شبهه
چندروزپيش براي شركت درمجلس ختمي به مسجدي رفتم ، به احترام خانواده مصاب، مجبوربودم تا پايان مجلس حضورداشته باشم، طبق مرسوم اكثر مجالس ترحيم در ايران، آخوندي به منبر جلوس فرمود، و چون چيزي درچنته نداشت، موضوع تكراري تولد امام علي در كعبه و قصه هايي ازمعجزات دوران كودكي آن حضرت بيان كرد، وقتي قصه تولد امام در كعبه را توضيح ميداد، گفت: " ديواركعبه شكافت و فاطمه بنت اسد با بچه اي در آغوش، از درون كعبه بيرون آمد، هنوز هم بعد از ١٤٠٠ سال آثار آن شكاف و تَرَك را بر ديوار كعبه مي توانيدببينيد، آنهايي كه به مكه مي روند خوب دقت كنند در ضلع جنوبي ..."
دعا كرد و از منبر فرودآمد، نزديكش رفتم وگفتم : جناب شيخ، بعد از زمان تولد امام علي تا امروز، سه بار ساختمان كعبه ويران شده است و مجدداً بازسازي اش نمودند، بار اول، عبدالله زبير در سال ٦٤ هجري آن را تخريب نموده و در همان سال آن را بازسازي كرده و حتي ابعاد اوليه آن را هم تغييرداده است،
بار دوم، حجاج بن يوسف به فرمان عبدالملك مروان ، در سال ٧٤ كعبه را برسر عبدالله زبير ويران كرد( چون عبدالله در آن پناه گرفته بود) و مجدداً در سال بعد بازسازي اش كردند؛
بارسوم، درسال١٠٣٩ هجري به علت باران سيل آسايي كه در مكه آمد و ارتفاع آب تا بيشتراز دومتر ديواركعبه را فراگرفت، بخش زيادي از كعبه ريزش نمود، به دستور سلطان مرادچهارم( پادشاه عثماني) مابقي را هم تخريب و يك بناي مستحكم و جديدي ساختند كه تا امروز همچنان استوارمانده است، پرسيدم جناب شيخ، خانه اي كه بعد از آن تاريخ ، سه بار ديگر تخريب و بازسازي شده و حتي نوع مصالح آن هم تغيير كرده است، آن شكاف و تَرَك چطور همچنان باقي مانده كه شما آدرس به مردم مي دهيد؟!!
ميدانيد درپاسخم چه جمله اي گفت؟ پاسخ داد : آقاي شهسواري، مگرچندنفرمثل شما در اين مجلس هستند و اين اطلاعاتي كه شما داريد را دارند؟ !! ما بايد با اين قصه ها علاقه مردم به امام علي و ولايت را حفظ كنيم!! گفتم با دروغ گفتن مي خواهيد امام علي را بزرگ نشان دهيد؟ شماخودت آن شكاف را ديدي كه به مردم آدرس مي دهيد؟ !! لبخندي زد و گفت: سخت نگير استاد، .
معلومم شد من را مي شناسد؛ ...
احساس كردم بعضي ازاين آقايان، وقتي بالاي منبر قرارمي ميگيرند همه مردم را بيسواد و نادان مي پندارند، چون به اين باور هستند كه مردم همانندگوسفندانند وعلما به منزله چوپان ....

پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹 مسلما بعد از ولادت حضرت علی (ع) کعبه چندین بار بازسازی و یا تجدید بنا شده است، بنابراین به طور طبیعی باید آثار شکافی که برای تولد حضرت علی (ع) در کعبه ایجاد شده بود از بین رفته باشد و این مطلبی است که هیچ یک از شیعیان منکر آن نیستند، و اهمیتی هم ندارد که اثر آن شکاف به دلیل تجدید بنا از بین رفته باشد، چون آنچه که اهمیت دارد خود اعجاز شکاف کعبه هست که به طور حتم به وقوع پیوست و منابع معتبر شیعه و اهل سنت آن را به وفور بیان کرده اند. (منبع شیعی: امالی شیخ صدوق، ص133، منبع سنی: مستدرک علی الصحیحین، ج 3، ص483.)

🔹اما در خصوص تَرَکهایی که بر ضلع یمانی دیوار کعبه وجود دارد، عکسها و شاهدان عینی حاکی از وجود آن است و هیچ بعید نیست. زیرا وقتی بنا باشد معجزه ای بر فضائل امیرالمومنین دلالت کند، چه فرقی می کند که بر دیوار اصلی مانده باشد یا برای یادآوری، هر دیوار دیگری هم که در طول تاریخ در آن محل بنا شود، ترک بردارد.

🔹 از سراسر نوشته آشکار است که غرض نویسنده، ایراد اتهام به روحانیت و خودستایی نویسنده است. زیرا مسلما استفاده از دروغ برای بیان فضائل اهل بیت یا هر امر مقدس دیگری نه تنها جایز نیست، بلکه عقوبت دوچندان دارد.


👈 پاسخ‌به‌شبهات‌فــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سخنگوی کمیسیون صیانت مجلس: طرح صیانت هیچ ربطی به افزایش یا کاهش سرعت اینترنت ندارد

🔹 اگر این طرح توسط شورای‌نگهبان هم تصویب شود قرار است به صورت آزمایشی اجرا شود. ما کاری به پلتفرم‌هایی که مردم استفاده می‌کنند نداریم.

🆔 @Shobhe_ShenaSi
#اوکراین چه بود و چه شد؟!

🔰در دوران جنگ سرد و وجود اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین (یکی از جمهوری‌های شوروی) محل استقرار یک سوم از موشک های اتمی ابرقدرت شرق شده بود. بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۳۷۰، اوکراین این حجم از سلاح های هسته ای و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت سلاح های هسته ای را در اختيار داشت و سومین قدرت اتمی جهان به حساب می آمد.

انبار های سلاح های هسته ای اوکراین شامل ۱۳۰ موشک بالستیک قاره پیما با برد بین ۵ تا ۱۰ هزار کیلومتر بود که هر موشک دارای ۱۰ کلاهک هسته ای بود که تا کنون در سطح موشک های بالستیک بی نظیر است. در مجموع ۱۷۰۰ کلاهک هسته ای در خاک اوکراین وجود داشت. علاوه بر این، اوکراین دارای ۳۳ بمب افکن دورپرواز بود.

اما در سال ۱۳۷۳، اوکراین با امضای معاهده "بوداپست" به همراه آمریکا، انگلیس و روسیه، متعهد شد که کلیه سلاح های هسته ای خود را تحویل دهد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین درمقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند . اوکراین به این تعهد خود به طور کامل عمل کرد اما از آن به بعد به یک کشور حاشیه ای و آسیب پذیر تبدیل شد.

در بحران فعلی اوکراین و روسیه، آنچه تا کنون مشخص گردیده این است که حمایت جهان غرب از اوکراین در حد اعمال تحریم های جدید، گوناگون و گسترده علیه روسیه باقی خواهد ماند و جهان غرب به رهبری آمریکا هرگز به خاطر اوکراین، اقدام به برخورد نظامی با روسیه نخواهد کرد زیرا هرگونه درگیری نظامی بین روسیه و جهان غرب به جنگ جهانی سوم و جنگی با سلاح های اتمی تبدیل خواهد شد. قطعا اوکراین چنین ارزشی برای جهان غرب ندارد.

ــــــــــــــــ
📎 پی‌نوشت
"یوری کاستنکو" سیاستمدار معروف اوکراینی در کتاب " اوکراین و خلع سلاح هسته ای" چنین نوشته است: " همه ما (اوکراینی ها) فریب خوردیم و برای آن معاهده دست زدیم، بنابراین همه ما مقصریم. خلع سلاح هسته ای با توافق و کف و سوت ملت اوکراین و با حمایت رسانه ای و تبلیغاتی انجام شد. اما اکنون مشخص شده که آن ارزیابی ها کاملا اشتباه بوده است. گویی اوکراین، عراق دوم شده که نظام آن با تهاجمی بین المللی سرنگون شد و در حال حاضر به سمت تکه تکه شدن و غرق شدن در بحران های گوناگون پیش می رود".
دکتر امیرحمزه مهرابی

ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...

👈 پاسخ‌به‌شبهات‌فــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
یک نکته از جنگ اوکراین

🆔 @Shobhe_ShenaSi
یک روزه همه نگران اوکراین شدند، اما ...

🆔 @Shobhe_ShenaSi
‌‏مشکل تاجزاده این است که ترکیب "بیسوادی و غرض ورزی" است و هنوز نمیداند قبل برجام ذیل کلیت فصل ۷ نبودیم بلکه ذیل بند ۴۱ فصل ۷ بودیم که بعد برجام هم هیچ فرقی نکرد و به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ ذیل ماده ۴۱ فصل ۷ باقی ماندیم.

اما عراق، ذیل کلیت فصل ۷ یعنی ماده ۴۲ بود و حالا خارج شد.

ضمن اینکه غنی سازی ایران توسط طرف مقابل اولین بار در زمان جلیلی به رسمیت شناخته شد. اگر غیر از این بود در آلماتی به ایران نمیگفتند که با اصلی غنی سازی ایران مشکلی نداریم و همین که میزان غنی سازی تان را از ۲۰ درصد کاهش دهید کفایت میکند.
💬 امیرحسین ثابتی

👈 پاسخ‌به‌شبهات‌فــجازی👇
🆔 @Shobhe_ShenaSi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨اعترافات رئیس‌جمهور اوکراین به اینکه اروپا چطور پشتش را خالی کرده!

👤حضرت آقا مهرماه امسال جمله قابل تاملی فرمودن:

⚠️ آن کسانی که با توهم تکیه به دیگران گمان می‌کنند که امنیتشان را می‌توانند تامین کنند بدانند که سیلی این را به زودی خواهند خورد!

تمام سیاستمداران دنیا باید جلوی رهبر ما زانوی شاگردی بزنن

https://www.tg-me.com/Boltan
http://sapp.ir/Boltan
⭕️ اشغالگری بر اساس تفاسیر منفعت طلبانه از تورات

🔺یکی از اسطوره هایی که دولت #صهیونیستی بر پایه ی آن تاسیس شده است؛ «سرزمین بدون ملت؛ برای ملت بدون سرزمین» است. این گزاره را نمی توان بدون اسطوره های دیگر #صهیونیسم؛ چون «برگزیدگی قوم یهود» و «سرزمین موعود» تفسیر کرد.

این گزاره در واقع تاکید دارد که سرزمین #فلسطین یک سرزمین بدون ملت بوده و #یهود نیز یک ملت بدون سرزمین بوده است و این ملت بدون سرزمین؛ سرانجام به سرزمینی که خدا به #قوم_برگزیده ی خود یعنی یهود وعده داده بود؛ وارد و در آن مستقر شده است.

اما سرزمین فلسطین در طول تاریخ هرگز خالی از سکنه نبوده است و همواره ملت هایی در آن سکونت داشته اند. اگر گزارش #تورات را درباره ی فلسطین بپذیریم؛ حتی پیش از ورود #حضرت_ابراهیم (ع) به فلسطین و حتی پیش از ورود #بنی_اسرائیل به آن پس از خروج از مصر و حتی پیش از صدور اعلامیه ی #بالفور و اعلامیه ی قیمومیت و اعلامیه ی تقسیم فلسطین در سال ۱۹۴۷ و حتی زمان اعلام تاسیس #اسرائیل در کمتر از ٪۵ خاک فلسطین و حتی پس از آواره سازی نزدیک به ۸۰۰ هزار فلسطینی در سال ۱۹۴۸ و حتی اکنون؛ سرزمین فلسطین خالی از سکنه ی تاریخی خود یعنی فلسطینیان نبوده است. پس این ادعا را که فلسطین یک سرزمین بدون ملت بوده است، شواهد تاریخی به صراحت رد می کند.

اما با این همه، صهیونیسم فلسطین را یک سرزمین بدون ملت می خواند زیرا بر اساس تفسیر منحرف از آموزه های توراتی یعنی برگزیده بودن #قوم_یهود و سرزمین موعود؛ ساکنان تاریخی فلسطین را نفی می کند و در واقع آنها را بیگانگانی می داند که این سرزمین را در طول تاریخ اشغال کرده اند و بر این اساس فلسطینیان از نگاه صهیونیست ها ملت سرزمین فلسطین محسوب نمی شوند.

از سوی دیگر تفکر صهیونیستی؛ یهود را که در طول تاریخ مانند بسیاری از اقوام در اقصی نقاط دنیا پراکنده شده اند؛ ملتی می داند که فاقد سرزمین است و این فقدان را اینگونه تفسیر می کند که ملت یهود از سرزمین موعود الهی دور مانده و بر این اساس در هر سرزمینی غیر از فلسطین سکونت کند در آن بیگانه محسوب می شود و آن سرزمین؛ سرزمین یهود محسوب نمی شود. به عبارت دیگر تنها سرزمین فلسطین؛ سرزمین ملت یهود محسوب می شود و تنها ملت یهود؛ ملت سرزمین فلسطین به شمار می آیند. اما در طول تاریخ این دو یعنی ملت خاص و سرزمین خاص از هم دور افتاده اند و این دو در درازنای تاریخ در اشتیاق وصال هم قرار داشته اند.

اگر روایت تورات را بپذیرم؛ بنی اسرائیل در یک دوره ی زمانی مشخص به فلسطین به عنوان سرزمین موعود وارد شده و در آن مستقر شده است. تورات این دوره را به عصر داوران و عصر پادشاهی یهود تقسیم می کند.
اما متفکرین یهودی تاکنون حاضر به پاسخ به این پرسش نشده اند که این وعده ی الهی درباره سرزمین موعود؛ منحصر در همان دوره بوده و با پایان آن؛ یهود فرصت الهی را از دست داده است؟

در حقیقت بنی اسرائیل فرصت تاریخی خود را به دلیل انتخاب هایی که برخاسته از تفسیر انحرافی از دو مفهوم «برگزیدگی» و «ارض موعود» بوده؛ از دست داده است. آنها فرامین صریح خدا به بنی اسرائیل را تفسیر پیچیده و منحرف کردند و همین امر زمینه ی فساد را در آنها گسترش داد.

تورات طی ۱۰ فرمان دستورات مشخصی دارد. مثلا فرمان داده «ربا نخورید» اما یهود حرمت ربا را منحصر در یهود کرده و ربا از غیر یهود را جایز می داند. همچنین تورات فرمان داده «زنا نکنید» اما یهود آن را در ارتباط با غیر یهود مباح می داند. تحریف در فرامین آشکار الهی موجب شد تا آنها در زمین فساد کنند و گسترش فساد نیز موجب دشمنی و قیام علیه مفسدین می شود. به همین دلیل بر اساس گزارش تورات؛ بنی اسرائیل هم فرصت برگزیدگی و هم ارض موعود را برای همیشه از دست دادند و محکوم به اخراج از #ارض_موعود و پراکندگی در جهان شدند.

بنابراین باید گفت وعده های الهی به بنی اسرائیل تاریخ مصرف بعدی ندارد و این تفسیر که یهود ملت خاص فلسطین است و فلسطین سرزمین خاص یهود است یک تفسیر اشتباه و یک اسطوره شیطانی برای فساد انگیزی بیشتر در جهان است.

جامعه یهودی را علقه درباره فلسطین هست و هیچ کس را یارای آن نیست تا این علقه را از آن دور سازد اما علقه داشتن به معنای ذیحق بودن نیست و سرزمین فلسطین خاص ملت آن یعنی فلسطینیان است و این ادعای صهیونیسم که فلسطین یک سزمین بدون ملت و یهود یک ملت بودن سرزمین است یک اسطوره است. اساساً گزارش تورات در اخراج یهود از فلسطین به صراحت بیانگر اراده ی الهی مبنی بر پایان برگزیدگی و ارض موعود است و هر اقدامی در جهت #اشغال_فلسطین و اخراج ساکنان آن، در واقع حرکت در جهت خلاف اراده ی الهی است.

🔺منبع: خبرگزاری قدس
(احمدرضا روح الله زاد)


🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
⭕️ آیا اسلام به زور شمشیر به مردم ایران تحمیل شده است؟
(دلایلی چند در رد ادّعای اسلام ستیزان)


🔺اسلام ستیزان با وجود ادلّه ی فراوان هنوز هم سر این ادعای پوچ که #اسلام به #ایرانیان تحمیل شده و آنان با زور #شمشیر، مسلمان شده اند، پافشاری می کنند.
پیش تر متذکّر شده ایم که این ادعا نه از سوی منابع تاریخی تایید می شود و نه پژوهشگران حوزه ی تاریخ آن را پذیرفته اند.
همچنین با ارائه ی اسنادی اثبات کردیم که گسترش اسلام در #ایران و حتی نقاط دیگر، برخلاف تسخیر آنها، یک روند آرام و تدریجی را طی کرده است و فرهنگ و آداب اسلامی بیش از دو قرن طول کشیده تا راه خود را در بین مردم باز کند.

https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/16
https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/17

❗️باید دانست که خلفا و فاتحان مسلمان در عرضه ی اسلام پافشاری نکرده اند و حتی می توان گفت که در تبلیغ آن کوتاهی هم کرده اند.
آنان در کنار جنگ ها و صلح ها، بیشتر از همه متمایل به دریافت مالیات و #جزیه بوده اند تا از این مسیر، به ثروت بیشتری برسند. همین امر هم سبب شد جامعه ی اسلامی رفته رفته از سادگی و معنویت سال های نخست ظهور اسلام دور شود.

🔺اکنون چند گزارش از کتاب مورد علاقه ی اسلام ستیزان یعنی #تاریخ_طبری را مرور می کنیم تا ببینیم آیا در آغاز #فتوحات اسلامی، اسلام به زور شمشیر به مردم ایران تحمیل می شده یا نه!

🔸وقتی خالد بن ولید به سواد عراق رفت، با یکی از بزرگان آن منطقه به نام ابن صلوبا قرارداد صلحی بست که مطابق آن، به پرداخت جزیه ملزم شده و در مقابل در پناه مسلمانان قرار گرفتند.(۱)

🔸در روایتی دیگر وقتی خالد به حیره رفت سران آنجا را به اسلام دعوت کرد و گفت اگر نپذیرفتید، باید جزیه دهید یا اینکه برای جنگ آماده شوید.
آنها گفتند: بر دین خویش می مانیم و جزیه می دهیم.(۲)

🔸در روایتی دیگر خالد به یکی از مرزبانان ایرانی به نام هرمز چنین نوشت:
"اما بعد، اسلام بیاور تا سالم بمانی یا تسلیم شو و جزیه بده وگرنه جز خویشتن کسی را ملامت مکن که با قومی به سوی تو آمده ام که مرگ را چنان دوست دارند که شما زندگی را دوست دارید."(۳)

🔸خالد پس از فراغت از جنگ ولجه، از کشاورزان آن ناحیه خواست خراج دهند تا در پناه مسلمانان باشند و آنها پذیرفتند.(۴)

🔸در مذاکره ی بین گروهی از اعراب مسلمان با یزدگرد ساسانی، نعمان بن مقرن به شاه ایران گفت:
"ما شما را به دین خودمان می خوانیم که نیک را نیک شمرده و زشت را زشت دانسته و اگر نپذیرید به شری دچار می شوید که از دیگری آسان تر است، یعنی جزیه دادن، و اگر (آن را هم) نپذیرید جنگ.
اگر دین ما را بپذیرید کتاب خدا را میانتان می گذاریم و شما را به تبعیت می خوانیم که احکام آن را گردن نهید و بازمی گردیم و خود دانید و دیارتان. اگر جزیه دهید و از ما در امان مانید، می پذیریم و از شما حمایت می کنیم وگرنه با شما می جنگیم."
در ادامه پس از پاسخ منفی شاه، مغیره بن زراره پس از ایراد سخنانی خطاب به یزدگرد گفت:
"اکنون اگر می خواهی جزیه بده و تسلیم باش وگرنه شمشیر در میان است مگر آنکه مسلمان شوی و خویشتن را نجات دهی."(۵)

🔸اعراب مسلمان پس از پیروزی در قادسیه و هنگام محاصره ی قصر سفید مدائن، به ایرانی ها گفتند:
"سه چیز است که هر یک را می خواهید انتخاب کنید... یکی اسلام که اگر اسلام بیارید حقوق و تکالیف شما همانند ماست و اگر نمی خواهید، جزیه بدهید و اگر نمی خواهید، جنگ می کنیم تا خدا میان ما و شما حکم کند."
سخنگوی گروه ایرانی هم پاسخ داد:
"به اولی و آخری حاجت نداریم و میانی (جزیه) را می پذیریم."(۶)

🔸در روایتی دیگر سلمان فارسی که در فتح مدائن حاضر و وظیفه ی دعوت ایرانیان به اسلام را بر عهده گرفته بود، همین سه پیشنهاد را به هموطنان خود ارائه کرد.(۷)

🔸در امان نامه ای که نعمان بن مقرن به مردم ماه بهزادان داده، چنین آمده است:
"این مکتوبی است که نعمان بن مقرن به مردم ماه بهزادان می دهد. جان ها، مال ها و زمین هایشان را امان می دهد که کس دینشان را تغییر ندهد و از انجام ترتیبات دینشان منعشان نکند، مادام که هر سال به عامل خویش جزیه دهند."(۸)

🔸در بخشی از قرارداد صلحی که بین عتبه بن فرید و مردم آذربایجان نوشته شده است، چنین آمده است:
جان ها، مال ها و دین ها و ترتیبات دینِ همگیشان در امان است، به شرط آنکه جزیه بدهند.(۹)

👈نتیجه: ایرانیان با وجود تسلط سیاسی و نظامی مسلمانان، مجبور به پذیرش اسلام نبودند و عمدتاً پرداخت جزیه را ترجیح می دادند. اسلام بتدریج در بین ایرانیان نفوذ کرد و کیش زرتشتی جای خود را به اسلام داد.

اکبر عزیزیان

📚پی نوشت ها:
۱.ترجمه ی تاریخ طبری، نشر الکترونیک، ۱۳۸۹، ج ۴، ص ۱۷۱
۲.همان، ص ۱۷۲
۳.همان، ص ۱۷۴
۴.همان، ص ۱۷۹
۵.همان، ص ۲۸۲ و ۲۸۳
۶.همان، ج ۵، ص ۹۹
۷.همان، ص ۱۰۲
۸.همان، ص ۱۹۵
۹.همان، ص ۲۰۹

🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن:

یک موضوع که باید به آن توجه داشت آن است که #ایرانیان از همان آغاز به این نتیجه رسیدند که حساب #اسلام را از قوم فاتح جدا کنند.
اسلام که "دین قبول شده" بود، حرمت خود را داشت، ولی کارگزاران عربیّت، اعم از تُرک یا ایرانی، به چشم ناموافق نگریسته می شدند.

📚هویت ایرانی در دوران بعد از اسلام، فصلنامه ی اطلاعات سیاسی - اقتصادی، شماره ی ۱۲۹ و ۱۳۰(۱۳۷۷)، ص ۵۱
🔺گاف اسلام ستیزان:
"علامه امینی از علمای بزرگ شیعه نوشته است امام حسن و #امام_حسین (ع) در #فتوحات اسلامی شرکت داشتند."

👈اسلام ستیزان بی سواد، "آیت الله ابراهیم حاج امینی" (عضو فقید مجلس خبرگان و امام جمعه موقت قم) و نویسنده ی کتاب "دراسة عامة فی الامامة"را با "علامه عبدالحسین امینی" نویسنده ی کتاب شریف الغدیر اشتباه گرفته اند.
اساساً #علامه_امینی چنین دیدگاهی نداشته اند.

❗️اما دیدگاه آیت الله حاج امینی نیز قابل نقد است؛ چراکه سستی و برساخته بودن روایات حضور حَسَنین (ع) در فتوحات، روشن شده است.
هرچند که در خود این روایات ضعیف نیز، صرفاً به "حضور" ایشان اکتفا شده و کوچک ترین اشاره‌ای به کشتار و رفتارهای خشونت آمیز از ایشان نشده است.👇

https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/99
https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/100

🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
⭕️ سوال

⁉️ چرا زن بدون اجازه شوهر نمیتونه تو مراسم عزای والدین شرکت‌ کند؟

🔰 پاسخ

💠 درباره علت و فلسفه اجازه گرفتن زن از شوهر به چند نکته اشاره می کنیم:

1️⃣ با توجه به این که هر مجموعه انسانی به یک مدیر و رهبر نیاز دارد تا آن مجموعه را اداره کند، اسلام برای خانواده که یک مجموعه کوچک است، نیز مرد را مسئول خانه قرار داده است و اکثر مسئولیت های اداره خانه را به دوش او گذاشته است و این یک امتیاز نیست، بلکه یک بار مسئولیت سنگین برای اداره خانه و‌ خانواده است. به همین جهت یکی از قوانین خانه این است که زن با هماهنگی همسرش از خانه خارج شود تا به نظم و اداره خانه لطمه ای وارد نشود.

2️⃣ یکی دیگر از حقوق مرد؛ حق جنسی است که بر عهده زن می باشد که در این نیاز متقابل، زن باید درخواست همسرش را تامین کند و به این جهت که گاهی عدم اجازه زن برای خروج از منزل به این نیاز لطمه وارد می کند، لذا اجازه برای ترک منزل لازم و ضروری است.

3️⃣ باید به این نکته توجه داشت که این گونه قوانین در حد یک اصل قانونی است برای زمانی که اختلافی پیش آمد و برای حل اختلاف، مبنا و قانون باشد؛ اما ما در عرف جامعه نداریم که زن برای هر خروج از منزلی بخواهد اجازه ای از همسرش بگیرد، بلکه بصورت توافقی خیلی از این‌ مسائل بین زوجین حل شده و کسی به این نکات توجه ای ندارد و در‌ خانه اصول اخلاقی باید حاکم باشد و نه اصول فقهی.

نتیجه
با توجه به این علت ها و دیگر عللی که وجود دارد، رضایت شوهر برای خروج شما از منزل لازم است هرچند خروج شما با حقّ شوهر هم منافات نداشته باشد، اما در صورتی که شما یقین کنید او با بیرون رفتن شما مشکلی ندارد و قبلا این موضوع را با گفتگو حل کرده باشید و به عبارت دیگر شوهر اجازه کلی به شما داده باشد؛ در این صورت دیگر نیازی به اجازه گرفتن برای هر کاری نیست مگر برخی کارهایی که خود می دانید باید حتما به او بگویید و اگر نگویید قطعا او راضی نیست.

🌐 جهت مطالعه‌ی بیشتر، کلیک کنید:
http://btid.org/node/208474

📎 #اعتقادات
📎 #امام_زمان

پاسخ به سوالات اعتقادی شما 👇👇
@pasokhgoo_313

پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostad_mohamadi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ سوال

⁉️ چطور اعتقاداتم را قوی کنم؟

🎙 استاد محمدی شاهرودی

🔗 https://btid.org/fa/video/209497

📎 #امام_زمان
📎 #سلام_فرمانده

پرسمان اعتقادی استاد محمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostad_mohamadi
⭕️ جایگاه علمی امام جعفر صادق (ع) نزد أهل سنت

بسياري از بزرگان #اهل_سنت زبان به مدح حضرت گشوده و جايگاه علمی حضرت را توصيف كرده اند.
#ابوحنيفه، امام بزرگ اهل سنت مي گويد: «ما رَأَيْتُ أفْقَهَ مِنْ جَعْفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ».
شهرستانی می نويسد: «جعفر بن محمد، صاحب دانش و آگاهی فراوانی بود و اطلاعات گسترده ای درباره مسائل حكمت داشت».

ابو زهره، عالم بزرگ معاصر اهل سنت می نويسد: علم و دانش حضرت منحصر به حديث و فقه نبود، بلكه علم كلام نيز تدريس می فرمود... بالاتر از همه ی اين علوم، #امام_صادق (ع) در زمينه اخلاق و علل و انگيزه های فساد آن آگاهی های بسيار ارزنده ای داشت.

ابن طولون درباره گستردگی دانش امام صادق (ع) مي نويسد:
او سخنانی در علم كيميا و زجر و فال دارد. شاگردش #جابر_بن_حيان كتابی در هزار صفحه نگاشته بود كه متضمن پانصد رساله از رسائل امام صادق (ع) بود.

ابن خلدون، مورخ و جامعه شناس و فيلسوف اهل سنت می نويسد:
هارون ابن سعيد عجلی كه رئيس #زيديه بود، كتابی داشت كه آن را از #امام_جعفر_صادق (ع) روايت كرده بود. در آن كتاب آنچه بر عموم #اهل_بيت و بر برخی از ايشان روی خواهد داد، نوشته شده بود. اين علوم بر امام صادق (ع) و ديگر امامان اهل بيت از راه كشف و كرامت كه خاص ايشان است، حاصل شده بود. اين كتاب بر پوست گاوی نوشته شده و نزد امام صادق (ع) بود. هارون عجلی آن را از آن بزرگوار روايت كرد و از آن نسخه ای نوشته است.

گستردگی دانش امام صادق (ع) از يك سو و اخلاق كريمانه و مقام معنوی ايشان از سوی ديگر، شاگردان فراوانی را از فرقه های مختلف برای خوشه چينی در محضر آن حضرت گرد آورده بود.

ابو زهره در اين زمينه مي نويسد:
علمای #اسلام با تمام اختلاف نظرها و تعدّد مشرب هايشان، در فردی غير از امام صادق و علم او اتفاق نظر ندارند.
ازاين رو، بزرگان اهل سنت همچون ابوحنيفه برای شاگردی در محضر حضرت حاضر می شدند و به اين افتخار می باليدند.

آلوسي در مختصر التحفه الاثني عشرية می نويسد:
ابوحنيفه با آن عظمت و جايگاهي كه نزد اهل سنت دارد، بر خود فخر مي كرد و با لسان فصيحی مي گفت: «لَوْلاَ السَّنَتان لَهَلَكَ النُّعمانُ؛ اگر آن دو سال نبود، نعمان (ابوحنيفه) هلاك می شد» و منظورش از دو سال، دو سال شاگردی در محضر امام جعفر صادق بود. برخی از علما گفته اند ابوحنيفه علم و طريقت را از امام صادق عليه السلام و پدرش و عمويش زيد بن علی بن حسين ياد گرفته بود.

مالك ابن انس، سفيان ثوری، سفيان بن عينه، يحيی بن سعيد انصاری، يحيی بن سعيد القطان، ايوب سجستانی و ديگر بزرگان اهل سنت در محضر حضرت گرد می آمدند و از خرمن دانش ايشان بهره مند می شدند.

از بزرگان #شيعه نيز هشام بن حكم، محمد بن مسلم، ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مؤمن طاق، مفضل بن عمر و جابر بن حيان، در رشته ها و علوم مختلف عقلی و نقلی تربيت يافته ی مكتب امام صادق (ع) بودند.
اينها نمونه هايي از شاگردان امام صادق (ع) بودند كه شمار آنها را افزون بر چهار هزار نفر نوشته اند.

سيد محمد صادق، استاد دانشكده ادبيات در قاهره مي گويد:
بيت جعفر صادق (ع) مثل يك دانشگاه همواره از بزرگان و علما در رشته های مختلف علوم چون حديث، تفسير و حكمت پر بود. در مجلس درسش بيش از دو هزار نفر و گاهی چهار هزار نفر از علمای مشهور حاضر می شدند. شاگردانش تمام درس ها و احاديث او را در مجموعه ای از كتاب ها جمع آوری كرده اند كه به مثابه دايرة المعارفی برای مذهب شيعه يا #مذهب_جعفری شمرده می شود.

❗️لینک منبع:

https://b2n.ir/r82397


🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
⭕️ آیا قیام امام حسین(ع) با هدف دنیاطلبی و کسب قدرت بود؟ (گفتگوی بی دین با شیعه)


🔹شما مسلمان‌ها بیکار هستید که برای یک شخصی که هزار و چهارصد سال قبل در جنگ قدرت کشته شده #عزاداری می‌کنید.

🔸منظورت چه کسیه!؟

🔹(امام) #حسین (ع) رو می‌گم، هر سال دو ماه خودتون رو سیاه پوش می‌کنید و به سر و کله خودتون می‌زنید؛ اون هم برای فردی که سر قدرت و به خاطر منافع دنیایشان چنین کاری را کرده.

🔸نه دوست عزیز دعوا سر قدرت نبود، سر زنده کردن ارزش‌هایی بود که داشت توی جامعه ی آن روز فراموش می‌شد.

🔹این چیزیه که این آخوند‌ها سر هم کردن وگرنه، اگه #یزید هم مثل #معاویه به (امام) #حسن (ع) و (امام) حسین(ع) پول و خراج می‌داد، اون دیگه دست به قیام نمی‌زد، و الا همین آدم‌ها وقتی معاویه به مکه یا مدینه می‌آمد خودشان مشتاقانه به استقبالش می‌رفتند، شما ببین معاویه هر ساله، خراج اهواز را به (امام) حسن(ع) می‌داده و سالانه حدود دو میلیون درهم هم به (امام) حسین(ع) پرداخته می‌کرده.
این مطلب را اخبارالطوال دینوری نقل کرده.

🔸من که این کتاب رو مطالعه کردم هیچ مطلبی که بگه #حسنین (ع) با اشتیاق به سمت معاویه رفتن، در آن نبود. تنها چیز که هست اینه که که #امام_حسن(ع) به خاطر سستی یارانش مجبور به صلح در مقابل معاویه شد و در آن صلح نامه هم ایشان شرایطی قرار داده بودند از جمله اینکه، خراج اهواز برای ایشان باشه و سالانه دو میلیون درهم به #امام_حسین (ع) داده بشه.

🔹خوب همین یعنی این‌قدر پول گرفتن که ساکت بشن و با معاویه جنگ نکنند.

🔸نه، جنگ به خاطر پول و مقام نبوده، و این شرایط هم اگر قرار داده شده به این خاطر بوده که اگر یک مو از خرس بکنی غنیمته، یعنی حق حاکمیت مربوط به این بزرگوران بوده، ولی حالا که مردم سستی کردن و همراهی نکردن، باید هر چقدر بیشتر که می‌تونستند، از دشمن امتیاز بگیرن تا به آن وسیله جبهه ی مخالفین معاویه رو حمایت کنن.

🔹این‌ها توجیهه که شما از خودت در ‌می‌آری.

🔸اگر واقعاً توجیه هست، پس چرا این بزرگوران بعد از نقض صلح‌نامه دست به قیام نزدند!؟ مخصوصاً اینکه معاویه همون اول کار، بدون عملی کردن هیچکدوم از شرایط، صریحاً به مردم میگه صلح نامه زیر پای منه.

🔹چون کار از کار گذشته بود، به همین خاطر دست به قیام نزدن.

🔸نه این گونه نیست. داخل همان کتاب اخبارالطوال اومده که بعد از صلح، گروهی پیش این بزرگوران اومدن و از ایشان درخواست کردن که با معاویه وارد جنگ بشن، ولی ایشان رد کردن و گفتن تا معاویه زنده است وارد جنگ نخواهند شد.

🔹چرا؟

🔸خب این صلح دلایل متعددی داشت. مهم‌ترینش این بود که آن حضرت یاران صادق نداشت که همراهیش کنند. علاوه بر اون، معاویه آن‌قدر مکار بود که اگر جنگی سر می‌گرفت به گونه‌ای اون رو ختم می‌کرد که انگار مقصر امام حسن(ع) بوده.

🔹پس چی شد که (امام) حسین (ع) دست به قیام زد!؟

🔸حضرت #سیدالشهداء (ع) نیز تا زمانی که معاویه زنده بود قیام نکرد، ولی بعد از مرگ معاویه چون شرایط مناسب شد، چون هم برخی از مردم پی به اشتباه خودشون در همراهی نکردن امام حسن(ع) برده بودن و هم یزید آدمی نبود که بتونه مانند معاویه دغل بازی کنه و مردم رو فریب بده، به همین خاطر آن حضرت در زمان یزید و به درخواست مردم اقدام به قیام کرد. اهداف قیام هم در سخنانش وجود داره؛ مهم‌ترینش همینه که می‌فرماید: «انگیزه ام از قیام، اصلاح امت جدم #رسول_خدا (ص) است».
و الا اگر جنگ جنگ قدرت بود، دیگه نیازی نبود تا پای جان پیش بره و به شهادت برسه و زن و فرزندش را به اسارت بفرسته، فقط لازم بود یک پیغام به یزید بفرسته که اگر حکومت فلان جا رو به من بدی باهات بیعت می‌کنم و به طور قطع یزید قبول می‌کرد، چون جنگ با امام حسین(ع) برای یزیدی که تازه به حکومت رسیده بود، هزینه ی زیادی داشت، همان‌طور که می‌بینم که بعد از شهادت امام حسین(ع) چقدر قیام بر علیه حکومت #بنی_امیه شد.

🔹بله اینم حرفیه که اگه برا قدرت بود چرا خانواده خودش رو همراه آورد.

🔸ببین تو همه ی تواریخ نوشته شده در بین راه و نرسیده به #کربلا خبر شهادت مسلم به امام رسید. حضرت متوجه شد که دیگه کسی با او همراهی نمی‌کنه، همین افراد رو بیشتر نداره یعنی حدود 100 یا 200 نفر، اما باز به حرکت خودش ادامه داد؛ آیا معقوله با 200 نفر به جنگ 30 هزار نفر بری؟ اگر هدف رسیدن به قدرت بود، باید سپاهی حداقل مساوی با سپاه دشمن با خودش می‌آورد تا احتمال پیروزی وجود داشته باشه، نه با 200 نفر که اونم روز عاشورا، 72 نفر شدن؛ لذا اصلا جنگ عاقلانه نبود.

🔹بله حرفت منطقیه.

🔸لطفا سخنان امام حسین(ع) در طول حرکت رو بخون تا خودت هدف از قیام رو متوجه بشی.

منبع: اندیشه ی برتر


🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
❗️پاسخ به چند شبهه:

آیا #شمر دایی #حضرت_عباس (ع) بوده ؟
آیا ام البنین خواهر شمر بوده ؟
آیا واقعه ی #عاشورا به خاطر دعوای خانوادگی بوده؟

❇️پاسخ در تصویر 👆

👉 @hagayegetarikhi
⭕️ آیا امامزاده شاهچراغ برادر امام رضا(ع) به قصد دزدی و غارت به ایران آمده بود؟

اکبر عزیزیان

🔺شرح شبهه:

یک پیرمرد ناشناس (احتمالاً آلبانی نشین، اما آشنا به محلات شیراز) در فضای مجازی با طرح یک سری چرندیات و توهمات درباره ی #امامزاده_شاهچراغ شیراز، ادعاهای مضحکی می کند که بنا به درخواست کاربران، به آن پاسخ می گوییم.

🔹خلاصه ی ادعا:
سال ها پیش در جریان بازسازی صحن امامزاده شاهچراغ و در حین عملیات خاکبرداری، یک صندوق قدیمی چوبی که حاوی چندین کتاب قدیمی بود، پیدا کردیم. من یکی از آن کتاب ها را که جلدی چرمی داشت، برداشتم و چند روز قبل از اینکه به بسیجی های دفتر آیت اله دستغیب تحویل دهم، مطالعه کردم. با اینکه نوع نوشتار کتاب خیلی قدیمی بود اما وقتی می خواندی به راحتی متوجه می شدی که داستان امامزاده شاهچراغ از چه قرار است.
نویسنده ی کتابی که پیدا کرده بودیم، یک وقایع نگاری بوده که در زمان کشته شدن سید میرمحمد(!) شاهچراغ در شیراز بوده و اینطور نوشته که یک روز به حاکم شیراز خبر میدهند که چه نشسته ای که یک عده عرب با یال و کوپال و شتر و اسب از سمت کازرون به این سمت می آیند و در بین راه هم دست به دزدی و غارت می زنند. حاکم شیراز در صحرایی به نام کشن که در واقع اسمش قبلا کشتن بوده، با این گروه ملاقات و از انگیزه ی سفر آنان سوال می کند و آنها هم (لابد به دروغ) می گویند برادر ما امام رضا در مشهد هست و ما هم عازم خراسان هستیم و چون در عراق ما را آزار داده اند، اینجا پناهنده شده ایم. این افراد درخواست کمک می کنند و با وجود اینکه حاکم شیراز در بیرون از شهر، از آنها مفصل پذیرایی می کند اما یکی دو روز بعد قصد حمله به شیراز می کنند و حاکم نیز با جمع آوری سپاهی به مقابله ی آنها برمی خیزد و پس از شکست دادن آنها، گروهی از این مهاجمان به کوه های اطراف فرار می کنند. شاهچراغ و برادرانش در این درگیری کشته می شوند و شیرازی ها آنها را در بخشی از شهر که محل جمع آوری زباله ها بوده خاک می کنند. بعد از مدتی قوم و خویشان و هواداران این افراد که آنجا بودند اقدام به بازسازی قبر و در شب های جمعه روشن کردن شمع در آن محل می کنند. حاکم شهر که روشنایی آن محل را می بیند و از آن سوال می کند می گویند: ای شاه، چراغ! و علت شاهچراغ خوانده شدن این امامزاده هم همین بوده. خلاصه تمام این امامزاده ها که در ایران و شیراز پراکنده شده اند از نسل همان اعراب مهاجم و دشمن ایرانی ها هستند که به قصد غارت و چپاول به ایران آمده بودند.

🔺پاسخ شبهه:

1⃣ این فرد اشاره ای به نام کتاب و نویسنده ی آن نمی کند. اگر اساساً به چنین کتابی دست پیدا کرده بود، لااقل مشخصاتی از کتاب ارائه می داد تا بررسی و صحت سنجی شود.
چگونه داستانی کذایی از یک کتاب موهوم را می توان باور کرد؟

2⃣ آثار بازمانده از قرون ابتدایی #اسلام یا به خط و زبان #عربی یا به خط و زبان #پهلوی (پارسی میانه) نوشته شده اند. این آثار به ویژه متون پهلوی، نیازمند بازخوانی، تصحیح و ترجمه هستند. فخرالدین اسعد گرگانی که در قرن پنجم هجری، منظومه ی "ویس و رامین" را از پهلوی به پارسی نو برگردانده درباره ی زبان پهلوی چنین سروده است:

و لیکن پهلوی باشد زبانش
نداند هرکه خواند بیانش
نه هرکس آن زبان، نیکو بخواند
وگر خواند، همی معنی نداند.

ملک الشعرای بهار از این سروده نتیجه می گیرد که در عصر این شاعر (قرن پنجم)، دانستن خط و زبان پهلوی برای عامه ی مردم و حتی شاید برای فضلا بسیار دشوار و حتی ناممکن بوده است.(۱)

👈حضور و شهادت #احمد_بن_موسی (ع) در #شیراز مربوط به سال های ابتدایی قرن سوم هجری است. در این عصر، #زبان_فارسی_نو یا دری که برای ما ساده تر و تا حدی قابل فهم است، در منطقه ی #فارس متداول نبوده و از اوایل قرن چهارم هجری در این منطقه ترویج یافته است.(۲)
محیط طباطبایی نیز معتقد است #فارسی_دری در طول سده های ۵، ۶ و ۷ هجری همدان، خوزستان، #پارس، کرمان و اصفهان را فراگرفته است.(۳)
❗️بنابرین آثار مکتوب آن دوره نمی توانسته به این زبان باشد.

👈از نوع بیان این فرد و نقل داستانی با آن طول و تفسیر، چنین بر می آید که کتاب مذکور به خط و زبانی بوده که قابل فهم برای عموم بوده، اما با توضیحاتی که داده شد، چنین چیزی ممکن نیست.

3⃣ اگر حاکم و مردم شیراز این افراد مدفون را به عنوان مهاجم می شناختند، پس چرا مانع بستگان آنها برای مرمت قبور و روشن کردن شمع و چراغ نشدند؟
اگر خاطره ای از تهاجم این افراد به شیراز در حافظه ی مردم یا در کتاب ها ثبت شده بود، چرا پس از سالیان دراز، آن محل را به زیارتگاه مبدل کردند و برایش شأن و حرمت قائل شدند؟
4⃣ بر اساس گزارشات تاریخی، احمد بن موسی(ع) مردی متمکن بوده و از اموال خود بندگان زیادی را آزاد و به فقرا رسیدگی می کرده است.(۴)
چنین شخصی با این ویژگی، چه نیازی به دزدی و غارت و راهزنی داشته است؟

5⃣ محققان معتقدند لقب فارسی شاهچراغ برای احمد بن موسی(ع) قدمت چندانی ندارد و در منابع متقدم و معتبر ذکر نشده است. ابن بطوطه، ابن بلخی و ابوالقاسم جنیدی که درباره احمد بن موسی(ع) و توصیف حرم وی مطلب نگاشته اند، نامی از شاهچراغ نبرده اند.(۵)

👈بنابرین داستانی که این قصه پرداز از چگونگی ملقب شدن این امامزاده به شاهچراغ نقل می کند، بی اساس است و هیچ کس در ابتدا وی را با عنوان شاهچراغ نمی شناخته است.

6⃣ در پاره ای از منابع پیشین مثل ارشاد شیخ مفید، رجال کشّی، لباب الانساب بیهقی و ... درباره ی زندگی، قیام و حضور احمد بن موسی (ع) در ایران، گزارشاتی یافت می شود.
احمد بن موسی از فرزندان #امام_کاظم (ع) و مورد توجه آن حضرت و مشهور به فضل و نیکی بوده است. وی که در ترغیب مردم به بیعت با #امام_رضا(ع) نقش مهمی داشته، با جمع کثیری از #شیعیان به قصد یاری رساندن و یا دیدار با امام رضا(ع) عازم خراسان می شود، اما در شیراز چون عامل خلیفه قتلغ خان، مانع حرکت کاروان آنها می شود، بینشان جنگی رخ می دهد که منجر به شهادت وی و بسیاری از یاران و همراهان ایشان می شود.(۶)
نویسنده ی لباب الانساب نیز نوشته است احمد بن موسی(ع) پس از شنیدن خبر شهادت برادرش امام رضا(ع) و به قصد خونخواهی همراه با سه هزار نفر از #امامزادگان به سمت ایران حرکت کرد.(۷)
البته نقل هایی هم مبنی بر مرگ طبیعی احمد بن موسی در شیراز وجود دارد.(۸)
بر پایه ی برخی نقل ها، مزار احمد بن موسی(ع) در قرن هفتم کشف و سپس بارگاهی بر روی آن بنا شده است.(۹)
ابن بطوطه (جهانگرد مسلمان قرن هشتم) از احترام بسیار زیاد اهالی شیراز نسبت به مزار احمد بن موسی(ع) یاد کرده و نوشته است:
این بقعه در نظر شیرازیان احترام تمام دارد و مردم برای تبرک و توسل، به زیارت آن می روند.(۱۰)

❗️با این تفاصیل، داستانی که این پیرمرد با این ویژگی ها نقل می کند، نشانی در منابع معتبر تاریخی ندارد و نسخه ی واحدی است که حاصل تراوشات ذهنی خود اوست.

نتیجه:
👈آن کتابی که ادعا می شود، کشف نشده است.
👈آن داستانی که نقل می شود، حقیقت ندارد.
👈آن امامزاده ای که توصیف می شود، وجود خارجی ندارد.

🔸در پایان باید گفت دلیل فراوانی امامزادگان در ایران این است که #علویان و سادات علوی بنا به دلایل مختلف به ویژه به سبب ستمگری، آزار و تعقیب #خلفای_عباسی و برای اینکه از مرکز خلافت دور باشند، یا بعضاً به دلیل تبلیغ اسلام و #تشیع، در قالب کاروان هایی به مناطق مختلف ایران مهاجرت کرده و در نواحی مختلف آن ساکن می شدند.

📚پی نوشت ها:
۱.ملک الشعرای بهار، خط و زبان پهلوی در عصر فردوسی، مجله ی مهر، شماره ی ۵، ص ۴۸۹
۲.محمدحسین یمین، گذری بر تاریخچه ی زبان پارسی دری، کتابخانه ی دیجیتالی تبیان
۳.نگرشی بر زبان فارسی دری، ماهنامه ی کیهان فرهنگی، ش ۸۶ (۱۳۷۱)، ص ۲۱
۴.سیدیاسین زاهدی، احمد بن موسی(ع)، فصلنامه ی سخن تاریخ، ش ۵ (۱۳۸۸)، ص ۹۵
۵.همان، ص ۱۰۳
۶.همان، ص ۹۷ و ۹۸
۷.چابکی و خادمی، تأملی در قیام احمد بن موسی(ع)، فصلنامه ی رهیافت فرهنگ دینی، ش اول، ص ۸۲
۸.سیدجعفر بحرالعلوم، تحفة العالم فی شرح خطبة المعالم، ج۲، ص۵۴
۹.احمد بن موسی(ع)، ص ۱۰۶ و ۱۰۷
۱۰.همان، ص ۱۰۷

🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
⭕️ پاسخ به ادعاهای دروغین درباره ی امامزاده #احمد_بن_موسی (ع)
آیا حضرت #شاهچراغ با هدف دزدی و غارت به ایران و #شیراز آمده بود؟

🔰لینک پاسخ:

https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/297
https://www.tg-me.com/hagayegetarikhi/298

👉 @hagayegetarikhi
🔺 نخستین زائران اباعبدالله الحسین(ع) در کربلا


عمادالدین طبری آملی با سند خود از عطیه ی عوفی نقل می کند که گفت: من با جابر بن عبدالله انصاری به قصد زیارت قبر #حسین_بن_علی بن ابی طالب (ع) بیرون آمدیم. زمانی که به #کربلا رسیدیم، جابر نزدیک ساحل فرات شد و غسل کرد و یک ردا و یک ازار پوشید (همانند افراد مُحرم)، سپس کیسه ای را باز کرد که در آن سُعد بود و آن را به بدن خود زد و خود را با آن خوشبو کرد. هر قدم که برمی داشت، ذکر خدای متعال را می گفت؛ تا این که به قبر مطهر حضرت نزدیک شد. وقتی رسید گفت: دست مرا روی قبر بگذار. من این کار را انجام دادم؛ پس او خود را روی قبر انداخت، در حالی که از هوش رفت. پس من به روی او آب ریختم تا به هوش آمد. سه مرتبه صدا زد یا #حسین و گفت: آیا دوست جواب دوست را نمی دهد؟! و خودش پاسخ داد: چگونه جواب بدهی در حالی که رگ های خونین تو در بالای شانه ات نمایان شده و بین بدن و سر مقدس تو جدایی افتاده است؟! پس من شهادت می دهم که تو فرزند خاتم پیامبران و فرزند آقای مؤمنان و فرزند هم قسم تقوا و سلاله ی هدایت و خامس اصحاب کسا و پسر آقای پاکیزگان و فرزند سرور زنان هستی، و چرا تو چنین نباشی، در حالی که دست آقا و سرور پیامبران به تو غذا داده و در دامن پرهیزکاران تربیت یافته ای و از دستان ایمان شیر خوردی و با #اسلام سیراب شدی. پس زندگی و مرگ پاک و زیبا داشتی؛ ولی دل های مؤمنان از فراق تو ناخوش است و کسی را تردیدی در اختیار تو نیست. پس سلام خدا و خشنودی او بر تو باد و شهادت می دهم که تو از دنیا درگذشتی، همان گونه که برادرت یحیی بن زکریا درگذشت و به فیض شهادت رسید.

سپس نگاهی به اطراف قبر مطهر حضرت #سیدالشهدا (ع) کرد و گفت: سلام بر شما ای ارواحی که در راه حسین (ع) فدا شدید و شهادت می دهم که شما نماز را به پا داشتید و زکات را پرداختید و امر به معروف و نهی از منکر نمودید و با ملحدان جهاد کردید و خدا را آن قدر عبادت کردید تا به مرحله یقین رسیدید، و قسم به کسی که حضرت #محمد (ص) را به نبوّت و حق مبعوث کرد، ما در آنچه شما وارد شدید و عمل کردید، شریک هستیم.

عطیه می گوید: به جابر گفتم: ما چگونه در ثواب آنها شریک هستیم، در حالی که ما نه به وادی فرود آمدیم و نه از کوهی بالا رفتیم و نه شمشیر زدیم، ولی این گروه میان سر و بدن های شان جدایی افتاده و فرزندانشان یتیم شده اند و همسرانشان بیوه گشته اند؟!

جابر گفت: ای عطیه! از حبیب خود رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: اگر کسی گروهی را دوست داشته باشد، با آن گروه محشور خواهد شد و کسی که کار گروهی را دوست بدارد، با آنان در کار آنان شریک خواهد شد، و قسم به آن کس که محمد (ص) را به پیامبری مبعوث کرد، نیّت من و نیّت یاران بر آن چیزی است که #امام_حسین(ع) و اصحاب او بر آن گذشته و رفته اند.
سپس گفت: دست مرا بگیر و به طرف خانه های کوفه ببر. جابر در بین راه گفت: ای عطیه! آیا می خواهی تو را وصیت کنم؟ زیرا گمان نمی کنم پس از این سفر، دیگر تو را ملاقات کنم. ای عطیه! دوست بدار دوستدار #آل_محمد را مادامی که او آنها را دوست دارد و دشمن بدار دشمن آل محمد را مادامی که آنان را دشمن می دارد؛ اگرچه روزها روزه دار باشد و شب ها را به زنده داری بگذراند، و با محبّ آل محمد مدارا و نرمی داشته باش؛ زیرا اگر قدم آنها به سبب زیادی گناه بلغزد، قدم دیگر آنان به سبب محبّت آنها ثابت و استوار خواهد ماند. همانا دوستداران آنان به سوی بهشت بازمی گردند و دشمنان ایشان به طرف آتش خواهند رفت..

📚 منبع: بشارة المصطفی لشیعة المرتضی، ص ۱۲۵، حدیث ۷۲؛ بحارالانوار، ج ۶۸، ص ۱۳۰،‌ ح ۶۲
 

🔰کانال تخصصیِ پاسخ به شُبهاتِ تاریخی

👉 @hagayegetarikhi
2024/06/29 04:46:30
Back to Top
HTML Embed Code: