Telegram Web Link
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز pinned «به اطلاع می‌رساند با توجه به درگذشت استاد دکتر منصور دوست‌فاطمه کلیه کلاس‌های دروس ارائه شده توسط بخش ریاضی در صبح (8 صبح تا 12:30 ظهر) روز دوشنبه 97/8/7 لغو می‌گردد. سرویس جهت شرکت در مراسم تشییع پیکر ایشان، رأس ساعت 8 صبح دوشنبه 97/8/7 در میدان مسجد دانشگاه…»
https://www.tg-me.com/joinchat-GTaErFYfbjskj4ejIdodHA

ریاضی:[پرسش و پاسخ]

این گروه با هدف پرسش و پاسخ درسی (و علمی) دروس چارت درسی دانشجوی کارشناسی ریاضی ساخته شده است .
📌
قوانین گروه :

■ چت بیمورد و غیر علمی ممنوع میباشد .
و چت‌ها پس از مدتی پاک میشوند .

□ تبلیغات ممنوع میباشد .

■ توهین و بی‌احترامی ممنوع است .

□ اگر بحث به صورت دو یا سه نفر خاص است و مناسب سایرین نیست لطفا پیوی ادامه دهید .


📝
برای استفاده بهتر از گروه و وقت تمامی افراد :
{
لطفا تکه‌ تکه تایپ نکنید و تمامی حرف هایتان را داخل یک پیام ارسال کنید .


لطفا فینگلیش چت نکنید و با فونت فارسی تایپ کنید .
(اگر کیبورد فارسی ندارید در صورت مقدور بودن یا طولانی بودن متن پیام از
https://behnevis.com/en/
استفاده کنید )


لطفا از احوال پرسی در گروه بپرهیزید .
}

لینک عضویت در گروه :

https://www.tg-me.com/joinchat-GTaErFYfbjskj4ejIdodHA

با تشکر 🌺
با سلام؛

مطالعات میان رشته ای نه یک انتخاب بلکه اجبار و الزام است.
میان رشته اشاره دارد به حوزه های نوین در دانش که بیش از یک زمینه محض دانشی را مورد مطالعه قرار می دهد. در مطالعات میان رشته ای با عبور از مرزهای سنتی رشته های گوناگون دانش، راه رسیدن به نتیجه مطلوب در یک رشته فراهم می شود.
وقتی میان رشته ای ها را در نظر می گیریم پتانسیل هر کدام از رشته ها به شدت افزایش پیدا می کند و امکان تبدیل موضوع علم به تکنولوژی سرعت می گیرد.
با توجه به ماهیت بین رشته ای بودن نوروساینس، انجمن زیست شناسی دانشگاه شیراز تصمیم به همکاری با سایر بخش های دانشگاه در زمینه نوروساینس گرفته است.
لذا تشکل نوروساینس از تمام دانشجویان فیزیک، ریاضی، برق، مکانیک، کامپیوتر، پزشکی و سایر دانشجویان رشته های دیگر علاقه مند به یادگیری و فعالیت در زمینه نوروساینس جهت عضویت در این تشکل دعوت بعمل می آورد.
لازم بذکر است از تاریخ 23 آبان فعالیت تشکل شروع خواهد شد و ثبت نام و شرکت در جلسات آموزشی و سخنرانی های این تشکل "رایگان" خواهد بود.
لینک گروه تشکل نوروساینس🧠:
https://www.tg-me.com/joinchat-C8jzEQ5xBT_QbYQwiPvRUw
به امید موفقیت های بیشتر
مهبد حیدری دبیر انجمن زیست شناسی
انجمن علمی ریاضی دانشگاه شیراز pinned «https://www.tg-me.com/joinchat-GTaErFYfbjskj4ejIdodHA ریاضی:[پرسش و پاسخ] این گروه با هدف پرسش و پاسخ درسی (و علمی) دروس چارت درسی دانشجوی کارشناسی ریاضی ساخته شده است . 📌 قوانین گروه : ■ چت بیمورد و غیر علمی ممنوع میباشد . و چت‌ها پس از مدتی پاک میشوند . □ تبلیغات…»
♨️بررسی دلایل اُفت ریاضیات در ایران:
برخی استادان بین خودشان تبادل علمی ندارند/درمدل‌سازی‌های ریاضی از مسائل واقعی استفاده نمی‌شود
استاد ریاضی دانشگاه شیراز در بررسی وضعیت ریاضیات در ایران با بیان این‌که برخی از استادان ایرانی بین خودشان تبادل علمی ندارند و دانش روز را با یکدیگر به اشتراک نمی‌گذارند، از استفاده نکردن از مسائل واقعی در مدل‌سازی‌های ریاضی انتقاد کرد و افزود: اگر دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد بخواهد بین دو گرایش مختلف ریاضی فعالیت کند، خیلی کم پیش می‌آید دو استاد پیدا کند که در خصوص گرایش‌های تخصصی‌شان تبادل علمی داشته باشند.
دکتر فاطمه شریفی، فارغ‌التحصیل دانشگاه وسترن آنتاریوی کانادا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دروس در تعدادی از دانشگاه‌های کانادا بر اساس مسائل جدید و در قالب کارگروهی و با استفاده از وسایل کمک‌آموزشی تدریس می‌شود. استادان دانشگاه‌هایی که من با آنها در تماس هستم، خیلی به‌روز هستند و وقت زیادی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند و دانشجو هم در ازای زمانی که می‌گیرد، دقیقا می‌داند که قرار است چه کار کند.
شریفی ادامه داد: معمولا برخی از استادان ایرانی بین خودشان تبادل علمی ندارند و دانش روز را با یکدیگر به اشتراک نمی‌گذارند.
این استاد دانشگاه شیراز با بیان این‌که در دانشگاه‌های کشورهای پیشرفته نظیر دانشگاه‌های کانادا دروس کارشناسی با توجه به تصمیم دانشجویان برای آینده‌ حرفه‌ای و تحصیلی‌شان مشخص می‌شود، گفت: در ایران در مقطع کارشناسی در درس‌هایی مانند ریاضی عمومی که به صورت گروهی برگزار می‌شوند، همه چیز مانند مباحث و زمان امتحانات پایان ترم و میان ترم توسط مدیرگروه همان درس برنامه‌ریزی می‌شود و هماهنگی بین استادان درخصوص مباحث تدریس‌شده دشوار است، اما در دانشگاه‌های کانادا روال تعریف و ارائه دروس برای اساتید ساده‌تر است.
شریفی یکی از دلایل کاربردی نبودن ریاضی در ایران را استفاده نکردن از مسائل واقعی در مدل‌سازی‌های ریاضی عنوان کرد و گفت: یکی از درس‌هایی که مدل‌سازی ریاضی دارد، «معادلات دیفرانسیل» است. این درس به صورت کاملا کلیشه‌ای تدریس می‌شود. استادان قدیمی جزوه را بر اساس کتاب‌های قدیمی درس می‌دهند و به جای اینکه به دانشجو بیاموزند مسائل واقعی را به مدل‌های ریاضی تبدیل کند، صرفا به دانشجو روش‌های حل معادله را یاد می‌دهند؛ کاری که الان نرم‌افزارها هم می‌توانند انجام دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه سرفصل‌های دروس ریاضی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اصلا متناسب با نیازهای روز نیستند، به سطح پایین کیفیت دروسی که برای پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی ارشد ارائه می‌شوند، اشاره کرد.
به گفته شریفی اگر دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد بخواهد بین دو گرایش مختلف ریاضی فعالیت کند، خیلی کم پیش می‌آید دو استاد پیدا کند که در خصوص گرایش‌های تخصصی‌شان تبادل علمی داشته باشند.
این استاد دانشگاه درباره وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ریاضی در ایران گفت: از آنجایی که دانش‌آموختگان ریاضی خیلی کم کار با نرم‌افزارهای تخصصی را بلدند، تقریبا مدل‌سازی ریاضی بلد نیستند و صرفا چند واحد ریاضی پاس کرده‌اند و به جز تدریس نمی‌توانند وارد مشاغل دیگر شوند، از طرفی این مشکل هم وجود دارد که این‌ها آموزش تدریس ریاضی ندیده‌اند.. البته برخی هم وارد کار حسابداری می‌شوند، ولی چون در کار با نرم‌افزارها حرفه‌ای نیستند، ممکن است آن‌طور که باید موفق نشوند.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته بسیاری از فارغ‌التحصیلان ریاضی وارد مشاغل مرتبط با علوم داده (Data science) می‌شوند یا در کارخانه‌ها و پست‌های (Positions) آماری کار می‌کنند، رشته‌ ریاضی در کشورهای پیشرفته را جزو رشته‌هایی برشمرد که فارغ‌التحصیلانش به خاطر ْآموزش متناسب به آسانی وارد بازار کار می‌شوند.
شریفی درباره اجرای "طرح کهاد" در دانشگاه شیراز گفت: طرح کهاد طرح مفیدی است؛ از طرفی در برخی موارد به دانشجو کمک می‌کند که معدل خود را بالا ببرد؛ به همین دلیل تعدادی از دانشجویان ممکن است از دروس تخصصی ریاضی غافل شوند.
به گفته‌ شریفی در مدت دو سال حضورش در دانشگاه ‌شیراز، چند کارگاه به همت محققان پست دکتری و با همکاری بنیاد ملی نخبگان برگزار شده است.
این استاد ریاضی وجود محققان فوق‌دکتری و ورود دانشجویان قوی و علاقه‌مند به ریاضیات به این رشته را برای دانشگاه و بهبود وضعیت ریاضیات موثر دانست و گفت: در دانشکده ریاضی دانشگاه شیراز تعدادی دانشجوی کوشا و علاقه‌مند به ریاضیات وجود دارد، اما اگر دانشجویان ضعیفی که به این رشته علاقمند نباشند وارد این رشته شوند، این‌ گروه از دانش‌آموختگان در آینده تبدیل به استادان ضعیف می‌شوند و دانشجویان ضعیف‌تری را تربیت می‌کنند و بعد هم با تضعیف علوم پایه رشته‌های فنی مهندسی هم دچار مشکل می‌شوند.
وی در پایان با انتقاد از سیستم امتیازدهی استادان بر اساس تعداد مقاله‌هایی که می‌نویسند، گفت: استادان برای این‌که پایه بگیرند، باید امتیازاتی کسب کنند و برای این موضوع باید مقاله بنویسند و هنگامی که سرگرم نوشتن مقاله هستند، نمی‌توانند برای دانشجویان وقت کافی بگذارند. اگر سیستم مقاله‌نویسی هدفمند می‌شد، استادان وقت بیشتری در اختیار دانشجویانشان می‌گذاشتند.
https://www.isna.ir/news/97062714015/
📈آزمایشگاه ریاضیات تجسمی
بخش ریاضی دانشگاه شیراز

بخش مهمي از درک و تفکر فراگير رياضيات از طريق تجسم شکل مي گيرد. در اين راستا آزمايشگاه رياضيات تجسمي طراحي و سپس راه اندازي گرديد. براي تکميل اين آزمايشگاه نياز است تا اجسامي هندسي، نرم افزارهاي رياضي، بازي هاي فکري و ... طراحي و ساخته شوند. در حال حاضر تعدادي جسم هندسي توسط دانشجويان خوش ذوق بخش ساخته شده و در آزمايشگاه قرارگرفته است. به منظور افزايش کارآيي آزمايشگاه فوق و فعال تر نمودن دانشجويان، روز سه شنبه ۱۵ آبان ساعت ۱۲:۳۰ ، جلسه ای جهت آشنا نمودن دانشجویان با فعالیت های این آزمایشگاه توسط دکتر عبدالهی برگزار می شود. از دانشجویان دعوت می شود تا در جلسه فوق شرکت نمایند.

♨️وعده دیدار: روز سه شنبه ۱۵ آبان ماه 1397 ، ساعت 12:30 ، آزمایشگاه ریاضیات تجسمی

عکس : دکتر عبدالهی استاد هیئت علمی بخش ریاضی
@shiuma
این شکل چگونه ساخته شده است ؟
در دایره 100 نقطه با فاصله یکسان را انتخاب میکنیم .
و روی آنها به ترتیب اعداد 1 تا 100 را مینویسیم .
روی اولی 1 . دومی 2 . سومی 3 و... و روی صدمین نقطه عدد 100 را مینویسیم .
تا سپس هر نقطه را به نقطه ای که برابر دو برابر ان است وصل میکنیم .
یعنی نقطه 1 به 2 وصل میشود .
نقطه 2 به 4 وصل میشود .
نقطه 3 به 6 وصل میشود و به همین منوال ...
و نقطه 70 به نقطه 140 وصل باشد بشود .
ولی چون 140 بزرگتر از 100 هست و عدد ان را نداریم به پیمانه 100 مقدار را حساب میکنیم .
پس 70 به نقطه 40 وصل میشود .
و 71 به 42 وصل میشود و به همین منوال ....


سپس این شکل ساخته میشود .

آیا میتوانید تعداد پاره خط های ساخته شده را بدست آورید ؟


آیا میدانید نام این شکل چیست ؟

آیا میتوانید حدس خود را اثبات کنید؟

(امروز در آزمایشگاه ریاضیات تجسمی با حضور دکتر عبدالهی روی این مسئله بحث گردید)

احتمالا هر‌هفته ساعت ۱۲:۳۰ تا ساعت ۱۴ این کارگاه با حضور دکتر عبدالهی برگذار میشود.

@Math_ShU
@Shiuma
سه شنبه ساعت 14- 15:30
@Math_Shu
Forwarded from امیر اصغری
خودم هم باورم نمی شه. الان می تونین به همه ی مجله های ریاضی که در 100 سال گذشته چاپ شده اند دسترسی داشته باشین https://maths4maryams.org/nashr-e-riazi/
اختتامیه جشنواره حرکت

متاسفانه انجمن علمی ریاضی در این رویداد حرف زیادی برای گفتن ندارد .

ولی به کمک شما میتوانیم در سال آینده انجمن بسیار بهتری بسازیم 🖖🏼💪🏼

فرم تمایل به همکاری با انجمن :
https://goo.gl/forms/TTjnsqmUnyO4o2Xk2
2024/10/06 22:46:27
Back to Top
HTML Embed Code: