترین چالش‌های وکلا را موضوعات مالیاتی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: از اداره کل امور مالیاتی استان انتظار داریم ضمن توجه به شأن و منزلت وکلا در فرایند‌های رسیدگی، در نحوه محاسبه مالیات بر درآمد وکلا صرفاً قانون را مدنظر داشته باشند و همچنین به نحوی فرایند‌ها مدیریت گردد که وقت کمتری از همکاران گرفته شود.

🔹وی اضافه کرد: تعامل خوبی با مدیرکل امور مالیاتی استان داریم و تاکنون چندین جلسه با ایشان در جهت حل مشکلات همکاران و ایجاد رویه درست داشته‌ایم و آمادگی داریم که گله‌مندی‌ها و مشکلات همکاران را پیگیری کنیم.

🔹در ادامه نشست دکتر «سنجر فخری»، رییس سابق صندوق حمایت وکلای دادگستری به طور مفصل به بحث و بررسی پیرامون تکالیف مالیاتی وکلا و کارآموزان و کلیه قوانین مرتبط پرداخت و در خصوص موارد مختلف ازجمله قانون مالیات‌های مستقیم و پایانه‌های فروشگاهی، بررسی دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ ق. م. م و سامانه مودیان مطالب خود را بیان کرد و به ابهامات موجود پاسخ داد.

🔹مهمان دیگر این نشست «قربان حاجی مشهدی» مدیرکل امور مالیاتی استان گلستان بود که به بیان دیدگاه‌های خود و تشریح نکات مهم در خصوص تکالیف مالیاتی وکلا پرداخت.

🔹وی خاطرنشان کرد: کارآموزان و وکلا در صورتی که درآمد مالیاتی نداشته باشند نیاز به پُرکردن اظهارنامه ندارند.

🔹مدیرکل امور مالیاتی استان گلستان همچنین به وکلا توصیه کرد که حساب‌های تجاری خود را از حساب‌های شخصی جهت جلوگیری از درآمد تلقی شدن درآمد‌های غیروکالتی جدا کنند.

🔹حاجی مشهدی اظهار داشت که همکاری خوبی با کانون وکلای استان داشته‌ایم و آمادگی لازم در جهت حل مشکلات مالیاتی وکلا را داریم.
در پایان، جلسه با پرسش و پاسخ و رفع ابهامات موجود پایان یافت.


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
دکتر کوشا در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب اسلامی قانون:
خروجی قانون تسهیل، نشان از کار غیرتخصصی در این قانون است

▪️رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در دیدار اعضای شورای مرکزی «حزب اسلامی قانون» ضمن تشریح فعالیت‌های این اتحادیه تاکید کرد: اسکودا سازمانی مردم‌نهاد است که به صورت قانونی تاسیس شده و کار صنفی و نه سیاسی در آن دنبال می‌شود.

▪️دکتر کوشا در ادامه ضمن انتقاد از قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها که امکان استفاده از نماینده حقوقی به جای وکیل را برای شرکت‌های بخش خصوصی فراهم کرده است، گفت: کار وکیل دادگستری دفاع از حقوق مردم و نیز حقوق اجتماعی آنهاست، لذا فردی که در مقام دفاع قرار می‌گیرد باید از تخصص لازم برخوردار باشد، امری که طی سال‌های اخیر با مخاطراتی مواجه شده است. دفاع غیر تخصصی موجب تضییع حقوق مردم و غیر عقلانی است.

▪️عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی همچنین با انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که موجب حذف ظرفیت آزمون پذیرش کارآموزان وکالت شده است، گفت: مجلس باید تبلور اراده مردم در اداره کشور باشد اما متاسفانه قوانینی در مجلس گذشته(دوره یازدهم) وضع شد که خواست مردم نبود. وقتی قانونی از اراده مردم پشتیبانی نکند محکوم به شکست بوده و فاقد اثر است.

▪️رئیس اسکودا با تاکید بر اینکه خروجی برخی قوانین از جمله قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار نشان می‌دهد که کار تخصصی در مورد آن صورت نگرفته است، گفت: طراحان قانون تسهیل مدعی افزایش اشتغال در کشور بودند، اما آیا این مسئله را در سایر مشاغل نیز دنبال کردند؟ با تصویب این قانون، وکالت در زمره کسب‌وکارها قرار گرفت. مگر وکیل دادگستری، کاسب و دادگاه، محل کسب است؟! نباید به موضوع وکالت که شاخص بررسی عدالت و حقوق بشر در کشورهاست، نگاه اقتصادی داشت.

▪️دکتر کوشا تصریح کرد: بر اساس قانون تسهیل، ما سال گذشته بیش از ۱۳ هزار و ۷۰۰ کارآموز وکالت را پذیرش کردیم. اما این کارآموزان کجا باید آموزش ببینند و آیا قوه قضائیه قادر به پذیرش این افراد است؟ آیا این کارآموزان می‌توانند به درستی آموزش ببینند که بتوانند از حقوق موکل خود دفاع کنند؟ هدف از قانون تسهیل افزایش میزان اشتغال در حرفه وکالت بود اما آیا باید وکیل بیکار و بی‌سواد تحویل جامعه داد؟

▪️در ادامه این جلسه نیز حجت‌الاسلام والمسلمین علی اشرف تیموری‌تبار، دبیر شورای مرکزی حزب اسلامی قانون ضمن تشریح اهداف تاسیس این حزب، گفت: حزب ما با هدف رفع نواقص کشور در حوزه قانونگذاری شکل گرفته است.


@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
#اخبار_کانونها

دیدار رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون وکلای یزد با رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استان

🔹به مناسبت هفته قوه قضاییه، رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری استان، با حضور در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح با دکتر غلامعلی دهشیری، رئیس سازمان قضایی و دادستان نظامی استان دیدار و گفتگو کردند.

🔹به گزارش روابط عمومی اسکودا به نقل از کانون وکلای دادگستری استان یزد، رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استان در این دیدار ضمن خیر مقدم و تسلیت ایام ماه محرم، به لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه ضرورت مراجعه و استفاده مردم از وکیل در دعاوی کیفری و حقوقی اعم از مالی و غیر مالی به ویژه موارد فنی و پیچیده اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل افزایش وارده و فزونی طافت‌فرسای کار قضات، طرح دعاوی ناقص و یا نادرست به دلیل عدم آگاهی برخی در تشکیل پرونده و عدم مراجعه به متخصص این رشته یعنی وکیل است.

🔹وی افزود: متاسفانه در جامعه ما، چنین تلقی می‌شود که مردم بیشتر وکیل‌گریزند و دادگاه‌گرا که این موضوع باید در جامعه نهادینه و تبیین شود و از ظرفیت بخش‌های مختلف و مرتبط برای آگاهی مردم استفاده شود. البته وکلای نیز باید با اعتمادسازی و تبیین واقعیت و نیز با بیان اقناعی برابر موازین، زمینه تمایل مردم برای صلح و سازش و یا طرح درست و مستند دعاوی با اخلاق حرفه‌ای را فراهم کنند.

🔹دهشیری پیشنهاد داد: با توجه به ظرفیت‌های خوب رسانه‌ها به ویژه برنامه‌های مختلف صداوسیما مانند استفاده از فرصت برنامه حقوقی، قانون در شهر یا چتر قانون، ضمن همکاری با صداوسیمای استان می‌توان در مورد اهمیت استفاده از کارشناس حقوقی در این برنامه‌ها صحبت کرد تا فرهنگ مراجعه به وکیل در بین مردم جا بیفتد.

🔹این مقام قضایی بر آمادگی سازمان قضایی استان برای همکاری و تبیین مباحث حقوقی مرتبط با قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح و آیین دادرسی جرایم مذکور با تمرکز بر صلاحیت‌های ذاتی و اضافی آن تاکید کرد و اظهار داشت: برنامه آموزش و آگاه‌سازی برای کارآموزان وکالت می‌تواند مفید فایده باشد و موجب کاهش اطاله دادرسی و یا ورودی پرونده شود.

🔹رئیس کانون وکلای دادگستری استان نیز با تشکر و قدردانی از زحمات غلامعلی دهشیری بابت تاسیس و تشکیل اولیه کانون در استان و همراهی وی با کانون وکلا، در زمان تصدی و سکانداری دادگستری استان، برای ایشان در سمت جدید ریاست سازمان قضایی استان که از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است آرزوی تداوم موفقیت نمود.

🔹دکتر جعفری در ادامه ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های کانون وکلا در دوره اخیر، تفکیک مرز بین جرایم عمومی و جرایم نظامی را برای وکلا و مردم دشوار دانست و همچنین در خصوص عدم آشنایی مردم با برخی از مجوز‌های قانونی که توسط امام(ره) و رهبر معظم انقلاب صادر شده، گفت: این مجوز‌ها نیاز به تبیین دارد تا جایی که برخی از وکلا و حتی برخی از قضات دادگستری، به صلاحیت‌های سازمان واقف نیستند که یکی از راه‌های حل این موضوع، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک است و ما از این پیشنهاد ریاست سازمان قضایی یزد برای حدود ۲۸۵ کار آموز فعلی کانون استقبال می‌کنیم.

@skoodaa | روابط عمومی اسکودا🌐
2024/09/22 07:35:13
Back to Top
HTML Embed Code: