Telegram Web Link
#آیات_مهدوی
جزء هفتم

🔹 سوره انعام آیه ۴۴ 🔹

📖 فَلَمّا نَسوا ما ذُكِّروا بِهِ فَتَحنا عَليهم أبوابَ كُلِّ شَيءٍ حَتّي إذا فَرِحوا بِما اوتوا أخَذناهُم بَغتَةً فإذا هُم مُبلِسونَ.

💠 پس چون آنچه به ایشان تذکر داده شده بود , همه را فراموش کردند ابواب همه چیز را بر آنها گشودیم تا آنگاه که به آنچه عطا شدند شادمان و مغرور گشتند ؛ به ناگاه آنها را گرفتار کردیم و در آن هنگام خوار و ناامید شدند.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء هفتم 🔹 سوره انعام آیه ۴۴ 🔹 📖 فَلَمّا نَسوا ما ذُكِّروا بِهِ فَتَحنا عَليهم أبوابَ كُلِّ شَيءٍ حَتّي إذا فَرِحوا بِما اوتوا أخَذناهُم بَغتَةً فإذا هُم مُبلِسونَ. 💠 پس چون آنچه به ایشان تذکر داده شده بود , همه را فراموش کردند ابواب همه چیز…
💠 راوی میگوید : از امام باقرالعلوم علیه السلام درباره آیه ی فرق پرسیدم، فرمودند:

🔹 أمّا قَولُهُ : "فَلَمّا نَسوا ما ذُكِّروا بِهِ" يَعني فَلَمّا تَرَكوا وِلايَةَ عليٍّ أميرِالمؤمنينَ و قَد اُمِروا بِها ، "فَتَحنا عَليهم أبوابَ كُلِّ شَيءٍ" يَعني دَولَتَهُم فِي الدُّنيا و ما بُسِطَ لَهم فيها ، وَ أمّا قَولُهُ : "حَتّي إذا فَرِحوا بِما اوتوا أخَذناهُم بَغتَةً فإذا هُم مُبلِسونَ" بذلك قيامَ القائِمِ ، حَتّي كَأنَّهم لَم يَكُن سُلطانٌ قَطٌّ ، فذلكَ قَولُهُ "بَغتَةً"؛

🔸 اینکه فرموده : «پس چون آنچه به ایشان تذکر داده شده بود همه را فراموش کردند» یعنی: پس چون ولایت حضرت علی امیرالمومنین (علیه السلام) را ترک گفتند در حالیکه به آن امر شده بودند ، «ابواب همه چیز را بر آنها گشودیم» یعنی: دولتشان در دنیا و آنچه بر ایشان در آن گسترده شده است ، و اما اینکه فرمود: « آنگاه که به آنچه عطا شدند شادمان و مغرور گشتند به ناگاه آنها را گرفتار کردیم و در آن هنگام خوار و ناامید شدند» , منظور از آن قیام حضرت قائم (علیه السلام) است ، به طوری که گویا هیچگاه آنان سلطنتی نداشته‌اند و این است که فرموده: «به ناگاه» ؛


📔بصائرالدرجات، ص۷۷/ بحارالأنوار، ج۳۵، ص۳۶۹/ البرهان/ القمی، ج۱، ص۲۰۰/ نورالثقلین


پی نوشت: بهترین شرح بر این روایت نورانی ، عبارتست از ترجمۀ رسا و شیوای کلام معصوم علیه‌السلام؛
الحمدلله الذی هدانا لهذا...
Forwarded from شاگردان دکتر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📿 دعای روز هشتم ماه رمضان

🔸 کفعمی در «المصباح» به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌نویسد که حضرتش فرمودند: در روز هشتم ماه رمضان چنین بخواند...

🎤 #سیدامیر_سجادپور
#آیات_مهدوی
جزء هشتم

🔹 سوره انعام آیه ۱۵۸ 🔹

📖 هَل يَنظُرونَ إلّا أن تَاتِيَهُم اَو يَاتِيَ رَبُّكَ اَو يَاتِيَ بَعضُ آياتِ رَبِّكَ يَومَ يَاتي بَعضُ آياتِ رَبِّكَ لايَنفَعُ نَفساً ايمانُها لَم تَكُن آمَنَت مِن قَبلُ اَو كَسَبَت في ايمانِها خيراً قُلِ انتَظِروا إنّا مُنتَظِرونَ.

آیا (منکران) جز این انتظار کشند که فرشتگان بر آنان درآیند یا امر و قضای پرودگارت فرا رسد یا برخی از دلایل و آیات خدای تو آشکار گردد ؛ روزی که بعضی از آیات پروردگارت فرا رسد هیچکس را ایمان نفع نبخشد اگر از قبل ایمان نیاورده یا در ایمان خود کسب خیر و سعادت نکرده باشد ، بگو شما منتظر باشید , ما نیز منتظر هستیم.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء هشتم 🔹 سوره انعام آیه ۱۵۸ 🔹 📖 هَل يَنظُرونَ إلّا أن تَاتِيَهُم اَو يَاتِيَ رَبُّكَ اَو يَاتِيَ بَعضُ آياتِ رَبِّكَ يَومَ يَاتي بَعضُ آياتِ رَبِّكَ لايَنفَعُ نَفساً ايمانُها لَم تَكُن آمَنَت مِن قَبلُ اَو كَسَبَت في ايمانِها خيراً قُلِ انتَظِروا…
💠 راوی میگوید :امام صادق سلام الله علیه در ذیل آیه فوق فرمودند:

🔹 يَعني خُروجُ القائِمِ المُنتَظَرِ مِنّا ، ثُمَّ قالَ : يا اَبابصير ! طوبي لِشيعَةِ قائِمِنا المُنتَظِرينَ لِظُهورِهِ في غَيبَتِهِ و المُطيعينَ لَهُ في ظُهورِهِ اؤلئكَ أولياءُ اللّهِ لا خَوفٌ عَلَيهِم و لا هُم يَحزَنونَ.

🔸 (آن روز) یعنی خروج قائم (عليه السلام) آن انتظار کشیده شده ی از ما ؛ سپس فرمود:ای ابابصیر ! خوشا به حال شیعیان قائم ما که در زمان غیبت او منتظر ظهورش باشند ، و در زمان ظهورش او را اطاعت نمایند ، آنان اولیای خدایند که هیچ ترسی بر ایشان نیست و نه اندوهگین شوند.

📔 کمال الدین و تمام النعمة ٣٥٧/٢



💠 أَنَّهُ قَالَ فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ یَوْمَ یَأْتِی بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إِیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ فَقَالَ الْآیَاتُ هُمُ الْأَئِمَّهًُْ (علیهم السلام) وَ الْآیَهًُْ الْمُنْتَظَرُ هُوَ القائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فَیَوْمَئِذٍ لَا یَنْفَعُ نَفْساً إِیمَانُهَا لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلِ قِیَامِهِ بِالسَّیْفِ وَ إِنْ آمَنَتْ بِمَنْ تَقَدَّمَهُ مِنْ آبَائِهِ.

🔸امام رضا علیه‌السلام میفرمایند:
«یَوْمَ یَأْتِی بَعْضُ آیاتِ رَبِّکَ لا یَنْفَعُ نَفْساً إِیمانُها لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ؛ آیات ائمه (علیهم السلام) هستند و آیه‌ی مورد انتظار قائم آل محمّد (علیهم السلام) است. پس در آن روز کسی که قبل از قیام با شمشیر حضرت ایمان نیاورده باشد، ایمانش برای او سودی نخواهد داشت، اگرچه به پدران گذشته او ایمان داشته باشد.»

📔 بحارالأنوار، ج۵۱، ص۵۱/ کمال الدین، ج۱، ص۱۸/ کمال الدین، ج۲، ص۳۳۶


پی نوشت:
- «بعد از ظهور توبه سودی ندارد.» یعنی این که تا قبل از ظهور که امام علیه السلام و یارانشان در اقلیت، سختی و تنگنا و ضعف قرار دارند، همۀ افراد ماهیت درونی و مکنونات قلبی خود را بروز می دهند. الآن ملاحظه می‌کنید که بسیاری از کسانی که ظاهراً، شیعه و پیرو مکتب اهل بیت علیهم‌السلام هستند، دین، ایمان و آخرت را مسخره می‌کنند. وقتی امام علیه‌السلام تشریف فرما شوند، بسیاری از این بی ایمان ها وقتی شمشیر امام عصر ارواحنافداه را می‌بینند، پشیمان می‌شوند. در آن هنگام پشیمانی سودی نخواهد داشت.

اگر کسی گناهی کرده باشد که او را از جرگۀ ایمان خارج نساخته باشد هر زمان توبه کند پذیرفته است. منظور از توبه در این روایت شریف، توبه از کفر به اسلام و امام علیه‌السلام است.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📿 دعای روز نهم ماه رمضان

🔸 کفعمی در «المصباح» به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌نویسد که حضرتش فرمودند: در روز نهم ماه رمضان چنین بخواند...
#آیات_مهدوی
جزء نهم


🔹 سوره انفال آیه ۳۹ 🔹

📖 وَ قاتِلوهُم حَتّي لاتَكونَ فِتنَةٌ وَ يَكونَ الدّينُ كُلُّهُ لِلّهِ.

و با آنان نبرد کنید تا اینکه هیچ فتنه و فسادی بر جای نمانَد و تمام دین از آنِ خدا شود.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء نهم 🔹 سوره انفال آیه ۳۹ 🔹 📖 وَ قاتِلوهُم حَتّي لاتَكونَ فِتنَةٌ وَ يَكونَ الدّينُ كُلُّهُ لِلّهِ. و با آنان نبرد کنید تا اینکه هیچ فتنه و فسادی بر جای نمانَد و تمام دین از آنِ خدا شود.
💠 راوی می گوید: امام باقرالعلوم علیه السلام فرمودند:

🔹إنَّهُ لَم يَجيءْ تأويلُ الآيَةِ ، هذه و لَو قَد قامَ قائِمُنا بَعدُ سَيُري مَن يُدرِكُهُ ما يُكونُ مِن تَأويلِ هذه الآيَةِ وَ لَيَبلُغُنَّ دينُ مُحَمّدٍ ما بَلَغَ اللَّيلُ حَتّي لايَكونَ شِركٌ عَلي ظَهرِ الأرضِ كَما قالَ اللّه.

🔸 همانا تأویل این آیه نیامده ؛ و چنانچه قائم ما (عجل الله فرجه) به پاخیزد ، آن هنگام کسی که دورانش را درک کند، آنچه از تأویل این آیه می شود را خواهد دید ، و همانا دین محمد [صلی الله علیه و آله] به هر کجا که شبی هست خواهد رسید ، تا آنجا که _همانطور که خداوند فرمود _ هیچ شرکی بر پشت زمین بر جای نخواهد ماند.

📔 تفسیر عیاشی ۵۶/۲


🔖جالب است بدانیم ، الوسی مفسر بزرگ اهل سنت در ذیل آیۀ فوق می‌گوید: «مقصود آن است که همۀ ادیان باطل از بین برود، یعنی یا اهل ادیان از بین رفته و هلاک شوند و یا از ترس و جهات دیگر به دین اسلام بازگردند؛
آنگاه می‌گوید: «گفته شده که تأویل آیه تاکنون محقق نشده است، و در هنگام ظهور حضرت‌ مهدی‌ علیه‌السلام تأویل آن خواهد آمد»

📘روح‌المعانی، ج۹، ص۱۹۴


پی‌نوشت : ظهور منجی کل عالم حضرت مهدی منتظر علیه السلام یکی از وعدۀه های الهی است. وعده های الهی تخطی ناپذیرند؛ مانند قیام قیامت.

حکمت بالغۀ الهی که تا حدودی برای ما هم قابل درک است، بر این قرار گرفته که تمامی بندگان مکلف خدا در دنیا آزادنه، رفتار و زندگی کنند؛ تا حجت بر همگان تمام شود.

🔻اما نهایتاً دین حق بر جمیع مدعیان دروغینی که وعده های پوچ تامین سعادت بشر را می‌دهند؛ و یا قائل به این هستند که وضع دنیا همینست که هست؛ و امید بستن به نجاتی که توسط یک #منجی الهی فرا خواهد رسید، یک آرزوی پوچ و خیالی واهی است، پیروز خواهد شد.

به امید آن روز...
مادر میان بستر خود روضه می خواند
با اشک های کوثر خود روضه می خواند

نیّت نمود و شانه زد بر موی زهرا
با مویه های آخر خود روضه می خواند

او چند مدت رنگ نیلی خواب می دید
 بر شاخۀ نیلوفر خود روضه می خواند 

خیره به در می شد و یا این که به دیوار 
 یا که به روی دختر خود؛ روضه می خواند 

با روضه های کوچه، او از حال می رفت 
 با یاد یاس پرپر خود روضه می خواند 

وقتی گریز روضه هایش کربلا بود 
 با نالۀ بغض آور خود روضه می خواند 

مادر بزرگِ ماه های روی نیزه 
 بر کشته های بی سر خود روضه می خواند
 
بر پارۀ قلبش که زیر دست و پا ماند
 بر پاره های پیکر خود روضه می خواند

اصلاً در عاشورا به عالم کرد رجعت 
 بر روی تل، بر منبر خود روضه می خواند 

از غارت و آتش درون خیمه می گفت 
 می سوخت، با خاکستر خود روضه می خواند 

زینب شبیه اوست، نه اصلاً خود اوست
 یعنی برای معجر خود روضه می خواند


سالروز شهادت ام المومنین حضرت خدیجه ی کبری سلام الله علیها تسلیت باد
#تنویر
#ام_المومنین_خدیجه_سلام_الله_علیها

به مناسبت ایام تکریم بانوی بهشتی ؛ مادر مومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها برخی مطالب مرتبط به ایشان بازنشر می شود



👈خطای تفسیری علامه طباطبایی

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/11055


👈 اهانت فتانه (فائزه) هاشمی به پیامبر روحی فداه و بی بی خدیجه سلام الله علیها

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/10499


👈 نوشتاری پیرامون سن ام المومنین خدیجه سلام الله علیها و عایشه مطلقه

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/10488


👈 شطحیات احمد عابدی از منسوبین دفتر اقای سیستانی در قم

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/10183


👈 مقامش قابل درک نیست

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/3656


👈 چرا آقا رسول الله صلوات الله علیه و آله در زمان حیات بی بی خدیجه سلام الله علیها تعدد زوجات نداشتند

https://www.tg-me.com/shobahatadyan/3282




@shobahatadyan


.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📿 دعای روز دهم ماه رمضان


🔸 کفعمی در «المصباح» به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌نویسد که حضرتش فرمودند: در روز دهم ماه رمضان چنین بخواند...
#آیات_مهدوی
جزء دهم


🔹 سوره توبه ۳۳ 🔹


📖 هُوَ الّذي أرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدي وَ دينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَي الدّينِ كُلِّهِ و لَو كَرِهَ المُشرِكونَ.


🔸 اوست خدایی که رسولش را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه ی دینها آشکار سازد , هر چند که مشرکان این امر را اکراه دارند.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء دهم 🔹 سوره توبه ۳۳ 🔹 📖 هُوَ الّذي أرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدي وَ دينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَي الدّينِ كُلِّهِ و لَو كَرِهَ المُشرِكونَ. 🔸 اوست خدایی که رسولش را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه ی دینها آشکار سازد , هر چند که مشرکان…
💠 راوی می‌گوید: امام باقرالعلوم علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه فرمودند:

🔹 إنَّ ذلكَ يَكونُ عِندَ خُروجِ المَهديِّ مِن آلِ مُحَمّدَ ، فَلا يَبقي أحدٌ إلّا أقَرَّ بِمُحَمّدٍ.

🔸 همانا این جریان هنگام خروج مهدی از آل محمد (صلوات الله علیه) خواهد بود ، پس هیچ احدی باقی نمانَد مگر اینکه به حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) ایمان آورد.

📔 تفسیر مجمع البیان ۲۵/۵


💠 و همچنین ایشان فرمودند: الْقَائِمُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مَنْصُورٌ بِالرُّعْبِ مُؤَیَّدٌ بِالنَّصْرِ تُطْوَی لَهُ الْأَرْضُ وَ تَظْهَرُ لَهُ الْکُنُوزُ وَ یَبْلُغُ سُلْطَانُهُ الْمَشْرِقَ وَ الْمَغْرِبَ وَ یُظْهِرُ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ بِهِ دِینَهُ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ فَلَا یَبْقَی فِی الْأَرْضِ خَرَابٌ إِلَّا عُمِر.

🔸خداوند قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را با رعب نصرت داده و با نصرت مؤیّد داشته. زمین در زیر پای او نور دیده می‌شود، و گنج‌ها [و معادن] خود را برای او آشکار می‌سازد. سلطنتش شرق و غرب عالم را فرا می‌گیرد و خداوند به‌وسیله‌ی او دین خود را بر همه‌ی مسلک‌ها و ادیان باطله غالب گرداند، و هرچند مشرکان خوششان نیاید. ویران‌های در روی زمین نمی‌ماند مگر اینکه آن را آباد می‌سازد.

📔 بحار الأنوار، ج۵۲، ص۱۹۱/ نور الثقلین


💠 راوی می‌گوید: امام جعفر صادق علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه فرمودند:

🔹 وَاللّهِ ما نَزَلَ تَأويلُها بَعدُ ، و لايَنزِلُ تَأويلُها حَتّي يَخرُجُ القائِمُ ، فَإذا خَرَجَ القائِمُ لَم يَبقِ كافِرٌ بِاللّهِ العَظيمِ و لا مُشرِكٌ بِالإمامَةِ إلّا كَرِهَ خُروجَهُ ، حَتّي أن لُو كانَ كافِراً أو مُشرِكاً في بَطنِ صَخرَةٍ لَقالَت يا مؤمِنُ في بَطني كافِرٌ ، فاكسِرني وَ اقتُلهُ.

🔸 به خدا سوگند تأویل آن هنوز نازل نشده ، و تأویل آن نازل نخواهد شد تا اینکه قائم (عجل الله فرجه) خروج نماید ؛ پس چون قائم (عليه السلام) خروج کند , هیچ کافر به خدای عظیم و هیچ مشرک به امامت ، باقی نمانَد مگر اینکه خروجِ او را اکراه دارد , تا اینکه اگر کافر یا مشرکی در دل سنگی مخفی باشد ، آن سنگ خواهد گفت: ای مؤمن در شکم من کافری هست، مرا بشکن و او را به قتل رسان.

📔 کمال الدين و تمام النعمة ٦٧٠/٢


💠 امام رضا علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه می‌فرماید: یُظْهِرُهُ عَلَی جَمِیعِ الْأَدْیَانِ عِنْدَ قِیَامِ الْقَائِم (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

🔸تا او را بر تمام دین‌ها در هنگام قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پیروز کند.

📔 الکافی، ج۱، ص۴۳۲/ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۳۳۶/ بحار الأنوار، ج۵۱، ص۶۰/ المناقب، ج۳، ص۸۲/ نور الثقلین


💠 علی‌بن‌إبراهیم در تفسیر خود آورده است: إِنَّهَا نَزَلَتْ فِی الْقَائِمِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وَ هُوَ الْإِمَامُ الَّذِی یُظْهِرُهُ اللَّهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ فَیَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا کَمَا مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً وَ هَذَا مِمَّا ذَکَرْنَا أَنَّ تَأْوِیلَهُ بَعْدَ تَنْزِیلِهِ.

🔸این آیه نیز درباره‌ی قائم آل محمّد (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و او امامی است که خداوند او را بر همه‌ی ادیان غالب می‌گرداند و او زمین را از عدل‌وداد پر می‌کند همچنان که از ظلم و ستم پر شده باشد. این آیه نیز از آیاتی است که گفتیم تأویلش بعد از تنزیل می‌باشد.

📔 بحار الأنوار، ج۵۱، ص۵۰/ القمی، ج۱، ص۲۸۹/ البرهان
Forwarded from شاگردان دکتر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📿 دعای روز یازدهم ماه رمضان

🔸 کفعمی در «المصباح» به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌نویسد که حضرتش فرمودند: در روز یازدهم ماه رمضان چنین بخواند...
#آیات_مهدوی
جزء یازدهم

🔹 سوره یونس آیه۲۰ 🔹


📖 وَ يَقولونَ لَو لا اُنزِلَ عَليهِ آيَةٌ مِن رَبِّهِ قُل إنَّما الغَيبُ لِلّهِ فَانتَظِروا إنّي مَعَكُم مِنَ المُنتَظِرينَ.

🔸 و [کافران] گویند چرا آیتی از پروردگارش بر او نازل نمی شود ، پس بگو همانا غیب مخصوص خداوند است ، پس منتظر باشید که من نیز از منتظران هستم.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء یازدهم 🔹 سوره یونس آیه۲۰ 🔹 📖 وَ يَقولونَ لَو لا اُنزِلَ عَليهِ آيَةٌ مِن رَبِّهِ قُل إنَّما الغَيبُ لِلّهِ فَانتَظِروا إنّي مَعَكُم مِنَ المُنتَظِرينَ. 🔸 و [کافران] گویند چرا آیتی از پروردگارش بر او نازل نمی شود ، پس بگو همانا غیب مخصوص…
💠 عَنْ یَحْیَی‌بْنِ‌أبِی الْقَاسِم: سَأَلْتُ الصَّادِقَ جَعْفَرَبْنَ‌مُحَمَّدٍ (علیه السلام) عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ الم ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدیً لِلْمُتَّقِینَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ فَقَالَ الْمُتَّقُونَ شِیعَهًُْ عَلِیٍّ (علیه السلام) وَ الْغَیْبُ فَهُوَ الْحُجَّهًُْ الْغَائِبُ وَ شَاهِدُ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ یَقُولُونَ لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَیْبُ لِلهِ فَانْتَظِرُوا إِنِّی مَعَکُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ فَأَخْبَرَ عَزَّوَجَلَّ أَنَّ الْآیَةً هِیَ الْغَیْبُ وَ الْغَیْبُ هُوَ الْحُجَّهًُْ وَ تَصْدِیقُ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ جَعَلْنَا ابْنَ مَرْیَمَ وَ أُمَّهُ آیَةً یَعْنِی حُجَّهًًْ.

🔸 از یحیی‌بن‌ابی‌القاسم نقل است: از امام صادق (علیه السلام) درباره‌ی تفسیر آیه‌ی الف. لام. میم. این است همان کتابی که در آن هیچ شکی نیست. پرهیزگاران را راهنماست: آنان که به غیب ایمان می‌آورند و نماز می‌گزارند، و از آنچه روزیشان داده‌ایم انفاق می‌کنند. (بقره/۳۱) سؤال کردم. امام در جواب فرمود:
مقصود از الْمتَّقُونَ در این آیه، شیعیان علی (علیه السلام) هستند و الْغَیْبُ، حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است و دلیل من بر این گفتار، آیه‌ی وَ یَقُولُونَ لَوْلاَ أُنزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَقُلْ إِنَّمَا الْغَیْبُ لِلهِ فَانْتَظِرُواْ إِنِّی مَعَکُم مِّنَ المُنتَظِرِینَ است.

خداوند عزّوجلّ [در قرآن]، غیب را به نام آیَةٌ بیان کرد و غیب همان حجّت [و دلیل] است و شاهد این گفتار، کلام خداوند است که می‌فرماید: وَ جَعَلْنَا ابْنَ مَرْیَمَ وَ أُمَّهُ آیَةً؛ ما فرزند مریم و مادرش را آیه و نشانه‌ی خود قرار دادیم. (مؤمنون/۵۰) که [آیه] معنای حجّت و دلیل است.

📔بحار الأنوار، ج۵۲، ص۱۲۴


💠 عن مُحَمَّدِ‌بن‌الفَضل سَأَلْتُهُ عَنْ شَیْءٍ مِنَ الْفَرَجِ فَقَالَ أَ لَیْسَ انْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنَ الْفَرَجِ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ فَانْتَظِرُوا إِنِّی مَعَکُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِینَ ... فَعَلَیْکُمْ بِالصَّبْرِ فَإِنَّهُ إِنَّمَا یَجِیءُ الْفَرَجُ عَلَی الْیَأْسِ فَقَدْ کَانَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ أَصْبَرَ مِنْکُم.

امام رضا (علیه السلام)- از محمّدبن‌فضل نقل است: از ایشان درباره‌ی موضوع فَرَج پرسیدم. فرمود: «مگر نمی‌دانی که انتظار فَرَج، بخشی از فَرَج است؟ و خداوند نیز فرموده است: فَانتَظِرُواْ إِنِّی مَعَکُم مِّنَ المُنتَظِرِینَ پس بر شما باد شکیبایی! »

📔 العیاشی، ج۲، ص۱۴۶

پی نوشت: مهم ترین و سخت ترین آزمایش مدعیان ایمان به انبیاء الهی علیهم السلام، امتحان آنان در پذیرش امور نادیده و غیبی است.

به همین دلیل فرموده‌اند در
#آخر_الزمان حفظ ایمان از نگه داشتن اخگر سرخ آتش در کف دست دشوار تر است. متناسب با این سختی‌ها، پاداش انتظار فرج و صبر بر استهزاء کسانی که از فرارسیدن فرج مایوس شده؛ و ایمان خود را از دست داده آمد بسیار زیاد است.

خداوند متعال ما را از منتظران واقعی فرج قرار دهد!
#آیات_مهدوی
جزء دوازدهم


🔹 سوره هود آیه ۸ 🔹


📖 وَ لَئِن أخَّرنا عَنهُمُ العَذابَ إلي اُمَّةٍ مَعدودَةٍ لَيَقولُنَّ ما يَحبِسُهُ.

🔸 و چنانچه عذاب را تا دوران افراد معدودی به تأخیر اندازیم ؛ گویند چه موجب تأخیر عذاب شده است.
شاگردان دکتر
#آیات_مهدوی جزء دوازدهم 🔹 سوره هود آیه ۸ 🔹 📖 وَ لَئِن أخَّرنا عَنهُمُ العَذابَ إلي اُمَّةٍ مَعدودَةٍ لَيَقولُنَّ ما يَحبِسُهُ. 🔸 و چنانچه عذاب را تا دوران افراد معدودی به تأخیر اندازیم ؛ گویند چه موجب تأخیر عذاب شده است.
💠 أمیرالمؤمنین (علیه السلام): أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ أَصْحَابُ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) الثَّلَاثُمِائَهًِْ وَ الْبِضْعَهًَْ عَشَرَ.

 أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ؛ منظور از آن جماعت اندک، یاران امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است که کمی بیش از سیصدو ده‌نفر هستند.

📔بحار الأنوار، ج۵۱، ص۴۴/ القمی، ج۱، ص۳۲۳/ البرهان/ نور الثقلین


💠 امام باقر (علیه السلام) فرمودند: هُمْ وَ اللَّهِ أَصْحَابُ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یَجْتَمِعُونَ وَ اللَّهِ إِلَیْهِ فِی سَاعَهًٍْ وَاحِدَهًٍْ فَإِذَا جَاءَ إِلَی الْبَیْدَاءِ یَخْرُجُ إِلَیْهِ جَیْشُ السُّفْیَانِیِّ فَیَأْمُرُ اللَّهُ الْأَرْضَ فَتَأْخُذُ بِأَقْدَامِهِم.

🔸به خدا قسم! این جمعیّت کم، یاران قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند؛ که در یک ساعت در پیرامونش اجتماع می‌کنند، و هنگامی‌که قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به بیابان «بیداء» می‌آید، لشکر سفیانی به‌سوی او می‌رود خدا هم به زمین امر می‌کند که آن‌ها را فروگیرد.

📔بحار الأنوار، ج۵۲، ص۳۱۵/ العیاشی، ج۲، ص۵۶


💠امام صادق علیه السلام فرمودند : ألعَذابُ هو القائِم و هو عَذابٌ عَلي أعدائِهِ و الاُمَّةُ المَعدودَةٌ هُمُ الّذينَ يَقومونَ مَعَهُ بِعَدَدِ أهلِ بَدر.

🔸 عذاب همان حضرت قائم (عجل الله فرجه) است و او عذاب بر دشمنانش می‌باشد ، و امّت معدوده آنانند که با وی بپاخیزند به عدد اهل بدر.

📔 تأویل الآیات الظاهره ص۲۲۳


💠 امام الصّادق علیه السلام:  الْعَذَابُ خُرُوجُ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

🔸منظور از الْعَذَابُ، [برای کافران] قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.

📔بحار الأنوار، ج۵۱، ص۵۸، «بتفاوت یسیر»/ البرهان

💠 الصّادق علیه‌السلام فرمودند: وَ الْأُمَّةُ الْمَعْدُودَةُ عِدَّهًُْ أَهْلِ بَدْرٍ وَ أَصْحَابُهُ.

أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ تعداد افراد حاضر در جنگ بدر است؛ که این تعداد، اصحاب امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند.

📔بحار الأنوار، ج۵۱، ص۵۸/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۲۳۰/ الغیبهًْ للنعمانی، ص۲۴۱/ البرهان


💠 امام الصّادق علیه السلام فرمودند : هُوَ الْقَائِمُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وَ أَصْحَابُهُ.

🔸منظور، قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و یارانش است.

📔بحار الأنوار، ج۵۱، ص۵۵/ العیاشی، ج۲، ص۱۴۱/ نور الثقلین/ البرهان


💠 علیّ‌بن‌إبراهیم (رحمة الله علیه)- قَوْلُهُ ... إِلی أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ قَالَ ... إِلَی خُرُوجِ الْقَائِمِ (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

🔸... إِلی أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ [یعنی] تا زمان قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، [مجازات آنان را به تأخیر می‌اندازیم].

📔بحار الأنوار، ج۹، ص۲۱۳/ القمی، ج۱، ص۳۲۱/ نور الثقلین/ البرهان


💠 علیّ‌بن‌إبراهیم در تفسیر خود آورده است: لَیَقُولُنَّ ما یَحْبِسُهُ أَیْ یَقُولُونَ أَمَا لَا یَقُومُ الْقَائِمُ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وَ لَا یَخْرُجُ عَلَی حَدِّ الِاسْتِهْزَاءِ فَقَالَ اللَّهُ أَلا یَوْمَ یَأْتِیهِمْ لَیْسَ مَصْرُوفاً عَنْهُمْ وَ حاقَ بِهِمْ ما کانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُنَ.

🔸لَیَقُولُنَّ ما یَحْبِسُهُ یعنی این جمله را به استهزاء می‌گویند: «آیا قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قیام نخواهد کرد و خروج نمی‌نماید»؟ به همین‌خاطر خداوند فرموده است: أَلاَ یَوْمَ یَأْتِیهِمْ لَیْسَ مَصْرُوفًا عَنْهُمْ وَ حَاقَ بِهِم مَّا کَانُواْ بِهِ یَسْتَهْزِؤُونَ.

📔بحارالأنوار، ج۹، ص۲۱۳/ القمی، ج۱۱، ص۳۲۱/ نور الثقلین/ البرهان


پی‌نوشت : استهزاء مخالفان و کافران به وجود مبارک امام عصر ارواحنافداه از زمان خود امامان شهید علیهم‌السلام وجود داشته؛ اما در دوران کنونی به نهایت خود رسیده است. از خداوند متعال مسألت می‌نمائیم که هرچه زودتر چشم ناپاک ما را به زیارت آن وجود نورانی روشن فرماید.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📿 دعای روز سیزدهم ماه رمضان

🔸 کفعمی در «المصباح» به نقل از پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌نویسد که حضرتش فرمودند: در روز سیزدهم ماه رمضان چنین بخواند...
2024/09/28 22:22:15
Back to Top
HTML Embed Code: